Георги Първанов: България да е президентска република

Трябва да поставим на масата идеята за президентска република, заяви на среща с перничани президентът Георги Първанов (2002г.-2012г.).

Обратно в новината

Коментари - Георги Първанов: България да е президентска република | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НОВИЯТ БАРДАК СЪС СТАРИ КУРВИ Е ВЕЧЕ ФАКТ. БКП СЪС СВОИТЕ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ БСП, ГЕРБ И АБВ БЕТОНИРА ВЛАСТТА СИ ЗАДЪЛГО ИЛИ ПОНЕ ДОТОГАВА ДОКАТО ПАТРИОТИТЕ ДОЙДЕМ НА ВЛАСТ И Я ЗАБРАНИМ, А ВОДАЧИТЕ ИМ ГИ ПРАТИМ ДА СТРОЯТ БЕЛЕНЕ СЪС СВОИ /Т.Е. ОГРАБЕНИТЕ НАРОДНИ /СРЕДСТВА

Недай си Боже Роско да е президент на президентска Бг!

А Боцко, а Гоцко? О, не!

Ами ако президентът се окаже, че е като теб, Боце, Симеон... Представям си, че живея в президентска република и слагам на заветното място един по един досегашните президенти, още толкоз претенденти, та стигнах и до бившите премиери. Ужас! Давам си сметка, че каквато и да бъде формата, съдържанието не струва - дали начело ще бъде един боклук или 240 бр. негодници, все тая - държавата запада ли запада. Дори да се намери съвестен и почтен човек, една лястовица пролет не прави.

Гоце, да не си лепнал сифилис сега бе и под негово влиание за халюционираш? Я марш да се забавляваш със непълнолетни циганета, че ти идва по отръки от политиката.

България да е президентска република начело с мен, но преди това трябва да се промени конституцията!

Първанов има понякога добри идеи, но тази не е от тях. Имаме нужда от увеличаване на демокрацията, а не от намаляването и. Президентска република е точно това - по-лесен начин за игнориране мнението на хората. Правилната идея, зад която може да се застане е ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Въпреки, че хората не са експерти по много въпроси поне откровените идиотщини на властта могат за бъдат избегнати като се игнорират политиците и обкръжаващите ги храненици "експерти".

"О,неразумний юроде..."Ти все още ли вярваш на тези предатели?!?

То се видя, че сме юроди, след като още търпим тия по-големи юроди и изедници. А на Гоце му се иска власт, та му се реве. И партия "Ъ" ще създаде, само и само да е Президент. Да, ама не. Пиленцето веднаж каца на рамото. Айде бегай в БАН, заедно с невестата си -новоизлюпената провинциална аристократка, на заплата 500-600 лева. Нали сте учени?

Г-н Първанов ,ако искате хората да Ви повярват,то обяснете им ПРОСТИЧКО,чий проект е ДПС,и чий проект е АБВ? Време е някои "БЪЛГАРИ" да излязат от НЕЛЕГАЛНОСТ! Време е всеки да започне да си гледа ИСТИНСКИ и ЧЕСТНО работата! Така както го пише по КНИГИТЕ!

:)))То,такова животно има ли-ЧЕСТЕН политик????

Нека Господ БОГ реши кое е най-доброто за България и Българите и изпрати този,който е достоен да изведе страната на прав път и изпрати неправедните управници в забвение...Амин

Pycku!

Ама ти сериозно ли? Стига с тоя господ бе... Няма такова нещо като господ... Промиха ви мозъците с това....

Щом и Господ почнаха да споменават по адрес на Първанов и Борисов, значи комунетата много са го закъсали, ехе! А другите от бесепето са все праведници, за тях понеже са неверници и антихристияни! То БКПето колко църкви събориха та и атентат направиха, че наистина доказва това! НАЗДРАУЕ ДРУГАРИ!

НЕправедните рано или късно осъзнават,че е грешно да създават измислени човешки идоли,защото всеки човек е смъртен...Първанов и Борисов са обикновени смъртни хора като всички останали!Истинските Лидери служат на хората си,а Първанов и Борисов служат на джоба си и долните страсти,на които са дали превес!!!

егати цензурата в дир-а Написах че Първанов е комунист и ми скриха коментара е добавих и олигарх ама кое не е истина - неразбирам.Сега остава да го скрият щото не е по темата.

Това троловете комунистически се развириха. Ама много ги е страх от Първанката, щом са им дали опорни точки да го плюят. И за по-сигурно намесват и ББ. Но на вашите тъпотии може само комунета да се хванат. Дръжте здраво,щото май много от вас ще гласуват за "и ловец съм и рибар съм", а и женкар. Дори и комунистическите социологически агенции казват,че много комунета ще гласуват за ловеца, но ББ си има твърд електорат, не се абете.

ОТ ПРЕСТЪПНИКА ВСЕКИ БЯГА,НЕ ЧЕ СЕ СТРАХУВА...Лицемер като Първанов носи разруха и нищо добро!!!Първанов не е нужен на България-той отдавна трябваше да заеме смирено мястото си в миналото и да спре дотам!!!

Всевишният да прецени колко е праведен Първанов,всички около него,колко са праведни тези,които му служат безпрекословно,колко е праведен Борисов,създаден и отгледан от Първанов ,и нека Всевишният даде на всеки от тях и тези около тях каквото са заслужили!!!

Прияла му се на Гошко кокошка :)

Президентската рапублика най-общо предствлява демократичния модел на монархия но без да страда от несменяемоста на владетеля и риска от недостоен наследник.Проблема е ,че твърде много зависи от личните качества на един човек а той от своя страна винаги е зависим от тези които фактически са го качили на власт финансирайки го.Вярно е ,че партиите бързо и тежко загниха защото не се създават заради обща кауза на определена социална група .Единствена ДПС със своята мафиотска структура ,зависими твърди избиратели и твърдо следване на целите ,не подбирайки средства ,завзема стъпка по стъпка всички властови позиции в страната.Първанов може и да е прав но не той е човека достоен да бъде такъв президент .

че вече сме президентска република и Плевнелиев е президент.Доволни ли сте от гледката?

Не ми бъркай в раната -и аз гласувах за него като се надявах ,че като технократ ще мисли малко по-прагматично и като е от комитски край ще е повече патриот .Срам и позор!

БОГ ще реши за Първанов и Борисов и компанията им,защото хората се страхуват и са неуверени,но Първанов и Борисов са като все останал в очите на Всевишния и ще отреди каквото са заслужили!!!!!

НЕКА БОГ И ИСУС ДАДАТ НА ПЪРВАНОВ,БОРИСОВ И ОБКРЪЖЕНИЕТО ИМ ТОЛКОВА ПРАВЕДНОСТ,КОЛКОТО СА ПРАВЕДНИ !!!

След Гоце и Роско президентската институция е напълно компрометирена! Ако сега има референдум за президентска или парламентарна република, резултата ще е над 90 % за парламентарна република и за президент избиран от парламента след парламентарни избори! Сегашното е порно!!!

БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТКА РЕПУБЛИКА САМО АКО СЕ ОСЪЩЕСТВИ БЛЕНУВАНОТО ОТ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СЛИВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ! БСП ЗАПОЧНАХА ДА ОТСТЪПВАТ ОТ ТОЗИ ПРИОРИТЕТ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ЖЕЛЕЗНИЯ МИНИСТЪР СТОЙНЕВ НЕ СЕ ПОДДАВА НА ИСКАНИЯТА НА ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЗАЩИТАВА БРАТЯТА НИ ОТ РУСИЯ! НО АТАКА ЩЕ ГО ОСЪЩЕСТВИ ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!

Точно сега гоцето да говори за президентска република е много тъпо. Все едно казва Роско ще управлява и като свърши мандата е подготвил почвата за Боко и подобен! Не и не! Първанката да си кара пенсията, че в най-скоро време всеки ще го рита отзад!

При наличието на толкова луди ,НЕ!Я си представете мафиота Борисов.И ще станем -Мафиотска Република България.Ами Цветанов - бррр,пази боже.Ами Бареков - той ще ни о"чисти'

Боже,кой го казва?!?1Един от създателите на тройната коалиция!!!Не е Коледа-Великден е,но стават чудеса или съвестта най-поле проговаря/ако изобщо този има такава/или алчността и сребролябието!За партиите го знаем,г-н Първанов,както и за Вас и всички като вас,знаем,че всичко е гнило,затова просто НЕ вярваме на такива като Вас,дори да са искрени!!!!

И Президента Стоянов се опита да се върне в политиката, но не по такъв курвенски начин като теб! Ще си носиш последствията като тънеш забрава ! Да не се състезавате с Бойко, кой ще изръси по-голяма простотия??? Хубаво имате общ бизнес по морето, ама бива ли да сте такива недоразумения на природата??

комунягата си е комуняга. Мечта от времето на Тато. Мечта по руския модел.

Сегашния ни президент доказа, че на бодлива крава Бог рога не трябва да дава! Ако, бяхме президентска република, сегашния президент Бог знае какви лайна щеше да е натворил досега!

Добре, че това предложение идва от Партията, не от Кръволокът Борисов, който знаем как всеки ден преяжда с власт и кръв от млади социалистки!

Гоце, а какво става, когато властта попадне в ръцете на марионетка като Плевнелиев или бандит като Борисов?!

Или ако попадне в ръцете на руски лобист и ловец, удобно преживяващ като Гоце човек ? Какво става ?

Първанов искаше президентска република още при негов мандат да се случи.Не му се отвори парашута.На този етап не ни трябва смяна на вида управление.Не бива властта да попада в ръцете на един човек,който да взима сам важни решения.

Зорка Първанова е горда собственичка на луксозен хотел в курорта Белчин баня до София, научи ексклузивно Всеки ден. Бившата първа дама е намерила начин да си уплътнява времето след края на мандата на мъжа си на Дондуков 2 още преди изборите през есента. Тя е вдигнала тузарски комплекс Белчин гардън за милиони левове и от президентша се преквалифицира на бизнес дама. По документи хотелът не се води на нейно име, но репортер на Всеки ден разузна на място ситуацията около собствеността. Всички до един жители на Белчин баня свидетелстват, че комплексът чудо е именно на Зорка Първанова. Още на влизане в курортното селище всеки попитан къде е тузарското здание, отговаря: Ааа, на Зорка хотелът е ей натам към горичката. Местните нямат съмнение кой е собственик на Белчин гардън и обясняват, че супер луксозната спа почивна база е построена преди около година. Местните разказват, че хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови Владимир.

Тая личност, която буквално ни закопа с плана си Големия шлем,когато по неговите 2 мандата се развихриха всички корупционни схеми и най-вече в енергетиката и сега ние трябва да плащаме милиардите загуби на НЕК,той седнал да ми се представя като овца. Той се настани в луксозни апартаменти подарени му от Манджуков, той взе огромен апартамен подарен му от държавата щото е бил президент, той ли мисли и милее за народа си .ВЪН ОТ ПОГЛЕДА НИ ЩОТО СИ МАСКАРА.

РЕНЕГАТ

Първанов е прав-трябва промяна в политическия модел.Предполагам,че идеята съвсем не е лоша-само,че президента трябва да си е на място"СТАБИЛЕН ШИРОКО СКРОЕН ЧОВЕК,А НЕ ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ".Предполагам,че в България трудно ще се намери подобен,но не е невъзможно.

идиот! що да не поставим идеята за пряка демокрация вместо вечия бащица?

си гледай работата, агент Гоце.

Да е, но не е!В България на валаст са ония комунистически дечица с купените дипломи.Некадърнеци , бълващи брак в парламента и институциите във вид на закони и наредби онищожаващи всяко начинание. Глоби за хиляди левове.С една дума цари чиновнически терор.

Плевнелиев е марионетка това всеки го знае, няма нужда от цензура. Гоце е агент на ДС това също всеки го знае. "Царя" едвам говори български това също всеки го знае. Защо трябва да се дава повече власт на един човек който във всички случаи ще бъде манипулиран съвсем лесно? Защо някой като бивш агент ще иска марионетка с повече власт на върха?

Малеее, представете си какво щеше да бъде ако чехлю беше президент в президентска държава!

А само си представете великия ловец и доносник Гоце да беше едновластник, Манджуков му подари мансарден апартамент и Гоцето запуши устата на медиите да не разследват .Уволниха Иво Инджев от BTV- В ДЕСЯТКАТА И В-К КАПИТАЛ И ТОЙ МЛЪКНА по това разследване. Как има очи той да говори и да ни убеждава в каквото и да било.

Ама разбира се. Как не сме се сетили по рано. С изключение на САЩ президентски републики има само в страни от третия свят - тук включвам и Русия. Защо да не станем първата президентска република и да преминем към истински пернишки демократизъм. Много прост и много корумпиран човек е тоя.

Браво за логиката! Изключваме САЩ - първата сила в света. Изключваме и Русия. Подреждаме както ни хрумне света по свето - първи и трети, втори няма, четвърти също. Да, доказахме, че президентските републики са в третия свят. С тази логика вече не сме прости като Президента Първанов, нито корумпирани - развалени, демек. Така сме още по-прости - с развалена мислителница, а и сме по-корумпирани - слуги на корумпираните.

За пряка демокрация, няма нужда някой да ни представя.

Пряка демокрация? С лайкове в фейсбук ли ще гласуваме?

Нееееееее! Напротив - т.нар. "президентска институция" трябва да бъде премахната с нова Конституция! Президентската институция в България е мъртво зачената от "Кръглата маса", тя винаги е била генератор на политическо напрежение, противопоставяне и интриги, една институция, която има само протоколни функции и не извършва реални услуги за обществото. Последният ни президент Р.П. със всички гафове, гъзолизнечество и международно слагачество доказва ненужното съществуване на президента и администрацията му... Други са наложителните промени в държавата и Конституцията ни - реална финансова децентрализация, повишаване качеството и отговорността на местното самоуправление, ВЪВЕЖДАНЕ НА СТАТУТА НА МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ!!!, рязко намаляване на администрацията с ефективна териториално-административна реформа със седем области, съответстващи на икономическите региони на планиране, двукамарен парламент с една постоянно действаща горна камара от 60 души и долна камара на общините, съставена от председателите на общинските съвети... По-силно местно самоуправление и финансова децентрализация - щастливи и доволни граждани на парламентарна република, за каквато се е борил Васил Левски!

Президентска република е също толкова неподходяща за България, колкото и парламентарна република. Напр. Първанов, Тиквата, или Сидеров, Доган или Бареков - президенти с голяма власт. На кого от тези, българите или света има доверие?. Нужен е тотален рестарт и измитане на цялата политическа клика. За мен решението е монархия.Царят има огромен авторитет в Европа и света. С монархия зад себе си,а не с парламентарна република ( която госаботираше на всяка крачка ), Царят е единственото ни спасение.

това,че спасил държавата от украински сценарий... Да не беше я докарвал до спасяване.

комунист - цар хареса им на престьпната сган комунистическа да живее на гьрба на народа .Поредната льжа и измама или по точно казано -- само смьрта ще ни раздели Чеатито глупендери

този * все повече верни приказки приказва.Дали е само за печелене на електорат незная но ако найстина е застъпник за мажоритарен вот /слушах го в едно предаване/ или за закриване на оная сграда в която са събрани от кол и въже дупедавци - алчни и корумпирани същества - Аз съм "ЗА". А това че президентът може да е като него или станишев - това вече зависи САМО от нас .Но ще имат шанс и нормални хора .

val55

Цар Соломон би казал: На нас българите ни трябва Българска Президентско Парламентарна Република.... да са доволни всички. В парламента да се боричкат, а баш бащицата на него да решава... Да живее новата и първа с света БППР... Е, ако закрием някои институции то тогава съкращението, ще е друго ЗРБ... Колкото повече букви толкова по добре. Така няма да се помни от много хора не, че сега някои знаят, къде е РБ та , камо ли да знаят кои сме...пардон да ме извинят кримитата...