Коментари - СИРИЗА печели изборите в Гърция | Днес.dir.bg

СИРИЗА печели изборите в Гърция

Радикалната левица СИРИЗА печели предсрочните избори в Гърция с 35,47% след преброяването на 98,25% от бюлетините.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА печели изборите в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

КОЛКОТО И ДА НИ ПРЕДСТАВЯТ "ЛОШОТО " ПОЛОЖЕНИЕ НА ГЪРЦИТЕ, ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ, КАК ДА ГО ИСКАТ И КАКВО ДА ОТСТОЯВАТ. ЗА ТОВА ПОЧТИ ЦЯЛА СОФИЯ СЕ ИЗНАСЯ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ В ГЪРЦИЯ ИНАЧЕ ТАМ Е "МНОГО ЗЛЕ". ХА ДАНО СЕ СЪБУДИМ.

Гърците са рядко прост, но пък изключително мързелив народ.

Ципрас два пъти лъже гърците да го избират, а наш болен едва прескача бариерата за влизане в НС. Умен е българският народ!

Само не успях да схвана какво общо има Волен Сидеров с Алексис Ципрас?

Помисли!

\За мене едно е ясно отдавна и за това резултатите са такива, Ципрас никога няма да заеме поза партер като нашите Бойко, Плевнелиев, разни набедени военни министри, вътрешни министри, и др. Може да дзопускат грешжки, но те се опълчива на ЕС ио за това народа подкрепя Ципрас. За нула време прави референдум , за кратък срок прави избори. Това е даване на възможност на народа да реши какво ще става понататък. Още повече, че там народа е сплотен. Каквито исторически данни да вадим, сега времената са други.

А поза партер към Масква от болен, Гоце и съргей я приемаш най-безропотно!!! От къде ви намират такива утрепки???

Орлин Данев

А ти защо сложи Червеният Еврогейски Плъх и Гоце Трипера- които са американско-турски лакеи в един отбор с Волен? Ти първите двама за фенове на Путин ли ги смяташ?Много бъркаш,ако така мислиш...:)

Ципрас изви ръцете и на кредитори и на ЕС. Как да не си го избере народа? Колко млрд. дълг им опростиха? Ае, важна е свършената работа, а реформите са задължителни и Ципрас ще ги въведе без да даде късче леб на запада.

гърците са по-добре. Гърция има икономика, а ние имаме мутеренско-гробарски апарат за усвояване на евросредства. Съгласете се , че има разлика между икономика и мутренска мафиотска система за източване и ограбване на народа.

левите и прогресивни сили. Да се задавят дано от награбеното българските крадидемократи - седесари, гробари, костовари амсалакпатриотари, милиардеразбукари и т.н. паплач долна крадлива антибългарска.

Това е една мръсна комунистическо-неолиберастка измет която преди целуваше задниците на СССР, а сега същите индивидии техните деца и внуци се гъзят на пиндосляците от най-омразната държава в Света- ПАЩ !

Щом мислиш така що тогава не гласуваш за комунистите, нали еж те са крадливите капиталисти за които ти държиш.

Леви и прогресивни ??? Ама ти съвсем се обърка.

ЦИПРАС е комОниЗ и сАвеЦки агент на Путин!

американски го-но произведено у нас.

Чак замириса.

Точно така е да знаеш...затова се наведе на пиндосляците от ПАЩ и на ЕвроГейския Халифат! :)....

Нямаше начин гърците да изберат партия, която да ги кара да работят и да не профукват пари за глупости

Abu Talib

Много им е шантава избирателната система.Нашата пък заимства оставката на МС с всичките гръцки тъпотии по тази система.Право и гърци са несъвместими понятия.Това добре да се помни.

Браво на гърците- това е бърза и експедитивна администрация. След нас обявиха, 1е ще има избори, насрочиха ги преди нащите, а веднага след изборите, т.е. довечера Ципрас ще се закълне в Парламента им- всичко за 2 месеца. А у нас половин година само не можем едни избори да насрочим и проведем. Ето за това те живеят добре!

Шило

Много ми е интересно, кой ще се коалира със СИРИЗА?

Същите които и преди-"С.Г."....

"Котировките на Атинската фондова борса се понижиха тази сутрин след победата на радикалната левица СИРИЗА" Това означава че лимита за теглене на ден вече ще от 50 на 20 евро за ден !

Нормално е. Риптилите не обичат нещата да стават по друг начин, освен по техния. Сега ще опитат всякакви начини за дестабилизация на Гърция. И ако не помогне - ще направят поредната пролет (на която ние берем гайлето вече 25 години).

Така ще е....пълна мизерия и при неолиберастите и при техните побратими-комунягите.... Само нашите колеги от ХРИСИ АВГИ могат да спасят Гърция и само нашата АТАКА може да спаси България!

dionisiosd@yahoo.com

Понеже си интелигентен и не си агресивен човек-а разумен,да ти напомня,че съм ти казал,че "Хриси Авги",са откровени нацисти и на тяхното ръководство,почти няма уравновесен или без криминално досие,човек.... Откъде знам?? Този тюфлек "Михалолиакос" е братовчед на майка ми!! Сидеров,наистина е "шумен",дори "краен" понякога,но в никакъв случай не може да се каже-със сравнение със "Х.А."-,чее нацист.Просто в България,самите нацистчета,нямайки нещо по-"агресивно" да се присламчат,се обозначават като "атакисти"..... Е,тези които не са при ненормалниците като Расате и отец Гелеменов де!!!

Напълно неоснователни са очакванията, че Ципрата ще води политика за излизане на Гърция от ЕС, НАТО, и обвързване със страните от БРИКС! Гърците това не го искат! Те дори се считат за основатели на европейската цивилизация, при това не без основание, и няма аргументи да се очаква обратното!

Точно за това ние от АТАКА НЕ ПОДДЪРЖАМЕ СИРИЗА, винаги сме били,сега бяхме и за в бъдеще ще бъдем ЗА нашите колеги от ХРИСИ АВГИ (Златна Зора), която от своя страна щеше да извади Гърция и от НА(Ф)ТО и от ЕвроГейския Халифат и щеше да върне в обращение драхмес !

Българите ходиха в Гърция за наблюдатели, да видят как гърците провеждат избори. Днес се връщат и ще приложат опита,който са видели на 20 .09. в България по време на изборите през октомври,но сигурно не са видели там как променят бюлетините в чувалите. Е, това е. Важно е, че по празниците видяха как гласуват гърците

Толкова е зле в Гърция,че не могат да се отпушат магистралите за натам от пътуващи българи. А тук е толкова хубаво,че никой не иска да прекара празниците си.....

Днес Гърция утре България.

За мен Ципрас ще бъде политик от ранга на Орбан, само ако изтъргува срещу сегашното състояние - нападението на пришълците своите позиции и даде курс към БРИКС. Ако се хване на Меркел от преди орките, значи е глупак

Ципрас е хитър, не е луд.Да не се бърка със Сидеров...Към БРИКС да ги карал..Гърците са си бракми дори и в ЕС, пък в БРИКС(при другите бракми) съвсем ще я втасат..Я по-добре се присламчи към откачените, които разпадат ЕС под другата статия..Че аман от ненормалници

всъщност няма значение колко са глупави или отчаяни гърците европа пак ще ги спасява от глупостта им :) а може би вече не? но съм сигурен че ципрас не е толкова глупав и ще направи това което европа иска от него щото е очевидно че иначе гърция отива на ниво субсахарна африка или извънмосковска русия а това е зле и за нас

Ти като пишеш за Русия и субсахарна Африканас,нали си даваш сметка,че според евростат сме най-бедната държава на КОНТИНЕТА Европа,а не само в ЕС. От каква гледна точка е самочувствието ти и съда над Гърция,рефорторски троле ?

От твоята неповторима глупост,ще има ли кой да ни спаси????

На Ципурата му казаха ясно - този път опрощаване на дългове няма да има. Вариантите са два - следва безусловно изискванията на кредиторите за реформи, или Гърция фалира. Всичко друго са глупости и евтина павианска пропаганда.

Това го казаха германците...:):))) САЩ и Русия обаче,му казаха да спре да се опълчва и да подпише,защото те ще имат грижата да сложат Германия на място!! Не само за измамите с гръцкия и италиянския дълг,но и заради майдана,`дето го направи защото се помисли за фактор,без да пита силните батковци...И заради подкупите на немските фирми в Европа,за да елиминират американските фирми като конкуренция при държавните поръчки......И заради неблагодарността на Германия,заради това,че-както каза министърът Лиу(САЩ)-американците направиха войната в Югославия след настояване от страна на немците,под предтекст,че немската армия не може да се бърка,защото спомените от нацисткия ботуш са още "пресни"... И заради това,че за разлика от немските граждани които са нормални хора,немската върхушка не може да избяга от от логиката на нацисткия гнилоч.... Германия-капут!! Само перални и мерцедеси отсега нататък!!!

DIDA

И така, гърците ще продължат да си пият узото, да щтракат с пръсти и да играят сиртаки а българите ще ходят да им бършат задниците. Който го може - може; ние българите - НЕ!

Гърците умеят да се веселят, както само те си могат! Това го е открил още Марко Семов! Близо до техните възможности за всеотдайна веселба са сърбите, следват македонците! Българите са обременени, като причините са комплексни, от загубения национлен идеал, до тежката форма на комунизъм, сравним с югославския!

Охх ама това е вече толкова изтъркано! Че кой ги бута българите да ходят да бършат з.дници в Гърция? Звучи така сякаш гърците ги карат! И защо да не си танцуват сиртакито? Дай да лягат да умират ли, защото по ред причини (и не заради бля бля мързеливите гърци) държавата "олекна"? Имаш ли представа, че 100 000 от нашите сънародници са с години там и чакат само на помощи? А колко чакат на пенсия от там (нищо, че ту си вземат и българска такава)? И после иначе много приказваме нали...

Победата на Ципрата е предизвестена. Г-н "постна пица" предвиди всичко, което се случи досега в Гърция! От оставката на Варуфакис, през правителствената и парламентарна криза, до втората победа на част от Сириза с Ципрас. Гърците дефакто нямаха алтернатива, като се има предвид избухналия негативизъм към основните партии ПАСОК и Нова демокрация!

Много коментиращи не схващат логиката, защо в богатите страни гласуват за левите партии, и защо в бедните за десните! Причината за това се корени в генезиса на партиите. Призванието на левите партии е да се грижат за РАЗПРДЕЛЕНИЕТО на националното богатство. Левите са по-чувствителни към слабите слоеве! Призванието на десните партии е НАРАСТВАНЕТО на националното богатство. Десните дават по-добри възможности за активното население!

от не фалшименто десните партии, дават нарастване на националното богатство-дават!За радост на комуняги като тебе, които после се добират до разпределянето!?Най-вече в собствените си джобове!Накрая тълпата, дето все "настъпва мотиката", слушайки ляво политическите лъжци и мошеници, си остава с пръст в г..з!

Човече, сложих ти плюс за коментара, защото по принцип го споделям, въпреки объркването ти за моята персона. Не съм привърженик на комунистическата философия, идеология, въпреки че съм я изучавал и я познавам!

ако говориш за България тук никога не е имало дясна партия дори СДС бяха центристи без ясно дясно мислене и стратегия герб са безформени популисти и могат да кажат всичко стига да се хареса на мнозинството в много богати държави гласуват за десни партии :) по-скоро дясно-центристки затова ЕНП е най-голямата група :) гърция не е богата чехия и словакия са на нейното ниво вече по-скоро средноевропейска

Със всичко съм съгласен. Под десни партии се разбират десно-центристки, под крайно дясни се разбират фашиските партии, въпреки че те са възникнали като социалистическо-работнически. В богатите страни левите и десните се сменят според обществената необходимост, почувствана от избирателите. Когато икономиката на дадена страна е стагнирана, макар и богата, идва дясното правителство.

С две думи десните партии правят пари,левите ги харчат......:-) :-) :-) Затова левите партии идват на власт във богати страни,да има какво да харчат!!! В бедните страни трябва да се правят пари-съответно има нужда от десни партии!!! В Гърция Сириза въпреки победата си е обречена на провал във бъдеще........Освен ако не смени тотално популистката си левичарска политика!!! Просто в Гърция няма пари за харчене,а левите само за това ги бива :-) :-)

Всичко е точно така! Просто Сириза е обречена да води дясна политика. Няма никакво значение избирателите на Сириза дали се считат за леви или десни.

избирателна пАсмина с бързи темпове "евоюлира" до висотите на превъртялата, българска избирателна пАсмина!Първо, избират Ципурката да управлява, щото нямало да изпълнява изискванията на Европейския съюз за определен начин на социално-политическа и икономическа дейност!? За да могат да си връщат все пак, поне някаква част, от космическите финансови дългове!?След това отново избират да управлява Ципурката, кой ли може да каже защо!?Вероятно, защото се е съгласил да прави всичко, както ЕС му го поиска!?В пълна лъжа и хамелеонско извъртане от всичко, което обещаваше да прави като минпред, при първото му избиране във властта!?

БРАВО!!!

Редно е а и се полага, който е забъркал кашата, той да я сърба .

Само не е ясно, защо продължават да я наричат ''радикална левица''?Сякаш може да направи нещо друго, различно от това, което и казват ''хората с парите''

Добро развитие за Гърция. Ципрас се очисти от своите съпартийци, несподелящи политиката му. Правителството ще има солидна подкрепа почти от всички партии, като в някои случаи е възможна дори и от Нова демокрация. Евроскептиците в парламента ще са не повече от 10%!

Евроскептиците са много повече в гръцкия парламент, дори самият Ципрас. Но, както е казал Ленин: "За да направиш крачка напред, трябва да направиш две назад"

Ципрас е проевропейски политик, въпреки левичарските си залитания, най-вече в речите! Все пак е длъжен да поддържа доверието на избирателите и любовта на феновете си!

Да се спечелят изборите в такъв момент когато трябва да се правят реформите, да се уволнява масово и да се намаляват доходите е тъжна победа. Е нищо, то се вижда че Ципрас за това са го поставили.

Поздрав за всички соросоиди: ОХИ, ОХИ и 100 млрд за Гърция. За България т.е. Боко - един гол банан на клона.

Ако България тежи на международните везни 1 кг., то Гърция тежи 10 тона.

Геостратегическото и геополитическото положение на България е даже по-тежко от това на Гърция, защото е врата на Русия и цяла централна Азия плюс Китай към Европа. Но имаме партерни политици, които няма как да го осребрят за България.

Тежи 1 кг, защото България е наблегнала на "духовното".

Къде са политолозите и социолозите който до 19.9 предричаха крах на Сириза и почти сигурна победа на Нова демокрация. Къде е соросчето Каролев който правеше мрачни прогнози за Ципрас ??????

Победата на Сириза е победа над робовладелската европрактика за строги икономии. Ние по брой на умрели и избягали доказваме тази убийствена стара колониална политика на блудницата Европа. Дойчо лапа, а Ганьо зяпа.така сме били винаги.Но такава е съдбата на робите....

Който знае поне малко география да ходи да изтрие Гърция от картата на света. Тая държава с Ципрас на чело за мене не съществува!

Тя Гърция си съществува и ще си съществува. Друг е въпроса какво ще стане с гърците.

Мдаа май обаче не се учудвам.....гръцкото общество е по-маргинализирано и от нашето....въпреки пропагандата на медиите и социологическите агенции в полза на нова демокрация избирателите не се подведоха и гласуваха по съвест....не напразно и подемос преглътнаха отстъплението на ципрас и демонстрираха подкрепа.....очаквам с интерес изборите в испания!!!

Догодина може да е кофти да се ходи на море в Гърция, щото вместо да се лежи на плажа, може да се наложи по цял ден да се клечи пред банките, та да се обменят еврата за драхми през час-два.

Голяма работа е този Ципрас.каза на Меркел-Какво ? Искаш да вземеш и Акропола ли ? Направо я смаза. Заемите на гърците ще бъдат преструктуирани и опростени. Защо ? Кога и на кого Германия е изплатила дълговете си на 100%.САЩ? Англия? Франция? Само ние, както пише Дизраели като робска нация от страх плащаме всичко.... Само ,че гърците им го казват направо в очите на тези евробандити и мошенници.Крали и убивали 1000 години в целия свят.

Сигурно не си бил това лято в Гърция.За чужденците нямаше никакъв проблем .По цялото северно крайбрежие и Халкидики не срещнахме никакви проблеми с наша българска кредитна карта.Магазини заведения плащаш без ограничение.Теглиш пари без ограничения стига да имаш кредитна или дебитна карта.

Аз съм патриот, затова почиваме само в България. Оставям си парите тук. Пък и със същите пари, с които тук изкарваме (при много добри условия) 3-4 седмици, колко време ще изкараме в Гърция?

Трябва да си отчайващо тъп, Този, За да осереш форума, с твойта жълто- лепкава дрисня? Хигиенистката , баба ти Тодорка

честито! щом е такъв изборът на гръкия народ - така да бъде! Oт тук нататаък да видим какво ще се случи!

Когато гъркини дойдат да почистват нашите майки, тогава можем да кажем ,че в Гърция е зле. Засега е обратното.Даже повече българи отиват в Гърция на ребота.

А пък гърците, докато имаха пари, ходеха в Сандански на пазар, на зъболекар, на почивка...

А пък аз се изпиках на балкона на комшията под мен, защото сутринта го видях как като мина покрай Опела ми го надраска с ключа си.

Победата на Сириза е победа над робовладелската европрактика за строги икономии. Ние по брой на умрели и избягали доказваме тази убийствена стара колониална политика на блудницата Европа. Дойчо лапа, а Ганьо зяпа.така сме били винаги.Но такава е съдбата на робите....

Пак късмет, че е бил комшията под....Ако беше ти го надраскал този над теб, щеше да си в затруднено положение

Едно време имаше виц. Говорят си гърче и българче през граничната ограда. Гърчето се хвали - ние си имаме портокали. Българчето отговаря - ние пък си имаме социализъм. Гърчето отговаря - и ние, ако поискаме, можем да имаме социализъм. Е, тогава няма да имате портокали, казва българчето...

А сега българчето може свободно да ходи и да бере портокалите на гърчето. И да си пече дупето на прекрасните гръцки плажове.

Гръцкия народ не трябва да работи. Гърците са аристократи. Гърция е най-древната държава. Свобода за Гърция!

За няма шес месеца, Два мандата спечелиха! Както е тръгнало, Борисов скоро ще го духа? Амин дай Боже, и ние някога да се оправиме! Една баба, бленуваща шийка от пиле със зеле. А проф. Лизняшки пак бленува на бойко Трети манда?

2%?????

Ще го призная, ако накара гърците да работят и да плащат данъци. А иначе тоя филм го гледахме вече. До Нова година - нови избори.

Ще ме извиняваш, ама гърците си скъсват д.то от работа точно колкото нас българите! То нека да има работа да видим дали няма да работят. Тази песен сме я пяли вече...Ситуацията е такава, че 25% са безработни и то не по собствено желание! Така че Ципрас да не си дава дупето на Меркел, а да мисли за гръцкия народ и най-важното - да реши проблема с огромния брой афро и араби, които смучат Гърция!

крайнолеви и крайнодесни клоуни се обединяват в опит да спрат влиянието на проспериращата част от европа... излъгаха веднъж глупавата част от гръцкия народ очевидно успяха да го излъжат още веднъж но когато те излъжат повече от веднъж вината си е в теб! тук на балканите явно има много хора които вярват в приказки и утопии :) не е лошо да се отбележи и фактът че крайнолявата сириза не е спечелила изборите ще й трябват и крайнодесните лъжци за да управляват :)))

Нито са крайнолеви,нито са крайнодесни,глупако....:):)))) За "клоуните",ще замълча,защото си авторитет!! Професор по клоунадите,би трябвало да преценява правилно,кой му е колега-шут...:):))))))))

Въобще не ме учудва ,че Ципрас е спечелил миналият месец и аз му оставих 1200 евро на Халкидики ,не видях никаква криза ,морето е страхотно ,въобще господ им е дал невероятна природа и морета ,и е близо само на 350 км от София ,пълно е с българи ,сърби македонци които си оставят парите там ,гърците винаги ще са добре ,а и Сириза за момента ги устройва ,взимат си нови заеми и си пият узото ,и касов бон не не видях за 10 дни ,даже и на бензиностанцията.

Догодина си вземи един празен куфар вместо портфейла. Ще ти трябва.

Аз,още навремето ви предупредих във форума,че Ципрас е непредвидим и често постъпва изненадващо!!:):))) В случая,постъпи като победен,подписа споразумението и им разката фамилията...:):)) Не само направи избори и ги спечели-така,че сега не могат копче да кажат за следващите му постъпки-но и когато Германия иска "вноска" от измамата с лихварските изпъления,той я прави в няколко десетки хиляди "бежанци".... Не,че има кой знае какво значение кой ще управлява и там,но е кеф да гледаш Рамаданопръмокунегербероседесаробесепарите,да се гърчат и да им избива пияна по форумите...:):)))))))

Боже, Боже... Дреме ни на нас на оная работа. Гърците да му мислят. Само изчакай.

dionisiosd@yahoo.com

Като гледам коментарите на някои,не е като да не им дреме я...:):)))) Е,не лично,но на "шефа",не му е все едно де!!:):))))))))

Та нали само те са си там ,та кой друг им остана... То и у Нас ще останат само пенсионери и млади деца ,които малко по малко.... и Т-2 и тутуру ту.... Замислени деца ,които направихме преждевременно да остареят като .... Нас.

Ципрас, след като от доста наляво зави към центъра, получи вота за най-малко зло, според мнозинството. Дали няма сега пак да се люшне наляво, привиквайки и комунягите с петте им и кусур % у властта ?

Това което упорито отказвате да разберете едни хора е,че не на всякъде хората представляващи определена политическа сила,са еднакви... Комунистите в Гърция,може да са всякакви и да са сковани политически,живеещи в други времена,но не се продават!! Това,всички им го признават-приятели и врагове!!!

СИРИЗА печели изборите в Гърция Щом популизма в Гърция "печели "изборите, тогава няма на кого да се сърдят гърците, освен на себе си.

би ли ми посочил една страна в развития свят, където популизма не е спечелил последните 20-25 години?

Посочвам ти Швейцария.

вероятно единственият + на гърците беше че чърчил ги е поискал на страната на запада а сталин се е съгласил преди често ги давах като пример как при нас комунизма ни е направил бедни и несвободни а как при тях свободата им е дала доста но ЯВНО богатството им беше дадено наготово от сащ и европа щото ЯВНО като цяло нямат акъл за 2 евро!!! щом тая година не разбраха никога няма да разберат

Е, след година-две, като започнат да внасят портокали и маслини, ще им се изясни. Не знам само с какво ще ги плащат, щото никой няма да им иска тоалетната хартия. Трябва наистина да си неистово тъп, за да настъпиш два пъти една и съща мотика, за няма и една година.

кое да разберат? че дори и малките държави могат да имат топки? че това, казва германия е в повечето случаи е или тъпизъм или лъжа? че процента на дълга спрямо бвп на гърция е по-малък от този на германия и франция ?

Какви топки? Взимали заеми, не щат да ги връщат. Това не са хора с топки, а мошеници. Почтените хора си връщат заемите.

Сега вече драхмата не им мърда. Една драхма = една рубла.

Спечелила и то с честни избори. А нашите боклуци печелят с кебапчета , мангизи и всякакви манипулации.....

Коментари - СИРИЗА печели изборите в Гърция | Днес.dir.bg

СИРИЗА печели изборите в Гърция

Радикалната левица СИРИЗА печели предсрочните избори в Гърция с 35,47% след преброяването на 98,25% от бюлетините.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА печели изборите в Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

КОЛКОТО И ДА НИ ПРЕДСТАВЯТ "ЛОШОТО " ПОЛОЖЕНИЕ НА ГЪРЦИТЕ, ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ, КАК ДА ГО ИСКАТ И КАКВО ДА ОТСТОЯВАТ. ЗА ТОВА ПОЧТИ ЦЯЛА СОФИЯ СЕ ИЗНАСЯ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ В ГЪРЦИЯ ИНАЧЕ ТАМ Е "МНОГО ЗЛЕ". ХА ДАНО СЕ СЪБУДИМ.

Гърците са рядко прост, но пък изключително мързелив народ.

Ципрас два пъти лъже гърците да го избират, а наш болен едва прескача бариерата за влизане в НС. Умен е българският народ!

Само не успях да схвана какво общо има Волен Сидеров с Алексис Ципрас?

Помисли!

\За мене едно е ясно отдавна и за това резултатите са такива, Ципрас никога няма да заеме поза партер като нашите Бойко, Плевнелиев, разни набедени военни министри, вътрешни министри, и др. Може да дзопускат грешжки, но те се опълчива на ЕС ио за това народа подкрепя Ципрас. За нула време прави референдум , за кратък срок прави избори. Това е даване на възможност на народа да реши какво ще става понататък. Още повече, че там народа е сплотен. Каквито исторически данни да вадим, сега времената са други.

А поза партер към Масква от болен, Гоце и съргей я приемаш най-безропотно!!! От къде ви намират такива утрепки???

Орлин Данев

А ти защо сложи Червеният Еврогейски Плъх и Гоце Трипера- които са американско-турски лакеи в един отбор с Волен? Ти първите двама за фенове на Путин ли ги смяташ?Много бъркаш,ако така мислиш...:)

Ципрас изви ръцете и на кредитори и на ЕС. Как да не си го избере народа? Колко млрд. дълг им опростиха? Ае, важна е свършената работа, а реформите са задължителни и Ципрас ще ги въведе без да даде късче леб на запада.

гърците са по-добре. Гърция има икономика, а ние имаме мутеренско-гробарски апарат за усвояване на евросредства. Съгласете се , че има разлика между икономика и мутренска мафиотска система за източване и ограбване на народа.

левите и прогресивни сили. Да се задавят дано от награбеното българските крадидемократи - седесари, гробари, костовари амсалакпатриотари, милиардеразбукари и т.н. паплач долна крадлива антибългарска.

Това е една мръсна комунистическо-неолиберастка измет която преди целуваше задниците на СССР, а сега същите индивидии техните деца и внуци се гъзят на пиндосляците от най-омразната държава в Света- ПАЩ !

Щом мислиш така що тогава не гласуваш за комунистите, нали еж те са крадливите капиталисти за които ти държиш.

Леви и прогресивни ??? Ама ти съвсем се обърка.

ЦИПРАС е комОниЗ и сАвеЦки агент на Путин!

американски го-но произведено у нас.

Чак замириса.

Точно така е да знаеш...затова се наведе на пиндосляците от ПАЩ и на ЕвроГейския Халифат! :)....

Нямаше начин гърците да изберат партия, която да ги кара да работят и да не профукват пари за глупости

Abu Talib

Много им е шантава избирателната система.Нашата пък заимства оставката на МС с всичките гръцки тъпотии по тази система.Право и гърци са несъвместими понятия.Това добре да се помни.

Браво на гърците- това е бърза и експедитивна администрация. След нас обявиха, 1е ще има избори, насрочиха ги преди нащите, а веднага след изборите, т.е. довечера Ципрас ще се закълне в Парламента им- всичко за 2 месеца. А у нас половин година само не можем едни избори да насрочим и проведем. Ето за това те живеят добре!

Шило

Много ми е интересно, кой ще се коалира със СИРИЗА?

Същите които и преди-"С.Г."....

"Котировките на Атинската фондова борса се понижиха тази сутрин след победата на радикалната левица СИРИЗА" Това означава че лимита за теглене на ден вече ще от 50 на 20 евро за ден !

Нормално е. Риптилите не обичат нещата да стават по друг начин, освен по техния. Сега ще опитат всякакви начини за дестабилизация на Гърция. И ако не помогне - ще направят поредната пролет (на която ние берем гайлето вече 25 години).

Така ще е....пълна мизерия и при неолиберастите и при техните побратими-комунягите.... Само нашите колеги от ХРИСИ АВГИ могат да спасят Гърция и само нашата АТАКА може да спаси България!

dionisiosd@yahoo.com

Понеже си интелигентен и не си агресивен човек-а разумен,да ти напомня,че съм ти казал,че "Хриси Авги",са откровени нацисти и на тяхното ръководство,почти няма уравновесен или без криминално досие,човек.... Откъде знам?? Този тюфлек "Михалолиакос" е братовчед на майка ми!! Сидеров,наистина е "шумен",дори "краен" понякога,но в никакъв случай не може да се каже-със сравнение със "Х.А."-,чее нацист.Просто в България,самите нацистчета,нямайки нещо по-"агресивно" да се присламчат,се обозначават като "атакисти"..... Е,тези които не са при ненормалниците като Расате и отец Гелеменов де!!!

Напълно неоснователни са очакванията, че Ципрата ще води политика за излизане на Гърция от ЕС, НАТО, и обвързване със страните от БРИКС! Гърците това не го искат! Те дори се считат за основатели на европейската цивилизация, при това не без основание, и няма аргументи да се очаква обратното!

Точно за това ние от АТАКА НЕ ПОДДЪРЖАМЕ СИРИЗА, винаги сме били,сега бяхме и за в бъдеще ще бъдем ЗА нашите колеги от ХРИСИ АВГИ (Златна Зора), която от своя страна щеше да извади Гърция и от НА(Ф)ТО и от ЕвроГейския Халифат и щеше да върне в обращение драхмес !

Българите ходиха в Гърция за наблюдатели, да видят как гърците провеждат избори. Днес се връщат и ще приложат опита,който са видели на 20 .09. в България по време на изборите през октомври,но сигурно не са видели там как променят бюлетините в чувалите. Е, това е. Важно е, че по празниците видяха как гласуват гърците

Толкова е зле в Гърция,че не могат да се отпушат магистралите за натам от пътуващи българи. А тук е толкова хубаво,че никой не иска да прекара празниците си.....

Днес Гърция утре България.

За мен Ципрас ще бъде политик от ранга на Орбан, само ако изтъргува срещу сегашното състояние - нападението на пришълците своите позиции и даде курс към БРИКС. Ако се хване на Меркел от преди орките, значи е глупак

Ципрас е хитър, не е луд.Да не се бърка със Сидеров...Към БРИКС да ги карал..Гърците са си бракми дори и в ЕС, пък в БРИКС(при другите бракми) съвсем ще я втасат..Я по-добре се присламчи към откачените, които разпадат ЕС под другата статия..Че аман от ненормалници

всъщност няма значение колко са глупави или отчаяни гърците европа пак ще ги спасява от глупостта им :) а може би вече не? но съм сигурен че ципрас не е толкова глупав и ще направи това което европа иска от него щото е очевидно че иначе гърция отива на ниво субсахарна африка или извънмосковска русия а това е зле и за нас

Ти като пишеш за Русия и субсахарна Африканас,нали си даваш сметка,че според евростат сме най-бедната държава на КОНТИНЕТА Европа,а не само в ЕС. От каква гледна точка е самочувствието ти и съда над Гърция,рефорторски троле ?

От твоята неповторима глупост,ще има ли кой да ни спаси????

На Ципурата му казаха ясно - този път опрощаване на дългове няма да има. Вариантите са два - следва безусловно изискванията на кредиторите за реформи, или Гърция фалира. Всичко друго са глупости и евтина павианска пропаганда.

Това го казаха германците...:):))) САЩ и Русия обаче,му казаха да спре да се опълчва и да подпише,защото те ще имат грижата да сложат Германия на място!! Не само за измамите с гръцкия и италиянския дълг,но и заради майдана,`дето го направи защото се помисли за фактор,без да пита силните батковци...И заради подкупите на немските фирми в Европа,за да елиминират американските фирми като конкуренция при държавните поръчки......И заради неблагодарността на Германия,заради това,че-както каза министърът Лиу(САЩ)-американците направиха войната в Югославия след настояване от страна на немците,под предтекст,че немската армия не може да се бърка,защото спомените от нацисткия ботуш са още "пресни"... И заради това,че за разлика от немските граждани които са нормални хора,немската върхушка не може да избяга от от логиката на нацисткия гнилоч.... Германия-капут!! Само перални и мерцедеси отсега нататък!!!

DIDA

И така, гърците ще продължат да си пият узото, да щтракат с пръсти и да играят сиртаки а българите ще ходят да им бършат задниците. Който го може - може; ние българите - НЕ!

Гърците умеят да се веселят, както само те си могат! Това го е открил още Марко Семов! Близо до техните възможности за всеотдайна веселба са сърбите, следват македонците! Българите са обременени, като причините са комплексни, от загубения национлен идеал, до тежката форма на комунизъм, сравним с югославския!

Охх ама това е вече толкова изтъркано! Че кой ги бута българите да ходят да бършат з.дници в Гърция? Звучи така сякаш гърците ги карат! И защо да не си танцуват сиртакито? Дай да лягат да умират ли, защото по ред причини (и не заради бля бля мързеливите гърци) държавата "олекна"? Имаш ли представа, че 100 000 от нашите сънародници са с години там и чакат само на помощи? А колко чакат на пенсия от там (нищо, че ту си вземат и българска такава)? И после иначе много приказваме нали...

Победата на Ципрата е предизвестена. Г-н "постна пица" предвиди всичко, което се случи досега в Гърция! От оставката на Варуфакис, през правителствената и парламентарна криза, до втората победа на част от Сириза с Ципрас. Гърците дефакто нямаха алтернатива, като се има предвид избухналия негативизъм към основните партии ПАСОК и Нова демокрация!

Много коментиращи не схващат логиката, защо в богатите страни гласуват за левите партии, и защо в бедните за десните! Причината за това се корени в генезиса на партиите. Призванието на левите партии е да се грижат за РАЗПРДЕЛЕНИЕТО на националното богатство. Левите са по-чувствителни към слабите слоеве! Призванието на десните партии е НАРАСТВАНЕТО на националното богатство. Десните дават по-добри възможности за активното население!

от не фалшименто десните партии, дават нарастване на националното богатство-дават!За радост на комуняги като тебе, които после се добират до разпределянето!?Най-вече в собствените си джобове!Накрая тълпата, дето все "настъпва мотиката", слушайки ляво политическите лъжци и мошеници, си остава с пръст в г..з!

Човече, сложих ти плюс за коментара, защото по принцип го споделям, въпреки объркването ти за моята персона. Не съм привърженик на комунистическата философия, идеология, въпреки че съм я изучавал и я познавам!

ако говориш за България тук никога не е имало дясна партия дори СДС бяха центристи без ясно дясно мислене и стратегия герб са безформени популисти и могат да кажат всичко стига да се хареса на мнозинството в много богати държави гласуват за десни партии :) по-скоро дясно-центристки затова ЕНП е най-голямата група :) гърция не е богата чехия и словакия са на нейното ниво вече по-скоро средноевропейска

Със всичко съм съгласен. Под десни партии се разбират десно-центристки, под крайно дясни се разбират фашиските партии, въпреки че те са възникнали като социалистическо-работнически. В богатите страни левите и десните се сменят според обществената необходимост, почувствана от избирателите. Когато икономиката на дадена страна е стагнирана, макар и богата, идва дясното правителство.

С две думи десните партии правят пари,левите ги харчат......:-) :-) :-) Затова левите партии идват на власт във богати страни,да има какво да харчат!!! В бедните страни трябва да се правят пари-съответно има нужда от десни партии!!! В Гърция Сириза въпреки победата си е обречена на провал във бъдеще........Освен ако не смени тотално популистката си левичарска политика!!! Просто в Гърция няма пари за харчене,а левите само за това ги бива :-) :-)

Всичко е точно така! Просто Сириза е обречена да води дясна политика. Няма никакво значение избирателите на Сириза дали се считат за леви или десни.

избирателна пАсмина с бързи темпове "евоюлира" до висотите на превъртялата, българска избирателна пАсмина!Първо, избират Ципурката да управлява, щото нямало да изпълнява изискванията на Европейския съюз за определен начин на социално-политическа и икономическа дейност!? За да могат да си връщат все пак, поне някаква част, от космическите финансови дългове!?След това отново избират да управлява Ципурката, кой ли може да каже защо!?Вероятно, защото се е съгласил да прави всичко, както ЕС му го поиска!?В пълна лъжа и хамелеонско извъртане от всичко, което обещаваше да прави като минпред, при първото му избиране във властта!?

БРАВО!!!

Редно е а и се полага, който е забъркал кашата, той да я сърба .

Само не е ясно, защо продължават да я наричат ''радикална левица''?Сякаш може да направи нещо друго, различно от това, което и казват ''хората с парите''

Добро развитие за Гърция. Ципрас се очисти от своите съпартийци, несподелящи политиката му. Правителството ще има солидна подкрепа почти от всички партии, като в някои случаи е възможна дори и от Нова демокрация. Евроскептиците в парламента ще са не повече от 10%!

Евроскептиците са много повече в гръцкия парламент, дори самият Ципрас. Но, както е казал Ленин: "За да направиш крачка напред, трябва да направиш две назад"

Ципрас е проевропейски политик, въпреки левичарските си залитания, най-вече в речите! Все пак е длъжен да поддържа доверието на избирателите и любовта на феновете си!

Да се спечелят изборите в такъв момент когато трябва да се правят реформите, да се уволнява масово и да се намаляват доходите е тъжна победа. Е нищо, то се вижда че Ципрас за това са го поставили.

Поздрав за всички соросоиди: ОХИ, ОХИ и 100 млрд за Гърция. За България т.е. Боко - един гол банан на клона.

Ако България тежи на международните везни 1 кг., то Гърция тежи 10 тона.

Геостратегическото и геополитическото положение на България е даже по-тежко от това на Гърция, защото е врата на Русия и цяла централна Азия плюс Китай към Европа. Но имаме партерни политици, които няма как да го осребрят за България.

Тежи 1 кг, защото България е наблегнала на "духовното".

Къде са политолозите и социолозите който до 19.9 предричаха крах на Сириза и почти сигурна победа на Нова демокрация. Къде е соросчето Каролев който правеше мрачни прогнози за Ципрас ??????

Победата на Сириза е победа над робовладелската европрактика за строги икономии. Ние по брой на умрели и избягали доказваме тази убийствена стара колониална политика на блудницата Европа. Дойчо лапа, а Ганьо зяпа.така сме били винаги.Но такава е съдбата на робите....

Който знае поне малко география да ходи да изтрие Гърция от картата на света. Тая държава с Ципрас на чело за мене не съществува!

Тя Гърция си съществува и ще си съществува. Друг е въпроса какво ще стане с гърците.

Мдаа май обаче не се учудвам.....гръцкото общество е по-маргинализирано и от нашето....въпреки пропагандата на медиите и социологическите агенции в полза на нова демокрация избирателите не се подведоха и гласуваха по съвест....не напразно и подемос преглътнаха отстъплението на ципрас и демонстрираха подкрепа.....очаквам с интерес изборите в испания!!!

Догодина може да е кофти да се ходи на море в Гърция, щото вместо да се лежи на плажа, може да се наложи по цял ден да се клечи пред банките, та да се обменят еврата за драхми през час-два.

Голяма работа е този Ципрас.каза на Меркел-Какво ? Искаш да вземеш и Акропола ли ? Направо я смаза. Заемите на гърците ще бъдат преструктуирани и опростени. Защо ? Кога и на кого Германия е изплатила дълговете си на 100%.САЩ? Англия? Франция? Само ние, както пише Дизраели като робска нация от страх плащаме всичко.... Само ,че гърците им го казват направо в очите на тези евробандити и мошенници.Крали и убивали 1000 години в целия свят.

Сигурно не си бил това лято в Гърция.За чужденците нямаше никакъв проблем .По цялото северно крайбрежие и Халкидики не срещнахме никакви проблеми с наша българска кредитна карта.Магазини заведения плащаш без ограничение.Теглиш пари без ограничения стига да имаш кредитна или дебитна карта.

Аз съм патриот, затова почиваме само в България. Оставям си парите тук. Пък и със същите пари, с които тук изкарваме (при много добри условия) 3-4 седмици, колко време ще изкараме в Гърция?

Трябва да си отчайващо тъп, Този, За да осереш форума, с твойта жълто- лепкава дрисня? Хигиенистката , баба ти Тодорка

честито! щом е такъв изборът на гръкия народ - така да бъде! Oт тук нататаък да видим какво ще се случи!

Когато гъркини дойдат да почистват нашите майки, тогава можем да кажем ,че в Гърция е зле. Засега е обратното.Даже повече българи отиват в Гърция на ребота.

А пък гърците, докато имаха пари, ходеха в Сандански на пазар, на зъболекар, на почивка...

А пък аз се изпиках на балкона на комшията под мен, защото сутринта го видях как като мина покрай Опела ми го надраска с ключа си.

Победата на Сириза е победа над робовладелската европрактика за строги икономии. Ние по брой на умрели и избягали доказваме тази убийствена стара колониална политика на блудницата Европа. Дойчо лапа, а Ганьо зяпа.така сме били винаги.Но такава е съдбата на робите....

Пак късмет, че е бил комшията под....Ако беше ти го надраскал този над теб, щеше да си в затруднено положение

Едно време имаше виц. Говорят си гърче и българче през граничната ограда. Гърчето се хвали - ние си имаме портокали. Българчето отговаря - ние пък си имаме социализъм. Гърчето отговаря - и ние, ако поискаме, можем да имаме социализъм. Е, тогава няма да имате портокали, казва българчето...

А сега българчето може свободно да ходи и да бере портокалите на гърчето. И да си пече дупето на прекрасните гръцки плажове.

Гръцкия народ не трябва да работи. Гърците са аристократи. Гърция е най-древната държава. Свобода за Гърция!

За няма шес месеца, Два мандата спечелиха! Както е тръгнало, Борисов скоро ще го духа? Амин дай Боже, и ние някога да се оправиме! Една баба, бленуваща шийка от пиле със зеле. А проф. Лизняшки пак бленува на бойко Трети манда?

2%?????

Ще го призная, ако накара гърците да работят и да плащат данъци. А иначе тоя филм го гледахме вече. До Нова година - нови избори.

Ще ме извиняваш, ама гърците си скъсват д.то от работа точно колкото нас българите! То нека да има работа да видим дали няма да работят. Тази песен сме я пяли вече...Ситуацията е такава, че 25% са безработни и то не по собствено желание! Така че Ципрас да не си дава дупето на Меркел, а да мисли за гръцкия народ и най-важното - да реши проблема с огромния брой афро и араби, които смучат Гърция!

крайнолеви и крайнодесни клоуни се обединяват в опит да спрат влиянието на проспериращата част от европа... излъгаха веднъж глупавата част от гръцкия народ очевидно успяха да го излъжат още веднъж но когато те излъжат повече от веднъж вината си е в теб! тук на балканите явно има много хора които вярват в приказки и утопии :) не е лошо да се отбележи и фактът че крайнолявата сириза не е спечелила изборите ще й трябват и крайнодесните лъжци за да управляват :)))

Нито са крайнолеви,нито са крайнодесни,глупако....:):)))) За "клоуните",ще замълча,защото си авторитет!! Професор по клоунадите,би трябвало да преценява правилно,кой му е колега-шут...:):))))))))

Въобще не ме учудва ,че Ципрас е спечелил миналият месец и аз му оставих 1200 евро на Халкидики ,не видях никаква криза ,морето е страхотно ,въобще господ им е дал невероятна природа и морета ,и е близо само на 350 км от София ,пълно е с българи ,сърби македонци които си оставят парите там ,гърците винаги ще са добре ,а и Сириза за момента ги устройва ,взимат си нови заеми и си пият узото ,и касов бон не не видях за 10 дни ,даже и на бензиностанцията.

Догодина си вземи един празен куфар вместо портфейла. Ще ти трябва.

Аз,още навремето ви предупредих във форума,че Ципрас е непредвидим и често постъпва изненадващо!!:):))) В случая,постъпи като победен,подписа споразумението и им разката фамилията...:):)) Не само направи избори и ги спечели-така,че сега не могат копче да кажат за следващите му постъпки-но и когато Германия иска "вноска" от измамата с лихварските изпъления,той я прави в няколко десетки хиляди "бежанци".... Не,че има кой знае какво значение кой ще управлява и там,но е кеф да гледаш Рамаданопръмокунегербероседесаробесепарите,да се гърчат и да им избива пияна по форумите...:):)))))))

Боже, Боже... Дреме ни на нас на оная работа. Гърците да му мислят. Само изчакай.

dionisiosd@yahoo.com

Като гледам коментарите на някои,не е като да не им дреме я...:):)))) Е,не лично,но на "шефа",не му е все едно де!!:):))))))))

Та нали само те са си там ,та кой друг им остана... То и у Нас ще останат само пенсионери и млади деца ,които малко по малко.... и Т-2 и тутуру ту.... Замислени деца ,които направихме преждевременно да остареят като .... Нас.

Ципрас, след като от доста наляво зави към центъра, получи вота за най-малко зло, според мнозинството. Дали няма сега пак да се люшне наляво, привиквайки и комунягите с петте им и кусур % у властта ?

Това което упорито отказвате да разберете едни хора е,че не на всякъде хората представляващи определена политическа сила,са еднакви... Комунистите в Гърция,може да са всякакви и да са сковани политически,живеещи в други времена,но не се продават!! Това,всички им го признават-приятели и врагове!!!

СИРИЗА печели изборите в Гърция Щом популизма в Гърция "печели "изборите, тогава няма на кого да се сърдят гърците, освен на себе си.

би ли ми посочил една страна в развития свят, където популизма не е спечелил последните 20-25 години?

Посочвам ти Швейцария.

вероятно единственият + на гърците беше че чърчил ги е поискал на страната на запада а сталин се е съгласил преди често ги давах като пример как при нас комунизма ни е направил бедни и несвободни а как при тях свободата им е дала доста но ЯВНО богатството им беше дадено наготово от сащ и европа щото ЯВНО като цяло нямат акъл за 2 евро!!! щом тая година не разбраха никога няма да разберат

Е, след година-две, като започнат да внасят портокали и маслини, ще им се изясни. Не знам само с какво ще ги плащат, щото никой няма да им иска тоалетната хартия. Трябва наистина да си неистово тъп, за да настъпиш два пъти една и съща мотика, за няма и една година.

кое да разберат? че дори и малките държави могат да имат топки? че това, казва германия е в повечето случаи е или тъпизъм или лъжа? че процента на дълга спрямо бвп на гърция е по-малък от този на германия и франция ?

Какви топки? Взимали заеми, не щат да ги връщат. Това не са хора с топки, а мошеници. Почтените хора си връщат заемите.

Сега вече драхмата не им мърда. Една драхма = една рубла.

Спечелила и то с честни избори. А нашите боклуци печелят с кебапчета , мангизи и всякакви манипулации.....