Гърция се похвали с помощта си за България

Гърция е страната, която с бизнес и инвестиции на стойност 2,5 млрд евро допринесе за откриването на над 70 000 работни места в България.

Обратно в новината

Коментари - Гърция се похвали с помощта си за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

RedHat

Тези "гърци" първо не са гърци а са данайци.Присвоили са си историята и успехите на куп народи от Персия, Вавилон, Египет, Тракия, дори Македония.Това си е доказано в исторически план! Данайците са семитско племе изгонено от Египет, което се заселва постепенно на балканите.Десетки извори има за това. Така, че това им е заложено, да са крадци, уникални лъжци и манипулатори! Казано е преди почти 3 хиляди години: Не вярвайте на данайците(псевдо-гърците) дори когато носят дарове!

На онези мои сънародници, които се радват за тежките финансови проблеми на Гърция, мога да кажа само едно: Не можете дори да си представите какви лоши последици за България ще настъпят при един евентуален фалит но Гърция! Дано не се стигне до там!!!

Нахални, ама нагли. Нагли, ама по-нахални. Те, това са гърците. Нищо, че са ни съседи.

За Ьовиги : "... И когато Кантакузин видя,че не може да прехранва воиниците по катъргите,понеже не достигаше хляб и свинско месо,а и самата съкровищница се опразваше и нямаше вече дукати и сребро, размисли се и изпрати пратеници в Търново при българския цар Александра,за да му помогнел .... българите обаче,чувайки това, надсмяха се и поругаха гърците, като не само ги обидиха, но ги напсуваха на жена и майка и ги отпаратиха празни." / Същото се случва и при сърбите /" ... тогава Кантакузин изпрати при българските царе и сръбските господари и им рече: Не пожелахте да ни помогнете,но после ще се каете.Те обаче никак не обърнаха внимание на тия думи ,а отговориха: Когато турците дойдат при нас тогава ще се браним от тях.Така Кнтакузин се споразумя с Мурада .... и тогава Кантакузин ги пропусна да преминат Галиполи" Цитирано е в книга на Вера Мутафчиева,но изворът не е посочен.Обаче е датирано : " ... умря и Орхан в 1362 година. Остана Мурад .... "

а те.....седнали.....гърците да оправят..........

какво ми пишете тези минуси......вижте си премиера....2,5 милиона са под прага на бедноста....само си погледната новините....най-безкултурния народ,,дето знам.....а тук....еййй...само надървени патриоти.....един друг се ядът.....кой кумунист...кой боковист......кой костовист.....но определено..всички инфантили.....какъвто народ..такава и държава.....абе.....то е ясно......жалко за децата.......неграмотни,,,,,,чалговисти.....през 70-те ..ако се прибереш с слаба оценка...те понабиват вкъщи...а сега...отиват да бият Очителя......Тук...жертвата е виновна.....рая скапана....

Стига си се дървил, пролича се какъв си ти точно. Нормално е всеки да си казва мнението, това е демокрация. В спора се ражда истината. Рая ще викаш на безмозъчни фанатици, каквито са повечето мюсюлмани. Те са рая, защото не мислят. Разбра ли, резак, такъв.

До "az": Не те знам в коя държава и от колко време миеш чинии и не ме интересува. Ама явно не си успял много, та си натрупал бая злоба срещу другите. Но си дай сметка, че човек с твоята грамотност (пишеш " Очителя"!) не може да чака много от живота. малко са ти опъвали Ошите вашите на времето...

и аз за едни пари, дето ги дадоха, за да ни "помогнат" - подкупа на съдиите по спортна гимнастика, за да дадат заслужения от Данчо Йовчев медал на техния гимнастик. Беше много "братска" постъпка. Не го причиниха на германците, например.

Цивилизованият свят ги крепи и търпи само по настояване на Щатите (т.е. от военно-стратегически интерес). Опитите да хулят българите (пригласяйки на сърбета и мнакета) изразяват страх и чувство за малоценност от българите. Оставете булевардните коментари тук в този форум, а си дайте с/ка за истината за нещата. Бълг. народ е най-културният и най-силният на Балканите, каквито и опити да се прачвяпт за внушаване на обратнотот. Затова българите подминават със снизхождение кучешкия лай и женските задявки на разни измекяри и вредители. България никога не е проявявала веро9ломство и женски хитрини във външнатав си политика и отношения. Силния човек се държи достойно и великодушно с всички...

Гърците наистина помагат на жените от България!Къде тук в БГ -600 евро?А?За гледане на стар човек?Тук е-150.....евро де на месец...-300 лева!!!Ако не са българските емигрантки в Гърция да пращат евро на децата си....тук...да учат и после да бягат в англия и...запада....Не ка нашите мафиоти-Правителството и тия дето ги сложи де-се замислят-кой ще остане освен цигани и каракуда-като си заминат пенсионерите?

ако на нас бяха дали кредити да си вдигнем заплатите, кой щеше да им бърше осраните г.....?

Гърците обаче хитро премълчават за няколкото блокади по нашата граница, с които редовно нанасят щети за милиони евро на нашия бизнес.Тъй де, по комшийски. P.S Честно казано, лично на мен ми писна като българин, да бъдем изтривалка за вся сволач в ЕС.То верно, че всички сме зелени, ама ние сме все от "по-тъмно" зелените.И честно казано, отново личното ми мнение, че ако вноскта от близо 1 млрд. евро годишно в ЕС е влагаме в собственното сел.стопанство и промишленост ще имаме по-голяма ползва.А сега какво, строим основно детски площадки, велоалеи, екопътеки и обучаваме хора да могат да работят в метрополиите.

а и за какво протестираха? За високи доходи. Сега се сетили, че ги били окрали. А кога протестираха против кражбите? Сега пак протестират срещу икономиите. А да бъдат съдени крадците - кога?

Ние пък търпим векове наред мазните и лъжливи гърчоля!

Нема ли се похвалите и колко българки прекарахте изотзад за без пари?

А какво да кажем ние които създадахме, запазихме, изградихме и подържаме България. Това гръцкото е като летен дъжд- кратък, малък и незабелижим.

Леле,Мелиха по-полека.Според твоята логика излиза че си създала татко си.Турците излизат на историческата сцена след Българите.

Е, кои сте вие, бе, толкова велики и кадърни? Уточни, че като ти чета името, ми се въртят в главата и на върха на езика няколко не дотам лицеприятни мисли и изрази? Ако го направиш и не е това, което очаквам, може и да си взема думите обратно и да не изтърва тези, които много силно напират да бъдат изкрещяни на всеослушание!

Не и говори така.Тя говори с любов-макар и глупости.

Ако не ти плащат да пишеш подобни откровени глупости, явно ще е да имаш много сериозни проблеми със светогледа. Това ли ви нсаливат в главите в медресето? Я вземи и зчети историята и виж какво всъщност представляват турците. Откъде идват, с кого са живели...и какъв проект е Османската империя. Също така кой е Кемал А. и кой го финансира за "светската революция" и промяната на алфабета от арабско на латинско писмо. И въобще турчетата (селджукската орда) каква роля са изпълнявали в империята и кой всъщност яп е управлявал. Щади повече себе си, за да се излагаш по-малко.

Вси4ко ще им се върне, боклуци!

"През 1948 г. аз и още пет нашенци бяхме в най-страшния лагер на остров Макронисо. Използваха ни като зидари, в кухнята на пристанището. Рано една сутрин пристигна една гемия, от която бяха разтоварени около 50 момчета на възраст от 13 до 17 години. Всяко носеше кошница или торба със старите си дрешки. Комендантът на лагера - кръвопиецът полковник Тома Силю, започна своята реч: "Докарахме ви тука за превъзпитание. Вие сте деца на майка Елада и всеки трябва да подпише декларация, че не е "булгарико гурини" (българска свиня), а че е горд православен грък." Като по чудо всички деца гръмнаха в хор: "Ние сме българи!". Комендантът се опита още няколко пъти, обещавайки свобода и добра храна, но всички деца гръмнаха в хор: "Ние сме българи!" Тогава комендантът, побеснял, зарева: "Оти сти таласа!" (всички в морето). Започнаха да ги замерят с камъни. След половин час нареди да излязат от морето. Не излязоха всички деца, тъй като 5-6 българчета се удавиха. Още същата нощ тези деца герои бяха подложени на най-тежки мъчения. Това продължи още десетина дни, когато момчетата ги натоварихме, ни живи, ни умрели, на гемията, за да ги закарат в Атина на болница. Преди това тези деца бяха погълнали разни остри предмети като вилици, ножчета и др., за да се убият. Тези деца бяха от Кустурския край."

Този спомен е на Христо Лагадинов и е публикуван и във в."Македонска трибуна", излизащ в гр. Форт Уейн, САЩ, бр.3157 от 4 ноември 1993 г.

Нищо,отсега нататък гърците кръв ще повръщат.Тяхната лакомия им изяде главата.

Гърция ще потъне. Дънов.

С тоя дълг Гърция са народ без бъдеще.Дори и да им го намалят с 30 % отсега нататък гърците ги чака яко бачкане и много сълзи.Най-вероятно младите гърци ще избягат на запад.

Забрави обаче,да пишеш,че тогава в Гърция са управлявали политическите предци на евровасалските ПАСОК и Нова ДемокраДция,които са ви братски партии и ги тачите...:):))) И,че сега само са си сменили имената!! И,че в лагера,затворените гърци,са били хиляди и получавали същото отношение!! Е,това са "демократичните" партии...:):)))))))

малко да се засрамите и да спрете да пишете с тези усмивки по повод насилие над деца. Посочете източник, в който да прочетем, че същото нещо е причинявано и на гръцки деца в тези лагери или другаде!

Гърция създава първият концлагер в Европа към 18 юни 1913г. Той е специално предназначен само за македонски българи от гражданското население и пленени български войници. Това е лагерът на о. Трикери, където само за 3 месеца са унищожени според различните изследвания между 1000 и 7000 българи. През октомври 1913г. военнопленниците са освободени, но съдбата на останалите българи е неизвестна. Сведения за този лагер дава чехът Владимир Сис, който през 1914г. посещава острова и намира масовите гробове на избитите българи и ги фотографира.

Шефе...няма ли да има някакво увеличение на заплатите??? Шефа-Аз не съм дошъл в България да правя социална политика ,а да печеля Толкоз по въпроса...

Глупости фалирала държава да ни стане инвеститор на работните Българи.

Дааа Като са негодни българите е така.

Дааа Като са негодни българите е така.

Гърците са едно от най-лошите работодатели. По правило дават ниски заплати, не осигуряват работниците си, а условията на труд често са непоносими.

Но има и по-лоши. Българските меринджеи кариеристи.

Гърците се опитват да върнат на Батко жеста и нещо май да нятякват, но не им се получава,ами докато още са насрани вместо да им забърсваме поредните говна,дето още ги изсирват, в името на Европа,да вземе Батко да си преразгледа становището и да направи един национален референдум по списък какво точно и колко дължат гърците, подкрепяни от техните съюзници на България-колко пъти и с какви суми е била ощетена страната ни в полза на гърците и как смята Европа да ни овъзмезди-морално,материално,териториално-исторически и т.н.Така трябва да се постави въпросът.Но понеже е е възпитаник и приемник на Тато Правешки, не се очудвам за глупавата политика към гърците.Българският народ да се произнесе иска ли да другарува и да братува с гърците.Ако аз имам власт ще изловя всички долни гръцки пергиши, които мърсуват у нас и ще ги изпратя подарък за забавление на турската армия.Може и такъв филм скоро да гледаме.

Няма такива наглеци

Кой си ти с минуса

Тука няколко псевдо-българи правят жалки напъни да защитават гръцката кауза, те не случайно са влезли тук, видели заглавието. Не им обръщай внимание.

Да не обръщат внимание на пожарникара, помощ от него никой не е видял, други работи може. Дори Украйна получи 100 000 евро за борба с грипа от бълхария предния мандат на партийния секретар от пожарната. Щедра помощ.

ПАЗИ БОЖЕ ОТ ТАКИВИ ПОМОЩНИЦИ...

Не се сещам и за половин причина да се гордея, че съм българка. А като чета повечето коментари, направо се срамувам, че аз и авторите им принадлежим към един и същ народ. Това не означава, че мразя народа си или че му желая злото, напротив - дори му съчувствам и ми е мъчно, че сме такива примитиви във всяко едно отношение. Веднъж се опитах да обясня на мъжа си причината за нашата омраза към тях ''Ама вие много сте ни мачкали по турско време''. Отговорът беше ''Глупаво е да мразиш някого защото е по-находчив и по-оправен от теб, и по-успешно си отстоява интереса. Има смисъл да се опиташ да си като него''. Ако притежаваше българската злоба и примитивна простотия щеше да ми отговори ''Ами, кой ви е крив, че сте тъпи овце, ма!''. Това е разликата. И моля, не ме изпращайте да ходя където и да било, защото аз работя тук, тук плащам данъци и осигуровки и работя за просперитета на тази държава, което ми дава правото да изразявам свободно мнение :-)

Запази си мнението за себе си!

Буля,форума не е за нежни души!

Форумите са завладяни от дребнави злобари (сега им викат хейтъри) и направо душевно болни хора, опияняващи се от свободата на анонимността. А що се отнася до гърците,особенно съвременните има какво да научим от тях.Не е необходимо да се обичаме,но трябва да се уважаваме.Съседи са ни !

Коментарът ти ме накара да изпитам същите чувства към теб - съжаление, съчувствие и мъка. Че има българин/ка, който така и не е намерил причина да обича рода си, прадедите си, земята и същността си. А може би същата тази омраза, която описваш я изпитваш самата ти, но към своите. Жалко. А на мъжа си не си обяснила правилно. "Мачкали" не е точната дума. Точните думи са "клали" и "вземали децата ни". Ако това означава "оправност" и "успех", мерси, такъв успех не искам. И въпреки това ние не мразим толкова турците, колкото имаме основание. Ходим там на почивки, имаме приятели турци и се опитваме да забравим миналото. Ние сме толерантни. Повече от необходимото. Мъжът ти да отиде да обясни на евреите да не мразят германците. Няма как да изкорениш напълно историята.

един, дето е бил оправен като тях, мила - Влад Цепеш се е казвал. Правел е на турците точно това, което те - на другите. Ама му излезе лошо име...

тцтцтцтцтц чи толко са работещите! И колко са им заплатите на тия хорица дето им работят - 400 - 500 лв.!

На Бойко Борисов от ЕС му казват какво му е мнението и после той го изказва и най-много да ни скара със съседите. Вече всички комшии ни ненавиждат.. защото сме наведени дупедавци без собствено мнение. Сещам се за филма Yes man

нещо се цели...гърците не правят нищо ..ей така.Пък и в момента имат доста грижи у тях...

бая гърчоля взеха да вият как ги крадяли. Га ядахте кюфтетата не ривахте.

Та не разбрах срахми ли са дали или драхми

Доходите на гърците се поддържат на нива 6 пъти над българските, но никой не е седнал да спасява северния съсед. Много ясно, че в тая евтения по-богатия съсед ще се възползва от икономическите роби.

Поредното посолство след френското което се опитва да ни дава акъл . Те да си видят оцапаните гащи и да си траят

Кво бе искате си парите обратно ли та така сте се разквичали

Гледам,на едни батковци тук,не им харесва когато гръцкото посолство направо се гаври с българския народ а??:):))))))) Но,когато Германия се гаври с Гърция,тогава всичко си е по реда си,нали??:):))) Видяхте ли вълшебната сумичка??"Гърция ПРЕДОСТАВИ 11,000,000,000 за ЧАСТНИ инвестиции"...::))) Така,както стана в Гърция и евровасалите които я управляваха,откраднаха заедно с немската олигархия парите!! Но,по вашата логика-какво излиза?? Сиртакаджиите,които не искат да работят,са давали милиарди за България...:):)) ПОВТАРЯМ-ПО ВАШАТА логика!! Е,помислете,какви сте вие,щом сиракаджиите са давали пари...:):)) Виждате ли,че докато не почувстваш сам това което пожелаваш на другия и сто тояги,на чужд гръб-малко са..... Частни крадци гепят парите от бюджетите ги после ги дължат гражданите.... Айде,събудете се,защото ако успеят с Гърция,не ви виждам накъде сте като ви дойде редът от тези евромародери...

Разликата е, че с Гърция се гаврят само германците, а с България - всички. Дори ти си наясно с този факт.

Като пиша "Германия",нямам предвид гражданите,а властта... Малко е известен фактът,че много немски граждани - и м прави чест- когато разбират истината за репарациите и заемите които Германия дължи на Гърция,се обръщат към гръцките власти и питат колко пари се падат на глава от населението,за да платят!!!!! Дори,в Гърция,три двойки германци които живеят там,са дарили равни суми в общините в които живеят.....

И гръцките управляващи се гаверят с народа си и германските, като прехвърлят 4астни дългове на банките към държавата. Питаме народа референдум и след 3 дни правим то4но обратното на това, което народа казал. Защитават само интересите на едрите капиталисти и банкерите.

А какво казахте 1990 г., когато онзи наш мошеник Луканов обяви мораториум по дълга? Защото всички знаехте, че комунистите, хем ни окрадоха, хем ни оставиха да живеем скотски в дългове, а и кредиторите не проявиха разбиране. Припомнете ни какво казахте тогава Вие, добрите гърци? Това ни било чакало и нас. Напротив - ние това вече го преживяхме. Искате подкрепа и разбиране, а дадохте ли ни ги тогава? Или се възползвахте от бедността ни?

Да се учуди човек на акъла ти бе...:):))) Не вижсдш ли от коментара,че аз съм съгласен с вашата оценка за гръцкото посолство и глупостите които пише??:):))) за какви "добри гърци",на множествено число-второ лице,ми пишеш,все едно защитавам посолството?? А,сега ми кажи ти!! Защо сега ти скачаш и когато ти кажа аз,че същото е с Германия и Гърция,ти ми казваш да си е..а майката и да плащам с тройни лихви??

А как ти се струва ...европейски пари през гръцки фирми та у нас???

Ти ли не можеш да четеш,или моят български е толкова зле?? Я прочети внимателно какво пиша.... А,на теб как ти се вижда,същата схема,с вид на заеми и след това да дължиш ТИ парите,както стана в Гърция??:):)))))))

Тез палаври ходи ги пиши по гръцките форуми. Да ви е викал някой тука? Що не инвестирате в Норвегия или в Люксембург? Щото ви миришат краката за там ли? Дошли тук със скапаните си цехове за парцали и не плащат на хората с месеци, мошениците! Довлякоха се и дъртаците им сега, че бе им стигат пенсиите за там. Вървете на Бахамите, нали сте много велики!?

дър-дър-дър-дър....Вижте си само кой...и какви избирате да ви управляват!!!!Вижте си държавата,здравеопазването,УбразЪванието,армията,пУлицията....и т.н./... т.н....а..и джурналистиката...абе..всичко.....Гърците...и сърбите....може и да са гадни и незнам синкакви...но не и продажни..или поне за стотинки.Разсипано е всичко..щото...комунистите били го направили.....Идиотщтина.....тежко малоумие....А иначе.....то се знае....

Не знам гръцки работодател в България да плаща на работниците си както трябва да плаща в Гърция заплатите.Тези негодници трябва да бъдат изгонени с тояги и камъни от България

Гого, мама, ти работил ли си при български работодател в България? Е, айде поработи малко, виж как е, пък тогава говори за гръцките! Когато ние самите започнем да се уважаваме в собствената си страна, тогава можем да имаме претенции към другите! А иначе, инвеститорът си е инвеститор и си гледа инвестициите! Независимо от националността!

А ти работил ли си бе нещастнико?

Голяма помощ,няма що-2.5 милиарда инвестиции.Аз си помислих че са ни подарили 2.5 милиарда а пък те имали собственост за 2.5 милиарда.

Боли-нали?? Така боли и в Гърция,когато тези които откраднаха парите,казват че са дължими... Ето,виж сега,когато гръцкото посолство говори глупости,как се засягаш....

Въобще не ме боли.Просто се чудя на акъла на гърците.Явно бая са изтрещели щом говорят глупости.

Не ми дреме! Решавайте си гръцките проблеми. Ние ще си решаваме нашите.

Нагли африканци!Разбирате само от бой по етиопските крадливи тикви.

Ти,дори отговор не заслужаваш,защото обвиняваш "етиопците" пишейки с етиопска азбука батка...:):))))))

пишете с финикийските букви, а в нашата азбука има много наши букви - български. Ж-то, например как го пишете?

Коя азбука е етиопска?! Да не бъркаш кирилицата с глаголицата?

представете си само....наш(бг)предприемач....отива в Гр......отваря предприятие за ..нещо...и започва да наема работници.......и да прибира....:):)..принадена стойност:):.....да експлоатира гръцки граждани......да не им плаща заплати...и т.н.:):):):)Нека не се заблуждаваме....народът ни е скапан......Никъде няма такова нешо.....миньори..не взимали пари пол година...и вместо както румънците да идат с щангите на площада...те се заровили в галериите..и чакат някой да ги съжали.......и т.н...и т.н......Сами ще си довършите....

Ето къде са отишли гръцките милиарди ....

Българи и гърци са конкурентни популации на Балканите. Това е положението. В момента конкуренцията се практикува под цивилизована форма.

Е хайде да си припомним, биля, дали пък нямаше голямо количество статии, посветени на такива гръцки благородни работодатели, които са се изнизвали като пръдня без да платят на работниците си, а техниката си изнасяха нощем на прибежки... Ух ты, Греция, да поцелуй меня ниже, пожалуйста!

най- сме си близки с гърците и са най- нормалните на балканите... факт Политиката не трябва да влияе на народите да си сътрудничат

Факт? Хайде бе.

Гръцката наглост няма граници !

Където е текло,пак ще тече.

Таман всичко си оправиха грЪЦите и се заеха с България да я оправят. Това изглежда неслучайно става 2 дни след годишнината на отрязването на Никифоровата кратуна от кан Крум (да са свети името му). Айде "братя" гърци, нема нужда! Ние сме ви виждали и меда и жилото. Стотици женици и днеска шият без пари по незнайни дупки и манифактури, щото ни "помагате". Дръти "социално слаби" сладострастници пиполят по интимностите млади български момичета, принудени да им слугуват, щото ни обичат нас гърчолята, не за друго. И още и още - и все от тоя пуста обич и сал с едната цел да ни помогнете. Незабравими ще останат дивотиите, сторени от вас из Македонските земи, пак от едната обич към нази. Я си се навеждайте над паничката скапана, докото не я е строшил некой, напреднал с "Ясуто", оправете поличките и помпоните на гвардейците си и въобще правете квото щете, но не се занимавайте да ни "обичате", молим!

Нямаше как да го кажеш по-добре. Напълно подкрепям!

Аз пък виждам, че всеки що-годе свестен нашенец бяга от работа в български фирми и иска да работи в чужди такива у нас или въобяе навън! Дори и в Гърция! Що ли, питам се? И сигурно гърците са единствените, които държат хората на минимална заплата и са против вдигането ѝ от нашия Парламент! А защо ли в Македония като чуят българин бягат като от огън, след нашата дружеска армейска визита през ВСВ и присъединяването им към нас с германска помоящ? И що не искат да чуят за повторно присъединяване към България, както да речем Молдова към Румъния? Та хайде, нема нужда! Гърците били такива и онакива, а ние сме китки! Затова ни е такава държавата, щото гърците са били лошите! И сигурно те ни треснаха за президент замляка им РП? Смешно е!

До каквото и да се докопаха тука го размазаха успешно! - Сега чакат и мерси - няма как да стане!Освен, че са нагли до безобразие друго аз лично не виждам!Но за тарикатлъка си всеки рано или късно си плаща...

Сега ще се хвали България ;)

Нито съм каракачанин,нито национален предател.През 1915 г. андартите са клали дедите ми и останалите живи са ги изгонили в България.През 1943-44 г нашите пък са трепали македонци,сърби и албанци.... но това вече е минало.Тия в Германия не са ли трепали?Сега е друго,земите там сме ги загубили заради Фердинанд, после репарациите за земите ни сме загубили заради комунистите- гърците са ни платили всички земи в Горно Броди,ама комунистите са ги изпапкали и така.Сега ходя и си почивам там и кофтито е,че те живеят по добре и ни посрещат по добре.И в Турция е същото,иди там на почивка за да видиш кво е тва.Ама вие си драскате от разни лъжепартийни позиции и оставате на куйрука.

Не съм член на никоя партия. Не оспорвам, че стандартът им в момента /наблягам на "в момента"/ е по-висок. Добре, ще говорим за настояще и няма да споменаваме историята. Истината е една: Имат над 390 милиарда!!!! дълг, който не искат да платят / не че не могат/. Последният им заем от 7 млрд, за да платят една вноска се обезпечи от страните от ЕС, в това число и от България. Да си турист е едно, навсякъде те кътат, за да ти вземат парите. Но гърците обиждат българите и ни смятат за нискоинтелигентни аборигени. Това не го понасям и никога няма да го понеса, па ако ще почивката да е по 1 лев на вечер! Гърците са мързеливи /работят по 4 часа на ден, предимно като държавни служители/, горделиви /смятат, че светът им е задължен/ и високомерни. Щом такива хора ти харесват - добре.

заради комунистите, след 1944 година, никакви земи не са загубени нещо напрежението в главата ти е в повече, вземи пръдни и се успокой

Ти нормален ли си !!! заради комунистите !!! Заради комунистите са загубени македония като самосъзнание, Западните покрайнини не са потърсени никога да се обеденят с България заради тях. И незабравяй сега Кюстендил можеше да е в Сърбия заради целувките на Г. Димитров (национален предател)

Не знам какви ти е информацията и от къде си чел. Не знам какво са плащали гърците, но ние заради участието във втората световна сме платили репарации и на ГЪРЦИЯ и на ЮГОСЛАВИЯ. Не си спомням какво са сумите, но последните пари на гърчолята сме платили през 1966 година. А колкото за земите - че ти Ялта

Мили съграждани, любители на гръцкия народ, ще ви цитирам част от История славянобългарска, па дано нещо проумеете: "Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци."

Не. Бъркаш..не е така. Ние не говорим за това че гърците са супер или че нашите отношение са пракрасни...не..ние говорим за това че не е правилно да злобееме когато те са зле и да се радваме. Това няма да подобри нашето положение нито ще ни направи да живеем по добре. Няма какво да спечелиме от това. Когато външна сила мачка съседите така както мачка и ще ни мачка нас, не е време да се радваме!

Имам само два въпроса: От къде ще дойдат парите за връщане на гръцкия дълг, ако не го платят те? Кого ще смачка мечката, за да си вземе парите, ако не смачка длъжника? PS Въпросите са зададени с любов към съседите

Комунистическите лайнари като тебе винаги са съдействали на антибългарски настроените ни варварски съседи за унищожение на Българский род.

са зле, друже? Зле сме ние.

"Timeo danaos et dona ferentes" или : "I fear the Greeks even when they bear gifts" , или, по нашенски: Бой се от Данайците, даже и когато носят дарове! Пък, чак се и хвалят!

в десятката. 1000 +