Франция обвини Дейвид Камерън, че се опитва да ”разглоби” ЕС

Национален фронт предлага Париж също да свика референдум за членството на страната в ЕС. Франция обвини Дейвид Камерън, че се опитва да "разглоби" ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Франция обвини Дейвид Камерън, че се опитва да ”разглоби” ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изхода се намира ей там ------------> Бай бай енд тенкс фор ал зе фиш.

Изтока го съсипаха по план,нормално е да поемат бедния народ.Като не им изнася аут от ЕС.Те и без това са островна държава,която не се съобразява с европейските страни.Те се явяват троянския кон на САЩ в ЕС.

По- добре да пита "Дали Великобритания да остане в Британската общност".

Лондон е заприличал на гето - пакистанци, индийци, африканци, цигани и т.н. На ръба на първа зона (централната част) има голям мюсюлмански център и пазар който смърди отвратително. Това са реални проблеми а не ЕС!

Пyтин

Не, тази смрад не е проблем, на този етап, понеже там имат работеща полиция и закони. Това, за което говориш, би било проблем в България.

камерън е лигоч хвърля думи на вятъра за да управлява! Дали е питал Шотландия какво мислят по въпроса за отделяне от ЕС? Апропо икономиките на Англия и Шотландия са "скачени съдове". камерън е поредния смехуран на който му се управлява поне още един мандат.

Аз не искам британците в ЕС! И те не го искат! Защо тогава именно те да го " разглобяват"? А не останалите? Щом е направен погрешно и от една страна една нация може да има само права, а други - само задължения, то естествено е това да води до разпад! Необходимо е всеки да има ползи от едно съжителство! Ако ли не - развод! И никаква трагедия! Е, малко е кофти в началото, но е по-добре за бъдещето на всички! Като в живота.

много си прав - точно това е проблема на британците - че наливат доста пари в еу а получават малко спрямо изтока, да не говорим че докато англичаните ходят на почивка в изтока , изтока иска да се засели в англия ако може да не плаща данъци(както прави в собсвените си държави) и ако може да смуче социялни помощи нали така - защо не щом може? та това им е проблема на англичаните а понеже изтока не ги харесва, по добре да се разделят англичаните нямат нищо против франция, германия или итаия или испания, макар че от тия даржави също има голям поток от емигранти в посока към ук, проблема е източните държави които саму прибират и нищо не допринасят а пак манталитета на населението е много труден за интеграця - примерно българите хем не им харесва в бг, хем като идат някаде все се опитват да го направят(насерат) ако може да стане като бг

123, мъж ли си жена ли си, впрочем това няма значение, но до кой клас си учил/а? По-неграмотно писане не мога да си представя, а за сметка на това пък въпросите, които разискваш са изключително важни! Боже, Боже, не се ли срамуват хората като пишат толкова неграмотно???!!!

"Докато слушах американския президент, окончателно се убедих, че в деловите отношения между двете страни логиката и чувствата означават много малко в сравнение с реалната сила, че тук се цени този, който може да граби и да запази заграбеното; и ако Франция иска да си възвърне предишното място в света, то тя трябва да разчита само на себе си, пише дьо Гол.

Не искам нито Русия нито САЩ да казват на Европа какво да прави. Ние сами се се определили да изградим ЕС. И САЩ и Русия са изградили своите федерации с оръжие.

Великобритания никога не е възнамерявала да стои за дълго в ЕС. Самият факт, че не са приели еврото за своя валута го подсказва. ЕС е един временен геополитически проект на Фашингтон, който е пред изчерпване.

Колко временен , колкото СССР?

надали и толкова ще изкара!

И на нас ни трябва референдум. И за НАТО също. От както сме в ЕС сме в криза и ни командват като колония.

humfry

Не е проблема в ЕС. Проблема е в колониалните управляващи, които ще те управляват по същия начин където и да се намираш.

Не може от чуждо място да ни налагат правила и да могат да те осъдят по тях, без нещото да е гласувано в парламента ни. В случая няма никакво значение кой е налагащия правилата, дали от ЕК, САЩ, Русия, Северна Корея или друг. Във всички случаи, това е загуба на суверинитет.

А преди това бяхме цъфнали и вързали май ,а???

няма нужда да им обясняваш какво беше 90', тогавашната мизерия ще я помня цял живот и да това беше заради 40 години комунизъм(див феудализъм) много бързо искат пак да ни върнат там с тъпата руска пропаганда

Преди това се говореш е за милиарди излишък. Доколко точно не знам.

Европа не иска лоши отношения с Русия, САЩ ни изнудват защото нямаме армия и за една седмица Русия ще излезе на Ла манша.Като си имаме силна армия ще си водим своята политика, а не тази на САЩ. На тях им е лесно, отвъд океана, а Европа има нужда от Русия и Русия от Европа

humfry

"Вестникът цитира думите на Фабиюс, че Великобритания е "влязла във футболен клуб и не може насред мача да решава, че иска да играе ръгби"." Дали под "ръгби" има предвид Американски футбол?

АКО РУСИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРОПЕКСИЯ СЪЮЗ , ЧУДЕСНО ЩЕ ЗАМЕСТИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ .... .... ЕС ОТ ЛАМАНША ДО ВЛАДИВОСТОК - ОПРЕДЕЛНО ЩЕ ИМАНИСКА БЕЗРАБОТИЦА , МНОГО БИЗНЕС , ЗЕМЯ И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ :)

АКО РУСИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС НА МЯСТОТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ , НАТО ЩЕ СЕ ЗАКРИЕ , А ЩЕ СЕ СЪЗДАДЕ ОБЩА ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ .... ГЕРМАНЦИ ЩЕ СЛУЖАТ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК , А РАШКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ... КАТО СЕ ПООМЕШАТ С МЕСТНИТЕ ДЕВОЙКИ И СЕ ИЗПОЖЕНЯТ ... ЗА 20 ГОДИНИ ЩЕ ИМА СУПЕРСИЛА :)))

Е,ти как го виждаш Путин да го командват от Брюксел?-)))

Спорно е дали Русия ще е член на ЕС или европейските държави ще станат автономни области в РФ. Отделно, че евросубсидиите за пътища ще фалират преди да са преасфалтирали до Урал.

накрая да направят и ингилизите. Колкото по-скоро се разпадне гей-съюза толкова по-добре за всички.

В момента сме нещо като федерация , но не съвсем. Трябва ни обща армия и обща данъчна политика.Тогава ще станем номер едно в света.Няма тогава държавите да харчат като невидяли, а и нашите ръководители може да се назначават

Не обща данъчна политика, а общ бюджет и данъчна администрация. Докато данъците отиват на 20 места и има 20 НАП-а, 20 главни прокурори и 20 премиери - няма как да се нарече федерация.

Не искат да го наричат така, защото ще скочат националистите. Ще има обща прокуратура, нашето законодателство е много по унифицирано , отколкото между два щата в САЩ. Само силна федерация ще бъде сериозен играч. Не случайно гражданската война в САЩ искаше да запази съюза, а не да е рехава конфедерация.

Значи предлагаш ЕСССР? Нали разбираш, че желанието ти е загуба на суверенитет на България. То и в момента го има.

ЕС и Русия могат да работят заедно , а не да се обединяват. Световната политика е за големите държави. Всяка една е твърде малка да играе сама.

Някой руски тупофил да обясни какво може да ни даде Русия сравнено с ЕС?? Кажете бе??? Русия е сама затънала в кочината на 90%. Те са по зле от нас, ние назад ли искаме да ходим??

КАЖИ МИ КАКВИ СУРОВИННИ ЗАПАСИ ПРИТЕЖАВА ЕС ????:)))

Какво ме интересуват запасите?? Русия със нейните запаси защо е бедна страна?? Те е един суровинен придатък с който даже няма нужда да се говори. Богатите страни не са суровинно богати, ами са богати на умни хора.

Тия суровини не и помагат много като гледам. И от 1945 тия сорувини, нещо не не помогнаха?? А ти ще се наричаш Детройта?? Щото обичаш Америка нали?? Не се наричаш Магадан??

а може ли ти да ми обясниш какво точно сме получили от ес? пари за 2 пършиви магистрали, парите за които идват от бюджета и от вноските на България в ес. да ти припомня- на 9.9.1944 България беше с 0 километра асфалтирани пътища и с 0 километра електрифицирани жп линии, и с 30% електрификация на населенеито. нна 10.10.1989 България имаше 100% асфалтирани пътища, 99% лектрифицирани жп линии, и 100% електификация на населението. ама сега че сме построили две напукани магистрали и трябва да се кланяме на ес, така ли?

Ами не само това, Русия и това няма да ти даде. Другото само сме го направили. Русия ли ще плаща на земеделците?? Русия ли оправи всичко по красива България?? от 1945 до 1989 ние сме били окупирани от Русия.

БРИТАНИК ... ЕДНА ДУМА ХАРАКТЕРИЗИРА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ И ЕТНИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ТИЯ :)))

думата въобрЪжение в тази статия?

Европейският съюз е създаден за да могат "големите" да лапат повече, че не са се ояли достатъчно.

Факт е, че много французи подкрепят Фрон Национал, защото им обещава да разкара всички мърляци от Франция. И те ще победят на изборите, Оланд е най-мразеният фр политик

Най доброто за нас и европа е да се обединим с Русия в евразийския съюз,така империята на злото САЩ ще се разпадне.

И какво ще ти даде тоя съюз бе?? След като Казахстан и белорус искат да го напускат?? Кажи бе?? Там никой нищо не дава?? Кой ще плаща на земеделците?? Кажи бе??

мдааа, ще има пак "Здравствуйте братушки"

Браво на французите, че са му го казали. Проблемът на UK не е ЕС в никакъв скучай, имат си много други проблеми, май те самите са си проблем и гадното време.

Знам че България разби соц. лагера, сега ще разбие и ЕС. Нито социализма ни беше социализъм, нито капитализма ни беше капитализъм. Българите са дребни мошенници, не всички, но глям процент!!!

Американския Пудел наречен Англия се опитва да свърши мръсната работа на Вашингтон и да разруши ЕС. На англосаксонците им е лесно. Те отдавна са си сформирали клуба на 5те Сестри - всички англо-говорящи страни и на тях друг съюз не им трябва. Държат финансовия свят и могат да ръчкат когото си поискат без да трябва да произвеждат нещо конкретно (чувал ли е някой за английски или американски перални и телевизори?) Ние православните не успяхме да си направим такъв съюз щот сме малко калпави но второто най добро нещо е поне да имаме някакъв съюз с други.

Падна коня в реката !

Абсурд е държави с различно развити производителни сили да имат обща валута. ЕС възниква по предложение на Роберт Шуман като съюз за въглища и стомана между вечните противници Франция и Германия.Дьо Гол извади Франиця от НАТО и върна френското злато от САЩ.Направиха студентски демонстрации/ЦРУ/ и го свалиха.По-нататък неолибералите под давление на САЩ създадоха политико-икономическию съюз ,който познаваме. Това е предварително обречен на разруха проект.САЩ имат полза чрез НАТО и ЕС да контролират по-лесно Европа. Англия има достатъчно пазари и винаги ги е имала.Колониална държава с колониална политика.Ако Англия не излезе от ЕС, то от Британия ще излезат Шотландия и Ирландия.Така,че Камарън няма изход.

Четете коментара от ситито за Лондон пишещ истината. Не англичаните се кланят на САЩ, а обратното. Световният финансов център е в Лондон. Там е парата. И играта. 4 райх иска да доминира в Европа а франсетата избиват комплекси.

''РАЗГЛОБЯТ'' ЕС СА ИДИЛ И РУСИЯ. ЕС ще пребъде, за ужас на ислямо-сибиряните!

ЕС може и да си замине,дреме ми-с братушките си бяхме по-добре.И пак ще Бъдем.

И какво ти е било добре?? Щото на останалите поробени не им беше добре!!!

О, Боже! Колко ГЛУПОСТ броди по Земята!!!

Ей, този форум не е за теб. Виж потърси някой форум за хумор. :)) много ме разсмя

Проклятието на Европа е да бъде разделена. Само силна и обединена Европа може да отстоява интересите си. Не може люлката на съвременната западна цивилизация, най- силната икономика в Света , да се огъва пред САЩ, понеже няма армия. Ако Европа се обедини под формата на Европейски Щати, САЩ ще го духат. Прав е Юнкер. Европейска армия, обединени финанси. Тогава Великобритания да избира къде да ходи.

Накрая да не си останем само слабо развитите държави в ЕС?

Каква "държава"?... Колониална "територия" сме вече...!!!

Хаха...интересен вариант :) И какво ирония само ше е това :)

Британските имперски копелета винаги са били съюзник на руските такива...

Националният фронт не беше ли 100% финансиран от Русия посредством руска банка? Е, естествено, че ще искат да ликвидират ЕС, защото Русия е против единна Европа.

Те Англичаните го искат тоя референдум. Шотландци Ирланци и не им дреме. ЕС да наложи ВИЗОВ РЕЖИМ на сички Англичани да гледат Ламанша през крив макарон

нали знаеш,че сте няма и 3 милиона и заедно с онези споличките има няма 8 милиона. Така, че изхода на референдума зависи от англичаните. Това с визовия режим верваш ли си като го казваш? Трябва да са луди в Ес за да го направят, няма толкова глупави !

Не Гърция с липсата и на пари а Англия с този референдум може да разруши ЕС - и това е много реално! Ако има референдум най вероятно ще е за излизането или поне много близко! Но както обикновено, хората обръщат внимание на погрешните неща докат истината лежи точно в обратната посока!

Нали като се махнат англичаните, които внасят в Брюксел 15 млр. Евро такса а вземат 6 млр. ЕС ще остане без парички. Иска им се на дойчовците и франките, които през последните 2 войни са били зависими и бити от Англия да им доминират. Няма как да стане ? победителите не скланят глава. ЕС трябва да се реформира. Островиняните си имат свой съюз с 1/4 от света. Пука има за ЕС.

Изобщо не ми пука за мръсните инглисета. България само губи от тях последните 130 години. Територия и население. Гледат си само собствения интерес. Довиждане.

Спрях да чета до тук: "предаде ТАСС, цитирана от БТА"

Ами прочети и на друго място - същата новина я има и в CNN. Между другото, ТАСС се позовават на информация от "Reuters"...

В името на демокрацията изчакайте българските и румънските ромски гета да се заселят във Франция ,Германия и Великобритания,пък тогава да се разпада Евросъюза.Ние ще въдворим " санитарен"ред по улици,сметища и градския транспорт...... в цивилизованите страни с богати граждани....Ха-ха-ха...

Колкото по-бързо се разпадне ЕС - толкова по-добре!!

За Раша ли?

Разбира се, едни сили се стремят към обединение-интегриране, а други към разединение - диференциране, за да властват ("Разделяй и владей!"). Никой не бива да се съмнява във факта, че тронът на Луцифер е в Лондонското Сити. А чичко Ленин е посочил причината, поради която Камерън се опитва да вбие клин в евроГейският съюз. "Първо трябва да се разграничим, преди да се обединим.", което означава смес-емулсия. Смес на автентични идеи и "двойни стандарти". Не пиша умишлено с точните понятия описанието на процеса, защото иначе ще бъде изтрит, поради вдъхновяване на антисемитизъм. Но истината е шило, което в торба не ще съумееш да скриеш, все ще се добере до очите ти, "за да ги избоде".

Не Камерън,а чиновнициъе от ЕК с безумните си действия ще разглобят ЕС. Има народи ,които не искат да ги командват за всяко нещо.

Ще се разпадне, също Великобритания, Испания, Италия, Белгия, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Русия, България, Украйна.В период от 1 до 70 години.

Кой идиот си мисли ,че UK ще напусне ЕС?? И какво ще се случи тогава?? Всички чужди фирми, японски и американски ще напуснат острова. Банките също. Ще се затворят стотици заводи.

И как го "разбра" това?... Или "звездите ти говорят"?... :::))) Я припкай бързо до джипито...!!! :::)))

Мисли логично, глупи ...... или просто се опитай да мислиш.

Льо Пен ходи за пари и инструкции в Москва и се връща с предложение за референдум във Франция?? Колко изненадващо, ха ха ха ха.

Франсетата се плашат, че Камерън иска да им развали статуквото и да си продължават по старо му със същата бюрокрация, тромавост, корупция подобно на СИВ. Трябва да ги разберем франсетата защо са бесни на ингилизите. Ами през 2014 год. Англия изпревари Франция по всички икономически показатели. Британците си имат своя политика. Така се го правили векове. Те са навсякъде по света. Имат си британска общност от 54 страни с растящ паунд, все им е тая за ЕС. Те не искат да бъдат ДОНОР на бюрократизиран ЕС в, който франсета искат да доминират. Вижте историята преди да пишете. Кой, кой е ? ЕС не може да остане в този корумпиран калинков вид. Времето на структури като бившия СИВ изтече. Щом калинката Румяна от ГЕБР работи в Брюксел ?

Всичко това си има много просто обяснение: французите гласуваха и си избраха комуниста Холанд, а англичаните гласуваха за консерватора Камерън.

да го дуууух..... Камерън се опитва да вкара малко ред в немско-френската кочина. Само от Англия идват смислени предложения .

Англия е троянския кон на сащ... По-добре да се махат

Само вие в Б Г ли не разбрахчте,че еточно обратното. Ние сме хората с парите и ние порчваме музиката. САЩ са маша в ръцете ни, когато ни потрябва някой да вади горещи кестени от някъде. Е понякога не могат да се справят и се налага лично да си свършим работа.