Първо настаняват ромите от Гърмен, после събарят къщите им

Очаква се община Гърмен да даде график кога ще настани временно семействата и след като това бъде прието или отказано, къщите ще се събарят принудително.

Обратно в новината

Коментари - Първо настаняват ромите от Гърмен, после събарят къщите им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сле като ги настанят, незабавно да се извинят за причинените неудобства от името на всички българи, че интеграция иначе не става

Вие г-да Министри сте избрани от народа, за да спазвате ЗАКОНИТЕ, а не да се оправдавате с писма, получени по "неофициален път" от чужди съдилища и НПОта. Българските граждани също могат да подадат КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА пред Европейския съд за правата на човека и Комитета за човешки права на ООН - за НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ и ДИСКРИМИНАЦИЯ. Ще се намерят и БЪЛГАРСКИ адвокати, които да ги представляват. Не се съмнявайте!!

Стига с тия писма, получени по "неофициален път". Вие сте избрани от народа, за да спазвате законите, не за да се оправдавате с писма от чужди НПОта и съдилища. Гражданите на Република България също могат да подадат ЖАЛБА пред Европейски съд за правата на човека и Комитета за човешки права на ООН - за НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ ДИСКРИМИНАЦИЯ. Ще се намерят и БЪЛГАРСКИ адвокати, които да ги представляват, не се съмнявайте!

За една нощ ще струпам циганска колиба на жълтите павета и ако не ми осигурите лукс и санирано общинскио жилище --- не можете да ме съборите! ВАЙ ВАЙ ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ ПРЕДЛАГАН ОТ ЕС ЗА НЕЗАКОННИТЕ ЦИГАНСКИ КЪЩИ В ГЪРМЕН!? Що не се скрият тия от ЕС----вземете ги тия разплодни цигани, като ги защитавате толкова----даваме ви ги заедно с помощите от "неправителствените" оплаквачи на циганите!!!

Всички цигани да се изпратят веднага на турската граница в бежанските лагери които са Държавна собственост. Щом има места за Сирийски цигани ще се намери някое място и за български цигани като заварено положение. Питайте Адвокат. Ако няма места циганите да ги построят сами в изоставените места по линията Крали Марко където изровиха и разпродадоха старите ръждясали машини.

Всички цигани да се изпратят веднага на турската граница в бежанските лагери които са Държавна собственост. Щом има места за Сирийски цигани ще се намери някое място и за български цигани като заварено положение. Питайте Адвокат. Ако няма места циганите да ги построят сами в изоставените места по линията Крали Марко където изровиха и разпродадоха старите ръждясали машини.

Да бъдат настанени във фургони - както настаняват хората, пострадали от бедствия!

имаш ли представа колко /хиляди/ лева струва един фургон??? Всяка циганка със 6 деца получава около 2000лв. помощи месечно /ако разбира се не са инвалиди, защото цифрата скача двойно/ и спокойно могат да си купят къщи по селата, НО не искат! Къщата предполага плащане на данъци, ток, вода. Когато имаш къща могат да те търсят там. В двора можеш да отглеждаш животни и зеленчуци макар, че никога не съм виждал дръвче в циганска къща или пък нещо насадено. На никой ли не му хрумва, че за да имаш кон трябва да отглеждаш няколко декара с нещо, което да яде конят най-вече през зимата и защо циганските каруци нямат изписани номера и населено място както се изисква по закон и т.н.. Прочетете "Българи от старо време" и "История славянобългарска" !

Лилянке, или действайте твърдо по циганския въпрос или второто ви правителство с камъни ще си иде! Какви са ти на тебе от Европейския съд, най-много пръст да ни размахат и да ни глобят, но циганския въпрос е въпрос на живот и смърт за България и трябва да се действа безкомпромисно!

много моля общината да ми предостави и на мен едно жилище. смятам, че както и аз, така и много други хора заслужават по едно общинско жилище

Не може някой да ни казва, какво да правим с престъпници самонастанили се и тотално унищожили чужд имот. Не се безпокойте, юнаци! Ако от брюксел си повтарят мантрите на криворазбрано човеколюбие, знайте , че в страните с проблеми от нагли цигани никой не иска да ги слуша. За справка - в Чехия има скин хедс седна единствена задача - да требят. Държавата е издала наредби за изграждане на уютни гета. В Словакия народът се справя още по-успешно. В Болоня преди 7 години цялото население се е вдигнало на крак за изгонване на самонастанилите се наши сънародници в покрайнините на града. Причината -съмнение, че някой от тях е отвлякъл малко дете в неизвестност. Силвиу Берлускони издаде заповед за изгонването от Италия на наши сънародници , живеещи незаконно в колиби. За всички тези нехуманни действия в Европа ЕК остро е реагирала. Но това само е показало колко смешна и жалка е тя. Най-важното е правото на народа в тези страни, а не на шайка политикани с криворазбрани схващания за хуманност.

Колко мило , е че тази дама с не съвсем изяснен профил на образование и очевидна липса на възможност за коментари свързани с мъжки/женски/среден род (Той Индира Ганди..) е готова веднага да последва евопейската директива за настаняване на циганите..добре ще е да е в енергийно ефективни временни жилища които да построят ведрите строители на режима.

Жилище срещу доброволна "стерилизация!

Пилат Понтийски възкръснал. Изми си ръцете с кмета на Гърмен. Въпросът е кой ще опере пешкира.

Българинът е толку тъп и примитивен и пъровсигнален, че хитрите гърменски помаци в комбина с "патриотите" , го вкараха в конфликт с Европа, заради един битов местен конфликт. Кой печели е ясно- помаците от дпс, които си отмъщават , че изгубиха контрол върху циганите, техните огледални братя "патриотите" печелят гласове от масовия пълвосигналитет, а силите, които искат да ни изкарат от Европа , които наливат в патриотите и помаците потриват ръце.

В момента в който стигнах до "битов местен конфликт" и разбрах, че си най-обикновен правителствен трол. Че отгоре на всичко и необразован. Ама "толку" необразован, че буквално повтаряш опорните точки на Бъчварова.

Не изпитвате ли гнус от себе си.. Цивилизационна разлика-в белия свят се борят да няма бездомни, тук се радват да останеш без покрив и борбата да ти срутят къщата минава за патриотично начинание. Всички строят незаконно , крадат , лъжат и неспазват закона, но на циганите не бивало да се разрешава. Незаконното трябвало да е запазена сфера само за българите, без да си дават сметка , че циганите затова са тук, щото на запад незаконно няма. Сега ща тръгнат пак "законно" с пликовете да ги купуват, като най-патриотичните най-много. В Пловдив патриота Славчо Атанасов, най-много събра в най-циганското място в България- Столипиново.

Ти май нещо си изперкал. Нали затова се ядосват хората - законът да се спазва, а ако трябва, да се налага. Айде стига с тези тъпи оправдания - "всички крадат, всички лъжат, никой не спадзва закона"! Едно, че това съвсем не е вярно и друго - не превръщай правата на малцинствата в техни привилегии. Щото, ако бяха българи, досега отдавна щяха и къщите да са съборени, а самите те - осъдени.

Татяна Ваксберг, Дойче Веле* .П.тко заспала с европейска заплата,купи си имот тук и стани част от проблема!! И тогава да те видя

Абе ако утре от ЕС Ви кажат да тръгнете по улиците без гащи - и това ли ще изпълните?! Ако от ЕС Ви кажат да си турите по един по-голям камък на шията и на вълнолома и това ли ще направите бе ИДИОТИ!? Може ли да сте такива мекотели и ОТРЕПКИ бе !?? Не се ли усещате че наливате бензин в огъня!? Мамка ви продажна!!! За българите все няма пари за лекарства, за пенсии, а за циганите винаги намирате! И какви жилища ще им дадете!? Вие ли сте ги строили, с чии пари!? Идете вижте където цигански катун е настанен в общински жилища какво чудо е! След година - две най много и основите няма да са останали! И какво - пак за сметка на тия дето опъват каиша и бачкат! Ей идиоти - вземайте се в ръце да не вземат обикновенните хора нещо в ръцете си, че тогава мамицата Ви жална!!!

Лиленцето и кметът на Гърмен (онази г-жа май от беше от ДПС) са направо за съд. С предприетите действия, правителството (в лицето на Бойковото Лиленце) и местните власти (кметът на Гърмен) нарушават Конституцията на Република България, която гласи: "Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (2) Собствеността е частна и публична. (3) Частната собственост е неприкосновена." Нарушаването се състои в предоставяне на привилегии на етническа осново - на ромите и дискриминиране на етническа основа - на българите. Второто нарушаване на Конституцията е заради защита от страна на държавата на лица, заграбили чужда частна собственост, върху която са построили незаконните си къщи, а и отново - не са предоставили на собствениците изискуемата по Конституция защита на тяхното право на собственост. Нарушен е и "Чл. 21. (2) Обработваемата земя се използва само за земеделски цели..." Да не говорим за нарушаването на законите за собствеността, за земята, а и други закони.

АМИ ПАЛАТКАТА СЪЩО Е ПОДСЛОН. ДА ИМ ДАДАТ ПО ЕДНА ПАЛАТКА И ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ТРУДЯТ И СЪБИРАТ ПАРИ ЗА ЖИЛИЩЕ ,КАКТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ПАРАЗИТИ НИ ЗАНИМАВАХТЕ. ЩЕ ВЗЕМА ДА СЕ ПИША И АЗ ЦИГАНИН ЧЕ ДА МИ ДАДАТ ЕДНО ЖИЛИЩЕ ДАРОМ.

Какъвто и да се пишеш, ти нямаш нито визия, нито "цвят", а и забрави за "аромата". Поговорка: "Вари го, печи го, пак на циганин мирише."

Интересно ми е кога истината за нашите БРАДЧЕДИ, дира-а най-сетне ще я "пропусне?

На незаконно настанилите се цигани ще им строите къще с наши пари, а нашите деца се пребиват от работа за да спестят някой лев и да изпълнят условията на банките за да им отпуснат загробващ жилищен кредит с който да могат да си купят жилище!!! Не ще ви псуваме, а направио сте си за изгонване от държавните постове и за настаняване в циганските катуни!!!!

Ако верно ше даваме пари за Гърция, нека поне условието да е че Гърците ше приберат циганите. Ама като знам какви сме овци продажни, и парите ше си дадем и още цигани ще получиме!!!

Въпросът поставен практично вече е: Как българите да запазим законността в собствената ни държава и самата нея? Тя се атакува отвън и отвътре. И целенасочено, и хаотично, но неуморно. Драсканиците и воят по форуми и блогове създават впечетление за реакция, но до НИЩО НЕ ВОДЯТ. Необходимо е вече обмислено, системно, последователно и непрекъснато обществено поведение с ясни цели. Не е възможно обществените механизми единствено да са разновидности на оплакване, жалване и хленчене. Натискът за обезбългаряване е прекалено силен, за да се посреща само на бригадирски начала.

а то е бунт, повсеместно гражданско неподчинение и промяна на управлението чрез издигане от хората, а не от партиите тези, които да ги управляват на всички нива, защото иначе сами създаваме възможността да ни управляват като феодали в своите феодални ленове, сиреч като безправни крепостни на даден феодал!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Винаги съм казвал, че точно Лиляна Павлова ще закопае ГЕРБ и Б. Боризов

Предлагам на базата на европейския механизъм за солидарност и обсъжданата наскоро програма за разселване на етноси не вписващи се в традиционната европейска култура и морални ценност Германия да ги приеме и настани с реконструираните сгради в района на Дахау. После Путин и Северен поток са на ход

Българите които живеем под наем защо нас не ни настанят в държавни жилища. Защо грижата е само за циганите и бежанците. Защо за тях има пари а за обикновените хора няма

Жалвайте се и вие, там където и те се жалват.

еда ги настанят в сараите на сопола или в градината с магнолиите на бостанджията

Най-добре ще е да настанят всички цигани в центъра на Брюксел /на площада/. Не може някой да ни казва, какво да правим с престъпници самонастанили се и тотално унищожили чужд имот. Тези "хора" всеки месец получават хиляди левове социални помощи, фалшиви/в повечето случаи/ инвалидни пенсии, не плащат ток и вода, получават енергийни помощи, но никога не се женят и не си купуват имоти за да не плащат нищо. Защо като са бедни всеки циганин пуши цигари??? Защо всеки циганин има скъп GSM??? Защо на всяка циганска колиба има сателитна чиния??? Защо повечето карат скъпи коли при положение, че получават социални помощи??? Крайно време е да се сложи ред в държавата иначе някой ще и сложи КРАЙ.

С вашите данъците ще им плащате наема.. брилянтно, гарантирано от ГЕРБ! Честито!!!

Защо никой не се сеща, че преди да се заселят и да започнат да строят незаконни къщи, тези хора са се довлекли отнякъде?! Те не падат от небето! Да се върнат там, откъдето идват. Иначе и аз ще си струпам по един кюмезарник по местата, които ми харесват, ще се включа незаконно към ел-мрежата и към тръбите на ВиК и ще чакам или узаконяване, или преместване в алтернативен имот. Щом е толкова лесно, хайде всички да придобиваме безплатни имоти от държавата ...

Идват от Индия...

Коджа- баджак, ама Бойко не я пуща да се прибере, като да са искъпе ? И ходИ в един гьол край Марица, да ми доди къпана!

Циганите трябва да се съдят като неправомерно са отнели общинска държавна или лична земя за неопределен период и са я ползвали с всякакви привилегии. Къде е разноправието, мога ли аз да карам на бат Бойко колата без да го уведомя и да живея в неговото жилище все едно е мое като за това да не ми трябва неговото разрешение?

Предлагам да сменим властта, тази е проциганска.

Аз съм циганин обичам незаконните строежи циганин да се наричам далавера е за мене.

И от къде накъде на циганите ще им строим къщи, а аз бях на квартира докато се окопитих. Ние сме оФце, че блеем и търпим.

Тази госпожичка откак сър Боко се изпусна и и каза в очите, че била "църна по рождение", почна да ходи с 1 кило грим по лицето.

Призовавам Европейският съд за правата на човека да ПРЕСТАНЕ ДА ДИСКРИМИНИРА българските цигани, като ги поставя извън законите на РБългария! Законите важат еднакво за ВСИЧКИ граждани!!!

Мили хора ---заплюите тези от ЕС!! Ще си направя една кирпичена вила на жълтите павета и за да ме бутнат трябва да ми дадат,да ме настанят в лук дискриминация на евро органите към българския народ - в услуга на беззаконието,нарушаването на законите! СТИГА ТОЛКОВА!! КРАЙ!

Кой ще плаща за новите къщи на мангалите, ма? Ти ли? След като общината е правила грешки до момента - да си ги поправи. Да изгони ромите. Поправката на допуснатите административни грешки съвсем не е да им се построят къщи. Точно обратното е и вие мноооого добре го знаете, както го знаят и онези мижитурки в ЕС. Пак ще гласувам за патриотичния фронт.

Това е форма на външно-наложена икономическа санкция към държавата и общините за това, че прилагат законите на страната. Аз държа преди паякът да вдигне неправилно паркиралия ми автомобил, да ми бъде предложен паркинг..

Лиле, да не пропуснете със настаняването също да бъдат осигурени, пълен хладилник и каса бира, като за добре дошли на новонастанените. Според мен, ще изглежда още по Европейски. Лек ден.

Гадове, награждавате ги с безплатни жилища, които уж няма, но ги няма само за българи (сори, че деля хората на българи и цигани). За нула време ще ги обезкостят и пак ще имат нужда от нов дом. Що да подхващат работа, като държавата им осигурява всичко безплатно?

Лиле, не пропускайте със настаняването в квартирите да има пълен хладилник и каса бира, за добре дошли на новонастанените. Така ще изглежда още по Европейски. Лек ден.

Усещате ли, че с циганиите скриха другия важен за оцеляването на нацията и основния етнос проблем. Нашествениците продължават да влизат. Болестите се множат. Паразитния етнос компенсира с висока неконтролирана раждаемост и му осигуряват жилища. Управляващите си имат имения в Банкя и на други места и живеят в защитени селища. Не гласувайте за продавачите на националните интереси!

Лиляно моме Лиляно, я стани рано призори, я стани рано призори- и либето си посрещни...

Kakво ли ще стане, ако в един блок настанят евреи, гейове и роми?

нещо подобно, като на Европейската комисия. Лек ден.

Мишена за високоточни оръжия ...