Путин предупреди ЕС за възможна криза с газовите доставки

Руският президент Владимир Путин е информирал ЕС за “критичната ситуация“ с украинския газов дълг и за евентуалните последици върху транзита на руски газ.

Обратно в новината

Коментари - Путин предупреди ЕС за възможна криза с газовите доставки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин яко обърка конците.

ако сега имахме Южен поток щяхме да събираме такса пренос към ЕС , ама пусто политиците ни са гз лзи

От къде ви спускат тези глупости?

Украинската агенция по атомна енергетика забрани през 2011 година да се използва атомно гориво за украинските АЕЦ различно от това на ТВЕЛ. Забраната е наложена след като украинското правителство договаря с Уестингхаус гориво за 160 милиона долара и го зареждат в Южноукраинска АЕЦ. В процеса на работа прътите с горивото изменят геометрията си и един от реакторите излиза от строя. След ремонта и повторното пускане агенцията издава забраната, а от упражнението Украйна губи 176 милиона долара. От горивото на Уестингхаус се отказа и Чехия след като в АЕЦ Темилин са установили разхерметизация на топлоотдаващите елементи. И когато говорим за алтернативи на газови и нефтени доставки, където основен аргумент е цената, при атомната енергетика, безопасността е на първо място и не подлежи на коментар.

пускайте ядрените централи

Явно на путин не му достигат парите ,да издържа Крим и дрънкането на оръжия,та се опитва нещастно и безуспешно ,да плаши с газта.Ами ако го спре,ще загуби много повече,а и ще трябва да си го яде,както СССР ,бе заставен от Рейгън да си яде прикладите и се разпадна!

ДИР-А НЕКОРЕКТЕН-НЕ ПИШЕ ЧЕ РСИЯ ОПРОСТЯВА НАПЪЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА КИЕВ В РАЗМЕР НАД 200 МИЛИАРДА,НАТРУПАНИ ПРЕДИ! НО НАСТОЯВАТ УКРАЙНА ДА ПЛАТИ ЗА ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ! А НА СЛОВАКИЯ ЕВРОПА НЕ ГАРАНТИРА ,ЧЕ ЩЕ ИМ ИЗПЛАТИ ГАЗТА,АКО Я ПРОДАДАТ НА УКРАЙНА! ФАКТИ

ЕС трябва да се откаже от руския газ, защото и без това ще му извият ръцете и ще го заставят да коленичи пред мощната Русия. Ослепелите европейци, а и ние трябва да се готвим за война. ЕС за икономическа, а ние за война с Турция. Ако всичките искат мир.

ЕВРОПА АКО ОТКАЖЕ РУСКАТА ГАЗ-ПАДА КОНКУРЕНТНОСТА НА СТОКИТЕ ИМ! РУСКАТА ГАЗ ДЪРПА ЦЕНИТЕ НА ГАЗТА НА ДОЛУ! И АКО МОЖЕХА ,ДА БЯХА ГО НАПРАВИЛИ! АМА ЗА ЕВРОПА Е ПО ОПАСНО>РУСИЯ ЩЕ ПРОДАВА НА КИТАЙ.МОЖЕ И ПО ЕФТИНО. НО ЕВРОПА СТОКИ ЗА 300 МИЛИАРДА НА ГОДИНА НЯМА КЪДЕ ДА ПРОДАДЕ.И АФРИКА ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ. А АМЕРИКА Е ОЩЕ ПО ЗЛЕ.ДОЛАРА ЩЕ ОТПАДНЕ ПРИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ! А ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ЗА АМЕРИКА! СЕГА СМЯТАЙ.

Абе ББ не беше ли ходил в Азербайджан и договорил газз за доживот който да върви през Набуко ... ама нещо само словесвна пръдня излезнала от приказките му.

Всичките български правителства служат на Москва и няма по какво да дойде газ до тук.Просто няма алтернативен газопровод, което беше по- важно от всякакви магистрали. Тук управляват руснаците и техните шпиони и то пред очите на всички от ЕС, но пък какво толкова нали сме си братя? ами мизерията ни е напълно заслужена. Който избяга заложи на по- добър живот и спечели, а който стои тука дори и деца не може да отгледа.

Псувайте поляци които са се отказали да утроят капацитета на тръбата която върви към тях през Белорусия с идея Украйна да има лостове за въздействие върху европа и русия.

И се пита защо няколщо български правителства са се размотавали за Южен Поток. Ей ги германците са го направили, плащат и не им дреме за кризата в Украйна. Поляците също си имат руската тръба. А ние тук се ослушваме дали е било удобно за ЕС.

Путкин е нагла руска свиня - открадна Крим , който струва 1000 милиарда долара и вика - Те нямат пари да си платят ?!?!?!

Добре е, че не е поискал от Украйна наем за 60 години притежаване на Крим :)

спам? и извън обновена ..ля ля. а добър ни ден. скрит коментар ...без потребители. без посешения. ти, тъпчо знайш ли какво е да се пързаляш по перилата на стълбите на Народния Театър. нема лошо- ни щем уникални неща. той и без туй бай тошо не разбра.. смешно е. но е тъжно, че повечето пиеси, които ги прочетох - вие , съграждани не ги видяхте. простете ми, че се пързалях младеж по перилата на стълбите на Народния Театър. а вие, тогава, помирисахте ли си пръстите..мъжете де..

Какви са тели алегории ? нищо не разбрах! Пиян ли си, надрусан ли, лале ли си зюмбюл ли си?

Е,бре,превзе Крим,като башибузук,сега и пари иска,е нахално,няма наяждане!

Кого плаши Путин. Европа до зимата ще бъде частично подготвена. Но Русия ще си загуби пазарите в Европа безвъзвратно. Няма в Азия кой да им плаща на такива цени. Китайците няма да им го купуват на 480 долара.

Ха,ха,ха ! Тези лакардийки що не ги разкажеш на стресираните чиновници от Брюксел? Белким наложат някоя реална санкция на Русия.

Путин ще свали малко цената за ЕС и ще го компенсира от този за нас и Украйна. Ако не и това целта на санкциите.

Може да има по-голямо шоу. Русия да изчаща запад да вкара милиарди в шистов газ и след това да свали цена така, че шистовите инвестиции да отидат на кино и всичките милиарди вкарани в кораби и пристанищата ще са безмисленни.

Немците да платят за дълговете на Украйна, след като искат да я контролират. Нали Германия е с една от най-стабилните икономики в света. Няма да им е проблем да извадят дори 50 милиарда и да си платят за контрола на Украйна. После да приемат Украйна в ЕС и да й помогнат да се възстанови икономически, да направят огромни инвестиции, помощи и т.н. - абе да направят нещо подобно на това, което американците направиха за тях с Плана Маршал. Е нищо че за нас българите ЕС и Германия не си мръднаха пръста вече 7 години, ама виж за украинците може и да се окажат щедри.

Ти не разбра ли, че Германия я принудиха да гласува така. Истинските противници са САЩ и Англия, дори Франция която надаваше вой, няма изгода от Санкции на Русия.

Сега, ако тиквите от Герб не бяха бавили Южен Поток и той бе изграден НЯМАШЕ ДА ИМА НИКАКВА ЗАПЛАХА ЗА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ ЗА ЕС И БЪЛГАРИЯ. НЯМАШЕ ДА ИМА И РАЗМИРИЦИ В УКРАЙНА, КРИМ ЩЕШЕ ДА СИ Е В УКРАЙНА. АМА НЕ ТИКВИТЕ СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВАХА ПОВЕЛИТЕ НА ПАРТИЯТА ОТ ВАШИНГТОН!

Путин: - Слушайте внимателно! Няма да повтарям! Ще го закършите в най-скоро време!

Дърватааа,кюмюрооо,гумитеее,талашооо,дограматааа...Да му мислят богаташите от софийските луксозни гета,аз си стегнах едно печле с две гнезда кръгове от чугун!Да живее Евросъюза дето мисли за нас...и Русия,де и Русия!А янките са невинни ангелчета миличките и те като предните два "партньора"!Бе да са живи и здрави сите...ДА ПУКНАТ ДАНО!!!

Що е Стършел свършел.Нищо не е свършил само де е зел рубли да прай фабрика за мед и сига квичи кът оноден лисунгер га развалиха птицифермата за кошки и от глад си ближише куйрука

Путин се обърна към народа си! Народа му повярва.Сега да му мислят такива като нас, които имат политици, незнаещи нито майчиният си, нито българският език.И такива, които страшно много обичат и уважават американската демокрация, при която управлява само паричният знак и американският интерес.

ДА НЕ РИПАТЕ НА ПУТИН. СЕГА ЖАЛНА ВИ МАЙКА!

ОК.

И ко га спрат газта.Кой у България ползва газ ве аланкоолу

Варя си боба на газ!

е скъп. никво варенье..скъпо е. само цър пър. от червено с дата и виновен. с касова бележка - и снимка на ...скритото. убийства, които плащат избори. не и моите. може ли да има таквиз хора, дето всеки ги вижда- собственик, но друг пат. пикайте им в лицето на отровители и на деца. щом с цена е скрил срок на годност? има ли ехо..ша има. осъден за масови убийства..е, как ша стане.. ПАЗЕТЕ СЕ ЗАЕДНО ОТ ОТРОВИ ПЛАТЕНИ ОТ ВАС ЗА ВАС.

Няма отърване от/ ЧУЖДИТЕ МОНОПОЛИ/ все ще внасяме горива дали . Източни -южни- западни Но трябва да се държим като неутрална страна че ако и на нас вдигнат цената или ни спрат кранчето сме загазили

Вярвай или не, досега трябваше да сме намерили алтернатива на ЧУЖДИТЕ МОНОПОЛИ ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ И РОСЕНЕРГОАТОМ

В Украйна е правен опит за използване на американско гориво за атомна централа! Разминали сме се с втори Чернобил, при това доста по-близо до нас - в Южно украинската АЕС. Чехия, Финландия и Словения са отказали подобен експеримент. Пишете в Гугъл: Украине грозит ядерная катастрофа Дано на нашите умници не им хрумне подобна мисъл, че само това ни липсва!

Големи гяволи са братушките. Понапраявят някой и друг милиард от бензиностацията и хоп, появът се на някое хубаво местенце в омразния запад и се кефят на демокрацията. Мутренска му работа. И при нас не е по - различно. Близка душевност - братушки.:)))

Не вярвайте нито дума на този лисугер Путин. Няма да спре газта. Нали и той губи милиарди ако не я подава. Това са главните приходи на "Великая Рус", ако не им влизат в хазната и те отиват на кино. Спете спокойно.

той подава ама нема кои да плаща, трябва да се научат да си плащат

Абе не знам, днес загуби милиардче, утре вдига двойно цената и плащаме два!

Мисля, че истинските лисунгери са тези, които папкат без да плащат!!! Същите помияри сега искат и огромни помощи от ЕС, в това число и от нас?!

Докато Путин прати руската икономика на кино, Европа вече ще е към края на прожекцията. Точно това е да си лисугер-да направиш така, че да си последен на опашката пред киното:-)

Ами ние, нали бяхме първи пред киното, когато прожектираха филма" Преходът към демокрация" Сега даже пуканки за ядене нямаме, а филма не свършва и не свършва.

Смени си ника. Този е за друга тема. Наистина моля!

Първото и основното правило на цивилизацията и демокрацията е - Прави пари и не прчи на другите да правят и те. А тук са се навъдили всякакви мислители? от Маркс до Путин.

ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН, ПЪРВО ги приканете галантно и даже да платят сметките на Украина, а после ...врът... и край - тъмнина и мрак....до следващия път...ами атка се прави - няма нужда от толкова кръв, колкото им се иска на извратеняците от НАТО, БРИТАНИЯ И ДР.

А бе защо газ и гъз са толкова близки??! Аз все ги бъркам!

Питай си патката!! За мене са едно цяло!

Ръшаните намаляват на усташите газта! Но Северната ..към Полша и Дойчланд газ върви! Те препродават на бандеровците -на "братски"цени!?

Не може да се отрече, че засега западняците помагат на Украйна предимно с приказки и обещания. Кранът на off, за да се погледнат нещата в реалната им светлина, че в ЕС много са си повярвали напоследък.

деер

Европа си има възобновяеми източници!!! Не щем ние газ! На нас ни требе слънце и вятър!!!Не ни трябва АЕЦ!!! Да на зелена Европа и от утре тръгваме пеш, оставяме и колите в гаража!!!

С този вятър и слънце много неустойчива енергия се произвежда. силно зависеща от времето и мястото. И трябва да има буферни конвенционални, които да потискат флуктуациите в мощността на мрежата. енергоизьтичници. И и цената ще направи и без това скъпата евро продукция неконкурентна. Затова се лобира за отказ от АЕЦ в Европа уж от съображения за сигурност.

Da bese tolkova prosto.

Вече никой не може да каже, че руският президент не е предупредил западните лидери. Всички знаят, че Владимир Путин държи на думата си. Явно, Брюксел трябва да плаща вересиите на фашизоидните майдановци. Хамериканците - също ... Въпрос на нормална коректност.

путин пратил руски пари от сащ в Брюксел. изберете си колче опорно..точките в 3де растат, растат.. мая за некви други колци плямпаше.

УВАЖАЕМИ сънародници, приемете предишния ми пост като ташак - в духа на това, което четете в "статията", де:) Сигурно е излишно да ви убеждавам, че президент Путин не е казал нищо от сорта и че това е поредната манипулация на Бг медии с вас. Влезте в ЯНДЕКС и, ако намерите поне едно изречение, подкрепящо горната статия, ме заплюйте. русия няма интерес да спира каквито и да е доставки и това е логично. но ако вие работите и не ви плащат - ще продължте ли?

Браво Путин браво Смачкай ЕС нека и те да поживеят като нас на студено с малки заплати и пенсий малки защото няма да има газ

МЕРКЕЛ, ОЛАНД, СЪСЕЛ, ЦВИНОКИО, ПЕЕВСКИ, ОБАМА....КАМЕРЪН, КРАЛИЦАТА ...И ОСТАНАЛИТЕ, НАДУПЕТЕ СЕ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПЪРДИТЕ ГАЗ НАОБРАТНО, ИНАЧЕ- ЛОШО....ИМАМЕ ОПИТ ОТ 2008... ние сме скромно тук, в москва и въпреки, че е 0 градуса днес, сме на топло!със здраве....

предупреждавам г-н Путин, че Китай захапе ли земя , не пуска. а има и да си връща. с газ или без газ нема с тез знаеме, да живеем добре. поплачи, Путин, дращи с лакирани нокте- беше ли в празни нови китайски градове до граница? туй кога беше? и ся, що - не стигат роби, колкото в Бангладеш..кой е правител там?..нал демокрация... нема да плащаме наем за военна база, пикаме на договори, ..наказваме пишещи на кирилица.. бегай, шизоиден педал. и женка ти бега нали? ако беше шпион в България..можеше да стане човек, с ремонт разбира се. иначе- шизоид. молиш ли се путин, молиш се. а на кого требаше да се молиш? тук е малко трудно да обясня сношенията в падежите в държави и родове . но не е маловажно, а е определящо. аз от граматика не съм патил, тук я променям за да избирате. знаете ли колко е ..лесно да знаете всеки предмет в български, немски, руски ..дали е женско, мъжко или дете. путин са е шатнал щото не е учил нашенски..с буквите. дърт путин ша си говори с дърта путка за бъдеще...на конски ако обичате. още не съм открил ядрото на възможна европа..но зрее. путине, пази се от земя , коя не връщат някои. нямаше пет лева да платиш на Севастопол и го крадна..резил. нали там некви ша се бунтуват , ша трепят некви хора ....ей, нема се оправите, ....

Някой друг ще плаче. Просто Алексей Милер врътва кранчето и започват европейски гърчове и конвулсии ... и молби до небесата. ЕС ще плаща като поп ...

база и историческа обосновка. разни шибаняци крали и другаде искат путин за слугинка. той дали дава или не, не е моя работа. инфо нево е , че сащ парите са в брюксел. никого не вервам в таквиз неща. а кака ще е бозата с путката и брюксел...ша я разберете.

Спорът не се отнася за цената на руския газ за потребителя. Става дума за това дали производителят ще склони да продава на безценица на прекупвача, а прекупвачът ще може да обира цялата печалба от продажбите.

И от къде са ти известни тези търговски тайни ... дето и ние не знаем на каква цена продава ГъзПром на България ... бре че информирани дезинформатори се пръкнахте от чарвото на Пеевски

Bсеки казва ,че безплатен обяд няма,ама депутатите и минисрите и кметовете и циганите безплатно ядат,платиха го мама и тате и баба и дедо ,платиха го и децата ми и аз. E има безплатен обяд ,ама не за нас и вас .

сега е момента да помислите за здравето, взимайте ОМЕГА 3 за да се справите с кръвното.

са лекуваме ли се? кой де ша мести кръвното.. ти на момента ли си или требе да се харесваме..само питам.

Русия е винаги срещу българските интереси. По време на сръбско-българската война русите подкрепят справедливите компенсации, които се очаква да получи Сърбия с български земи почти до София.

Щом Русия е решила така значи е правилно. По съвсем другояче щяха да стоят нещата, ако американците го бяха решили.

Навик ми е да чета не тъпи нецензурни постове на троловете,а мисли на по-умни от мен хора.Ето един цитат ,пък всеки да помисли дали е прав един професор:"В основата на евразийството стои идеята, че Русия е призвана да стане мост между Русия и Азия. Тези идеи сега намират продължението си в екипа на Путин. А Русия е нереформирана империя и имперското мислене е присъщо и на сегашния президент. Няма друга страна в света, която в годините на своето съществуване е водила 500 години войни, да е завладявала чужди, не свои територии. А евразийството сега отново се възражда. Затова Украйна е толкова важна за Русия сега; смята се, че без Украйна няма да има евразийски съюз."

Вие,жалки путинови -гъзоблизачи,защо предпочитате да си държите на Запад парите, а не в Русия! Всички вие си пращате децата на Запад. Мария Путина, дъщерята на Владимир Путин и главен агитатор за Евразийския съюз живее в Холандия, в гр. Ворхотен. Всъщност вие избирате ЗАПАДА, но заставате пред нас и казвате, ние избираме Русия! КАКВА Е ТАЗИ ШИЗОФРЕНИЯ? Как се лекува

Диагнозата ти е абсолютно точна!

драги съграждани и руския народ са окрадени от службите станали управници. единственото голямо нещо на Русия днес е голяма дашност на всеки, но не и на обичащи я. и руснаци, и украинци и ние ..и ние със мяра! и подозрение. защото вярвам, че духовния баща на Ататюрк е Левски. що е тъй било, тогава. ми, според мен, некои били бедни и виждащи тогаз, други..оядени, трети - безотговорни към живота на други. веднаж са живее нали тъй....или не е точно така. народа е повече от парче стъкло. нагряваш бързо - пука се, нагряваш с живот - красота... още ли се чудите кой е предал Левски? КОЛКО ТОНА ЗЛАТО ПЛАТИХМЕ НА РУСИЯ! ТОЛКОВА ТРЯБВА ДА ТЕЖИ ПОНЕ ПАМЕТНИКА МУ! са ша бесите ли пак Левски или .....?

Ти на колко ракии си бе?

всеки пил ли питаш, беееееееееее.. знам аз колко струва Левски. и в бъчва да се давя. бегай си в одеса путкина.

Русия е наистина голяма "бензиностанция" охранявана с огромна армия и океан от страховити оръжия - затова Путин се перчи!

какво пише на бензиностанцията на входа на Ню Йорк (до админите, така по-добре ли е, моля не ми трийте коментарите)

Лукойл

Русия винаги ще оцелее , защото е свикнала и на много и на малко. Да му мислят западните демократи , които си мислят че благата са им даденост

Да бе, живи да ги оплачеш.

А руският народ кога ще проумее че заради войнолюбци като путин му се налага да живее с "малко" въпреки огромните си природни богатства ?