6% от европейците самотни и не споделят

6% от гражданите на ЕС няма към кого да се обърнат за помощ при необходимост, показва проучване на Евростат сред населението над 16-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - 6% от европейците самотни и не споделят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-хааа, еати чеки* ийското проучване! Това е все едно 6% да кажат, че изпитват оргазъм при изхождане по голяма нужда. Аз съм самотен и не споделям от години, но това не ме терзае :)) - въпрос на нагласа и психика, и никога не бих го споделил в някакво проучване.

Една историйка от близкото минало-млада двойка избягали в друг град и се оженили напук на старите и заживели на квартира.Веднъж старата им хазайка видяла ,че булчето плаче само и го попитала защо.Отговорило и ,че плаче защото няма никой близък роднина около себе си както е свикнала .-Нищо баби-казала и старата жена -млади сте и сами ще си направите роднини колкото искате...Та нещата стоят точно така -правете си деца и ги възпитавайте достатъчно твърдо и с обич за да не бягате на стари години от тях нито да се оплаквате от самота а и те също.

Сега какво? Ще тръгнат еврокомисари да питат? - Как се чувствате в нашия прекрасен европейски колониален маймунарник? - Много добре! Има и банани и тоалетна 'артия, ама да питаме първо 'оджата мой ли ги ползваме, че нали сме и средностатистически достатъчно прости.

Манипулативни данни от измислено проучване.... Сигурно тези 6% са хората без ФБ , останали извън системата за наблюдение- не споделят къде са били, с кого са били , какво са яли....все "важни" неща, останали несподелени...

Резултатите от такива проучвания зависят от честните отговори на анкетираните. Знаем, че българинът е изключително неискрен при всякакви допитвания. Мисля, че много по-голям е процентът на самичките /не самотните/ и безпомощни българи, които няма към кого да се обърнат за помощ. Съществува и доста голяма група, които формално имат близки, семейство, колеги и си въобразяват, че могат да разчитат на тях. Картината сгъстява тъмните тонове непрекъснато.

ПОВЕЧЕ СА ... ПОНЕЖЕ ПОНЕ 50% ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОНАНИРАТ И МАСТРУБИРАТ :))

А ОТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА - 80%

Nikolai Vasilev

дааааааа в бг е сериозно да си непросветен един от незнамси къде е казал и всичко е така да ??????????????е кои е негоден тои и е на ръчна а кои си пее и му дреме за това коя нпо е повече надраскала че в европа са самотни !!!!!!!!!!!!!!

има към кого -към джихади джон и талибаните завзели ЕС.

Намери смисловата прилбика между двете словосъчетания: "6% от европейците самотни и не споделят" и "6% от гражданите на ЕС няма към кого да се обърнат за помощ при необходимост" ...

Швейцарците са европейци, но не са граждани на ЕС :))) Но надали това се има предвид в статията, по-скоро е грешка.

Не виждам нищо притеснително. Все пак голяма част от хората имат много "приятели" във фейса, последователи в инстаграм, профили в линкъдин, и се чувстват важни и значими като част от социалните мрежи. Не виждам какво ги притеснява. Аз лично пододни мрежи не ползвам и съм си много добре. Е от време на време някой остава учуден че с жена ми нямаме фейс ама какво да правиш. Нела ме мислят за изостанал.

Е как, нали има фейсбук с поне 3000 приятели. Все един от тях може да помогне я със съвет, я с джобно ножче.

Е да, ама дали е била онлайн - на лайната. Защото през мутренските времена един на един борец му паднала батерията, а той слушал: дишай, не дишай, дишай, не дишай. И баш на не дишай станала белята.

В ерата на комуникацията, в която има десетки начини да се свържеш и контактуваш с неограничен брой хора по всяко време на денонощието, от почти всяка точка, ставаме все по-самотни. Защото заменихме срещите и разговорите на живо с контакт, осъществен през електронна джаджа. Колко от нас се обаждат, за да поздравят близък за празник? А колко от нас просто пращат текстово съобщение за поздрав? Физическата близост с хората дава усещането за топлина и сигурност, разговорите на живо. А тази близост е все по-малко.

то аз така си мислех, но като кажа че нямам фейсбук като ме питат мацките, и бягат от мен. сигурно трябва да се комбинира фейсбук, и други такива дето не ги знам, с живо овбщуване.

И аз нямам ФБ. Познавам и други такива, та не сме единици явно. :)

Незнам кой и по каква система прави тези сметки за България, обаче положението тук е направо отчайващо( както и в много други сфери на живота в България с изключение на мутросферата)Как ги сметнаха тези4% като аз всеки ден се запознавам или виждам толкова самотни хора от различни възрастови групи, които нямат никого. Единственото вярно за България е,че от няколко години насам се образуваха едни прослойки и едни касти и като наблюдава човек нещата вървим право към индийския модел. Жалка работа. А после защо в България е пълно с луди!

Българите от край-време са решили този въпрос. Обръщайте се към мен, арменския поп!