Инструкция за религиозен тероризъм стигна до делото срещу имамите

Заключението на експертизата от всички вещи лица е, че в иззетите материали по делото за проповядване на антидемократична идеология и участие в нерегистрираната организация "Ал Укф ал Ислями" има организирана дейност за религиозна пропаганда, кореспондираща с ислямския фундаментализъм, и че обвинените са разпространявали салафизъм.

Обратно в новината

Коментари - Инструкция за религиозен тероризъм стигна до делото срещу имамите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ да пази България, с такива крадливи политици всичко се затрива.

Някой си играе сериозно с огъня и то в опасна близост до бурето с барут, наречено БАЛКАНИ. Трябва да се спрат всякакви провокации, независимо на каква цена. Българи, събудете се!!!!!

Книги? Че то и "Mein Kampf"е книга бе Осамо, и там са само думи!

Продажни "български" адвокати защитават радикални ислямисти!!!! За пари са съгласни и майките си да продадът!! Всеки циганин с брада на муджехидин и всяка забулена циганка получават по 400 лв. По цял ден обикалят кръчмите и ако не ги "допуснат" в заведенията- веднага жалба в съда. Дискриминация!?! Трябва да се сложи край на циганската безнаказаност!!!

Е, как да "няма директно призиви към религиозна омраза", след като в брошурата "се разглежда ситуация, при която един мюсюлманин убива друг. Внушава се, че истинската вяра е само една..."?! Това, ако не е омраза, какво е?!

И тази шайка престъпници се защитава от Доган и ДПС!

Председателят на съда обаче остави без уважение исканията на защитата и пристъпи към четене. Браво на съда! И-ва, И-ва, И-ва! Са-мо И-ва! Моля ви, драги съдии, не допускайте оправдания за подсъдимите! Не допускайте джихат в България! България цяла сега вази гледа!

много ми е любопитно адвокатите на тези талибани какъв им е хонорара и кой им праща парите?

Хитреци, кой да бъде обективно вещо лице - някой имам може би? Заслужават затвор, но не вярвам да бъдат осъдени, за да не пострада "етническият мир" съдът ще клекне.

И дпс и дпс вижте!!

Цвьк

Ето я реалната заплаха, драги съфорумци. Подпомагани от Дпс, имамите тръгнаха през къра. Шериатски закони, майчин език, етническо малцинство...все опасни думи.

Очаквам ново изявление на Главното мюфтийство, ако съдът даде кредит на доверие на комплексната експертиза. И сега пак ми говорете, че мюсюлманските ръководители в България били мирни, достопелни, сериозни хора, уважаващи бг. закони...

"Декларация на Главно мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в Република България, по повод повдигнатите обвинения срещу 13-те български граждани, изповядващи исляма, от Окръжна прокуратура Пазарджик Вторник, 25 Септември 2012г. 10:57ч....Силно сме притеснени, че с подобни обвинения се уронва авторитета на религиозната институция на мюсюлманите, като същевременно се подлага на постоянно съмнение авторитета на тези обществено ангажирани личности, на които мюсюлманската общност и администрацията на изповеданието разчитат особено много и имат нужда от тяхната административна и религиозна компетентност за ефективното упражняване на гарантираното право на вероизповедание - колективно, публично и чрез обучение...Призоваваме представителите на медиите, да не структурират своите материали на базата на недоказани твърдения и обвинения по адрес на българската мюсюлманска общност...".

ок, но не разбрахте ли кои от кого има полза ?табак и картофи не ни трябват...изберете вие да бягате или ние да ви гоним, муслеми прости...

Много достовярна информация по казуса се съдържа в тази статия- потърсете я в нета и ако Ви интересува, я прочетете: Дело за радикален ислям в Пазарджик 04 февруари 2013 18:15 Агенция "Фокус" Начало / Гореща тема - дълга е, но е доста изчерпателна.

тези имами са повечето слабо образовани , някои даже и 4-ти клас не са свършили. Пратени да учат в Саудитска Арабия те си мислят че са стигнали върха на славата. И понеже са по природа и образование НЕВЕЖИ и понеже работят сред също така невежи във вярата мюсюлмани, които не са чели Корана защото е на арбаски, нито познават тълкуванията му, нито теченията му, решават, че бидейки "по католици от папата" ще спечелят авторитет и власт над невежатите си слушатели. Затова са си разпасли кафтаните.

"...Антоний Гълъбов каза още, че в материалите, които е проучил, се твърди, че в немюсюлманската държава трябва да се спазват шериатските закони. ..." Из статията от фокус.Сега разбирате ли за какво точно става въпрос? ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ САМО ПРЕЗ ТРУПА МИ В БГ. МОЖЕ 10ТТЕ% МЮССЮЛМАНИ ПО НАСИЛСТВЕН , НЕКОНСТИТУЦИОНЕН ПЪТ/ гражданска война/ ДА НАЛОЖАТ ШЕРИАТ В БЪЛГАРИЯ НАД 90ТТЕ% ОСТАНАЛИ БГ. ГРАЖДАНИ!

през трупа ти , но е факт , само си приказваме, те си изградиха и училища - промиват яко съзнанието на хората и то със знанието и подкрепата на всички правителства до сега , не разбирате ли , че вече българите христяни сме малцинство в собствената ни родина, но нали сме мирни и като овце ще ни мачкат и залчат от картата

Злоупотребява се с религиозни термини, според вещи лица по делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд 04 февруари 2013 17:48 Агенция "Фокус"Клара Тонева посочи, че в изследваната от нея литература, предоставена й по делото, се съдържа едностранно тълкуване на термина джихад, като основното му значение е извън представата за полагане на усилия от страна на мюсюлманите по пътя към Аллах. В двете книги Пътят на вярата и Прелестите на Исляма се злоупотребява с това понятие. Експертката посочи също, че традиционният за България ислям се е формирал на основата на битово-празнични ритуали и традиции, предавани през поколенията. Той проявява толерантност към друговерците, докато в посочената литература няма такава. Антоний Гълъбов посочи, че брошурата, която е изследвал Уважаеми, братко е проповед, насочена към широка аудитория. Той каза, че брошурата е стандартизирана и е предназначена за разпространение, а не е част от личен дневник или лични бележки. Нетрадиционното в нея е, че се разглежда ситуация, при която един мюсюлманин убива друг. Внушава се, че истинската вяра е само една. Пренебрегват се гражданските ангажименти на хората самостоятелният избор, гражданското участие в обществото, свободното движение, равноправието между половете. Антоний Гълъбов каза още, че в материалите, които е проучил, се твърди, че в немюсюлманската държава трябва да се спазват шериатските закони. Предстои изслушването и на експертите Симеон Евстатиев и Иван Дюлгеров. Ваня НИКОЛОВА

остава малко да поискат и подмяна на президента с аятолах или халиф...

Май само Вие не разбрахте, че именно такива искания е имало в проповедите...ДАНС не тараши току-така нечия библиотека..НК Чл. 108. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или ДРУГА антидемократична идеология ИЛИ НАСИЛСТВЕНО ИЗМЕНЯНЕ НА УСТАНОВЕНИЯТ С КОНСТИТУЦИЯТА на Р. България ОБЩЕСТВЕН И ДЪРЖАВЕН СТРОЙ, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

Тези да ги омешат с другите мангусти в дрънголника точно след шест месеца вече ще са сботяни от петият ден . Но не се ли вземат мерки голма поразия могат да направят

Хайде сега новото "лице" на ДПС Лютви Местан да се появи и да обясни как така в "това иначе така позитивно настроено и приятелско" мюсюлманство могат да съществуват такива вредни "намеци" за джихад и шериатска държава...Какъв социален риск, какви действия, какви 5 лв? Това си е живо отцепване на обширни части от България и промиване на мозъците на мюсюлманите в Родопите. Тия какво, искат шериатска държава да отцепят от територията на България или България да стане мюсюлманска държава направо? АЙ ДА ВИ .... ПО АЗИАТСКАТА!!!!

Сега очаквам вой до небесата от "обидените "мюсюлмани в България...Да не забравят и това:"...По отношение на социалния риск от действията на обвиняемите, Гълъбов твърди, че мюсюлманите в Родопите имат слаби познания по арабски език. Затова интерпретацията на религиозната литература се прави изцяло от имамите. Идеите им може да противоречат на каноните на исляма и представляват социален риск..." Очаквам и дпс да се изходят по въпроса- нали подкрепят 13тте подсъдими и побързаха да ги обявят за невинни...