Мораториумът за износ на дървесина остава засега

Докато не бъдат приети промените в Закона за горите, мораториумът продължава, каза по БНР заместник-министърът на земеделието Георги Костов.

Обратно в новината

Коментари - Мораториумът за износ на дървесина остава засега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АлоУ.Разбирателите,да сте чували, че тази дървесина, която се изнася се плаща на тази ваша държава.Маи много не ходите до гората.И с GPS и без GPS дървесината ще се продава.Може ли някой да ми каже определение за мафия.Там маи държавата имаше намеса. Явно абдула е голям абдал ,щом му е толкова интересно ,че от един камион без брезент, товарят на друг с брезент.Някъде му викат подвоз.Като ви чета публикациите ,хал хабер си нямате ,нито от дърводобив ,нито от гори.

Масовата сеч се организира от антибългарската турска партия и унищожава националното богатство. Еничарите в парламента не пазят държава и ползволяват да се ограбва и отслабва.

Ако искаме да имаме гори, задължително трябва да оставят забраната. И не само да декларират, че ще има контрол, а да има и наказания. Иначе забраната е безсмислена.

а ромите с каруците копй ще ги следи. за тях ГПС ще има ли ? а залесителни програми на фирмите лицензирани да сечат Българските гори ще се изискват ли и с какъв хоризонт ще се работи. няма ли журналисти които да зададът тези въпроси най накрая. България се обезлесява и то по най бруталния начин от 20години насам

От един скакауец с каруца дървесина. Ако толкова държаха от държавата да следят за незаконна сеч, по-добре да си плащат на няколко малки фирми с по един малък самолет или мотоделтапланер, които да облитат територията на страната. От въздуха най-добре се вижда какво се прави в гората. Само "бъбреци" трябват.

България се превърна на концлагер.Мангалите унищожават всичко извън концлагера,а ГРОБ разпределят и крадат от дажбите на концлагеристите.Горите се сечат просто защото на ЦРУорганизацията ГРОБ така и е угодно.

Забравяш и ДПС.

Браво! БКП и ДПС като ше правят номера с кворума при приемането на този закон, така ще е. Искат да продължават да крадат и тва е.

завинаги законодателно, износа на необработена дървесина, правителствени мошеници!Многобройните врътки, в уж подготвяното ви законодателство, че така че иначе, цели да скрие какво става в съсипаните до безкрайност от ужасяващи безконтролни сечи, български гори!И при всяко катастрофално наводнение, само вдигате тарикатски рамене и се оправдавате с природните явления!?

Точно така! Във всички южни държави до нас Гърция, Турция, Италия, Кипър е забранено каквато и да било сеч и цялата дървесина за обработка е от внос. Дървета можеш да си внесеш, но гора, която да ти дава извори, спира ерозията, чисти въздуха - не!

Като намерение е добре НО в България законите не се спазват масово.Съдебната система я няма.Горските служители ще се страхуват за местата си от корумпирани служители нагоре по стълбицата.Падне ли мораториума обезлесяването ще продължи по стария начин.Сега мораториума трябва да продължи няколко години докато държавата си оправи институциите.

Добро решение на правителството - дано и законодателните промени да съхранят природата на България и да орежат милионните печалби на дървената мафия.Защото тези печалби унищожават горите на родината и резултатите са налице - наводнения свлачища.

Не се заблуждавайте. Дървената мафия има 100000000 лв. приходи. Няма кой да устои на такива пари. А нещата са прости. Тотална забрана за сеч, и САМО затвор за нарушителите. Така няма дапима чудене тези дърва законни ли са или не. А мургавелковците може да бъдат "интегрирани" междувременно

преди точно седмица ходих на разходка из Троянския балкан и какво да видя...масово камиони с дърва си пътуват по пътищата там. обаче на едно място станах свидетел на интересна гледка. един от тези камиони беше отбил извън пътя и прехвърляше дървата в закрит камион. интерно, нали? убеден съм, че тези дърва могат да излезнат извън страната в такъв камион и никой няма и да го провери, защото управляващите знаят И за тези схеми, но са взели кинти, за да си затварят очите. ето как с такава схема само определени хори ще изнасят дървесина и всички ще се внасят в герберунгелската каса. демокрация...

Дайте на горските служители правото да могат да стрелят по нарушителите!!! Всичко друго е вятър работа...

Русия, заедно с Канада, единствени в света имат положителен прираст на горите. Хем сечеш, хем те стават повече. За да има сега гори за крадене в България, преди докарвахме дървесина от Коми. Кой не пречи сега да правим същото? Тя гората, може да говори само в детските приказки. Иначе щеше да ни разкаже страшни истории. Аз в моят край, не съм виждал циганин да купува дърва. А вие виждали ли сте? Приятен ден.

Това, което се сече масово е за износ. Местните нужди са много малки в сравнение с това, което се изнася.

Да, откъде иначе има такива дървени мебели, произведени в Полша и Турция. От нас евтината суровина, от тях технологиите. Ама сакън сега не дават да се спре сеченето, че много ора щели да останат без работа. А че ще има свлачища и наводнения-кой мисли!?

А с дървесния чипс кво прайм сега. Пак си изнасяме, ама под прикритие.

Ами ха дано ама...миналата седмица пътувах по АМ Тракия през нощта (след 22:00) и познайте какво. Всеки 3-ти голям тежкотоварен камион беше пълен с дърва!

Страхотно решение,запазващо целостта на българската природа. Благодаря ви г-н Костов!