Глобиха телекомите с 1,5 млн. лева

За последните две седмици Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е наложила глоби в размер на 1,5 милиона лева за нарушения от мобилните оператори.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха телекомите с 1,5 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спукайте ги от глоби, да се научат

Скапана държава!! Това е! Картели,групировки и т.н. без край и всичките се обслужват от държавата и нейните хрантутници! Големи сме телета-мълчим и траем!

А кога ще въведат едностранно прекратяване на договора при невъзможност на доставчика(в сличая Виваком) да предоставя услугата в рамките на повече от 3, повтарям ,ТРИ работни дни? как така няма да имам интернет 1 месец, а и няма да мога да прекратя договора!!!!! А и да ги възнаграждав, че са калпави, като им заплатя вноските до истичане на договора-в моя случай 15 месеца! Няма да се уморя да потварям-Виваком-нет не стават за нищо! Нямат технически ресурс да подържат услугата, лъжат, подвеждат, нямат и технически подготвени кадри, не инвестират абсолютно нищо-съораженията им обичайно са в мазета или порутен и сгради, без охрана, без СОТ, което обаче е калкулирано в таксите които заплащаме..Елате и вижте във Владая в какъв коптор са съораженията им, крадат им кабели, някакви измислени фирми ги подменят"уж"..и това е месеци наред!

Преносимостта не е 100% изпълнена. Когато звъниш на някой с номер от друг оператор и той не е в обхват, не получаваш съобщение като си включи телефона, както ако номерът не беше пренесен. Пак някой пести от софтуер.

Телекомите сега колко ще ни глобят?

Телекомите ако искарали по 1 лв на човек допълнително за цяла една година - ще си избият парите двойно. Само че те си го изкарват само за няколко дни - за година сумата не ми се смята

Браво!

Докато няма , СИЛЕН обществен натиск, над телекомите, както и над монополистите, те ще си правят каквото искат!! Знайте си правата и не ПРОПУСКАЙТЕ да си ги търсите! Но си спазвайте и задълженията съвестно, за мен това е изхода, иначе ще се утвърдим като държавата на "тарикатите".

От Виваком са най-големите измамници. Там обучават мениджърите да лъжат и заблуждават клиента целенасочено. Бъдете внимателни с тази "фирма" ! Лично мен ме прецакаха с 300-400 лева, защото знаят, че никой няма да ги съди за такава сума. После приятели ми обясниха как въртят Виваком "бизнес" и оттогава не спирам да ги "хваля" ! Прецакаха ме 1 път, а аз спрях 15 тяхни поста и 6 АДСЛ-а. Добри бизнесмени са :)

А-ха! Сега вече се досетих, че цялата работа е да се отменят договорите за 1 година и всички договори да станат от по ДВЕ години. Хитро, хитро, бошкоф.

Общуването е фундаментално човешко право!То произтича от правото на живот и неговото потискане ограничава човешкото оцеляване.В т.н. "демократични" общества общуването е частна фирменна услуга,която всеки оператор продава както му изнася.Властта е подкупена с мобилни връзки и техника,които са недостъпни за обикновенните хора.В България право на свободно общуване имат само политиците,журналистите и богатите глупаци.Учителите, лекарите и учените си плащат точно като правят и поповете.

Да, в Европа подписваш 2 годишен договор, но получаваш към него достатъчно добри условия + скъп телефон. Тука ловят маймуни (нас) с трици!

Пример от Щатско с Верайзън- Сключвате договор за 1 година. след изтичане на годината договора автоматично става безсрочен, т.е. примерно след 1,5 година се обаждате, така и така, искам да си прекратя договора. Отговора е -няма проблем господине, плащате ползваното за текущия месец и сме ОК-пито, платено. А Тия тъпанари тук ще искат да им се платят всички вноски до края на втората година.

Интересно на каква точно тарифа оставаш след като изтече едната година в Щатско? истината е, че накрая и тук ще ти ги направят безсрочни след като изтече едната или двете години, но ще те прехвърлят на енда ДЕБЕЛА тарифа пък макар и без договор....тогваша ще искаш да си на срочен... Ако на накой в момента не му харесва тарифата защо не мине на предплатена? ама то там е по-скъпичко нали? е то не може хем вълка сит хем агнето цяло! няма угодия ей!

Като е по дебела тарифата има и други оператори , сещаш ли се????!! :)

Може би използвах неправилно термина безсрочен. Тарифата остава същата, минутите остават същите, всичко е същото, но можеш да си прекратиш договора когато искаш, след като е минала годината, без неустойки, или минимални такива. Звучи невероятно, но е истина, затова и се чувствам много по спокоен там, пред възможността да ме прецакат тук заради някаква измислена клауза. И не е въпроса само за парите, а до това че се чувстваш прецакан тук.

Познайте кой ще ги плати тези глоби?

Вече си ги платил. Поне да им ги вземат.

А колко от миналите глоби са отменени от съда като неоснователни!

Този Председател на КРС какво се прави на малоумен? Навремето беше така. Безсрочен договор и срочен. Срочен се сключва само ако има някакви екстри. Иначе безсрочен. Така и двете страни имат изгода. Сега има само срочни и в тях само права на операторите и задължения за абонатите. Това ли е по ЕС?

Има една поговорка - "Хубава работа, ама българска". Та и тук така. Щяло да има приемни. Еми аз например кога да дойда като съм на работа? Затова съм пратил жалба, на която дори КЗП не ми върна входящ номер.