ГЕРБ ще опита да състави правителство на малцинството

ГЕРБ ще състави кабинет на малцинството. Ще се разговаря с всички, първо с БСП, но за подкрепа на секторни политики. Ако извиват ръце - нови избори напролет.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ ще опита да състави правителство на малцинството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОБИЧАМЕ ТЕ!ВЯРВАМЕ В ТЕБ!

Abu Talib

Само с мургавато малцинство да не състави правителство, че ще ни се завие свят от лупинги...

разбира се на всяка цена боко тиквата е жаден за власт на държавата е--и и мамата та нали до преди година и половина ни управлява тоя изрод пак ли ще се учи

Моето желание е преговорите да приключат успешно, за да има едно широко дясно-центристко мнозинство с мандата на ГЕРБ, в което да участва ББЦ, Патриотичният фронт и тези части от Реформаторския блок, които имат желание, по скоро става въпрос за СДС ТОВА Е КАЗАЛ КАПУТА! Къде остана "България без цензура е България без ДПС и ГЕРБ"?

Това правителство както и парламента са нелигитимни и никой не трябва да изпълнява техните нареждания. Трябват нови избори и над 50% участие на гласоподавателите.

Без Реформаторите! Костов е най-деструктивната фигура на прехода! Ама той /преходът/ бил свършил! Как го е разбрал Плевнелиев? Сега в какво живеем? Да живее безвремието!

Няма нищо лошо спечелилият изборите да ъсстави правителство - излизаш и казваш - Ние сме спечелили, вземаме сродните десни ПФ,ББЦ и РБ и правим правителство - ясно и точно. Но у нас всичко става зад кулисите.Още след изборите вероятно е договорено - правителство най-вече с подкрепата на ДПС, на групата около Лукарски от разпадащия се РБ и част от ПФ. Бързо и задкулисно разпределение пак с главна роля на ДПС. Иначе зад пред хората - правителство на малцинството. И още по-смешно, след като всичко е решено, три дами, които името не смеят да си кажат без разрешение от ББ - щели да водят преговори за нов кабинет. Отново гадно, задкулисно и цинично. Но си заслужаваме всичко това, щом го търпим.

слушах една журналистка, която буквално каза следното- Борисов наплю всяка партия и всеки извън него. Как сега ще ги моли , все пак има и хора с достойнство.

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал.

АЛФА-телевизията на истината

няма никакъв шанс да му се подкрепи правителство, ако лицето от снимката с особена форма на главата, заемало поста вътрешен министър и осъден ефективно, отново би станало такъв министър в новото "старо" правителство на тази партия. Това би било върха на цинизма и гавра с хората. Просто е като фасул, но герберите пак не могат да го разберат!

Абе малцинство ама крадат като мнозинство.

мутрата да се оттегли........

от многохилядните ви коментари се разбира, че не сте разбрали, че само един костов има и всичко друго е боза

По RAL системата мавъра е 9011 Graphite Black и аз категорично го отхвърлям.Не само аз.

Я изясни по-обстойно,какво имаш предвид ''Защо не привикат....'',да те не пращам по дяволите предварително.

АБЕ МАЛОУМНИЦИ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ ОТ ВАС, НЕ ВИ ЩАТ И 100 ПЪТИ ИЗБОРИ ДА ПРАВИТЕ НАКРАЯ НЯМА ДА ИМА И КОЙ ДА ГЛАСУВА! ГАДОВЕ МРЪСНИ ВЗЕМЕТЕ ТА СЕ ГРЪМНЕТЕ НЯКЪДЕ, НА ТОЯ НАРОД НЕ МУ СЕ ГЛЕДА ВЕЧЕ ПРОДАЖНИТЕ ВИ ТЪПИ И ОЛИГОФРЕНСКИ ФИЗИОНОМИИ! КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА И ДЕБЕЛОСОВА И ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ ДЕТО НИ ВЪРНАХА 100 ГОДИНИ НАЗАД ВЪВ СКАПАНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ?

Очаквах да чуя от Борисов нещо друго. Например - да седнат Герб и по-малките партии (но без ДПС!) край кръглата маса и да си поговорят като отговорни хора - какви са проблемите на държавата, кои са неотложните за решаване, как да се решат, да набележат някаква стратегия с обща и изпълнима програма, със срокове и отговорници, да видят кой и кое може да свърши най-добре!? Та нали всички партии ни проглушиха ушите, че се "борят" за благото на държавата? А какво виждаме - люта борба за кокала...пардон, властта...и не чух нищо, което да ме накара да мисля, че този път НС е по-различно. Не виждам и как Борисов с чудовищното си его може да се коалира с някого, и да е принуден да се съобразява с чуждо мнение - дори и то да е правилното в момента. Както и не очаквам да разбере значението на личното местоимение "НИЕ"!

ПРАВ СИ. НО НЕ БЪДИ ТОЛКОВА ЧЕРНОГЛЕД МОЖЕ ДА СЕ Е ПОПРАВИЛ И ДА СИ Е ВЗЕЛ ПОУКА .ЩЕ ВИДИМ... НО КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ..

Айде ГЕРБ да не си правят вече опитите върху нас! Видяхме ги колко могат и разбират, какви ги говорят и какво всъщност мислят! Лъжливото овчарче, част 2 - не ни трябва!!!

Тиквата вече сам и чорапите не може да си обуе, та правителство ще състави!

Бойко няма да може да управлява, защото е в конфликт на интереси с народа ни. Бойко иска да управлява на вяка цена, следвайки чужди укаания от американското посолство, Ердоган, Меркел, Делян Пеевски и кой знае още откъде, а народа иска на всяка цена да бъде уравляван умно и ефективно, за да върви напред. тЕ затова неговата няма да я бъде или поне не задълго.

Ето сега да видим....кой точно е Борисов. Аз смятам ,че няма как да му се осигури идеална обстановка-121 гласа и той да управлява в конфорт. Това,което се случи аз го бях предвидила. Ако си десен г-н Борисов-коалирай се с РБ и ПФ- 127 гласа.. Сядайте и в името на България -ако сте истински политици правите компромиси.. загърбвате личните си амбиции /за власт и крадене/ и започвайте да работите за хората..прозрачно ,а не зад колисно...Няма никаква причина да ни пращаш на избори..защото при др. избори ти си аут. Няма патова ситуация..само в твоята глава.. щом сега неможеш да направиш правителство ..значи си политик -кръгла нула.. Много да внимаваш.. хората знаем,че правителство на малцинството-значи задкулисно правителство..Не се туткай ...щото излязат ли вече хората ..ще има камъни и дърве.Не си играйте с търпението на хората. Държавата загива и няма да чакаме и да търпим капризите ви .. Има България..това трябва да разберете и народ и "Съединението прави силата"..Разберете най-накрая и сложете народа на първо място -преди вашите интереси.

Дреме му на простия,опорните му точки в случая са полиция,жандармерия.Мераците му-еврофондове и смазване на егото.Никога няма да имаме читава държава с политици за които панацеята са еврофондове и външни инвестиции,а се неглижира и дори препятства създаването и развитието на национална икономика,вероятно с две презумпции - защото не могат да крадат толкова колкото им се иска и защото ще се зароди икономически фактор,който може да им противостои в определени ситуации.

много високи изисквания имате към мутрата

Има светлина в края на тунела. Продажните политици стават малцинство.

Докато ББ е в политиката винаги ще гласувам - против него! Споделям общото мнение, че болшинството от нашите политици са хора с по-ниско от средно ниво на интелигентност и компетентност, влезли в политиката за лично облагодетелствуване. Но появата на такива хора като Борисов и Цветанов, а сега и на Бареков, са бедствия от принципно ново ниво и аз ще давам моят скромен принос от един глас те да бъдат изхвърлени от политиката на България колкото може по-бързо.

То е все-едно, като да дърпаш лъф за опишката! Или конска муха да пуснеш на магарица пот Трътката ? Гововрим на нормален каратис, ако е некой Диф, питай Фидосова как я нарита, а му беше най-верна!

Ненормални са тези които гласуват или по точно гЛадуват за ГЕРБ!Не знам какъв болен мозък трябва да си за да гласуваш за партия която ще повиши цената на тока,която ще назначава 10 мюсюлмани за зам.министри,лидера и да се прегръща с фанатика Ердоган,да се увеличат годините за пенсиониране,да се замразят заплатите и т.н.Просто Волен спря това безумие преди година.Сега искрено се надявам Винету да бъде повторно отсвирен от всички и да стане отново за смях,че не може да състави правителство,въпреки най-многото гласове.Няма такъв кретен в световната политика!Вервайте ми!

Наскоро четох едно проучване - кои са феновете на герб и боко тиквата и трябва да ви кажа ,че отговаря на 100 процента истина . А ето го и него - ЗА ГЕРБ И БОЙКО ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС И БКП , БИВШИ ДС КАДРИ- ДЪЩЕРИТЕ , СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ - ВСЕ НА ХРАНИЛКА В БИВШЕТО БКП - АМА СЛУГИНАЖА И УТАЙКАТА В БКП , ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ , ЧИНОВНИЦИ , ЗАСТАРЯВАЩИ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНКИ , СЪНУВАЩИ РОЗОВИ СЪНИЩА С БОКО ТИКВАТА , ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ПРЕЗ 90- ТЕ ГОДИНИ ДА СТАНАТ МУТРЕСИ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ , СИЛИКОНКИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ , НАЗНАЧЕНИ ОТ БОЙКО НА СЛАДКИ СЛУЖБИЦИ . Ето това е електората на герб - простолюдие и чалга

БРАВО, ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО, ТОВА Е И МОЕТО МНЕНИЕ НА 100%!!!!

що мускули се показаха,що саботажи,що помия по опонентите,контролиран вот,що милиони се пропиляха, стигнаха и до символа на софия "ал.невски да даряват на църквата и накрая само 85 деп.места,е дано се освестиш,ама надали!

От централата на ДПС съобщиха, че много са я закъсали в сюнетчийския сектор. Само в Божествения ленторез им е надеждата.

хем провали нек,хем иска подкрепа,подкрепления,де!гласи се пак да ни прехвърля топката ,да му плащаме поразиите!да си взима "реформите" и да си ходи!да му се търси отговорност,както и на другите!с 1/3 депутати какво се перчи!

едно нещо е сигурно.и предполагам повечето хора в този форум ще се съгласят с мен. през следващият месец ни очакват много, ама много интересни новини.не за друго, а защото българина страшно много се вълнува от политика.сигурен съм, че даже и да спрат турските серияли, и спортните предавания никой даже няма и да забележи.това, че по голямата част от хората по някакви причини не гласуват, няма никакво значение.сега е време за голямото "шоу",за боричканията, за пазарлъците, за гръмките слова.абе, с една дума зрелище.а като има по малко хляб и много зрелища, какво друго му трибва на народа.някой от вън ще каже: "ами като толкова ги интересува,защо не гласуват?"много просто.защото не е задължително.българина не прави нищо, което не е задължитено.например българина не ходи на профилактичен преглед поне веднъж годишно, защото не е задължен от закона.той ходи при лекар или зъболекар само когато вече нещо го боли и не се търпи.в същото време обаче, българина всяка година минава колата си на преглед.защо ? защото е много загрижен за сигурността ? не разбира се.защото закона го налага.ех как бих искал закона да налага на всички хора в тази държава, да се къпят поне веднъж на ден...ама нейсе...та така и с гласуването.

1. Свикване на Велико Народно Събрание 2. Президентска република Няма друг изход от тази патова ситуация, колкото и избори да се правят разлика няма да има!

КОЙ ти наблъска в тиквата тези дивотии, Тиквата, самата тя ли? Това му е заветната мечта, но ще види президентство през крив макарон. А марионетки като теб, само ще духат супата.

Hа който не му се работи и чака на рушвет си измисля поводи за дестабилизация!Kаквото с президентска,такова и без нея!какво ще промени президентската,особено ако имаш марионетка за президент,излагаш се!

КАКВА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ТОЗИ ДЕТО НЕ ЗНАЕ НА ЧИИ ОРА Е СМЕШКОТО ДА СЕ МЕНИ И ТОГАВА!

"ще положим всички усилия,...но няма да остъпим... или нови избори" ,нищо ново!пак мутроавторитаризъм,пак простотии...,няма поука,няма да има дискусия!

Явно ситуацията е много странна в Родината. Но ако Г-н Борисов се коалира с други сериозни ппартии сиггорно ще направи правителство .

Защо ли е трудно коалирането у нас? Нормално едно правителство от коалиция между 3-4 партии би било добро за гражданите, защото самите участници ще се контролират помежду си. Много от решенията на едно правителство не са въпрос на ляво и дясно, а са въпрос на чисто мениджърски подход - ако в уравнението не участват комисионни, зависимости и чужди интереси, всички би трябвало лесно да достигат до единодушни решения. Уви нашите политици идват на власт, при което интересите на държатат са последната им мисъл. Не могат да се коалират, защото искат власта само, за да лапат....

СПОКОЙНО, ТРОЛЧЕТА! БАТКО ВИ БОЙКО ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ... ЧЕ И ПО-НАТАТЪК.. ЧЕСТИТО!. А ВИЕ МОЖЕ ДА СИ ВИЕТЕ ПО САЙТОВЕТЕ...ЗА НАСЛАДА НА ИЗТЪНЧЕНИЯ МИ СЛУХ.

Ех, драги ми КАЛИТКО, така и не можа да надскочиш плоският си ГЕРБерски зачатък на мозък. ГЕРБ отново няма да управлява, пък и това не е заветната мечта на шефа ти. То за това те е избрал, не обича по-умни от него, само простаци и ласкатори. Спи спокойно и не барай жена си, отдавна ти е теглила дуспата.

блажени са вярвашите!е как,като няма дупетати!малко ще трябва да се наведе,а и не му знаем приоритетите,а да имаше рестрикции,орязване и подобни безумици за развитие,т.е. застой и облажване с европроекти за неговите хора! .

Влиза излиза,влиза,излиза защо като имаше гласове не спря закони или да ги корегираш,цяло лято маршерувах по улиците докато се прибера в нас а ти с най красивите скандираше оставка.Цяла София продъни .Колко полицай починаха на поста си а колко бяха ранени но ни на теб нито на деформаторите им пукаше че минаваха и покрай болници които хора имат нужда от почивка.Не се спря пред нищо само и само да ръководиш сам.Но хората помнят тока,парното,половин пица и ограбения бюджет на здравната каса и чакаш да глсувам за теб НИКОГА.Гласуват тези които не са ти сърбали попарата........Беше превърнал в кошмар живота на обикновенния гражданин

ББ (и всички останали) да си натискат парцалите и да вършат работата, за която са избрани. Иначе да си връщат субсидиите пропорционално на незавършеното време до 4 години, когато е нормално да са следващите избори. Няма да им плащаме до безкрай раздаването на картите, докато ББ не получи четири валета. Политиците да са наясно, че хората се обезвериха достатъчно и изтъпяха достатъчно месии, за да очакват избори, в които който и да е да печели 121 места. ББ като говори за проценти, като че ли е Господ, да има предвид и факта, че около 67 % от българите не го искат!!! Лошото е, че той създаде прецедента, това идването/ неидването на работа в парламента да е форма на участие в управлението на държавата, та да не е сега той този, който се гърчи.

ДПС - грешна концепция,няма правилно решение при сгрешена концепция! Грешка на българите е, че не оставиха ДПС да бъде етническа партия! Както има пария на румънците в Унгария и обратно! Вече ДПС е добре прикрита етническа партия където има българи за парлама!

само в управлението на дпс има българи и то формално,нищо не зависи от тях!избирателите са само мюсюлмани,дори и помаците ги къндардисват за турци!районите знаеш кои са,колко религиозни училища има,държат ги неграмотни по официалния език!това е партията на разделението на религиозна основа,не се допуска интеграция,да не ги изпуснат!

Само преди седмица ББ каза че няма да се коалира с никой. Направете си изводите вие.

защо не какво им е на дпс то

Добре колеги, освен Г-н Борисов кой може да съсрави правителство в България? Извинете ме, далеч съм и не съм наясно с ъс точната ситуация.

никои освен борисов не моге да състави правителство

...

От три години съм извън Родината, много ми е странно, защото Борисов е спряган за истински праим министър. затова Питам.

аз сам от 16 год и от както съм заминал тои за мене е наи читавия

Борисов ще , ще , ще , ще , ще , ще , ще , ще ......

този измислен реформаторски блок едва ли ще е много полезен за борисов не знам какво толкова разчиташе на тях ,добре че ги разбра на време

Тези още не са прекрачили прага на парламента и започнаха да плашат с нови избори! И кво? С това темпо по коледа или напролет няма да вкарат и 70 депутатина! Жалък изкукуригал генерал с неграмотни и лумпенизирани последователи! Тези ще направят ДПС първа политическа сила ...

Не вярвам ББ и сие да могат да управляват пак! От една страна, с наглостта си и идиотското си поведение в миналия Парламент, когато бойкотираше за щяло и не щяло заседанията, си заработи много врагове, които сега ще се кефят да го гледат как се гърчи безпомощен. От друга страна, неграмотен, ограничен и комплексиран човек, доказал се като неспособен Премиер и изгонен с камъни от властта, няма как да се надскочи и да направи невъзможното за страната и хората. Още повече, че и не го иска! Това което иска е безконтролното лапане от еврофондовете, но няма как да го прави заедно с многото наредени на хранилката около него!

ББ и Местан пиха каве. Ще има правителство и ще дерат. Местан каза, че от първия мандат, т.е. трябва да се избере правителство. Само се пробват да цакат друг. БСП ще се преоблича на опозиция. Задачата е за малките партии, коя ще пусне и коя ще се запъне за избори след година най-рано, а по план след 3.

ivo10

Ревете ли червени тролове, че и кафявите тролове също? Ревете, но се запасявайте с пари и храна защото гладната зима идва. Без правителство, с пропадаща икономика, милиарди заеми, нарастващи цени на тока и водата, от там и стоките от първа необходимост. Бойко ще ходите да го молите да управлява, но никой не ще пряко да се нагърби с обрулената и окрадена държава. БСП със сигурносдт иска да е в опозиция, ДПС също. Много добри знаят какви са ги забъркали. Бойко също е наясно с трагичната картинка и не е много въодушевен да управлява. Какво остава? Продължаващ хаос и мизерия. Да му мислят най-вече пенсионерите и мангустите редовно гласуващи за двете винаги загробващи страната партии. Може да няма дори пари за пенсии и за помощи. Нищо, продължаващото потъване на страната ще разреди електората на червената партия и съответно дела й в управлението. Това е полезно за страната. Като евреите - трябва да измрат всички поколения с комунистическо възпитание за да се забрави и се върне нормалността у хората. Дотогава ще сме европейска държава, с африканско развитие.

Айде бе, ГЕРБчо тролски, защо не ръсиш шампанско, защо не черпиш за победата, защо не танцуваш с Цецето Цачева на бала на победителите? Трагедията е, че не си разбрал че много хора (над 50% не им пука или са отчаяни от такива като теб) си оправиха живота без политика и службица под крилото на Пратията. Но това е сложна материя за теб, хайде, марш на яслата и приятно сучене.