Туск разкритикува утопичните ”илюзии” за обединена Европа

Европейските лидери са се откъснали от народите си и може да изостанат в надпреварата с евроскептиците, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Обратно в новината

Коментари - Туск разкритикува утопичните ”илюзии” за обединена Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На съвременните създатели на ЕС-маниякални утописти-експериментатори, за отказване на европейските народи от своята националност,народни обичаи и черти в изгода на чужди изостанали племена, отпор ще направят самите народи, чрез избора на крайно десни партии! Няма кой друг, трябва да се бърза преди да бъдем оставени за поробване от т.н. толеристи!

Какво прозрение! А до вчера какво правеше Туск?

Първата стъпка от решението на проблема е да бъдат намалени заплатите на всички еврочиновници, еврокомисари и евродепутати - до средната за страните от ЕС. Оялите се и напълно откъснати от реалността евробюрократи да престанат да изяждат парите на европейските данъкоплатци.

Е, внукът на доброволеца от наказателните СС отряди на Химлер Йозеф Туск, Доналд Туск най-добре знае. Поредния ЛЪЖЕЦ, който лъга цяла Полша, че дядовците му са били в концлагери и накараха опонента му да се извини по националната им телевизия. Но полските журналисти се разровиха в архива в Берлин (който е с открит достъп) и намериха дядо му СС-веца, който е постъпил в СС на Химлер по "собствени убеждения" и се е занимавал да намира и транспортира ПОЛЯЦИ в концлагерите.... Такъв луд скандал се развихри преди години в Полша, че Меркел трябваше да си го прибере Тукс в Брюксел. Кой вярва на ЛЪЖЦИ!!!!!!

Свръх регулация, планова икономика (субсидна), извратена социална система, която наказва предприемчивите за сметка на хрантутниците. Успешен е не този, който произвежда по-добре, а този, който усвоява субсидии по-добре... Те тва ще погуби съюза. Не имигрантите, не външни сили, а национал-комунизма.

браво на Tуск!

"Не споделят нашия евроентусиазъм", "Разочаровани от големите визии за бъдещето" Офф ще си кажете и още, те хората видяха че големите визии, са само за големите държави, малките само се доят...

Ингилизите ви показаха пътя. Ке бегат. Може и не, но постигнаха своето.

политическата коректност докара зап.герм. почти до гдр-ското изразяване, че и подобни нрави. премълчават се чужди имена, особено ако са исламски, думата циганин е премахната: "цигеунер-шницел" сега се казва "jегер шницел"..напомня ми на "гдр" вм. наилон, имаха...дедерон. гдр-ски манталитет, наложен "отгоре", ot babata, de объркан свят!

Известно просветление има в главата на Туск - естествено, че не можеш да налагаш на европейските граждани безумната идея за "Европа без национални държави" и да не очакваш мощен отпор. Всъщност авторите на тази утопия са световните лихвари, тя ги устройва тях най-добре. Но няма да им мине номерът!!!

Дясна политика, тотално обслужване на глобалния капитал, пълна зависимост от инфантилната и имперска външна политика на САЩ, свръх бюрократизъм в управлението, интеграционни механизми основаващи се само на пари по проекти, които обаче не водят до съществен икономически напредък на по-малките и бедни държави в ЕС и т.н. все от тоя род характеристики НЯМА КАК ДА ДАДАТ ДРУГ РЕЗУЛТАТ ОСВЕН РАЗПАД!

До всички малоумни американски и еврейски лизачи: 1. Защо да няма мир на земята, защо САЩ има хиляди военни бази в цял свят и дават милиарди за въоръжаване? 2. Защо всеки да не търгува свободно с всеки с каквато си валута пожелае, а не само с нищо не струващия долар? 3. Защо където минат САЩ трева не никне и никога след това няма мир!?!?! За справка Афганистан, Сирия, Либия, Ирак??!!!? 4. Защо ЕС не гледа интересите на народите си, а слуша фалиралите САЩ? 5. Защо САЩ постоянно пращат самолети които да ръсят вируси и отрови по цял свят? 6. Защо САЩ използват отровни ваксини с живак?!! 7. Защо никой не слуша гласа на Русия която е за мир и честна търговия, а слушаме терористите сатанисти САЩ И Исраел? 8. Защо когато бяхме под влиянието на Русия се увеличихме с 3 милиона, а когато попаднахме под влиянието на САЩ - намаляхме с 2 милиона и половина?!?!?!?

Защото най-хуманния строй ни застрелваше на границата глупако! За да не избягаме от "хубавото". И това руско "благотворно" влияние задържа все още развитието ни и все повече намаляваме като население. Аз съм един от тези, на които им писна да го управляват про-руски управници. Почти без изключение от 1989 досега!

минжооо,няма да имате време да реагирате...от сега мислете.....

Чудя се защо не сменим лева с всемогъщата рубла и европейския паспорт с "красная паспортина"?

Да братою Точно като вицът от 70-те за новия герб на САЩ - мушмула: капитализмът колкото повече гние, по-сладък става...

Българино !! Внимавай и се оглеждай се за БОЛНИ луди крави! Опасни са! Това е болест която ходи и се предава по еврогейските животни! Защото болеста на лудата крава е силно заразна! И единственото което може да направиш, е да и теглиш един куршум в челото.>За да и спестиш мъките от олигофренското мучене!.>След което спокойно да я транжираш, и направиш на чеверме или сръбска плескавица! Само така може да се оползотвори една луда еврогейска крава:)

Ха сетил се. Това е очевидно от много време. Самата структура на ЕС е грешна. Народите избират евро парламент, евро ръководство, а командва Меркел. Освен Германия никой друг не я е избирал. И проблем е че не може да бъде заменена или свалена от власт. Тогава за какво ни са толкова избраници които храним?

командва тандема илияна йотова и николай бареков ???

Без всякакво съмнение ,ЕС се нуждае от истински лидер,а не от една страхлива и безидейна Меркел.Ако ЕК се управлява от назначени бюрократи,няма нужда от избори.

Не ни барайте ЕС, защото какви заплати ни дават на Еврочиновниците от Вашите данъци. Какъв келепир е. То Куневица знае.

Пред европа има само два пътя. Федерация и равенство между народите или разпад. Това което е в момента ЕС няма как да издържи дълго.

Първата ти опция автоматично отпада, защото е невъзможна - по исторически причини. Остава втората - разпад. ЕС е на път да се върне към първообраза си - споразумение за икономическо сътрудничество в определени сектори, което е по-устойчив съюз от политическия, както се вижда.

Е как очаквате всички да сме за ЕС, когато по-силните икономики изстискват и унищожават икономиките на по-бедните държави. Разбира се не без помощта на местните васали и дупедавци. Как искате да ви харесваме, когато ни налагате някакви псевдовъзгледи за емигранти и крадливи и уродливи малцинства. Когато адмирирате и се снимате с разни отрепки и бивши мутри, настанили се на чело на държави, като България, Украйна и прочие.

Не мога да си отговоря на въпроса: Как пейовете се умножават, след като не могат да се размножават?

Е, като си признаваш че ръководството на ЕК е ялово и некомпетентно, какво чакаш че не подаваш оставка. Коя истинска фирма би държала на поста му такъв некадърник, веднага уволнение! Но тези уядени еврогейове, те си живуркаха цели 3 години въпреки огромното недоволство от техните дебилни решения. То не бяха целувки и прегръдки, криви краставици и дълги презервативи, вятърни мелници и слънчеви панели, гей паради и еднополови бракове, безсмислени санкции и бежански квоти. Ако се изброи всичко, чаршафът ще стигне от Брюксел до Париж. И сега, кършат ръце и се вайкат, как така никой не ни вярва вече! Да се махат и нови преки избори за европарламент и еврокомисари. Трудно е, но не и невъзможно. Ако искаме да се запази ЕС.

Пока Туски гоняются за бродячими призраками, по Европе бродят совершенно непризрачные тысячи террористов, которых запустила туда немецкая старушка.

Под "тысячи терористов" и "немецкая старушка" разбираш зелени човечета и старушката путлер ???

Е ми страх го е бюрократчето. Ако се разпадне ес милиони хрантутници ще останат безработни и ненужни - край на огромните заплати, на множеството екстри и на безгрижния живот.

В ЕВРОПА ПЪЛНО С ПРОСЯЦИ , А ЕС И ЛИДЕРИТЕ МУ ДАВАТ ПО 800 ЕВРО/ МЕСЕЦ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЖИХАДИСТИ :))

Сигурно имаш предвид рашкинчетата с най-древната професия и техните сутеньори ???

не можем да се вредим - българската конкуренция е невероятна.

ЕДНА ШАЙКА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА - ШАЙКАТА НА 1% ГАНГСТЕРИ И ТЕХНИТЕ МУТРЕСИ :))

Сигурно имаш предвид путлерските олигарси ???

Е,прав си е човекът!Не може да се каже на бялото черно ,нали?

Та какво от още един куп ненаяли се дебили извън алчните подлоги на национално равнище са тезьи там в Брюксел??Толкова хрантутници за изхранване са се нароили и няма как да вникнат в исканията и нуждите на хората защото това положение им е изгодно. За какво трябва да има двойно изхранване на дебили на национално и на европейско ниво??? За какво са националните хрантутници които не се съобразяват с тези дето ги хрантутят а гледат да изпълнят какво им казват еврогейските хрантутници???

Това се говори от много години от хората на Европа ама дебилите с мангизите не чуват или не искат да чуят за да не си нарушат материалния баланс:((Нищо ново няма в тези приказки а само истината че ''царят е гол'' ама гърбините на хората вече са доста превити:(((

Кои са "дебилите с мангизите" - златев, гергови, василеви, велчеви, баневи, манчеви, пеевски, миневи, божкови, веткови, ковачкови,... ???

Изброените от теб са като детска ясла пред корабните магнати от Гърция, европейските банки, фармацевтичните и химическите концерни, петролните компании, нестле и други подобни.

Нормално е да се рсзпадне тази еврогейска измислица.

Че кво друго да очакваме от такава мизерна и тоталитарна организация,хрантутник на шепа европейски бюрократи и американски лакеи,освен разпад.

Трол до трола в този полуруски сайт!

Що го четеш? Че и коментираш! В иконемодията цари друга атмосфера, ще ти допадне.

Защото е трол

Поредната идиотщина на евроконцентраторите е зорът, който дават за подписване на ТТИП преди Обама да сдаде поста. Това ще е поредната мина, която сами залагат под крехкото единство на ЕС. Дори Туск вече не коментира ТТИП, защото усети какви настроения предизвиква в европейските народи (без българския) това споразумение.

Ами като съзнавате, че действате против волята на народите в ЕС, защо го правите?! Защо приемате бежанци и мигранти от Азия и Африка?! Защо искате да подпишете неизгодно споразумение със САЩ?! Хората ИСКАТ обединение, искат да работят и да се движат свободно в ЕС, сигурно няма да имат нищо против обща армия и други политики, НО в защита на интересите на Европейците! Аман от демагогия!

И все пак Русия не може да произвежда смартфони !!

Какво общо има Русия?! С Русия ЕС може да си търгува много активно и взаимоизгодно, все някой ще им продаде и смартфони, за какво им е да си произвеждат всичко сами:) Достатъчно е да продават ресурси на добри цени за Европа, а колите и смартфоните ще си ги получават в замяна, това е смисълът на търговията и взаимните интереси, търговията със САЩ също трябва да е на високо ниво, НО без диктати като споразумението, което искат да подпишат, това е истината.

Тъпо и защо трябва в Китай са по 10долара.

Пишат с моливи и пият водка в космоса,ни гий срам! А ти с модни китайски гащи последен модел фон и Фейсбук нагъваш ГМО царевица и пак гласуваш за царя.

Комунистите За всичко са виновни комунистите! За АКТА, и за газ от шистите, за две Българии харизани, за туй виновен комунизма е. Разграбените ТЕ-КЕ-ЗЕ-та, и за опоскани мазета, за наводнения и земетръси, за туй, че Дянков ни изръси, за Боцевите авиони, и за слушалките -купони... И всичко туй от комунистите! Виновни са! A ГЕРБ са чистите! Pasi,17.8.2013.

Две Българии уж построи бай Тошо а от гърците живеем къде по-лошо. Да сте чули Гърция у нас да прати техни хора тука да берат домати? А у нас мизерия, младите в чужбина копат им нивята и берат маслини.....

Още ли не си разбрал момко, че ГЕРБ са Б-отбора на комунистите?

Господин Donald Franciszek Tusk все го преследва нещо :)) Спомням си,че преди две години,когато беше още министър председател на "Дружина Полска"беше заявил,че на границата с Украйна има 40 хилядна руска армия,която до няколко часа ще нахлуе да окупира Украйна.Радбира се,че нищо такова не се случи.Така че,не му се връзвайте.Този все някакъв призрак го преследва...:)

Ами сигурно го преследват духовете на тия, които дядо му-есесовец в Третия райх е затрил успешно по концлагерите 1941-1945...

Призрак Призрак броди из Европа, но за миг поспря при шопа. Рев. Сополи. Капитал. Слагат беличък роял. Симпатични и красиви, офис-клечки и дебили, Призрака с тупани борят. Крясъци. Не щат да спорят. Призрака безумно плаши най-офшорните службаши: Чехълчета,Цветелинки, с рИформаторски дружинки. Паси,20.08.2013г.

По една савецка телевизия съобщиха, че Ванга и Кашпировски казали, че един невероятен призрак на обединение броди по света. Призракът на БРИКС.

По алва тв казаха ,че Бойко скоро ще падне,а -Курнела ,Нешка и Сидераста ще направят триумвират на 3 консули ,който да върне отново 16 република Болхария в лоното на свещенната Путинска империя!

Да живей братската българо-съветска дружба между народите!!!

как пък един път не сме съюзници с печелившата страна ?? все сме с губещите.

и коя е печелившата група според теб ?

печелившата група са офшорните зони. живучкат си живота, нямат данъци и се пекат по цял ден на плажа.

ChatGPT

Ами значи е крайно време да се замислим дали ние не сме причината

Който се е хванал с нас, все е пропаднал: Византия, Турция, Русия, Германия, Съветският Съюз. Сега е ред на ЕС!

Първо трябва да се изчистят продажните евробюрократи и техните слуги в държавите, които допускат паразити от Близкия Изток и Африка. След това Европа трябва да се обедини срещу нашествениците. Сега имаме общ враг, а това обединява.

Първо трябва да се изхвърлят мръсните български бюрократи и"лидери",които не се откъсват от народа,а му смучат кръвчицата

Това, че ЕС ще се разпадне, го е предсказала баба Ванга и други известни наши и чужди ясновидци. Даже в последното си интервю, по една руска телевизия го каза и Джуна.

"по една руска телевизия..." коментара е излишен.

Аз най-много вервам на савецките телевизии.

ЕС това е едно воненно политическо джудже набутано с чалми и чатаци които вече управляват клювочи градове а скоро и цели вилаети/държави/.Най жалкото е е че ЕС печата трилиони евро хартия а ръста е 0, някъде е под нулата , безработицата расте , компаниите производители бягат навъни а онези които са избягали не щат и да чуят да се върнат, дълговете и дефицитет му растат социално слабите и бедните вече са 25%

Значи обединението в единна държава на 140 народа насилствено в Русия - очень хорошо, молодец! А доброволното обединение на 28 европейски народа - очень, очень плохо! Някой ще ми обясни ли, каква е логиката?

Имаше ли референдум за членството ни в SS и сатана-то, та си позволяваш да говориш от името на народа ни, в частности и от мое име?!

в тила - ако си гласувал, в което дълбоко се съмнявам, си направил своя избор. така, че стига си плакал малкия !

...да се опитам да ти обесня!!?? Kогато, в едно обединение на държави има насилствено обеденение, независимо дали военно,, или политически гимнастики, без да е назряла обстановката и е дошъл момента когато трябва да се направи референдом и се попита народа,.. иска или не!? Kато, му се обяснят предимствата и недостатаците, тогава евентуално, по волята на народите може да се получи някакъв съюз!! A иначе, хора с различни нрави обичаи, различни езици,различна религия,различна икономика,различни парични знаци и различна ценностна система, става боза!! Bсеки дърпа чергата към себе си, защото и политическият модел на това обединение не е измислен в проекта си! Kак е възможно, при 28 парламента,28 президента,28 министър председатели и куп министерства да има единомислие???? Kак, при средни заплати от 2000 евро,при едни,.. и 200 евро при други, да има справедливост, а да не говорим за европейските депутаски заплати по 10 000 евра и на комисарите по 15-20 000!!?? Kак, при тези цифри ще се получи съюз??? Hикога!! B момента виждаме "орел,рак и щука"!! Tози съюз, замести "Cъвецкият съюз",по начина по който е измислен, тоест не в Mосква а в брюксел, ще казваме кой колко ще яде, колко пари ще получава и колко ще живее!! Tочно,.. и поради, тези причини са рухнали всички империи като се почне от римската,турската,австро-унгарската,британската,византия,"съветската" и.т.н!! 3аради, липсата на баланс!! Oт, алчността човешка,рухва всичко обединено и нанася огромни страдания на хората!! Tова, ми е краткото обяснение!!.. извинявам се, за правописните си грешки!! ;))

Ватниците на момата и фесовете на сачмата чакат да падне ЕУ и да си направят една православна джамахирия в цивилизована България начело със Путин и Ердоган,ама скоро качулките на Цецо пак ще им навират гнусните мутри в локвата с- НА КОЛЕНЕ,ПРЕСТЪПНИК!!

в лудницата търсят бармани -на 4-ти етаж ,не е нужно си-ви.

Разпадането стана неизбежно в момента, в който България стана членка на ЕС. Всички формации, до които се е докосвала, са изчезнали: Византийската, Османската, Третият райх, Съветската . . . .

Няма нищо вечно. Едва ли ЕС ще се разпадне точно заради България.

Антон Тодоров изкара документи от Държавната планова комисия, както и документи от други ведомства и архива на Нефтохим, засекретени тогава, които доказват, че Москва е забранила на България да добива собствен газ и нефт. Още през 1964 г. проучванията за запасите на нефт в българския шелф са доказали наличност на 137 000 000 тона. Природният газ е над 132 000 000 000 куб. м. Москва забранява на България да го добива.

Ми добре е направила ;) Сега значи си имаме големи количества! То доскоро и краварите бяха си запечатали собствените находища!

"..."Една визия за федерация не ми се струва най-добрият отговор на това", добави той..."Естествено! Няма нормален европеец, който ще иска премахване на държавността на собствената си държава! Какво пречи ЕС да си остане съюз на ДЪРЖАВИ- както е в момента? Всичко останало е пълна глупост- ВСЯКА европейска държава в предходните 150 години е водила война за установяване на своята независимост! Континента Европа е различен от континента Африка, Азия или Америка!

Извинявай за минуса, без да искам.

Шило

Така е! И според мен, ЕС е повече икономически, а не политически съюз.

Мънинки болярства като България на фона на държави като Китай 1.3 милиарда, Индия 1.2 милиарда, САЩ 330 милиона, Индонезия 258 милиона, Бразилия 205 милиона, Пакистан 198 милиона, Нигерия 186 милиона, Бангладеш 160 милиона... Иран 79 милиона, Турция 78 милиона... нямат никакъв шанс да оцелеят в далечна перспектива... не просто като дръжави няма да оцелеят, но и като генетичен материал! Единственият ни шанс да оставим нещо след себе си е обединяване и тясна ингеграция с други народности. Естествено че ще изчезнем някой ден като самостоятелен народ... но нима не ни учат, колко правилно постъпил някога Княз Борис, когато наложил християнството и обединил славяни, прабългари и Траки в един народ?

За България е най-добре да има 100% Европейско Управление - съд, прокуратура, следствие и изпълнителна власт.

В нашия случай за съжаление наистина е така. По-добре наистина Европа да диктува какво ще става тук, но да е правилното. Не че няма да ни ощетяват, но сигурно поне няма да е толкова брутално както нашите управници. Наистина стана феодализъм в България.

Поляците са голяма работа. Първите които заедно с унгарците се опитаха да ни освободят, които спасиха Виена от турците. Можем само да се учим от тях !

Унгарците са голяма работа,поляците са малка работа.Така е било винаги,и така ще бъде.

В грешка си, но няма смисъл да спорим. След време ще разбереш какви са поляците и тяхното влияние върху иконмиката на България.

Унгарите са толкова голяма работа, че векове служат на Османците и изтребват не се сещам колко, но поне 1-2 български възстания в услуга на Султана! Да не говорим, че турци и унгарци като се видят веднага почват да си намират общи неща в езика и да се прегръщат като братя!

Общи приказки...., никакви конкретни мерки и следващи стъпки. / = не нужно говорене и слаба политика /

Просто е невероятно ,че именно поляк се усеща накъде отива работата.Само че и той не смее да назове нещата с истинските им имена.Първо ,че ЕС не е това за което се представя.В ЕС няма никаква самостоятелност,всичко е подчинено на САЩ.Второ ,ЕС е постигнал материално благополучие по различни причини,но поддържането му сега се дължи преди всичко на безсрамната колониална експлоатация.Аз лично ,когато обличам риза или фланелка изпитвам дискомфорт и се чудя дали не е ушита от дете на 10-12 г от Индия ,Тайланд,Малайзия,а може би и от Китай,което работи по 10 ч. на ден!!/А това е с много стоки/Европейските лидери по принцип са марионетки ,които нямат нито съвест,нито срам.И сега когато се появява опозиция с друг морал и съзнание,те биват обвинявани във всички възможни грехове.Напълно естествено е нормалните хора да не искат да живеят в такъв бардак,макар и луксозен!Не всичко в живота е пари,ядене и бира!

Дядо пенсионер получил надбавка на пенсията и решил да заведе бабата на море. Връщат се и приятелите му го разпитват: - Е как беше? Добре ли изкарахте? - Как, как! Също като през войната. Ние на палатки в гората, а немците по хотелите.

:)

дядо от Русия подава документи за виза в Германия . въпрос - ходили ли сте друг път в Германия ? отговор- да, 1945г. въпрос - с какво превозно средство - влак, самолет .. отговор - с танк .

през войната ли?-щото като ги гледам днешните руски пенсионери и не само пенсионери разрибасе живеят през лятото в бая хубави къщи от затворен тип по черноморието, а гледам бабите и дядовците германци поръчват в селският капан -двамата 1 бира по 80 стотинки да си я делнат.

В Германия пенсионерки не ядат съседиките си от глад като баба Тамара в Санкт Петербург!

Не ми пука за ши.ания ЕС, важното е че БРИКС просперира, народите на Бразилия, Индия, Русия, Китай и Южна Африка с всеки ден живеят все по-добре и по стандарт отдавна са надминали мизерстващите юрогейове.

Заминавай за БРИКС, какво чакаш!

В Бразилия и Русия имат двойна обезенка на валутата. В БЪЛГАРИЯ РОМИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ РУСНАЦИТЕ И БРАЗИЛЦИТЕ. БЕЗСПОРЕН ФАКТ!

Оценявам чувството ти за хумор. Само не ми е ясно, защо толкова будали в БГ възприемат БРИКС като едно цяло. Става дума за коренно различни помежду си държави, ама редовата мурзилка реагира като биковете - само на червено.

то защото в ЕС също не са коренно различни държави!За твое сведение в Англия и Белгия, нас ни възприемат също както ние възприемаме етиопците...!