Оставането на Гърция в еврозоната е под въпрос

Без реформи оставането на Гърция в еврозоната е "много проблематично. МВФ Гърция обяви, че няма да приеме нежизнеспособно споразумение.

Обратно в новината

Коментари - Оставането на Гърция в еврозоната е под въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ги мислете гърците,те ще се оправят.Ами ние???

В Гърция има богати корабособственици, които не плащат данъци. Имат големи приходи от туризъм. В банките им има депозити над 100 милиарда. За няколко месеца ЕЦБ им е наляла още около 80 милиарда. До сега са им опростени повече от 100 милиарда дългове. Живеят охолно. Имат най-много държавни служители. Наемат си слуги от други държави. Въпреки това гърците хитруват. Правят се на бедни и болни, като лисицата от приказката болен здрав носи. Не искат да си плащат. Искат да им се опрощава още дългове. Искат другите европейци да ги носят. Време е европейските лидери да проумеят византийските им хитрости и да им кажат, край или си плащайте или вън! В евросъюза има много по-бедни и нуждаещи се държави от Гърция. Византийците не заслужават нови пари, защото най-нахално лъжат! С една дума имат достатъчно скрити пари, но искат още, за да може след като ги изритат от ЕС поне няколко години да си живеят с тях. Гърците са циганите в ЕС.

E, че точно това искат гърците, да излязат от Eврозоната, Hо, да изглежда като "изгонихте ни"! хахаха...ще си пуснат драхмата в обръщение и ще започнат да се издължават, когато могат и колкото могат!!! хахаха... EC ще чакат и ще получават драхми?! Aми, нали това искахте,....да не ни давате повече евро?? получавате драхми,...хахаха!...A те, пак ще си имат евро, 200 млрд. има само в дюшеците!! A в хазната, ще си влизат, от туризъм, от един от наи големият флот в света, ако щете от входните им визи, от цитруси, зехтин,маслини и.т.н от англииски и руски туристи хахаха....Cбогом евро! Hе са във валутен борд и могат да си печатат колкото си искат драхми! Kраи на икономическото и финансово робство! Hо и едно голямо Mерси на EC, че ни подариха еврото и за 10-15 години направихме инфраструктората и цяла гърция раи хахахаха....сега ще ви връшаме разбира се HO в драхми,....защото вие ни "изгонихте" и не ни, давате вече Eвро.....Tова е схемата, уникална изпълнима, велика и печеливша за гърция и народа и! Tова е наи важното, икономическа и финансова свобода!! поведоха хорото и да видим....хахаха...;)

професор Bаруфакис е Bеликан!! Tова е негова "Pазработка" като спец по игрите! уникален, човек и ще извади гърция от икономическото и финансово робство!!;)))

Професорчето вече е история, другарю. Да не пропусна оставката му?

Уникално си тъп, дори за човек учил при социализма. Поне от 5те фалита на българските комунисткода си спомняш кредиторите да са приемали левове, та очакваш сега драми да взимат.

в състоянието в,кето се намира Гърция,даже и Pусия не я иска! не случайно премиерът увери Путин,че ще продължи преговорите! дали пък гърците няма да се съдласят на "компромис"-т.е. да получат шокова инжекция и тогава да завият на ляво(изток),предстои да видим!?

Силно ме съмнява. Парите за Гърция (и попринцип де) се отпускат на трашове ако страната изпълнява ангажиментите си. Иманно отказът да изпълнява ангажиментите си и блокира оня 7.

Фактите са безпристратни. Българите сме много по-горд народ от гърците.

да, да Bеско,.. по горди сме, с бедността си! Aма, нали знаеш кои са бедни??? простите,.. Hо,.. горди!?? Hе съм видял Tарикати,.. бедни?! Cхващаш нали???!!! ;))

Когато леви богаташи защитават социалните права на бедните, богатите стават по богати, бедните по бедни. Вижте Гърция, България, Русия ......

Възторжено са поздравени от лидерите на Латинска Америка. к'во да коментираме повече...

Ципрас недей да се криеш, ОСТАВКА!

В Гърция има богати корабособственици, които не плащат данъци. Имат големи приходи от туризъм. В банките им има депозити над 100 милиарда. За няколко месеца ЕЦБ им е наляла още около 80 милиарда. До сега са им опростени повече от 100 милиарда дългове. Но си живеят си охолно. Имат най-много държавни служители. Въпреки това гърците хитруват. Правят се на бедни, като лисицата от приказката болен здрав носи. Не искат да си плащат. Искат да им се опрощава още дългове. Искат другите европейци да ги носят. Време е европейските лидери да проумеят византийските им хитрости и да им кажат, край или си плащайте или вън! В евросъюза има много по-бедни и нуждаещи се държави от Гърция.

браво сипрас браво мъшки семпатяги не само гърцкия но и целия български нарот ви поткрепя плътно отзаде и ви желае да го оправяте и да управяте по няколко пътя поединично>>> доло ес, които ни издои до последнта кабка пот и мляко, доло герп които ни раскрачи, раздармуса и ни накара да ровиме ппо контенети кофи да тръсиме отпадаци за да можеме да се изхранваме и размножаваме.... сипрас е много по красив от анжела мергел и ше победи ...венсеремос

затова и образованието ни е такова,с такъв учителски правопис.....

някой да знае , защо има мързеливи хора по света ??

Аз предлагам да се направи допитване и при нас. Допитването да е един въпрос и да участват само длъжниците. Въпросът да е......ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ДА СИ ВРЪЩАТЕ КРЕДИТИТЕ.....Смятам, че голяма част от длъжниците ще кажат - ДА.....

Цар Леонид го е скрил, но Варуфъкис не можа да го намери!

Новият министър защо не се обърне за съвети и от Жан Виденов?

Гърция трябва час по-скоро да се отърве от измисления съюз, който и европейски не е, а плътно контролиран от чичо САМ. Дано успее да се спаси, защото както са взели на мушка богатствата й нищо добро не я чака. Браво на Ципрас, че брани националните интереси! На юг от Крит, е открито поле с петролни резерви 175 милиарда тона. Това е третото по големина в света!!! На нефт и природен газ Гърция се оценява (внимание!) в размер на $10 трилиона, оценката е на Геологическия институт на САЩ !!!! А златните резерви, се оценяват на 38 млрд. Евро (8,5 милиона унции, а тези на среброто на 65 милиона унции) В Гърция и България са 3-те най-големи златни находища в Европа. И тази страна искат да се продаде за 340 000 000 000 млрд ?!?!? Българи, нека подкрепим гърците в борбата срещу американските хиени!

Знаех си аз, че не трябва да изнасям менте водка за Магадан. Глей ся кви видения ги спохождат съветските учЕни

Я напиши колко дължи Гърция! Има това, има онова! Имат раздути шкембета и пилори!

Добре казано,но в нашенските капацитети няма да го разберат и ще те оплюят.

Знам....много люде нито мислят, нито се опитват даже.

Тая опорна точка я четох на 2-3 места вече. Ми да се махат от ЕЗ и ЕС щом са толкова богати тогава. Ама дали им стиска...?

А пък малко по-надолу от о.Родос са открили подземна пещера с готови напечатани долари и евро на стойност 1.5 трилиона :))) По наляво пък е открито най-голямото подводно поле с диаманти. Засега е тайно, не го обявяват, за да не го откраднат ФАЩ и ФЕС :)))

Ти си много умен, бе. Откъде толкова акъл при положение, че предците ти са били шумкари и са ограбвали труда на хората......Дай пари на Иван и след като той ги изхарчи и ти каже, че не може да ги връща му ги опрости....Да, ама не....Това комунистите мислите едно, говорите друго, а съвсем трето правите и на повечето от вас роднините са в омразния ви ЗАПАД...НЕЩАСТНАЯ ФАМИЛИЯ....

Ако наистина има такова поле значи няма проблем гърците да си върнат борчовете с лихвите? ... Аааа те искат да им се опрости всичко и след това да експлоатират залежите в това поле :) Големи са тарикати :)

Ststar

Много си прав. Ама има и по-лесен начин да се измъкнат от кризата: просто да поискат всички държави да им плащат за това, че се ползва Питагоровата теорема и закона на Архимед. И вече няма да имат дългове, а ще са на печалба. Нали така е по-лесно, защото с тия природни богатства - някой трябва да ги разработва, преработва - а бе има думичката работа.

Че тия са гола вода. Болния оценява само златото на България на 8 трилиона долара

Независимо от изхода от гръцката драма, едно е ясно и всички политици го виждат, но не говорят за него: смяна на дизайна на ЕС е наложителен за да има бъдеще Европа. На практика сега ЕС е вътрешно колониална система. Когато станем Съединени Европейски Щати ще има смисъл тази общност - с единни правила за всички, не с богати Германия и Франция от една страна и с "финансово дисциплинирани", но бедни колонии като южните държави. Иначе случаят Гърция е началото на агонията на ЕС в настоящия му вид. За съжаление частния капитал в лицето на МВФ няма да допусне лесно това.....няма как да има богати, без да има бедни, нали?..:) Поздрави!

Кое е неравноправното в ЕС и кое ще се промени ако стане ЕЩ? Или само си плямпаме общи фрази?

Не мога да разбера що за глупости са това? Трудолюбивият български и гръцки народ не му се работи, но завижда на немците и французите, че те са по - богати? И иска от техните пари, за да се чувства и той европеец. Е да амаа на немците им писна, и викат"Аре кат сте толкова горди, че не ви се работи - ...... супата!"

Гърците обичат да харчат повече отколкото изкарват.Досега те го финансираха с външни заеми.Могат да финансират разходите си с вътрешни заеми но не го правят защото просто нямат намерение да ги връщат т.е. не искат да крадат себе си.Иначе те имат много пари в гръцките банки но с тях гръцкото правителство не финансира бюджетния дефицит,къде по-добре е с външни пари които няма да върнат.

Най-новата гръцка валута СРАХМИ

Много повече уважавам българския народ, които стиска зъби и се бори за оцеляването си ежедневно и даже успява да върви бавно нагоре въпреки корумпираните копелета на всички нива. Отколкото тези маляки дето ореваха орталъка. Да си погледнат техните корумпирани копелета, които ги докараха дотук.

Българския народ е горд и поема кръста си. Путлерастите обаче под гордост разбират наглостта и цаганията.

какъв кръст,ние сме се надупили и явно ни харесва

Българският народ е "горд" и адски глупав! Никога не следва собствения си интерес и бъдеще, а все слуша някой отвън какво му казва и какво му налага да върши! И в 99% от случаите това не съвпада с неговия интерес! Докога ще бъдем "послушни" и "дисциплинирни"!!??? Докато ни елиминират ли или бъркам?!

Това не е вярно. Съвсем самостоятелно правиме Обидинението, въпреки всички велик сили тогава. Съвсем самостоятелно обявяваме независимост. Съвсем самостоятелно избираме на чия страна да сме през 1-та световна война - на своята. Проблема ни сега са червените боклуци, които всячески пречат и с неистови сили се мъчат да унищожат държавата ни.

Изхвърлете гръцките скапаняци веднага, вън, къш, чиба, уроди скапани, вън от еврозоната и от ЕС.

къде е гордостта в това да просиш от някого !?!

Това е гордост и достойнство - Greek Style

Тук всеки пише ли пише.Какво злорадстваме.Гърция има най-големия търговски флот в света.Най-голямата плажна ивица в Европа.Развито земеделие и туризъм (не ти дерат кожата разни мутри по 30лв за шизлонг и чадър) Стратегически пристанища (Пирея и Солун).Стратегически острови в Средиземно море и много по развита икономика от българската.Какво плачете на чужд гроб.И на края- Гърция има достойнство (Като член на Нато не пуснаха през своя територия американските изтребители да бомбардират православна Сърбия.А ние уж сме православни братя позволихме на Иван Костов да го направи.Та Гърция има достойнство , а ние сме дупедавци

Направо да се чудиш при такива стратегически позиции как е изпаднала дотолкова. Отговор имаш ли?

Че колко да е изпаднала? Гледам, нашенските слугини не са хукнали да се връщат оттам, нашенските слуги- също. Как ти се видя западнала, не разбрах.....

ако господ ми е дал повече отколкото на другите, значи му дължа повече от тях !

флот, щото огромна част от търговския флот на гръцките корабособственици е под чужд/удобен флаг и плащат данъци в Либерия, Панама и където още се сетиш, но не и в Гърция. Това е една от многото подобни причини за тежкото положение на гърците в момента. Но всички те могат да се обобщят в следното: харчат повече отколкото изкарват. Основна причина за това е слабата финансова дисциплина и раздути държавни разходи. Решението: стягат финансовата дисциплина, намаляват държавните разходи респективно раздутите доходите на голяма част от населението или пак ще го направят, но по-трудния начин - през още по-голяма икономическа стагнация и може би хиперинфлация. Това са реалностите, няма никаква злоба.

Защото IMO - позволяват да се плава под удобен флаг-затова не само гърците , а почти всички корабособственици имат такива съдове. А другата организация ITF-само събира такси от екипажите и прибира суми от собствениците за да си затваря очите!

И като имат всичко това, защо са на това дередже и продължават да просят пари?

Именно затова искат да ги ограбят,както ограбиха и нас. А ние вместо да сме обединени срещу крадците,гледаме как ни довършват един след друг.

Кой ни е обрал? Кой от приватизационните фондове е чужд? Щото те прибраха 80% от собствеността, кое РМД е чуждо? Що при "чуждите" крадци заплатите са най-високи, а при нашите чорбаджии най-ниски пък и "бебетата" им са все джипове Мерцедес и почти не се прибират в България.

Гърция няма граница със Сърбия.

След като гърците не искат да са в Еврозоната, пускайте ги по пързалката да се наживеят. Мързеливци и лъжци не ни трябват в Европа!

Това е най-правилното решение и най-справедливото. Прави каквото трябва пък да става каквото ще! Аман от компромиси, всяка солидарност има граници.

Тогава първите, които трябва да напуснат Европа са банкстерите и техните политически марионетки, които управляват в момента ЕС! По големи крадци, мързеливци и лъжци от тях няма!

Сега не гърците искат да са в еврозоната, а онези които най много ги "е....т" ги е страх да ги пуснат от еврозоната! Помислете малко бре хора! Че нали "мечката" и ония "с дръпнатите очи" , само това чакат! Я си представете, Гърция отдава на концесия 100 острова - нейна територия на китайците, за 50 г. срещу примерно 150млд. долара? Какво правиме тогава? Че нали "мечока" им заяви, ще ви подпомотнем финансово! Цяла Латинска Америка им казва "браво на вас, че се опълчихте на евреите!

Ами ЕС няма нищо против да дадат на Китай или когото щат каквото щат! Нали точно китайци щяха да купят едно пристанище в Гърция, ако Ципрас не беше спрял сделката?! На кой му пука чия е собствеността - стига да се спазват правилата на ЕС!

Защо пък да не ги пази Русия. Френските мистрал ли ??? Писаха под други статия че брикс също има пари. Руските милионери са много и харесват Гърция а армията им е най силната на планетата

БРИК пари има, ама Путлер йок. Виж ако китайците или индийците решат да купят гръцките острови, могат да си го позволят. Ама надали. Има и друго решение - турция с удоволствие ще купи егейските острови!

Ще ги купи ако Русия им позволи ..сори винаги са губили в война с/у Русия

Така е, само, че Турция не е член на ЕС! Има договори с Русия за газ и развива доста добър туризъм! По добър в известни отношения от този в Гърция!

...Гърция все така се нуждае от външна помощ, в замяна на която страната все така е длъжна да направи структурни реформи", подчерта Дейселблум.... --- Никой не се нуждае от Вас и вашите пари! Вие се нуждаете от нашият труд, пари, деца, жени, пенсии .... Разкарайте се от Балканите, с добро! ----

Цялостното поведение на Йерон Дейселблум показва, че пиесата "Венецианският търговец" на великия Шекспир не е загубила актуалност и днес, повече от 4 столетия след създаването си. Неслучайно и днес най-големите изедници искат да забранят тази творба, прикривайки се зад съвременното мракобесие, наречено политкоректност.

Не сме съгласни да: 1. Да връщаме заемите, които сме взели и похарчили 2. Да връщаме заемите, които взехме, за да си платим по-старите заеми 3. Да спирате да ни давате нови заеми, за да си плащаме старите неплатени заеми Искаме просто да сме свободни и демократични, а не заробени от заеми, така че ако може да не ви връщаме нищо, понеже парите ги изядохме, а сега да ни дадете нещичко, че сме гладни пак! Нали сме семейство, трябва да си помагаме. Вие на нас, ние- някой друг път.

Ако не бяха тези огромни кредити, гърчолята нямаше да имат този висок БВП - постигнат благодарение именно на инвестициите дошли от кредитите ха тройката. Нямаше малаките да имат с какво да купят българските банки и т.н. И въпреки всичко го докараха до фалит, поради алчност, измами и основно от НЕКАДЪРНОСТ. Толкова за гръцката гордост. Даже на един Референдум не взеха рационално решение. Така, че следващите десетилетия ще пасат козите и ще се върнат там, където им е мястото - на дъното! Светът е рационален, прагматичен, а утопията се приема за реалност от неграмотните.

В този ред на мисли, я ни осведоми с НАШИТЕ кредити какво стана? Вкарахме ги като инвестиции ли? Или някой ги открадна? Гърците ги остави, те винаги са се оправяли...

Ами ВАШИТЕ кредити от преди 1989 г. ги изплатихме. Сега изплащаме ВАШИТЕ кредити от след това. Включително взетите ненужно милиард и половина от Орешарски!

Работила съм с гъркиня в международен екип. Вършехме едно и също нещо. Обикновено си трагвах 2 часа след нея понеже бяхме преди предаване на нещата и се притеснявах да не се оплескат накрая. Преговаряла съм с холандци - председателя на евозоната е холандец. Холандците са много бавни в преговорите и трика им е да те притиснат в ъгъла докато капитулираш пред условията им. Ако успееш ти да ги притиснеш стават мили и добри. Дано да има добър изход от цялото това надцакване.

Прекрасно!Да имаше и между нашите управници умни глави да излезем и ние от ЕС!!!

Руските боклуци да не ползват гордото име "българин".

Излизането на Гърция от еврозоната ще е поредното добро решение на Ципрас. Нашето влизане в тази пирамида с предизвестен край ще е поредното лошо решение и национална катастрофа. Още годинка две и Италия и Испания ще се отърват от робството на севера. Ние разбира се поне ще бъдем лакеите с лачените обувки.

Позитански опорни точки до засиняване!

Позитано е граф а ти си соро

Ако не беше "робството на севера" Гърция щеше да е с икономика на нивото на държава-бананова република; нещо като...маслинова република. За Италия пък да не говорим.

свят ще реши проблема,природата не търпи простотии!

Всеки компромис усложнява живота на най-богатите. А те не са станали богати с компромиси.

Цялата планета се възхищава на смелия гръцки народ, но пари не дава! Само едни голи аплодисменти! Дори Путин не праща конвои с хуманитарна помощ на единоверците, макар че там става по-страшно от Лугандон и Даунбас! "Терористите" от Европа и МВФ не бутат, банкоматите стачкуват и се зъбят, "ОХИ, ОХИ, ОХИ"! Паре нема, действайте!

ти за цялата планета ли се имаш? вземи се прегледай, че да не се пукнеш :) и като си такъв отворко що не си продадеш скъсаните царвули и да подкрепиш гръцките ти другари комсомолци.

Dobromir Dimitrow

Коментарът на Пурко е ироничен!

Пари за "Охи" не се дават, дават се за изуване на гащите.

глупостта с референдума е типичната балканска андешковщина изненадващо решение разчитащо на нищо но предизвикващо у партньорите увереност че имат ненадежден и безмислен и импулсивен партньор само си помислете какво би се получило сега ако отговорът към гърция от кредиторите е даите да проведем референдуми в нашите страни дали да приемаме ваши предложения колко ли време ще се изгуби и какъв ще бъде резуртата от тях

Партньор не означава магаре, камила или кон, на които да се яхаш

ами - това е най-демократично, защото не можем да не отъждествим текущата ситуация като провал за Меркел и разни други политици... Злите езици твърдят, че еврото и ЕС загива и е редно Меркел да се допита до германците какво да прави с предложенията на гръцкото правителство. От едната страна е възможността да се наливат още пари, а от друга потенциалното разпадане на ЕС.

ако еврото и ЕС е толкова крехък и нестабилен че една от малките и незначителни за съюза икономики може да го унищожи то той е нежизнеспособен ,но поведението на гърция в момента е на изпаднал рекетьор неразумно и не внушаващо доверие колкото до референдумите те не са панацея и не решават нищо в подобни ситуации затова е необходимо законно избраните правителства да вземат решения на база анализи и възможни минимални рискове за всички /а на въпрос от рода да плащаме или да не плащаме или да даваме или да не даваме отговора от обикновенния данакоплатец е ясен/

Колко много демогагогия и револоция в една много проста задача за ликвидационоста на гръцките облигазионни резерви. централната валутна банка трябва само да повдигне резолцийте на ценните безпарични книжа и да подпре иконумическия казус на дилърите по гръцките банки, След това насъбраните средства трябва да се преведат по неапликационните гръцки чужди фондове и по този начин ще се изчистят миносите в гръзкия резерф. Сигурно мен трябва да ме сложат на мястото на деисеблум за да управя батака.

първо Управи правописа.

заради такива "фокусници" като тебе в момента сме на това дередже - щото разни "магьосници" се опитват с преливане от пусто в празно да твърдят, че вършат работа.

"Без ясни параметри" и дрън дрън означава че пак ще обсъждат нови пари за гърците. Те да спечелят няколко стотин млрд, пък ако трябва Ципрата ще им даде грамота с надпис "клекнах" за успокоение на родните тролове.

защо тези така наречени структурни реформи са все против народа.Защо,вместо да вълрвим напред и се развиваме ,ние затъваме,потъваме и се връщаме във феодализма под "мъдрото"покровителства на ЕЦБуМВФ,Парижки клуб и всички тайни общества да не ги изреждам.

лош старт на цакалотос... да си беше мълчал

много малко време продължи прегръдката между тези две момчета! Както се казва приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари! А пък Дейсеблум го перифразира в "конструктивни предложения" - демек "икономии, господа и затягайте коланите! Ама гърците - ОХИ!

Хитрата сврака с двата крака. Не че се радвам но всяко решение има цена. Нека сега се оправят. Нека поработят и затегнат коланите. Друг начин има ли

Безплатните обяди приключиха. Или бачкат и харчат колкото изкарват или да се оправят без ЕС. Баси паразитите! Ако само още 3-4 държави имаха подобно безотговорно отношение ЕС щеше да се е провалил отдавна.

Цената на тъпаците е да са роби... Първом на местните робовладелци, а после - на вносните...

или тъпако ако предпочиташ.

един шамар за комунизма,кеф!

Много неясен е изходът от гръцката криза! Дали ще има компромисно решение или някоя от двете страни ще каже твърдо "КРАЙ" и гърция ще излезе от ЕЗ и ЕС?! Голямото надлъгване продължава, все още наливат евра в гръцките банки, като в каца без дъно, на кого няма да му издържат нервите?! ЕЗ не смее да приложи твърд подход - "или-или", за да не обиди "гордите" гърци и те избягат при руснаците. гърците пък се опитват да изнудват европейците и се правят на бедни жертви. Да се смееш ли да плачеш ли, на европейската глупост и на гръцката наглост?!

в гръцките банки. Помощта остава замразена на настоящите нива, които са вече достигнати. Ако ЕЦБ не увеличи тавана на помощта, а тя обяви, че няма да го направи, гръцките банки остават затворени за неопределено време. Всъщност имат начин да отворят само ако сключат споразумение или ако въведат драхмата отново т.е. да излязат от Езоната.

Dobromir Dimitrow

В другата статия пише следното: "Управителният съвет "днес реши да запази отпускането на спешна ликвидна помощ на гръцките банки на нивото, което бе определено на 26 юни 2015 г., след като обсъди предложение на Гръцката централна банка", се казва в съобщението на ЕЦБ. " И че "бързо свършвали парите в гръцките банки". Аз го разбирам, че постоянно наливат пари за поддържане на определено ликвидно ниво. Може и да греша, не разбирам много от банковите дела?!

е то решението вече е ясно. ама само популистите и глупаците не го виждат - реформи или вратата. византийския номер на ципуракис и варухакис само утежниха положението на комсомолците и комунистите. ама то какво очакваш от празни чутуракис.

Dobromir Dimitrow

Е да, де, ама кой пръв ще каже "Стига" ?! Уж и едните, и другите не щат да се разделят, но са като двете козленца на моста. А е вярно, че европейците не познават византийските номера и се отнасят към гърците като към коректни хора.

Каквото и да се говори ако Гърците се върнат към драхмите еврото е труп.

Ами инвестирай в рубли бе другарю. Иначе, тепърва ще има да гледаш изненадано и да викаш ама те...

Боже колко мъка има по тоя свят казал Муканина след бавно отдалечаващата се каруца. Какви рубли те гонят бе соросойдче. Или пишеш постове за някоя стотинка?

Защо в рубли а не в чешки крони. Я ни обясни или в мъглата се пропуска факта най добре от малките държави имат собствена валута

Труп е рублата товарищ. А Гърция нека си връща драхмата, евро имаше и преди Гърция да влезе в съюза.

за действително. Ще поживеем - ще видим. Аз лично смятам, че без мързеливите гърци ЕС ще е много по-здрав и силен съюз.

Че то кога изобщо е бил здрав и силен съюз? Защо в тоя съюз България е толкова болна, парцалива, проста и жалка?!

тая опорна точка вече е смешна и скоро ще бъде опровергана на практика :)

Бре, пустите еврокредитори. Здраво стискат Гърция за гушата. Обаче хем стискат и не пускат, хем заплашват, че я гонят от съюза. Еврогейски му работи! Самата Гърция НЕ ги ще! Каза си и показа. Преговаря с Русия, която реално може да помогне.

Надценявате и без това малко останалото ни чувство за хумор! В кой свят живеете? Или на 4ти километър?

Гърците първи не останаха в Османската зона... Преди 200 години...

по-привлекателни за Великите сили поради гео-стратегическото си положение на Средиземно море. Щото ако не бяха Русия, Англия и Франция щяха да видят освобождение през крив макарон. И днес ситуацията не се е променила много - пак им наливат милиарди по гео-стратегически причини, но всичко си има граници. Гърците вече прекрачиха всяка граница в наглостта си и сега ще си платят скъпо и прескъпо.

Нали и ние сме на мнооого стратегическо място... Ама май не стратегическото място, а СТРАТЕЗИТЕ са важни....

Каква хубава сценка разиграват МВФ и Гърция! Чувствам се като идиот като чета диалозите между двете страни.... Каквъто и да е решението на гръцката криза, то ще даде отрицателни последици за целия съюз.

Вие не сте комшии а малки злобни цовецета. Идвате с комсерви на насте острови, а не идвате на васто церноморе. Ние в сялата история сме били по добре от вас. Когато вас ви тъпцеше тодор цивков ние бяхме свободни. И сега сме свободни цовеци и се борим за националносто си достоинство. което вие го нямяте.

цкоро се дойде комунисма и при вас и цте забрафите достойсойнство.

Браво на вас! Махни ги завистниците. Малки душичи готови за трохи да се продадат.

пред банкоматите, а достойнство нямате, заСтото Зивеете на заеми от 15 - 20 години и Сте неЦпоЦобни да Се иЗдържате сами.

ами какво да направим като ви наляха з00 милярда за 5 години от нашите жобове и сега нямате една стотинка и плачите за оште

на консерви (български) вие сте карате, застото нема да имате еврос. А ние сте пиеме узо в таверните.

И понеже сте много горди, ревете за заеми като вдовица за какъв да е????

КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ,КОИТО ЕВРОПА ДАДЕ НА ГЪРЦИЯ,АМИ НАРОДА ДА ПИТА ПРАВИТЕЛСТВАТА И ДА ДЪРЖИ СМЕТКА НА ТЯХ В ГЪРЦИЯ.А ТЕ ОБРАТНО УПРЕКВАТ ЕВРОПА В ТЕРОРИЗЪМ КЪМ ТЯХ.НАРОДА Е ПРАВ ДА НЕ ИСКА ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ,АМА НЕ САМО ГЪРЦИТЕ А И НАРОДИТЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА,КОИТО ЗАТЯГАТ КОЛАНИТЕ ЗА ДА ДАВАТ ЛИ ДАВАТ ЗАЕМИ НА ГЪРЦИЯ,НО ТЕ НЕ ГИ ВРЪЩАТ.Е КЪДЕ Е ПРАВДАТА.ЗАТОВА ЕВРОЗОНАТА ДА ПРОВЕДЕ БЪРЗО РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ ИСКАТ ХОРАТА ОТ ЕВРОПА ДА ДАВАТ ОТ ТЯХНИЯ ДЖОБ ПАРИ НА ГЪРЦИЯ.

КОЙ, КОЙ.... ти имаш ли малко мозък или работиш за да си робче? Въпросът въобще не е този и върви за пред коне с капаци.

Какво е "МВФ Гърция"?