Коментари - Владика дава ордени за борба с гейовете | Днес.dir.bg

Владика дава ордени за борба с гейовете

Пловдивският владика дядо Николай ще награди кмета на Пазарджик и скандално прочулия се местен прокурор, който постанови, че забраната за гей паради в града е правилна.

Обратно в новината

Коментари - Владика дава ордени за борба с гейовете | Днес.dir.bg

Коментари

Църквата трябва да застане като едно цяло срещу тази мръсотия,и не само против тези обратните.

тоз Владика в ред ли е? За военен ли се има или за Божий посланник.Това да не е армия да раздава медали.Отче суетата и и себеизтъкването е по-голем грях от този за който раздаващ медали.Що не им подариш ръчния си часовник за 20 000евро,като си толкова впечетлен от господата

явно тук има хора с проблеми като господина където говори за това кои трябва да ходи в болницата,оправяй си човече семейните проблеми при психиатрите,а не тук и това кой е болен или не си го решава всеки индивидуално голям съдник стана ,кой ти даде това право -никой трай си тогава ,гледай си жената ,децата и остави хората да се обичат както им е кеф!!!!!!!!!

Говорим за "публично демонстриране", а не за това кой, кого да обича!

Православната църква дава блед лъч на надеждата! Политиците се оглеждат в Западни огледала, имитират тяхни правила и обичаи. Обаче, колкото и да са грешни, българите не желаят и не заслужават, чак в такава степен да бъдат подменяни ценностите и морала им. Предлагам утре, в неделя, който има възможност да влезе в близката черква! И кой, както разбира да участва в делото - с молитва, със свещичка, само с присъствие. Приятно е да се поседи в черквата в тази жега.

Светът е устроен от мъже и жени, а не от мъже с мъже и жени с жени. Хомотата са психично болни хора на които мястото им е във лудницата, както всички други душевно болни хора :)

защо много мъже носят едни такива малки чантички, провесени през шкембетата им, много гейско изглежда....

Редно е публичните прояви на содомията да се забранят. Защото да си содомит (хомосексуалист) е личен избор, но не бива да се натяква, че е правилно или да се афишира. Точно расоносците да порицават содомията, това е смешно, защото не бива да забравяме, че между тях бъка от педерасти. Да! Именно педерасти и лесбийки трябва да се наричат хомосексуалистите и или содомити. Защото гейове, не е нашенска дума, това е някаква изчепенящинна. Защото никой мъж не би желал да чува, че е гей /геймомче(сленгово)/ щастлив-друго значение. Нека наричаме нещата с истинските им имена и стига сме ползвали разни чуждици за неща, за които си имаме термини в нашия си език гей-содомит, педераст, педал, мъжеложец/ за мъжете/ и лесбийка за жените хомосексуализъм-содомия, мъжелоожство, педерастия, лесбийство. Стига сме ползвали чужди думи като езика ни има думите! Това не прави обратните по-обичани от околните. А и не е срамно да говориш думи от родния си език, вместо да употребяваш ненужни чуждици. За всяко нещо си има наша дума, която не бива да се замества с някаква привнесена от вън. Като думата секс, буквално означава пол. Човек не може да прави секс, защото не може да прави пол. Ако някой не смее да каже жума като "ебане" има такива като, сношение, съешване, и други, които може да намери в речника, ако не е добре запознат с българския. Смешно е да твърдим, че сме българи и едновременно с това д пляскаме за щяло и не щяло чуждици. Защото на вън ставаме смешни. Смешни поради незнанието и незачитането на собствения ни език и от това, че се срамим да говорим така както си му е реда и създаваме несъвместими с лексикона ни словосъчетания, само и само да сме модерни. Та да се върнем към педитата и да отбележим още веднъж, че на никой не му пука какви са, стига да не ни натрапват своите виждания за интимните си взаимотношения и полови предпочитания. На мен не ми пука дали някой е педераст или не е. Стига да не иска и аз да ставам мъжеложец като него. Но категорично подкрепям забраната за гейпаради, публични демонстрации на педерастията и тям подобни неестествени прояви. Защото днес толерираме педерастите, утре какво? На педофилите, скотоложците, геронтофилите и некрофилите ли ще разрешим да си правят парадите а? Защото накъдето е тръгнало, на там е хукнало с пълна пара и тези категории извратеняци да започнат да се борят за "правата си" За това категорично да се забранят всякакъв род такива прояви. А колкото до църквата, трябва да се изкоренят извращенията и от нея, защото в много страни монах е синоним на развратник и мъжеложец. Ако някой иска да дава морални напътствия, нека първо се научи, че между целебата и целебрата има разлика, а и че е редно монасите да го правят с жени, а не с мъже и момчета. Иначе съм с две ръце в подкрепата на митрополит Николай относно това му решение да награди прокурора.

Няма да коментирам личността на Владиката, но добре прави. Изводите на господин прокурора са много правилни и ще е добре всички ние да се вслушаме в тях. И това да го направим за доброто на децата си, не да бъдем уж толерантни към някаква група, която иска да се качи на главата на обществото. В САЩ вече ходят да се натискат по заведенията и ако ги изгонят ги обвиняват за хомофоби и по закон дори подлежат на санкции. Друга случка е как увполняват учителка, която не иска да учи децата, че да си гей е нормално или пък как дори родителите са задължени да пратят децата си на гей уроци, за да ги учат на "толерантност". Нека на позволим на света да се обърне, пък нека обратните да са си обратни, ама да си мълчат.

Не съм почитател на гей обществото, но митрополит Николай е откачен! Напоследък все по-големи глупости говори. А като е света вода ненапита защо се вози в сребристо Ауди, което е над 50 000 лв. и отгоре на това шофьорът на така наречения свещеник е над 150 кила..?!?

Дядо поп се е побъркал

толерантност и приемане на различията са в основата на всяка демокрация и прогрес. подобни анатемосвания само носят причина за раздор. не е работа на църквата да се меси в подобни дела, както и не е приемливо държавни служители да демонстрират явен расизъм. дотолкова, доколкото не нарушават правата на другите, хомосексуалистите имат пълното право на публична изява, включително чрез паради (разбира се в нормите на приличието). а за всички които ръкопляскат щастливо - ако дедо владика бе анатемосал изрично мастурбацията, бихте ли се съгласили по същия ентусиазиран начин??? това искате или не си е общ "грях" и за хомо, и за хетеро, и за би-сехуални. та дори и за абстентистите.

Потърсете в някой речник значението на думата расизъм, че тогава я използвайте за щяло и не щяло, отделно от това тук не става дума да се анатемосва маструбацията, защото не съм чул все още за организиране на паради на маструбаторите, където отявно да показват на какво са способни. И така като сме се разговорили за права трябва да се спомене, че и църквата, и владиката имат право на мнение по процесите течащи в обществото, както Вие и аз имаме това право. За задължения няма да говорим, за да не стане твърде дълго.

КАКВО ЛИ ЩЕ СПОДЕЛИ ОТЕЦ НИКОЛАЙ ЗА СОДОМИЯТА И ПЕДЕРАСТИЯТА В ДУХОВНАТА СЕМИНАРИЯ..? КАКТО Е КАЗАЛ АНТИХРИСТА: "..ПОЗНА ДЯВОЛА В МЕН ЗАЩОТО ГО НОСЕШЕ В СЕБЕ СИ.."

В България нивото на хомофобия и омраза към други хора въз основа на сексуална ориентация, полова идентичност е най-висока сред държавите в ЕС, същевременно е най-бедната, корумпирана, пълна с мутри и проститутки страна. Не е ли интересно? В Испания, Белгия, Великобритания, гей връзките са приети от обществото, можеш да сключиш граждански брак, да си гей не е срамно, просто е нормално. За пояснение - говорим за държави с висок стандарт на живот, където има уважение към ЧОВЕКА независимо какъв е. А вие от коя планета падате и защо още носите идеи отпреди 100 години, насаждани ви в главите без дори да сте прочели една статия на тази тема?

Така е. Сега гледай помиярите как ще се разлаят срещу пловдивския епископ. Педерастията е повсеместна мода - няма как тия да понесат човешката позиция на владиката и пловдивските общественици. Поздрави на Пловдив! Българите сме търпеливи и... добри; но всеки да си знае мястото. Скоро.

Че църквата и служителите й имат трески за дялане не е оправдание някаква гологъза певица да се нарича с името на Божата майка.Не трябва да се отрича и правото й да взема отношение по въпроса за различната сексуалност .На кой друг ще се чуе думата , ако не на църквата , моята или вашата?Аз м/исля , че това неправилно се толерира ,рекламира и опрощава и скоро всички ще станем еднакво ''бозови,, като охлюви.

нещо е поизперкал - от жегите ще да е, или го е обсебил рогатия, Боже опази, пфу, Боже опази.....Така е, като се назначават младоци с връзки, разни любимци /като вафлите-любимки/, нахъсани и наежени. Има още да ги натвори на този грешен свят Негово Преосвещенство Николайчо Вездесъщий.....Просто не е редовен човечецът, раба Божия.....Я да иде на кални бани и да се самобичува, а не е зле да помогне на отците със събирането на урожая и да покопае, белким му мине енергията и тази странно насочена инициативност. Тия въобще не мислят ни за народ, ни за светини, ни за манастири, да не говорим за тези в Атон. Превърнали са се в отбор бонзи и богоизбрани /те така си мислят/ влъхви и а кажещ нещо напреки, а са те анатемосали и допълнили клеветите в досието ти в ДС или там новия му приемник. Бае Стойко разбрахме, че е с чин генерал, а това момче докъде го е докарало в онази, скритата си същност и йерархия? Няма скрито-покрито, ако ще и след години, ще се разбере, за мно-огая лета-а.......Амин.

айде айде че така наречените правни хора - християни било то католици или протестанти какво правят хомосексуализъм а се възмущават когато някои го правят открито демагози

Евала българи,простотията няма край в България за това че си нарушил ти дават медели,да гледа Брюксел и да записва за доклада после и да ни сочи каква скапана държава сме за това се ходи в затвора в нормалните държави а тук се дават медали да ни е честита държавицата-мутренска и беззаконна отвсякаде,може и при папата да отидат пак и той един медал да им даде!!!!!!!!

Не съм религизен. Удобрявам позицията на тези служители, защото съвпада с моите морални принципи и представи за добро и лошо.

Никой няма право да сьди и да казва какво другият ще прави в леглото. Кого обичаш е личен проблем, не е Ваш, уважаеми монаси ! В целият ЕС гей-браковете са разрешени и Бьлгария няма да прави изключение! Защо гей-организациите в Бьлгария, не заведат дело срещу този човек?! За насаждане на омраза, нетьрпимост, нарушаване на законите на Бьлгария. На такива хора като него, трибуна не трябва да се дава!!! Дай сега да почнем да горим гейовете, циганите, комунистите, тези с различен цвят на кожата, друга религия и т.н....бьлгариньт не тьрпи различните, има нулева толерантност кьм хората около него, тук идва ред на медиите-защо давате трибуна на определено луди хора като този свещеник?!

Аз съм инженер и като такъв не мога да приема обратната ориентация като нормално нещо. Не съм против тях. Всеки има право да си прави каквото си иска стига да не пречи на другите. Твърдо против съм обаче всякакви натяквания и паради!

Има свестни хора в България!

тези които правят парадите са педерасти! стига сте използвали нищо не-казващата и не-значеща дума "гей". Тя е от англосаксонския сленг/жаргон и даже на официален английски нищо не значи! А "педераст" си е дума от български тълковнен речник и означава : долен човек, гадняр, мръсник, злобар, човеконенавистник, то ест подобен на фашист. Сексуалноста е отделен въпрос, на български се казва хомосексуалист , но такива не правят паради! Парадите се правят от педерасти- долни хора и мръсници, не е задължително да са хомосексуалисти. Така че нека да оправим термините , първо да говорим на разбран български за да изказваме смислени мнения. пък наште медии всички папагалстват "гей" по нареждане на медийните си шефове -педерасти, за да пускат димна завеса и да тиражират празни приказки и глупости , колкото за медйна клюкарска интриги

Този т.н. " дядо Николай" сигурно скоро ще започне да гори и вещици по пловдивските площади!

Не е необходимо вещици да гори, достатъчни са само педерастите.

Горенето на вещици е много стар патент на духовентсвото в по-западни държави. По нашите земи православието не е изпадало чак до там. Прочети някоя книжка за история на Европа през средновековието!

Срамно е за БПЦ да има такъв духовдни като лицето дядо Николай. Вместо да призовава за мир и разбирателство, той постоянно си намира поводи да влезе е медиите с анти посланията си. Да припомним,че също лице се беше обявило против Мадона и едва ли не я анатемосваше. Това е срам за православието и този смешник трябва да бъде сменен!

С какво се нарушават мира и разбирателството, ако се спрат гей парадите? Напротив, човекът се опитва да спести на обществото поредния фрустрационен момент.

Най-после да видя поповете да учат обществото на вяра и морал! Шапка им свалям на тези двама митрополита. Дано да има повече като тях. Може би ще си променя мнението, че държавата никога няма да се оправи.

Защо не се даде медал и на Боян Расате.Един заслужил Българин в борбата против педалските паради.

Ама защо клеймите и мастурбацията?!?? Не посягайте на любимото занимание на хората с повечко свободно време!

Има Закон в Бьлгария и БПЦ целенасочено, упорито и последователно насажда хомофобия, омраза и нетьрпимост! БПЦ има много по-неотложни проблеми за решаване като корупцията в Цьрквата, липсата на подкрепа от обществото, сриването на доверието кьм свещениците, както и неадекватната позиция по много вьпроси.

Попеее попееее ко та фана за пиргата брадат кузбарак продажен смля се от комунистически рушвети

Дядо Николай е прав, както са прави и въпросния кмет и прокурор. Подкрепям ги напълно, а това че човека е тръгнал по наклонената плоскост е написано в най-мъдрата, ценна и поучителна книга създавана някога - Библията. Странно как хората извършващи един от големите и гнусни грехове поучават останалото множество как то не било право - те така се раждали и видиш ли няма сила която да ги накара да се вразумят, а на всичкото отгоре и трябва да покажат на цял свят колко били потъпквани техните права, било им забранявано да демонстрират своята греховност. Господа и дами защитаващи този грях и приемащи го за нормално - преди да потърсите помощ от Всевишния следващия път когато имате нужда от неговата помощ, то замислете се дали Той би одобрил тази дейност (хомосексуализма), дали ни е съветвал да я практикуваме и тогава измолвайте помощ от Него с чисто сърце и съзнание. Оправданието с това, че така ни е създал самият Той - не върви. Четете повече Книгата над всички книги - Библията и се уповавайте на заповедите и повелите на Всевишния.

След като оправи държавата е въпрос на време Господин Борисов да оправи нещата и при вероизповеданията! За момента единствено тройната коалиция и Станишев се опитват да пречат, но това е временно!

Слущай ДОДО, оправяне на вероизповеданието имаше след Октомврийската революция. Пиши си по любимата тема и не се бъркай в църковните дела. Какво си се разпищолил? Да не си само ти в тази държава. Мен са ме възпитали като православен за да не бъда комунистическо пионерче. А на курс за трактористи не искаш ли да се запишем? И може да си сигурен, че повече ще ти преча от Тройната коалиция. Или ти си мислиш като на времето партийните секретари, че който е с очилца и мека шапка, демек "ентелегент" е лесен за логаритмуване.

Природната ми интелигентност не ми дава да те нарека какъвто си, но да допълня, че единстево заслужаващ уважение в тази държава е Господин Борисов, който работи денонощно включително и за благополучието на такива като теб - саботьори, подтиквани от тройната коалиция!

този поп се изпуска все повече, да идват санитарите!

Моля, не хулете владиката! Освен това, той не е поп. По цял свят християнската църква/православни, католици/ е срещу хомо проявите-парадите. Нормално е нашите владики да реагират по този начин.

не е точно! Борбата не е с гейовете! Борбата е с гей ПАРАДИТЕ. Борбата е ЗА някои общочовешки ценности. Защо Дир.бг провокира писане на несъществени мнения?

Съгласен.

Погледа на този поп издава напреднало видиотяване, което се потвърждава и от действията му.

Точно. Тоя човек е резил и за църквата и за Пловдив. Мине се не мине, и изръси някое налудничаво изказване.

Внимание, Внимание, опасност - извращават се поколенията Ви , това се прави за да заразяват неукрепналата психика и склонност за подражаване на децата, а също обществото да приеме психичната поквара за нормална култура и да се добият с право на осиновяване и брак ... Извратени типове докопали се до ВЛАСТ на запад прокарват противоестествени правила за Търпимост водеща до идиотизъм на обществото и разрушаването му. Борете се с тумура на вашето общество ясно и категорично ...

не е ли грях Божи служител да носи скъпи цасовници и да се вози в мерцедеси?

Такаааа, всеки има правото на различна сексуална ориентация. И различията в ориентацията не са от сега! Датират от много време(пример римляните), просто преди хората са били ограничени от "закона", от "морала", от чувството, че нещо им е сбъркано, а това не е така :) Не разбирам хомофобията, това си е чист расизъм....

Айде сега ако можеш да ми обясниш как вие гейовете сте различна раса може и да приема думите ти на сериозно. Просто пляскаш някакви термини, които си чул, или прочел от някъде, на които даже не знаеш и точното значение. Смешно е. Пък и вие си имате достатъчно права. Искането на някакви допълнителни права дискриминира нас

Така е, имате право на всякакви гнусотии, но сте гнусни и миришете на фекалии и се уригвате на сперма. Ето това не можете да промените- убеждението на хората, че вършите гнусни неща.

А гейовете сред монашеските среди кога ще бъдат наградени?

Църквата се ръководи според правилата на писанията а не живее в 15в. след като те не се променят няма как и морала и правилата да се променят заради някакво изродило се поколение.

Браво на владиката! Дано всички граждани заедно се обединим срещу хомосексуализма! Има и други грехове, но за други грехове никой не ни натрапва, че са нещо хубаво или правилно. Хомосексуализмът е бил грях и порок и ще си остане такъв!

Силно изненадан съм, че в днешно време, някой се застъпва за нравствеността и морала на болшинството българи. Това може да не са най-праведните и безгрешни хора, може би е кауза пердута. Но аз благодаря, че има интституции, от които се чуват и подобни гласове!

Коментари - Владика дава ордени за борба с гейовете | Днес.dir.bg

Владика дава ордени за борба с гейовете

Пловдивският владика дядо Николай ще награди кмета на Пазарджик и скандално прочулия се местен прокурор, който постанови, че забраната за гей паради в града е правилна.

Обратно в новината

Коментари - Владика дава ордени за борба с гейовете | Днес.dir.bg

Коментари

Църквата трябва да застане като едно цяло срещу тази мръсотия,и не само против тези обратните.

тоз Владика в ред ли е? За военен ли се има или за Божий посланник.Това да не е армия да раздава медали.Отче суетата и и себеизтъкването е по-голем грях от този за който раздаващ медали.Що не им подариш ръчния си часовник за 20 000евро,като си толкова впечетлен от господата

явно тук има хора с проблеми като господина където говори за това кои трябва да ходи в болницата,оправяй си човече семейните проблеми при психиатрите,а не тук и това кой е болен или не си го решава всеки индивидуално голям съдник стана ,кой ти даде това право -никой трай си тогава ,гледай си жената ,децата и остави хората да се обичат както им е кеф!!!!!!!!!

Говорим за "публично демонстриране", а не за това кой, кого да обича!

Православната църква дава блед лъч на надеждата! Политиците се оглеждат в Западни огледала, имитират тяхни правила и обичаи. Обаче, колкото и да са грешни, българите не желаят и не заслужават, чак в такава степен да бъдат подменяни ценностите и морала им. Предлагам утре, в неделя, който има възможност да влезе в близката черква! И кой, както разбира да участва в делото - с молитва, със свещичка, само с присъствие. Приятно е да се поседи в черквата в тази жега.

Светът е устроен от мъже и жени, а не от мъже с мъже и жени с жени. Хомотата са психично болни хора на които мястото им е във лудницата, както всички други душевно болни хора :)

защо много мъже носят едни такива малки чантички, провесени през шкембетата им, много гейско изглежда....

Редно е публичните прояви на содомията да се забранят. Защото да си содомит (хомосексуалист) е личен избор, но не бива да се натяква, че е правилно или да се афишира. Точно расоносците да порицават содомията, това е смешно, защото не бива да забравяме, че между тях бъка от педерасти. Да! Именно педерасти и лесбийки трябва да се наричат хомосексуалистите и или содомити. Защото гейове, не е нашенска дума, това е някаква изчепенящинна. Защото никой мъж не би желал да чува, че е гей /геймомче(сленгово)/ щастлив-друго значение. Нека наричаме нещата с истинските им имена и стига сме ползвали разни чуждици за неща, за които си имаме термини в нашия си език гей-содомит, педераст, педал, мъжеложец/ за мъжете/ и лесбийка за жените хомосексуализъм-содомия, мъжелоожство, педерастия, лесбийство. Стига сме ползвали чужди думи като езика ни има думите! Това не прави обратните по-обичани от околните. А и не е срамно да говориш думи от родния си език, вместо да употребяваш ненужни чуждици. За всяко нещо си има наша дума, която не бива да се замества с някаква привнесена от вън. Като думата секс, буквално означава пол. Човек не може да прави секс, защото не може да прави пол. Ако някой не смее да каже жума като "ебане" има такива като, сношение, съешване, и други, които може да намери в речника, ако не е добре запознат с българския. Смешно е да твърдим, че сме българи и едновременно с това д пляскаме за щяло и не щяло чуждици. Защото на вън ставаме смешни. Смешни поради незнанието и незачитането на собствения ни език и от това, че се срамим да говорим така както си му е реда и създаваме несъвместими с лексикона ни словосъчетания, само и само да сме модерни. Та да се върнем към педитата и да отбележим още веднъж, че на никой не му пука какви са, стига да не ни натрапват своите виждания за интимните си взаимотношения и полови предпочитания. На мен не ми пука дали някой е педераст или не е. Стига да не иска и аз да ставам мъжеложец като него. Но категорично подкрепям забраната за гейпаради, публични демонстрации на педерастията и тям подобни неестествени прояви. Защото днес толерираме педерастите, утре какво? На педофилите, скотоложците, геронтофилите и некрофилите ли ще разрешим да си правят парадите а? Защото накъдето е тръгнало, на там е хукнало с пълна пара и тези категории извратеняци да започнат да се борят за "правата си" За това категорично да се забранят всякакъв род такива прояви. А колкото до църквата, трябва да се изкоренят извращенията и от нея, защото в много страни монах е синоним на развратник и мъжеложец. Ако някой иска да дава морални напътствия, нека първо се научи, че между целебата и целебрата има разлика, а и че е редно монасите да го правят с жени, а не с мъже и момчета. Иначе съм с две ръце в подкрепата на митрополит Николай относно това му решение да награди прокурора.

Няма да коментирам личността на Владиката, но добре прави. Изводите на господин прокурора са много правилни и ще е добре всички ние да се вслушаме в тях. И това да го направим за доброто на децата си, не да бъдем уж толерантни към някаква група, която иска да се качи на главата на обществото. В САЩ вече ходят да се натискат по заведенията и ако ги изгонят ги обвиняват за хомофоби и по закон дори подлежат на санкции. Друга случка е как увполняват учителка, която не иска да учи децата, че да си гей е нормално или пък как дори родителите са задължени да пратят децата си на гей уроци, за да ги учат на "толерантност". Нека на позволим на света да се обърне, пък нека обратните да са си обратни, ама да си мълчат.

Не съм почитател на гей обществото, но митрополит Николай е откачен! Напоследък все по-големи глупости говори. А като е света вода ненапита защо се вози в сребристо Ауди, което е над 50 000 лв. и отгоре на това шофьорът на така наречения свещеник е над 150 кила..?!?

Дядо поп се е побъркал

толерантност и приемане на различията са в основата на всяка демокрация и прогрес. подобни анатемосвания само носят причина за раздор. не е работа на църквата да се меси в подобни дела, както и не е приемливо държавни служители да демонстрират явен расизъм. дотолкова, доколкото не нарушават правата на другите, хомосексуалистите имат пълното право на публична изява, включително чрез паради (разбира се в нормите на приличието). а за всички които ръкопляскат щастливо - ако дедо владика бе анатемосал изрично мастурбацията, бихте ли се съгласили по същия ентусиазиран начин??? това искате или не си е общ "грях" и за хомо, и за хетеро, и за би-сехуални. та дори и за абстентистите.

Потърсете в някой речник значението на думата расизъм, че тогава я използвайте за щяло и не щяло, отделно от това тук не става дума да се анатемосва маструбацията, защото не съм чул все още за организиране на паради на маструбаторите, където отявно да показват на какво са способни. И така като сме се разговорили за права трябва да се спомене, че и църквата, и владиката имат право на мнение по процесите течащи в обществото, както Вие и аз имаме това право. За задължения няма да говорим, за да не стане твърде дълго.

КАКВО ЛИ ЩЕ СПОДЕЛИ ОТЕЦ НИКОЛАЙ ЗА СОДОМИЯТА И ПЕДЕРАСТИЯТА В ДУХОВНАТА СЕМИНАРИЯ..? КАКТО Е КАЗАЛ АНТИХРИСТА: "..ПОЗНА ДЯВОЛА В МЕН ЗАЩОТО ГО НОСЕШЕ В СЕБЕ СИ.."

В България нивото на хомофобия и омраза към други хора въз основа на сексуална ориентация, полова идентичност е най-висока сред държавите в ЕС, същевременно е най-бедната, корумпирана, пълна с мутри и проститутки страна. Не е ли интересно? В Испания, Белгия, Великобритания, гей връзките са приети от обществото, можеш да сключиш граждански брак, да си гей не е срамно, просто е нормално. За пояснение - говорим за държави с висок стандарт на живот, където има уважение към ЧОВЕКА независимо какъв е. А вие от коя планета падате и защо още носите идеи отпреди 100 години, насаждани ви в главите без дори да сте прочели една статия на тази тема?

Така е. Сега гледай помиярите как ще се разлаят срещу пловдивския епископ. Педерастията е повсеместна мода - няма как тия да понесат човешката позиция на владиката и пловдивските общественици. Поздрави на Пловдив! Българите сме търпеливи и... добри; но всеки да си знае мястото. Скоро.

Че църквата и служителите й имат трески за дялане не е оправдание някаква гологъза певица да се нарича с името на Божата майка.Не трябва да се отрича и правото й да взема отношение по въпроса за различната сексуалност .На кой друг ще се чуе думата , ако не на църквата , моята или вашата?Аз м/исля , че това неправилно се толерира ,рекламира и опрощава и скоро всички ще станем еднакво ''бозови,, като охлюви.

нещо е поизперкал - от жегите ще да е, или го е обсебил рогатия, Боже опази, пфу, Боже опази.....Така е, като се назначават младоци с връзки, разни любимци /като вафлите-любимки/, нахъсани и наежени. Има още да ги натвори на този грешен свят Негово Преосвещенство Николайчо Вездесъщий.....Просто не е редовен човечецът, раба Божия.....Я да иде на кални бани и да се самобичува, а не е зле да помогне на отците със събирането на урожая и да покопае, белким му мине енергията и тази странно насочена инициативност. Тия въобще не мислят ни за народ, ни за светини, ни за манастири, да не говорим за тези в Атон. Превърнали са се в отбор бонзи и богоизбрани /те така си мислят/ влъхви и а кажещ нещо напреки, а са те анатемосали и допълнили клеветите в досието ти в ДС или там новия му приемник. Бае Стойко разбрахме, че е с чин генерал, а това момче докъде го е докарало в онази, скритата си същност и йерархия? Няма скрито-покрито, ако ще и след години, ще се разбере, за мно-огая лета-а.......Амин.

айде айде че така наречените правни хора - християни било то католици или протестанти какво правят хомосексуализъм а се възмущават когато някои го правят открито демагози

Евала българи,простотията няма край в България за това че си нарушил ти дават медели,да гледа Брюксел и да записва за доклада после и да ни сочи каква скапана държава сме за това се ходи в затвора в нормалните държави а тук се дават медали да ни е честита държавицата-мутренска и беззаконна отвсякаде,може и при папата да отидат пак и той един медал да им даде!!!!!!!!

Не съм религизен. Удобрявам позицията на тези служители, защото съвпада с моите морални принципи и представи за добро и лошо.

Никой няма право да сьди и да казва какво другият ще прави в леглото. Кого обичаш е личен проблем, не е Ваш, уважаеми монаси ! В целият ЕС гей-браковете са разрешени и Бьлгария няма да прави изключение! Защо гей-организациите в Бьлгария, не заведат дело срещу този човек?! За насаждане на омраза, нетьрпимост, нарушаване на законите на Бьлгария. На такива хора като него, трибуна не трябва да се дава!!! Дай сега да почнем да горим гейовете, циганите, комунистите, тези с различен цвят на кожата, друга религия и т.н....бьлгариньт не тьрпи различните, има нулева толерантност кьм хората около него, тук идва ред на медиите-защо давате трибуна на определено луди хора като този свещеник?!

Аз съм инженер и като такъв не мога да приема обратната ориентация като нормално нещо. Не съм против тях. Всеки има право да си прави каквото си иска стига да не пречи на другите. Твърдо против съм обаче всякакви натяквания и паради!

Има свестни хора в България!

тези които правят парадите са педерасти! стига сте използвали нищо не-казващата и не-значеща дума "гей". Тя е от англосаксонския сленг/жаргон и даже на официален английски нищо не значи! А "педераст" си е дума от български тълковнен речник и означава : долен човек, гадняр, мръсник, злобар, човеконенавистник, то ест подобен на фашист. Сексуалноста е отделен въпрос, на български се казва хомосексуалист , но такива не правят паради! Парадите се правят от педерасти- долни хора и мръсници, не е задължително да са хомосексуалисти. Така че нека да оправим термините , първо да говорим на разбран български за да изказваме смислени мнения. пък наште медии всички папагалстват "гей" по нареждане на медийните си шефове -педерасти, за да пускат димна завеса и да тиражират празни приказки и глупости , колкото за медйна клюкарска интриги

Този т.н. " дядо Николай" сигурно скоро ще започне да гори и вещици по пловдивските площади!

Не е необходимо вещици да гори, достатъчни са само педерастите.

Горенето на вещици е много стар патент на духовентсвото в по-западни държави. По нашите земи православието не е изпадало чак до там. Прочети някоя книжка за история на Европа през средновековието!

Срамно е за БПЦ да има такъв духовдни като лицето дядо Николай. Вместо да призовава за мир и разбирателство, той постоянно си намира поводи да влезе е медиите с анти посланията си. Да припомним,че също лице се беше обявило против Мадона и едва ли не я анатемосваше. Това е срам за православието и този смешник трябва да бъде сменен!

С какво се нарушават мира и разбирателството, ако се спрат гей парадите? Напротив, човекът се опитва да спести на обществото поредния фрустрационен момент.

Най-после да видя поповете да учат обществото на вяра и морал! Шапка им свалям на тези двама митрополита. Дано да има повече като тях. Може би ще си променя мнението, че държавата никога няма да се оправи.

Защо не се даде медал и на Боян Расате.Един заслужил Българин в борбата против педалските паради.

Ама защо клеймите и мастурбацията?!?? Не посягайте на любимото занимание на хората с повечко свободно време!

Има Закон в Бьлгария и БПЦ целенасочено, упорито и последователно насажда хомофобия, омраза и нетьрпимост! БПЦ има много по-неотложни проблеми за решаване като корупцията в Цьрквата, липсата на подкрепа от обществото, сриването на доверието кьм свещениците, както и неадекватната позиция по много вьпроси.

Попеее попееее ко та фана за пиргата брадат кузбарак продажен смля се от комунистически рушвети

Дядо Николай е прав, както са прави и въпросния кмет и прокурор. Подкрепям ги напълно, а това че човека е тръгнал по наклонената плоскост е написано в най-мъдрата, ценна и поучителна книга създавана някога - Библията. Странно как хората извършващи един от големите и гнусни грехове поучават останалото множество как то не било право - те така се раждали и видиш ли няма сила която да ги накара да се вразумят, а на всичкото отгоре и трябва да покажат на цял свят колко били потъпквани техните права, било им забранявано да демонстрират своята греховност. Господа и дами защитаващи този грях и приемащи го за нормално - преди да потърсите помощ от Всевишния следващия път когато имате нужда от неговата помощ, то замислете се дали Той би одобрил тази дейност (хомосексуализма), дали ни е съветвал да я практикуваме и тогава измолвайте помощ от Него с чисто сърце и съзнание. Оправданието с това, че така ни е създал самият Той - не върви. Четете повече Книгата над всички книги - Библията и се уповавайте на заповедите и повелите на Всевишния.

След като оправи държавата е въпрос на време Господин Борисов да оправи нещата и при вероизповеданията! За момента единствено тройната коалиция и Станишев се опитват да пречат, но това е временно!

Слущай ДОДО, оправяне на вероизповеданието имаше след Октомврийската революция. Пиши си по любимата тема и не се бъркай в църковните дела. Какво си се разпищолил? Да не си само ти в тази държава. Мен са ме възпитали като православен за да не бъда комунистическо пионерче. А на курс за трактористи не искаш ли да се запишем? И може да си сигурен, че повече ще ти преча от Тройната коалиция. Или ти си мислиш като на времето партийните секретари, че който е с очилца и мека шапка, демек "ентелегент" е лесен за логаритмуване.

Природната ми интелигентност не ми дава да те нарека какъвто си, но да допълня, че единстево заслужаващ уважение в тази държава е Господин Борисов, който работи денонощно включително и за благополучието на такива като теб - саботьори, подтиквани от тройната коалиция!

този поп се изпуска все повече, да идват санитарите!

Моля, не хулете владиката! Освен това, той не е поп. По цял свят християнската църква/православни, католици/ е срещу хомо проявите-парадите. Нормално е нашите владики да реагират по този начин.

не е точно! Борбата не е с гейовете! Борбата е с гей ПАРАДИТЕ. Борбата е ЗА някои общочовешки ценности. Защо Дир.бг провокира писане на несъществени мнения?

Съгласен.

Погледа на този поп издава напреднало видиотяване, което се потвърждава и от действията му.

Точно. Тоя човек е резил и за църквата и за Пловдив. Мине се не мине, и изръси някое налудничаво изказване.

Внимание, Внимание, опасност - извращават се поколенията Ви , това се прави за да заразяват неукрепналата психика и склонност за подражаване на децата, а също обществото да приеме психичната поквара за нормална култура и да се добият с право на осиновяване и брак ... Извратени типове докопали се до ВЛАСТ на запад прокарват противоестествени правила за Търпимост водеща до идиотизъм на обществото и разрушаването му. Борете се с тумура на вашето общество ясно и категорично ...

не е ли грях Божи служител да носи скъпи цасовници и да се вози в мерцедеси?

Такаааа, всеки има правото на различна сексуална ориентация. И различията в ориентацията не са от сега! Датират от много време(пример римляните), просто преди хората са били ограничени от "закона", от "морала", от чувството, че нещо им е сбъркано, а това не е така :) Не разбирам хомофобията, това си е чист расизъм....

Айде сега ако можеш да ми обясниш как вие гейовете сте различна раса може и да приема думите ти на сериозно. Просто пляскаш някакви термини, които си чул, или прочел от някъде, на които даже не знаеш и точното значение. Смешно е. Пък и вие си имате достатъчно права. Искането на някакви допълнителни права дискриминира нас

Така е, имате право на всякакви гнусотии, но сте гнусни и миришете на фекалии и се уригвате на сперма. Ето това не можете да промените- убеждението на хората, че вършите гнусни неща.

А гейовете сред монашеските среди кога ще бъдат наградени?

Църквата се ръководи според правилата на писанията а не живее в 15в. след като те не се променят няма как и морала и правилата да се променят заради някакво изродило се поколение.

Браво на владиката! Дано всички граждани заедно се обединим срещу хомосексуализма! Има и други грехове, но за други грехове никой не ни натрапва, че са нещо хубаво или правилно. Хомосексуализмът е бил грях и порок и ще си остане такъв!

Силно изненадан съм, че в днешно време, някой се застъпва за нравствеността и морала на болшинството българи. Това може да не са най-праведните и безгрешни хора, може би е кауза пердута. Но аз благодаря, че има интституции, от които се чуват и подобни гласове!