Коментари - Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден | Днес.dir.bg

Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден

В Гърция започна 48-часова общонационална стачка. Тя ще съвпадне с вота в парламента, който правителството трябва да спечели, за да пoлучи жизненоважната помощ от ЕС и МВФ.

Обратно в новината

Коментари - Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден | Днес.dir.bg

Коментари

Стачкуват само скинари и безработни на който им се плаща . Обикновените хора и хабер си нямат от протести .

Нещо не си наясно човече, къде съм писал че еврото трябва да се свърже с долара.....то ще си изчезне както се появи от нищото. Просто еврото е една измислена валута без абсолютно никакво покритие..а ти си вервай колко е силна....и по-добре се занимавай с глупавите ти идеи за България ! Нещо като ви се бръкне отзад и лаете до небесата ама така ще бъде !

Знам какво искат протестиращите! Искат да сложат ръка на печатницата, дето печата гръцките евро и да си печатат, колкото им душа иска! И тогава ще има 24 заплати и няма да има нужда изобщо да се работи - 12 месеца отпуска...:о)))

кАКВО ПОВЕЧЕ искате, бе?! Като стачкуват и си съсипват туризма, хората идват тук. Дреме ми за някакви гърци, колкото на тях за мен.

Бе нещо не ги виждаме във Варна ...къде ли са се скрили

На много места се натрапва простотията ти!какви са тези глупости-Европа взимала по-големи заплати,та да плаща на гърците!Ами ти тиквар,като вземаш повече от сомалииците,я иди да им дадеш,за да се изравниш с тях!

Не обиждай тъпо българско герберско говедо. Бегай у Банки при Боко Тъпунгера Орангутански и там си коментирай с него, колко повече взимаш от сомалийците.....може и кучетата да му гледаш! Робска душичко българска нещастна !

всеки тук има мнение по въпроса, но е хубаво да знаем какво мислят гърците, които живеят в т. нар. капиталистически страни. аз познавам такива.....всички до един искат да се върнат в гърция и не от хубаво са я напуснали. в смисъл - има гърция, и гърция. както някой писа - със западни капитали се опитаха да построят социализъм за пролетариата си. за другите никога не е имало, иначе щяха да си стоят у дома.

Всички във форума се джафкаме и много лаем един срущу друг.Бат Боко затова ни оприличи с кучетата. Истината според мен е,че Турция си плете кошницата-справка статията от преди ден или два. Случайно или не Гърци,Българи и Румънци сме все с икономически проблеми.Сърбите,както винаги са тако-овако фурнаджииски лопати,сега ЕС се заиграва с Хърватска и ще си изгради буфер срещу исляма . Нас трите държави кучета ни яли. Разгледайте историческа карта на Балканите и Османската Империя,пък си правете изводите!

99.9999% Гърция ще фалира до края на годината.

Тя е зафалирвала от преди 2000 години...

Еврозоната е обречена на криза от самото начало.След въвеждането на единната валута трябваше да се създаде по-тесен политически съюз от рода на Съединени щати на Европа.Еврозоната има своя централна банка, но няма обща хазна и обща данъчна политика. В резултат появата на еврото доведе до това, че разликата в нивото на икономическо развитие на европейските страни само се увеличава.

може да сме мързеливи и с византийско мислене,но никога не сме убивали деца и майки по концлагерите като долните нацисти на които се възхищавате,а и по празничните и неделните литургии църквите ни са препълнени с вярващи,защото ние се прекланяме преди всичко на Бог и на това,което той е създал и няма да позволим на нито един европеец католик да ни промени начина на мислене.

да, и по най-християнски начин се отнасяте и с нас, които също сме православни, но нямахме вашия късмет и ви станахме роби.... спри да пишеш глупости, моля те. те може да са всякакви, вие защо тогава им ползвате парите? ами, живейте бедно като нас.

продължавам да те чета и да ти се смея. какво значи ''преди всичко''? казано е ''....освен мен други богове да нямаш''. така че, всичко, или нищо. така, както си го написала оставяш впечатление в нас, че искате хем ......, хем душата в рая. къде в светото писание пише, че едни трябва да работят и за други? а колкото до геноцида.....хайде да не започваме темата. вие специално имате доста грехове....към нас, а сме от една вяра.

не знам на какво се крепи самочуствието ти на голям експерт , ама престани да натрапваш мнението си почти под всеки пост ,че ставаш досаден като конска муха.

Ти пък си гледай сайта и идеята ти за българия и не се прави на важен след като си цъфнал та вързал.

Ти ideyazabulgaria ли си или Анти боковист? явно пишеш и под двата ника. Така имаш възможност да се изказваш под всеки пост, а даже и да водиш задълбочен диалог със себе си. Мислиш се за нещо голямо, та това ти дава основание да поучаваш другите , ама от групостите, които си наръсил се вижда колко струваш.

Гръцката дългова криза може да потопи заедно със себе си цялата европейска икономика и да доведе до необратими последици. Това заяви вчера във Виена известният финансов гуру Джордж Сорос.Ние сме на прага на икономически колапс, който може да започне, например в Гърция, но след това лесно ще се разпространи

Това са мечтите на Сорос. Той е креатура на Банк оф Ингланд и еврото му е трън в очите. Ще пее мантри как еврото умирало до сетният си час, пък дано някой му се върже. Също той е от талибаните приватизатори - смята, че държавата не трябва да притежава нищо. Всичко трябва да се приватизира на всяка цена. Естествено добре ще е цената да е нула, а той да е приватизатора.

чудно защо всички американски анализатори бутат нещата към централизация на съюза. Какво ако се обезцени еврото в резултат на гръцката криза? на всички в европа им е пределно ясно, че решението каквото и да е то ще е политическо, не икономическо. А американците няма смисъл да учат на политика, щото те всички проблеми си решават с пари или с оръжие.

Няма нищо страно, прочети "дневници на сионските мъдреци", всичко това е описано преди 130 години.А Сорос...където има "Отворено общество"...там е катастрофа за населението

Гърците са мързеливи със самочувствие ,но мизерията пак е на прага им . Ние българите също си имаме гордост и история така че да си гледа работата тъпия гърк и определоно ще ги надминем тези гърци, време беше

И к,во викаш, за да ги надминем не трябва да станем по-добре от тях, а те трябва да станат по зле от нас... олеее мъка, мъка... ;((((

Разбира се че Европа трябва да плаща, не може там да се взимат с десетки пъти повече пари от БГ напр. а всички продукти и стоки във всички държави на ЕС да са на едни и същи цени ! Това е мъртво родено образувание наречено европейски съюз....нито е европейски, имайки предвид населението...нито е съюз, икономически.

Кой ти пречи да взимаш "с десетки пъти повече пари" в България? Всеки цент повече, взет в западна Европа е извоюван.

Пречи ми, че това е най-бедната държава........и хората няма какво да ядат, камо ли да получават като пари.

kgb777kgb

Защо Европа да плаща за твоя мързел , тъпота и некадърност ??? Защо да плаща за крадливите политици , които си си избрал ? Защо да плаща за заемите дето си взел и изял и изпил ???

Сега, за тъпота, некадърност и мързел, може да обвиняваш себе си....ти малко дремещо човече по форумите...или обвинявай децата ти, които не се знае сега на коя прека си купуват дрога и избират тия крадци които сега са на власт и сервилничат на всички европейски държави. А, за заемите......да са мислили навреме и да не са давали заеми-т.е. изкуствено печатали пари. Аз съжалявам, че не съм взимал никога.....

мисля, че отговорът е очевиден: "Защото сме социалисти"!!! ;-D

kgb777kgb

Толкова си далече от истината , че нямаш идея ! Те наистина са ограничени и разбират много , много трудно , но са дисциплинирани и спазват правилата до последната буква , затова живеят по-добре и ще живеят по-добре !!!

kgb777kgb

Не знам какви са ти идеите за България , но не ми изглеждаш много умен ! Такива като Доган няма как да ги осъдиш , те отдавна не крадат лично ! Договорът за комисионните на Доган е перфектен от юридическа гледна точка и е сключен с частна компания ! Няма съд в света , който може да го осъди за това !

това е 100% точен коментар за Доганя и за невазможността да бъде осъден от Хага даже.... в Америка ли няма корумпирани държавници или големи наркодилари в европа ли няма каде няма посочете ми?? и от всичките големи босове колко са в затвора в момента ?

kgb777kgb , ти първо прочети нашия анализ ,който споменавам по горе , да разбереш за какво ти говоря и тогава се прави на "умен", а другите прави на глупави. В твоите селски приказки нищо умно не виждам, пък и в приказките на "поддръжниците ти" дето ти вдигат палец нагоре.

kgb777kgb

Тъпо мислене , защо трябва някой да ми обяснява къде отивали парите ?! Въобще не ме интересува , ако не вземаш заеми няма да се докараш до положението на Гърция ! Да ама не , гръка иска да не работи , да взема 15 и 16 та заплата , да му се построи инфраструктура , да му работят други бачкатори / българи , албанци , македонци и кви ли не / , а той да си е баровец и цяла нощ сиртаки и бузуки ! Сега плюят по Европа , ми като са ви откраднали парите вашите политици , пребийте политиците , какво ви е виновна Европа , че сте изяли парите и ?!

Поздравления

прекрасен коментар, и аз мисля като Вас.

много правилно, и аз мисля така

А защо те да пребиват политиците си?Да ги пребива Европа!Ама тя не ще да ги пребива, иска да си възстанови загубите от работещите!Те не пък не искат да дават, щото не те са крали!

всеки, който дава заем знае за риска да не си го върне. защо е това пищене?! защото ще изгорят банкерите! когато лапат по 12 млрд от лихви им е добре, а като трябвада преглътнат загуба - заплахи, заплахи, упреци. еми така е! не гърците са изяли парите на европа, ами европа не сие направила сметката как да ограби гърция. не бойте се това идва и при нас, ако мине при гърците.

Гърция има къса памет ,те веднъж бяха стигнали дъното преди военният преврат ,бяха най-бедната държава в Европа много по-зле от социалистическа България тогава, след това покрай НАТО и стратегическото си положение започнаха дотациите и гърците бързо забравиха гладните годинки и започнаха да лапат два пъти повече от колкото изкарват.

Не, ние имаме късата памет. Иди да обясняваш на последното младо поколение на България, че социалистическа България беше къде по-индустриално развита и с по -добра пр производителна икономика от съседка Гърция? Младото поколение на България е буквално отровено от създадената олигархия, та не знае този факт. Материалните постижения на социализма бяха факт и понеже бяха тотално разграбени от същата тази новосъздадена олигархия и политически елит на България ,управляващ все още, се мъчат чрез държаната от тях преса да промиват мозъците на младото поколение с лъжи и инсинуации за най-новата ни история. За това я оставаме бяло поле в учебниците си по история , нетълкувана и недискутирана-пълно ТАБУ и Европа ни се смее. Гърците получаваха по 8 милиарда годишно субсидии от ЕС и те потъваха в корумпираните гърла на техния политически елит, без нищо да се вложи в развитието на икономиката им. За това сега са на този хал.

??? абе "идеалисти" не знам къде сте били последните 30 години, ама аз не помня в България да не се е крало. Започвайки от соц. времената та до ден днешен. При това сега крадат децата на довчерашните крадци.

Интересно ми е дали управляващите в Гърция предвиждат, като ще се икономисва да спрат да крадат? Ако управляващите в Гърция спрат да крадат, ще има нужда от тези икономии? И последен въпрос - няма ли управляващите в Гърция да откраднат и икономиите, така както са откраднали заемите? Понеже гърците не чуват отговори на тези три въпроса, затова стачкуват. А това, че ние сме будали и повярвахме, че Луканов, Костов, ф.д., ж.м.ж и другите са от различни отбори, затова сега сме бедни, обезверени и разчитаме на ББ.

както на гърците им обясняват, че всичко отива за Бг и Румъния, то и при нас се разпространяват такива европоподобни клишета, че всичко отива в Гърция, и затова сме на тоя хал .Истината е че всички сме роби и храним западните си господари, а те ни настройват един срещу друг, нормална практика, и понеже сме гл,пави, алчни и злобни, какво ни остава друга освен да мразим

+

Аз прегледах ваште коментари и не разбирам как стачката в Гърция ви подтиква да обиждате българския народ и бъл. политици. Все едно вие не сте едни от тях. Като не ви харесва в Б-я, ходете другаде, работете там щом ще сте по-добре. Само дето вас ви мързи, гледате в къпичката на съседа и само се оплаквате!Ама защо на тях ще им помогнат, ама защо на нас няма...

Га лапаа кефтаците им беше гут,ама сега ядат хурката и рават като батлани, Византийци.

Бях на ралито в Гърция, мога да ви кажа че хората си живеят прекрасно. Стачкуват не толкова от мозък или от някакви възвишени цели, а защото политиците им обясняват, че се дават пари за България,Румъния, даже и за Македония , а за тях няма. От злоба излизат всички на стачки. Само дето това няма да продължи вечно и ще им дойде изнанагорно.

Типичното мислеле на нашия Бай Ганьо и показва защо достигнахме дереджето на най-бедни в Европа. Добре, че Алеко не е жив, ще се обърне в гроба като те прочете!

Ха така, протестирайте, братя гърци! Няма страшно, ние ще ви помогнем, защото можем. Гарантира го нашето слънце ненагледно - Бойко Б.

Уважаеми съседи, Не разбрахте ли, че трябва да върнете това, което Ви наляха, докато бяхте витрина на "демокрацията". Приемете, че вече няма кой и защо да Ви хрантути. Приемете, че ще получавате толкова, колкото можете да си изработите, т.е. 3-4 пъти по-малко от това, което получавате сега. Приемете, че вече трябва да работите, и че краят на "византийските" номера дойде.

точно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Популизмът и манипулациите комунистически продължават не само в Гърция, но най-вече в България. По стара комунистическа схема за икономическата немощ на комунистическата партия,система и държава е виновен не самият комунистически тунеядски мироглед, а нещо извън тази матрица: международното положение, империалистическите мераци и егоизъм, кишата, сушата, а напоследък "Ран Ът", или както там го наричат червените ченгета. Ами като са толкова трудолюбиви червените гърци, българи и ченгета-олигарси от Източна Европа, защо не се возят на ЗИЛ, Чайка,Волга,Лада, или Москвич, а всички се возят на Mercedes,BMW, Porsche, Peugeot, Citroenne.

Виновно е само комунистическото остаряло идеологическо мислене и неспособността на комунистите( като единствената опозиционна сила) да поемат и решават съдбата на Гърция в такъв върховен момент в националната съдба.. Иначе те са най- чистите леви сили, не са потънали в корупция в която са потънали социалистите и консерваторите на Гърция. Също, никой от вън не ни е виновен! Плана "Ран Ът" бе изготвен с помощта на български специалисти и приложен в България с политическо решение на нейните държавници ! Защо такива планове не се създадоха за никоя друга развита страна на Европа? ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ МОРАЛА НА ПОЛИТИЧЕСКИЕ ЕЛИТ!, а той се създава с ДОБРИ ЗАКОНИ И СИЛАТА НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА- Нито едното нито другото е имало и има в България и Гърция ,за това Европа казва, че най-ниско европейската демокрация е развита на Балканите!

Е ще ти казваме ... докато например Ауди излиза от Инголщат, а не от Ботевград ще ти казваме, че немците работят по-качествено и по-ефективно!

Мързеливата гръцка паплач е единна само в едно- стачките ! В работата и усилията за излизане от кризата ги няма никакви - мързеливи, надути и неграмотни - това е истинското лице на гърците ! Не заслужават нито помощи, нито разбиране - вън от ЕС, и без това нищо не дават - като паразити са, само смучат помощи - просяци !

Стачкувайте, стачкувайте.. после като нема кво да ядете ще ми ядете .. хахаха

Една малка реплика-за да постигнат социализъм от Скандинавски тип трябва да си разпуснат народа и да си изберат нов, за предпочитане лютерани. С този материал не става!

Вътьо, Абсолютно грешно мислене. От 30 годишен опит и живот след лютерани, аз съм разбрала, че те не са нито по умни, нито по-вече религиозни, нито по работливи от българите. При това имат най-бедната земя и от камъни и чукари в Европа и най- малко национални богатства. И са били преди винаги по-бедни от България(например Финландия, сочена сега за най- развитата welfare state в света била много по-бедна от България, но е станала само за последните 25 години най богатата в Европа). Скандинавците са постигнали тези успехи само и благодарение на добрите закони и желязното действие на върховенството на закона, което им е свело корупцията във висшите етажи на властта до минимум и създало морал на обществото и морала на политическия елит.

Абсолютно грешно мислене. От 30 годишен опит и живот след лютерани, аз съм разбрала, че те не са нито по умни, нито по-вече религиозни, нито по работливи от българите. При това имат най-бедната земя и от камъни и чукари в Европа и най- малко национални богатства. И са били преди винаги по-бедни от България(например Финландия, сочена сега за най- развитата welfare state в света била много по-бедна от България, но е станала само за последните 25 години най богатата в Европа). Скандинавците са постигнали тези успехи само и благодарение на добрите закони и желязното действие на върховенството на закона, което им е свело корупцията във висшите етажи на властта до минимум и създало морал на обществото и морала на политическия елит.

Не разбирам какво му е грешно на мисленето ми? Вие потвърждавате, че в тези страни живеят хора с друго мислене, с друг морал, с други закони.

След като фалира държавата Гърция нищо кой знае какво няма да стане.......просто ще се разпадне еврозоната.... Това не е нищо особено, освен че ще има голяма инфлация в целия ЕС и може да не си получиш паричките и пенсиите от хубавата българска държава....ще ти кажат че няма пари !

Не бива да мислим, че французи или датчани например биха били по-целомъдрени от гърците при такава тежка ситуация. Тъй че ги разбирам напълно. Пада им стандартът. Как биха регирали освен като другите европейски народи? Във всеки случай сравнението с нас е смешно. Ние сме най-бедната страна в Европа и то на светлинни години по-бедни от гърците. Така че сравнението с гърците е незаслужена обида към тях. Там поне не се краде нито от хора, нито от политици. Просто хората са много демократични, прогресивни и добри. Не са диваци като нас и не крадат.

Не са крадливи. Не са. Последните 50+ години освен Караманлис и Папандреу, нещо друго чувал ли си? 2 династии си прехвърлят властта от край време. Тези даже са 2ро поколение политици.

много си заблуден, минчо-о-о, много

Циркаджии.

Какво ще стане като фалира държавата ...? Няма да има чиновници и смукачи на пари ! - Да фалира !!!

Ами малко по страшно е липсата на пари за заплати в държавния сектор. На практика отказа от плащане ще представлява спиране на всякакви нормални търговски отношения с държавата гърция вкл. и ще засегне целия им бизнес, частен и държавен. Т.е. ще има ужасен срив на доходите, подобен на нашия през 1997 г.

На дир-а се спусна нареждане отгоре, новината със стачката в Гърция да не е сред водещите за да не четат българите това което ще се случи....просто да мине между другото и те да полагат осърдно робския си труд за нищо....ха..ха......жалка българска картина .

Братя гърци, елате да ви помогнем, има толкова необработваема земя. Елате с подарените ви от ЕС трактори да ни орете нивите. Работа колкото щете. Рента, 50 кг. жито.

Коцко, това не е начина на помогнем на гърците. Начина е тяхната опозиция да седне на ясни идеологически и програмни позиции и да поведе народа по правилни пътища. Ние сме създатели на нова идеология за политическа сила на България "Да построим България като welfare state!"Предлагамея и на съседите гърци. Тя е най- мощната градивна идеология за политически сили в Европа отчитайки сегашното състояние на политическите сили и доказания прогресивен опит на Европа.. От тях-гърците зависи как ще построят Гърция като welfare state и как ще реализират обещанията си. В това може да се състои нашата помощ към съседите. Иначе никоя грък няма да дойде да обработва земята българска за 200 лева месечни доходи.

Странно, но скъпите ни съседи вместо да се стегнат и да изработят 28 милярда, те стачкуват. Още по-странно е, че някой им е дал тези пари без гаранций. И направо е необеснимо от къде ЕС/Барозо/ взима тези милярди, за да ги даде на Гърция. На БГ уж и се полагаха 13 миярда за 5 години, но сме свидетели как не можем да получим дори половината.

А Боко и Трайчо се стискат да дадем 6 милиарда за АЕЦ Белене. Но гръцкият дълг е по-заплетена история. Безпрецедентно са оплетени понятията, лобиране, манталитет, измамници, наивници, лакоми капиталисти от Запад, измамни чифутски либерални теории,тъпи и продажни чиновници в ЕС и още и още... за 30 години история на Гърция в ЕС.

Най голяма вина за заплитането на външния дълг имат КРАДЛИВИТЕ ГРЪЦКИ ПОЛИТИЦИ- те не са по-малко крадливи от българските- "демокрация по балкански" !Не е виновен нито ЕС нито МВФ! Попитай се защо ЕС и МВФ не поставят такива " условия" на другите западноевропейски страни, като тези от първата група и най развитите welfare states? Отговорът е прост- НЕ СМЕЯТ, защото добре знаят, че в тези страни там няма продажен политически елит, а такъв, който пита за всеки цент народа си и спира враговете на държавата още на границата. И това го върши със силното действие на върховенството на закона. Нито едното, нито другото го има и в Гърция, и в България. Независимо от по-високия жизнен стандарт Гърция е на нивото на България в развитие на демокрацията си, за това стават тези кризи с нея.

За да ги избаботиш се иска АКЪЛ- КАК? Никоя политическа сила в Гърция не казва КАК- това е проблема!

:) Къде ги видя тези 28 милиярда? Някъде там е българския дълг. Гърците дължат около 500 милиярда до момента. И внуците им няма да ги изработят. Който не вярва - има уикипедия. Да чете.

я се научи да смяташ първо милиЯрда :)

Още по-странното е, че ти разбираш от политика, но не можеш да напишеш правилно милиарди, гаранции и необяснимо ... 13-те милиарда се дават срещу извършване на работа, а не да си имаме за харчене и понеже не можем да свършим работа - не ги получаваме.

Няма и да получим милиардите на ЕС. А до момента само членския внос на България е грубо 700 милиона еврака на година. По четири години членство = 2,8 милиарда евро. А сме взели някакви си милиончета. Само на кредити го караме от Европейската банка или Световната банка.

Тая бай Ганьовска приказка, "Имал си бол, дал си" сега още се играе в Гърция, а е написана още преди 120 години у нас. Гърчулята обаче са са толкова тъпи и нагли, че нито си имат представа, че тя вече е окарикатурена, нито пък могат да приемат, че е написана в от някакъв си простак в България. За тях българите сме неуки и прости, а те са велики, дори най-велики, тупат се в гърдите, крещят - давайте сега 300 милиарда, че няма какво да ядем, ние сме измислили демокрацията! А сега защо трябва де ви ги връщаме тия 300 млрд, кога сте ни ги дали?!

От цялата шумотевица нещо не разбрах, как опозицията ще изведе страната си от сегашната криза. Дълга гони 340 милиарда. Като нараства. Сегашните предложения на настоящото правителство са именно за спиране нарасъването на дълга, с идеята че с времето ик. разтеж ще направи нещата по-поносими. На този фон крякането на лявата опозиция в Гръция изглежда СТРАННО. Още нещо в част от политическите среди битува идеята че Гърция НЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩА КАКВИТО И ДА БИЛО ПАРИ. Т.е. имали, дали и сия да си е...т майката. Накратко ако не се стегнат предстои ГОЛЯМОТО ОСИРАНЕ В ГЪРЦИЯ.

Че у нас причини за протести - колкото искаш, но мисля че ситуацията в двете страни е много различна. Ние сме бедни защото бяхме ограбени от своите си, които преди бяха червена номенклатура, а сега са просто олигарси от различни партии. Съчувствам им на гърците, доста хора мислим, че са били подмамени, но.....нали затова са държавните мъже, за да не позволяват безумства на народа. Ситуациите и проблемите на двете страни са съвсем различни и чак ''Браво!'' мисля, че е излишно.

Съгласен. Ти си един от малкото трезво мислещи в тоя форум.

Браво на гърците ! Еврозоната си отива.......а и престъпното българско правителство, също скоро си заминава !

му е престъпно на това правителство? Да. Може битова, че не дава на БСП и ДПС да си крадът весело.

Престъпното на Правителството на Боко Тиквата и цялата герберска измет, е че си раздава на мутри, чиновници и примати-простаци парите взети от робите в България

Това антибоковист от Филип Боков-комуниста със сина крадец на коли ли идва?

Идва от Боко Тиквата Тъпунгера-министър председател на БГ. Сега вече да ти се изясни, главо герберясала.

При всяка стачка има 2 страни: едната на работниците другата на работодателите. Едните се борят за по-добри условия, вторите за повече печалби и накрая стигат до някакъв компромис. в случая на гърците стачкува цялата страна, т.е Гърция е в ролята на работника искащ по-добри условия или в случая запазване на съществуващите. Не е ясно обаче срещу кого се борят. Срещу ЕС? Само че тук им е грешката. ЕС не е работодател! Не могат да искат от другите народи да продължават да ги издържат. С тези стачки само влошават положението. Празника свърши , сега е време за яко затягане на коланите и работа, работа и пак работа. Защитниците на гърците, дето толкова им се възхищават са доста наивни или все още живеят с представите за лошите капиталисти смучещи кръвта на народа.

Гърция е държава от хилядолетия и такава ще си остане и за в бъдеще.Само след десет минути твоето мижаво мнение ще изчезне, а заедно с него и прогнозата ти.Тогава ще ти се изясни какво означава поговорката "Как да те забравя като никога не съм те запомнял."

Видяхме, че можеш да обиждаш без причина, но не разбрахме което от нещата, които ''началото на края'' е писал/а, ти успя аргументирано да обориш. Май нищо. То, само с лозунги ако ставаше..............

Споделям мнението.

И аз така мисля. Да не говорим, че ситуациите и проблемите в нашите две страни имат съвсем различен генезис. Ние сме тези, които трябва да протестират.

В цивилизованите държави както и в Гърция,стачките са регулатор (клапан) за уравновесяване на натрупаното социално неравенство между обикновено работник и работодател. Но в случея става дума за запазване на придобивки за гражданите и като такива те (стачките)винаги се провеждат организирано с ясна и конкретна цел,чрез въвеждането на определени правила и ред. Важното е учасниците в тези мероприятия да знаят и да споделят целите им, за да могат да са съпричастни при удовлетворяване на исканията им.Tова е демокрация Made in Greek.Учете се, а не само стягане на колани и прочие.В България една стачка не можете да направите,а само стягане на колани .....

Ето това е да си комунист. Вкарайте си го гърци, ама си го вкарайте много навътре и дано да не ви дадат помоща та да ви видя след това

Икономиката е най-трудната за управление дейност в една държава с много голям процент на неизвестност при предприемана на определени действия!Стачките не винаги са с положителен ефект,особено когато се разчита на популизъм и на псевдо научност при мероприятия за осигуряване на живот не според възможностите!От ясно по-ясно е,че въпреки напъните на хитруващи политици да се възползват от статуквото ,за да извлекат лична полза,това няма да успее и гърците трябва да се "побират според чергата си"!

гледам хора бол се изказват колко велики са гърците, че протестират срещу това и онова и как след тези протести кредиторите ще се засрамят и ще ги оставят на мира.. Ама що не виждам никой да ходи да протестира в България?? :-) като гледам има много неща, за които да се вдигат стачки.

Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898 г.

Пич не си прав че с здраво бачкане не се забогатява - за справка германия, япония и китай

Браво ! Ето така се защитават интересите на хората ! Виждате ли разликата с нашите "синдикати", които за 20 години освен да се нагрухтят не си спомням нещо да са свършили. Парите са си пари - или ги има или не, но НАЧИНА НА ЖИВОТ трябва да се запази. Отбийте исканията на кредиторите, до едно ! Не се разпродавайте, не се приватизирайте. Нека ви спрат парите, оставате си с топлото море и дългия туристически сезон, това стига да си карате кефа на въпреки на световните бандити. И никакви съкращения ! Дори увеличете привличането на българи към вашата страна. Тук пазара на труд е тънък и скоро олигархията ще получи поредния шут от липса на хора. Да живее демокрацията и гръцката съпротива !

Абсолютно вярно!

Ти май ще откриеш "перпетум мобиле" То ако ставаше така ,мислиш ли че гърците първи щяха да приложат твоята" рецепта"

Само, че за държавните служители за болници, пенсии ит.н. трябват пари. А пари няма. Тогава следва като ония анегдот: Пари няма действай! И гърците ще трябва да изуят гящи.

А как си мислиш, че без кредити или повече приходи от икономиката ще имат пари да плагщат заплати, макар че "парите са преходни"? Нали трябва да има какво да се даде? Затова и ги натискат да съкращават разходи- иначе просто не 12, а 28 милиарда ще им трябват за тази година само(Търсят се съкращения на 28 милиарда разходи и се дават 12 милиарда кредит). 16 милиарда откъде се вадят?

То като си свикнал да харчиш с пълни шепи, икономиите ще ти присядат. Що не ги изкарат гърците от еврозоната, да им спрат помощите отвън и да ги оставят да си разпределят 16те годишни заплати, огромните песии, безумните социални привилегии... Ако могат да си ги изработят, да си ги имат.

по политически причини.. руснаците тутакси ще се наместят. или поне такива са страховете. Гърците искат социализъм и комунизъм в момента, а Русия световен лидер в износа на подобни стоки, въпреки, че на вътрешният пазар много не се търсят). Освен това братушките излаза на южно море винаги ги е карал да се подмокрят от кеф. (извинявам се за грубият език).

300 милиарда евро задължения трябва да се платят. Ако гърците си мислят, че със стачките ще накарат банките и други кредитори да преглътнат тая топ-хапка, аз се съмнявам. Революция няма да им помогне, няма да се случи, проливането на много кръв не е в кръват на гърчулята, те са свикнали на други да им изтича кръвчицата. Остава да се хванат за работа с притегнати колани отвъд последната дупка. И в това се съмнявам. Така че розовата мечта Гърция, страната на безгрижието, това лято ще се срути с гръм и трясък. Идва анархия. И слепите защитници на гръцкия начин на живот, пишещи тук, да получаваш без да плащаш и да се гордееш с това 30 години, по-добре да млъкнат веднъж завинаги. Благият живот свърши! Аритметиката е в основата на решенията, как да се живее. Но тъй като те не са я измислили, а си я прилагат както им дойде, сега ще се наложи да влязат в час.

300 милиарда дълг се изплаща със силно производителна икономика по подобие на развитите страни welfare state на Европа. Гърците сега нямат такава икономика. Заемите които се взимат потъват в г върлото на тяхната финансова олигархия. Прочети моя постинг по -долу за начините на излизане от кризата.

А кой е вашият сайт???

Коментари - Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден | Днес.dir.bg

Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден

В Гърция започна 48-часова общонационална стачка. Тя ще съвпадне с вота в парламента, който правителството трябва да спечели, за да пoлучи жизненоважната помощ от ЕС и МВФ.

Обратно в новината

Коментари - Двудневна стачка ще блокира напълно Гърция в решаващ ден | Днес.dir.bg

Коментари

Стачкуват само скинари и безработни на който им се плаща . Обикновените хора и хабер си нямат от протести .

Нещо не си наясно човече, къде съм писал че еврото трябва да се свърже с долара.....то ще си изчезне както се появи от нищото. Просто еврото е една измислена валута без абсолютно никакво покритие..а ти си вервай колко е силна....и по-добре се занимавай с глупавите ти идеи за България ! Нещо като ви се бръкне отзад и лаете до небесата ама така ще бъде !

Знам какво искат протестиращите! Искат да сложат ръка на печатницата, дето печата гръцките евро и да си печатат, колкото им душа иска! И тогава ще има 24 заплати и няма да има нужда изобщо да се работи - 12 месеца отпуска...:о)))

кАКВО ПОВЕЧЕ искате, бе?! Като стачкуват и си съсипват туризма, хората идват тук. Дреме ми за някакви гърци, колкото на тях за мен.

Бе нещо не ги виждаме във Варна ...къде ли са се скрили

На много места се натрапва простотията ти!какви са тези глупости-Европа взимала по-големи заплати,та да плаща на гърците!Ами ти тиквар,като вземаш повече от сомалииците,я иди да им дадеш,за да се изравниш с тях!

Не обиждай тъпо българско герберско говедо. Бегай у Банки при Боко Тъпунгера Орангутански и там си коментирай с него, колко повече взимаш от сомалийците.....може и кучетата да му гледаш! Робска душичко българска нещастна !

всеки тук има мнение по въпроса, но е хубаво да знаем какво мислят гърците, които живеят в т. нар. капиталистически страни. аз познавам такива.....всички до един искат да се върнат в гърция и не от хубаво са я напуснали. в смисъл - има гърция, и гърция. както някой писа - със западни капитали се опитаха да построят социализъм за пролетариата си. за другите никога не е имало, иначе щяха да си стоят у дома.

Всички във форума се джафкаме и много лаем един срущу друг.Бат Боко затова ни оприличи с кучетата. Истината според мен е,че Турция си плете кошницата-справка статията от преди ден или два. Случайно или не Гърци,Българи и Румънци сме все с икономически проблеми.Сърбите,както винаги са тако-овако фурнаджииски лопати,сега ЕС се заиграва с Хърватска и ще си изгради буфер срещу исляма . Нас трите държави кучета ни яли. Разгледайте историческа карта на Балканите и Османската Империя,пък си правете изводите!

99.9999% Гърция ще фалира до края на годината.

Тя е зафалирвала от преди 2000 години...

Еврозоната е обречена на криза от самото начало.След въвеждането на единната валута трябваше да се създаде по-тесен политически съюз от рода на Съединени щати на Европа.Еврозоната има своя централна банка, но няма обща хазна и обща данъчна политика. В резултат появата на еврото доведе до това, че разликата в нивото на икономическо развитие на европейските страни само се увеличава.

може да сме мързеливи и с византийско мислене,но никога не сме убивали деца и майки по концлагерите като долните нацисти на които се възхищавате,а и по празничните и неделните литургии църквите ни са препълнени с вярващи,защото ние се прекланяме преди всичко на Бог и на това,което той е създал и няма да позволим на нито един европеец католик да ни промени начина на мислене.

да, и по най-християнски начин се отнасяте и с нас, които също сме православни, но нямахме вашия късмет и ви станахме роби.... спри да пишеш глупости, моля те. те може да са всякакви, вие защо тогава им ползвате парите? ами, живейте бедно като нас.

продължавам да те чета и да ти се смея. какво значи ''преди всичко''? казано е ''....освен мен други богове да нямаш''. така че, всичко, или нищо. така, както си го написала оставяш впечатление в нас, че искате хем ......, хем душата в рая. къде в светото писание пише, че едни трябва да работят и за други? а колкото до геноцида.....хайде да не започваме темата. вие специално имате доста грехове....към нас, а сме от една вяра.

не знам на какво се крепи самочуствието ти на голям експерт , ама престани да натрапваш мнението си почти под всеки пост ,че ставаш досаден като конска муха.

Ти пък си гледай сайта и идеята ти за българия и не се прави на важен след като си цъфнал та вързал.

Ти ideyazabulgaria ли си или Анти боковист? явно пишеш и под двата ника. Така имаш възможност да се изказваш под всеки пост, а даже и да водиш задълбочен диалог със себе си. Мислиш се за нещо голямо, та това ти дава основание да поучаваш другите , ама от групостите, които си наръсил се вижда колко струваш.

Гръцката дългова криза може да потопи заедно със себе си цялата европейска икономика и да доведе до необратими последици. Това заяви вчера във Виена известният финансов гуру Джордж Сорос.Ние сме на прага на икономически колапс, който може да започне, например в Гърция, но след това лесно ще се разпространи

Това са мечтите на Сорос. Той е креатура на Банк оф Ингланд и еврото му е трън в очите. Ще пее мантри как еврото умирало до сетният си час, пък дано някой му се върже. Също той е от талибаните приватизатори - смята, че държавата не трябва да притежава нищо. Всичко трябва да се приватизира на всяка цена. Естествено добре ще е цената да е нула, а той да е приватизатора.

чудно защо всички американски анализатори бутат нещата към централизация на съюза. Какво ако се обезцени еврото в резултат на гръцката криза? на всички в европа им е пределно ясно, че решението каквото и да е то ще е политическо, не икономическо. А американците няма смисъл да учат на политика, щото те всички проблеми си решават с пари или с оръжие.

Няма нищо страно, прочети "дневници на сионските мъдреци", всичко това е описано преди 130 години.А Сорос...където има "Отворено общество"...там е катастрофа за населението

Гърците са мързеливи със самочувствие ,но мизерията пак е на прага им . Ние българите също си имаме гордост и история така че да си гледа работата тъпия гърк и определоно ще ги надминем тези гърци, време беше

И к,во викаш, за да ги надминем не трябва да станем по-добре от тях, а те трябва да станат по зле от нас... олеее мъка, мъка... ;((((

Разбира се че Европа трябва да плаща, не може там да се взимат с десетки пъти повече пари от БГ напр. а всички продукти и стоки във всички държави на ЕС да са на едни и същи цени ! Това е мъртво родено образувание наречено европейски съюз....нито е европейски, имайки предвид населението...нито е съюз, икономически.

Кой ти пречи да взимаш "с десетки пъти повече пари" в България? Всеки цент повече, взет в западна Европа е извоюван.

Пречи ми, че това е най-бедната държава........и хората няма какво да ядат, камо ли да получават като пари.

kgb777kgb

Защо Европа да плаща за твоя мързел , тъпота и некадърност ??? Защо да плаща за крадливите политици , които си си избрал ? Защо да плаща за заемите дето си взел и изял и изпил ???

Сега, за тъпота, некадърност и мързел, може да обвиняваш себе си....ти малко дремещо човече по форумите...или обвинявай децата ти, които не се знае сега на коя прека си купуват дрога и избират тия крадци които сега са на власт и сервилничат на всички европейски държави. А, за заемите......да са мислили навреме и да не са давали заеми-т.е. изкуствено печатали пари. Аз съжалявам, че не съм взимал никога.....

мисля, че отговорът е очевиден: "Защото сме социалисти"!!! ;-D

kgb777kgb

Толкова си далече от истината , че нямаш идея ! Те наистина са ограничени и разбират много , много трудно , но са дисциплинирани и спазват правилата до последната буква , затова живеят по-добре и ще живеят по-добре !!!

kgb777kgb

Не знам какви са ти идеите за България , но не ми изглеждаш много умен ! Такива като Доган няма как да ги осъдиш , те отдавна не крадат лично ! Договорът за комисионните на Доган е перфектен от юридическа гледна точка и е сключен с частна компания ! Няма съд в света , който може да го осъди за това !

това е 100% точен коментар за Доганя и за невазможността да бъде осъден от Хага даже.... в Америка ли няма корумпирани държавници или големи наркодилари в европа ли няма каде няма посочете ми?? и от всичките големи босове колко са в затвора в момента ?

kgb777kgb , ти първо прочети нашия анализ ,който споменавам по горе , да разбереш за какво ти говоря и тогава се прави на "умен", а другите прави на глупави. В твоите селски приказки нищо умно не виждам, пък и в приказките на "поддръжниците ти" дето ти вдигат палец нагоре.

kgb777kgb

Тъпо мислене , защо трябва някой да ми обяснява къде отивали парите ?! Въобще не ме интересува , ако не вземаш заеми няма да се докараш до положението на Гърция ! Да ама не , гръка иска да не работи , да взема 15 и 16 та заплата , да му се построи инфраструктура , да му работят други бачкатори / българи , албанци , македонци и кви ли не / , а той да си е баровец и цяла нощ сиртаки и бузуки ! Сега плюят по Европа , ми като са ви откраднали парите вашите политици , пребийте политиците , какво ви е виновна Европа , че сте изяли парите и ?!

Поздравления

прекрасен коментар, и аз мисля като Вас.

много правилно, и аз мисля така

А защо те да пребиват политиците си?Да ги пребива Европа!Ама тя не ще да ги пребива, иска да си възстанови загубите от работещите!Те не пък не искат да дават, щото не те са крали!

всеки, който дава заем знае за риска да не си го върне. защо е това пищене?! защото ще изгорят банкерите! когато лапат по 12 млрд от лихви им е добре, а като трябвада преглътнат загуба - заплахи, заплахи, упреци. еми така е! не гърците са изяли парите на европа, ами европа не сие направила сметката как да ограби гърция. не бойте се това идва и при нас, ако мине при гърците.

Гърция има къса памет ,те веднъж бяха стигнали дъното преди военният преврат ,бяха най-бедната държава в Европа много по-зле от социалистическа България тогава, след това покрай НАТО и стратегическото си положение започнаха дотациите и гърците бързо забравиха гладните годинки и започнаха да лапат два пъти повече от колкото изкарват.

Не, ние имаме късата памет. Иди да обясняваш на последното младо поколение на България, че социалистическа България беше къде по-индустриално развита и с по -добра пр производителна икономика от съседка Гърция? Младото поколение на България е буквално отровено от създадената олигархия, та не знае този факт. Материалните постижения на социализма бяха факт и понеже бяха тотално разграбени от същата тази новосъздадена олигархия и политически елит на България ,управляващ все още, се мъчат чрез държаната от тях преса да промиват мозъците на младото поколение с лъжи и инсинуации за най-новата ни история. За това я оставаме бяло поле в учебниците си по история , нетълкувана и недискутирана-пълно ТАБУ и Европа ни се смее. Гърците получаваха по 8 милиарда годишно субсидии от ЕС и те потъваха в корумпираните гърла на техния политически елит, без нищо да се вложи в развитието на икономиката им. За това сега са на този хал.

??? абе "идеалисти" не знам къде сте били последните 30 години, ама аз не помня в България да не се е крало. Започвайки от соц. времената та до ден днешен. При това сега крадат децата на довчерашните крадци.

Интересно ми е дали управляващите в Гърция предвиждат, като ще се икономисва да спрат да крадат? Ако управляващите в Гърция спрат да крадат, ще има нужда от тези икономии? И последен въпрос - няма ли управляващите в Гърция да откраднат и икономиите, така както са откраднали заемите? Понеже гърците не чуват отговори на тези три въпроса, затова стачкуват. А това, че ние сме будали и повярвахме, че Луканов, Костов, ф.д., ж.м.ж и другите са от различни отбори, затова сега сме бедни, обезверени и разчитаме на ББ.

както на гърците им обясняват, че всичко отива за Бг и Румъния, то и при нас се разпространяват такива европоподобни клишета, че всичко отива в Гърция, и затова сме на тоя хал .Истината е че всички сме роби и храним западните си господари, а те ни настройват един срещу друг, нормална практика, и понеже сме гл,пави, алчни и злобни, какво ни остава друга освен да мразим

+

Аз прегледах ваште коментари и не разбирам как стачката в Гърция ви подтиква да обиждате българския народ и бъл. политици. Все едно вие не сте едни от тях. Като не ви харесва в Б-я, ходете другаде, работете там щом ще сте по-добре. Само дето вас ви мързи, гледате в къпичката на съседа и само се оплаквате!Ама защо на тях ще им помогнат, ама защо на нас няма...

Га лапаа кефтаците им беше гут,ама сега ядат хурката и рават като батлани, Византийци.

Бях на ралито в Гърция, мога да ви кажа че хората си живеят прекрасно. Стачкуват не толкова от мозък или от някакви възвишени цели, а защото политиците им обясняват, че се дават пари за България,Румъния, даже и за Македония , а за тях няма. От злоба излизат всички на стачки. Само дето това няма да продължи вечно и ще им дойде изнанагорно.

Типичното мислеле на нашия Бай Ганьо и показва защо достигнахме дереджето на най-бедни в Европа. Добре, че Алеко не е жив, ще се обърне в гроба като те прочете!

Ха така, протестирайте, братя гърци! Няма страшно, ние ще ви помогнем, защото можем. Гарантира го нашето слънце ненагледно - Бойко Б.

Уважаеми съседи, Не разбрахте ли, че трябва да върнете това, което Ви наляха, докато бяхте витрина на "демокрацията". Приемете, че вече няма кой и защо да Ви хрантути. Приемете, че ще получавате толкова, колкото можете да си изработите, т.е. 3-4 пъти по-малко от това, което получавате сега. Приемете, че вече трябва да работите, и че краят на "византийските" номера дойде.

точно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Популизмът и манипулациите комунистически продължават не само в Гърция, но най-вече в България. По стара комунистическа схема за икономическата немощ на комунистическата партия,система и държава е виновен не самият комунистически тунеядски мироглед, а нещо извън тази матрица: международното положение, империалистическите мераци и егоизъм, кишата, сушата, а напоследък "Ран Ът", или както там го наричат червените ченгета. Ами като са толкова трудолюбиви червените гърци, българи и ченгета-олигарси от Източна Европа, защо не се возят на ЗИЛ, Чайка,Волга,Лада, или Москвич, а всички се возят на Mercedes,BMW, Porsche, Peugeot, Citroenne.

Виновно е само комунистическото остаряло идеологическо мислене и неспособността на комунистите( като единствената опозиционна сила) да поемат и решават съдбата на Гърция в такъв върховен момент в националната съдба.. Иначе те са най- чистите леви сили, не са потънали в корупция в която са потънали социалистите и консерваторите на Гърция. Също, никой от вън не ни е виновен! Плана "Ран Ът" бе изготвен с помощта на български специалисти и приложен в България с политическо решение на нейните държавници ! Защо такива планове не се създадоха за никоя друга развита страна на Европа? ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ МОРАЛА НА ПОЛИТИЧЕСКИЕ ЕЛИТ!, а той се създава с ДОБРИ ЗАКОНИ И СИЛАТА НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА- Нито едното нито другото е имало и има в България и Гърция ,за това Европа казва, че най-ниско европейската демокрация е развита на Балканите!

Е ще ти казваме ... докато например Ауди излиза от Инголщат, а не от Ботевград ще ти казваме, че немците работят по-качествено и по-ефективно!

Мързеливата гръцка паплач е единна само в едно- стачките ! В работата и усилията за излизане от кризата ги няма никакви - мързеливи, надути и неграмотни - това е истинското лице на гърците ! Не заслужават нито помощи, нито разбиране - вън от ЕС, и без това нищо не дават - като паразити са, само смучат помощи - просяци !

Стачкувайте, стачкувайте.. после като нема кво да ядете ще ми ядете .. хахаха

Една малка реплика-за да постигнат социализъм от Скандинавски тип трябва да си разпуснат народа и да си изберат нов, за предпочитане лютерани. С този материал не става!

Вътьо, Абсолютно грешно мислене. От 30 годишен опит и живот след лютерани, аз съм разбрала, че те не са нито по умни, нито по-вече религиозни, нито по работливи от българите. При това имат най-бедната земя и от камъни и чукари в Европа и най- малко национални богатства. И са били преди винаги по-бедни от България(например Финландия, сочена сега за най- развитата welfare state в света била много по-бедна от България, но е станала само за последните 25 години най богатата в Европа). Скандинавците са постигнали тези успехи само и благодарение на добрите закони и желязното действие на върховенството на закона, което им е свело корупцията във висшите етажи на властта до минимум и създало морал на обществото и морала на политическия елит.

Абсолютно грешно мислене. От 30 годишен опит и живот след лютерани, аз съм разбрала, че те не са нито по умни, нито по-вече религиозни, нито по работливи от българите. При това имат най-бедната земя и от камъни и чукари в Европа и най- малко национални богатства. И са били преди винаги по-бедни от България(например Финландия, сочена сега за най- развитата welfare state в света била много по-бедна от България, но е станала само за последните 25 години най богатата в Европа). Скандинавците са постигнали тези успехи само и благодарение на добрите закони и желязното действие на върховенството на закона, което им е свело корупцията във висшите етажи на властта до минимум и създало морал на обществото и морала на политическия елит.

Не разбирам какво му е грешно на мисленето ми? Вие потвърждавате, че в тези страни живеят хора с друго мислене, с друг морал, с други закони.

След като фалира държавата Гърция нищо кой знае какво няма да стане.......просто ще се разпадне еврозоната.... Това не е нищо особено, освен че ще има голяма инфлация в целия ЕС и може да не си получиш паричките и пенсиите от хубавата българска държава....ще ти кажат че няма пари !

Не бива да мислим, че французи или датчани например биха били по-целомъдрени от гърците при такава тежка ситуация. Тъй че ги разбирам напълно. Пада им стандартът. Как биха регирали освен като другите европейски народи? Във всеки случай сравнението с нас е смешно. Ние сме най-бедната страна в Европа и то на светлинни години по-бедни от гърците. Така че сравнението с гърците е незаслужена обида към тях. Там поне не се краде нито от хора, нито от политици. Просто хората са много демократични, прогресивни и добри. Не са диваци като нас и не крадат.

Не са крадливи. Не са. Последните 50+ години освен Караманлис и Папандреу, нещо друго чувал ли си? 2 династии си прехвърлят властта от край време. Тези даже са 2ро поколение политици.

много си заблуден, минчо-о-о, много

Циркаджии.

Какво ще стане като фалира държавата ...? Няма да има чиновници и смукачи на пари ! - Да фалира !!!

Ами малко по страшно е липсата на пари за заплати в държавния сектор. На практика отказа от плащане ще представлява спиране на всякакви нормални търговски отношения с държавата гърция вкл. и ще засегне целия им бизнес, частен и държавен. Т.е. ще има ужасен срив на доходите, подобен на нашия през 1997 г.

На дир-а се спусна нареждане отгоре, новината със стачката в Гърция да не е сред водещите за да не четат българите това което ще се случи....просто да мине между другото и те да полагат осърдно робския си труд за нищо....ха..ха......жалка българска картина .

Братя гърци, елате да ви помогнем, има толкова необработваема земя. Елате с подарените ви от ЕС трактори да ни орете нивите. Работа колкото щете. Рента, 50 кг. жито.

Коцко, това не е начина на помогнем на гърците. Начина е тяхната опозиция да седне на ясни идеологически и програмни позиции и да поведе народа по правилни пътища. Ние сме създатели на нова идеология за политическа сила на България "Да построим България като welfare state!"Предлагамея и на съседите гърци. Тя е най- мощната градивна идеология за политически сили в Европа отчитайки сегашното състояние на политическите сили и доказания прогресивен опит на Европа.. От тях-гърците зависи как ще построят Гърция като welfare state и как ще реализират обещанията си. В това може да се състои нашата помощ към съседите. Иначе никоя грък няма да дойде да обработва земята българска за 200 лева месечни доходи.

Странно, но скъпите ни съседи вместо да се стегнат и да изработят 28 милярда, те стачкуват. Още по-странно е, че някой им е дал тези пари без гаранций. И направо е необеснимо от къде ЕС/Барозо/ взима тези милярди, за да ги даде на Гърция. На БГ уж и се полагаха 13 миярда за 5 години, но сме свидетели как не можем да получим дори половината.

А Боко и Трайчо се стискат да дадем 6 милиарда за АЕЦ Белене. Но гръцкият дълг е по-заплетена история. Безпрецедентно са оплетени понятията, лобиране, манталитет, измамници, наивници, лакоми капиталисти от Запад, измамни чифутски либерални теории,тъпи и продажни чиновници в ЕС и още и още... за 30 години история на Гърция в ЕС.

Най голяма вина за заплитането на външния дълг имат КРАДЛИВИТЕ ГРЪЦКИ ПОЛИТИЦИ- те не са по-малко крадливи от българските- "демокрация по балкански" !Не е виновен нито ЕС нито МВФ! Попитай се защо ЕС и МВФ не поставят такива " условия" на другите западноевропейски страни, като тези от първата група и най развитите welfare states? Отговорът е прост- НЕ СМЕЯТ, защото добре знаят, че в тези страни там няма продажен политически елит, а такъв, който пита за всеки цент народа си и спира враговете на държавата още на границата. И това го върши със силното действие на върховенството на закона. Нито едното, нито другото го има и в Гърция, и в България. Независимо от по-високия жизнен стандарт Гърция е на нивото на България в развитие на демокрацията си, за това стават тези кризи с нея.

За да ги избаботиш се иска АКЪЛ- КАК? Никоя политическа сила в Гърция не казва КАК- това е проблема!

:) Къде ги видя тези 28 милиярда? Някъде там е българския дълг. Гърците дължат около 500 милиярда до момента. И внуците им няма да ги изработят. Който не вярва - има уикипедия. Да чете.

я се научи да смяташ първо милиЯрда :)

Още по-странното е, че ти разбираш от политика, но не можеш да напишеш правилно милиарди, гаранции и необяснимо ... 13-те милиарда се дават срещу извършване на работа, а не да си имаме за харчене и понеже не можем да свършим работа - не ги получаваме.

Няма и да получим милиардите на ЕС. А до момента само членския внос на България е грубо 700 милиона еврака на година. По четири години членство = 2,8 милиарда евро. А сме взели някакви си милиончета. Само на кредити го караме от Европейската банка или Световната банка.

Тая бай Ганьовска приказка, "Имал си бол, дал си" сега още се играе в Гърция, а е написана още преди 120 години у нас. Гърчулята обаче са са толкова тъпи и нагли, че нито си имат представа, че тя вече е окарикатурена, нито пък могат да приемат, че е написана в от някакъв си простак в България. За тях българите сме неуки и прости, а те са велики, дори най-велики, тупат се в гърдите, крещят - давайте сега 300 милиарда, че няма какво да ядем, ние сме измислили демокрацията! А сега защо трябва де ви ги връщаме тия 300 млрд, кога сте ни ги дали?!

От цялата шумотевица нещо не разбрах, как опозицията ще изведе страната си от сегашната криза. Дълга гони 340 милиарда. Като нараства. Сегашните предложения на настоящото правителство са именно за спиране нарасъването на дълга, с идеята че с времето ик. разтеж ще направи нещата по-поносими. На този фон крякането на лявата опозиция в Гръция изглежда СТРАННО. Още нещо в част от политическите среди битува идеята че Гърция НЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩА КАКВИТО И ДА БИЛО ПАРИ. Т.е. имали, дали и сия да си е...т майката. Накратко ако не се стегнат предстои ГОЛЯМОТО ОСИРАНЕ В ГЪРЦИЯ.

Че у нас причини за протести - колкото искаш, но мисля че ситуацията в двете страни е много различна. Ние сме бедни защото бяхме ограбени от своите си, които преди бяха червена номенклатура, а сега са просто олигарси от различни партии. Съчувствам им на гърците, доста хора мислим, че са били подмамени, но.....нали затова са държавните мъже, за да не позволяват безумства на народа. Ситуациите и проблемите на двете страни са съвсем различни и чак ''Браво!'' мисля, че е излишно.

Съгласен. Ти си един от малкото трезво мислещи в тоя форум.

Браво на гърците ! Еврозоната си отива.......а и престъпното българско правителство, също скоро си заминава !

му е престъпно на това правителство? Да. Може битова, че не дава на БСП и ДПС да си крадът весело.

Престъпното на Правителството на Боко Тиквата и цялата герберска измет, е че си раздава на мутри, чиновници и примати-простаци парите взети от робите в България

Това антибоковист от Филип Боков-комуниста със сина крадец на коли ли идва?

Идва от Боко Тиквата Тъпунгера-министър председател на БГ. Сега вече да ти се изясни, главо герберясала.

При всяка стачка има 2 страни: едната на работниците другата на работодателите. Едните се борят за по-добри условия, вторите за повече печалби и накрая стигат до някакъв компромис. в случая на гърците стачкува цялата страна, т.е Гърция е в ролята на работника искащ по-добри условия или в случая запазване на съществуващите. Не е ясно обаче срещу кого се борят. Срещу ЕС? Само че тук им е грешката. ЕС не е работодател! Не могат да искат от другите народи да продължават да ги издържат. С тези стачки само влошават положението. Празника свърши , сега е време за яко затягане на коланите и работа, работа и пак работа. Защитниците на гърците, дето толкова им се възхищават са доста наивни или все още живеят с представите за лошите капиталисти смучещи кръвта на народа.

Гърция е държава от хилядолетия и такава ще си остане и за в бъдеще.Само след десет минути твоето мижаво мнение ще изчезне, а заедно с него и прогнозата ти.Тогава ще ти се изясни какво означава поговорката "Как да те забравя като никога не съм те запомнял."

Видяхме, че можеш да обиждаш без причина, но не разбрахме което от нещата, които ''началото на края'' е писал/а, ти успя аргументирано да обориш. Май нищо. То, само с лозунги ако ставаше..............

Споделям мнението.

И аз така мисля. Да не говорим, че ситуациите и проблемите в нашите две страни имат съвсем различен генезис. Ние сме тези, които трябва да протестират.

В цивилизованите държави както и в Гърция,стачките са регулатор (клапан) за уравновесяване на натрупаното социално неравенство между обикновено работник и работодател. Но в случея става дума за запазване на придобивки за гражданите и като такива те (стачките)винаги се провеждат организирано с ясна и конкретна цел,чрез въвеждането на определени правила и ред. Важното е учасниците в тези мероприятия да знаят и да споделят целите им, за да могат да са съпричастни при удовлетворяване на исканията им.Tова е демокрация Made in Greek.Учете се, а не само стягане на колани и прочие.В България една стачка не можете да направите,а само стягане на колани .....

Ето това е да си комунист. Вкарайте си го гърци, ама си го вкарайте много навътре и дано да не ви дадат помоща та да ви видя след това

Икономиката е най-трудната за управление дейност в една държава с много голям процент на неизвестност при предприемана на определени действия!Стачките не винаги са с положителен ефект,особено когато се разчита на популизъм и на псевдо научност при мероприятия за осигуряване на живот не според възможностите!От ясно по-ясно е,че въпреки напъните на хитруващи политици да се възползват от статуквото ,за да извлекат лична полза,това няма да успее и гърците трябва да се "побират според чергата си"!

гледам хора бол се изказват колко велики са гърците, че протестират срещу това и онова и как след тези протести кредиторите ще се засрамят и ще ги оставят на мира.. Ама що не виждам никой да ходи да протестира в България?? :-) като гледам има много неща, за които да се вдигат стачки.

Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898 г.

Пич не си прав че с здраво бачкане не се забогатява - за справка германия, япония и китай

Браво ! Ето така се защитават интересите на хората ! Виждате ли разликата с нашите "синдикати", които за 20 години освен да се нагрухтят не си спомням нещо да са свършили. Парите са си пари - или ги има или не, но НАЧИНА НА ЖИВОТ трябва да се запази. Отбийте исканията на кредиторите, до едно ! Не се разпродавайте, не се приватизирайте. Нека ви спрат парите, оставате си с топлото море и дългия туристически сезон, това стига да си карате кефа на въпреки на световните бандити. И никакви съкращения ! Дори увеличете привличането на българи към вашата страна. Тук пазара на труд е тънък и скоро олигархията ще получи поредния шут от липса на хора. Да живее демокрацията и гръцката съпротива !

Абсолютно вярно!

Ти май ще откриеш "перпетум мобиле" То ако ставаше така ,мислиш ли че гърците първи щяха да приложат твоята" рецепта"

Само, че за държавните служители за болници, пенсии ит.н. трябват пари. А пари няма. Тогава следва като ония анегдот: Пари няма действай! И гърците ще трябва да изуят гящи.

А как си мислиш, че без кредити или повече приходи от икономиката ще имат пари да плагщат заплати, макар че "парите са преходни"? Нали трябва да има какво да се даде? Затова и ги натискат да съкращават разходи- иначе просто не 12, а 28 милиарда ще им трябват за тази година само(Търсят се съкращения на 28 милиарда разходи и се дават 12 милиарда кредит). 16 милиарда откъде се вадят?

То като си свикнал да харчиш с пълни шепи, икономиите ще ти присядат. Що не ги изкарат гърците от еврозоната, да им спрат помощите отвън и да ги оставят да си разпределят 16те годишни заплати, огромните песии, безумните социални привилегии... Ако могат да си ги изработят, да си ги имат.

по политически причини.. руснаците тутакси ще се наместят. или поне такива са страховете. Гърците искат социализъм и комунизъм в момента, а Русия световен лидер в износа на подобни стоки, въпреки, че на вътрешният пазар много не се търсят). Освен това братушките излаза на южно море винаги ги е карал да се подмокрят от кеф. (извинявам се за грубият език).

300 милиарда евро задължения трябва да се платят. Ако гърците си мислят, че със стачките ще накарат банките и други кредитори да преглътнат тая топ-хапка, аз се съмнявам. Революция няма да им помогне, няма да се случи, проливането на много кръв не е в кръват на гърчулята, те са свикнали на други да им изтича кръвчицата. Остава да се хванат за работа с притегнати колани отвъд последната дупка. И в това се съмнявам. Така че розовата мечта Гърция, страната на безгрижието, това лято ще се срути с гръм и трясък. Идва анархия. И слепите защитници на гръцкия начин на живот, пишещи тук, да получаваш без да плащаш и да се гордееш с това 30 години, по-добре да млъкнат веднъж завинаги. Благият живот свърши! Аритметиката е в основата на решенията, как да се живее. Но тъй като те не са я измислили, а си я прилагат както им дойде, сега ще се наложи да влязат в час.

300 милиарда дълг се изплаща със силно производителна икономика по подобие на развитите страни welfare state на Европа. Гърците сега нямат такава икономика. Заемите които се взимат потъват в г върлото на тяхната финансова олигархия. Прочети моя постинг по -долу за начините на излизане от кризата.

А кой е вашият сайт???