Нараства подкрепата за проевропейските сили в Гърция

По последни проучвания на общественото мнение в Гърция, между 57% и 47,2% от гърците са "за" споразумение, а между 33% и 19,8% са "против".

Обратно в новината

Коментари - Нараства подкрепата за проевропейските сили в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Симпатизирам на образованите и имотни гърци и се надявам да се намери решение за тях. За гръцките лумпени притеснения нямам, те са българските - мие ги дъжда и ги грее слънцето.

Ако въведат драхмата, предполагам че една средна заплата ще е около 700 евра, но тенденцията ще е надолу. Защото ще има една такава инфлация, позната ни от времето на Беров в България. Безработицата ще е висока а Ципрас и с и без драхма вече се издуха от политиката.

Богатите гърци искат сделка с ЕС за да им отпуснат нови заеми. После бедните ще платят заемите. Сега е време да разберем дали правителството е наистина ляво ориентирано или са същите алчни капиталисти.

Колко хора страдаха години наред от комунистически гнет. Тъпите гърци обаче, напук на историята си избраха полу-комуниста Ципи! Това е равностойно в Путинистан да изберат отново Брежнев. Просто по-тъп народ народ от гърците едва ли има. Изключая руснаците де!

Гърци, кажете НЕ на ЕС, издухайте супата на опашки за салам и гащи, както ние я духахме по социалистическо време, когато чакахме светлото бъдеще.

ЕС иска да спаси гъзъ си и ще плаща на Гърция. Защото Гърция няма да се прододе така евтино като България. Гърците не искат да живеят с 60 евро на ден, докато българите могат да живеят с 400лв : 30 =13лв. = 8 евро на ден. Прлоклети да са всички политици досега. Да гният в ада!

Искат неискат, следващите години ще живеят с това което имат....

Естествено за влияние над обществото,ще бъде впрегнат целия слугинаж на МВФ.Ситуацията в Гърция не е толкова безпроблемна за ЕС и проекта за бъдещо световно господство,чрез механизми като МВФ!!!Нека да е ясно,че САЩ и ЕС са проект на собствениците на МВФ!!!Тоест,диктатура налагана на"независими"държави,от мулти над национални компании!!!Евентуалната свобода и просперитет на населението е мираж,благодарение на продажни правителства.ПРОЕКТА САЩ И ЕС,ЗАБЛУДА ЗА МАТЕРИАЛИСТИ И ОТРОВА ЗА ЧОВЕКОЛЮБИВИ ИДЕАЛИСТИ!!!

Гърците започнаха да печатат драхми щом банките им 6 дена няма да работят а фъшагата Меркел нека да си апе упинците !Колко ли ще поскъпне еврото ако гърците откачат !?!

По интересно ми е при какъв курс ще обменят драхмата и колко ще "поскъпне" тя след обмяната. Демек колко български прислужнички ще могат да си наемат гръцките пенсионери като почнат да им пращат пенсиите в драхми.

- контрол и публичност на капитали излазящи от ЕС и влазящи тук таме. - мерки за премахване на разлики в стандарт и право между отделни държави в ЕС. защото ако не е добре единия край на ЕС, нема да бъде и другия.. некога при фалит е отивала главата на владетеля, а днес бяга там, де спастрял е грабено.

Нашия Хамстер излезе по- гъон сурат от тоя. Задържа се цяла година и малко.

И СИ ПОСТЛА МЕСТЕНЦЕ В БРЮКСЕЛ...

И взе там и Моника. А тоя сега требе да се развежда с Бети и да бега у Русия.

ЦИПРАС Е ТЪПО ПАРЧЕ КАТО ВСИЧКИ КОМУНЕТА - РЕШИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ И ЗАТВОРИ БАНКИТЕ. КОМПЕНСАЦИЯ - БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. МАЛОУМНИК.

Все пак се оказва, че имбецилите са малцинство, както в България русофилите.

Имбецильность средняя степень олигофрении, слабоумия, интеллектуального недоразвития ХАХАХАХА

На мен ми е адски любопитно, какви опорни точки ще им спуснат на руските тролове, ако гърците одобрят споразумението с кредиторите, а Ципурата подвие опашка. Имам някои идеи: 1.Гърците са соросоиди; 2.Вотът е манипулиран; 3.Вотът е фалшифициран; 4.Виновни са евреите; 5.Виновни са МВФ, ЕС ЕЦБ и Сеп Блатер.

Всичко изброено плюс некоя друга тъпотия, например ХААРП

ЩЕ КАЖАТ - ВИНОВЕН Е БОКО, ХАХАХА

Човекът пита народа! Само това е важно!

Не пита народа а се измъква чрез него!

Пита, защото не му стиска да вземе решение като истински мъж. Каквото и да решат гърците и каквото и да стане после, той си измива ръцете с вота, респективно с народа. Ще каже - вие така решихте.

по-интересно ще е ако отговорът е 'не'. да видим тогава дали ще ги карат пак да гласуват, като ирландците, докато намерят 'правилният евро-отговор'

кво ти пука толкоз за гърция бееееееее, ти днес се престара ! аууу, разбрахме, ша фалират, ша ядат камъни, ауууу, айде бегай си играй с копчетата на шлифера, от теб човек не мой да земе микрофона!

Гръцкият народ избра сам своят път. Ето това е целта на демокрацията властта да е в народа. А не да се избират кукли на конци които преди избори говорят едно а след избори друго. Няма да го проумеете. Можете да го мразите можете да не сте съгласни с него но този човек прави нещо което е немислимо за нашите политици допитва се до народа. И то при положение че ако се вярва на социолозите ще загуби референдума а с това и властта най-вероятно. Човек достоен за уважение за разлика от предшествениците му които набутаха Гърция в това положение.

Нали не се заблуждавате, че дори и резултата от референдума да е 'не', европейските империалисти ще оставят гърците на мира? Не ми вярвате?! Ами добре- спомнете си колко пъти ирландците гласуваха на референдум за евроконституцията. Първият път казаха 'не', ама от брюксел им отговориха- няма не, ще гласувате докато има да. И така и стана. Така ще стане и сега. да живей демокрацията по европейски!

О,да разбира се, при тази подкрепа която само не е конкретизирана- в долари или в евро е.....

Злобните българи искат гърците да станат просяци като тях. :-) Неее, няма как да стане, дори и наведени, гърците ще са в пъти по-добре от вас.и пак ще им слугувате както сега, а пък жените ви и други работи правят. :-)

нали осъзнаваш, че така губиш и малкото съчуствие, което някой може да изпита към вас, гърците?

Съчувствие от българи ??? Пфъъъъ, дай нещо друго.

Наглите комунистически келеши се задържаха само 6 месеца. Но и за краткото време нанесоха непоправими щети на Гърция.

сигурен съм, че след 3 месеца това и ще се говори по вестниците- 'комунистите съсипаха гърция'. ама че кифтетата ги били яли капиталистите евро-натовци- няма нищо, карай да върви! нали сорос плаща!

Варуфакис: Ще печатаме ли купони? Ципрас: Какви купони, купона свърши. Хохохохо!

Варуфакис: Май трябва да бягаме при др. Путин. Ципрас: Да не съм луд, аз заминавам на Запад.

А нека мине допитването па после пропагандата.

Тук в БГ две години мислите за референдум а да видим къв ще го извадите октомври месец.

То пропагандата и сега тече в една посока само - Не на ЕС. Обаче хората все пак си знаят личния интерес и не е необходимо да се пропагандира за очевидните истини. Ако забелязваш дори тук във форума проевропейски настроените хора ви показват факти без пропаганда. единствено комуноидите трескат голи лозунги и т'ва е. Реални аргументи в дискусия от тяхна страна няма.

Защо нас никой не ни пита чрез референдум,дали да сме във ЕСи дали да има Натовски бази във България и Американска Военна Техника а??????????Герберасти?????????

"В Русия съм, в Русия съм! Та-ра-ду-дам!"

Защото е ясно, че само ти си против :)

А ти бе дупедавец ?? На теб ясно ли ти е, че в България никога не е имало руско/съветско оръжие?? Но сега вече ще продадете България, нещастници !

Ще те черпя една водчица "Путинка" товариш.

Що да харчим грешни пари за да може шепата комуноиди като теб да се изокат.

Грекос, направете ни кефа, кажете НЕ, че да ви гледаме как измирате от мизерия, помияри мързеливи, смотани.

Като са за споразумение, ще стягат коланите !

Народа иска Референдум,дали да Бъдем и ние във Е.С.Или да излезем от него,да ги видим на избори без циганите колко ще са тези Соросоиди Ниедни,които искат да сме във ЕС.рова са хора предимно Крадци.които източват парите от Евро Проекти,чрез Обществени Поръчки,това ако беше във Румъния,или Китай,щяха да висят Трупове по дърветата.

винаги си бил просто момче спри да го показваш

"В Русия съм, в Русия съм! Та-ра-ду-дам!"

при другаря Путин!

а дано!

Ама ако питаш няколкото тролчета на Руслямска Държава, това е поръчкова статия. Ма кой ги пита, кой ги брои за гръбначни.

Май византийците най-накрая са проумели българския лаф, че дупе знае 2 и 200. Ще им се наложи да го карат с 2. Иначе отиват на минус.

Трол, не се и надявай.

Браво на Алексис Ципрас . Не разреши ликвидацията на Гърция, за разлика от нашите продажници.

Браво журналисти! Всички сте големи Артисти! А деблите се вълнуват "какво ли щяло да стане?" Чудо велико! Буря в чаша вода!

Ще гласуват за естествено , за тях ЕС е хранилка и те добре го знаят, независимо от постоянното симулираното недоволство, само че проблемът си остава, ще си карат по старому и циркът продължава. Ръководството на ЕС допусна пълния фарс крадци и неизправни длъжници да му определят дневния ред и да го държат в дългосрочна нестабилност, вместо да консолидира съюза и да се занимава със сериозните проблеми.

Поръчкова статия.

Поле за изява на троловете.

Tой и комуниста Ципрас ще гласува с "Да" само че се прави на луд как да остане на власт! Мърши византийски, фалит и 100 евро заплата, това заслужават!

Май Ципурата ще трябва да си събира партакешите след референдума. Червеният картон е подготвен. Нищо, Путята ще го приюти.

Вие Българите сте Боклуци,само знаете да се подигравате и да обиждате Гърците и други като тях,продали сте си душите на Краварите за парите на СОРОС. Гърция със Русия или без,те ще се оправят вие да му мислите за заемите които Мутрата изтегли и ви нагласи да връщате.Прости Овце сте:)

Вярно.

ескимос ли си или руска подлога? А може би си съсел?

Само дето gangnam style е южнокореец, а не севернокорейски русофил като тебе. оФца си ти, не ние. Ние сме горди европейци!

"Нараства гражданската инициатива Оставаме в Европа." чакай да позная, те са умни, те са красиви, те са ранобудни, райт! ;P

Не знам дали са красиви, но определено са умни. Само полуидиот би желал да напусне ЕС. Може и да е путиноид. Всъщност путиноид = полуидиот.

несериозно изглежда, в последният момент ЕС почва да сваля цифрите в предложението си за данъка и пенсии и др. Пита се знaчи всичко бе пресметнато едно към гетере? Или просто лъжа сега или по-рано! Ето така се оформят сделките с ЕС и в ЕС!

гърците ще изхвърлят ципрас. Никой не иска излизане от еврозоната, което може да стане и излизане от ЕС. Всеки грък знае, как живеят бедните полупримати от тайгата, които биха били единствените им дружки, ако напуснат модерното европейско семейство.

живеят много жолготно, и никога няма да сменят техният си живот с български например. А що се отнася до европейската част на Русия, то там повече Европа от колкото в България например. И да спрем да говорим непроверени неща. Бил ли си някога в Тайга? Да това е чудо на природата и не е парк, а истинско диво, пълно с изненади.

Що е то жолготно? Щом е толко убаво у европейската част на Русия, то: чемодан - вокзал - поезд - Москва. Ама интересно защо, от европейската част на Русия гледат да се изнесат точно в гнилия Запад?

на коленца и намазини със зехтинче дупенца. Къде ще ходите бе лисани?!

Оставате, но с минимална заплата 136 евро и пенсия 68 евро ( справка - България) !

Шо е туй БРИКС и има ли то почва у нас?:)

но в тяхната банкова система вече влизат Англия и Франция, които със съгурност ще воспрепятстват влизането на България, ако Китай или Бразилия не ни подкрепи. Нещата се развиват с невероятна бързина.

От кое най-много се страхуват и бягат "демократите" в ЕС?Отговор!От РЕФЕРЕНДУМ!Пример-Исландия!!За оставащите 5 дни Меркел ще направи чудеса да не изпусне Гърция защото стъпи ли БРИКС на Юг край с ЕС!Първо ще дойде!Доминото! Испания Португалия ИталияПосле!БРИКС!Алтернатива няма!При всички случаи ръцете на Ципрас са развързани и обещанията спазени!

много руски филми гледаш...

много домино играеш...

и аз съм ограничил разходите си само до такива за храна... и трябва да издържа не само до понеделник... и то от доста време съм ги ограничил...

Много се пенлявите, а ситуацията е доста проста. Една седмица затворени банки ще накарат гърците да гласуват и за дявола, за да си спасят паричките. ЕС много добре знаеше това и затова не прави повече отстъпки на Ципрас. С този референдум, Ципрас се самоуби. Ще има избори в най скоро време и новото правителство ще се споразумее с Тройката. Така и трябва да стане. Въобще дръжте се за ЕС и САЩ и бягайте от Русия и Китай.

Задръстеняк.

ЕС дондурка Гърция от много време, направи отстъпки, каквито не е правил на друга страна-членка, но всяко нещо има край. Не знам защо, но оприличавам Гц на нашата...ЦСКА

Въпрос: Защо трябва да има социологическо допитване по въпрос за референдума? Отговор: За манипулация на общественото мнение в нечия полза.

Вярно.

Може ли някой да си помисли, че Ципрас краде държавни пари, чрез държавни поръчки?

алчността не води до нищо добро , а мързела още повече . чакайте горещи новини , от тия , които ще плащат !

гръки принцип: предпочитам най-лошото парти,пред най-добрата работа!

Може да допълним: Работата и в сутиен да я сложат, пак нема да я пипнем. То това е валидно и за доста нашенци, между другото.

Само можем да завиждаме на гърците, че имат държавници, които мислят и се борят за тях, а не тюфлеци, които крадат ксто нашите държавни мафиоти.

предлагам букмейкърите да пуснат залози дали Ципрас или Варуфакис пръв ще влезе в затвора!

А наш Бойко бе пич,къде го слагаш,пак е подарил на Юнкер едни 100 мил.все едно че ги е дал от джоба си.Ей много е богата България ....на БАЛЪЦИ естествено.

Едно време имаше една приказка, че с комунист не можеш да спориш, сега това със същата сила важи за соросоида.

на работата лекото и на хляба мекото... така е било и така ще бъде в Гърция ,ама за някои популисти,Bидовият ден настъпи!!!

комуноидитните маляки са по-малко от нормалните гърци?