Тео пише масово двойки на децата, оплакаха се родители

Родители започнаха подписка срещу учителя по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев, който се прочу, че подготвя физици, признати в чужбина, в мизерна школа.

Обратно в новината

Коментари - Тео пише масово двойки на децата, оплакаха се родители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

теодосиев е надменен. Но какво от това, то си е за нехо.

еее страшно!! че и аз учих интеграли в 9ти клас, какъв е проблемът?

Стига сте го превъзнасяли тоя Тео. На националната олимпиада преди години бяха успели да ми смачкат самочувствието заедно с другите прехвалени ягоди. Ако едно дете си учи само, без Тео или софиянци му се казва, че не може да следва физика. Естествено не съм ги слушала. Тео си е даскал, не притежава физиката. Не е нужно всички да са зорлем гении. И понеже нямам много време, ако някой пак ми каже, съм селска пача, както по надолу, ще му/и кажа че е сбъркал и да се обърне към роднините си с квалификацията.

Само като чета "гладката и разбираема" мисъл и ми става ясно що за стока си....

Става ти ясно, ама друг път.

точно това не мога да разбера - как ги учи на труд и успех като им пише двоики? ако иска да ги учи на труд, тои ще покаже със собствен пример - ще остане след часовете и ще им помогне да разберат проблемният материал, а не да ги загърби с по една двоика и да си измие ръцете с това че били глупави, мързеливи и какво ли не. за мен (и според закона) двоиката означава че ученикът няма абсолютно никакви знания. какъв е този учител които би се примирил с това?!? какъв е този учител които казва "аз това дете нищо не можах да го науча"??? не знам, явно аз съм имал огромен късмет с моите учители в гимназията... и да не забравяме че за всеки ученик от мегето в казанлък които се е реализирал - има поне 1000 от другите градове които са постигнали повече. така че да не умаловажаваме постиженията на безчет безимени учители, които са си направили труда да обърнат внимание на своите ученици, без да търсят "олимпииска" слава...

Вашето талантливо дете го запишете в езикова гимназия (може да бъде поет като Валери Петров) или в шивашки техникум (може да бъде като Пиер Карден) или в някой фризьорски техникум (ще е велик като стилист Капанов) или в спортно училище (да рита топка като стоичков) или в шофьорски техникум (да вози пътници с маршрутка) А ако вашето де те не става за тези изброени по-горе работи, те са му много скучни, а то е доста умно и може и обича да мисли - само тогава евентуално го запишете в Математическа Гимназия.

Не става. В езиковата гимназия ще му пишат двойка, защото не пише като Валири Петров, в шивашкия техникум 2-ка защото не е като Пиер Карден, дори и за втория отбор на БарЦелона не става - пак двойка. Децата са си деца. Това че имат наклонности в дадена област не значи, че трябва да искаме от тях да са гении още по-малко да се опитваме да ги "направим" гении.

Батка ....имаше един филм за едни доктори - "Линия на смъртта" се казваше.Там професора на изпита каза следното - "Не ме интересува колко сте чели.Двама ще получат 6,двама 5, трима -4 и още толкоз-3.Останалите двойки!Защото утре ще се състезавате помежду си в живота за работни места.Просто трябва да си по-добър то другите -иначе отиваш в тъча!"

Никой не оспортва качествата на Тео да работи с даровити деца. За него чух за първи път мисля 87 или 88 година беше. Имахме се с отборите по математика на Стара Загора и Казанлък и от тях са ми първите впечатления. Не мога да си кривя душата - обичаха си го и все за него говореха. Навремето (говоря преди 30 години) имаше школи (водеха се на местно ниво от преподаватели в МГ или си имаше специални на щат само за тази работа), имаше лагер-школи за по 10 дена на местно ниво пак (при нас идваха Сава Гроздев и Олег Мушкаров - по онова време още мл. н.с. и двамата и други обикновено от Института по Математика към БАН или СУ) имаше и национална лагер школа в Благоевград я правеха през лятото за 2-3 седмици мисля беше. Та идеята ми е - имаше хора които се занимаваха с даровити деца - сигурно на национално ниво са били не повече от 100 на випуск. Скъсваха ни от контролни по време на тези лагер школи. Отделно ако попаднеш в разширения състав на националния отбор всяка седмица по пощата (нямаше интернет тогава) пращаш решения на задачи и получаваш нови. Държавата навремето даваше мило и драго даровитите деца да се развиват, НО (голямо НО) никога в училище (МГ) в час не се е случвало да ни дадат задача, която да не може да се реши с материала по програма за МГ и да се налага да се използват специфични знания придобити по време на школите. Тео се опитва от 20 деца да изкара 20 гения. Вие наричате некадърници всички които не са гении. Спрете се бе хора. Програмата се прави според профила на училището. Ако някой иска още нещо да дава - да го дава, ама не може да го изисква и да пише двойки. Не може всички да сме като Йордан Йовчев, значи ли това, че децата ни не трябва да се занимават със спортна гимнастика? Един ще вземе медал от олимпиада, друг ще е местен герой, трети ще блесне веднъж и ще изгасне.

Да продължа ... Зорлем гений не можеш да направиш. Ама това че не си гений не те прави чалгаджия, нито пък родителите ти са някакви с болни амбиции. Моцарт е композирал на 5. Трябва ли да искаме от всички влезли в музикални училища да композират? За всяко нещо си има време - не можеш да "изнасилваш" природата. Понякога трябва просто време и всички опити за пришпорване имат негативен ефект и върху двете страни.

' Спасете чалгарите от Тео Пратете ги в шофьорски или фризьорски техникум. Моля, спасете Тео от чалгарите !

физика е дори определяне на силата за натискането на клавиш от клавиатурата ти бе fusa

и зъбара кво го интересува това!?

длетото (с което понякога прави екстракция на зъб) е лост и "зъбара" трябва да има понятие от лост, опорна точка и сила и да знае как се променят силите при преместване на опорната точка "зъбара" учи въздействието на ел. импулси в/у тъканите за обезболяване или за заздравяване - физика в медицината без физика не може - тя си съществува независимо от нас и ние, при възможности и желание, можем да си облекчим живота

Фанатични изтрещеняци не са за даскали в "нормално" БГ училище. В БГ ако не можеш да биеш и псуваш даскала, за какво ти е! Тео е за частно школо. Да обучава там срещу много кинти кандидат слуги за Запада и да не се плаща тая дейност от данъците на обикновената БГ-фукара, щото от нея за БГ полза нулева! Така всички ще са доволни.

а Тео вероятно буди уважение в средите на преподавателите по физика и в Фермания

Браво Тео...Малко двийки пишеш...Аз ги оставам на ремонт и чак октомври някои успяват да си вземат изпита!Какви са тези родителки и ученици недоволни от учителите? Моя учител доц.Колев казваше "Отлично момче,добър 4"/това е в дипломата! На приемният изпит по математика в университета имам отличен/1970г/.Много от сегашните родители не защитават интересите на децата си,а некадърноста си да възпитат децата си,защото самите те са невъзпитани.../джанката ражда джанки/!

Теодосий Теодосиев учител по физика и приложна математика в Казанлък, наричат го Тео българският бог на таланти, които на световни олимпиади печелят златни медали по физика и математика и след това учат и работят в престижни университети в САЩ Петко Динев, Павлин Савов и Ангел Шерлетов в Масачузетски институт по технология в Кеймбридж, Катерина Найденова учи биофизика в университета в Кеймбридж, Англия, Елена Георгиева работи в най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици (ЦЕРН) край Женева. Д-р Павел Табаков неврохирург във Вроцлав, Полша направи уникална трансплантация на обонятелни нерви на пациент с травматично прекъснати гръбначномозъчни нерви и пациентът проходи. Доцент Венелин Герганов прави най-сложните операции на мозъчни тумори в Международния институт по невронаука в Хановер, известен по света накратко като Мозъкът. Професор Михаил Давидов повече от 20 години работи в университета в Хамбург и прави авангардни изследвания на тестостерон-секретиращите клетки на Лайдиг, които вече са наречени клетки на Лайдиг-Давидов. Доцент Владимир Кефалов във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Мисури, откри, че фоторецепторните клетки на ретината могат да виждат светлина и от инфрачервения спектър. Стефани Станчева доктор по икономика в Масачузетския институт по технология работи със световноизвестни икономисти, които търсят пътища за преодоляване на неолибералното финансово неравенство на хората

само един човек от тези има нещо общо с физиката - останалите са лекари (тоест нищо общо с на тео олимпиядите). и аз по рано писах че имам съученик спечелил олимпяда по математика и сега е зъболекар. така че те не са на тео ученици а просто умни и трудолюбиви българи които щяха да постигнат същите резултати с или без тео! но ти помисли колко бивши доктори, инжинери, лаборанти и т.н. е загърбил през годините за да гони медали по опимпядите с 3-4 ученика от един 30 души клас...

бивши=бъдещи

Защо се нахвърляте и изкарвате децата некадърни, тъпи и т.н. Ами помислете, всички ли деца в музикално училище свирят на цигулка като Паганини? Един на пиано друг на китара свири добре, ама по логиката на Тео всички трябва да са виртуози на цигулката, защото видите ли той като за Паганини ги подготвял. Едно е да обучаваш индивидуално надарени деца, друго е да си преподавател в училище.

А ако бяха получили всички 6-тици и после в университета бъдат скъсани същите тези родители ще питат: Ама как? Той завърши при Тео с отличен? Как е възможно това? Сега пак си мисли за Паганини....Може и за Страдивариус да си мислиш..

Никой не казва да им пишат 6-ци. Трябва да им пишат оценка според знанията, а знанията им трябва да са според учебните планове за съответното училище.

защото са максималисти когато изискват от някои друг, то това всеки го може. малко им е пипето да разберат че не всяко дете в математическа гимназия е гении невиждан. с други думи, тясно им е мирозрението да разберат че за всеки доктор трябват 4-5 лаборанта, 3 медицински сестри, и .т.н. които също трябва да са умни и добре обучени за да си свършат работата, но не е задължително да са със златен медал от олимпияда по биология...

"Юлия Иванова, майка на деветокласничка, пък се оплака, че дъщеря й е получила двойка по физика в края на годината и това било шок за семейството, което не подозирало, че има проблем по този предмет" юлиaнке, ако дъщеря ти беше питана по-често как й върви в училище, кои предмети я затрудняват и т.н., ако и обръщахте внимание, можеше и да не получи двойка в края на срока....

двоини стандарти сте готови да приложите, без да помислите за секунда... а тео защо не е казал на класният/класната че има деца които срещат голяма трудност в неговият клас? аз когато ходех на училище - ако някои имаше проблеми по даден предмет - калсната веднага викаше родителите. деца които са в 9-ти клас не разсъждават като възрастни. може да ги е страх да кажат че имат проблем, може да ги е срам и какво ли не, хормоните тъкмо са ги ударили, ти очакваш те да се държат като 40 годишни...

goose

Аха, и за цяла година не е имало родителски срещи, не е имало отценка в бележника ... направо 2-ка за годината, нали?

Разликата между средното и висшето образование е че в средното като знаеш това дето е по програма получаваш 6, а при висшето 3. Затова и студентите се радват на тройка, защото са взели изпита, а учениците при тройка ... Тео явно тази разлика я е забравил.

Говори се за отвратителни действия и се използват понятията "деца отрочета ..." Точните термини са олигофрени простаци ит.н.... Необходими са реформи - държавната субсидия да не зависи от броя на обучаваните "дечица" а от качеството на обучението. Необходимо е радикална промяна на механизма за атестиране на преподавателите - всичко посредствено и негодно вън от системата на образованието. Закон за създаване и функциониране на учибища от типа МАКАРЕНКО. РЕФОРМА РЕФОРМА ....

Спокойно, помиярчета, от есента отваря врати новото висше училище по проституция, стероидизъм, сервитьорство, чалга-стайл и анти-интелигентност "Св. Козма Страшни Първи"! Ще имате възможност да запишете изявените си отрочета на място, където ще бъдат истински оценени - със знания и умения, които ще са директен израз на финикийските знаци, които ще вложите в обучението им и обратно-пропорционални на коефициента им на интелигентност! Най-накрая и за тези свидни чеда ще се намери истинско място и достойна реализация!

скапи родители не ви ли се изка по скоро да саберете подписка да се ваведе предмет чалга,та децата ви да са в крак с времето?тя физиката остря вече, не е на мода. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да пише! Малко е писал! Всички даскали малко са писали! След т.нар. демократични промени малко са писали двойки! Един, намерете ми един ученик след '90-те, дето ще пише правлно без правописни грешки! Сега ми реват мамичките, ма и те прости бе! И те са били ученички след хиляда деветстотин и деветдесета година.

7&8* нема такава оценка в бг до 6^

Прегледах част от коментарите и като пропусна елементарно политическите ,стигнах до извода , че на нас такива учители като Тео/моля да бъда извинен за интимното обращение/ не ни трябват.След като България няма индустирия и селско стопанство и не е необходимо да се развиват високи технологии, генетика ,криобиология, астрофизика,физика на елементарните частици, радиохимия и т.н.Трябва да се наблегне на такива "иновационни" професиикато:проституция, наркотрафик, наркопласмент, сервитьори,бензинджии,охранители/елит/миячи, копачи и други "-ачи"

Едно от основните гнусни качества на българския родител е да си мисли, че цялото училище и всички учители трябва първо да се съобразят с неговото дете. В един клас има 20-30 деца, няма как вашето дете да му се обръща отделно или по-специално внимание. Другата черта на българина е да лее мръсотия, за нея всички си знаем.

хаиде пак с измислиците. аз съм имал учители които "магически" намираха начин да обръщат внимание на всеки нуждаещ се; и учители които влизаха само да претупат матеряла; и учители които обръщаха внимание само на тези които подготвяха за олимпияди. аз като родител нямам жикакъв пробелм да правя всичко възможно детето ми да получи максимум внимание в училище. на даскалите аз им плащам заплатата с моите данъци, така че изисквам максимално за моят $. а ти си кротуваи там и се надяваи да попаднеш само на свестни учители, че детето ти да не е посредствено...

Ще пише масово двойки на тъпаците , които смятат , че ощастливяват с присъствието си училището и затова по презумция заслужават шестица.Но достатъчно да ги накараш да напишат формулата за кинетичната енергия , която се изучава в 9-ти клас и 80% от тези ученици , чиито родители ги смятат най-малко за Нютоновци няма да могат.Попадал съм на бакалаври и магистри , които масово не могат да решават задачи от "МАТРЯЛА" за 10-ти или 11-ти клас.Нивото на усвояване на учебната програма е някъде под масата, ама то на тази държава без иновационни и интелигентни производства и индустрия/ където я има/ останала на ниво 70-те години, високо образовани хора не и трябват.На тази държава не и трябва развойна дейност, щом има министри като Симеон Дянков, който от камбанарията на своята посредственост и откровенна простащина даваше оценки за дейността на БАН.

Вярно,че Дяков е полу-идиот,но специално за БАН е прав!

още ли го разтягаме този локум? то се вижда - печелим олимпиади, а нямаме един световно известен физик. докато такива учители подготвят децата да се представят на някакви измислени олимпиади, от които само една шепа комунистически страни се интересува, децата на запад се учат в приложения на науките - ходят на състезания където правят роботи, пишат компютърни програми, архитектурни чертежи, и т.н. когато този тео покаже един патент във връзка с физиката от неговите ученици (гимназисти), тогава може да говорим. готви ги да измислят нещо а не да решават здачи...

Направи справка, ако имаш възможност, каква е съдбата на учениците на Теодосиев, печелили награди, а и не само на спечелилите. Аз лично познавам трима със световна кариера в три различни страни в области, свързани с физиката. Хубаво е да се говори информирано.

кажи им имената де, какво ги криеш, нали са световно известни? и тогава ще ги питаме (ако съществуват), дали са стигнали до там благодарение на спечелените олимпиади или благодарение на образованието им получено, подчертавам, в чужбина? аз следя много научни публикации и съм горд когато видя българско име (веднъж годишно мах), но не съм видял нито едно свързано с физиката. може да съм пропуснал, но ти нали ги знаеш - ще ме светнеш по въпроса.

Винаги съм смятал, че съм прочел най-голямата простащина , но българския гений на зависта и злобата , на необятната посредственост ме е изненадвал и се е оказвало , че има още по-голяма простащина.Ще позвола да перафразирам Айнщайн, който е казал "Две неща са безкрайни ,вселената и човешката глупост,за първото имам някакви съмнения , но за второто никакви"

ами перефразираи ангел аинщаинов другият път....ама няма такъв от българия, няма и да има. целуваите краката на този да ви печели измислените олимпияди за да имате една фалшива гордост и загърбваите факта че от тези олимпияди няма и грам полза, по същия начин както тои е загърбил децата в училище които имат нужда от допълнителна помощ, а тича към кръжоци и школи.

Глупако,ако не искаш да учиш в елитно училище има много селски такива в които ти и твоите кретенчета могат да станат отличници без да ходят до училище.Това което е направил този БУДИТЕЛ в годините сега се мъчите да осерете типично по български.По целия свят негови ученици са посланици на българския ум и възможности,а за такива чалгари като вас не са и чували.Престанете да заливате с помия тази светла личност и му направете дълбок поклон.А вашите недоносчета ги ориентирвайте към зарзаватчийските гимназии дето няма да има интеграли и диференциални уравнения.Не всеки има мозък за математика и физика.Чували ли сте за българската поговорка,че от всяко дърво свирка не става? Станете прави и направете поклон пред ТЕО!

Да разбираш физика -трябва да имаш логическо мислене!!! Родителите се борят детето им да учи в елитна гимназия ! Мислят, че това ще им даде по-голям старт в бъдеще ! Не отчитат факта , че детето им НЯМА МАТЕТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ !! Вместо да му помогнат на се реализира в бъдеще, те му нанасят вреди !! Родители мислете къде записвате децата си ! Разговаряйте , наблюдайте децата си тези 7 години и изберете най-добрата гимназия в която те ще развиват своите заложби и ще се чувстват реализирани ! Дайте им шас да живеят своя живот , а не вашите нереализирани амбиции !

Учителят Тео спомена, че много сериозно го критикува лекарка-рентгенолог. А най-изчерпателният коментар беше - чудя се защо толкова се забавиха. У нас като видят нещо добро и т.н.....

Ако математиката му е непосилна да пробва в грънчарски техникум или в шивашки техникум или фризьорски ... Ако му се отдават езиците - езикова гимназия Не мъчете неподходящите за математика деца с математика и физика ... Смисъл няма.

В средното училище интеграли за математика не ти трябват. Завършил съм инфирматика във ФМИ и интеграли се учеха чак 2-ри семестър. Ако децата са в МГ заради информатиката, питам трябва ли Тео да им пълни главите с интеграли които му трябват за да обясни по-добре някоя формула от физиката на олимпийците си. Който му е интетесно да погледне задачите от международните олимпиади по математика. Там интеграли няма.

интеграл е натрупване по променлива - често времето .... много е полезно да знаеш за колко време се пълни басейн и за колко време се стига до морето с променлива скорост(спазваш знаците) МГ съм завърчил през 1983 - ОМГ "Д.Каляшки" Кюстендил Още имам ползи от това училище и от ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ в него. БЛАГОДАРЕН СЪМ ИМ !!! Още в МГ съм почнал интегрално и диференциално смятане, редове и граници и числени методи. И после ВМЕИ "В.И.Ленин" София го завърших с лекота !

От много години съм преподавател в системата на висшето техническо образование в България. Възхитен съм от тази новина и този влюбен в науката човек. Браво ТЕО! Нямате представа, в момента, каква неистова жажда има в неграмотни хора, които се стремят към получаванена научни степени и звания. Нямате представа какво безобразие е преподавателското поведение на тези хора в учебните зали със студентите - всичкото това води към нищото..... Иначе в науката много хора работят, но малко получават научни и научно-приложни резултати - а пък радостта от такива резултати е много сладка, когати виждаш тяхното приложение в...

от кратуна кратунки, за съжаление сега тези кратунки са лекари , адвокати , учители и преди всичко верни на партията майка

Криво разбрана любов към мързеливите им отрочета...и нагло поведение от страна на тези родители!

постави чалгарската сган на място

6 пиша на господа, 5 - на мен (не на менЕ, както тъпанарстват от Банкя и всички им пригласят, даже мойта землячка - пръчката от Шипка на Генчо щерката), четворките, тройките и най-вече двойките са за Вас)))) който не вярва - справки - Лъжлив Съби....

Браво на даскала! Лъч светлина в лайняната ни кочина и веднага се намира някой искащ да го осере!

Еми ще пише като са ви тъпи чавдарчетата и пионерите другарки и другари

и тази тема ли налазихте?

Я както е казал поета подхванете темата за бананите по 1,2 лв за нова година.Но пропуснете темата за разбитата и унищожена индустрия и селско стопанство,разрушена образование, здравеопазване и т.н.

На боко и компания не им трябват интелигентни и знаещи граждани. На тях им трябва прост материал, който просто да си върши работата, да си плаща данъците и да не задава въпроси какво се случва около него, да се информира как се управлява държавата му, от политиците, които той е избрал. Да си ходят в чалготеките, да си пият ракията и да не шават много! И по-зле ще става в нашата мила родина БУЛГАРИСТАН!

Уважаеми родители от Казанлък,няма лоши учители ! Има лоши ученици ! Вземете и се поразровете в кандидат студентските изпити и ще се уверите в правотата на думите ми. Sancta semlicitas(Свещена простота ) бих го нарекъл простотия. Не се сърдете на Тео,той е много свестен човек ,стремящ се да поналее "малко акъл " в главите на очалгарените .алкохолизирани и дрогирани ваши отрочета., за духовната празнота на които вина имате и самите вие !

И защо преподава интеграли в 9ти клас? Ето само за това трябва да бъде глобен! Къде в програмата в България за 9ти клас фигурирт интеграли, питам аз? Учейки толкова задълбочени неща по един естествен начин се връщаме към Русия, където с подобни неща мъчат децата едва ли не в детските градини! Това ли искате, отново комунизъм? Не ви ли стигнаха 45 години? Аз нищо не помня от онова време, защото съм на 22 години и като един млад човек искам да ви кажа ясно: истината е не да се решават сложни задачи, а да разбираш какво правиш с живота си! Този учител на какво го учи? На зубрене по цял ден и после като излезеш в реалния живот, като те блъсне американската култура и си мъртъв! Това ли иска?

Недей да зубриш, а се научи да мислиш. Математиката и физиката развиват логичното мислене, а не научаването наизуст на теореми и формули. Това ги учи Тео - да мислят . Зубренето е вредно , освен ако не се касае за научаване наизуст на стихове или факти и дати от историята. И понеже си от новото поколение, би ли написал началните стихове от Илиада- та ? Всички от комунистическото поколение ги зная, дори след 40 години от завършване на училище.

Ти изобщо някога бил ли си на запад или още си седиш в Русия, като май никой не те е информирал, че 89та година е минала! А и да ти напомння, Берлинскаа стена падна! Вече сме в обединена и демократична Европа! Поради което искаме да живеем модерно, а не какво сте живяли вие преди 30-40 години в комунизъм! Схващаш ли? Поради това, не виждам защо ни е необходимо да учим толкова много физика и математика! В днешно време човек трябва да може едно нещо с което да си изкарва хляба и от там на сетне всичко е лично време и забавление! Не виждам за какво ми е на мене, аз който иска да стана системен администратор, да знам всичката тая математика и физика, че да ми се пишат и 2ки, ако не я знам! Къде в живота ще я използвам? Да няма да ставам даскал и аз я? Аз искам да си имам една обикновена работа, да взимам 1 500лв и да си живея добре с жената, събота и неделя на купонче и т.н. За какво са ми някакви демодирали морални ценности и още не знам си какви други, които в момента нямат никакво приложение?

Arkadiy Andreev

Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев......

ами тои тео е изкуфял комуняга,които все още живее в съветска българия и търси онова време,комунягите са невменяеми свине

Става въпрос за елита математическа гимназия,където се влиза с конкурс след 7 клас.Ако ти не искаш да учиш там - никой не те задължава!А и кой е казал,че образованието след 8 клас е задължително!

Това си е МГ-то на Казанлък. Айде не преувеличавайте. Преди 30 години при онази образователна система МГ-тата в окръжните градове приемаха по към 100 деца годишно. От тях 3-4 от випуск ставаха за национално ниво - разбирай не повече от 100 деца, от който имаше не повече от десетина да го кажем на международно ниво. Та идеята ми е че Тео третира всички деца като онези 10. Е другите 2-3000 деца в МГ некадърни ли са били?

щом си на на 22 , не давай акъл ! щом не ти харесва не ходи на училище , в университета , и на работа не ходи !

... прочетох няколко "ваши" поста ... и се чудя с какво университетско образование сте, с каква жена, и защо изобщо сте се захванали с учене , на 22, а не с американския живот отвън ...

Глупако,ако не искаш да учиш в елитно училище има много селски такива в които ти и твоите кретенчета могат да станат отличници без да ходят до училище.Това което е направил този БУДИТЕЛ в годините сега се мъчите да осерете типично по български.По целия свят негови ученици са посланици на българския ум и възможности,а за такива чалгари като вас не са и чували.Престанете да заливате с помия тази светла личност и му направете дълбок поклон.А вашите недоносчета ги ориентирвайте към зарзаватчийските гимназии дето няма да има интеграли и диференциални уравнения.Не всеки има мозък за математика и физика.Чували ли сте за българската поговорка,че от всяко дърво свирка не става? Станете прави и направете поклон пред ТЕО!

Ха-ха,защо намесваш Русия?Та там на север знаят,че славянската азбука е написана от Ленин.Голям пример даде,няма що.Уважение за руските институти,но за училищата не си прав!

Синко! Не си напрягай мозъка с неща които са ти непонятни. Карай си вола в браздата...и такива като теб са нужни. На говедата не са им нужни интеграли и подобни за да дърпат впяга на каруцата.

Инспекторатът все пак трябва да бъде по физика.

Проблем всъщност няма! Нека инспекторатът по математика, отговарящ за района на Казанлък, да назначи комисия от експерти, които не живеят в Казанлък, която да проведе поправителен писмен изпит за онези ученици, които не са съгласни с оценката на Даскал Теодосий Теодосиев. Да бъде обявено, че оценката на всеки явил се на писмения изпит ще бъде окончателна за втория учебен срок и за учебната година. Нека на видни места в Казанлък, както и на уеб-страницата на Министерството на образованието и науката, бъде поставен списък с имената на явилите се на поправителния изпит. Естествено, заедно със задачите, дадени на изпита, с оценките за изминалата учебна година, поставени от Даскал Теодосий Теодосиев, и със съответните оценки от проведения писмен изпит. Самият изпит да бъде организиран така, че писмените работи да останат анонимни за членовете на Изпитната комисия до поставяне на окончателните оценки. Нека представеното от учениците по време на изпита бъде сканирано и поставено на уеб-страницата на МОН! Така всеки ще има възможност да види какво са писали изпитваните и да прецени до каква степен поставените от Изпитната комисия оценки отразяват съдържанието на представените писмени работи.

Отдавна е ясно, че каквото имаше кадърно в България избяга на Запад. Е, питам аз сега, Тео като е толкова велик защо е още в нашата страна? За какво му трябваше да седи тука, ами не си хвана пътя към САЩ, където щяха много да го ценят? Може би все пак не е чак на такова ниво на каквото ни го пробутват? Или пък не е имал смелостта да се съревновава с конкуренцията там? При всяко положение има нещо гнило в него и едва ли можем да го наречем нещо повече от обикновен провинциален учител по физика. И още нещо, като е толкова умен, защо не е богат и не живее в София?

Защото има и хора, които разсъждават по малко по-различен начин, и имат малко по-друга ценностна система, отколкото тебе. По-скоро си задай въпроса ти защо си тук, след като според теб и тебеподобните ти "каквото имаше кадърно в България избяга на Запад". Кадърен съм, и въпреки недоимъка седя тук, и вече аз коля и аз беся в няколко области. А и недоимъка вече не е такъв, какъвто беше преди 20 години.

това е един хейтър, който мрази всички и всичко, като започнеш от кучета, деца и стигнеш до учители и лекари. според него, всички са некадърници, убийци и трябва незабавно да бъдат вкарани в затвора или премахнати по друг начин. имам подозрения, че е от Русе , където е познат като човек, хвърлящ камъни по кучета, хора или пс*ващ всички, които имат нещастието да преминат по пътя му. Не знам защо просто не го приберат за освидетелстване, той е опасен .

МИЛИЧКО БЕЗМОЗЪЧНО ЧОВЕЧЕ, ДЪЛБОК ПОКЛОН НА ТОЗИ УЧИТЕЛ , КОЙТО Е ДАЛ МНОГО НА ДЕЦА, КОИТО УЧАТ , НА РОДИТЕЛИ , КОИТО РАЗБИРАТ ЗА КАКВО ДЕЦАТА ИМ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ.

Няма лошо! За мен навремето имаше две оценки - слаб 2, силен 3.

Прави са си родителите , ако знаеха по рано че синчето 6те полу4и двойка . поне мозеха да му изкарат тройка с няколко стотака !!!

Децата ви не 2, а минус 2 заслужават! Просто са забравили какво е учене и как се учи! Пишат им 3-ки по милост, а 6-ци съвсем без повод - че знаел все пак нещичко там... Съвсем си е прав човекът! Абсолютно подкрепям!

Ако моите ми донесат двойка , последното нещо което ще направя е да рева по вестниците.

По-добре хиляди обидени бележкари, отколкото (дори) един пропуснат остър ум. Тоя човек е легенда, а хората дето само се оправдават с формалности - просто бъдещи безделници, независимо от това колко време на ден топлите им тела ще заемат някой служебен стол.

на наглия бантускот семето ...физиката и математиката са точни науки и там ганиовски шменти не вървят...да ходят при чалгара славко трифонов и при пищова там ще ги оценят по чалгарски

да беше им писал по една троика на релси и после в чалготеката и при митю пищова

Аз съм от малко градче и някога се бях класирала за националната олимпиада по физика. Нямаше кой да ми покаже, аз обяснявах на учителите как се решават олимпийските задачи. На самата олимпиада този Тео и разни софиянци се държаха страшно надменно. Невръстно девойче без техните школи не можело. Не отидох на международна олимпиада, но физика завърших и се справям не по-зле от надменните ученици на Тео. Не ми допадат особено и не виждам защо трябва да им се дават пари, за да подтискат хората, които се справят сами.

Абе щом толкова те впечатлява надменността и говориш за "завършване" - първо поражда съмнение дали казваш истината и второ показва кое те интересува повече - как те приемат хората. Точните науки правят човека малко откачен и асоциален, нали разбираш какво не е наред в мириса?

Може да си голям физик и да си нормален. Всъщност има много такива. Не знам защо трябваше разни подобни да мачкат самочувствието на девойче от дълбоката провинция. Физиката си я учех, защото ми харесваше. Амбициозният е въпросният Тео. да спечелят на всяка цена. Той се дуе, че физиците му са признати по света. Нито един от тях не е бил, където съм била аз. Просто там не наемат надменни хора. А се занимават с много интересна приложна квантова механика.

И няма да ми казваш какви са топ физиците, защото аз по-добре познавам колегите си. Не са асоциални. Напротив. Жокер: спинтроника.

Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре. В това отношение, аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици. При условие, че в Китай от 14 милиона души избират 5 души отбор за олимпиада по физика, а в България, която може да е колкото един град в Европа като население, от един малък български град, от една паралелка, избираме 6 човека в отбор за олимпиада по физика, а трима от тях ни носят златни медали. Това е сериозно нещо и става с много вдъхновение.

play:4a0bab65ee

"Все пак, Годината 2014 видя българи, устремени към висините на своите професии: Теодосий Теодосиев учител по физика и приложна математика в Казанлък, наричат го Тео българският бог на таланти, които на световни олимпиади печелят златни медали по физика и математика и след това учат и работят в престижни университети в САЩ Петко Динев, Павлин Савов и Ангел Шерлетов в Масачузетски институт по технология в Кеймбридж, Катерина Найденова учи биофизика в университета в Кеймбридж, Англия, Елена Георгиева работи в най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици (ЦЕРН) край Женева. Д-р Павел Табаков неврохирург във Вроцлав, Полша направи уникална трансплантация на обонятелни нерви на пациент с травматично прекъснати гръбначномозъчни нерви и пациентът проходи. Доцент Венелин Герганов прави най-сложните операции на мозъчни тумори в Международния институт по невронаука в Хановер, известен по света накратко като Мозъкът. Професор Михаил Давидов повече от 20 години работи в университета в Хамбург и прави авангардни изследвания на тестостерон-секретиращите клетки на Лайдиг, които вече са наречени клетки на Лайдиг-Давидов. Доцент Владимир Кефалов във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, Мисури, откри, че фоторецепторните клетки на ретината могат да виждат светлина и от инфрачервения спектър. Стефани Станчева доктор по икономика в Масачузетския институт по технология работи със световноизвестни икономисти, които търсят пътища за преодоляване на неолибералното финансово неравенство на хората. "

има като не сващат физика и математика да имат двоики

Ми да, това не е някаква локумаджийница като правото, адвокатството, хуманитариите, "писането на проекти" и "усвояването на средства"... та каквото и да изпльокаш - все "да става за нещо" :)

Прочетох повечето коментари и за пореден път се изумих от способността на българина да бъде закостенял, нетолерантен, краен и циничен ... без да е запознат конкретно със случая. Тези "тъпи кифли", както ги изкарахте без да ги познавате ... най-вероятно ще учат в Европа и ще си останат там ... а вие ще чакате пенсии от умните роми : )

Именно,аз също се изумих от нетолерантността,дързостта на двете майки българки,да коментират професионалността на дългогодишен ,доказал авторитета си учител!.....поради неодобрени от тях оценки...че нямат желаните от тях оценки...физикът пречупил 'елита'на децата им...Да,по света има много университети,зависи в какъв ще се изкласи,защото има пак елитни,т.е с по-високи критерии за всичко.Навярно,университетът няма да бъде одобрен от тях(въпросните персони нон грата).В чужбина вече лесно се излиза,особено с пари,ала перфектно се реализират действително можещите,а не самозванци,нали?

Никой не е казал, че всички са се втурнали да стават ненадминати физици. Вместо да пише двойки с цел да властва, е можело просто да си свърши работата и да даде обща култура по физика на младото поколение. Просто учителския егоцентръзъм, властност и злоба понякога излизат от релси. Особено след определено време стаж. Всички поне един път сме били нарочвани от някой даскал без никакво основание. Често даскалите толерират най- подмазващите се зубарчета, които често не са най- умните. Учителите с охота настройват родители срещу децата си и се бъркат в клюки и сплетни. При цялото ми уважение към професията, това за мен не е правилно.

И какви приходи ще ни донесат ордите икономисти, психолози, публични администратори, човешки ресурсоведи и другите Хубави Умни и Интелигентни "таланти"? По-добре да останат в Европа (нали сме уж част от нея, бе каун) - тя и без това е тръгнала по един път дето води към едно привлекателно бъдеще, пълно с интелектуалци и празно откъм задръстени учени, инженери, занаятчии и други примитиви.