Златната медалистка по физика - без стипендия заради отсъствия

Носителката на няколко световни и национални награди по физика Катерина Найденова няма да вземе стипендията си за отличен успех за ноември заради отсъствия. Ще я компенсират с награда.

Обратно в новината

Коментари - Златната медалистка по физика - без стипендия заради отсъствия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЪПУНГЕРИ СА ТЕЗИ НАШИ УПРАВЛЯВАЩИ.КАК МОЖЕ ДА НЕ ДАДАТ НА ДЕЦАТА СТИПЕНДИЯ. ЗА ТОВА В БЪЛГАРИЯ НИ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТАЦИ ,А УМНИТЕ ГРАДЯТ БЪДЕЩЕТО НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ-ОСТАВКА ТЪПАНАРИ.

е начинанието ! Но, по принципа на родната ни действителност (доверяй, но проверяй:), по-добре е може би да се потърси директен контакт чрез познати в Казанлък. А, и попитайте най-напред момичето дали иска това . Успех !

ТОЗИ дамянов, ИМАЛИ НЕЩО ОБЩО С БИВШИЯ КМЕТ НА КАЗАНЛЪК, КОЙТО СЕ КАЗВАШЕ-дамянов?

Комунистическа гнусотия са "социалните" условия, в които сме поставени в този "социализъм", който вони отдалеч на комунизъм, респективно на болшевизъм. Гнусотия, както и привържениците на тази гнус. Хора с нисък интелект, стърчащи косми от носа и ушите, които говорят за поддръжка на кабинет без да успеят да запомнят името на премиера. Та им го напомнят по виокоговорители. Маймунска животинска работа. Срам ме е от тези подли дребни гноми и е вреем избирателната система дда се подобри, като се даде повече право на глас на образованите и етичните, за да заживеят и гномите по-добре, па могат да се и образоват поколенията им. Даже е най-вероятно. Сега сами се задушават в примката на собствената си глупост. намалявайте още тока, че да знадлъжнеем още, още, докато пак се изсипят найната на гласвите на нацията ни. Вече се вмирисвахме 3 пъти на комунизъм, сега е 4-тият. Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски - все по-долни, все по-отчаяни с наглост и цинизмъм да откраднат още и още от нацията.

Далече от комунистически кенефи, моли дете! Те убиват всичко, което е висш организъм и стимулират единствено развитието на нисши отганизми по разлагането на отпадъци. Нашето днешно правителство е поредният пример за това. Ти си знаеш де, няма защо на теб да казвам, но го казвам като за тези, които се правят, че не знаят. Именно нисшите организми в кенефа.

ква степендия, кви пет лева? само бой, *бане и сръпЦка музика

' дайте и стипендия за интелект , постижения и заслуги за имиджа на училището и страната и не и давайте стипендия за послушание в бг награди получават продтитутки ор бай брадар

с добра физика е момичето. Браво на нея!!!

Поредният пример за обърканите ценности, заради които изтича потенциала за спасението на България.

СКЪПИ МЕДАЛИСТИ!! ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ ДОБРОТО, НО ТО Е ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА ТЪЗИ БЕЗУМНА ДЪРЖАВА!! ВЕДНАГА ХРАЩАЙТЕ ПЪТЯ КЪМ НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ И НАРОДИ, КОИТО ЩЕ ВИ ОТПУСКАТ И СТИПЕНДИИ, А НЕ ПОДАЯНИЯ И МИЛОСТИНЯ, А И ЗАПЛАТИТЕ ВИ В БЪДЕЩЕ ЩЕ СА КАТО НА БЕЛИ ХОРА, А НЕ НА БЪЛГАРИ!! СРАМ И ПОЗОР ДА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА И "ДЪРЖАВА", КОИТО ПО ТОЗИ ЦИНИЧЕН И НАГЪЛНАЧИН СЕ ДЪРЖАТ С ТЕЗИ ГЕНИИ!!!24

КОЕ Е ТОВА ДИРЕКТОРЧЕ?дамянчо, АМИ ЗАЩО НЕ ВЗЕ ДА Я ИЗКЛЮЧИШ ОТ УЧИЛИЩЕ?ЗАТОВА МЛАДОТО, ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ БЯГА ОТ Б-ИЯ. УСПЕХ НА ТОВА ТАЛАНТЛИВО ДЕТЕ, УСПЕХ И ПОКЛОН НА г-н ТЕОДОСИЕВ.

Родила си се не където трябва, умнице. И ти ще отлетиш в топлите страни, но дир-а ще го премълчи. На добър път!

То момичето не е виновно, че се е родило, където не трябва. За това пък ще има възможноста да живее, където сама си избере. Въпреки че, избора е предрешен. Най добрите избират да живеят в най добрата страна. Хев а гуд лък.

Системата не отпечата електронната ми поща. Ето телефон 0887062673

Много коментари, но така не помагате на това момиче! Предлагам 50лв. месечна стипендия за срок от 12 месеца. Моля родител/настойник да се свърже с мен на тел. 0894 303 983. Всички измамници да си избият от главата всякакви надежди и илюзии.

Аз също предлагам по петдесет лева месечно за срок от една година. Моля майката или детето да се свържат с мен на електронна поща link

Тая ако беше циганка досега да ги е попиляла с помощта на БХК и разни други измислени НПО-та, чията цел е единствено и само защита на мангустите!

Хахаха, тя е приета в Харвард и чака резултатите си от Кеймбридж, които според мен пак ще са положителни, тук в БУЛГАРИСТАН й отказват 50 лв. стипендия!!! След това се чудят защо младите чягат от България! Защото в България да си мутра и шмекерджия е престиж! Да си умен и културен е огромен недостатък!

Поредния сляп олигофрен на който са му дали власт и той като кон с капаци или на лична основа реже и маже. С това момиче трябва да се гордеете господин директор, а не да го наказвате.

браво талант...

Сетих се нещо и за учителя Теодосий-главният виновник за разцвета на тоя талант. На него лично ще му пратя до училището, какви заплати получават учителите в щата Охойо-може би най голямите в Америка. Може да отиде да поучителствува там. Заплатите съм ги преснимал от официален документ. Най голямата е 7 000 долара. Струва си да помисли човек-нали!

Ако иска да се занимава с наука, момичето едва ли ще остане в страна, където почти 4 години едно недоразумение, въобразило си, че е едновременно и Айнщайн и "Брад Пит с очилца", печелеше овации, наричайки от името на държавата учените малоумници, дъртаци, статистически излишни...

Е затова я обичам тази България - постоянен и пълен абсурд...

Никакъв абсурд! Всичко е напълно логично и си е на мястото! И едното и другото! Дерзайте българи! Въпреки всичко!

Абе, сигурно е умно момичето, ама не съвсем. Учила, работила над книгите, печелила световно признание за някакви 50 лв. стипендия. Да се беше писала в някое реалити, да му ударят една надпревара с ВИП персоната Пенка и да видиш - и слава и медийни изяви а и парички можеше да извади някой дебеловрат юнак в момент на чалгарско великодушие.

Щастлива съм, че в България се раждат такива прекрасни деца като Катерина. Могат да и отнемат една мижава стипендия, но никой не може да и отнеме таланта да достига висоти. Аплаузи за учителят , Теодосий Теодосиев , който е съумял да създаде такава шампионка!

Племеника ми когато беше ученик, се състезаваше и като борец по свободна борба. Многократен окръжен първенец, а по физическо възпитание имаше 4-ка тъй като не можел да преодолее някаква височина на висок скок. Това е нашето образование.

Факта, че по тая обикновенна тема, има толкова много коментари, показва, че това златно момиче не се е родило случайно именно в България. Ние обичаме и ценим нашите прекрасни и талантливи деца. Интересно е, защо управниците ни ги мразят. Не случайно наричам това момиче златно- ще видите, че американците ще я позлатят наистина.

Да така ще бъде, ще я позлатят заслужено.Когато идем и поживеем в някоя развита страна и чак тогава като се приберем както Жорж Ганчев разбираме че сме ТЪП народ.

Бой, *бане и сръпЦка музика

Явно "изтичането на мозъци" е държавна политика, явно тук трябва да остане само послушен и не много умен електорат, поне докато има още какво да се разпродава.

И аз се надявам да дойде ден, когато днешните деца ще се чувстват удовлетворени от работата си в България, каквато и да е тя.

Нашите деца били умни?! Да, но непослушни и по-добре мръсните империалисти да се мъчат с тях..

да, катето е била доста непослушна.... направила е 3з отсъствия, за да се подготвя за световни състезания. дори е трябвало да я накажат.

там, където е прието това момиче, дали ще разчита на титлите си и ще си избира кои правила да важат за нея и кои НЕ??????????

правилата ще са такива, че който има мозък ще бъде достатъчно възнаграден без да изпада в нелепи ситуации.

не се заблуждавай! Свикнеш ли на изключения все ще има нещо, което да не ти допадне

В цял свят и по всяко време гениалните хора са получавали и получават специално отношение!!! Бъди сигурен, че и там където отива ще получи оше по-специално отношение!!! Все пак хората знаят колко рядко се срещат надарени хора, а не са интернет тролове!!!

правилата и законите трябва да се спазват от ВСИЧКИИИИИИИИ

ами тя ги спазва. и не е получила тези 50 лева. какво ревеш? пожелавам на момичето да попадне на място, в което ще може да се развива без да носи дърва от вкъщи за отопление.

как така аз?????- тя реве

За пред жената, или изобщо винаги?

НЕЩАКТНИКО!! СЛЯП, ТЪП И ЗАВИСТЛИВ!! НИТО ПРАВИЛАТА, НИТО ЗАКОНИТЕ СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИИИИИИИИИИИИИИИИ И ТИ ГОВЕДО НЕДНО НЕ ГИ СПАЗВАШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ

БИХ ИСКАЛА САМО ДА СПОДЕЛЯ, ЧЕ СЪМ АБСОЛЮТНО СИГУРНА, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЗИ ДИРЕКТОР ТЯ Е УСПЯЛА ДА СПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ СВОИ МЕДАЛИ (ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ПОСТИЖЕНИЯТА НА МОМИЧЕТО), ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ НИКОЙ И НИКОГА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА С КАКВИ СРЕДСТВА ХОДЯТ ПО КАКВИТО И ДА БИЛО СЪСТЕЗАНИЯ. САМО И ЕДИНСТВЕНО ДИРЕКТОРЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ТОВА И ТОЙ ВИНАГИ Е УСПЯВАЛ ДА ГИ ИЗПРАТИ НАВСЯКЪДЕ!!!!

Глупости на търкалета... А знаеш ли, че министерството и училището отказаха да им отпуснат пари за оимпиадата в Индонезия преди година-две? Че децата си организираха кампания в Казанлък за набиране на средства? Че ако не бяха ХОРАТА да им помогнат-нямаше изобщо да стигнат до там. Всичките успехи тя ги дължи единствено на себе си, Тео-УЧИТЕЛЯ!!!, добрите хора и семейството си! Директора има участие единствено в това да получи и похарчи субсидията от държавата за училищата с меделисти от международните олимпиади

спечелила е благодарение на учителя си по физика теодосий, който се знае, че произвежда таланти.

Директора може да е най богатият и добър меценат и алтруист. Но няма ли го това златно момиче в училището, той никого и никъде не може да изпрати. Директори много-таланти малко.

По-малоумно изказване не бях чувал. Скъпа, ти да не би да си му протеже на тоя директор!? Кихна ли ти нещо да ги напишеш тия глупости?! Директорът е един от многото чиновници в тази скапана държава, с типичното си безхаберие, безразличие и олигофренично отношение, за него момичето е просто една от бройките в класовете. Ако той наистина беше взел присърце нещата и мислеше като съвестен професионалист, щеш да направи всичко възможно да не се стига до такива, да ги наречем нелепи (да не употребявам по остри сравнения) ситуации. Да хваща пътя момичето, в Харвард и където и да е по-света ще се грижат за нея във всички отношения по-добре, отколкото тук.

Браво, но стипендия на забегнали няма смисъл да давам. При който отиде, той да й дава.

Мерси, бате, че даде парата на мене, а не на каката!

При който отиде ще й даде стипендия, не я мисли за това. Това момиче няма да остане да чака степендия от теб.

Заминавай, момиче. Тук вирее само простотия. Там ще те оценят по достойнство. П.п. После да не се чудим що сме на последно място по всички показатели.

Мило дете,желая ти здраве и още много лични успехи !!!!! Това е нашата мила родина ,за едни майка за други мащеха. Вярвам,че ще жънеш успехи в чуждите държави и с техните стипендии. Жалко ,че още един мозък от школата на Тео просто ще си тръгне и едва ли ще се върне не само в Казанлък а и в България. Успех !!!!

Лично познавам Катето... Знам и в какви условия живеят(само ще кажа, че са на квартира под наем), как събираха пари да ходи на състезания...Знам Катето ставаше в 4 часа!!! поссред нощ, за да ходи в школата на Тео, защото после от 7 е на училище, как децата носиха от вкъщи дърва за школата, защото там отоплението беше едно циганско чудо...Знам колко труд, сили, енергия вложи това дете, за да е първо по физика в България още на 15 години, побеждавайки 18-19 годишни, още на 15 год. да вземе сребро на междн.олимриада, за да стигне до тази година злато, да я обявят за НАЙ-ДОБРАТА МЛАДА ЖЕНА-ФИЗИК В СВЕТА!!! И мога да ви кажа, че причината за цялата тази дандания въпреки всичко не са тези скапани 50 лв, а ОТНОШЕНИЕТО! Отношението, оценката за труда ти, силите, успеха... Жалко за много от коментариите по-долу. А Катя-само здраве да има, в момента тя е направила за България много повече от всякакви Станишевци, Догановци, Борисовци, Плевнелиевци,Костовци. След години тя ще направи за света това, което са направили гениални хора...Бъди жива и здрава, Кате, и успех в Щатите!

БРАВО на КАТЕТО!!!!!!!!!!!!!!! Бог да я пази!!!!!!!!!!!!!!! Браво и на теб, Гост за реалната иинформация, за, добрите и искрени думи, за оценката, за начина на описване! Благодаря :) Има една приказка: Сит търбух, за наука глух. С нея си обяснявам нещата, особено като видя делян пеевски!!!!!! И аз не съм слаб, даже и за мен може да се каже - дебел, но мисля има разлика (дано съм прав). Благодаря ви! :)

и после се чудете защо мозъците изтичат. ами то и с тази стипендия от 5о лв и без нея все тая. може ли такава подигравка? как да не го хване гнус човек като види прасето пеевски(пълен връзкар и глупак) с милионите си, потурчването и циганизирането на държавата и марковите герданчета на свинята масларова, а за тези деца нищо! за какво да остават в бг само да бъдат унижавани и даже 2 парцала да не могат да си купят и да мизерстват.

Нямам думи! Егати казуса! Същия като управниците ни! Смях до напикаване и майтап на голо! Вие, български управници, сте най-големия резил на тази държава, откакто я има на света!

Жалко, че още едно умно и кадърно българче заминава и едва ли ще се върне. Жалко за България...

Защо трябва да плащат държавна стипендия на човек, който явно показва, че не смята да учи и работи в България? Да се обърне към западните си покровители да я "капарират"!

Какво ще работи в България? С какви пари ще живее?

Еми ще работи нещо. Пра-дядо й какво е работил?

Затова ще останат само такива като теб ---тъпаци и злоби в България.............

Браво на момичето! То е едно голямо чудо! То е изключение, така че за изключенията директорът би трябвало да направи изключение. Не е стандартно дете, за да го изравнява с останалите.

По наше време бележки от родителите с посочена уважителна причина се признаваха... Много от нашите ги нямаше, защото ходиха по изпити в чужбина, ама не им заковаха неизвинени?

Браво! Хубаво е да чуеш нещо позитивно за млад човек, който се занимава с наука, а не с чалга и подобни.

https://link Това е идола на младите! Идва ли да хвана още утре самолета

Защо така се получава!-виждаме къртичината, а сме слепи за планината?-Спазваме правилата до запетая А СМЕ НАЙ, БЕДНИ в Европа?

Обаче медиите са ни изключително смотани, защото Катя стана много по-известна с този скандал, отколкото с постижението си на Международна олимпиада по физика! Трябва ли винаги да има скандал, за да ти обърнат внимание? Защо никога не е достатъчно просто да си направил нещо хубаво?

Също като учителя, който написа задачата с кебапчетата за състезанието "Иван Салабашев". Той подготвя отбора по математика, който печели много награди на Международни олимпиади. Никой не знаеше нищо за него, независимо от големите му успехи и тези на неговите учениците, които прославят България по света. Гледах интервю с него, човекът каза, че толкова не е чел и слушал за себе си по медиите през цялата си кариера, колкото сега. Ето и самата задача:. Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата?

Е добре де, нали го компенсират момичето точно заради това... Вие съвсем не сте в ред. 200+ коментара против директора, който си е спазил изискването и е излязъл доста добре от положението. А статията и заглавието просто изглеждат подвеждащи...

с тези 100 лв еднократно дали ще си плати билета за градския транспорт до училище.

www kazanlak com / news - 13902 . html Махни интервалите и сложи точките в името на сайта. Има я гледната точка на директора и на майката. Личното ми мнение е, че директора е един смотльо, който не може да кихне без разрешение, но се е закопал безупречно с административни правила. Много се съмнявам, че такъв човек заслужава да е директор.

БРАВО на момичето, жалко за полоточеският ни "елит".Още една умна Българка ще си отиде от родината завинаги!

Сега е моментът някой бизнесмен или спортист да и помогне , като и поеме издръжката за ученето, защото държавниците имат друга работа.