Без Варуфакис Гърция постигна напредък с кредиторите

Преговорите между Гърция и нейните кредитори изглеждат внезапно разблокирани, въпреки че отново се препъват в "червените линии", определени от Атина.

Обратно в новината

Коментари - Без Варуфакис Гърция постигна напредък с кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И този е без вратовръзка, като Варуфакис. Значи не става.

Не мога да разбера, как на някой, който не може да си покрива дълговете, му отпускат нови заеми! Сега Гърция не може да покрие 380 млрд. евро а след 2-3 години как ще покрие 700 млрд?

Абсолютно сте прав не може. По-интересния въпрос е, защо наднационалните банки въведоха и поддържат тази традиция, толкова десетилетия вече, с толкова много задлъжнели държави по целия свят?

Да потичаме в кръг!Отначало песимизъм и нерви до критичната точка на преговорите за което БРАВО!!на Варофъкис !След това оптимизъм защото излезе ли Гърция от шенген целия юг в ЕС преминава на ниво африканска икономика заедно с България !Така се затваря кръга около гръцкия огън пърлещ лешоядите банкери !!!Варуфакис е гръцкото оръжие слещу вампирите заробващи цели нации и кономики!Безплатна академия по икономика за нашите нагаждачи които ще борят бедноста с обучение на безработни които и обучени няма да си намерят работа!!

Дам, има африканци, но май са в празната ти кратуна. Знаеш ли изобщо що е то ЕС, еврозона и венген? Очевидно не, но явно много ги разбираш икономическите механизими за излизане от шенген, нали другарю? Баси простия комуноид...

ЕС има общо 39трилиона и шестотен милиарда външен дълг!Това е ЕС!Испания-2трилиона и 305 милиарда долара!Германия-5трилиона 546 милиарда и 869милиона долара външен дълт или 145% от БВП!Франция-5трилиона и750влрд152млн долара външен дълг!Англия-9трилиона 590млрд и 995млн долара или 406%от БВП!Това е ЕС!Куха икономическа структура или печатница на пари без реално покритие от реална икономическа база!Който влезе в шенген го чака плащане на дългове и плач!България скоро ще плаща за сития живот на богатите!

От "ФЪКИС" се насадиха на "ЦУКАЛОС"! Така е гърчолята им разпраха задния двор с 500 млрд.

Пак нафакаха Варуфакис! Покрай него и Ципурофакис!

Не знам откъде излизат подобни информации за напредък. Аз подробно следя новините от финансовите пазари и никъде няма подобна информация. Да не говорим, че ако имаше напредък, еврото щеше да поскъпне, а то след отварянето на пазарите тази сутрин поевтинява.

Ха Ха Западът се одупи на Ципрас ! Къде ще ходят тези мошенници, грабили и убивали 1000 години! Само така гърци.Бой по тлъстите ГМО задници!

Не знам как точно се е одупил, след като изгони Варуфакис като мръсно куче и не им дава парите без да намалят пенсии и заплати и да проведат приватизация. ... Ама щом казвате, сигурно се е одупил :)))

в момента ич , ама ич не ми пука за гръцките проблеми , както и на тях не им пука за нашите ! обявявам пълен бойкот на подобни "новини" ! когато гърците почнат да си връщат заемите да ми се обадят!!! до тогава , все едно нищо .

Напредъка ще е в разблокирането на готови пари за гърците, а не, че Гърция ще почва да си връща заемите. :)

А без Ципрас вече щяха да се разбрали и Гърция щеше да тръгне нагоре !

Мерси от кавоа разбиране, убав! От такова разбиране българските задници цъфнаха като майски рози. Е, на еврогейците може да им е добре, но на народа не му е.

По-спокойно! Мръсните еврогейци, които искат да работите, за да ви плащат, нямат шанс. Другарят Путин ще дойде и ще ви раздаде пари на калпак, защото заслужавате. Чакайте го.

Гърците да ги не мислим ,но интересно защо почти всички меди мълчат за проблемите в България ? Нека всеки сам да си отговори .

аз нямам. България също няма.

ма верно ли, бе икономисте. Баси икономикса, където си го учил сигурно у Краваристан.

Разбира се ,че има проблеми , моите родители са работили по 40 год. и не получаваха пенсии и здравеопазване , защото пенсиония и здравния фонд отидаха във фвшорни сметки на тези ,които сега дрънкат за евро-интеграция и слугуват на чужди държави за ,да не ги закачат техните разузнавания или по-точно държът ги на "каишка " Разбира се ,че има проблем ,защото плащаме данаци със последните си пари , а не получаваме нищо ,като здравеопазване ,законност защита от полицията и др.

Мъдитата в Бялгария са на повод на който от другата страна стои САЩ и отблизо следи посоката на опростяване.

Без Варуфакис Гърция постигна напредък с кредиторите Както се казва ,без Варуфакис по Варуфакиски.

Ей го Ципурата, оправил проблема!?Сритал Фарфурякиса, из някое по-тъмно кюше и го елиминирал, да не обърква повече пустите му преговори с ЕС!?

За съжаление на очакващите колапса на ЕС, фактите са съвсем различи. Общото задължение на ЕС е над 14 ТРИЛИОНА ЕВРО. Какво са някакви пикливи 300 милиарда на фона на общото? Защо реве само Гърция с пикливия си външен дилг, като на всичкото отгоре по-голямата част от сумата са лихви? Как ще се разпадне еврото при това положение?

ЕЦБ може да си печати евро толкова колкото си поиска. На всичко отгоре еврото е по-силно от долара, все още. Дълговете касаят тези които искат да инвестират в Еврозоната и ЕС. Те просто искат парите да са им на сигурно място и не ги интересува, че може да загубят част от номинала им.

Икономистине, ма верно ли? ма посмали малко! Къде си го учил тоа икономикс, бе?!

Нашите български политици се превърнаха в най-успешните пролетаризатори в света. Всеки ден те работят пролетариат мейкинг в България. Накрая крупният пролетарият е поне 60 % от населението. Скоро ще ни докарат такава крайна комунистическа държава, че Корея ще ни се види, като рай! Докато си чешат егото и си пълнят банковите сметки ще се изненадат най-много от собствените си дела и заслуги! Докато гръцките политици независимо от кривините им гледат да напълнят и купичката на народа с манджа и да му осигурят по-добър стандарт! Гърците си постигат тяхното, а ние? Нашите политици ще прецакат и богати и бедни!

Пролетариата винаги си намира водач и сега кво една напред, две назад!

Да набълбукаш държавата с 320 милиарда евро - явно са много отговорни политици. Евалла, машаллах, аферим!

Не е задължително да ме разбираш, за това са нужни знания и опит.

Що толкоз зор за споразумение с ЕС, оплювайки когото дойдоха на власт ?! Да пратят Варуфакис с червен байрак да преговаря с поочуканата, но все още вилнееща Евразийщина- с/у наколко островчета под аренда за бази, ювиги Путила ще остърже хазната за малко руско злато- жълто, течно и газообразно ;-) ;-) Ама чак толкоз луди явно не са гърчолята :-D

Те вече ходи до Русия за кинти, но руснаците отдавна са приключили с благотворителните акции ... И да ЕС вероятно ще затвори до 10 години, т.нар. евразийски съюз - тепърва ще отвори.

Не Варуфакис е пречка, а ЕС е в безизходица.

така е. Фалиралия ЕС няма полезен ход.

Кое му е безизходицата на ЕС?

от къде да зная, бе. аз така си пиша.

ВЯРНОЗАЩОТО СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СА В ДЪЛГОВА СПИРАЛАА НЕ САМО ГЪРЦИЯ! ТЯ Е ЧЕРНАТА ОВЦАНО ЩЕ ТРЯБВА ДА Я УХАЖВАТ!!!

В България от 6 години нито лев увеличение върху заплатите, орязаха привилегии, вдигнаха пенсионната възръст и кризата се задълбочава. Явно формулата за успех не е тази. А може би от Бойко Борисов да не става нищо. Трябва нещо да се промени.

Ходиш на избори...променяй

Да променяме кое?Когато сергията е пълна с ментета, качествено няма да намериш!Именно, затова се работи с така наречената демокрация - уж, сами сме си ги избрали, а те са добре подбрани!

Станишко, Ореха, Дудука, Сидероглу Евразийски, Чобанина, йОвчи, Мамин Шишко, Местан Ага са си още живи и здрави. Халал да са ти :-)

Все на неподходящи се спираш. Явно ги харесваш. Не разбираш ли, че трябва шамаракис ала Сиртакис?

Ти па си земи иквунека и Цицунека.

Изобщо не ги мислете гърците. Каквото поискат ще постигнат, при това само с леки отстъпки. Когато си представител на държава която има национална кауза която трябва да защитаваш нещата стават по-лесни. А когато нямаш кауза, а е всеки сам за себе си и е пълно с хора които викат "Моля другарко Иванчо преписва" пред чуждите, нищо няма да се постигне. Всъщност, ще се постигне....присмиване, неуважение, презрително снизхождение и незачитане с думите..."А те българите няма какво да ги питаме, отиваме на посещение в София, те започват да пълнят гащите и да се кланят още преди самолета кацне на летището и после един след друг си казват и майчиното мляко защото си мислят че правят мръсно на другарчето. А те всъщност предават себе си. Даже не знаят как да изповядват англосаксонските ценности, просто защото не са англосаксонци въпреки че много им се иска да бъдат такива. Чернокож бял не е станал ... е освен Майкъл Джексън разбира се.

ще. Вече го постигат!

Целта е държавната собственост в Гърция да бъде разпродадена за по 1 евро, както стана в БГ-то, ама гърците не са българи и няма да се получи номера.

Всичко отдавна е продадено за по драхма. Сега се дърпат да сдадат собствеността според договора.

Усеща се лекичкото тройно влизане на изулия гащи Ципрас. Този месец трябва да разплати 2,4 милиарда евракис в пенсии и държавни заплати и да върне 960 милиона евракис на МВФ.

На еврогейската пасмина стига да и сменят вазелинакис за по-лесно пенетракис и почват да въртят дупетата, като се мъчат да се изобразят девственици. Също катоеврогейската тройка.