Първанов: АБВ няма да подкрепи новия заем

АБВ няма да подкрепи ратификацията на споразумението за новия заем от 8 млрд. евро, обяви лидерът на партията Георги Първанов на пресконференция.

Обратно в новината

Коментари - Първанов: АБВ няма да подкрепи новия заем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И след това което стана преди 1 час , ще разчиташ да ти повярват на предизборни обещания? Първанов - ти си или наивник или предател.

Какво стана господин Първанов, какви обещания получихте в коларите на парламента, та така рязко променихте категоричната си позиция? Нима беше намален размера на кредита, или това което не успя Министър Горанов да обясни вече повече от две седмици, в днешното си 45 минутното експозе Ви обеди напълно в необходимостта от кредита и размера му? А може би някой друг ви обеди, с други аргументи ??? Послушници и предатели

Абсолютен популист създал и подобна нему партия. По-важно му е да си има партийката, не е важно кое е добре за държавата.

Ще ви видим, ще ви видим и вас ! Ще ви наблюдаваме много внимателно и изкъсо какви ще ги надробите ! Само внимавайте, не си подписвайте смъртната присъда !

Браво! Има разумни политици! Това би ме върнало в изборната секция.

Точно така:"...няма предпоставки за разтеж и развитие..." До кога ще се въртят парите от джоб в джоб без увеличаване на работни места и производство?! Никакви ивестиции, освен в магистрали през обезлюдена земя Българска!!!!

Против е защото е вън от схемата за комисионни и сега злобее.

по себе си съдиш?

Не ме интересува какво мисли Първанов и дали ще подкрепи заема или не!Обаче тия,които ни обясняват колко е необходим този заем,се подиграват с нас и ни мислят за тъпаци и галфони!За мен такъв заем е просто противоречие на здравия разум!Ако бяхме взели заем,за да построим Белене със всичките му недостатъци,кражби ,рушвети,комисионни и т.н,щяхме да похарчим 8-12 млрд.лева,но вече да имаме работеща АЕЦ,произвеждаща ток на цена около два пъти по-ниска от тая на американските централи.Значи ,микса щеше да бъде друг,тока по-евтин,и можеше да изнасяме ток за мин.200-250 млн.долара всяка година.Сега вместо приход 200-250 млн,ще имаме лихва 200-250 млн!Такова нещо могат да измислят само едни завършени идиоти,предатели и продажници!Гласувайте за Герб!

И аз се чудя как 18 год от последните 25, комунистите са във власта а В Белене оставиха само една голяма......ДУПКА за няколко милиарда лева.Иначе да докарат царя,да олижат ДПС,Костинброд,цената на тока и още хилядите им номера знаете ли още колко ДУПКИ са това.И то за да на власт,но за сметка а държавата България.

Аз не виждам другарю ГОЦЕ каква опасност има за Русия ако България вземе заем,та се притесняваш.

АБВ-- ще си отреже клона от който се изхранва!!!!

Тиквата взима този заем за закупуване на оръжия за война с Русия!!!

То първите два полка са навлезли вече в Русия и с всички сили се опитват да връщат шведи и швейцарци напиращи за руско гражданство - заявиха от библиотекарския институт.Жертви засега няма .Опасно е да няма жертви у нас от мерак да има катаклизми в Европа.

У нас НИКОЙ не разбира,но за ВСИЧКИ е ясно,че тези пари са само за война с Русия.

Той ще подкрепи стария заем заради който трябва да се тегли новия..

Освен размера, интересен е факта за лихвата на тези заеми. Гърция са с лихва 5.5 % , а ние 10.5 % , тоест освен от заема ще има разпределяне на блага и от лихвите, които са пазарно завишени. Има икономисти, които твърдят, че подобен заем не ни е необходим, но ги цензурират, все едно са донецки опълченци.

За всеки % комунисти в една държава лихвата расте с 2 пункта.Чисто и просто другарю.Лесно се смята. Света няма доверие на такива като ГОЦЕТО - предателя.

За всеки % комунисти в една държава лихвата расте с 2 пункта.Чисто и просто другарю.Лесно се смята. Света няма доверие на такива като ГОЦЕТО - предателя.

Е как да го подкрепят новият заем ако е добър за България?ЗаАБВ и по специално за Първанов всичко което е добро за България е лошо за Русия.

Е, как, до скоро Калфин твърдеше, че го подкрепят, само да е по ясен!Тези партии лъжат повече от циганите!

БРАВО! КУР ЗА ЗАЕМИТЕ! Щот те ше ги ползват, ние ше ги плащаме.

Лъжеш, лъжеш Гоце! Ти и кабинета нямаше да подкрепяш, но всичко се оказа само борба за вицепремиерското кресло Нали се досещаш, че скоро ще стане ясно?

50% за мене и 50% за Вас. От вашите 50%: 50 % Вас и 50% за моите фирми Това е справедливо!

ченгето Гоце е нечистоплътно.

Не, не съм съгласен с Вас! Гоце е МНОГО нечистоплътен!

80% от теглото на Гоце е кир! Останалите 20% са фекални остатъци от соц. трапезата. Отстранете радомирските и други селяндури от Държавната Трапеза!

Най сетне едно разумно решение! Дай Боже и онези плашипутарници от ПФ да вденат, че ако не гласуват против, с тях е свършено!

Господа, половината пари ще се купуват изтребители.

Едва ли азиатците ще ни продадат толкова евтино самолети.Виж газта-3-пъти по скъпа от тази за Германия/нали сме братя/

вече никой не ви вярва. Заиграването ви ви с мутрите от ГЕРБ ви обрича на неизбежно забвение. Това беше вашето първо и последно присъствие в парламента.

"Няма предпоставки за растеж и развитие", но има предпоставки за мнооого крадене.

Утре всички на протеста! Стига сте спали!

Ще гласуват и хоро ще играят. Първанов играе популистки пинизи,за да може да изглежда по-ляв от Миков.

Няма смисъл от такъв голям кредит - иска се национализация като 9.09.44г. и се почне с такива като агента Гоцев.Нямало е закон за лустрацията за да могат комунистите да приватизират България.Заради това - национализация сега и попълване на всички фондове-пенсионни,осигурителни и т.н.

Гоцка, бутни кабинета, пък ще те наградя - ще те направя и тебе Почетен .

Комунистът си е комунист. Ти му казваш че парите са нужни за еди какво си той...растеж и развитие. Растеж и развитие се прави с ЧАСТНА ИНИЦИАТИВА...льольо!

Лолцо 123, виж мотивите с които Президента Плевнелиев наложи вето на решението за заем от 1 милиард и тогава коментирай. Онзи изглежда 16 пъти по голям комунист от този Първанов.

Къде е в БГ частната инициатива?Олигарси и забогателите набързо от бандитската приватизация ,частната инициатива ли са 123?Не си в час.Тези 1(6 милиона ще отидат при тези цитирани по горе ,а от там в сфшорки и чужди банки.

кога ще вземете отношение. С КАЛФИНА СИ В КЮПА НА КРАДЕНЕТО: ГОРАНОВ - "800 млн. лв. се намират в банка. Не е редно да оказваме натиск върху банката да ги връща. Забранил съм на банката да връщат пари на правителството. Те искат да ги върнат, но аз не искам." ЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СИ ИСКА ПАРИТЕ, ЗА КОИТО Е ВЗЕТ ДЪРЖАВЕН ВЪНШЕН ЗАЕМ. И ВИЕ СТЕ В ИГРАТА, КОЛКОТО ДА СА ПЪНЕШ ДА НИ ДУХАШ В ОЧИТЕ..

Господа, Президентът Първанов твърди "Ние сме против, защото в това, което сега ни се предлага, няма предпоставки за растеж и развитие." . Истината е друга. Без нов заем, в бъдеще няма да има предпоставки за растеж и развитие, а ще има достатъчната предпоставка за провал още сега. И още. Досега нито Президентът Първанов, нито АБВ са предлагали каквото и да развитие на каквото и да е. Не са определяли и дали е възможно развитие в смисъл на подобряване на живота на народа. От тях сме имали само общи приказки и никаква полза. Нещо повече, Президентът Първанов определя АБВ като "ние", но не интересите на тези "ние", нито кои са те, нито колко са. При сегашното положение на държавата, тези "ние" желаят провал. Защо ли?

Гоце ,като Боце .Сутрин каже едно ,за обяд друго, преди лягане на обратното.Разликата е ,че Гоце е по учен,чел е много книжки,има по- интелегентен вид и премерени думи. Докато Боце си е хашлак от всякъде,лъжльо,способен манипулатор,не чете книжки,говори на уличен език,егоист, злобен,отмъстителен и саможив.По въпроса Гоцевистите ще подкрепят бюджета на 6 милиарда евра или след регистрацията ще напуснат залата на НС ,най-много ще са пас/въздържали се/ в полза на Герб.

8 годин се водеше президент-такава държава в света няма.Българина е роб-първанов е роб 1 за България-освен за СССР за друго не може да мисли-комунист държавник-такова животно нема.

много важно.Този предател и руски агент с голям зор го вкараха в парламента азиатците.Осем дена да говори не знаеш какво иска да каже. За такива само прокурор а той проблеми ще решава.Измет в парламента.

и вие сте прости. Разбираме се.

ЗА ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.), ДЕВЕТ (9 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (МИЛИАРДA) лева! 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА 16 август 2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха актуализацията на бюджета и в частност тегленето на заем от 1 милиард 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА БЕХ 31 октомври 2013 Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) изтегли нов заем за 1 милиард лева. Годишно лихвата ще е 4,25 процента 620 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ЗА ЮЖЕН ПОТОК 31 октомври 2013 Българският енергиен холдинг ще вземе заем от 620 млн. евро за изграждането на газопровода "Южен поток" на българска територия, което "условно" започна в четвъртък, а участъкът междувременно поскъпна с още 400 млн евро. Сумата от 620 млн. евро с 4.25% лихва ще се изплаща 22 години. 360 евро МИЛИОНА КРЕДИТ ОТ ДОЙЧЕ БАНК 07 ноември 2013 Чобанов поиска заем от 360 млн. евро от Дойче банк 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ 3 януари 2014 Правителството ще емитира дълг още в първия месец на 2014 г. 3 МИЛИАРДA КРЕДИТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА НЯКАКЪВ СИ СТАР ДЪЛГ 16 януари 2014 3 млрд. лв. заем в еврооблигации през 2014 г. Парите ще са за изплащане на стар дълг от времето на НДСВ и за покриване на дефицита. 3.9 МИЛИАРДA КРЕДИТ 19 март 2014 Чобанов получи мандат за емитиране на нов заем в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валутa 1 493 000 000 евро МИЛИАРДA КРЕДИТ 26 Юни 2014

ще плащаме. Карай по ред: "Следващият падеж по облигации, емитирани от България на международните пазари, които трябва да платим са за тегления от първия кабинет на Б Б външен заем в размер на 950 милиона евро. Този външен дълг бе взет отново с цел да рефинансира глобални еврооблигации от 2002 година с падеж през януари 2013 г. След това си ги виж в БНБ - до 4,85 МИЛИАРДА към 1,03,2013-та.. НЕ ПРЕСКАЧАЙ...

..Не толкова полека,лека,нещата се наместват..Комшиите от юг казаха не на финансовите "айдуци".И ние ще се ориентираме след време..За всичко има "Видов ден".Който краде,винаги си плаща..!

И на малоумните стана ясно, че тези пари ги теглят, че да могат да платят на ФАЩ за раздърнакни стари железа, пробутвани като "оръжия".

Ако червените олигархи поотръскат малко джобовете си или им се спретне една национализациика в стила им след 09.09.1944 год. :-)

Да почне от Боце

С БМБ си ял и пил (фекалии и урина) та си позволяваш да фамилярничиш? Боце ми е съученик, но не се казва БМБ. Това комунягите май сте вечеряли с Ленин, Сталин, димитров и Тито под зоркият надзор на Adolf Hitler!

Хайде да не се лъжем. Още лятото , немското разузнаване излезе с доклад че Русия цели България да фалира. А Гоце... ясно е на кой е човек

България ще си фалира сама, с неоценимата помощ на ФАЩ, ЕС и собствените продажни американски марионетки. Няма нужда някой друг да се хаби.

България отдавна е фалирала, много преди "лятото" за което компетентно пишеш. Въпрос на време е това да се обяви официално!

В банките в България има достатчно пари на влог.Защо не се "емитира" първо вътрешен заем?И ако той е недостатъчен тогава да се правят външни заеми.

И защо в случая да облужва Москва. Значи от ГЕРБ не могат или не искат да кажат колко са парите за страри плащания 9 или 12 млд. ,накой друг е виновен. Ама 9, 12, 16 това са млд. а не хиляди лева. Те говорят за млд. като ,че ли става дума за жълти стотинки. Не знаели колко им трябват .Тия кого лъжат.Много добре знаят ама се чудят как да отмъкнат повече. Не може за всеки опит за далавера някой от вън да е виновен.

Ауу, чак сега видях, че Програмата на Първанов била да създаде "инвестиционен фонд, който подкрепя бизнеса чрез активни инвестиции". Например? Активно ще инвестираме в бизнеса на Ковачки? Или този на Пеевски? На кой точно бизнес ще даваме активно и не правите ли точно същото и сега, другарю Първанов?

Бизнеса само от Ковачки и Пеевски ли се прави?

Оо, не, разбира се! Също и от Гергов, К. Добрев, Кадиев, Доган.. няма един партиец, дето не е ангажиран с някое семейно бизнесче - примерно строеж на магистрали, слънчеви инсталации, хотели, дърводобив..

Аве,защо нищо не се споменава за 2-рия ПРАВИТЕЛСТВЕН СМОЛЕТ ,КОЙТО Е БЕЗ СЕДАЛКИ ? Използван бил само за превоз ,на КОНТРАБНДНИ СТОКИ БЕЗ БАНДЕРОЛ,....АЛКОХОЛ ,ЦИГАРИ,ДРОГА,ОРЪЖИЕ ... Нали не подлежи на проверка ,...затова се използва за да ПЪЛНИ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ НА ПОЛИТИЧ.ПАРТИИ....

аха! Освен това самолетът е седалки, защото в него се провеждат концерти на Преслава и национални турнета на Пайнер? ;))

И "бистришките тигри" ходят на круизи.....

Човек трябва да знае какво има в портфейла си и в банковата си книжка. И как скалъпиха бюджета на държавата-къде бяха да предвидят колко ще им трябва, за да изпълнят поетите към народа ангажименти! Да си намалят(даже въобще да ги премахнат) субсидиите към политич. партии, да намалят разходите за коли на всички нива-и държавни предприятия в т.ч., имн други неща-но безплатно акъл не давам...

Ще подкрепи Гоцката ама нали ще му дърпам ушите! Иначе ще му оставя само поста секретар - да пише поздравителни телеграми на братските лидери Садам Хюсеин и Слободан Милошевич.

Знаеш ли г-н Първанов /Гоце/ колко ми дреме дали ти ще подкрепиш заема !

Според мен Първанов изпълнява заповед от Москва с цел България да бъде дестабилизирана. КТБ- втора серия

А ти колко данъци внасяш в бюджета - или си сива икономика? Нали работещите на трудов договор и реални данъци ще плащат...А ?

"... и да бъдем убедени". Дайте да разпределим кой колко ще вземе...но засега това не е достатъчно, чакам да бъдем убедени...Наддавайте! Това са нашите политици - платени к_рви /у/. И не си мислете, че партиите са различни. Това са само палячовщини за да е разединен и слаб народа.

Коалиция "Бо Стан", Нямат очи нямат срам! Готвят се задружни кражби, с порциони и със дажби!

Гоце, не го увъртай, а кажи направо колко искаш, за да бъдеш убеден?