Борисов договаря туркменски газ в Ашхабад

Реализирането на Транскаспийския газопровод ще даде възможност за доставка на газ от Туркменистан за България чрез интерконекторните връзки с Турция и Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Борисов договаря туркменски газ в Ашхабад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как, една тиква да договаря каквото и да било.

Един "докарваше" реки от петрол от арабските страни, друг го посрещаха с фанфари от Русия, сегашния ще кара газ през Турция и Гърция, ама руски, защото газопроводите през Турция са със запълнен капацитет, щеше и да ни добива газ в Шерно море-въобще приказки за наивници, които в България не са се свършили! А Тиквата не можа да измисли нищо по-ново от предшествениците си!

хахаха, червените тролове полудяхте! Да го духа путин и южен поток!

Колко са жалки подлогите ГЕРБ.

:-

Доскоро мислех, че премиерът господин Бойко Борисов ходи по държавни дела. Но след като получи сърчице от Оланд вече започвам да си мисля друго. Сега просто е на разходка, за да смени чивиите. А писле ще получи още сърчица.

"След като обяви, че всичко в държавата лежи върху плещите му, премиерът Бойко Борисов избра и подходяща дестинация за трупане на челен опит в областта на единовластието. Той е в Туркменистан по покана на Гурбангули Бердимухамедов, който продължава авторитарната линия на предшественика си Туркменбаши. Включително с това, че приживе си издигна паметник в центъра на столицата Ашхабад."

Кикото не е от къде ще е газа, а на каква цена, Или може да е от Патагония и да е скъпа, ама няма да е руска. Е нашите политици се посират ама не се напикават.

Дир-нико,цифрата от картинката не съвпадала,за да НЕ МИ ДАДЕШ ПОВТОРНО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ДОВЪРША КОМЕНТАРА СИ ПО ТЕМАТА.Въпреки Дир-ските СВОЕВОЛИЯ АЗ ЩЕ ДОВЪРША,ЗАЩОТО МОГО,АМА МНОООГО МРАЗИМ,ДА НЕ СЪМ СВЪРШИЛ И НЯКОЙ СИ ДА МИ ГО МАХНЕ-СДЪВКВАМ ГО И ГО ИЗПЛЮВАМ.Обратно по темата за туркменския газ,където БОРИСОВ ОТНОВО ДОКАЗВА ПРАВИЛНАТА СИ ПОЛИТИКА И ДЕЙКТВИЯ. ТОЧНО ТОВА ВИ ПРАВИ РАЗНОГЛЕДИ, ДОКАРВА ВИ ТРАЙНИ ДУШЕВНИ РАЗСТРОЙСТВА И ВИ СВАЛЯ "УМНИТЕ" ГЛАВИ.Макар обезглавени запомнете/колкото и да не ви се нрави/,ЧЕ НАРОДА ОПРЕДЕЛЯ СПОРЕД НЕГО КОЙ Е КРИВ И КОЙ ПРАВ И ИЗБИРА КОЙ ИСКА ДА ГО УПРАВЛЯВА.Можете да се правите на отявлени специалисти по темата/и по всички теми на Борисовото управление/ЗАЩОТО ДО СЕГА ТОВА ПРАЗНОДУМСТВО ВИ ПЪЛНЕШЕ ДЖОБОВЕТЕ,ОФШОРКИТЕ И ПАРТИЙНИТЕ КАСИ.Време е вече да сте разбрали,ЧЕ БОРИСОВ СИ ПРАВИ КАКВОТО ТОЙ РЕШИ И СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА,А ТОЙ Е РЕШИЛ ДА ВИ СПРЕ КРАНЧЕТАТА И ДА ПРЕБИРА ПОСТЕПЕННО ХРАНИЛКИТЕ, ВЪПРЕКИ БЕСОВИЦАТА ВИ.

То пък един коментар..... На всичкото отгоре и с правописни грешки, но това е присъщо за феновете на Боко - заслепил ги е.

Сега гледах картата.Да не съм аз в грешка. Тоя нашия през две морета и през няколко страни във война как ще докара газ? Платените - ограмотете бабата??Аз някога знаех географията. ББ уж набор, пък май майка му била учителка и той завършил. То бива пиар, ама чак толкоз да съм глупава?

ти от русия как мислиш че идва? азерския газ стига вече до турция и ще се продължи до гърция и по навътре в европа, а ние вече имаме споразумение за конекторна връзка с гърция. нека се разбере че има алтернатива на южен поток като наи малко. след руските санкции всякъкви търговски договори са от значение за нашият производител.

От Туркменистан ще внасяме газ,"ПО ВЪЗДУХА"!!!И ТИЯ"УМНИЦИ"НИ УПРАВЛЯВАТ???

А какво говореше Борисов на 15.08.2015год. във Варна?

мерси, имало и други,които са разбрали за празните приказки от статията. Наистина тия дето му ръкопляскат на ББ, що се не замислят - как ще стигне до тук,откъде ще мине?

И на каква цена ще е

ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е ИСТИНСКА БЕСОВИЦА!Спасиба,че ни отваряте очите/за кой ли път/ КАКВА "ТИКВА"/според вас/ Е БОРИСОВ И КАКВИ ГИ ВЪРШИ.Чичкови ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА,много сте яки, когато опорните ви злодумства идват от Петата/руска/ колона у нас и СТАВА ДУМА ЗА ЕНЕРГЕТИКА/особено в контекста за ДИВЕРТИФИКАЦИЯТА/.Започвате да пишкате ГАЗ и може да се САМОВЗРИВИТЕ.По ваши думи Борисов е тиква, празноглавец,неук,никой не го разбира какви ги говори и не го бръснат за слива.Е, ТОГАВА ВЪЙ ГАСПАДА АФИЦЕРИ И ВСЯ АСТАЛНАЯ СВОЛАЧ,НА ЧИИ ГРОБ РЕВЕТЕ И ЗАЩО?!?Според вас той нищо не прави."Търпете" още малко.Скоро идват избори едни, та втори,АКО МНОГО БЪРЗАТЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ИЗДЕЙСТВАТЕ И ПРЕДВАРИТЕЛНИ.Надявайте се,че евентуално 10-ят път МОЖЕ ДА НЕ ГО ИЗБЕРЕМ.За разлика от вас БОРИСОВ СЕ ОКАЗА НЕВЕРОЯТЕН ФАКИР.ХЕМ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ,ХЕМ ТОЛКОВА НЕЩА ВСЕКИ ДЕН СЕ ПРАВЯТ И НИЕ ЯВНО ИЛИ ТАЙНО ИМ СЕ РАДВАМЕ.И ДОБРЕ ,ЧЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ,ЗА ДА НИ ВАДИ ОТ ДЪНОТО НА БЛАТОТО.Много ми е гот,когато такива като Борисов ме управляват,НО ЖАЛКО,ЧЕ ЗА Б-ИЯ/по думите на дипломати у нас и още някой ДАЛНОВИДНИ люде/ТОЙ Е ФЕНОМЕН.Неподправен,нелустросан,колоритен И ДОКАЗАЛ НЕДВУСМИСЛЕННО МОЖЕНЕТО СИ НА ВСИЧИ НИВА,от долу на горе и винаги получавал подобаващо признание от генно неувредените.Та както казах вие може би ще трябва да го търпите още малко.НО МОЛЯ, ТЪРПЕТЕ БЕЗ ДА РУГАЕТЕ ПРЕМИЕРА НИ,ОСТАВЕТЕ НИ ДА МУ СЕ РАДВАМЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕМ С НЕГО.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ НИЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД МЪЛЧАЛИВО ВИ ТЪРПИМ,ЗАЩОТО САМО,АКО ГЪКНЕХМЕ НИ ХВЪРЛЯХА НА ПРАСЕТАТА.НАУЧЕТЕ СЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ САМО НАРОДА ИМА ПРАВО И МОЖЕ ДА ОТСЪЖДА С БОЛШИНСТВО,КОЙ ЩЕ ГО РЪКОВОДИ.Спрете да се тръшкате и за туркменския газ НАЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗНАЕТЕ,ЧЕ БОРИСОВ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ.Спете спокойно,НО МАЙ НЕ ВИ СЕ ПОЛУЧАВА,ЗАЩОТО БОРИСОВ ВИ ДОКАРА

Разходката е хубаво нещо, но трябваше да мине по маршрута на газопровода.

Ей, Бойкооо, да беше погледнал първо картата на света да видиш къде се намира Туркменистан. За да дойде газ от там до България, трябва да мине през Каспийско море. Ама има една малка подробност. Миналият ноември 5-те страни от Каспийския басейн се договориха газопровод през Касп. море да се прокарва само при 100% съгласие на всичките 5 страни, което означава - само със съгласието на Иран и Русия. Как мислите дали те ще дадат съгласие? И дали пък Туркмения няма да предпочете да продава газ на платежоспособните китайци на доста по-високите азиатски цени, вместо на по-ниските европейски?

И да е погледнал картата, той разчита на това, че други не са я погледнали. Пък и да я погледнат, нищо няма да видят, щото "Слънцето" Боко ги е заслепило.

Те, всички евродепутати цуцат, ама и колективно не могат да надцуцат Тиква 1.

Пак стрелба с кьор-фишеци в медиите! Как хората не разбират, че нищо което излиза, като положителна новина, за постигната договореност с други държави от ген.Бойко Борисов не е стигнало до реализация! Напротив! Премиера само буботи навъсено, народа му е крив за какво ли не и за това обедняването на мат'риала се задълбочава ежедневно при неговото управление! Но, медиите ни пробутват без критика, неговите бодряшки изказвания, които са пълни с фантазии и невъзможни за реализация неща, за да бъдем медийно анестезирани, до следващата му доза глупости за светли перспективи!

Ееее то че няма да стане нищо няма, но пък туркменките са доста симпатични и не отказват!!! Само така г-н Премиер давайте разбийте ги!!! :-)

хахаха, червените тролове полудяхте! Да го духа путин и южен поток!

Тръба Къде е Боце? За тръбата, защо затваря си устата? За договора яли, пили... На първа копка прати Лили. Проект-компания съгражда, а не умее да изважда!... Сега затваря си устата oт Банкя Боце, за тръбата.

това е ТОЙ, поетът на ПРОЛЕТАРИЯТА!!!

Най-добре е в Туркменистан да се втечнява газа, после да се замразява, после да се реже на търкалета и членове и симпатизанти на ГЕРБ, с карачките да го дотъркалят до България!

Как го договори? Подписа договор? Търговско дружество от България подписа договор? Чуждестранна фирма регистрирана в България и оперираща на територията на България подписа договор?!!! КАК? КОЙ? При КАКАВИ условия? Пълна безмислица. Преди време се договориха за Азарбейджански газ- къде е ? То бива, бива ПР, ама твя вече на нищо не прилича. Да погледне в съседна Турция колко става пенсията на държавните служители, а тук даже няма такива заплати..................

Евтин газ имаше под носа на Тиквата, ама господарите му не дават, но харчи пари на данакоплаците за безсмислени командирови в чужбина.

така е, има възможност ББ - ходи по срещи, не е като ОРЕШКО - пълната изолация!

Една тиква където и да се търкулне, все си е тиква.

Боби спеца нали разработи нашето черноморско находище и сега изнася лекции в Ашхабад.

ние кво да прайм?

Новото хъбче дето ще е до Варна ще е и газохранилище. Газът под налягане ще се втечнява и ще се събира в празната глава на Тиквуня

"Борисов договаря туркменски газ." Наистина ли?!? Кога ще тръгне газът?

Тоя индивид обиколи Планетата за наша сметка . И с все по-налудни идеи за " бизнес " :)))) Един път обаче не стъпи в Унгария ! Иди при Орбан , тиквун , да ти обясни тънката разлика между политик и Държавник ! Да научиш как се брани национален интерес .... Колкото по-малко слушкаш господарите си от Козяк , от синагоги и сараи , толкова по-малко ще ставаш за смях ;))))) Незавидна и жалка ще е съдбата на националните предатели , комисионери и обикновенни идиоти , управлявали страната в последния четвърт век. Скоро , много скоро....

"Буда" в Буда Пеща не е желан. На младини си е заработил там и са го прогонили.

По-скоро свинка у джамия ще влезе, отколкото Боко да го поканят в Унгария.

Изкупувам пластмасови и стъклени шишета, туби, бидони, дамаджани с капачки на винт. Ако са оплетени кат дамаджаните отвънка плащам двойно оти ке втечняваме газТА на по-високо наБлягане. Ае сос здраве!

Ей така винаги съм си представял Премиера, - като търговски директор, - да договаря!

И как ще я докара газта до България?Туркменистан е още по далече от находището Шах Дениз в Азербайджан.Нали идеята им да не се прекосява Русия?Туркменистан са на източната страна на Каспийско море.Газпром са сключили договор с Туркменистан за добив на газ и изкупуването му.Както вървят нещата политиците ни ще заговорят за доставяне на газ и от луната.Да се чуди човек на идеите им.

Ще я доставяме ние в колети по 1 кг

Егати как се палим, пък то си пише - Борисов ДОГОВАРЯ. Тоест не е договорил, не е ясно дали ще договори и какво ще договори, ако изобщо се стигне до някакви подписи, освен за сметката в хотела. Същата работа като разходката она ореха до Виетнам, или разходката за БИЗНЕС ФОРУМА в Катар (помните ли плажните изпълнения на делегацията от ГЕРБ?). Като споменах Катар, та се сетих за изнеените за там агнета (милиони бройки според прогнозите на Борисов).

Предизборен елей се лей по всички направления;о) Кой ли пък го взема на сериозно?! То е ясно , че докато "Ще" не се трансформира в "Е", само си бърборкаме...

МИЛИАРДИ трябваше да вложат.. Петродолари де.. Да си ги гледкат тук в България... Туй кат първо.. А след туй чак да си ги изнасят... И оФФФчари са напна да им търси в преднио мандат... Туй картофено момченце...

Само за агнетата договорката се изпълнява - 4-5 милиона са готови и чакат с нетърпение заколението си в "територията"...!!!

аз ви обичам сичките на куп,бе!

Хъба си изчерпва въображението!!! Този филм в близкото минало вече сме го гледали!!! Той газ, пари, работа и престиж не носи! Единствено разваля братски отношения, градени от поколения, които върнаха България на картата на Европа и я създадоха като уважавана и респектираща държава!!! За стар филм- боклук - глоба!!! Боко -Тиквата-Хъба, този изпечен мошеник да отговаря пред нацията защо България се топи с по 9 човека на час!!!! А отговорът го знаят и малките деца - защото такива некадърници като него и свитата му от "ГРОБАРИ и ПРИЯТЕЛИ" го докараха до там, че след 20-30 години ще бъдем Циганистан, Ислямистан, Туркистан и всичко възможно, но не и тази красива и славна България, която бяхме!!! И това не е шегичка! България не веднъж се е местила и изчезвала от картата на света!!! Докато от Русия, Путин разхлаби малко примката около шията на нашата мутра и му даде възможност за преговори за нещо реално, печелившо, изгодно и повече от нормално като директна доставка на руски газ / за което тайно или явно драпа всяка държава в Европа/, този ненормалник си навива врата на едната страна и си повтаря до безпаметност едно и също нещо - газ от Луната и Марс, но не и по най-прекия и нормален път - от Русия през Черно море за Западна Европа! Да каже колко му плати турчина за предателството?!!! Да каже колко му обещаха янките и масоните от ЕС за да отклони руската тръба от България, към Турция, Гърция, Македония, Италия, Германия, може би дори Испания и Гибралтар, но не и България!!!!... Е, народе, български, до кога ще оставяш мутрите да те яхат както си искат?!!! Същите тези предатели - тикви и гробари, чиито досиета на убийци и престъпници стоят в сейфовете на ЦРУ и от там им се нарежда как по-бързо да копаят ГРОБА на България!!!!

А в туй време: Доклад на ООН: "България изчезва най-бързо в света".... Сайта на ЕС - euinside.eu пуска доклад на ЕС за стартиралото от 18,05,2010 год. крадене на евросредства в Държавен фонд Земеделие. Определят го като бездънна яма за източване на милиони... А БОКО пак ни води към опасаната с магистрали и прободена с метро страна на щастието и магнолиите...

Тюркменските бейове ще са ни доставчик вместо(/паралелно с) руския хан. Нека!

Само че си провери как се използва правилно думичката АЛТЕРНАТИВА.. Пък си провери поздравителния адрес на ПП "ГРОБ" --- дет пише или ГРОБ или БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ... Алтернатива - "избор на едно от две възможни решения, които се изключват взаимно". Пък си и виж какво подписа на 15,11,2012-та година БОЧКОТО...

Следващата стъпка ще е доставка на втвърден газ от Катар, който по специално разработена за целта технология ще може да се кара със самосвали от пристанището в Солун директно до потребителя.

То по-добре да карат "кюмюр" от Донбас, вместо кюлчета газ... Ох, ама то от там вече не може, 'щото там не е братска 'крайна...!!! :::)))

Този живее в своя измислен свят на грандиозни успехи ,просперитет,хъбове спортни зали грандиозни строежи. Само преди две три години прекарваше, азербайджанска газ ,с газовози, от терминали в Грузия-Въздух под налягане. Туркменистан има дългосрочен договор за изкупуване на цялата газ от Русия. Българино, няма ли да прогледнеш за лъжите на този примитив?

Вождът, вместо да ни хвърля пак прах в очите с глупотевините си по газовата тема, да взема да се извини на бензинджийте за идиотското обвинение, че ни лъжат масово с количеството и качеството на горивата! Оказа се (и то според Лукарски!), след толкова много шум и проверки, че само 87 от 22 000 ( по-малко от 0,4 %!!!, което е дори по-малко от приемливата статистическа грешка) от проверените бензиностанции са неизправни! И кой ще плати извънредните разходи, направени от хазната за тия проверки? Сигурно не ББ и от джоба си! Но това е си е стил на ББ - хвърлят се в пространството лъжливи обвинения, вдига се голяма пушилка, и накрая - едно огромно НИЩО! Какво да се учудваме? Затова сме на тоя хал като държава! Даже емигрантите не искат да останат тука, защото дори там, откъдето бягат, е по-добре!

Те че ни лъжат най-безцеремонно и нагло "бензинджиите" е вярно, но "проверките" които им правят сега кратунчовците, след като великата тиква ги предупреди, са напълно излишни и с предопределен резултат - НИКАКЪВ...!!! Резултат отчитат само в ПР-щаба на ОПГ"герб", но за техен ужас този резултат от желания положителен, ще се трансформира в тотално отрицателен и неодобрителен...!!! :::))) ОСТАВКА НА ДЕМАГОЗИТЕ...!!!

Борисов: Каква ще ни е печалбата от Туркменския газ?!? ТОЙ все питаше за печалбата от Ю. поток. Сега нека каже за печалбата от Туркменския газ?!?

И договаря гЪз в ЛИМОНАДЕНИ ШИШЕТА... Може и в дамаджани... Първо - има Транкаспийско споразумение за тръба! ВСИЧКИ страни трябва да кажат ДА!!! Вижте си го на картата сами и са надайте.. Второ - Туркменистан не чака таз тръба и за 30 години напред е продал газта си на Русия и Китай... Има - трето и четвърто... Ама кат туй не го пише във Винетуто...

Със шепи или кофи ще го докара в България този газ и на каква цена.

Вождът много обича да ходи по такива дестинации, защото само там, при тези чукчета се доближава до интелектуално ниво с тези които се среща. А и да направи някоя глупост, например да си срита министъра, няма да му търсят махна. Помните ли как се правеше на ударен и се блещеше казаха, когато Боко разправяше кой и как го държал за шлифера? А иначе когато отиде на запад, нивото е друго. Там може само да се хили, да се дърви и да чака да го потупат по врата или почешат зад ухото.

Един виц по темата: "Пътува грузинец в самолет! Изведнъж самолетът започва да прави странни лупинги и виражи! Стюардесите обявяват, че самолетът се управлява от маймуна, ще се опитат бързо да решат проблема с пилотите, хората да запазят спокойствие! На борда паника! Шаш! Викове, скачане, движение! Само грузинецът седи напълно спокойно. Един от съседите му го пита дали не е чул, че маймуна кара самолет, та е толкова спокоен. На което грузинецът най-невъзмутимо отговаря: -Е, и какво? При нас, в Тбилиси, в градския транспорт, туркменци са ватмани!"

Kalin

Само в космоса още не е бил да договаря такива неща;-)Ама и резултата до сега е Нулев;-)

Необходима ни е тръба от различен от русия производител. Да има избор. Вие какво предпочитате в квартала да имате 2 лидела (монопол на един доставчик) или лидел и кафур (различни доставчици). Руска тръба си имаме, трябва ни различна, едно за сигурност, дурго като имаш различни доставчици те се конкурират и падат цените. Ако има само руска тръба цените няма да паднат.

Ами да се бръкнат американците и да направят и те една тръба, щото ние хем нямаме пари да я направим, хем искаме някой друг да я построи, хем ние да господстваме на нея и да си пускаме през нея какъвто си искаме газ, а и те да ни плащат когато я ползват. Номера от селски вечеринки в стил Боко Тъпото. Да се разхождаме по мегдана по къси гащи и да люпим семки.

Лидъл и карфур изобщо не са избор,а липса на избор. Примера ти не е удачен.

По кой газопровод? Взривения ли?