”Сърбиягаз”: Азерският газ не е алтернатива на руския за ЮИЕ

Страните от Югоизточна Европа не могат да разчитат на достатъчни количества газ от Азербайджан като алтернатива на руския газ.

Обратно в новината

Коментари - ”Сърбиягаз”: Азерският газ не е алтернатива на руския за ЮИЕ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никоя путинка не казва какво става с Путя и рашистите, ако Европа ТОТАЛНО се диверсифицира от вонящия им на кръв газ и СПРЕ да го купува??? А???

Тоз момент го чакаме 25г., а Европа поне 70! И ко? Пак надупена на изток! Гледай Европа какво прави, а не краварите какво ти казват, за да станеш европеец! Нали искаш по европейски да живееш? Прави като тях.

Европа и каубоите са заедно срещу тъпанарите от Москва.Колкото и да тропа с токчета и да буйства в Украйна.Джуджето няма как да ни надхитри нас Европейците..А нашите съюзници ни подкрепят и скоро щще почнат додавки на втечнен газ.Евтин!

Като спре подаването на газ през Украйна,ще лъсне лъжата на САЩ.

Ако изобщо спре.От Брюксел няма да уйдисат на тъпия Газпромски рекет.Или остават трасетата и договорените количества или се снабдяваме от други източници.Газ дал бог.

Сърбите им била недостатъчна азерска газ ХА ХА ХА Ами да кажат на Путин да им докара Сръбски поток направо по тръбопровода Сибир - Србия

РУСКАТА ГАЗ НЯМА АЛТЕРНАТИВА В ЕВРОПА, НИТО ПО ЦЕНА, НИТО ПО КОЛИЧЕСТВА.ОСТАНАЛОТО СА ГОВЕДАРСКИ ПАРТЕНКИ, КОИТО СА КАТО СЛЪНЦЕТО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ИЗМЕКЯРИ.

Кой плаща най-скъпо в Европа руския газ, путинке? Коя "братска" държава? Предателска сган сте вие путаните. Но скоро идва краят ви. Позорният край на предателите на съвременна България!

Руснаците имат задължение да прокарат газопровода до граница Турция/Гърция.ЕС плаща там количествата и после може да си ги носи на гръб. Ако не иска да си кара с 24 % по-скъпа газ от Азърбайджан или 32% по-скъпа от Норвегия и Катар. За газ под налягане от САЩ процентът е много по-висок, понеже изисква инвестиции в разтоварващите пристанища.За Българските находища, които са проучвани още преди 70 г. от Шел не ми се говори.Там няма никой!

Как пък ги изчисли?Цената на руснашкият газ ще бъде по ниска при всички случаи.Остава въпроса дали Турски поток има смисъл да се строи?!Европа казва,ченяма да допусне да я шантажиратИ к'во прайте тогава?Братушки веселушки

РБК: Турски поток може да остане без европейска част Накануне, Русия: Македония парира проекта Турски поток след устроения майдан Утро, Русия: Скопие спря Турски поток Бизнес России: Турски поток се препъна в Македония Московский комсомолец: Македония застана на пътя на Турски поток Коммерсант: Перспективите за излизането на газопровода Турски поток зад пределите на Турция стават все по-малко реални Коммерсант: Скопие може да е краят на Турски поток

Тя и Турция не е казала окончателно, че го иска, но Путин се предлага през морето.

Шило

Сега се раздават картите, пък какви са, ще стане ясно след спиране на транзита през Украйна. Само да не е късно.

Македония ще играе пас за Турски поток Ние сме страна, която е насочена към евроатлантическата общност и при взимането на решения, които са от стратегическо значение, се водим от тази цел, коментира премиерът Никола Груевски

Македония спъна Турски поток коментари в руските медии Перспективите за излизането на газопровода Турски поток зад пределите на Турция стават все по-малко реални, пише Коммерсант. Една от ключовите страни от сухопътния маршрут, Македония, категорично свърза перспективите на проекта с одобрението на ЕС. Освен това, по данни на източници на Коммерсант, за Газпром ще бъде почти невъзможно да сключи договори за прокарването на третия и четвърти участък от газопровода през Черно море. За монопола ще остане техническата възможност да постигне една от ключовите цели на проекта да се откаже от транзита през Украйна, но за реализирането й във всички случаи ще е необходимо най-малкото да изглади отношенията си с ЕС.

Сърбиягаз ще си подвива опашката, защото сръбският президент каза, че няма да развива южен поток и освен това ще приеме газопровода от Азербайджан. Сърбите се оказаха още по- тъпи от нас и все още не вдяват, че доставката на горива в ЕС се разпределя на северни и южни получатели, към които влизаме и ние. Енергийните носители не са вечни и затова налагат разпределение.

Даже Драго "Лъжеца" Стойнев, който уж щеше да индустриализира страната (ха-ха-ха), не посмя да подпише за ЮП при условията, поставени от Газпром. Иначе преди това голям го вадеше.

"За Сърбия в най-добрия случай ще останат не повече от 0,3 куб. м" Ми то това и за мойта печка не стига. Много неграмотност ходи ....

Истината е проста. Ако реализираме ЮП по начина, по който Газпром иска, ние трябва да затворим нашите тръби, идващи от Украйна и от които сега получаваме транзитни такси от транзита за Турция и Македония. А с транзитните такси от ЮП 35 години ще изплащаме на Газпром строителството на ЮП на наша територия, цената на което е завишена от Газпром 3 пъти (по констатация не на кого да е, а на Р.Овч). Т.е. 35 години ще държим дядовия. След това пък Газпром ще ремонтира ЮП, който ще се окаже, че се е "амортизирал" и ние още 35 години пак ще държим дядовия. Това е истината, другари мурзилки :)

Шило

Ами като нямаме пари да построим трасето по нашата територия, така е, но пък може да служи за основа за договаряне на цена на газа, както и в други сфери на търговията. Всичко е въпрос на пазарлък, на възможности. Е, и на далавера евентуално от някои нашенци, ама там сме си виновни ние.

абе ако питаш някои, по-добре без газ, щото струва пари.

Да допълня:В момента плащаме газ по-скъпа от тази в Македония.Това ли е привилегията от транзитните такси?

Ако една държава плаща една цена за газ, но също получава транзитни такси, общата цена която държавата плаща става по-ниска. Не разбра ли? Ние може и по 1000 долара на кубичен метър да плащаме, ако получаваме транзитни такси от производителя за количествата отиващи за други потребители, това е все едно получаваме отстъпка от цената на газта за нас! Държавата пак печели! Кое е по-добре за бюджета- при една и съща цана на газта, с транзитни такси или без транзитни такси?

Шило

В допълнение на казаното от мен- при другите участници този проблем го нямаше, нали? Защо? Ами заради точно това- те инвестират.

Сега Русия, ако използва похватите на Запада, трябва да направи в Баку един майдан, като средство за натиск върху Азербайджан, за да не изнася газ за Европа. Но това е похват на фалиралата империя САЩ. Света се превърна в арена на противопоставяне и локални войни, само и само да са защитени ЕДИНСТВЕНО интересите на чичо Сам. Диктата като елемент на американската демокрация ли е? За какво ни е такава империя и такива покровители??

Този цирк в Украйна е че украинците щяха за разработват газовото находището до Славянск и руснаците им спретнаха този конфликт....

Шило

Щерев, тези глупости ги разправяй в кварталната градинка. Кога направиха проучвания, кога пробиха, кога разбраха?

ето ти диверсификaция !

що бе? не гори ли азерския газ? колко години руснаците крадоха азерски газ и нефт, а?

Да гори, да гори, колко да гори??? Колко го има тоя газ, че да гори? Ти виждал ли си го тъдява, че нещо се губи ....

ЗА ТЕЗИ КИТО СА НАИВИ МИСЛЯТ ЧЕ ЕС МИСЛИ ЗА Б-Я(СЪН НЕ СПИ И МИСЛИ КАК ДА ПОМОГНЕ НА Б-Я ) ПЪВО ЩЯХА ДАНИ КОММПЕНСИРАТ ЗАГУБАТА ОТ 750 000 000 ЕВРО ГОДИШНО ЗА ТРАНЗИТАНА ГАЗ (НИЕ ДАВАМЕ 600 000 000 ДАНЪК ЗАТОВА ЧЕ СМЕ ЕС )И НОВИ РАБ МЕСТА (ПОНЕ ЗА ОЧИ ЕДИН МАЛЪК ЗАВОД (НО И ТОВА НЯМА) ВЗЕХА НИ ЗА НОВ ПАЗАР ЗА ДА СИ ОСИГОРЪТ ПРОДАЖБАТА ОТ СВОИТЕ СТРАНИ !! НИЕ НЯМАМЕ НИТО МЕСО НИТО МЕСНИ ХРАНИ НИТО МЛЕЧНИ ПР-ТИ НИТО ПЛОДОВЕ НИТО ЗЕЛЕНЧУЦИ !!! И НА КАКВО СЕ НАДЯВАМЕ - НА ГОСПОДА БОГА !!1!

Атеистите от Русия от кога станахте набожни..ха..ха " И НА КАКВО СЕ НАДЯВАМЕ - НА ГОСПОДА БОГА "-По добре Чичо Сам ,от колкото дузина гладни от глутницата на дедо Иван.-

Шило

Остана да се мотивираш сега, че така много на празни фрази бие.

Защо путеноидите ръсите лъжи? Ами в момента същите тръби минават през Украйна. Някой да е забогатял от това освен руските олигарси. Техния каприз е тези тръби да не минават през Украйна ,а през Турция.Е тогава каква промяна ще има?

щерев, а Северен поток като минава през морето и отива директно в Германия- там кой забогатява?

А като се дублира един и същи доставчик по море или по суша това конкуренция на пазара ли го имаш? Ясно е кой ще забогатява-който едностранно си променя цените като знае че клиента няма друг избор. А за да няма руски рекет ще трябва да имаме друга връзка с друг неруски източник!!!! А защо е войната в Украйна?Защото: Ключът за обяснение на това защо точно град Славянск стана горещата точка на картата на Донбас и Украйна може би е шистовият газ, пише ТСН.Тиждень. Журналисти са провели свое разследване за тайната на така наречения Юзовски проект, който с неохота се обсъжда дори в самата Украйна, тъй като той засяга значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.

ТИ ОЩЕ 100 Г ДА СИ НА ФОРУМА НЯМА ДА СЕ НАУЧИШ !!!! МИ ЧЕТИ МАЛКО БЕ СТИГА СИ ПИСАЛ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН

Отгоре има въпрос. Като си толкова начетен я ни разясни каква е разницата?

АМИ ТЯХНАТА ВЪЛШЕБНИЦА ОТ КЪДЕ ИМА 400 000 000 ЕВРО !?????????? АМИ ЛАЗАРЕНКО !!! АМИ ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ ПАРИ КЪДЕ СА ОТ ГАЗА !!!

За разбирачите по-долу, които повтарят до втръсване, че плащаме най-скъпият газ в света. Да оставим на страна факта, какви са цените в Япония, която се снабдява от Катар- това сега не е важно. Да поговорим за друго. България ползва 10 милиарда кубични метра= малък потребител. Сега една историйка: Отивам на пазара. Продавача на домати чака. -Колко е килото? -Два лева. -Ако взема 200 кг? -Тогава по 1.20 лв. Пазарна икономика. Нали за нея ревахте?

На кой му пука, че някой сърбин ще стане милионер от руския газ, а сръбския народ пак ще бъде прецакан ?! Е това не мога да разбера?

Шило

Е, да не ставаме пророци и в други държави, щото там май не са точно като нас.

И НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ !ИМАШ ДЪЛГА ШИЯ И НЕ МОЖЕ ЛЕСНО ДА ПОПАДНЕ ИНФОРМАЦИЯ ДО МОЗЪКАТИ (АКО РАБОТИ )

На теб информацията през задното гнездо ли ти я вкарват...ха..ха

Сърбия може да си разчита на каквото си иска. България ще разчита на други алтернативни източници за да разбие руския монополен терор и рекет на българските потребители които плащат най-скъпата руска газ в момента защото няма конкуренция.

Шило

Кои са бе, Щерев и на каква цена?

Щом Турция има няколко доставчика защо да няма и България...Или на теб ти плаща руския доставчик и със зъби и нокти искате да изнудвате българските потребители с повишаване на цената когато им скимне на руснаците(както едно време задължително се купуваха руски стоки и руски коли).Тук е ЕС и пазара определя цената не Путин!!!!Запомни го.

газ има на много места! саудитска арабия катар много! ако източна европа е искала до сега щеше да си докара газ! но!! е корупирана от газпром! наложи се европейската комисия да съди газпром за монопол в източна европа! а самата източна европа се крие като мишка!!!!! пф

Когато си докараш газ от Катар и той е по-евтин, тогава ела пак да приказваш глупости!

И КАВО ОТ ТОВА ПО ЕВТИН ОТ РУСКИЯ НЯМА И НЯМА ДА ИМА А ИЗГУБИХМЕ ТРАНЗИТНИТЕ ПАРИ И НОВИ РАБОТНИ МЕСТА (МНОГО ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНИ !!! ВСЕКИ НОВ ПРЕЗИДЕНТ СЕ ПОЗНАВА КАКЪВ Е ОТ СЪЗДАДННИТЕ РАБОТНИ МЕСТА А НАШИТЕ ЕМИГРИРВАТ !!!!! ТОВА Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОКАЗАТЕЛ - НИЕ НЯМАМЕ И ЕДНО НОВО РАБ МЕСТО !!!!!!!!!!!! ТЪПОТИИ

ДА 25ГОД ДРУЖБА С САЩ НЕ СМЕ СЪЗДАЛИ НИТО ЕДНО НОВО РАБОТНО МЕСТО А ОБРАТНОТО И И ПО СКЪПО И ПО СКЪПО ВСЕКИ ДЕН !!!

Иди си у вас да ръсиш путопропаганда!

Украйна е пример колко е забогатяла то транзит на руски газ..ха..ха

Лъжеш!Продавате ни най скъпата газ.За пропуснатите ползи в бъдеще време е опашата руска лъжа.Искахте пак да ни наложите робски условия.Но ЕС ни защити.Никога вече няма да бъдем ваши роби.

ЕС СЪН НЕ СПИ ИМИСЛИ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ КАК ДА ИМА ЕВТИН ГАЗ !!!! ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМИ СЕГА(ЕС) 750 000 000 ЧЕ ДА НИ КОМПИНСИРА ПОНЕ ЗАГУБАТА ПОНЕ ОТ ТРАНЗИТА

Защо толкова говорите за газ, като само руснаците печелят от него? Кой ви плаща? Някой българин, освен тези от номенклатурата, да е забогатял от газ? Напротив, българинът плаща най-скъпия газ в света ! Чудя се защо ни натрапвате тази никому не нужна тема за руския газ ?

Шило

Печелят и много от нашите. Колко посредника има? Все си мисля, че и марсиански газ на нулева цена да докарат, пак ще е най-скъпия. И си мисля, че след като е стратегическа суровина, държавата трябва да регулира търговията с газ. Пряко. Ако трябва и да договаря. Не държавни фирми, а принципала им- съответното министерство, на енергетиката например.

ЗАЩОТО Е НАЙ ТЪП ВЪВ СВЕТА !!!

само че тука новината е за сърбите, а не за българите. на нас като не ни трябва газ, на други може да им трябва. и още нещо- аз не съм чул българин да е забогатял и от ток, ама Мариците си правят пачката

Дере ни кожите ежедневно с горивата.

Света се променя. Скоро САЩ ще се ометат от Балканите, и бъдещето е съюз между БГ, Сърбия, Гърция и Македония ориентиран към Русия и Китай. Западна Европа ще е арабски халифат, с деградирало гейско население..

не разбрахте ли, че турски паток няма да има, четайте путлерастките медии, за да се убедите. Цивилизованият Свят няма да допусне суровинен шантаж от примитивно варварско общество, а брикс съществува само в непоръбените тикви на туземните главанаци, и Китай, и Индия се стремят към икономически и политически връзки със Западния Свят, а не с разни недоносени икономики.

ЕС или БРИКС, ИЗБОРЪТ Е ВАШ!

Шило

Такова противопоставяне няма как да има. Неестествено ще е. Ес поддържа връзки със страни от БРИКС, САЩ, Канада, Австралия- също. Това "или-или" го има само у нас и може би в още две-три държави. Ама до хубаво никога няма да доведе.

Всички заем че Сърбия е бастион на русите инреси в Европа. Там има глутници руско-съветски мекерета. Даже повече от България. И никак не е чудно че висш управленец защитава интересите ан Русия. Спомнете си "големия шлем" на Гоцката. така щяхме да с енабутаме, че десетки години нямаше оправия. И то само за да се угоди на Москва, на съветските другари. Защото, аконякой си мисли че в Русия управлява някой друг, а не нео-болшевиите, или е много тъп, или нищо не е научил от историята. И географията. И геополитиката. Русия ние хванала с желязна хватка - всичките ни енергийни източници са от там. И се възползва от господстващото си оожение по един арогантен начин. Е, и в това има възможности. Поради това че с Русия амем ужасяващ отрицателен търговски балан, сега е времето да разкараме руската енергийна мафия. така с един куршум ще утрепем не 2 а 3 заека. Първо, ще си подобрим търговския баланс - това е сигурно. Собствениците на имоти от Русия няма как да не харчат в България, но ри диверсифициране на доставките ан нефт и газ, ние ще плащаме не на Русия, а на друг. Второ, ще секнат финасовите отоци към руско-съветските мекерета в България. Просто няма кой да им плаща, за да работят заинтересите на Русия. И трето, но в никакъв случай не последно ще покажем ан Европа и на целия свободен сват че ние не сме троянски кон на Русия. Н.е е малко

абсолутен простак си!!!

Абе ти въобще прочете ли какво пише в новината? Вие с щерю май пишете по подразбиране. Щом в заглавието има нещо свързано с Русия и почвате да пишете глупости.

Българският газ ще спаси Европа, ще диверсифицира Алианса, ще смачка усмивката на Путkин! Най-добър газ ни прави Бойко Борисов, а най-добре го разнася до носовете ни Росен Плевнелиев! От асфалта ще правим газ за цяла Европа, за да стане България водеща страна в света!

Азерският газ нито е алтарнатива или пък конкуренция на руският газ. И трябва още веднаж да видим, че сърбите са по наясно с нещата от нас. Приятен ден.

Шило

Ами да си дойдем на думата. От кога дрънкам и аз едно и също- че политиката е политика, ама икономиката си е икономика. И за нея са важни числата, а не фразите.