Атина поиска от кредиторите бързо отпускане на средства

Гърция настоятелно поиска днес от международните си кредитори да ѝ отпуснат средства в замяна на постигнатия напредък в преговорите.

Обратно в новината

Коментари - Атина поиска от кредиторите бързо отпускане на средства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз така казах на БАНКАТА: Момчета от утре ставам лев революционер кат Чегевара нема да си връщам кредита освен ако не ми дадете едни там 50 бона безвъзмездно - ТА СЕГА чакам да видя какво ще ми отговорят, че ние левите революционери не сме по бачкането, а по папането и взривяването на ЦЪРКВИ пълни с хора ....

Как звучи само! "Дайте ни бързо пари, защото нямаме!" Каква изненада! Гърците искат парички, защото нямат и са готови да се разсъблекат пред всеки срещу каквото дойде- точно като нас преди 30 години. Значи и един демократичен капиталистически модел може да рухне стига да има кой да се постарае за това.

ами ципракис да ги даде под съд че не му дават .

те казаха ЦЦЦЦЦ

Дължа ти пари,идвам при теб-ти очакваш да ти ги върна,аз обаче казвам дай още! И то ми ги дай за да ти позволя да водиш преговори с мен за опрощаване на това което ти дължа!То при държавите не е като при хората с тези задължения,но е грозно-поне в друга форма да бяха облекли исканията си.

Простичката истина, е че Германия от години се опитват да фалират Гърция. Привидно, отпускат големи обеми заем на Гърция, но реално по улиците на Гърция не се търкалят евра. Да, Гърците, за разлика от нас си знаят цената и си я бранят. Но в крайна сметка Германия ще ги окупира икономически. Ще им изкупи отраслите и ще ползва пътищата, за които целият ЕС е платил. Същото ще се случи и в България.

Взимат стотици милиарди евро заеми и не връщат. Даже и не взимат мерки за някакви реформи и не искат да се ограничават. Ти като лалаш можеш ли да даваш вечно на някой пари без да ти връща нищо . Простата истина е че не мислиш.

Това отдавна се случи в България. Всичко изкупиха за малко пари, всичко владят. Остана само енергетиката и железниците. Сега им трупат дълг, което си е равносилно на изкупуване. После ги взимат за 1 евро и готово.

На тези наглеци ще им разкажа играта! Ще им дам едни репарации, та свят ще им се завие! Много скоро ще усетят силата на глада! Казват, че той бил по-силен от тока! Такива просяци като тях няма в Африка и Латинска Америка!

Много са лакоми откъм устата и безотговорни откъм ануса!

Не е ли време Ципрас да вдига гълъбите? Струва ми се, че скоро ще го разкостят! Такъв наглец скоро не се е появявал на политическата софра!

Pesh0

Защо ли гърците , толкова упорито отказват , да си разпродадат , държавната собственост . Нали ни учиха , че частното е добро ?

И че "държавата е лош стопанин". Помним, помним. И даже ни бяха научили, даже бяхме повярвали. Ама после няколко години в ЕС и се осъзнахме. Както е казал поетът "опомнихме се - късно. Бяхме вързани жестоко". Но очевидно гърците са се осъзнали преди нас или никога не са се заблуждавали. Ще видим, засега не се дават.

Ципрас, може да решава тоя ,който има пари бе!Щом немаш пари,какво ще решиш ти бе?Ти немаш право да решаваш!

Pesh0

Не е точно така , САЩ , няма пари ама е голям потребител . И Гърците , искат , да им дават да потребяват , на воля , пък които иска да отчита после ръст на производство :)

Този ярък дисбаланс между правата на капитала и труда го пропагандират, разбира се, медиите, които са на страната на капитала. Ама може да се каже и друго - "който произвежда, той решава. Не произвеждаш ли, нямаш право да решаваш". Идва време и ще се покаже колко струва капиталът и колко струва трудът.

Амас даликес че ги връщакис - не се знаакис.. :-)

Аре бе, напредък има тука не е шега работа. Бързо снасяйте 100-150 милиарда да не запънем пак копита.

И какво значение има да се пенявим по форумите... когато в Гърция сиртакито продължава, а ние теглим каиша... Не знам кой.. но един умен човек е казал най важното е на каква географска дължина и ширина ще се родиш...

направо са де скъсали гръчолята да меткат сиртакита,дрогарю -тъпанарю от атака! Гледат от вас волните откачалки,как метат гюбеци на Бузлуджа около скарите!

че Ципрас НЕ иска приватизация! Защото ще ги изкупят за жълти стотинки!

продължавам да си мисля, че "важните" въпроси по които не могат да се споразумеят не са размера на пенсиите и трудовото право, а са свързани със приватизирането на Пристанище Пирея, няколко аерогари, вкл. тези в Атина и Солун, а и още няколко апетитни парчета от Гърция!

Засяга се въпрос около който умело е разпръсната мъгла и пушек!

Много вярно посочено. И още доста неща. В Солун също има "интереси", "апетити".

Аве къде ви е достойнството? Как така чужди пари на заем ще взимате?

че що? бонговците така си живеят от поколения,на кредит....

Живеят. Ама не са оревали орталъка със своите си проблеми.

Какво стана с испанската сестринска партия на Сириза? Изтрезняха ли?

Те вече са изпапани. Това им е проблема.

Браво на гърците, имат да връщат 350 милиарда евро заеми, които нямат намерение да връщат и искат още! А тъпака Бойко взе само 4 милиарда и веднага започна да ти изплаща! Как да не повърнеш?

Те и гърците в началото започнаха едва с няколко - 7-8 милиарда през 97-98 година!

да ви чуя сега комунета. Нали завиждахте на правителството на Гърците, нали викахте браво. Абе тъпанари сте си - даже и да им отпуснат някакъв "заем" то няма да е завинаги. И тогава какво - не ми се мисли.

Ами продължавай ДА НЕ МИСЛИШ!Защото явно друго не можеш! Гърция няма никога да върне тези кредити, не стана ли ясно и на последния тъпанар!Както циганите у нас никога няма да върнат парите, които им се подаряват!

Това и унас го имаме, но не им казваме гърци а цигани и не им даваме пари, но сме ги осигурили със закони така, че като откраднат, спокойно да могат да си го консумират. И между държавите работата е същата: Айде бързо дай парите бате, ади и ти какоу, дай парите ма. Виж децата ривът...

как ще разполага Гърция с ликвидности, като си живеят по-добре от всички в Европа. Ама там хората работят. ЕС ще си плюе в сурата, ако даде още пари на гърците. Нали ходиха при Путин, нали му се слагаха, нали важничаха ама той им показа елегантна комбинация от три пръста. Радвам се за себе си, че прескочих океана.

И ние се радваме !

Нечувана наглост! Искат пак пари, пак няма да ги върнат, и пак няма да намалят пенсии и заплати, които никога не са заработили. Статистиката на финансовите институции на ЕС все още показнва недвусмислено, че гъркът работи за 1 евро, а получава 1.8 евро. И така ще бъде, защото гърците никога няма да се активират да работят повече, но и не искат да си намалят незаслужените заплати. Даже предупреждават, че ще настояват за ликвидиране на задлъжнялостта им, тоест, да не върнат нито един цент от досегашните 800 милиарда евро, които дължаха до 2013 г. През 2014 г. им намалиха дълга с 50%, преди Коледа с още 30%, останаха 320 милиарда - но и тях гърците няма да върнат. Такава наглост няма в историята на човечеството. Идете и вижте какъв купон цари в Гърция, вечерта няма място в кръчмите, а кафенетата са пълни 100% цял ден.

Груба грешка ще е, ако им отпуснат и 1 евро още!! Гърците приличат на разглезено до немай къде келешче, на което са му изпълнявани години наред прищявките, и то си е въобразило, че светът се върти около него и така ще го носят на тепсия до пенсия!!! Да, ама не - всяко отстъпление оттук нататък ще е предателство спрямо целия останал ЕС, и ще има пагубен деморализиращ ефект върху останалите членове, особено върху тези, които не са цъфнали и вързали. Така че, а дано е останал някакъв здрав разум в тези дето взимат решенията, и не се излъжат за пореден път да играят по византийската свирка!?! Че то този хленч и клинч край няма...

Години наред прищявка-а ние години наред стягаме колана Кое си избирате ,но не и бъдещи обещания

Къде е онзи нахакан клоун Варуфакис, та да изнесе още една лекция на финансовите министри на Еврозоната? С менторски тон да ги научи на икономика и финанси, да г'е'. Той това се опитваше да прави на срещите им досега, та те се бяха хванали за главата. Новия гръцки фин-мин пък го играе смирен просяк. Подложил е ръчичка и смирено проси. Даже може и да обещае нещо само и само да вземе пари, а пък после да се изсули и да забрави за обещанията си. В Еврозоната, обаче, будали няма и циганските номера вече не минават.

Що така се разбързаха гърците!? Нали са горди!? Нали сме щели да видим на каква е способна гръцката икономика!? Май само на заеми и подаяния е способна. И между другото напредъка в преговорите не е като завършили преговори. Гърците са толкова уверени, че ще им отпуснат тези пари, че си мислят, че е само въпрос на време. Дано само не се учудят от възможните крайни резултати. ;)

Кой се е заключил в тоалетната и не го е грижа за останалите?

Е АЗ ИСКАМ 100000 ЕВРА,АМА БОЧКО НЕ МИ ДАВА!ВИКА:ИЗРАБОТИ СИ ГИ И ЩЕ ТИ ДАМ И ТИ ДА КРАДНЕШ,КАТО ТОНЕВ,КАЛУГИНА И ОЩЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ БАНДИТИ-КРАДЦИ!!!

Ами на следващите избори гласувай за Болен Лидеров. Вярно че само 1.5К в левчета дава, но е къде къде по добре от 400-те на Боко :) За неразбралите, шегувам се.

трябваше да се строят не по Калиакра, а по южната ни граница защото следващите десетилетия гърците здраво ще духат от юг.

Ципуракис, колко искаш сине? Мога да ти дам 200 милиарда, па може и да не ми ги връщаш

Едно си гръка знае, едно си гръка бае...ДАЙТЕ ПАРИ! Това е всеобща болест на съвремието. Мирише на конфликти!

Гърция прилича на хипопотам: до гушата е в калта, а е отворил ейй...такава уста.

Тези почват по комунистически да изнагляват. Както Путлер подписа "Споразумение за НАМЕРЕНИЕ" и тръбеше че пуска газта по турски пАток. така и тези искат пари за "напредък в преговорите". Хората им казват че има пари за напредък в реформите, те решиха да сложат напредъка в преговорите като свършени дейности. Ех... ЦиПрасчо....

Оня, шашавият Янис ще се измъкне в Щатите, а селският хитрец Ципрас ще избяга в Москва и.....гуд бай, гуд бай, акрополис АДИО!!! Няма време!

Братя, продайте ни Бойкос за премиер! Меркел ще ви плати по-после.

И тук важи приказката за лудия и баницата...

Извинете, къде сер.т гладните?

Не завиждам на Гърците и не ми пука за гърчолята...., да плачат, да измрът. Лошото е , че съседите поквариха едно цяло поколение млади българчета с балонските заплати които даваха при тях. Сега младите се обиждат, ако у нас им предложиш заплата под 1000 евро и напускат България, а навън сега нищо добро не ги чака. Мнението ми е не за "черноработниците", а за новия елит на България, една прослойка от младежта, призвана да създаде просперитета на Родината.

А тъй комшо, дой ги тия червендалистите. Яко ги стискаш че без теб нема ни символ ни оправдание за Европейски съюз. Докат още си вярват ще ти дават каквото поискаш. Няма я Сърбия в ЕС. Ако и тя беше тук глей къв дует ще става.

На Грция основния проблем не е наличите на нов дълг, а това, че държавата харчи много повече отколкото събира и изкарва и този дълг ще трябва да се увеличава!!!

Нали за това ги карат да направят реални реформи. С други думи, да свият разходите. Ама върви го обясни на червените кратуни. За тях проблемът е в лихвите по заемите...

Всички много бъркате. Гърция проблем няма. Ние имаме а след още някоя годинка и западните части на ЕС защото на източните почна да им писва само да ги стискат в клещи наречени икономии и изисквания.

Атина поиска от кредиторите бързо отпускане на средства Ципрас, какво стана със светлия комунизъм.Има няма издържахте няколко месеца с вашият популизъм и цинизъм спрямо избирателите.

Как да нямат ликвидности? Милионе оставиха българските туристе тамел

Браво комшо доиш докато може после им показваш среден.

В случая, гърците доят държавата си, която за да "пуска още" взима заеми. Та я ми обясни кой на кой ше покаже среден пръст. ЕС на Гърция, като не отпусне пари за заплати и пенсии, или Гърция на ЕС като не плати заплатите и пенсиите в държавния сектор? Или гърците ще покажат среден пръст на държавата си, като не получат заплати? Или пък Гърция ще покаже среден пръст на гърците, като не им даде заплати? И едно контролно въпросче, да не мислиш, че евентуален фалит на Гърция ще означава, че няма да връщат заемите?

Не мислиш ли, че ако бе толкова лесно всичките държави щяха да фалиргат веднъж на петилетка и да ни издържа МВФ. Де да бе толкова лесно това с фалитите...

Няма такива измамници като тези .