Край на роуминга в ЕС

Отпадането на таксите за роуминг е неоспорима и ключова победа за нас, като потребители в Европейския съюз, това заяви българският евродепутат Ева Майдел.

Обратно в новината

Коментари - Край на роуминга в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега да видим кога ще има и единно банкиране в ЕС и кога някой ще се сети да погне българските банки за безумните им лихви и такси.

Напълно съгласен. Раздраха мобилните оператори от регулации (не че има лошо в това), ама банките, тютюна, бензина и другите обществено значими "институции" продължават да си правят каквото си искат и никой не го брига. Или някой няма интерес да ги регулира и пипа.

Като туристическа страна от ЕС губим по 100 милиона на година за трите оператора сумарно, държавата ги облага с данък директно, демек това са свежи пари от баламурниците, които идват в БГ така или иначе.. Умници сме!

Ало, журналистите, тази статия си противоречи! Уж таксите отпадат, но пак ще плащаме. Виж в тълковния речник за значението на думите! Роуминг таксите ще намалеят значително, но няма да отпаднат. При немски GSM оператор, към който имам карта, можем да говорим за отпаднали роуминг такси, понеже нямам допълнителни такси за входящи/изходящи разговори. Тази вашата статия ми напомня за далечната 1998 г., когато си прекарах неограничен интернет вкъщи (тогава още с модем) и като отидох да плащам ми казаха, че съм бил използвал повече часове, понеже за тях неограниченият интернет беше 50 часа на месец, но никъде не го бяха споменали. Така че, научете значението на думите и тогава пишете! Сега можем да отпразнуваме факта, че от 15 юни няма да има повече такси за роуминг." Съгласно новите условия от 15 юни минута разговор в роуминг на територията на Европейския съюз ще струва не повече от 0,032 евро и 0,01 евро за текстови съобщения.

Все пак това е добре за хората които пътуват по европа , обикновеният гладен труженик които блъска в тръстиката за една минимална изобщо няма да усети нищо от цялата работа.

Тъпи журналисти, хем няма да има роуминг, хем щял да струва по 0.032€? Как може да се плаща за нещо, което го няма?

Тъпия си ти, до сега се начисляваше такса на обадилият се и на обаждащият се.Сега просто оеднаквяват цените на разговор.Тук говоря срещу 25е на месец към всеки в страната безплатно,sms безплатно,и 50мегабита интернет неограничен.Не като в БГ на бавна,на бърза,на ллява и дясна скорости.Тоест сега като си идвам в България няма да плащам по 0.18е на минута разговора и ползването на мегабайт няма да е почти 0.5е. И къде е 0.03е/мин роуминг къде 0.25лв както до скоро цените на родните мародери..

От "обясненията" ти се "разбира", че тъпия си ти. Роумингът "отпада" обаче остават таван на цена (по-висока от договорът ти като пример) когато си в Роуминг. Въпросът е какъв РОУМИНГ отпада тогава? Това, че журналистът е тъпо парче си е факт.

ей мома българка не остана в този европарламент бе...изпотрошиха всичките западни ...роминги...едната габриел другата , каква беше? аа майдел...едно врем всеки бг студент в ссср си довеждаше руска булка( имаше и малки изключения)..е всичко е любов. Един съвет към бъдещите евробулки - не си сменяйте фамилията докато представлявате родината си!

Някой журналисти могат да опишат и най-простата случка и решение по най-сложния и неразбираем начин. На следния адрес на ЕС можете да разгледате подробностите и ще разберете бързоо и лесно за какво точно става дума. europa.eu/youreurope/citizens/travel/money-charges/mobile-roaming-costs/index_bg.htm

Адреса отново, защото в горния има един излишен space europa.eu/youreurope/citizens/travel/money-charges/mobile-roaming-costs/index_bg.htm

И отново... mobile-ro aming-costs грешно mobile-roaming-costs коректно

Край на роуминга в ЕС Отпадане на таксите за роуминг .. ДРЪН-ДРЪН Няма никакво отпадане на таксите, никакъв край на роуминга .. Просто са сложили таван на жените за роуминг. Журналисти, научете се да разбирате какво пишете. Или да пишете истината.

"от 15 юни минута разговор в роуминг на територията на ЕС ще струва не повече от 0,032 евро" Как нещо, дето го няма (край), ще има цена ... ?!?!?

"Мобилните оператори могат да компенсират отпадането на роуминга със завишаване цените на услугите на националните пазари."-не съм го измислил аз!

Дежурните мрънкачи отново са на линия! Виж ако Путлер беше предлижил нещо подобно щяха да скачат от радост до тавана на колибата. Ама Путлер не става за нищо, слава Богу!

къф путлер, кфи 5 лева бе брчет??? говорим за цените на роуминг в Европейски Съюз!

Амиии нанего му е платено това да дрънка....

Да се радвам на 0.32€/мин.? При толкова непосилно скъпи пътувания с всички хотели, билети, храна и т.н. сметките за тел. са най-дребното притеснение. При пенсия 100€ или заплата 300€ е много важно да гледаш филми с ума търман докато пътуваш по белгии и други подобни финландии. Г-жа Майдел е продала изгодно единствено п*тката си, с риск да прозвучи вулгарно.

Олелее ....още един глупак, който смята едно евро като 1000 цента. Идеален си за таргет на телефонните измамници. Сигурно с кантар ще им премериш парите преди да ги метнеш през балкона... Ама иначе вОлгаризмите ги знае, а и ги използва без много много да го мисли!! Дтеба в идиота!

Разбра се, че всъщност РОУМИНГ таксите не отпадат. Поне аз това разбрах от тази статия.

Само не разбрах като съм в България и искам да говоря с Испания колко ще плащам ?

А защо не използваш безплатното приложение VIBER? Доколкото знам хората измислиха и други безплатни мобилни приложения за мобилна комуникация с цял свят!

Да ви таковам и победата... при минимална заплата 200 евро...

с 200 евро МРЗ сме богаташи спрямо тази в Русия - 100 долара. Понел ?

Браво! Сега искам и по-евтино сирене,какавал и шунка...

Ами купи си.

Какъв край на роуминга? Ментел информирани ли са?

Спомням си преди години,когато от ЕК заявиха,че такса мощност при парното е незаконна,какво се случи. Ами у нас заявиха по най циничен начин,че въпроса е много сложен и се налагало обществено обсъждане,което и до ден днешен се губи....

Бълг. оператори дали знаят това? Или тях не ги засяга!?

Не видях никъде нещо да отпада. Интернетът е безумно скъп!

От цялата новина разбрах, че докато другарката Паунова смело е сваляла цените на роуминг-а, е успяла да свали и другаря Майдел;))

Тия евродУпетатки много бързо се надУпиха на брюкселските плужаци.

Нашите моми се изпожениха за чужденци!

И какво от това? Кой не обича хубавото?

"Това е като лозунг от комунизма: "Отпадане таксите на роуминг: обаче- Съгласно новите условия от 15 юни минута разговор в роуминг на територията на Европейския съюз ще струва не повече от 0,032 евро и 0,01 евро за текстови съобщения." Таксите са си налице,няма отпадане-само уеднаквяване за страните в ЕС, но не и на заплатите за гражданите от различните страни в ЕС! Демокрация по комунистически!"

Ако се уеднакват заплатите ще трябва и цените. Например цената квадрат за жилищна площ ще стане 3000 евро. А таксито за 20 км. ще ти взема 40 евро, а едно постригване мъжко - 20 евро.

Ама, ти къде живееш?!? Та, цената на кв.м.за ново качествено строителство и сега е 3600 ЕВРО с ДДС.

Като взимаш 3000 Евро заплата,кво те бърка 20 евро за подстрижка-да не се подстригваш 30 дни в месеца?

Вместо да се радвате ако пътувате вие пак сте недоволни!!!!! Само да ви дава някой!!!

е на кво да се радваме, че досега на роуминг говорех за 32ст, а сега ще говоря за не повече 32 еуроцента на минута? и таксата пак е налице, а в заглавието пише, че отпада роуминга

Ева Майдел - български депутат? Язе си мислим, че тая е ударила вече джакпота 1во като еврохрантутник и 2ро с австрийския адвокат. Тъй-че Майдел да си гледа австрийското гражданство и да не ми симулира загриженост ...