Атина: Сделка до 48 часа след референдума

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че очаква постигане на сделка с кредиторите на страната до 48 часа след референдума в неделя.

Обратно в новината

Коментари - Атина: Сделка до 48 часа след референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърция ,антична драма, бъркотия сториха голяма, на хидрата юдейска, именуема централна банка европейска!!! Задава се голяма криза, дали ще е СИРИЗА, или пък друг смелчага, ще дигне голямата тояга, и ще почне да бие ,да бие, юдейското котило и тия, дето им се мажат, докле докрай ги смажат!!!

Крайно време е Ципрас да направи тази сделка.

Другата седмица влизам в Гърция и обявявам имуществото и на публичен търг разпродажба ! Желаещите да заповядат! Ще имат кяр от това!

48 часа след кризата ще потекат реки с мед и масло, парите ще растат по дърветата и Сириза ще пръска злато яхнали летящи розови пегаси над Атина.

Нелетящи пегаси има ли? Може би такива ремонтирани в Полша?

Значи след 48 часа комуниста Ципрас ще си е подал оставката! Ако е мъж разбира се!

да отиде велия специалист искров и да ги "оправи" набързо!!!!!!!!!!!!!!!

На въдицата, с която ципрас си лови шараните-гласоподаватели, е написано: "Никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая!". А моят коментар е: лъжец!!!

Откъде накъде отговор не ще гарантира нова, по-добра сделка!? Офертата от Еврогрупата е една - или я приемаш или отхвърляш. Няма друга, по-добра оферта...

Ципрас да тегли БЪРЗИ КРЕДИТИ НА 25% лихва?

Кой достатъчно луд му ги дава?

Докато Ципрас не си подаде оставката кредити няма да видят.Кучето като не знаело как и кога да лае вкарвало вълка в кошарата.Глупакът тръгнал с празни джобови да се репчи?

Виждате ли колко хубаво нещо е демокрацията? По времето на комунизма, нямаше дори един човек в страната, на който да му харесва, а сега някои го хвалят.:)

Елин Пелин, Андрешко. Това да се прочете от гърците за домашно. Гениален автор и гениално произведение.

Ако отговорът е да, ще има сделка. Ако отговорът е не, ще има катастрофа. Част от катастрофата са Сириза и 110 млн. евро прахосани за референдума. Европа ще се отърве от гръцкия проблем с известни загуби. Но обикновените гърци ще плащат дълги години за лошото управление, корупцията, кражбите и полит. демагогия.

Иска му се на Ципрас, ама надали!! Ще има да виси пред кабинетите да го приемат за преговори, ама НЕ!! Аз лично НЕ го виждам като лице, с което ЕС ще иска да комуникира!!

Абсурдно е гърците да бъдат наричани "горди! За мен горди са японците, които след Фукушима, премиерът им ги помоли да намалят консумацията на ток и 90% на другия ден не ползваха асансьори. Гърците са просто едни мърди, които злоупотребяват с геополитическото си положение, но то не е вечно.

Тия гърци са патетични - завлекли са сума ти пари, протегнали са ръка за още, но поставят и условия... И се гордеят с това, а някои им се кефят...

Мисля, че Ципрас е сериозно болен лъжец.

Неее, просто е социалист :) Те всички са такива!

Два милиарда евро за година- само лихви, са невъзможни за погасяване,дори и за нашата държава!

че Гръцкият народ в момента живее в някакъв убийствен транс, като дрогиран от обещания и с помътнено съзнание от пропаганда. Виновниците дори не подозират, че удавиха финансовата система и банките няма изобщо да могат да отворят в този си вид. Една банкова система не е лампа - да я пускаш и спираш според нуждите. Няма позитивен сценарий вече - дори да отворят банките в понеделник-вторник, всички незабавно ще си поискат парите (кеш или превод на запад) и след пет минути пак ще затворят банките. На такъв натиск и липса на доверие никоя банкова система по света не може да издържи. От друга страна сега с 10 млрд вече не може да се помогне на Гърция, ще трябва да се преговаря поне за 50-60 млрд, при това достъпни в много кратък срок. Това са преговори на съвсем друго ниво на риск и компетенции. Имам предвид политически риск, защото западноевропейският избирател ще накаже всеки лидер, който с лека ръка посегне на толкова пари. Това означава нови тежки преговори, нови условия, срокове, евентуални решения в националните парламенти и т.н., и всичко това с абсолютно неясен изход. А Гърция вече няма дори дни, камо ли седмици и месеци. Веднъж спрат ли банките и финансовата система... връщането назад е през колосална криза и години за възстановяване на "някакво" доверие. Много ще бъде тежко осъзнаването на гръцкия народ в идните дни. От референдумът вече нищо не зависи - това беше един блъф, който умело бе хванат от останалите играчи и мизата е вече непосилна за Гърция...

Абсолютно точно мнение! Ще добавя само, че ужасяващата криза, която ще връхлети Гърция неминуемо ще засегне и България, това е някакво дежа вю :(

Неизбежно е да се отрази и на нас в различни форми - много от българите, работещи в Гърция ще намалят или спрат помощта към роднините си, ще намалее драстично търговията с Гърция (потреблението на гръцки граждани от България), ще има и неизбежни финансови/банкови ефекти, макар и не катастрофални. Но да се надяваме, че ще има и компенсиращи, например износ на капитал от Гърция към България, който вече се наблюдава, износ на бизнес към България също, както и повече евро-фондове за източно европейските страни, след като спрат лъжите и кражбите в това отношение в Гърция.

Безпорно е, че ще се отрази негативно на България, ние сме много зависими от всяка външна криза, но това е едно от малкото неща, които не сме си причинили сами и едва ли ще се толкова отрази толкова силно върху цялостната икономика на страната, по-скоро ще засегне отделни сектори, които поначало не са структуро определящи.

Добър анализ!

Дядо на дядо говореше и така до мен стигнаха думите на пра и т.н. прадядо ми. Извинете, ако не са в словоред и според представите ви от книгата, но пък аз я нямам пред мен, а и оттогава остава само устното предание /писано слово няма/ Но пък народното творчество е също "друга работа" та ще цитирам по памет. "Възпей, О, Музо този гибелен гняв на Ахила Пелеев, който донесе безбройни беди на войските ахейски! Прати в подземното царство душите на много герои, тях пък самите предаде жертва на стръвните псета, пир за грабливите птици. Тъй волята Зевсова стана, след като в свада жестока се скараха и разделиха могъщият цар Агамемнон и вожда Ахил богоравен" Дедо е познал нещата векове преди Новият век. А, Вие? Нещо ново под слънцето или ще продължим да се дърляме дали то изгрява от Изток , Запад, Север или от ЮГ ?

бъркаш се. Омир е имал предвид борбата между Миков и Манолова за шефския стол

Лозанов ( нерегистриран ) 03.07.2015 10:44 От както бащата спря да ми дава 500 лв кеш на месец и моята 'икономика' се сви с 25%. Само дето заемите не са спрели да текат последните 5 години, откакто Тройката реши да прехвърли бремето от банкерите върху данъкоплатците през май 2010.В резултат дългът вече е над 180% от БВП при 135% през 2010. Хубаво е да се мисли, преди да се пишат фантасмагории.

Баща му е спрял да дава по 500 на месец, след като 3 години го е предупреждавал, че ще спре. Умният Лозанов е намалил разходите до 400 на месец и е събрал достатъчно кеш..или е намерил нов спонсор/работа :) Усещаш ли разликата с Гърция?

При тая безработица от 26% сигурно бързо си е намерил работа. А защо безработицата е 26%? Защото бащата е резнал и на сестра му, и на двата му братя издръжката. И баничаря, който ги е хранил на закуска сега е уволнил 2-та си работници, които отиват директно на издръжка от държавата.

споразумение означава опростяване на 340 млрд. дълг на гърция и даване на нови 52 млрд...всичко за сметка и на теб, мизерен ганьо с 35 лв. детски и 190 евра мин. заплатка!!!

Наистина, каква е целта от референдума! Независимо от резултата, ще започнат преговори за стартиране на трети спасителен план! Ако целта е била да се даде ваканция на преговарящите, целта ще бъде постигната!

През нощта звъни телефонът на Ципрас....Вдига той и от другата страна гласът на Вовката:"Браво, Щирлиц, още малко и те изтегляме!" ....

Не може да изтеглят Цирлис, поне не лесно, и не без "3-ти Украински фронт" Банкоматите не бачкат... :)

Извинявам се за ник-а ":)". Не бях видял че има вече такъв. Няма нищо общо!

Да, найстина споразумение ще има като покиснат още малко пред банките , непременно ще има споразумение. Ей много драма, много сълзи, но малко мозък....

...че не дундуркат социалистите в Гърция.

кефи ме факта, че хората се защитават до дупка. В никоя ситуация нещата не са на 100% едностранни, т.е. нито гърците са прави, нито - кредиторите, или пък обратното - нито едните са криви, нито другите. Обаче за разлика от нас, гърците не си свалят ДОБРОВОЛНО панталоните, всъщност нашите политици изобщо не си ги вдигат - що да се хабят с излишни движения. А пък да правим референдуми - боже опази, какво значение има думата на някъв си матрял. справка - Гърмен - изобщо не знаят какво да правят, и премиер и президент чакат някой да им реши проблема, пък може и пари да снесе. За да имаш решения в политиката трябва да си много образован и да си изчел много книги, там пише кое как и що. Всяко ново е добре забравено старо, затова хората пишат и четат. Представяте ли си нашите политици с книга в ръка? Да, да, а през това време някой друг ще крадне пачките.

Е ми през панталоните ще ги *т. Всеки циганин може да ти покаже този номер. Такова поведение не е за гордост, а за презрение.

Е като те кефат ,че се защитават, ти кого плюеш тогава...СВОЙТЕ!!! И за инфо-нашите политици са копие на нас самите, ако не ти харесват- промени се!!!!

да де, ама ако надделеят над кредиторите това ще е на ужасяваща цена.. а единствено ще получат потупване по рамото от интернационала. И в Бъгария комунистите дойдоха с добри намерения ама като видяха накъде отиват нещата партизаните ги изселиха по лагерите.

Е като ще има споразумени и при да и при не, за какво Ви е този референдум ?

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че очаква постигане на сделка с кредиторите на страната до 48 часа след референдума в неделя Ципрас трябва да каже , че каквато и да е сделката 300 милиарда трябва да се връщат.

Защо избързваш? Когато една сделка приключи, тогава се знаят параметрите. В момента много хора предполагат, анализират, други отявлено нагнетяват напрежение. За съжаление и Гърците ще ги шантажират до самия края и естестнено здраво натискат, плащат...

Гърция ,антична драма, бъркотия забъркаха голяма, на хидрата юдейска, именуема централна банка европейска!!! Задава се голяма криза, дали ще е СИРИЗА, или пък друг смелчага, ще дигне голямата тояга, и ще почне да бие ,да бие, юдейското котило и тия, дето им се мажат, докле докрай ги смажат!!!

На гърчулята Цветан Василев им не требе. Те си имат нещо по-добро ---Ципрас

Фактите не могат да бъдат променени с тролене. Откакто тройката налага волята си на Гърция икономиката й се е свила с 25%, а дълга й се е увеличил с 86%. Този модел се усеща и в другите страни на Европа. Дали пък "алчните гърци" не защитават интереса на средната класа в Европа? Заможния европейски гражданин от 10-тина години усеща натиск, а средната класа се свива. Кой на кого бърка в хладилника?

Когато две страни спорят, решение се постига с консенсус. Гръбнакът на всяка икономика трябва да е средна класа. Средната класа и то тази, която създава блага. В Гърция този модел не е такъв, а е много изместен вляво.

как компетентно коментираш чуждото! Щото ние с нашата средна класа сме мноого натясно, упс. надясно, и сме добре и сме цъфнали и вързали налъми! Умник!

its

Бе как ще се крепи икономиката на средната класа? И какво е това средна класа? Икономиката се крепи на работещите.

Фактите са, че след Lehman Brothers някои от икономическите маймунджелъци вече не минават пред кредиторите.

Големи проблемчета причиняват кредиторите. Пробват се да са кукловоди, но много зле се справят.

От както бащата спря да ми дава 500 лв кеш на месец и моята 'икономика' се сви с 25%.

Смешно. Нищо поучително.

Комунист налази ли една държава спасение няма освен сопата и към Москва.Ципрас е паленце на Путин.

През 30 секунди пускаш една и съща глупост.

Поотделно и двете изречения са верни. И двете заедно - може да се оспорват.:)

От 50-тина гърци, които познавам, само трима си изкарват честно и почтено заплатите. На останалите им дай да "въртят броениците", да философстват за политика и футбол и да ти дават акъл, как да си вършиш работата. Уж имат някакво образование, а "на две магарета сламата не могат да разделят". Пълни некадърници, при това крайно мързеливи (което може би е по-добре, защото да пази Господ от работлив некадърник).

което означава, че и в гръцкият парламент умните и красивите са само 6%... това не е добра новина.

Не го виждам да остане в Гърция след като падне от власт - той и до магазина няма да може да отиде, ще го убият с камъни.

Скоро прословутите гръцки заплати ще са 50 евро - каквито са в Африка.

на час ли?

се питат гърците в таверната... Не, на тримесечие.

Култовият български премиер от близкото минало Жан Виденов се завръща ударно в политиката! В ексклузивно интервю той съобщи, че отива на политическа мисия в Гърция, за да я спаси от фалит. Бившият министър-председател и бивш лидер на БСП с агентурно име Дунав, който в момента е елитен колежански преподавател и идеолог на младежката радикална комунистическа организация Че Гевара, ще замине в южната ни съседка, за са влее в редиците на местната лява управляваща партия СИРИЗА и да съветва лично премиера Ципрас. Мисля, че мога помогна на колегите в Гърция със своя богат експертен опит. Ако някой знае как се решават проблеми като гръцките, това съм аз. Убеден съм, че изход от кризата там има и той е само един по-радикална и по-лява политика! В капиталистичeска България бях незаслужено оплют, но в Гърция ще бъда признат, сподели клетият Жан.

не се напъвай приятелю, щото един глупак, докато не се изкаже само той си знае, че е глупав.

БРЦК

Жан единствен през 97ма се опита да защити България от международните хиени. Обаче истинските виновници които го предадоха и разпродадоха икономиката ни не ги плюете нали ? Примерно министъра на финансите Румен Гечев - истинския виновник за кризата през зимата. А Жан е честен и беден - единствения в БСП за който знам.

Ти това, като го повториш 100 пъти и си мислиш, че ще стане истина ли? Какво значи да 'защити България от международните хиени'?!??!?!?! Изачкал се е пред вратата да ни защити от мечки?!?!?

единственото, за което може да сме благодарни на Виденов е, че проспа убийството на Луканов. Което макар, да не е малко е крайно недостатъчно.

прочее ако Виденов беше вкарал овреме в затвора Гечев и останалите млади комсомолци-капиталисти и беше направил масовата приватизация като хората без кражбите, които последваха и то на всички предприятия вовсе разяснителна кампания сред населението що е то да притежаваш акции от публична компания, щяхме да цъфнем и вържем и нямаше да се налага Костов да продава предприятия за 1 долар. Щом още не се е обесил на Альошата значи не е осъзнал какъв исторически шанс пропусна.

То че си отива е ясно, но за пореден път цоца-лист съсипа набързо един цял народ за години напред!

я ни обясни като Франция се управлява предимно от СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА партия как още съществува, че и има претенции да е лидер на ЕС? И как в Скандинавието са най социалните държави ,но са и най богати?

има разлика между социална политика и прост популизъм. Второто е присъщо за Ципрас. Беден народ лесно се манипулира - затова нас ни размазват отвсякъде. Обаче проблемът на гърците е не че са бедни, а че са мързеливи и когато дойде време да се предприемат икономии и реално да започнат да работят, те решиха че е по-лесно да си вземат комунист-популист, който да им разкаже приказка за лека нощ.

Социална политика е присъща за богатите държави. Социализъм без пари няма - затова и при нас не се получава.

Франция не се управлява предимно от социалистическата партия. В момента наистина социалистите са на кормилото и честно казано резулатите не са особено добри. справка - от 59-та година насам (55 години) социалисти са управлявали само 17 години.

its

Държавният гръцки служител получава бонуси към заплатата, ако не закъснява за работа. Смятам, че това говори много.

Две поколения гърци живяха на кредит. Няма как сега за 4-5 години да успеят да платят сметката, трупана през последните 50 години. Ще трябва следващите им 2 поколения да плащат масрафа.

Света живее на кредит. Парите са кредит. така се създават. Това, че ние имаме по-малко, идва от факта, че нямаме достъп до благините. Що не си поискат парите от света? Няма развита страна, която да може да си покрие задълженията. Разсъждавате с понятията на селски лихвар.

Ама светът си извършва плащанията по кредитите, нали? Зашото си е направил сметката и не е взел кредит, за да го изяде, а за да свърши с него нещо полезно, от което да изкара пари.

а вие с понятията на градски лихвар. Парите се създават като кредит само привидно.. тази концепция е добре застъпена в дебелите книги по икономика и финанси с цел една лъжа да се повтори 1000 пъти. За съжаление Кико е отчасти прав - изяденото все някой трябва да го изработи. Но се съмнявам, че съотношението е 1:1, защото все пак тези дето плащат ще трябва да живеят от нещо. За сега най-добро съотношение са постигнали китайците 1:2, но това си има потресаващата социална цена. Ние най-доброто, на което може да се надяваме е 1:3 (тоест да се оправим след 45х3=135 години), а за гърците хоризонта е още по-далечен.

В Гърция цялото образованието е в националистически дух. Внушава им се, че Гърция и нейният народ са с някаква особена изключителност, че са нещо повече от другите народи и че целият свят се върти около тях. Оттам идва убеждението им, че са с изключителна важност и че всички останали са им длъжни. Това не са мои думи, а на един западен чужденец, живеещ от дълги години в Гърция, който добре е осъзнал тяхното верую.

Браво на тях! Може и да не е правилно насочено образованието, да не е исторически коректно, ама какво от туй? Имат образование. За завист си е...

И защо е нужен референдум тогава?? За да се изхарчат едни 100 милиона евро??

Грък-комунист, това е най висшата степен на демагогия и популизъм. Няма по-големи наглеци от гърците. Проблемът не е в това, че не искат да си плащат дълговете, а в това, че хем не искат да плащат, хем искат още пари. Затова - никакви пари за тези мързеливи хитреци. Нека строят комунизма под управлението на Ципрас и Варуфакис. Голям смях ще падне.

Стига троли. 10 000 поста с едно и също съдържание изтропахте под темите за Гърция.

Сега елате в БГ да работите за нас -особено да видим гъркините с големите гъзове как ще го правят.Ще ви пратим на полето.

Триглавата ламя ще вкара Гърция в нова спирала на задлъжнялост,нови заеми за погасяване на старите и догодина същата драма ! Кво прайм тогаз? Или опрощаване на голяма част от дълговете? Ами, като и други зинат за същото? Кво прайм тогива?

Ами каква е другата опция?? Я я кажи? Драхмата, обезценяване,инфлация и други сладки приказки!! И аз не искам ЕС да ги спасява повече.

Ципракис е по-наивен и от Жан Виденов. Горкия комуноид.

А чети малко бе, само сереш тук. Ципрас няма нищо общо с гръцката комунистическа партия. 90% не знаете на кой свят сте и се чудите защо Бг е най бедната страна в ЕС

Той просто троли. тези 90% от постовете са писани от 3-а души.

Няма значение, дали е "член" на комунистическата партия. Важното е, че прокарва налудничави комуноидни теории, прикрити зад празни приказки за демокрация. Типично комунистическо поведение

Май и ти не си комуноид?

Комунист, не е непременно член на комунистическата партия. Жокер - наще комунисти са членове на БСП. Ципурата е представител на крайната левица - демек убежденията са му КРАЙНО КОМУНИСТИЧЕСКИ. С други думи комунист на квадрат. Айде не парадирайте с тъпотията си.

не знам за усмивката, ама аз чета и това дето го чета ми казва, че Ципрас си е 100% комунист. А защо в Гърция има безброй комунистически партии от които 2 в парламента ходи питай тях. За твое сведение в България има: 1. Българска комунистическа партия (с неясен статут) 2. Комунистическа партия на България (част от Коалиция БСП Лява България) 3. Партия на българските комунисти (част от Коалиция БСП Лява България) 4. Съюз на комунистите в България (част от Коалиция БСП Лява България) Та в нашият парламент има представители на 3 (три) комунистически партии. защо в гръцкият да няма 2?

И аз така мислех, но вече ме обзема чуството, че е нагъл и безочлив лъжец. Безумецът вкара Гърция в задънена улица, не може да въведе драхмата, никой не иска да преговаря с него (а и той също не иска)..и сега пак лъже безочливо, че само него чакат за да дадат поредната лапачка...няма такова безумие

Какво дължи Гърция до края на годината Падежите до края на годината (ПО ГЛАВНИЦА!!!!!): 13 юли: 455 милиона евро към МВФ; 20 юли: 3,456 милиарда евро към ЕЦБ и 25 милиона евро към ЕИБ; 20 август: 3,188 милиарда евро към ЕЦБ; септември: 1,556 милиарда евро към МВФ с четири падежни дати (4-и, 14-и, 16-и и 21-ви); 13 октомври: 455 милиона към МВФ; ноември: нищо по главница; декември: 1,214 милиарда евро с три падежни дати (7-ми, 16-и и 21-ви).

съседите насяло изтрещяха

През 30 секунди пускаш един и същ спам, с разни словесни вариации.

не съм аз

"Атина: Сделка до 48 часа след референдума". Глупости. С палячовците от Сириза споразумение не може да има.

Желанието на гръцкия народ засега е следното: Излизане от еврозоната, но да останат в ЕС. Да продължи отпускането на кредитите като същевремнно се направи реструктуриране на гръцката икономика за да стане ефективна и започне да работи, като така започнат и да се изплащат част от реструктурираните кредити. Най-вероятно ще го постигнат успешно.

до идването на следващата дата за плащане на заемите.:) Вместо да си направят реформите и да намалят публичните разходи, те се чудят как да си живеят в периферията на неолибералният модел и обвинявайки го, че не е успешен, защото не го спазват. И при нас е така.

всъщност изобщо не е ясно какво искат гърците... най-малкото щото повечето (както и навсякъде другаде) са оФце дето ходят натам накъде ги поведе овчаря. Има референдум - ще се види моментната снимка на желанията им.

its

Ние ли да им престуктурираме икономиката? Не може ли да се престуктурира Северозападна България?

Те това с реструктурирането го искат от 5 години, ама до сега едно голямо нищо!

Няма да искат да се откажат от европейския съюз щото ще трябва да работят и жените им също, ами ако им резнат и субсидиите на земеделците и ако резнат високите пенсии да не говорим и за мнимите инвалиди . Ей голяма мафия е балканската.