Гърция е драматично разделена преди вота

Тезата, че „извън еврото има само бедност“ се конфронтира с твърдото "охи" (не) на исканията на кредиторите откъм лагера на привържениците на Алексис Ципрас.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е драматично разделена преди вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ултата за днес евро или драхма

Дали някои наши "родни" НПО-та не са изприпкали до Гърция , за да дадат мощна европейска подкрепа на евроориетираните местни жители.Разбира се сметката се плаща от чичко Сорос , но той знае как след това да си прибере стократно паричките.

Гърците имаха сиртаки и узаки яко, сега ще имат няколко години нагъзураки, обаче ще се справят, щото имат държава и имат будно население. Бил съм в различни държави на 4 континента. Всеки има проблеми. Някъде живеят по-добре, някъде по-зле, обаче не видях никъде да живеят по-глупаво от в БГ. И така ще си остане още много дълго време. Можете да кажете гърците "това", можете да кажете гърците "онова", обаче няма какво повече да кажете.

в "Събуди се" от Румен Гечев,Иван Нейков и Ангел Джамбазки. За доста финансови машинации намекна Гечев и от двете страни... гръцки политици и западни банки.. Иван Нейков наблегна за последиците на около 200х.българи работещи в Гърция ,загубата на работните им места,притока на пари за семействата им у нас..., Джамбазки коментира суверенитета на държавите сами да избират правителствата си.

То не ,че кризата в Гърция ще бъде избегната ,но те искат да влезе по плавно.Всеки който малко се е интересувал от история знае ,че гърците са прекарали много тежки мизерни години след 1944 год.И за разлика от нас те са съумяли да изградят свойта държава модерна и богата. Там всичко им е подредено ,и няма никакво сравнение с нашата родна действителност.

Изградиха и подредиха с помощта на европейските фондове, а не със собствени сили - това е съществената разлика. Имаме си поговорка за случая - изтъка си платното и ритна кросното.

Защитавайте гърците колкото искате, на мен обаче не ми допада тяхното високомерие без покритие. Слушам само интервюта с гърци, които казват - ''ние нямаме нужда от ЕС, той има нужда от нас'', иначе едва ли не се разпадал. Звучи смешно, когато това се казва от държава, която е 0,2 % от икономиката на ЕС. Тези още не са разбрали че не са Германия или Великобритания, не заслужават доходите, които имат сега. Да или не, няма значение, ще си плащат, както всеки нормален човек с дългове

още по-малко ми допада българското лакейничене. Бтв Средновековните хронисти са описвали българите като "високомерни и властни" Едни такива хора, на които не само не им пука че не са изпълнили твоите изисквания, ами питат ти техните дъл си изпълнил и ако не си - лошу. От тия хора днес нищо не е останало, както е видно.

Мда, то щото не е било свързано оцеляването на всеки квадратен километър от Европа и Азия с безмилостна борба и надхитряне :))) Репликата ти е мега профанска.

А после? Португалци, Италианци ит.н. ? Ясно е че този формат на ЕЗ даде фира. Ще видим какво преструктуриране ще измислят и кой ще спечели и кой ще загуби.

Варуфакис изчислил че ЕЗ ще загуби 1 трлн евро (1 000 млрд), ако не се постигне договореност с Гърция. В същото време "независими" журналета плащат Гърция както с липсата на кеш, така и с опразване на магазините и граждански безредици (първото и второто са взаимно изключващи се, ама нищо)

Утре ще стане ясно, че гърците са изиграли успешно поредната си долнопробна театрална пиеса, написана и поставена от Запада! И че за това поредно западно представление ще трябва да платим отново много скъпо! Такава е съдбата на България - самотната, изоставена, бедна и през закриване страна на Балканите!!

Ако си прав, те ще спечелят. Все пак актьорския хонорар за подобно важно представление би бил стабилен.

айде, спрете с упражненията по писане на полуграмотни коментари. вижте фактите и млъквайте: гъркът работи за 1 евро, а получава 1.8 евро. гъркинята без един работен ден в живота си получава 720 евро държавна социална пенсия. заплати и пенсии в гърция са почти равни на тези в германия и франция, но никога не са заработвани в този обем. гръцката национална банка преди 3 години опрости всички кредити на гърци, които не са ги обслужвали за период на над 3 години. до 2012 г. в гърция не е имало почти никакви данъци. администрацията на гърция е близо 1 млн служители, тоест на брой като тази в САЩ. при това с огромни заплати без покритие и икономическа логика. така до 2012 г. дългът на гърция стигна 800 милиарда. тогава го намалиха 50%, миналата година още 30% и сега и 320 млрд. а,сега, кажете ми драги умници, как и кога гърция ще изплува и върне заемите си с такава икономическа политика. такова нагло крадене от европа няма в историята. и защо се търпи?

За съжаление тази словесна полюция не може да мине и за "полуграмотна".

Варуфакис изчислил , че при фалит на Гърция само страните от ЕЗ ще загубят 1 трлн. евро.

Гърците били разделени, защото ние българите сме много сплотени ?

Това е вярно, но не е тема на статията. Не разбирам как ситуацията у нас е свързана с темата. Поне не пряко....

Чудно защо в България по никакви изключително важни за страната решения никога не са правени референдуми.След "необратимите демократични промени",тихомълком беше отменето смъртното наказание.За членството в НАТО също никакво допитване ,само някакъв се лигавеше пред едни знамена, за членство в ЕС също нямаше референдум, както и за американските бази.Сигурно всички политици от всички партии и партиики смятат българския народ за банда от малоумници и олигофрени/ама то може и да е така, след като на такива като тях сме им доверили управлението на страната/.Но цялата тази политическа сган най-обича да говори да използва изрази от сорта: "в името на народа","от името на народа","за благото на народа" и ред други безкрайно лицемерни изрази.А колкото до Кипрас да не му берем грижата , ще му спретнат такава всенародна цветна революциика ,разбира се подходящо окървавена , че чак свят да му се завие.Тогава спасителите на Гърция ще доприпкат на бели коне и ще започне едно спасяване , Украйна ще е някаква бледо подобие.Няма как да се пропуснат и българските правозащитни НПО-та, ще се надават добре режисирани викове ,че комунистите са виновни , че комунизма е в настъпление и други малоумни лозунги,ама какво да се прави ,за това на хората им се плаща.Лумпените в България и преди и след 10 ноември се все същите, и все някой друг им е виновен за нереализираните,без покритие амбиции

Няма смисъл да се харчат пари за референдуми в колониална територия като БГ. Така или иначе, референдумът не даде ли "правилен" резултат, няма да бъде отчетен и така до колкото референдума трябват! Само допълнителни разходи за организиране на референдумите ще има!

На днешно време в 21 век да величаеш социализма и да се кичиш с национал-социалистическо име е признак на психиатрично отклонения. Атакистки тролове,като ходите на консултации и обучение от руските индсруктори,не ви ли проверяват в какво психично състояние сте. Иначе пишете глупости,смешни сте,излагате господарите си,Сидеров е бесен - не си заслужавате рублите.

Здравейте 007 със агентурно име Фройд,но грешите аз не ходя на обучение , аз го провеждам.

ЦИПРАС И ВАРУФАКИС ГОЛЕМИ ИГРАЧИ

Гърците си мислят че при социализма се работи по-малко. Въобще не е така. Дори и събота се работеше до обяд. Ако някой беше безработен му намираха работа и нямаше "не искам".

"Магарето умря, те се опитват да го хранят". Срокът за договаряне изтече на 30 ЮНИ, а те чак сега правят допитване. На масата на преговорите няма нищо. Преговарящите се си заминаха. Трябват нови преговори за нов заем за да има нужда от допитване. Смешно и жалко държание, а може би просташко.

Kalin

Много е тъпа логиката че ако гърците кажат не на референдума те са против еврото.Те са против условията които им се налагат а не против евро ориентацията та Гърция.Преговори значат две страни предлагат нещо и се договоарят а тук преговори нямаше а имаше извиване на ръце.А и нещо към тези които постоянно плюят Гърция.Гръцкото правителство в момента го каза 100 пъти че не искат нови заеми а искат преструктуриране на дълга за да може той да бъде погасяван.Точно тук е разминаването между тях и другите.Наливането на пари там не доведе до никаква промяна а напротив до още по голямо затъван.така че нещата не са толкова прости колкото се опитват някои да ги представят.

"не искат нови заеми" Брях, брях, брях!!!!!!!!! Абе шамшал, акоп ромеите не вземат нови заеми, няма с какво да платят заплати и пенсии бре. Да не би ципракис да иска нови ... круши?

Kalin

Абе дебил земи прочети как са им нацвъкали погасителния план преди да се развоняваш така!

да,след Гърция идва ред на Подемос в Испания.... тежки и натоварени дни за протестираща мрежичка,богат урожай от поръчки хахахахахахахахах

А след това идва ред на мумията ленин да възкръсне и да възроди РАЗПАДНАЛИЯ СССР.

svetoslav11111@abv.bg

толкова си жалък и болен,че...........

Комунистите от СИРИЗА искат да работят по - малко, но за сметка на това да получават повече. Тази книга сме я чели в България и само клошарите от Атака живеят с надежда по едни минали времена да се върнат отново.

Ако гърците нещо объркат с референдума, ще има "демократичен вот до дупка", докато не се постигне "правилния" резултат. Както беше с референдумите в Ирландия и Шотландия. Няма по-голямо порно от "демокрацията".

гърците са мързеливи и не искат да работят ударили са я само на сиртаки

В Берн са работливи. Оплачи се там.

когато някой ти дава пари на заем и ти се съгласяваш с условията ,това според левичарите е ТЕРОРИЗЪМ.И аз искам да ми дават пари , тези терористи ,като връщам само част от заема и да го връщам когато си искам

ЯВНО ПАМЕТТА Е КЪСА. Правителството на Ципрас дойде на власт , защото коалиционното правителство на Нова Демокрация и Пасок насрочи ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ с мотива, че гръцкия народ не може да понесе повече икономии.

и мазния Станишко дойде на власт след грозна манипулация,съветван и подпомаган от "големия брат" и резултата какъв е-просто ограбиха една банка.И тази шайка не можеше да понася повече "икономии".

Всъщност троянският кон Гърция ще накара ЕС скоропостижно да приеме Турция, за да не се оголи южният фронт. Сега кеф ли ти е, Бегеец?

Брях да му се невиди! По болната ти логика, Рашия ще стане член на ЕС за да пази източния фронт.

Не е болна, Турция е подала молбаза членство много преди Гърция, вземи се ограмоти. И не мечтая за това, ама хич.

Не, тя си има шериат не само в Лондонстан.

Аз също прогнозирам такъв вариант, но за момента той е много малко вероятен. 1. ЕС все още не е загърбил окончателно Гърция. 2. Докато Ердоган е на власт ЕС няма да приеме Турция като член. 3. Турция все още има да извърви много път по синхронизация на законодателството си с ЕС. 4. Трябва да се реши Кипърската криза. По тази точка ЕС няма да отстъпи независимо дали Гърция е член или не на ЕС.

Не виждам причина за чак такова разгорещяване на страстите сред коментиращите. И при Да и при Не на референдума, гърците ги чака голяма мизерия, защото Ципрас вече му изтърва края. Влезеш ли веднъж в спиралата на свободното падане, излизането е много трудно. Банките в Гърция няма как да отворят скоро без да има външна помощ или подстригване на депозити - пресен пример от преди само 2 години - Кипър. Виж самите гърци има какво да се горещят, но при тази почти равна поляризация 50 на 50 за и против, целият референдум става безсмислен...гръцката нация като цяло остава разделена в мнението си за пътя, който трябва да следва от тук нататък.

Аа не така-те очакват да им се плати за неудобството от разходката за гласуване. Поне 50млрд. Засега. Така де, много са ценни за Европа...както Македонците за останалия свят

Много ви се ще. Папагали.

И мойта не е лесна. Докато господарите ми са на почивка за 10 път тази година аз в неделя със станал рано да си заработя заплатката, че да не умра от глад.

имаш проблясъци на откровение,много похвално. нали знаеш,че това е първата стъпка към решаването на проблемите ти,трябва да ги признаеш. браво!

Хвани се да работиш бе, атакистка мършо. Защо ще мреш от глад?

Мда, с 2-та танка дето ги купиха от нас...пардон, подарихме им ги...

Ципрас и Путя са комуноиди, но византиеца ми е по - симпатичен от руското жуже, защото москалията са го обезобразили със силикона който са му наблъскали в сурата.

Комунизмът, измислен в Германия от Немски еврей и внедрен в Царство Русия по време на 1 св. война. Жертвите са десетки мил.

но в крайна сметка какво им остава друго на протестърите освен да изпълняват поръчки,оплюване,цапане на паметници,местни избори идват и пак ще са нужни за протести....тъжно е.

Каква България си ти,бе БУШМЕН?!

Да оцапаш руски паметник е гордост и задължение на всеки един български патриот. Гаврата над руските монументи ще продължи до тяхното пълно разрушение. В Москалия може да се кланяте над една миризлива балсамирана мумия, но в България ненавиждаме всичко руско.

хехехехе,протестърчетата нещо са нервни,май предусещат края на евросъюзчето и на грантовете си.....хахахахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахахахахахахахаа

хехехехехехехеехе. Май нещо СССР се разпадна хахахахахахахахахаха И Рашия върви по пътя на СССР хехехехехехехехехех, протестърче, хахахахахахахахахах

В момента най-големите приятели на Северна Гърция са българските туристи там. Както и да гласуват престои им преход ала Бг. Дори да им заличат 100 милиарда ще останат 200.

goose

Те вече минаха на разплащания директно в левове от две седмици насам :-) След това идват и ги харчат по нашите магазини, че при тях хем скъпо, хем няма :-)

На руснака "България" му се иска ЕС да се разпадне, както се случи със СССР. Мършата няма да е на този свят когато това стане.

Днес започва краят на евроамериканската колония. Браво,Гърция!

Напротив, мечтай си Гърция да стане Руска колония. Не дължат на Путин 350 мил. а на други.

Браво Гърция, излизайте от ЕС, даже от Гърция излезте И влезте в Евразия, бъудещият Евразийско-Гръцки съюз между братя гърци, казахи, чеченци и кремълски фашисти ОХИ

svetoslav11111@abv.bg

но с краят на ес идва краят и на твоите грантове,протестър.....хехехехе

Ти не си никаква БЪЛГАРИЯ, а ТЪПАНАРИЯ!!

svetoslav11111@abv.bg

абе не знам,поне не съм протестария.......хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха

НЕМЦИ, ФРАНЦУЗИ, АНГЛИЧАНИ, И ВСИЧКИ ДРУГИ ДА БАЧКАТ, ДА ДАВАТ ПАРИ НА ГЪРЦИТЕ ДА ГИ ХАРЧАТ, А ТЕ ДА НЕ ИСКАТ ДА ГИ ВРЪЩАТ!!! Е ТЕТОВА АКО НЕЕ НАГЛОСТ НА КОМУНОИДИОТ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.

Англичаните не са в Еврозоната, за да дават пари за "спасяването" на Гърция! Освен това над 80% от дадените на Гърция "спасителни" заеми са отишли за плащания към първоначалните кредитори на Гърция, които основно са големи частни банки от Германия, САЩ и Холандия! Така че реално данъкоплатците от Еврозоната са плащали, за да не би няколко свръхбогати банкери да си загубят печалбите от своите заеми за Гърция!

Днес Охи, утре Ох!

Мътни комунистически кратуни! Като сте яли и пили сега ще плащате! Живяхте на гърба на Европа, сега ще си платити сметката!

Гърци: ОХИ и вън от Евросъюза Ние не ви заслужаваме ХА ХА ХА

Някой по-помнещ и информиран може ли да направи една равносметка: сега казват гърците дължели 300 милиарда. А колко им опростиха още преди това? Помня, че опрощаваха нещо, но не помня колко? Та колко е общия заем?

Като си на власт какъв пост заемаш в управлението. Майче те бива да крепиш топките на мафиотите. Вижда се, че нямаш мисъл в главата си щом не зацепваш.

Кажат ли "да" рискуват да преживеят лукановата зима и да прецакат всички позитиви от членството в ЕС. Дано да надделее разума и да отхвърлят авантюристичната политика на Ципа.

Гърция днес ще удари доста силен шамар на американските европейски колонии. Днес е началото на края на евросъюзчето...

Атака, от кога е България?

ти наистина ли си толкова прост, или специално се стараеш?!!,

Гърция е разделена само в протестърските медии и в протестърските глави....

Тоест в твоята протестърска глава. Защото ние сме на власт в България. А вие, путенистите, сте жалки протестъри И за протестъри не ставате

те червените русофилитици за нищо не стават....

svetoslav11111@abv.bg

дам,нали затова беше Протеста-за да върнете бойко на власт..

svetoslav11111@abv.bg

и кои сте това "ние",дето управлявате бе,клоун...

Подкрепете лидерите си с мощно НЕ! Те се борят за вас! Допишете историята! И бъдете свободни!

Какво ще допишат - как да се възползваш от труда на другите народи, които ти плащат масрафа ли?

Другите народи да си питат Меркел що работи в полза на банкерите и МВФ. Ханс да я попита що подкляква на Лагарда. Щото кинтите са у подземните трезори на Банккхофщрасе, не са в гърците. Във една такава сметчица само на една спестовна майка на бивш министър председател има половин млрд. Ханс да пита в Берн. За да си спечели свободата!

Вервайте ми, дед Мороз ще донесе деньги! ако не донесе това е заговор на гадните капиталисти...

Хайде велики гърци, вземете се в ръце и гласувайте НЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО, ДА НА ДРАХМАТА И ТОТАЛНАТА СВОБОДА и се махайте от ЕС

goose

Същото като в България - тези, които плащат данъци срещу тези, които само ги консумират :-)

Но как така ще попитате вие, нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има, разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие на тях им е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите , а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Господа, четем: "По данни от последното проучване на общественото мнение, с да са готови да гласуват 44,1 % от гърците, а с не 43,9 %. Резултатът от общонародното допитване ще бъде с разлика от 1,4 на сто, като гласувалите с "да" ще изпреварват отговорилите с "не". "Тефал" мисли вместо нас, та и смята вместо нас. Как ли? Така смята: 44,1 - 43,9 =1,4 Да... Сбъркал е Петър Берон. Не само "делението не е за всяка глава. И изваждането не е.

С жена ми теглихме заем ,1 месец ядохме ,пихме и се веселихме.Ще правим референдум да си плащаме ли кредита...Ако кажем "НЕ"ще ни посети съдия изпълнител,ако кажем "ДА" трябвада затегнем коланите...РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ РЕШИ?????????????????

Уважаеми, в аналогията си с ресторанта пропускате оплюсканото от Вас и съпругата Ви. Затова ще допълня аналогията Ви. С оплюсвканите аналогично германски подводници за около 3 милиарда евро. На кредит от германска банка. И като аналогично дъвчехте торпеда, да си счупихте аналогично някой аналогичен зъб?