Ципрас иска взаимоизгодно решение за дълга на Гърция

Новото правителство на Гърция е готово за преговори с ЕС за държавния дълг, заяви премиерът Алексис Ципрас. Ще се спрат няколко приватизации.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас иска взаимоизгодно решение за дълга на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За дълга да попита бившия министър Велчев...

Дано да има топки и да не са празни обещания. Само силен политик може да отстоява интересите на избирателите си, да запизи държавните енергийни предприятия. Много хора, не само гърци вярват и се надяват.

Вие плащате ние консумираме - честно е, нали?

Ами ще плащаме,като толкова е акъла на "държавниците" ни.

"Няма да влизаме в разрушителни битки, но няма и да продължим с политиката на подчинение" ТЕЯ ПЪК ЗАБЛУДЕНИТЕ? От 5 години Европа и европейския данъкоплатец им превежда МИЛИАРДИ на тея мързеливите, а они вече нямали да се подчиняват! Ми не се подчинявайте! Като ви спрат парите и точно след 1 час Гърция е фалирала и няма с какво да плати заплати и пенсии!

Този започна да се усеща,че се е насрал яко с обещания към гърците. Сега спря да се репчи,от утре ще започне да се моли. Световната икономическа система,не се интересува от лозунги,а издължаване на такива като гърците. Момчето се услушва за помощ от Путин,но той няма пари. И сега какво..???

ЕЦБ ще напечата трилион евро! Гръцките дългове за 300 милиарда - банките едва ли се притесняват много.

Tези гърци са като хипопотами, само им зее отворената уста и някои трябва да налива в нея непрекъснато. Aйде сиктър!

БРЦК

Гърците си играят играта. Не са съгласни на 100мил заеми да плащат 200мил лихви. И са прави. Да не говорим как голяма част от заемите са наляти в Гръцки банки които се оказват със сериозно немско участие. Тоест меркел дава заем който гърците да плащат за да спасява немските банки. И сега гърците изнудват ЕС. И ЕС ще клекнат щото алтернативата е Гърция да си напечата колкото си иска Евро или да излезне от ЕС и Е зоната. А това ще струва на Меркел и Оланд много повече от лихвите на Гърците.

Византийски номера. ЕС трябва да опуха мързеливите гърци. Като не си получат заплатите през април сами ще разкъсат популистчето от снимката

Незабавно по техния път.Стига васално клониално лигавене със Запада.Та нали ние сме потомците на Цар Калоян?

"..Няма да влизаме в разрушителни битки.." Но ще влизате в съюз с държави, разрушаващи други такива май..

Не се радвайте на този, от него не може да се очаква добро.

Интересно, дали Ципрас, под натиска на ЕК, ще се превърне в Цеперас?!

Цеперас или Цедерас?!

Чак пък да проливате кръвта си, а недейте тя не струва 300 милярда евро.

Защо и ние нямаме такъв политик, който да спре политиката на подчинение и да върне самочувствието на българския народ??? Ей сега ЕС ще започне да му се кланя на Ципрас, за да не излезе от там,а този пич ще си оправи външния дълг на държавата! Стойте, гледайте и се учете, българчета!

Само такива недоразумения без самочувствие, като тебе може да се кланят на Ципрас.....други в Европа няма!

Кое спрял каиш? Още нищо не е спрял, само че малоумниците като теб не различават думи от дела

Хубаво е момчето.Младо и умно.Промени историята.Морето е солено.Е лятото е за забавление.,ах морето солено и зелено.

pompai

Не разбирам от тази материя ,но Гърците ,се надяват ,че като такива длъжници имат шанс за преговор.Аз мисля ,че те си просят излизането от съюза и само кредиторите ще кажат дали са загубили.

Ако излязат от ЕС или заменят еврото с драхма никой няма да им даде заем, защото няма как да е сигурно, че ще го върне. Освен Русия може би, ама там е по-добре да не си длъжник.

ехо стига сте гледали в ЦИПРАС.Съсед. ах морето,ах узото, кало калокири

Моля ви ,българи не се вълнувайте за гърците..Пазете си Родината и народа.Пишете си за вашия живот.Чакаме ви за морето,тичайте. Забравихте ,идва лято,няма ол инклузив.Пачките ще участват.Много са парите ,за ах-бау.Ех морето....

ГРЪЦКИТЕ КОМУНИСТИ НА ЦИПРАС СА ВЪОРЪЖЕНИ НЕ С АК-47 А С ПЕЧАТНИЦА НА ЕВРО ... ЩЕ ИМА СЕИР :))) ...

АЗ САМО КАЗВАМ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ГЯВОЛЕТАТА - ГЪРЦИТЕ .... ТОВА ПЪК ЗАЩО ДРАЗНИ НЯКОИ ХОРА ? .... НО ТЕ И ЗАТОВА ПРИЕМАТ БЕДНЯЦИТЕ В ЕС И НАТО - НЕ ЗАЩОТО ОСТЕ СИЛНИ ИКОНОМИКИ - А ЗА ДА ВИ ОТКЪСНАТ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ И ДА ЗАВЛАДЕЯТ ТЕРИТОРИИТЕ ... ЧИСТО ЗАПАДНИ СИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ

Къде съм твърдял обратното? Безконтолното печатане на пари води само до отлагане на проблемите, а далеч не за решаването им и още - парите не попадат на местата, които трябва. В случая СИРИЗА назначава нищоправци - държавни служители, а в същото време производители се оплакват, че все още не са получили помощите от ЕС, които са им обещани. Можете да проверите. Можете да проверите колко струва бензинът за селските стопани и колко за притежателите на определени яхти. Може да видите и корупцията. Когато видя, че милионерите, дължащи на хазната на Гърция доста повече от половината дълг, то ще повярвам на поредния изведен на сцената Сидер Варадеров.

Каквото направиха нашите комуняги през миналата година, това ще направи и Ципрасчо . Демек НИЩООООО.

Е вие грабежа на КТБ нищо ли му викате? Цялата работа беше изпълнението на тройни я шлем и Серж да избяга с Моника Йосифовна в Брюксел. Ама и добре, че са съдругарите му от ПЕС - хохегеров.

Бай Ангеле , ако мислиш че гърчолята по малко крадат, лъжеш се. Там ама всички крадат.

Ципрас е грък,българските ви коминета или комуаги или не зная какви,не са от тази честота.

А Вие трябва да сте наясно, че между двете банкови системи, тази на ФЕД и тази на ЕЦБ има значителни разлики, както и в начинът на разпределянето на напечатаните. Като се започне от монопола за търговия с нефт и се стигне до споразуменията, дори за дефицита на държавите участнички в €вро-съюза, който пък е различно нещо от ЕС. В €вро съюза имаше точни правила, които ЕЦБ просто прегази като руски танк бирена бутилка. Имате ли други питания, като за първолак? Инак отивам да спя, че утре съм на работа 16часа, за да мога да плащам чрез данъците си на всички от веригата.

за мен е малак прзник-в гърция сирикриза взела властта!до 6 месеца ще си имам гъркинче слугинче!!!ще плащам в евро,тя да си ги сменя в драхми.

Ако аз имам един милион, а ти нямаш нищо - то те имаш голям проблем . Ако аз ти дам половин милион назаем - големия проблем става мой .

АКО ВИЕ СТЕ ГЛАДНИ И ИМАТЕ МАТРИЦИТЕ ЗА ДОЛАРИТЕ , ПЕЧАТНИЦА И МАСТИЛО .... НЯМА ЛИ ДА СИ НАПЕЧАТАТЕ ПАРИ ?:))) ...... .... Е ГЪРЦИТЕ ИМАТ МАТРИЦИТЕ ЗА ЕВРАТА И ПЛАШАТ ТОЧНО С ПЕЧАТАНЕ НА ЕВРА :)))) МНОГО МАЛКО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ СРЕЩУ ТАКЪВ АНОНС :))

Не могат да печатат долари, франкове и лири ли! В гаражи печатат фалшиви пари, а в печатницата на националната банка няма да могат да напечатат!

Момче, на колко си години? Това е възможно разбира се, но въпросът ви може да бъде зададен и така: вие сте вечно пиян и гладен циганин, няма ли да пребиете някой пенсионер за да му вземете и последната двайсетачка?

"сложи в камината някоя гума,та да не спиш с чорапите "

Оторизираната институция за печатане на евро е ЕЦБ. Гръцката национална банка няма такива правомощия! Оттук следва, че няма причина тя да разполага с матрицата за печатане на евро. БНБ също няма право да печата левове.

със силата на"мисълтта",с ливитация си се извисил във въздуха и там вятър те вее на бяла кобила.

В съвременната икономика няма особено ясно изразена връзка между количеството вложен труд и добитите блага. От което произлиза, че не се налага да се спазват рабовладелските системи, каквито имаме у нас и в още доста страни по света. Важното е разпределението. Дано гърците спрат разпада си и не се превръщат в подобие на северните си съседи. Хората могат да живеят добре при две хипотези - лява и дясна. Лява - с много едри малобройни стопански конгломерати, държавна собственост или друга обществена, в която ефективността не е определяща. От тук идват лесно изкарани пари, намалено работно време и др. подобни приятни неща. Дясна - суперраздробена нерегулирана икономика със свободен достъп до пазара на всеки желаещ. От тук идва естествено регулиране на избора между изкарване на пари и употребата им за почивка и пр. И двете неща са добри и повишават благосъстоянието, въпреки,че изглеждат противоположни. Общото между тях е, че на нас не ни се разрешава никой от тези пътища.

humfry

Едно време гърците сами се освободили от турско робство. И днес сами се освобождават от икономическо робство, но пък добре са заробили северните си съседи. 2/3 от банките, няколко хиляди гръцки дружества и т.н.

Хъмфри, Хъмфри... Богарт ли си, какъв си, не те знам, ама това дето го говориш не е съвсем така. Ако не бяха "западните" сили, "сами" са щели да се освободят на кукуво лято

Може ли неграмотници като теб да не пишат глупости. От нищо не са се освободили гърците. Англия принуди Турция да създаде първата в историята гръцка държава

АЛЕКСИС ЦИПРАС : - АКО РЕДУЦИРАТЕ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ , ГЪРЦИЯ НЯМА ДА СИ НАПЕЧАТА ЕВРА ....... - АКО НЕ РЕДУЦИРАТЕ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ , ГЪРЦИЯ ЩЕ СИ НАПЕЧАТА ЕВРА И ЩЕ СИ ПЛАТИ ДЪЛВОВЕТЕ С ТЯХ ..... ГРЪЦКА ИЗРАБОТКА :))))

Господине, в ЕС €врата ги печати ЕЦБ и ги разменя за държавни книжа (облигации) по "американски модел". "Малката" разлика е там, че във "вечно-примерната" Америка банковата система е свързана по малко по-друг начин с пазара на обмяна пари-обмяна-пари прим и тук-таме работни места. Ето защо помпането на парична маса в U$D не е същото, както при €, най-малкото защото петролът е под опеката на У$Д. За сега ЕЦБ няма да купува гръцки "ценни" книжа, защото каквато и да е тоалетната хартия, която си купувате, то тя не трябва да е употребявана многократно от всички страни преди това. От хигиенични съображения.

ЕЦБ ПЕЧАТИЦА НЯМА ! А ДАВА РАЗРЕШЕНИЯНА ОТДЕЛНИТЕ БАНКИ ... ОБАЧЕ В СЛУЧАЙ НА ЛИКВИДНА КРИЗА ОТДЕЛНИТЕ БАНКИ МОГАТ САМОСТОЯТЕЛНО ДА РЕШАВАТ ДАЛИ ДА НАПЕЧАТАТ ЕВРА:)) ... В ТОЯ СМИСЪЛ ГРЪЦКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА И ДОЙЧЕ БАНК СА РАВНИ :))

Смели са .... признавам !!! Успех !!

Трябва само от "цветна революция да се пазят. Успех и от мен.

БРАВО ЦИПРАС ГОЛЯМ ИГРАЧ СИ ЕС СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА........

лелките и чичковците от Брюксел ги няма никъде и не знаят какво да кажат,както и тези отвъд океана............БРАВО....

НЕБЪРЗАЙТЕЕЕЕ, пилците се броят наесен. Умряха тези дето ги хранеха на ясла, сега да си стягат дупетата и да си изкарват хляба сами.

Да, има политици и държавници мислещи за своя народ и държава. Ние в България имаме една ТИКВА която реже ленти и казва, ще става каквото кажа АЗ, па раята нека да мре.

БРАВО ! Приватицацията на най-печелившите предприятия, корабостроителници и пристанища в Гърция, ще ги направи икономически инвалиди, каквито сме ние ! Добре, че се появи някой да спре поне за малко опустошаването на балканите и средиземноморието.

ЩЕ ВИДИШ КАКВА РАЗРУХА ЩЕ ИМА СКОРО В ГЪРЦИЯ, СПОМНИ СИ ЖАН ВИДЕНОВ.

Защо го пращате чак при Жан, когато Орешарски е на една ръка разстояние.

ТЪПОТИЯТА МАСОВО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ПРИ БЕДНОТИЯТА, ПРИМЕР - ГЪРЦИЯ, РУСИЯ, СЕЩАТЕ СЕ И ЗА ДРУГИ...

Това е невъзможно, ако беше в действителност така ти щеше да бъдеш прекалено беден, за да го осъзнаеш.

забравяш да посочиш СЕБЕ СИ но аз ти прощавам .........

ГЪРЦИТЕ ПЛАШАТ ЩЕ СИ НАПЕЧАТАТ 20-30 МИЛИАРДА ЕВРО И С НАПЕЧАТАНИТЕ ЕВРА ЩЕ ПЛАТЯТ НА КРЕДИТОРИТЕ :))) ..... ПОМИСЛЕТЕ СИ КАКВИ ЩЕ БЪДАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ЕВРОТО И ЕВРОЗОНАТА АКО ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ НЕ КЛЕКНАТ :)))) ....... ТОВА Е ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА АЛЕКСИС ЦИПРАС :))))

В случая приказката за "Лъжливото Овчарче" - важи в пълна сила, но в ролята на детето овчарче са тези, които прибраха едни милиарди от ЕС и с тези пари си закупиха яхти, имоти и ценни книжа от същите онез, от които сега искат опрощение на заемите, за да могат да продължат играта на "скрий данъци от европейските тъпаци". На изпаднал в беда не по негова вина се подава ръка, дори няколко пъти, но случаят се превърна в гавра с подаващите не само ръка, но и твърда валута. Сега да ви кажа и къде е голямата грешка в твърдението, че "гордите гърци", чрез гласуването си решили да сменят политиката на ЕС, която била политика на Меркел, която пък била прокарвала политиката на някакъв си 4-ти райх. Сега в тази верига, която мислено сте си построили за удобство на лъжите - сложете и всички останали жители на ЕС, които с труда си изкарват парите си и са главните заложници - гаранти на всички (не само) гръцки прищявки. Значи, съобразявайте се и с поробените жители на ЕС от гърците - за да е справедливо. Нали така.

Не е било нужно толкова да пишеш. Разбрахме те. Въпросът е обаче къде спят поробените европейци и защо робуваме на неолибералната олигархия? Е, гърците, добри или лоши, мързеливи, крадливи, тарикати или не, не щат.

Гледате турски серияли и хлипате за поредната излязла от контейнера на брадърите. Пъчите се глупаво с поредните си "геройски" снимки във фацебука, докато неговото ръководство ви поробва. Не ви интересува ттип, защото е дълго да се чете. Живеете на принципа - не ми пука, въпреки, че е гадно, но всички го правят така. Нямам въпроси към онзи, който съм/не съм избрал, но от мое име подписва разни договори и заеми, за които нищо не знам... Да продължавам ли, или пак ще ти стане дълго? Кой е спал до сега? Аз, ти, вие, или те?

Сириза се римува с криза.Пътят по който тръгват води до раздаване на тоалетна хартия с купони.

"Акциите на четирите най-големи банки в Гърция се сринаха stat21:06 28 януари 2015"

Тоя ми прилича на Барека

Пирамидата, наречена ЕС започва да се клати и първи ще я напуснат хитрите византийци. В Италия настроенията сред хората са все по анти - ЕС, и там е въпрос на време. В Испания им е писнало също. Хората вече не издържат повсеместно в западно европейски държави. Никоя соц партия не би могла да им причини по-голям тоталитаризъм от ЕС. Тук е съвсем друго, предвид историческите процеси и минало. Не може да сравнявате БСП с която и да е соц партия в държава, която не е била в бившия соц блок.

Напротив. Точното сравнение с БСП е просто неминуемо при един добър анализ. Псевдокомунизма на ЕС го доведе до това трагично състояние. Но да лекуваш дългова криза с нова дългова криза е просто "комунистическо" безумие, на което са способни само клеясали глави пълни със "социалистически" чугунен. Това вече е сме го видели, преживели и най-очевидно работи само в полза за определени обръчи и кръгове. Ако юнакът от СИРИЗА си мисли, че като покани руски олигарси да му оправят икономиката за едната "братска дружба", това означава, че момчето съвсем не е с всичкия си. Жалко за "повервалите" или по-скоро не ми е жал за тях - сами са си виновни.

никои няма да ви даде това,което ние можем да обещаем ':-))) ...и ние няма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ако не плащат ще започнат с драхма и заплата 3 долара,като ние 97 год.

ГРЪЦКОТО ЕВРО Е ПОКРИТО СЪС ВСИЧКИ АКТИВИ НА ГЕРМАНСКИТЕ И ФРЕНСКИТЕ БАНКИ :) А ГЪРЦИТЕ ИМАТ МАШИНКИ ЗА ПЕЧАТАНЕ НА ЕВРА В ГРЪЦКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА :)))

Със заплата от 3 долара може да станеш ти, ако България мине на евро, а от ЕЦБ продължават да печатат без никакво покритие.

Поставям задача на Борисов, да вземе заем от 150 милиарда евро , който после ЕС да ни опрости!! Ще се оправим добре с тия пари!! Какво се занимаваме с заеми на дребно?? Ще построим магистрали навсякъде , ще асфалтираме всички други пътища. Болници, спешна помощ. И много други полезни неща!!

Борисов е прекалено глупав, за да се сети да изкрънка голям заем ... той знае само да казва - йес сър.

НЯКОЙ ДА ПОСОЧИ ДОКУМЕНТ СПОРЕД КОЙТО ГРЪЦКАТА ЦНТРАЛНА БАНКА НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТА ЕВРА .... А НА ЗАПАД ЗНАЯТ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ ЧЕ ИМА ДВА ВИДА ЕВРА - ГРЪЦКИ И ГЕРМАНСКИ (ДА РЕЧЕМ ) - ХУБАВИ И ЛОШИ ... :)))) .... ГЪРЦИТЕ СЕГА ЩЕ ИЗНУДЯТ И РАЗТРИЯТ ПРОСТАТИТЕ НА ВСИЧКИТЕ ДЕТО СЕ ГАРВРЕХА С ТЯХ :))

ТИ СИ УМЕН, Я ЗА ТОВА ТА УВАЖАВАМ ТЕБЕ МНОГО.

С ГЕНЕТИЧНИТЕ НЕФЕЛЬНИЦИ СЕ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН, СЕ НЕКОЙ СЕ ГАВРИЛ С ТЕХ ?

ЯСНО Е КАЗАНО ЧЕ В СЛУЧАЙ НА ЛИКВИДНА КРИЗА ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОЗОНАТА МОГАТ ДА НАПЕЧАТА ЕВРА ....... .... ГЪРЦИТЕ АКО СИ НАПЕЧАТАТ 20 МИЛИАРДА ЕВРА И ЩЕ ДРЪПНАТ НАПРЕД :))

ЯВНО НЕКОЙ МНОГО СЕ Е ГАВРИЛ С МАЙКА ТИ, ЧЕ ТИ СИ СЕ ПРЪКНАЛ.

И да вземе да качи данъците на недвижимата собственост на чужденците, че то тия които разпродадоха БЪЛГАРИЯ и ни пратиха на дъното по доходи вложиха парите си в имоти по света,много от тях в Гърция например президента....

da kajesh ne e kato da napravish,,ama na gurcite im haresvat podobni prikazki...nail sa nacionaloisti...I tam politicite gi balamosvat s evtin populizum...

Харесва ми избора на гърците..Имат основание за самочувствие с образовани управляващи опитващи се да спрат разпродаването на държавата и корупцията..обеща здравна помощ за бедните..покачване на мин.работна заплата и нови раб.места.Успех!!!

Само дето парички им трябват. Нямат ги но поне са щедри на обещания.

И аз мога да ти обещая всичко!!

Може да злобеете но те са фактор били са и пак ще бъдат веще си вашия задник нямате никакъв шанс блиските 30г жалко.