Гърция официално поиска 6 месеца отсрочка

Еврозоната е получила гръцкото искане за шестмесечно продължаване на програмата за кредитиране, потвърди председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум.

Обратно в новината

Коментари - Гърция официално поиска 6 месеца отсрочка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гордостта и себеуважението на гърците заслужава уважение!

Какво стана бе мурзилки? Нали Гърция щеше да отхвърли европейското робство? Нали щеше да напуска еврозоната и да се гушне с Путин? Защо сега Гърция иска още половин година германски пари за да си плаща на раята?

Луканов навремето наложи мораториум, след което имаше лоши последици. Що при нас така, а при гърците "отсрочка". За нас може ли?

Много е лошо да научиш народа си да яде повече, отколкото изкарва... Със сигурност го превръщаш в роб. (А вие си говорете, че на руснаците са малки заплатите, както и на китайците). Същото важи и в личен аспект. Има един принцип, който често пропускаме, а имено заради него после и страдаме, а той е: -Първо стискай, после харчи. Обратното те изкарва винаги на минус ))) А като си на минус какво правиш? Търсиш изход и в стремежа си да го намериш по-бързо често се заробваш още повече и така...

Сега на Ципрас може много да му се иска да помогне на гърците, ама няма как да стане, длъжник ли си роб си, тва е положението и се съобразяваш с тези, на които дължиш пари...

Отпусна им кредит от 3 милиарда допълнително. Както каза Шойбле, до понеделник, след това фалит.

Точната формулировка е: Гръцкото правителство МОЛИ Еврогрупата да разгледа възможност за удължаване с шест месеца ПРОГРАМАТА /не споразумение/ за кредитиране. Никой не може да се ебава с Германия.

после?

после фалира и Ние и плащаме сметката

Както и да злобеете елините ше вземат това което кажат а вие ще сте с пръс в гъс.

Малак, гласете вазелина. ИДИЛ идва за вас

германъ хас режецтед а греек реяуест фор а сих-монтх ехтенсион то иц еурозоне лоан программе, афтер еарлиер сигнс тхат а цомпромисе вас поссибле. Германия резна главата на ципурата! ще има ципура по византийски в руски сос... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От индивид с име Йерун гърците трудно ще получат финансови отстъпки.

ще пържим ципура по византийски. ципурката иска още 6 месеца да и подхранват бюджета за да може да се накраде лично той и да си бие камшика на топлите острови. а тъпите гърчета ще духат супата.....

Ципурката ги е взел вече и не иска да ги връща. А Бокича не ги е взел, ама пак ги връща. Не знам гърчртата ли са тъпи или ние умни, ама нашите лелки ходят да мият гъзове в Гърция, а гърците правят шивашки цехове из пирина и родопите. Та ние сме си добре -гърчолята да му мислят. Да не ги стигнем.

То е ясно че всичкото перчене беше по византийски да се договорят по-добри условия.

плаши с напускане на Гърция на Е.С,както Брадатия козел плаши в България с етническата карта.

"разумния компромис в интерес на стабилността, е Гърция да започне да се реформира , съкращения и икономии и да почне да си плаща !

Може би щяха да устискат още, но като чуха, че Русия ще ги ''спасява'' решиха да си ''слижат въжето'' и да продължат да плащат загробващия дълг с непосилните лихви. Този Ципрас идва у нас сервитьорче на морето лятото. За друго няма да го вземат.

Само 16 коментара до тук! Ако новината беше,че Гърция показала среден пръст на Германия,щяха да са 2016 хвалябствия и фанфари за гърците-голямата работа! Абе,русофилчетата,атакистчетата и прочее проста сган къде се изпокрихте бе?!

Тука съм, бе Херо! Няма от кого и защо да се крия. Ако следиш моите коментари, те са русофилски и атакистки. Странно защо тогава получават най-високи рейтинги. Ще ти кажа защо-защото са компетентни и честни. За Гърция мнението ми е-не е луд тоя, който изяжда два зелника, а който му ги дава. Вината за гръцката криза е и на двете страни и трябват взаимни отстъпки. И понеже Ципрас и човек с характер, запада няма как да не отстъпи. Ето това е важното по въпроса. Имаш ли нещо да добавиш по различно от написаното. Що се отнася до Атака, когато след някоя и друга година, я някой мюсли, я някой цзиганин те доближи изотзад на опасно разстояние, тогава ли чак трябва да почувстваш опастноста? Само че ще е късно. Тогава ще си спомниш предупрежденията на Волен, но кел файда от това. Мандалото вече ще е паднало. Хев а найс дей от мен.

Ivan Petrov

Ха-ха-ха Колко мизерен трябва да е животеца ти, за да ти пука от рейтинга не коментарите ти в дира. Или викаш, те на рейтинг плащат?

Изрод

остави най-високите рейтинги , гледай си сметката !рублички да капят , на вожда ти Сидеров , да не мислиш че му пука , гледа само колко му влизат !

Той Волен когато другаруваше със Сергей и Местан, тогава ли разбра, че е опасно някой мюсли или циганин да те доближи отзад!? Или си го знаеш отпреди?

"..работиш 9 месеца, теглиш 80 000. не плащаш, зачезваш в Мексико, след 3 години си чист. връщаш се, регистрираш се с нов адрес, почваш пак работа за 9 месеца, пак теглиш 80 000... вече 7 годинки съм така. Проблеми нямам. Американските мечти са за селяните. Поздрави от Канкун ;/ Rogger"

"повервахме ти" ....:))))))) ама недей да казваш името на банката щото никой не я знае така или иначе :);)

аааа.... не били птици, най ми били пернати, нали.. !? вярно, че работата ви е да дерете от простотията и да втълпявате селски "ценности" но и вие, финансовите тролчета на 99,999% сте с криви, гумени кратуни

Тоя МадарФакис си мисли,че е министър на Германия ...

защо мвф не налага санкции и програми за финансова дисциплина на сащ или япония, примерно !? те практически са с безумно високи дългове, без абсолютно никакъв реален шанс за погасяване

Първо, темата е за Гърция. Но все пак - защото има един термин - съотношение на Дълг към БВП. И дали погасяваш вноските по дълга си навреме и в пълен размер. По тези два критерия двете държави нямат нищо, ама абсолютно нищо общо. Справка - новините. Останалото оставям на теб.

аааа.... не били птици, най ми били пернати, нали.. !? вярно, че работата ви е да дерете от простотията и да втълпявате селски "ценности" но и вие, финансовите тролчета на 99,999% сте с криви, гумени кратуни

Той пояснил, че излизане на Гърция от еврозоната е въпрос на отговорност на самите гърци. Ципрас пояснил, че отговорностите са за германците, а за гърците остава добрият живот.

Ех, Ципрасчо...

схемата е 6, 16, 66, 666...

"...Той пояснил, че излизане на Гърция от еврозоната е въпрос на отговорност на самите гърци. ...".На някои това може да прозвучи като заплаха.Ама не е.Това е една суха констатация. Поведението на този с фициономия на сутеньор е проява на върховна безотговорност.Към своя народ. Той, плешивия ше си вземе онаа работа под мишка и ше се разкара.Ама гърците ше останат.И ше им се наложи да изконсумират лайната който тоа ше отдели.Съдбата на един народ,неговото ежедневие за десетилетия натед не е като игра на покер.Не мога да се отърва от чувството че тоя е тежък комарджия. В дейности в които има надхитряне като играта на комар-ОК.Но тук няма място за надхитряне.Тук става дума за живота на цял един народ за десетилетия напред.А място за надхитряне няма щото нещата са пределно прозрачни.И са ясни и за бебетата.Не платат ли дълга излизайки от еврозоната, тези политици осигуряват за десетилетия наред неблагополучия на гърците.Щото 300 млрд, европа ше ги преглътне, но след това...Щото такова преглъщане е трудно и В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ ше бъде незабравимо.Ше кажа нещо което казаи преди някой ден по темата.АЗ няма да страдам за това че на гърците ше им е кофти. Просто не ме кефат.Както и сърбите.Знам че това не е хубаво,но това е.Те нали се кефеха гат ние се гърчехме в във варварската "прегръдка на освободителите."От мен толкова.

И морето ли ще им вземат ? Де такива мъки и у нас!Държавата им е зле,но хората живеят по-добре, а при нас е точно обратното.Какво, като по макроикономически показатели сме по-добре - някой усеща ли благоденствие ? Хайде де...някои може би ,а останалите?

куче просто,тази сутрин още не си поздравил Варуфакис. Трябва да размахаш койрука и да го поздравиш, щото до края на марта му иде падежа на милярд и половина и още 800 милиона на април

що не си гледаш твойте падежи. На чужд гроб плачеш

а пък Европа официално ще потави условията си които вече 2 месеца поставя и Гърция пак сама ще си откаже. 1. път им пуснаха въже да ги изтеглят - казаха че ЕС иска да ги беси 2. Втория път им хвърлиха спасителен пояс - било им под достойнството. Отказаха 3. Ти път им дадоха спасителна лодка - що не им дали моторница. Отказаха После гърка вика - ма вие не ни помагате. Помогнете си сами да ви помогне и ЕС.

Тва като оня виц за давещия дето чакал господ да му помогне. И като се удавил, Бог го питал - Ти какво чака? Лодка ти пратих, хеликоптер ти пратих...

Нови избори в Гърция около Великден

Иначе казано до края на лятото гърците ще може да вържат сезона и да не им избягат клиентите. За толкова молят, докато дължат 400 млрд и няма никаква надежда да върнат каквото и да е. Мисля, че сега е времето да се свърши с мъките на гърците. Излишното продължаване е необяснима мъка.

Авантакис Че закопа Гърция.

Официално няма да им се получи.