Намерен е безпилотен летателен апарат на скалите между Тюленово и Камен бряг, мястото е отцепено от служители на полицията и се чакат екипи на военна и гранична полиция, казаха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Те уточниха, че мястото е недостъпно откъм брега. Часове по-късно беше установено, че това не е боен дрон и към него няма прикрепен боеприпас.

За открит безпилотен летателен апарат край скалите на Тюленово съобщи по-рано хотелиерът Радослав Русев в социалните мрежи. За БТА той каза, че според него тази безпилотна машина е много по-малка от намерената през септември. Тогава успешно бе приключено обезвреждането на открит боеприпас с малък летателен апарат на скалите в Тюленово. Изпратената група сапьори от Военноморските сили извърши оглед и прецени, че взривът трябва да бъде извършен на място.

Няколко часа по-късно стана ясно, че военнослужещите от ВМС са извършили огледа с помощта на безпилотен летателен апарат,обследвйки на място открития предмет. Установено е, че това не е боен дрон и към него няма прикрепен боеприпас.

Военнослужещи от състава на специалните сили на ВМС с алпийска подготовка извлякоха падналия дрон от скалите и го транспортираха при стриктно спазване на мерките за безопастност.

Областният управител Йорданка Костадинова пък отправи апел към всички жители в крайморските населени места, към рибарите, които излизат на риболов в морето да бъдат бдителни и внимателни, защото, за съжаление, близостта на войната създава реална опасност и за българското Черноморие. При съмнения за даден обект, гражданите са призовани да подават сигнали на тел. 112.