Новото правителство на Меркел реже 24 млрд. данъци

Канцлерката Ангела Меркел представи новото коалиционно споразумение между нейния Християндемократически съюз и по-малкия коалиционен партньор - Свободната демократическа партия - либерали.

Обратно в новината

Коментари - Новото правителство на Меркел реже 24 млрд. данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Популисткото в случая е създаване на коалционно правителство с ЛИБЕРАЛИ и леви обещания. Либералите фактически заеха местото на левите-социалдемок в германскто политическо пространтство и дали ще устояват обаче правилната посока на своите обещание е твърде съмнително. Но тов показва и друга тенденция в европейския полиитчески плурализъм- той се развива и това е най-доброто в случая...ideyazabulg

Предрасъдъците и неграмотността са нещо страшно. Някои не могат да приемат, че в живота и природата многообразието е определящо. Както във вида човек има два подвида -мъже и жени така и в подвидивете има различни типове хора по най различни белези- раса, тип сексуалност и т.н. Да определяш това като болест е унизително за едните и малоумие за другите. Що се отнася до Германия, вие нея не я мислете! Германия може да си позволи и примат за министър. По-скоро мислете за голите си задници, които греят еднакво ослепително и на слънчева и на лунна светлина!

Гей или не сигурно е много повече човек от някои други човеци. Браво на Меркел ! Браво на гея !

Новото правителство на Германия - Меркел и гей! Голям смях! Браво!

Кое е по-добро Меркел и гей,но намаляващи данъците с 6 милиарда годишно ,или гей и меркантилни ,увеличаващи държавната задлъжнялост.

Не мога да я разбера тази Балканска простотия - външният министър на държава номер 1 в Европа бил гей?! Абе хамсалаци нещастни, идва ли ви наум, че в Европа никой не ви брои за живи? И с какво право някакъв информационен сайт от държава номер 27 в ЕС ще класифицира вицеканцлера като гей? Ами вие като имате расов мъжкар за министър председател, сигурно сте особено горди с него? Ами той 2 думи на кръст не може да каже, на 2 магерета сеното не може да раздели, лула тютюн не струва! От Станишев по-надолу в недоимък и мизерия ще ви забие, радвайте му се още малко, а после пак ближете рани, о неразумни юроде!!!

Целта на реформата е да облекчи данъчното тегло на семействата с нисък и среден доход ..От 2010 помощта за едно дете ще бъде увеличена от 20 на 184 евро месечно... Правилата за данък наследство ще бъдат опростени за да се подпомогне семейния бизнес. Загубите на корпоративния бизнес ще бъдат облекчавани чрез данъчно намаление и др.Финансовите продукти, институции и пазари съответно ще бъдат набл-давани и регулирани. С това ще се занимава Централната Банка.

Няма лошо да е Меркел и гей важното че не - Меркел и СерГЕЙ

ОСТАВЕТЕ ГЕРМАНЦИТЕ, СТРИКТНИ СА, НО И СА И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ НА СВЕТА.

Да, бе, да! Голяма БЕДА. Щото доскоро България си имаше СерГЕЙ с мандата на Доган-манаф. Само, че в България тогава нищо не беше точно казано и точно направено. Български гражданин от Русия, от Испания и от Турцияр полу-гей или полу-манаф, полу-комунист и полу-социалист...А бе, полвинчата му работа. Сога голямата сопа и след няколко месеца ще почнете да пресичете само на зелено и посред нощите, когато няма да има нито една кола ...Ще свикнете и в тоалетната да се оглеждате назад.

Новото правителство на Германия - Меркел с вид на сенилен травестит и гей с вид на гей.

k'ti ci pros.

Това /ориентацията на заместника й/ е генетичен проблем. След като не е заразно и не нарушава интелектуалните функции, не причинява вреди на околните / с изключение на случаите, когато се рекламира като кой знае какво и е престъпление, когато е насилствено/ - да си управлява. Това е болест, която обаче не убива. Да се надяваме, че се чувства добре в живота.

Ами до сега имахме 2 гея Министър председатели... к'во реват. Да видят каква отврат е. Даже сега единия все се вре по медиите да реве как не били МАФИЯ!!!

Ега ти заглавието? В това ли се състои същността на въпроса, другари журналя? Ето лицето на олигархичната и нискокачествена българска преса, със заглавието да размазва и подминава същността на проблема.А то се състоя в това ,че Меркел се коалира с либералите за да победи отново на изборите с едно популистко обещание- да намали данъците, което значи 24 милиарда евро намаления за 1 години от БВП на Германия и което неминуемо ще удари социалната публична сфера в условия на криза и липса на достатъчен ръст на БВП на Германия. А западноевропейското общество радващо се вече 60 години на най-голямото постижение на Европа след ВСВойна- изграждането на силната социална държава и социално устойчиви общества, е най- чувствително на тази тема и не дава прах да падне от нея. А десните правителства в най-новата история на Европа са известни с това, че щом са посягали върху социалната система с мръсни намерения , то обществото им е отвръщало с обратен удар- просто ги е сваляло от власт. Такава съдба очаква и сега новото правителство на Меркел и то ще бъде изядено до 2 -3 години максимум ideyazabulgaria.org

dir bg mnogo ste tupi kvo e tova idiotskoto zaglavie ?

Какво чудно ,че в Германия има ново правителство -Меркел и гей,след като в друга държава имаше гей и мекерета.

tova zaglavie e tolkova nekorektno che nqmam dumi