ЕС забрани прахосмукачките над 1600 вата

От днес във всички страни членки на Европейския съюз се забранява продажбата на прахосмукачки с мощност над 1600 вата.

Обратно в новината

Коментари - ЕС забрани прахосмукачките над 1600 вата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По тази логика трябва да се забрани производството на автомобили с по-мощни двигатели от 2 кубика, защото харчат много гориво, а и пускат вредни емисии във въздуха, да ама арабелките си плащат за продадения петрол, а еврейчетата от върхушката на ЕС ги слушат покорно!!!!

Българинът не иска в ЕС, не иска да се цивилизова. Не му трябват прахосмукачки. В знак на протест всички българи от утре изхвърлете прахосмукачките и хващайте метлите!

ЕС е една голяма заблуда, европейските ценности са педарастията, гей браковете, изгърмялата вече като ценност мултикултурализъм, възпяващ възможноста на негри и мюсюлмани да плющат на воля белите европейки, превръщането на европейските държави в щериат зони , включително и нашата, подтискането на всеки опит да се запазят християнските ценности като се обявява за расизъм, етническа и верска нетолерантност и се преследва от закона. Мазните чиновници от ЕС съюз и ръководителите на държавите в Европа не осъзнават, че ако така продължава не след много време Европа ще гори подпалена от ислямските орди и християнското население ще бъде колено като агнета по улиците и домовете си. Никой от тях не осъзнава какво се надига. Тука чета по форумите ни в клин ни в ръкав сигурно платени идиотчета постоянно плюят по Русия. Не на тях, а на всички свестни хора ще река, че само Русия е последната крепост на християнството. И там никога няма да спрат да се противопоставят на разложението на т.нар. западна демокрация. Именно затова и ги мразят толкова в западния свят. Малоумници европейски, сега не е време за прахосмукачки.

Браво за Вашия коментар. Един от малкото достойни българи. Дано по-често да срещаме хара като Вас. Дотегнало ми е от продажни мекерета.

Браво за коментара! Много добро обообщение за ЕС.

Най-добре да забранят ЕП и ЕК ! Много милиони ще спестят на нещастните евро-данъкоплатци !

чоркам на изродските европейщини!!! а?! тия кръгли идиоти нямат ли наистина с какво смислено да се занимават ами с праховите смукалки се фанаха и с крушките майка им.... юнашка....

Божеее, улиците и магистралите им лампа до лампа, като ден свети посред нощ, на нас сега не само наставления за икономии, а директни забрани. На мен ми писна от тоя Евросъюз, а на вас!?

В момента готвим ембарго на руските енергоизточници, затова ви молим да преминете на метли, велосипеди и печки с дърва. Проблем не виждаме, щото нас лично това не ни засяга. Засяга само останалите 99 процента от населението.

По-добре е да се ползват метли, знаете ли колко ток се спестява..

евроидиоти - решиха всички проблеми че се насочиха към щастливите прахосмукачки?!!! кръв леят из Украйна, бизнеса ни унищожиха в България - тази Гейропа съвсем е изтрещяла и изгубила всякаква мярка във всичко!!!!!!!!!!!

Кретени, по-кретени, най-кретени, знаете кой следва...

До кога ще траем някой малоумен и дебелогъз бюрократ да ни дава наклон на шапката! То не бяха краставици, домати, ел. крушки и т.н. всякакви простотии, ами сега и с какви прахосмукачки ще чистим! Явно пак някой голям производител е напълнил гушите на евро изродите и простотията е налице! Много по-добре е извън тази умираща организация ЕС! Аман!

По-голяма тъпотия не бях чела....Сега да си изхвърля мощната прахосмучка и да си купя такава, каквато заповядва ЕС???? Ха-ха-ха-ха, това е също като кривите краставици, да бъдат само прави и 20 см. Икономия на ток, на кого ги разправят тези недомислици? У левоооооооооо!!!!

Уф, че съм смотан - то никой не ме кара да изхвърлям каквото и да е, само ограничават продажбите на тези прахосмукачки. Ама кой да чете... друго си е да пишеш :)

смотан си ти - може и да не те карат буквално обаче посоката е такава а не е редно ЕС да се занимава с такиа неща при всичките вопиющи нерешени проблеми от далеч по-критично естество

Ква е далаваеата? 1/ Купуваш си скъп електроуред със суперлативите че е енергоспестяващ. 2/ В рамките на разни сложни приказки ти вдигат де полека де със скок цената на тока 3/ Обясняват ти че въпреки че пестиш, месечната ти сметка е по- висока, защото тока е поскъпнал заради разни световни фактори. През есента на 1990г когато дневната енергия у нас беше 3.2 стотинки, а нощната 2.6, на нас ни обясниха че трябва да се равним по света и че световната цена на ел.енергията е 3.5 цента. След 2-3 години ни убеждаваха че била 5.5 цента Сега дневната ни е около 25 стотинки без ДДС и отново ни обясняват че сме под световните цени... Е ДОКОГА?

Крайната цена за битови абонати е: дневна 0.18 лв., нощна 0.13 лв.

Само че без ДДС ! Сложи още 20% !

За чий ми е мощна прахосмукачка, дето изкарва шум и топлина? Предпочитам тиха и високоефективна. Гледам налягането и дебита, а не киловатите. Само че не винаги го пишат.

Добре че на някой чалнат еврочиновник още не му е дошла идеята цигарите да ги правят 1 см - палиш, дръпваш и гасиш. И пак ще излязат с графики как здравето ще се подобри и ще ставаме всичките стоолетници. Между другото това не се ли нарича тоталитаризъм?

бизнеса с прахосмукачки ли ще съсипваме или повече ток ще харчим- бизнеса с ток ще процъфтява.

Кой е гения на тази "мъдра мисъл": "ЕС се опитва да наложи енергоспестяващи крушки, отново с цел да намали енергийните разходи. Въпреки това, цената на електроенергията в Европа не спадна." Как може да си толкова проЗ бе писателЮ?

То се знае - Дирника :)

Каква е връзката между ниската консумация на ток и неговата цена? Бъркаш генерално.

да де... ама някой хора не мислят само за след година-две, а с десетилетия напреде. Тръгнали да ми сръвняват пестенето на енергия с цената натока.... Все едно ябълки с череши... глупости на търкалета. Че кой е казал че като се спестява енергия то тя ще намали себестойността си?

И аз се отказвам от зелената идея! ИнвестирАла съм в една турбина, 4х4, направо отлепя паркета, а килима го къса на конци и му изсмуква цвета! Толкова е зла, че сама си хапе кабела, а торбичка не смея да й сменям, че къса пръстите. Сега водя преговори с АЕЦ Козлодуй да ми дадат директно да я боднем у контакта на 7-ми блок и да видиме къде ще се дяват тези от ЕС!

а,леле как се посмях,мерси

Ще видимЕ, ще правимЕ, ще ходимЕ... май съм израснала сред козите - толкова мекане ми се е събрало, че до края на света все ще меееееекам... дори и "правописно"

Отново велика глупост.С какво се занимават тези хора??Живеят в някакъв паралелен свят. Заради тяхното тъпоумие,един прекрасен ден ще осъмнем с бурките в/у нас.

от тоя EC и чеп за каца не става.ще забранят да се правят и деца по всяко време.защо не не върви на маика си в п..ката.ако го закрият такава икономия на раходи могат да направят.направо ще избият рибатя......!

Не може. Зарядното е на 5 волта.

Най-много енергия и пари ще се спестят ако се закрият т.н. Европарламент и Европейската комисия... Тези лентяи имат офиси и кабинети наблъскани с техника, сградите и коридорите им целодневно се осветляват и климатизират идеално, дават имваучери за неограничени количества гориво за автомобилите им ...

както върви ще забранят и жилищата!!! с тази ,,банкова система,, нищо чудно!!!

Няма лошо, като замисъл е добре, но защо само прахосмукачките. Има и други уреди в домакинството, които са над 1600 вата. Имам една кана за вода 2000 вата и като я включа на вилата гърмят бушоните...

Батка ,като ти гърмят бушоните ,купи си кана 1000 вата...само ще ти топли 2 пъти по- бавно водата.Аз искам ефективност,не да си губя времето и да чакам по 10 минути да ми завира водата, затова обикновено си взимам най -мощното!

Да бе и аз си взимам най-мощното, ама ей ги нали искат икономии да правят...

Тия олигофрени от Европейския съюз явно нямат работа и се чудят каква простотия да измислят. То не беше забрана да се вари домашна ракия, то не беше да не се яде шкембе чорба и субпродукти от животни...а пък сега и прахосмукачките им пречат. В очакване съм да се произнесът по въпроса - кога мъжете да си оправят жените!!!

,,на правата ,,дупка,, кривата краставица и пречи,,!!! европеиски виц!!!

Евросъюзът губи безумни количества енергия за изправяне на краставиците. Веднъж ако разрешат консумацията на криви краставици, потреблението на енероресурси ще спадне драстично. И тогава - кеф ти лампа с нажежаема нишка, кеф ти лампа с охлаждаема жичка.

,,комисари,, , ,,декрети,, ,, надзор,,!!! пак сме на ,,грешната,, страна!!! декрет за ,,прахосмукачката,,??? ако беше жив мао щеше да си ,,яде,, вратовръзката!!!

В някои аспекти сме по-напред от ЕС...

Поредната идиотия. Нали при по-слаба мощност ще се чисти по-дълго, защото новите уреди с по-малка мощност няма да са в състояние да изсмучат прахта. В резултат ще се ползва още повече ел. енергия. Всъщност, някой може би цели именно това.

Щом е такава политиката ще трябва да забранят и колите с мощност на двигателя над 100 к.с., печки, нагревателните уреди , климатици и други с мощност над 1600 вата. А камионите да са максимум с мщност до 200 "коня".

100 коня са много. Първоначално Ситроен 2CV е бил с двигател 9 к.с. и само един фар. Напълно достатъчно. Камионите може да ги ограничат до 90 к.с., все пак някои от тях теглят над 20т товар.

Доразвивам идеята ти: Няма нищо по-добро от личния пример. От утре всички еврочиновници да се возят само на опел корси или фолксваген поло.

Ма защо до ... еди колко си вата , пълна забрана и да хващат метлите , ние да не чистим улиците с прахосмукачки . Това сега санкция ли е защото с една мощна се чисти по-бързо а с маломощна се чисти по-бавно .

Очевидно еврочиновниците са доста по-тъпи от всеки тъп и проZ циганин.

Много по-напред сме от европейците, преди години се рекламираше РЪЧЕН миксер, а тия добре облечени евродупетати сега се сетиха да забраняват прахосмукачките и да връщат метлите.

Че то под 2000 вата не може да смуче бе!Явно ще си купя от Турция.Колко пъти седмично и по колко време се ползва прахосмукачка?Голяма икономия -нямам думи!Предлагам на строителните обекти да се ползват флерксове до 300 вата -да видим колко могат да псуват работниците!

Европа отдавна не произвежда прахосмукачки с по-висока мощност. Европа / считайте хората/ отдавна правят икономии и на останалите електроуреди. Само "богатото" българско мрънкало не може да разбере това и си тъне в мизерията.

Абе умнико!Ти физика учил ли си?Знаеш ли какво е работа от физична гледна точка?Какво значение има дали ще чистя 10 минути с 3000 ватова прахосмукачка или 20 минути с 1500 ватова?Колко ще е "икономията"?Да имам по-мощна,означава да имам повече възможности -като искаш по-малка мощност -има си един потенциометър -въртиш го и мощноста намалява!

Те пък къде ги прахосмукачки над 1600 вата !? 1600, ама по китайския календар. На моята прахосмукачка Daewoo RC-4006B с огромни букви пише "1600W". Включвам я през ватметъра - показва 1120 вата. Колкото кажат чиновниците, толкова ще пише на прахосмукачката. Ако кажат 2 миливата, 2 миливата ще им напишат, все им е тази на китайците.

Смятай колко е реактивната мощност на твоята бракма!:)

Дебилите сетиха ли се, че с по-слаба прахосмукачка ще бръмча повече време и пак ще харча ток?

Я стига сте мрънкали! Прави са хората от ЕС. Аз на тяхно място изобщо ще ги забраня. Че какво и е лошото на метлата. И бойлерите харчат много ток. Лятото може да си греете вода на терасата, а зимата ще чакате да дойде лято. Таман зимата и вирусите ще бягат от вас.

мдаа, това ми напомня някои от анекдотите от времето на перестройката, които се появяваха на последната страница на Стършел.. един от тях със сатиричен тон визираше предстоящите "свободи" с изречението: "Ще бъде позволено някои неща да бъдат забранени" Нямали са си даже идея тогава сатриците колко пророчески ще се окажат думите им след има няма 30 години...

Има логика. И при прахосмукачките е надпревара в мощността, като във Формула 1. В магазина веднага ти казват тази е най-хубавата защото е най-мощната.

Следващата стъпка е ограничението на броя на електроуредите в домовете, полилеи с максимум 3 крушки.

Прахосмукачка под 2 000 просто не чисти!

да почисти профисионално с такава прахосмукачка някой хотел.

Мога да се обзаложа, че някоя голяма европейска компания (Филип$) държи патент за ефективна прахосмукачка с ниска мощност. Като всички EU закони и този ще налага на бедните държави да купуват от продукцията на богатите.

Поредната евротъпотия, тия другари просто явно си нямат работа освен да създават някакви малоумни регулации. Каква е тази мания за пестене, нима не знаят великата мисъл, че икономията е майка на мизерията? И какво ще спестиш с една прахосмукачка пускаща се за половин час веднъж седмично ... 2ст?

забраната на кривите краставици. Абе тия там най тъпите ли са...на някакъв тест трябва да ги подлагат. После се чудят защо англичаните ги плюят.

Тия чиновници от ЕС съвсем изпращяха. Там, по всичко личи, са се намърдали огромен брой тъпи търкачи на столове без капка техническа грамотност и елементарни познания. Каква е ползата от "енергоспестяващите" крушки? Никаква, защото за да се вижда добре трябва да се използват повече на брой, да не говорим за това, че са вредни за очите.

Вредни са, ама за твойте и моите очи. Ама не знаеш за чий джоб са полезни енергоспестяващите крушки... Купуваш си крушка, за да пестиш някаква мижава енергия, ама я вземаш на цената на кашон обикновени крушки и спестеното отива в джоба на собственика на фабриката...

Мисля, че дебилизма на еврочиновниците взима застрашителни размери. Понеже не им се разрешава да взимат сериозни решения, бълват глупост след глупост само и само да оправдаят високите си заплати. Крайно време е нещо да се промени в този ЕС. Или да дадем повече права на централните европейски институции на взимат сериозни и отговорни решения по важни въпроси, или да им забраним изобщо да взимат решения и да произвеждат подобна нормативна плява.

А леле мале! Моята е 1800 вата. Утре ще ида в полицията да я предам доброволно.

А не си отишъл а съм те изпял на Барозу или който и да е там евроидиот.