Хиляди хора от забранителен списък не могат да гласуват

Огромен брой български граждани са били лишени от правото си на глас, защото "по погрешка" са попаднали в т.нар. забранителни списъци, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди хора от забранителен списък не могат да гласуват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази арогантност? Грешката била САМО едиколко хиляди души. ЕДИН стига да е бил лишен от конституционното си право, за да се търси отговорност от виновния!! Вярно е, че хораса са могли да се проврят по-рано, но това НЕ оправдава хората, които не са си свършили работата както трябва и ТРЯБВА да си тръгнат, както би станало на всяко цивилизовано място.

След като не сте били не чувате ли какво казват хората които са били в тях? Не гледате ли хвърлените чували или вие така сте правили и за това е нормално за вас..При вас изгонвахте ли застъпниците за да броите???При вас променяхте ли часа за край на изборния ден няколкократно??? Не слагайте на преден план "победата" на ГЕРБ понеже никой не вярва в нея.......

За това, че ТИ, Димано и Дилберо, като представител на ГЕРБ присъстваш в избирателна комисия е ОГРОМНА ПОЛИТИЧЕСКА КАРУПЦИЯ. В правовите държави на Европа партии никъде не присъстват в избирателните комисии, нито управляват и контролират избори. Но ние знаем, че България нито е правова държава, нито нейните политици от всички цветове оформили МАФИЯ в парламента ни, имат представа от правилата на правовата държава. От това Димано, се надявам да си направиш изводи както за себе си, така и за партията си ГЕРБ !

Аз питам :Щом МВР дава информация за това , кои граждани живеят в чужбина, защо в посолствата не се изпращат избирателни списъци от Централната избирателна комисии и гласуването да бъде улеснено.А не да се прави всичко възможно да се попречи на упражняването на правото на глас с глупави изисквания да подаваш декларация и т.н.И защо българите в чужбина са лишени от правото си да гласуват за кмет на общината , в която си плащат данък за собствеността.Всеки един човек в чужбина има много повече право да решава кой ще управлява общината му.Особено в София и други няколко големи града , които се напълниха с пришълци , нямащи нито представа , нито отношение към историята на града , в който са се изтресли , към традициите , културата му , начина на общуване в него , та дори и към езика , на който се говори в него.

В тези списъци трябва да попаднат и всички без средно образование, т.е. 60% от електората на БСП. Останалите 40% са пенсиите.

Остава истината, че всичко това е заради турците, които идваха да гласуват без да имат право. Това беше толерирано от БСП и така е поредното петно на Булгария, което все още цапа. Смятам за цинично същите тези да обвиняват ЦИК и МВР за непълнотите, след като те са първоизточника на проблема (и не само на този). Освен това не се съмнявам нито на 1%, че БСПи ДПС омаскариха изборния процес. Това е тяхно амплоа, начин на съществуване и борба за власт. За това ги отричам като българин и призовавам за референдум по въпорса за комунизма, оценката на този мръсен строй, както и лустрация до краен предел. ДОкато не се махне тази гнус от държавата ни, няма да видим щастие и достоен живот.

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!БРАВО!!

А после крадците какво ще ядат? Нали и мама и тати са в списъка?!

То на гербер ако не му е виновен друг няма да може да спи....Две години имаха за да оправят всичко..Преброяване се направи...Да ама пак другите виновни че са некадърни..

Не мога да разбера негодуванието на хората. МВР получава пари за подслушване, а не за съхраняване на правилна информация за хората. Освен това много правилно си е подала грешна информация. Те си знаят работата. Нали техният министър е председател на изборния щаб на ГЕРБ. Ето, че и той си знае работата. Така се правят избори. А не само с бой и т.н., както героите на Алеко Константинов. Не че не знаят и могат да я поправят без да им се оплакваме. Нали виждате - веднага на 21 подават вече правилна информация? Това не ви ли стига?

Наистина сме големи мрънкала,все някой ни е виновен,във всички комисий възрастовата граница е около 60-65г.,как искаме от тези хора да ни покажат или да броят бюлетини,само гледат да вземат парите,а че са направили такива каши навсякъде....Няма значение от коя партия си ,всичките дават подкупи ,само и само да станат общински съветници или кметове.

И аз попадам в този списък.Щях да гласувам за кмет на ГЕРБ.Но голям праз че не стана,Кажете на БСПче и без моя глас пак няма да спечелят

Пак другарката Мая Манолова е обяснила по калпазанки проблема. Над 90 % от емиграцията над 2 милиона) е регистрирани на адрес в България и никой не ги знае, че пребивават в чужбина и само 2000 души са заявили, че живеят на адрес в чужбина. Това са данни на НСИ от 2010 г. Този нещастен забранителен списък на герберите, фактически е вкара само политическите противници на мафията и не случайно.

И вие от Идея за България сте част от управляващата мафия! Другарката Дора Апостолова, пак излъга като дърта циганка! Идея за България никога не е обявявала бойкот на изборите. Точно обратното. И на тези и на предишните избори приканваха народа да гласува с невалидни бюлетини, т.е. да участва в изборите. Така им беше наредено от управляващата червена мафия, която умира от страх, че ако хората масово не гласуват, това ще разклати властта й!

След като толкова говорят, нека БСП - имат 48 депутати, което е изискването по конституция, да поискат касиране на изборите. Защо не го правят??? Защото само си говорят да минава времето. И заблуждават електората си, че нещо вършат...

Ако само няколко от лишените от право на глас решат да съдят държавата ще стане весело.При положение,че са хиляди става още по весело.Тогава ще се заливаме от смях-през сълзи.Ще плащаме за безобразията на законодателите които така и не разбраха,че сме вързани за Европейските правови норми.Да лишиш някой от правото му на глас е тежко нарушение, а вътрешното законодателство е толкова калпаво,че не виждам начин да не осъдят държавата в Европейския съд по правата .За изборния туризъм как да е.Там нещата са висящи.Има хора с двойно гражданство а Европа не го допуска по принцип освен за тези които са американски граждани.Но има такива които са лишени с чисто администартивни похвати.Тогава държавата е вътре с двата крака.Много трудно някой чиновник ще докаже,че е сторено необходимото-дори и невъзможното да няма лишени от правото на глас,по административни причини.Тогава -жална ни майка.Вместо парите да отидат за спасяване на живота на някое дете или в помощ на сираци или за нещо полезно бюджета ще плаща неустойки и глоби.А на Фидосова какво и е нея нищо няма да и стане.Дори и на тегло.

О големи мрънкала ... Кой ни е крив ,че има толкова не грамотни хора в България. Всичко ставаше за минути. Какво се е разпенила и тази русокоска???Така ще има опашки като всички цигани които ги даваха пред секциите може би само познават финикийските знаци.

Изумен съм!!! Фидосова явно е била гладна когато направи изказването, че "САМО" някакви си 12 000 души не успели да си упражнят правото на глас заради грешка. И това от устата на "законодател". Едва ли не - голяма работа. Щом управляващите с лека ръка отнемат на тези хора едно от най-важните конституционни права, да вземат тогава да ги освободят и от някои законови задължения които имат като граждани. Например да не плащат данъци за следващите 4 години. За компенсация. Ама едва ли, нали? Защото свинете трябва да се хранят целогодишно, нали? Независимо от права и закони.

на "герб" им трябва такъв материал-хубавия нямя да гласува за тях. Кофти материал-кофти управляващи, кофти избори, сигурно ще влезем в световната история - в сряда на обяд няма окончателни резултати.

Напълно съм съгласна с Вас. Чиновниците получават заплати, за да си вършат работата. Гражданите не са длъжни да следят всички промени в законите. Те следва да бъдат специално уведомявани от чиновниците, които трябва да са и в служба на гаржданите....

И какво като не могат да гласуват? От избирателите нищо не зависи. Бойко Борисов определя резултатите и след това се подменят чували с бюлетини, протоколите се коригират и т.н. до пълната и окончателна победа на мутронизма.

"Гарван, гарвану око не вади!"

Аз съм в забранителния списък. Преди повече от две седмици ми казаха, че нищо не може да се направи. Вината била моя, че не съм се регистрирала след завръщането ми от чужбина. Аз исках да гласувам, но това конституционно право ми бе отнето като на лишените от свибода и хората под запрещение. Чувствам се дискриминирана. Искам да си търся правата докрай.

Не се ядосвай - аз като се регистрирах 2008 по настоящ адрес в БГ и след това не съм излизала, МВР служебно 2009 ме "изпраща" пак в чужбина.

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов коментира, че засегнатите е трябвало по-рано да ... А не трябвало ли вие господата от Герб просто да свършите работа за коята ве се плаща?! След като се знае, че основната вина за това има МВР,което е подало грешна (случайно ли ?) информация към ГРАО, къде е отговорността на Цветан Цветанов. Става въпрос за десетки хиляди български граждани за Бога!!!

Цветанов е зает с друга работа! Шеф на предизборен щаб, за което сигурно ще бъде възнаграден за постигнати успехи!

Доста хора като се приберат от чужбина, ако не започната работа на трудов договор, си остават с настоящ адрес в чужбина за да не плащат здравни осигуровки. Сигурно има и хора, които са наистина ощетени. Но поне спряха това масово гласуване за местна власт на хора живеещи в Турция и нямащи намерение да се завръщат в България.

Толкова сте заблудени и все българските турци са ви в устата..Не чеете ли 168000 български граждани са в някакви забранителни списъци...От сега сме в забранителни списъци на управляващите а утре къде ще сме пак според тях???

Половината от тези хора там и ме мястото - българските изселници в Турция са над 400 000

Да-а-а, някоя администрация пак се е отличила в саботажа и си е оставила ръчичките в подготовката за тези избори! Председателят на ЦИК, неговите членове, както и хората по върховете на ГЕРБ със сигурност нямат интерес от такова нещо, но възможностите на средната администрация да сговни живота на всички, са безгранични! Сигурна съм, че някой междинен дребен шеф на някое звенце, който е бил обиден и ощетен при последното повишение, е решил жестоко да си отмъсти, като размени базите - тазгодишните адресни регистрации с някои минали години, от което са станали всичките сакатлъци! Ще си получи тиквения медал от Кутев, както и плювачите в този форум, за особени заслуги в мирно време!

Аврора, стига с тези тъпотии. Прозрачни белютини и то в много случаи сгрешени, тотално неподготвени изборните комисии, почти повсеместно ръководени от членовете на партията-майка, на всяка крачка груби изборни нарушения, манипулации ... и всичко това, според теб по вина на някой си дребен чиновник? Голяма сган сте! Колко народ излъгахте гербери смотани! "Мафия, мафия, мафия!"

Аз гласувах за 5 минути, общо 10 прекарах вътре в училището, бюлетината не беше прозрачна, беше отпечатана с доста едри букви /дори се учудих, защото от това тя става по-дълга, можеше и с фонт 12 да си бъде и да е по-къса, но нали някои хора недовиждат/, комисията беше напълно адекватна, и всичко ми беше наред. Живея в софийски квартал от десет години, с постоянна адресна регистрация, и макар че съм била в чужбина повече време, отколкото в България през този период, името ми си беше на мястото и адреса също. И на сина ми така, а той е в същото положение. Как да повярвам, че всичко е било пълен провал, както го раздуват тия комуноиди?! Ако не бях го видяла с очите си, може би, ама сега - не можеш да ме убедиш, не върви!Стига с тия глупости, няма да се касират изборите, а хората, които са чакали през нощта, ще бъдат компенсирани с допълнително заплащане и всичко ще бъде наред!

Аз пък се върнах от чужбина, след 2 годишен престой, и на 3тата седмица гласувах...

аз пък вече 10 години от как съм се върнал,що документи нови съм си извадил с постоянен адрес в БГ и пак ме водят че живея в Чужбина и няма гласуване. Щом е така на декларацията зя данъци ще пиша да не ме търсят след като не ме водят!

нищо не е случайно - и хаоса в изборния ден и манипулациите на списъците и манипулациите през уж свободните медии и т.н и т.н. Събудете се хора, докато е време - изгрява българския Лукашенко. Всеки народ си заслужава управниците - те са неговата еманация, ако наистина на българите им е все едно дали ще живеят свободно или с нашийник, значи наистина можем да кажем че прехода завърши успешно - върнахме се там откъдето тръгнахме. Добра дошли !

Малко ли е да лишиш незаконно 12000 човека от право на глас? Дори да приемем великодушно, че не е преднамерено?

Мрън Мрън - по-важно е че се спря изборния туризъм, цената която плащаме за това е достатъчно ниска

изборен туризъм заместен /изглежда/ многократно този път със сгрешени списъци. равносметката каква е?

Порядъците са несравними

МВР е подало грешна информация към ГРАО. ЗАЩО?? Не е ли това използване на служебно положение?!

Пак някой журналист е проявил творчество! :)))) МВР не подава информация към ГРАО. Адресите се регистрират в общинските служби (ГРАО, БИАДО...) и пак общинските служби изготвят изборните списъци чрез своята си база.

НЯМА ДА УСПЕЯТ да отстранят грешките. Ясно е, че ще направят още грешки в тези списъци - такъв е "материалът" в БГ който се занимава с тази дейност - некадърни връзкари. По-добрият "материал" е зад граница.