Турция ще ни доставя азерски газ до Капитан Андреево

Азерски газ може да потече между Азербайджан и Турция, като се предвижда тръбата да стигне до Капитан Андреево. По искане на българската страна по тази тръба ще протича газ и в двете посоки.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще ни доставя азерски газ до Капитан Андреево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.Пак ли обсъждаме новина от типа "ще стане един ден в сияйното бъдеще?" 2.Пита се в задачата ,от кого купуваме газ ?От братска Турция или братски Азербайджан?

до iq 146 не знам що за малоумник би писал подобни неща освен ако не му се плаща...жалко че освен бездарни драскачи подобни боклуци ни и управляват

Много пъти съм казвал, че не е въпросът ДАЛИ Борисов ще спечели следващите избори, а с КОЛКО! Правилно се е ориентирал, че единствения начин да се намали цената на тока и най-вече парното е като се намали цената на доставяната газ до нивото на цената за Германия, например. Тогава е съвсем реално парното да поевтинее с около 30%, а тока с около 20%. Такъв ход ако успее да реализира Борисов ПРЕДИ следващите парламентарни избори, резултатът му отива към КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО!

Азерски газ?!? Когато се появи, кажете цената и какъв е смисъла! Само не споменавайте думата диверсификация, защото е смешна! Защо не се напънем да диверсифицираме китайския внос с по-скъп за самата диверсификация, както ще стане с газа. Ще видите, че който и да е газ ще е много по скъп от руският, но сегашното Правителство на думи и медиите за народа ще твърдят обратното правейки виртуален микс за аудитоеията между доставна цена и цена за потрвбител у нас, използвайки цената за потребител за цена на вноса, защото е по удобно за манипулация на народа. Много малко хора правят разликата. Останалите вземат думите на ББ за чиста монета!

Да да

Хубаво е като се правиш на умен това да подкрепено и със знания. В момента купуваме газ от Русия за 33,5€/MWh. Германия купува за 25€/MWh., а в САЩ цената на едро е 15$/MWh. Азърбейджан продава на Газпром под 20€/MWh, и ние спокойно можем да купуваме на нази цена, така че няма как да е по-скъп от Руския. Точно ти правиш виртуален микс на доставна и цена при потребител. И още нещо любопитно средната доставан цена на втечнен LPG за ЕС е 22,7 €/MWh, средната доставан цена на Руски газ по тръби за западна Европа е 24,8 € / MWh. Средните доставни цени от Норвегия са под 19 € / MWh. Средните цена на Руски газ Централна Европа (бивши соц.страни) е 25,5€/MWh. Вижда се че руснаците дерат основно "братските" народи. И още една подробност на гърците руснаците продават на цена 28,0€/MWh

Цитат-Юлия Тимошенко беше осъдена на 7 години затвор заради обвинения в: Злоупотреби с власт при подписването на сделките за доставка на природен газ от Русия. Ако този текст се приложи в България, КОЛКО годинки могат да се дадат на националния ПРЕДАТЕЛ Р.Овч., който, заедно с предателската клика на тройната коалиция, осъди България на газов геноцид? ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА РУСКАТА ГАЗ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ ГЕРМАНИЯ???

Кога ПРОКУРАТУРАТА ще се занимае с газовите престъпници на България? Кога ще започнат да вдяват колко е 2х2? Докога разбойническата пасмина, оглозгала държавата, нагло и ехидно ще се смее, скрила се зад бездействието на прокуратурата и съда? Скрила се зад ИМПОТЕНТНИТЕ ЗАКОНИ, приети за да НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ КРАДЦИТЕ? Тоя грабеж, ГАЗОВИЯ, ако беше в нормална държава, щеше да докара десетилетни присъди на ГАЗОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, начело с Р.Овч. и ГОЦЭ! Справка - Украйна - Тимошенко със 7 годишна присъда! И то в страна, където президента е проруски! Къде е ДАНС, къде е ПРОКУРАТУРАТА? Кой ще защити България и ще раздаде правосъдие на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ???

Най-голямото ПРЕДАТЕЛСТВО на КОМУНОИДА Р.Овч и ОТРЕПКИТЕ около него е,че развали стария договор ПРЕДСРОЧНО и в новия ОБВЪРЗА ЦЕНАТА НА ГАЗА с цената на нефтените продукти.Всичко това този НАЙ-ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ в най-новата ни история направи,защото тогава започваше добива на шистов газ в Америка и КОМУНОИДИТЕ И РУСКИ АГЕНТИ,ПРЕДАТЕЛИТЕ,ЗНАЕХА,че цената на газа ще се срути!А на нефта,поради приключването му в световен мащаб-ще се качва!Затова, когато по света газа падна,в БГ се покачи!!! И ето го АБСУРДА - Германия плаща 2 ПЪТИ ПО-МАЛКО за руския газ от България - договорът на Газпром с Германия НЕ Е ОБВЪРЗАН С ПАЗАРА НА НЕФТОПРОДУКТИ, А СЪС СПОТОВИЯ ПАЗАР НА ГАЗТА! Който пазар Америка СРИНА с добива на шистов газ!!! А вие, малоумници, си цитирайте филмчето, дето Газпром поръча-Газленд. Лошото е, че пускат и тоя номер минава ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ - НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС, С НАЙ СКЪПИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ! ЗАРАДИ АБСОЛЮТНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ БСП,начело с Р.Овч. и ГОЦЭ!

По принцип Борисов бавно стопля. Но стопли ли, може да се завиди на енергията, с която се заема да реши проблема. Виждам, че вече е разбрал как руския \"брат\" ни дере като башибозук! Щом развита Германия купува два пъти по евтино газта от Газпром, редно е да попитаме кои са братя на руснаците - българите или германците? Е, по отнощение на газовите доставки Русия НЕ Е НИКАКЪВ БРАТ! По-скоро БАШИБОЗУК и ЕНИЧАРИН! Та вече се вижда, че Борисов това го е разбрал! Така че до 2 години ИСТИНСКА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ на газовите доставки НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ИМА! Най-вероятно до преди изборите....

Германиа купува 2 пути по ефтино, защото инвестира в Русия.

Проблема вобще не е в цената на газта от производителя . Цената се увеличава защото минава през още една паразитна структура, която нищо не прави а само взема пари - т. нар. доставчик Овергаз . Така, че от колкото и места да дойде газ в България той ще се оскъпява от това . И шистов газ да добиваме пак ще е това . Само че никой не го казва защото всяка власт която дойде се захранва от тези т. нар. доставчици . И те ще ги им винаги за съжаление . Така е и с цените на другите стоки . затова са по-високи отколкото в другите държави .

пише се "алънкоолу" на български. А иначе ББ днес ще докара газ и от Армения.

Та в к'во агрегатно състояние ще карат газ от Турция и LPG или LNG. Днес много поумнях само не разбрах остана ли държава от която да не караме газ.

Aман от глупости за диверсификация!Газпром е изкупил газта за години напред от бившите републики, така, че Турция фактически ще купува газ от Газпром и ще ни го продава на нас.

тоя договор на Газпром с Азербайджан. Може пък и ние да ударим едно рамо.

Всъщност можем да купуваме газ и от Занзибар. Стига да не ни извива някой ръцете. А сега Русия ни е поставила в поза "партер" и любезно ни убеждава да разтворим бузките, срещу обещанието че няма да боли много.

Нещата се подреждат добре, а и ще бъдат още по-добре!Руската енергийна мафия ще бъде изметена от България, а това ще улесни и ликвидирането на българската - без руската те са лесни!На тия, които толкова милеят за руското, да ви питам айлънхоу:"защо братята ви продават на България на двойно по-високи цени"?Сбогом, или както би написал бате Серго Данаилов ЗБОГОМ товарищи сволачь!България ще си сътрудничи с Русия само, когато и е изгодно!

Ишалла!

Не мога и не мога да вдяна защо в цяла Европа купуват руски газ, а само при нас това се нарича енергийна зависимост.

руска газ дотам стига човек.. И нЕма лечение.

Сега червената пасмина ще започне рев от типа на рева за проучване на шистовия газ. Всъщност нямаше никакво значение дали ще добиваме шистов газ или не - важното беше да се разбере имали такъв или не. И ако се окаже че имаме залежи от шистов газ преговорите с Газпром могат да протичат и по друг сценарий. Особено след като се изгради Южен поток, а собствеността върху съоръженията остане българска. Тогава може и така да се получи че от вносител да се превърнем в износител на газ. А за нашите газопреносни съоръжения да обявим конкурс за най-висока цена ан ползване. По-просто казано през България ще пускаме този газ, който ни носи най-високи транзитни такси. Ето затова руснаците искат те да са собственици ан съоръженията

Не се къхарете за неща ,които не са ви работа.Не мислете,че въпросът с преноса не е важен и в/у това не се мисли.Много ясно,че и това е част от цялостното решение с газа и има по-умни от вас,които ще вземат предвид всички обстоятелства.Главното и важно е в това,че се предлагат алтернативи и се работи ,а щом се работи решение ще се намери,дори и без тъпите комуняги!!!!!

Точно така, нали българите разбират от всичко, на всяка манджа - мерудия

А от Капитан Андреево как ще го пренасяме? На гръб? С магарета и мулета? Или турците и газопровод ще ни построят?

комплексно обслужване понеже сте заети с казуса Белене..

Ясно. Ставаме зависими от Турция за газ и ток. Благодаря ти Борисов. По-голям родоотстъпник до сега не е имало.

имаше, но предишните позагладиха гуши..

А ти защо смяташ че той ги решава тези неща? Съвременна България е създадена от големите сили и те си ги решават тези въпроси - колкото и нас да ни е неприятно това

За да е родоотстъпник, трябва да е руснак, а не българин, товарищ. Родината ти и всичките й внедрени шпиони у нас ще издухат супата май, а?

много коментар по този казус. Сигурно защото може да хлопне по "голЕмата" изгода за нЕкои фили. Все пак Турция граничи със страни, които имат доста енергийни ресурси. А атомни централи дал Господ щом Германия има в излишък.

А къде ни са специализираните кораби (газовози) за пренос на тая газ, за да ни излезе по евтино? Пак ще пълним чужди гуши и пак ще плащаме скъпо и прескъпо, уж енергийната си независимост. Иначе с лека ръка турихме кръста на КЗ-то.

Да да

Дори и под наем, превоза качва цената с около 5%. А ние плащаме повече с минимум 30% в момента. 1% да е по-евтино е пак по изгодно, а става въпрос за много повече.

Къде е Станишката и онзи мушморок енергийният му министър да се изкажат по въпроса?Нещо май нямат думи?Нещастни и тъпи комуняги!Мислеха си ,че без тях светът ще свърши!ДА , АМА НЕ!!!!!

Много ми харесва оптимизмът ти. Като вземем властта ще ти предложа да станеш замминистър. Бонуси не гарантирам - нали вече ще сме честни, но ще те затрупам от работа по втечняване и компресиране.

Гладна кокошка власт сънува!

ще има да чЕкаш другарю. ;)