17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи тая кочина вместо да заминава директно към автоморгата барабар със собственика и "Мечо Пух", той ми тръгнал да влошава живота на самотни майки с деца. Това БЕЕНГЕ не струва колкото и един свестен обектив.

А бе и ти не струваш, така че трай си.

Как да не струва бе, знайш ли кви дудуци върти??

Браво на Мечо Пух! Това е една добра идея, която и други хора могат да приложат!

Икам да съм на негово място, когато Хриси тръгне да му се отплаща в натура!

Принципно не съм много по показността в случаи, в които даряваш, но тук има няколко НО-та - не се знае дали той е търсил популярност - ако просто е искал да я дари, колата има още живот и иска да има повече хора, които да разгледа като нуждаещи се от нея - напълно нормално да го пусне във ФБ, а после други да му дадат допълнителна публичност, другото е, че жестът е доста иновативен и е хубаво да го чуят и други - аз за себе си се замислям за подобен вариант след видяното, защото колата ми е ок за годините си, засега я карам, защото ми се налага да правя малко километри с нея, но ако се наложи да се работи от офиса - ще я сменя, с оглед на това, че е около 3К, няма да ме бутне финансово, ако просто я подаря на някой. И мисля, че има много подобни хора. Ако на жената колата не ѝ върши работа, макар че човекът беше казал, че е в добро състояние, просто ще я продаде и пак ще изкара пари. А иначе фактът, че веднага се намериха хора, които търсят под вола теле или какво щяла да даде майката на подаряващия е нормален - някои им е такова чувството за хумор, други си остават завинаги на 12, трети така са свикнали.

Да подариш на някой кола е добро дело, но да подариш на някой 25 годишно беенве е мечешка услуга. Сори.

Раздвоен съм. Това е едно добро дело. Дано послужи като добър пример. Но... както се казва забравяш всички суперлативи и гръмки думи казани преди "но"... колата в България не е необходимост. При средна заплата 750лв за страната и 20% безработица колата минава повече за луксозна стока. Да имаш кола е лукс. Изисква допълнителните средства и ако ги нямаш каква полза от нея тогава? Градовете ни са задръстени с брички 80% от които се карат 2-3 пъти месечно. Единственото, което постигат техните собственици, нямащи пари да ги използват, е да вгорчават живота на всички ни, да правят невъзможно нормалното придвижване и още и още и още.... Но делото все пак е добро. Дано светът и околните на Мечо пух му отговорят също с добрини.

Просто, браво на Човека!

Браво Георги от Слатина! Добър човек с благородно сърце! Значи в България все още има истински Хора сред злобната и завистлива паплач която населява страната. Много благородна постъпка на един истински човек! А на тези същества които ръсят злобни и обидни коментари искам да кажа - не случайно ви наричам "същества" защото определено не сте хора а нещастни уроди които злобеят и завиждат на всички и за всичко. Достойни сте само за съжаление..

Само БРАВО може да се каже. А по всички останали коментари, човек лесно може да си направи извод защо сме последни в повечето класации. Как може основната ти движеща сила в живота да е омразата към .... всичко. Та евалата на пича, да не ти пука за ОГРОМНИЯ процент олигофрени на територията.

може да е имал добри намерения, но като цяло това е просто показност, тези бедни хорица от къде ще намерят пари да плащат данък, застраховка, винетка и т.н., те ако имаха пари щяха да си купят кола вече, единствено ги натоварва с още разходи

Ами ще я продадат и ще си вземат евтина малолитражка. За човек с акъл, нещата са прости.

Човек с Много малко мозък - както би казал ПУХ ще постъпи по този начин. Жената е казала, че колата й трябва да се развива и работи. Не всеки е алчен хайлазин.

Аз пък съм убеден, че човекът е дарил колата стегната и, че е заявил намерение да помага и в бъдеще

Ся от моя личен опит с БМВ-татта. Тая кола не е за самотна майка с две деца, хеле па с такава панайрджийска професия. Според мене ся трябва да я пуснат на търг в интернет и там разни бизнесмени да наддават и да я продаде за 100 или 200 хиляди. Така де - едно време Сашка Васева си продаваше стария мерцедес дет беше абсолютен барутник- вътре салона гачили кучи си клал, на цената на два нови мерцедеса. Обаче важното е историята на колата. Орта не платат оти земат мерцедес, а оти се е търкала гъзо Сашка на седалката му

Ще има ли дрифтовееее?

Б Р А В О ! Повече такива добри Хора в България , като в Германия Италия и Франция !!!

Заради такива мало....ници, като част от коментиращите тук, подобна нормална човешка постъпка се разглежда като изключителна новина! Много по-лесно е да направиш добро - опитайте! Когато правиш добро на душата ти е леко, в обратния случай се задавяш от злоба и огорчение!

С това старо БМВ фотографката ще фалира, децата ще гладуват.

Фотографката може при първата по-сериозна сума за поправка да го бракува и да си прибере 1000 лева... Ако има нкой помагач да го разфасова на части може и повече да изкара...

Кой взема 1000 лева за бракуване на кола, бре? 250-300 лева и толкова. Колата в добро състояние струва 1500 лева, кой търси части за такъв автомобил, че да тръгнеш да го разфасовал пред блока, за да изкарваш пари. Говорите с гъза си, но не е учудващо - явно е по-умната част от тялото. Иначе делото е добро, спор няма.

Браво момче! Жив и здрав да си!

Евала на пича ! Когато пазарувам и има акции за даряване като ти прибавят левче към сметката винаги дарявам !

Ако искаш да прецакаш някой, подари му кола! Разходите започват, още от покупката, ГО, ГТП, смяна масло течности и филтри, ремонти, бояджии, ПТП, камери и радари, гориво! Все разходи, които ти късат джоба, Да притежаваш частно МПС, си е пълна загуба, ако не го използваш за работа!

Е в случая нали за работа ѝ го дава! Друго си е да друсне още 2-3 бона за кола минимум, че тези с по-ниски цени и за каране не стават.

кви камери кви радари бре льольо, просто си я караш и толкоз.

Веднъж на един дядо не му стигнаха няколко лева да си плати нещата. Остави една малка луканка, за да му стигнат парите. След него младежа на опашката я взе, маркира я за своята сметка и я даде на дядото.

Горкия дядо.Тя верно луканката е хляба на българина.Браво на младежа ама да му беше платил и едно уиски чивас към луканката

Луканката е вредна за Вашето здраве! И това на дядката също.

И такива като теб са вредни за нашето здраве, но ги търпим

Ами искал е да хапне поне малко дядото, нима той не е човек?!?

И браво на момчета, което я е платило, за да я подари след това на дядото. Стават все по-малко добрите хора.

Браво! Шапки долу, Андрешковци!

Поклон! ...ще усппем ли да вкараме предизборна, политическа нотка в тази новина или ще й се насладим безпристрастно, като хора!?!

„Дела трябват, не думи”! Браво!

Браво на човека. Сега съм сигурен ,че самотната майка ще му даде п..ка за награда. Няма нищо безплатно на тоя свят. Запомнете го. ЩЕ я тресне човека ,то е ясно.

Егати жалкия коментар...

Болен си, бе пич... Или недо..бан.

Толкова си прост, че от простотия дори АБВ на български не си написал

Най-точния коментар до момента. Самотна млада майка получава БМВ, класически PO_N HUB сценарии.

Евала братле. Дано да има повече такива МЪЖЕ, като теб. А на тези дърлящите се за името на квартала ще им кажа, че аз съм от този квартал или жилищен комплекс и се радвам, че има такива пичове, като Георги. И дано такива като вас за които как са написали името е по важно от постъпката на човека, ще кажа, ОСЪЗНАЙТЕ си и нека всеки от нас, който с каквото може да помага на тези, които имат нужда. Поклон Георги!!!!

Браво!

Респект!

Браво!!. Страхотен жест, възхитена съм. Нека има повече такива хора.

Така се прави, а не да лъжеш и да се опитваш да вземеш някаква баснословна сума. Дано да е в добро техническо състояние и да си я кара безаварийно.

Кварталът всъщност се казва "жилищен комплекс Христо Смирненски". "Слатина" му викат селяните, предимно провинциалистите дошли по-късно в София.

Много важно. И какво? Хората го знаят като Слатина, било си е село Слатина, сега е район Слатина, ясно е за всички. Христо Смирненски е ж. К. кръстиха го уж да е различно от района, ама на никой нищо не му говори Христо Смирненски. Даже редовно кореспонденцията се обърква с бул Христо Смирненски

Ще трябва да свикнете, най-малкото от уважение към слатинци. Те все пак не са измрели, изселени са принудително по други панелни гета около София. Някак си е обидно обидателите на ж.к. "Христо Смирненски" да се наричат слатинци, без да си дават сметка, че нямат нищо общо със слатинските родове. Затрито е едно огромно село, най-голямото в Софийско, най-богатото, с най-много земя и със най-стари родове (дали пък не са го направили нарочно комунягите?). Чувал съм, че много са плакали слатинци, докато гледат как им изравняват къщите с булдозери, за да се строят панелки за пришълци. Та така, има ли слатинци в Христо Смирненски или всички са пристигнали през 80-те?

Браво бе умник! "Слатински редут", така софиянци знаят този раьон! А, ти най вероятно си столичанин, щом плещиш такива глупости!

И какво знаят христо-смирненци за Слатински редут? :) Знаеш ли поне къде е бил центърът на селото, знаеш ли от къде до къде им се простират нивите, въобще слушал ли си шопския диалект на слатинци? От уважение не бива сегашните христо-смирнценци да се наричат слатници. Мисля, че повечето от обидателите на "Христо Смирненки" са докарани от източна България. Това са различни култури, не бива да си присвоявате чужди имена.

Квартал Слатина е ДО ж.к. Хр. Смирненски. ОбъркАл си се нещо...

И къде според теб е "квартал Слатина" :) ? Има ли една сграда останала от слатина, освен училището, което сега май е читалище? Всичките тези панелни блокове са част от комплекс Христо Смирненски. Иначе от общината (където също преоблвадават провинциалисти, второ-трето поколение, и си нямат идея за местни за култура и традиции) са направили район "Слатина", в който влизат Христо Смирненски, Христо Ботев, Редута и Гейо Милев.

До 1961 г. Слатина е село. През същата година става квартал на София. Към днешна дата Слатина е административен район, част от Столичан Община, и включва няколко квартала, сред които е именно “Христо Смирненски“.

Браво, четеш Уикипедия. До 80-те години в слатина живеят слатинци в собствените им къщи. Комунистическата власт взима решение за ж.к. Христо Смирненски, къщите се бутат, слатници се компенсират с жилища във вече изградени панелни гета (Младост). На мястото на селото се построяват панелни блокове, в които, доколкото съм чувал, се заселват с военни, мвр служителите и работници от кремиковци, хора верни на партията, с източно-български диалект. До ден днешен някои продължават да си мякат.

Селяни, провинционалисти, мякащи и т.н. и т.н. човече много комплекси има в тебе някой да не те нарече селянин или провинционалист Ма верно..най-правилния диалект от всичките е софийския традиционен, нали? :D Aма не от Слатина и около нея, а някъде около Орлов Мост да е:) Другите са ''мякащи'', ''ъкащи'', прииждащи и какви ли още не Диалектите са богаството на един език, бохльо !

Аз съм селянин, защото живея и работя сред селяни, превзели сте ни! И съм отвратен от вас.

""Аз съм селянин, защото живея и работя сред селяни, превзели сте ни! И съм отвратен от вас." Тук частично си прав. Началото на първото изречение е 100% коректна. Да наричаш всички около теб селяни, не те прави гражданин а напротив, лъсваш що за див, брутален, комплексиран и агресивен селянин си

Тоа още си мисли, че като се е родил в определена точка - тя му носи бонус точки кадърен, проспериращ и възпитан. Ма не - точно обратното в случая

просто не ми е приятно да се наричате слатинци, а да говорите на меко, абсурдно е

И Слатински редут трябва да прекръстим тогава. Уважавам творчеството и личността на Христо Смирненски, но когато живях 1983-1984 години в блок 8 на този жилищен комплекс, ж.к. Христо Смирненски беше само пощенски адрес. Всички му казваха Слатина, включително онези, върху чиито отчуждени къщи и дворове беше построен ж.к.

Слатински редут не трябва да прекръстваш - там жилищен комплекс не е строен, къщи не са бутани, местните не са изселвани. Редута е просто един хълм, селото е отвъд него. Уважавайте си болшевишката история и ползвайте името, дадено ви - Христо Смирненски. Не се бъркайте, там където ви е чуждо.

Браво Дир ! Чудесна дезинформираща новина! Севи е доволна от вас

Това е само развръзката на новината, която се върти вече от около седмица. На Мечо Пух му свалям шапка и му благодаря, че го има! На тебе нищо няма да ти кажа...

Браво, Георги ! Ако имаше повече хора като теб, тук наистина щеше да е едно по-добро място за живеене ! Браво, изключително мил жест, благородни Човеко !!! Бъди жив и здрав и Бог да те благослови !