ЕК разреши да купуваме месо и мляко от фермери

Европейската комисия одобри българската наредба за директни продажби, с която се разрешава на малките ферми да продават директно продукцията си.

Обратно в новината

Коментари - ЕК разреши да купуваме месо и мляко от фермери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Произвеждам мед, вино и ръжен хляб, екологично гарантирани. От който и продукт да хапнете веднага ви щръква бастуна и търсите любима, краката и да разпилеете...Ако има нанесени щети по гениталиите, моля не ме призовавайте за ответник...

ЕС е вредна институция за нас и трябва да се откъснем, колкото се може по-скоро от нея.

А ти си вреден за себе си и е редно да си откъснеш главата, че ръсиш големи простотии!

Като не ти харесва се разкарай от ЕС!

Аз значи съм една крачка преди тях,защото млякото си го купувам отдавна само от един човек ,който гледа 4 крави.

Млякото и месото не са нормални човешки храни. Водят до отравяне и болести.

на мене от всички плодове и зеленчуци най-много ми харесват кебапчетата!!!ти си хрупкай тревичка!!!

а след няколко години ще си хапеш месестия задник, като те стегне кръвното, сърцето или подаграта. Тогава ще си дадеш сметка за какво е ставало дума. Че заради езика и небцето си продал здравето си. Сега си стой прост и добре охранен с кебапчета. Както за съжаление повечето българи. За това са и болни. Като ги гледам по улицата, приличат на изкопаеми от ада. Но нали за кебапчета има пари, дайте да мааме като невидели, че баба ни не е можела, а ние сега сме ербап и буаме кебап.

Природата е създала тревопасните с два стомаха и възможнист да преживят храната си след поглъщането и. Според устройството на храносмилателната си система човекът се причислява към всеядните животни, т.е. прилича на свинята, мечката други. И всеки опит да се премине към друг, несъобразен с природните дадености вид хранене е самоизтезание, водещо най-малко до психически отклонения.

Аре да не говориш глупости Мечо Пух. Човека от 50 000 години насам се е адаптирал само към месо, мляко и яйца. Хляба е нещото което ядем от скоро, а към соята само дръпнатите незнайно как са се адаптирали

Така пише в учебниците, но дали е така - съмнявам се много! Ако беше така адапиран към месо, нямаше да има дъвкателни зъби и 7 пъти по-дълги черва от месоядните животни. Като в тези черва месото започва да се разваля с всички последсствия за здравето на месоядния. Ти май вярваш на учебниците? Ами дали четеш още История на БКП и Марксизъм Ленинизъм? И на тях ли вярваш? Много повехнал ум си!

Това, че човек се е адаптирал към месото и млякото е сериозна глупост, съобразена с Дарвиновата теория за произхода на човека от маймуната. Интересно, обаче, че по всичко, включително и по начина на хранене, приличаме повече на свинята, отколкото на шимпанзето, освен по външния вид, разбира се. Попрочети малко литература по темата и не ми припомняй даскала ми по биология преди 40 години....

Така е, но мислиш ли, че тези тепигьози ще помислят върху споделеното от тебе? Още не ги е хванала охтиката, млади са, а мислят, че лесно се мре...

"Инвестицията обаче ще бъде доста солидна, тъй като фермерите ще трябва да изпълнят всички условия, по които в момента работят големите прозводители." И какво пак се лъжем с ЕК. Кой ще тръгне да инвестира в малката ферма, която и така си продава продукцията директно. От бабата с едната крава, дето си продава млякото пред магазина, ще искаме мандра ли да прави? :)))

Предпочитам да си взема мляко от бабата с 1 крава отколкото да купувам разводнените боклуци на "сертифицираните производители".

А да си вземаш от бабка, която бърка 5 литра сухо мляко, с изтекъл срок, с литър домашно за мирис, като го предлага за домашно? Предпочиташ нали?

Че аз не знам ЕК някога да е забранявала . Преди 4-5 години бях в "Шератон" ,където представители от ЕС разясняваха системата НАССР. Там ни обясниха,че няма никакъв проблем в магазините да се продават яйца, месо и т.н. от производители/частни/ ,стига да се знае кой е производителя и търговеца да поеме отговорност при евентуални проблеми с качеството на продуктите. Тоест,аз като евентуален продавач на стоката ,вземайки я за продажба нося отговорност и за качеството и. При това положение доста си бих помислил дали да я взема или не. Продавайки некачествена стока си разгонвам клиентите ,и.... после фалит/или съд за отровен ,не дай си боже,човек/. Още тогава г-н... ... /забравил съм му името / -комисар от ЕС,ни казваше : Вие в югоизточна Европа много сложно я правите"-Имаше в предвид въвеждането на с-мата НАССР.