15 000 лв. глоба за неизплатена заплата

Хиляди фирми в България са некоректните към служителите си. Глобата за неизплатена заплата е 15 000 лв. за всеки отделен работник, заяви директорът на Главна инспекция по труда (ГИТ) Румяна Михайлова.

Обратно в новината

Коментари - 15 000 лв. глоба за неизплатена заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това шега ли е те дължат милиони авие ги тлобявате с 15 000,как мислите ще се стреснат ли?

Може да се окаже,че единственния начин да си получим работните залати е право на потърпевшите да произнасят и изпълняват присъди на НАГЛИТЕ ЧОРБАДЖИИ.НЕ Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО НА ТОВА КОЕТО СТАВА В ЕГИПЕТ.САМО ЧЕ - ИСКАНЕТО ЩЕ Е "ВЪН ВСИЧКИ ЧОРБАДЖИИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЕ КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО И ВСИЧКИТЕ ИМ БАНКОВИ СМЕТКИ.

Агенция-РАБОТНИЦИ БЕЗ ЗАПЛАТИ ОЩЕ 11 Собственици на фирми, на БЕСИЛОТО за НЕИЗПЛАТЕНИ СЪС МЕСЕЦИ РАБОТНИ заплати БЕСИЛКИ ЩЕ БЪДАТ ИЗДИГНАТИ НА ЦЕНТРАЛНИТЕ ПЛОЩАДИ НА ВСИЧКИ окръжни ГРАДОВЕ ЗА ДА НАПОМНЯТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМИ КАКВО ГИ ЧАКА АКО НЕ ИЗПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ. Бившите комунисти и техните наследници/собственици на големи фирми и холдинги/ масово не изплащат с месеци работни заплати и не изпълняват съдебни решения и изпълнителни листи за дължими суми за неизплатени работни заплати.Такава фрапираща фирма е ДУНАВСКА КОПРИНА-АД-Русе,която вече 10 години,въпреки оздравителната програма, не изплаща стотици хиляди лева съдебни решения за работни заплати. Вместо това същите комунисти блъфират и манипулират хората с някакви СРС-та,флашки,подслушани JSM разговори и на предстоящите месни избори се надяват да свалят ГЕРБ от власт. А на хората им е през оная работа за тези СРС-та и тем подобни.За тях е най-важно да си получат по най-бърз начин, с месеци ,неизплащаните работни заплати. ЖАЛКО ЗА ГЕРБ АКО НЕ СА РАЗБРАЛИ ТОВА И КОМУНИСТИТЕ УСПЕЯТ ДА ГИ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ!!!!!

В Бг всеки си измива ръцете с Прокуратурата. В случая какво има да се разследва - заплатите или са плтени или не са. Не мога да схвана защо ГИТ и г-жа Р. Михайлова, след като са установили нарушението не санкционират нарушителите. Иначе за какво е тази инспекция?

Необходимо е да се въведат сурови санкции за всички работодатели, които закъсняват с изплащането на възнагражденията и осигуровките за 2 МЕСЕЦА, а не да се чакат да се съберат месеци или няколко години!

глобабата е добре 15 000 на работник но мисля че трябва и затвор да има няма как да си купува коли сяка година за 50 000 и не само тои а и жена му брат му баба му и тнт а да няма пари за заплатаи та така 15 000 и и затвор от 1 до 3 години за работник и така като не плати на 2 работника глоба от 30 000 и от 2 до 6 години затвор а тогава да го видим дали хте ми ходи на почивка на карибите

Чиновниците от Инспекцията по труда само си топлят местенцата и се извиняват, че не могат да обърнат внимание на всички. Специално за отдела в Кюстендил-нима не знаят, че във "Виа Апия" не са получавали заплати от ноември 2009 г.?! Така им е угодно да си затварят очите и ушите след нечие висшестоящо обаждане. СРАМ и ГРЕХОТА

ХОРА ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА. НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАЧКАТ НЕНАСИТНИ ЧОРБАДЖИИ. ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ И ТАКА ЩЕ СИ ПРОДЪЛЖАВАТ....

Тия работодатели-капиталисти,много от тях,особено частниците нямат насищане,нямат милост към мравките/пчеличките/-създатели на техните блага и благоденствие.Ами в Англия през 19-ти век им чупели машините-това е добра мярка!

Нека се заимстват законите в ЕС при неплащане на заплати, както и съответните глоби - за половин година всичко ще е наред в БГ ; И още нещо силно работещо - за случай на липса на трудов договор , нека половината глоба , да се дава на работника . Гарантирано след седмица няма да има нито един случай на липса на трудов договор !

А кога ще глобят някоя държавна служба, че не си е свършила раобтата? Или пък държавата, когато не си плати задълженията към бизнеса? Когато видя тоова да стане, надявам се скоро, ще направя банкет!

Дали не са ...ове за гонене до дупка? Помня един в Ловеч дето не беше плащал заплатите на работниците си защото нямал, а в същото време отиде да си прави рожденния ден в Дубай, в хотел за със стаи по 5000 долара на вечер, барабар с цялото си семейство!

Сигурно са се тъпкали в една стая, да не би да им е било лесно...

АМИ КАТО МУ СЛОЖАТ 15 000 Х-ЛВ ГЛОБА РАБОТОДАТЕЛЯ КАК ЩЕ ИЗПЛАТИ ЗАПЛАТИТЕ,ТОЙ ДО СЕГА НЕ Е МОЖЕЛ А С ТАЯ ГЛОБА ХЕПТЕМ. АМА ТОТЬО КВО СИ МИСЛИ ,ЧЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА НЯКАКВИ ГАДОВЕ КОИТО ДА ГОНИ ДО ДУПКА .

ами ти какво предлагаш бе уминко да не ги гони никой ли - разбира се 4е глоби и то солени и моментално обявяване в ликвидация и разпродажба на имуществото - неможе разни "бизнесмени" да карат коли за по 100 000 лв. а в същото време да ми разправят 4е нямат пари за заплатите на служителите

каква ликвидация, те фирмите в голямата си част са продадени на, както казват сега малоимотни граждани. до тук всички мислеха че ония фирми където ги продават имат задължения само към държавата, ама не, имат и към хора работили в тях. и край вече няма събиране. още повече че в повечето случаи са ООД и отговорността им е в рамките на капитала. а вече можеш да направиш ООД с 2 лв капитал.

Прав е човека. Със санкции нищо няма да стане. Фирмите, които наемат хора обикновено са кухи. Т.е - когато се наемат хора се прравят две фирми и служителите се назначават във втората. Втората няма нищо. Нито пари за прибиране, нито активи. И като и тряснат и една глоба е по-лесно и по-добре да фалира отколкото да плати 15 бона на държавата.

Това са малумни глоби измислени от малумници. Коя нормална фирма която има затруднения, ще извади 15к да плати глоба. Това е абсурд който има само в бананените републики. Ако обаче някой "бизнесмен" каквито ги има много е създал схема с която умишлено да бави и да не плаща заплатите на хората тогава затвор за него. Така се решава проблема.