Чиновници застрашават киселото ни мляко

Българският институт по стандартизация точи ножа на киселото ни мляко. Заплахата за уникалния ни продукт се крие в две промени, които БИС ще одобри.

Обратно в новината

Коментари - Чиновници застрашават киселото ни мляко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещата не опират до киселото ни мляко,за,което никой не спазва БДС,а да се заличи всичко българско,дори като спомен.По същия начин нещата стоят и със сиренето и т .н.

Абсолютно вярно. И журналистите атакуват езика ни, искат да изтрият спомените от миналото, и нямаме бъдеще затова.

Няма ли я българската бактерия ще се затрие и българската нация а това им е целта

abasador

БИС, ще обяви на бис, че ще реши така както каже този, който е платил най-добре. За съжаление, няма вече нищо неопорочено и непродадено българско, тези глупаци за пари ще продадът и майка си. Лек ден.

И името искат да променят на "йогурт"! Къде са нашите държавници, защо вече години наред не патентоват българското кисело мляко?

Незабавно да уволнят Лора Пастухова-Джупарова, доректорите на БИС и БАБХ, а на въпросната фирма да покажат вратата! Искаме да знаем кои са нейните продукти, за да им обявим тотален бойкот!

Лора Пастухова-Джупарова какво звучно българско име. ИЗМЯНА- НА КЛАДАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Моментално да бъдат уволнени виновните служители и да им бъде повдигнато обвинение за държавна измяна.

,,всичко ,,българско,, трябва да се ,,заличи,, ,,-сорос.

Спрете да купувате боклуците от веригите- лесно е. Има и други места за пазаруване.

Озлобената социопатка Ирен Дабижева (понастоящем директор на Българския институт за стандартизация) е също участник в атаката срещу българското кисело мляко. Преди няколко дни баба Дабижева бе гост в студиото на БТВ - не отговори ясно на нито един поставен въпрос и през цялото време гледаше злобно ! Дабижева е социопат, ненавиждан от всичките си подчинени - кой ли я сложи на този пост ?...

Не разбирам защо пазят в тайна името на фирмата . Нали поисканата от тях промяна не е направена по конспиративен начин,а открито.И след като засяга цялото общество,защо то да не бъде информирано кой и с каква цел иска тази промяна.

Чиновниците ще учат готвача как с готви манджата. Е те туй и по соца го нямаше.

Българите сме благословени с БЪЛГАРСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО ДАР БОЖИ и всеки един от нас трябва да се гордее и да не позволява на такива долни и жалки душици ,като тези от мин. на земеделието да ни петнят името ,дано ги линчуват ако им знаят имената ,те са срам за цяла България !!!!ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ТАКИВА ДОСТОЙНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ,КАТО ТЕЗИ НА КИСЕЛО МЛЯКО "ЕЛЕНА" ,истинско българско кисело мляко ,което не помръдна в качеството си и през най-тежките години ,благодаря !!!!Нашето ,а и други семейства подквасваме само с него ,истински АВТЕНТИЧЕН ,ДОМАШЕН ВКУС ,БРАВО !

Това се казва.. Платена реклама.

Не ,просто съм откровен и ми е писнало от производители мошеници ,който заслужава нека та бъде похвален ,това е истината ,а кой как иска да го тълкува ,майната им ,няма да им пазя "авторитета"!

Платена е, ако са му дали пари. А така по форумите е лична позиция. Едва ли има такива идиоти, които да плащат за реклама във форум.

ние нямаме кисело мляко , продава се менте някакво , което никога не вкисва .... може да го държиш седмица ей така ....просто

Това не е вярно. Имаме много ферми, които са на световно ниво по хигиена и здравен контрол. Елби ( държавна фирма) произвежда закваски по БДС. И пак да кажа.. Мляко не може да вкисне от "Бацилус Булгарикус" Тя придава киселия вкус и се развива до някакво ниво. След това настъпва баланс, понеже не и понася сврък киселата среда. Други са причините за вкисването и ги търсете по-скоро в хигиената на машините и продукта преди или след процеса на преработка.

Хубаво, според теб не може, разбрахме че имаш някакви познания по въпроса. А от какво мухлясва?

Не си прав,ние ИМАМЕ българско кисело мляко и във всеки български регион си му знаят марката и производителя.Има,естествено и ментета,но причината е като при всички останали храни - качественото е скъпичко,а човек с ограничени финанси търси евтиното.И пазарът му го предлага.Тук ,обаче случаят е доста по-различен,това е опит за кардинална промяна на микробиологията на продукта.Може пак да е хубав,но няма да е онова,което наричаме българско кисело мляко.

ами то не 4е е редно ама по името си ли4и - ПАСТУХОВА - от руски - ОВЧАРОВА - а тва другото кои го знае какво зна4и

ЗАЩО НЕ СА ОПОВЕСТЕНИ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ВЛЕЧУГИ ,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ,ЗАЩО ОЩЕ НЕ СА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИ ,ЗАЩО ,МУХЛЬОВЦИ ?????Що за продажен боклук трябва да си ,че да лишиш България от "визитната и картичка " ,за продадеш традиции ,род родина за паница ...гръцка леща ?Измет долнопробна !

Ами защото са от властимащите и от отговорните за подкупване на боковата банда с еврофондове.

Тази фирма "със значителен пазарен дял и централа в Гърция" не е ли Верея? Най-вероятно са платили рушвети на овластени чиновници и ако не се беше вдигнал шум, исканите промени щяха да са факт.

Гледам много хора пишат за вкисването. Мляко не може да вкисне от "Бацилус Булгарикус" Тя придава киселия вкус и се развива до някакво ниво. След това настъпва баланс, понеже не и понася сврък киселата среда. Други са причините за вкисването и ги търсете по-скоро в хигиената на машините и продукта преди или след процеса на преработка.

В цяла Европа ядат т.н. гриик стайл йогурт, който е по-високомаслен от киселото ни мляко. Между другото много от това мляко се произвебда в България. Как може Гърците да си наложат това име, а ние не? И защо да променяме съставките? За да се доближим до някой друга индентичност ли?

Може, защото България е била определена за спиране, преди години. Също може и заради живеещите от край време гърци по различни краища на света, за разлика от по-малко пътувалите доскоро българи.

Кога ли ще ги избесим ЗА ТОПКИТЕ по площадите?!

действала, притисната от някоя сума.

джупарова да ти го наджупаря в муцуната домузчийска!оди посвири на овена на кесийте,па дано ти доде акъла!

С продаваното по нашите магазини кисело мляко не можеш да подквасиш прясно мляко! Това показва,че вече няма българско мляко!!! Виж,с турско или гръцко кисело мяко можеш да подквасиш! Нашите селяни осраха всичко българско!

Няколко пъти споменах и дадох подобни примери по-надолу. Оплюха ме, взеха ме на подбив, "свещенната бактерия" дрън дрън. Хора, в южното полукълбо живея, киселото мляко се нарича грик стайл йогарт и е СТРАХОТНО на вкус. Никое българско мляко не може да му достигне качествата! И да, капучиното ми се СЪСИРВА за 4 дена. Не се под(квас)ва, а се съ(СИР)ва !!! В южното полукълбо!!!

Е какво значение има, как наричат киселото млеко някъде? Ние му викаме кисело млеко и ни харесва.

Спрете чиновниците, които застрашават киселото ни мляко!

gonzales

тия са ни продали отдавна. нека някой да каже дали му се е случвало българско кис.мляко да се е разваляло/прокиснало след 25-30 дни от покупката му !?!? преди години на 3-я ден след производството му млякото беше прокиш - т.е. прокиснало. на първо време нашите би трябвало да поискат жабарският йогурт във Франция да прокисва на 3-я ден. тогава ония да имат наглостта да поискат промени в нашия стандарт. нямам доказателства , но почти съм сигурен , че желащите за промяна на стандарта ни са мършите от Данон.

Да, а на няколко пъти ми се случи киселото мляко да мухляса, без да прокисне. Така че отдавна не продават по БДС. Но все-пак поне БДС-то да остане като спомен, пък и може да се възстанови някога киселото ни мляко.

Има няколко марки на пазарара от които наистина прокисва млякото но между другото не всеки го харесва такова :)

купувал съм "чубани"седи по един месец нама вода няма мухъл,няма прокисване,или каквото и да е ,купувал съм и "траяна" за една седмица се образува черен мухъл по млекото.

Доказана корупция на директорската каста в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Доказана корупция на директорската каста начело с майсторката по корупция - Красимира Стоянова - цари и в Министерството на Транспорта, а вероятно и във всички други окопали се министерства. КОРУПЦИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ (ВРЕДИТЕЛИ) Е ГРЪБНАКЪТ НА КОРУПЦИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КАСТА. БЕЗ КОРУПЦИЯТА НА ДИРЕКТОРСКАТА КАСТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ВРЕДИТЕЛИ, КОРУПЦИЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КАСТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОЦЪФТЯВА.

ИЗЧИСТЕТЕ КОРУПЦИЯТА! ПОДМЕНЕТЕ ХОРАТА ВЪВ ВСЯКО НИВО И ЗВЕНО! ГЛОБИ, НАКАЗАНИЯ, ЗАТВОР ... НО ИМА ЛИ ПРАВОСЪДИЕ? ЦЦ е ПРАВОСЪДИЕ? "ОХ, БОЛИ МЕ ГЛАВАТА..." Е, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ И ОЩЕ 100 г. ГЕРБ СЕ Е КЛОНИРАЛ....

БАБХ е едно паразитно тяло, което гъмжи от корупция! Плати ли им се, тия от*епки си затварят очите пред всякакви престъпления. Пресен случай - незаконните развъдници-концлагери за уж породисти кучета на Веселин Лефтеров. Години наред е оперирал така, над 400 жалби са подавани срещу него, тия от БАБХ са яли от баницата и са си мълчали. Не ме учудва, че тая Пастухова е отишла толкова далече. Само, че бълагрското кисело мляко наистина е уникално и никой няма право да го променя. Редно би било въпросната да бъде разследвана за корупция. Всъщност няма да е зле цялото БАБХ да бъде обърнато с главата надолу. Обзалагам се, че ще замирише яко.

Тая не е лошо да мине на полиграф и да се види колко пари е взела от фирмата с централа в Гърция.После да влезе малко на сянка да полежи.

Това за "централа в Гърция" е най-вероятно лъжа на журналиста, за да скрие коя е фирмата. Аз такава фирма със значително участие на нашия пазар не знам. За пример - "Кока-кола" у нас е управлявана от Гърция, но ... нали се сещаш, че централата и не е в Гърция.

Фирмата дето не я знаеш произвежда кисело мляко Верея.Хубаво българско име,нали?Ама централата им е в Гърция.

То чиновниците са заплаха за цялата държава, ама на Тиквата не му се чува.

Подкупна сган!

Вместо да го променят, да го направят с международно защитен произход, както е напр. гръцката фета. Така ще може да се направи и международна реклама на нашето неповторимо, оригинално кисело мляко и да се развива търговията с него.

ChatGPT

Гърците са гнусно племе! Отвътре ще ни изядат! Все едно ние да им кажем, че узото е вредно и да искаме от тях да спрат производството му.

Дядо и баба поживяха доста, а пък години наред вечеряха кисело мляко, което според Лондон е вредно.

Аз подкрепям чиновниците - само простите селяни ядат кисело мляко, ние гражданите ядем само йогурт. Чао, че ми звънят по айфона, който ми е на изплащане и ще трябва да ям две години само хляб и лютеница, но пък като седна в мола и сложа айфона на масата съм голям тежкар! Дано да не затрият и лютеницата, че само с хляб не се живее.

То пък и то един хляб,не ми го хвали.....

Като си толкова капризен яж ми хея.

За какво застрашаване се говори след като всичси диетолози и разбирачи,забраняват консумацията на мляко и млечни продукти.Този продукт,наречен българско кисело мляко отдавна е в миналото.

Такъв екземпляр скоро не сме имали.Как ще пораснат бебетата не знам

Отдавна млякото ни не е това което беше.Тези чиновници сами си вкарват автогол и после се започва една тирада,едно спрягане на глаголи и т.н.

Киселото мляко да не пипате, че ще ви счупим ръчичките алчни и мръсни!

Нали сме или аджамии, или продажни.

Няма ли кой да спре всики тези безумия, бе?! Всеки прави, каквото си иска - пипа, където си иска, разваля, граби, трови народа - Гръцка фирма искала - много е важно да уважим желанието й. Продажници. Един в затвора няма вкаран, един разсрелян няма - затова няма да се оправим никога.

Да така е, няма осъдени. Плащат си хората..................... Така е тук, затова си отива България.

Ще си квасим сами! И по-добре!

Съд за всеки дръзнал да посегне на тази хилядолетна българска традиция!

в името на Лора Пастухова-Джупарова??? Махнете "Жъ"-то бе хора...

В чужди кулинарни предавания се говори ,колко е хубаво гръцкото кисело мляко и сирене. Ще се изнижем ли някога из под чехъла?

Щом българското кисело мляко става "greek yogurt", поне да преименуват и бактерията на Lactobacillus graecus и да се приключва...

Така е като се назначават "калинки" на важни постове в държавата!

щом не застрашават ракията начи всичко е наред

Пастухова нищо не разбира, камо ли от кисело мляко! Сега министъра да я изгони!Хайде стига са влизали през задния вход и после вършат глупости!

Българското кисело мляко отдавна е боклук! Ако се спазват технологиите и изискванията, може и да става, но тук няма контрол и производителитеслагат в млякото най-големите боклуци, за да им излезе по-евтино! Опитайте каквото и да е друго мляко и ше се уверите, че нашето не става

ти какво мляко си опитвал та знаеш, че българското не става. дори съм сигурен, че не си опитвал никога истинско кисело мляко.

Каква е била мотивацията на тази чиновничка да иска промяна?

Ами както пише в статията - от компания с гръцко участие - има само една такава, която произвежда млечни продукти и това е Олимпус, са поискали тези промени. Просто на чиновничката са й платили и тя сега действа да си заслужи хонората...

А ОМК с Верея, да не би да е Българска. Номер едно на пазара на кисело мляко в България е Гръцка фирма - ОМК, марка Верея. Аз на това му викам троянски кон...