Президентите на Румъния и България: Не сме против Русия

Президентите на България и Румъния заявиха в Букурещ, че не са против Русия, въпреки че и двете страни са членки на НАТО и ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Президентите на Румъния и България: Не сме против Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се гласуваше "присъединяването" ни към хуманитарната организация НАТО (цивилизационен избор?!), само един депутат гласува "против" - проф. Андрей Пантев. Цялата политическа пасмина е в "кюпа"- на "хранилка" и под мотото "слушкам и папкам"!

В-52-АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ ВСЕ ОЩЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, КОИТО СА 60 ГОДИШНИ! АМЕРИКАНЦИТЕ ПО БЕДНИ ЛИ СА ОТ НАС, ЧЕ ДЪРЖАТ 60 ГОДИШНИ САМОЛЕТИ В АРМИЯТА СИ? РУМЪНЦИТЕ ЗА 550 милиона си купуват 32 броя изтребители!

Защо тогава русняците превърнаха Крим в непотопяем военен анклав! Може би искат да ни спестят военни разходи?! Или западът ни заплашва...

Браво! Нашите политици олизаха гъзовете на Европа и Америка, продадоха ни, само и само да са на върха и да лапат. Русия е, и винаги ще ни бъде по-близка отколкото запада.

Бо Бо

Драги Господа, от кого ни защищава НАТО? Поредната пепел в очите на простосмъртните....

Румънският президент тактично намеква на нашия,че му е известно какъв руски слуга е,но се надява това да не доведе до влошаване на отношенията между България и Румъния.

показваме , че не споделяме тревогата и предложенията на черноморските страни от НАТО и Украйна... Горим от нетърпение да пуснем газова тръба от Крим до Варна.. измекярска работа.

сайта младежо.

Крим е руски.

украинско-татарски.

Е как ще си против , като те те предложиха финансираха и "избраха" Лоялно нагло офицерче ...

В политиката Радев е Н-И-К-О-Й и комунягите в БСП ще го ползват за параван, като същевременно ще провеждат про-кремълската линия в управлението.

...нямам идея защо тези двамата са си губили времето да говорят откровенни глупусти ,че сащо да губiaт и нашето да им ги четем и слушаме !...и децата знаят ,че HATO е експанзионистичен военен саюз саздаден да баде в услуга на Aмерика и на запада за да постигнат доминиращо положение спрямо Pусiя в военно и икономическо направление ! на тях иm пречи не само Pусiя а и всички православни и славянски дарjaви ,които те се опитват да претопят и асимилират !...такав момент като хем си в HATO ама хем си прiятел с Pусiя няма !...ракетите в Dевеселу били за отбрана ?!? ...среSHту кого бе Mамалигаров ?!?...а американските воиници в базите на балгарска територiя ...просто се мотаели ?!?

Боже като го гледам тоя жмундьо ЛАДЕВ дето все ни тегли към страната на ладите все си мисля, че офицер и акъл е все едно вода и огън

Не знам как те пробутаха за президент шапкар радев, не без подкрепата на борисов разбира се. Но ти не си моя президент. Аз не съм с росия с този и маниер да ми се налага ,като големия брат. Схвани го фатмако.

България върви в правилната посока.

Румъния няма проблем с България заради отношенията на България с Русия.

имитираш ли ме сега? хихи :)

Това е мъдра политика. А другото е...с рогата напред. България ползва чужди рога,но скоро ще ги счупи.

Двамата президенти не са ли помислили че извършват предателство пред своите избиратели ?

ц! само нашият! фатмака е казал: ние, имал е предвид себе си и курнелия, искаме диалог и връзки с россия. а румънският президент е казал: румъния няма проблем с България заради отношенията на България с россия! тоедт проблемът си е наш!

Ако НАТО е действително отбранителен съюз, то е крайно време да започне да се държи като такъв.

Много сте прозрачни другари комунисти. Ушатия клепоух (п)резидент ,избърза със служебното правителство за да услужи на Путлер и да вземе комисионните. Такъв е ушатия ГУМЕН РАДЕВ. С МНОГО ЛЮБОВ И ОБИЧ. ВАША КАКА КУРИ......

Ама не е Чехълът бе,не е! И слава Богу!Свиквай!

Щом не сме против Русия, какво търсим - и ние, и Румъния, в подчертано антируската маскировъчна структура на САЩ, наречена НАТО?

Това ако е ВАШ проблем, нас българите не ни засяга!

Баш ти не се пиши българин!

изобщо не е наш проблем, а на тези които ги тресе при вас

че от кого се отбранява, кат сеят бомби и избиват чужди граждани

НАТО беше създаден против СССР ,а сега цялото това разширяване и измесване на военните бази на Изток е насочено против Русия ! Румънската марионетка говори така ,сякаш той контролира Американските военни бази на Румънска земя !? Тази "противоракетна отбрана " само за часове може да бъде превърната в нападателно оръжие !

То това е и целта!!! Ответният удар да понесе румънската територия,а някой зад Океана да потрива ръчици... Та нали така тихомълком преди години се прокрадваха и немците. Руснаците още ги боли,че ги хванаха неподготвени. Прави са да протестират. Хубавото е,че не само протестират,ами са и те поподготвили това-онова...

Лично за мен намесата на Русия е Грузия може да бъде извинена, но в Украйна тя беше изключително брутална, кървава и раздели целият свят. Мисля, че скоро нещата които забъркаха там няма да се решът и заслужават да бъдат наказани от по-демократичната част от света. Въпреки това траен и пълноценен мир света е невъзможен ако това ще бъде за сметка на някого, в случая на Русия.

да преврата които западните спец служби спретнаха в украина беше наистина брутален и доведе страната до нищета и гражданска воина

Западни служби немогат да направят преврат, Янукович беше сменен от неговия народ това са фактите. Все едно да кажете, че в Полша страната в целия свят коятро най-много нехаресва Русия, западни служби са повлияли за това. САЩ даде 5 милярда, Русия искаше да даде 15-сет, когато нестава - нества и парите непомагат.

Що за глупости е наговорил тоя наш президент?! Ако предишният се изхвърляше в едната посока, то тоя сега пък залита в другата! За какви специални отношения с Россия дрънка г-н Президента, след като Република България е член на НАТО и ЕС? Та той едва ли не отделя България, като нещо различно от останалите! Добре е все пак, че от него нищо не зависи! Нещо като "Гоце" с неговите прочути "Големи Шлемове" :))) Ако за нещо може да сме благодарни на Великото Народно Събрание от 1990 година, то това е, че направи Конституция, която не даде никаква власт на президента(председателя)! И слава Богу!

А ти какви глупости дрънкаш.Шебека е по умен от теб.

Обясни на Радев как се купуват 32 броя F16 по 17 милиона парчето и как се прави авиация!

като не могат да си направят сами самолети, нека си купуват

Напред с братска Русия!

и пак напред!

Хаил Радев!

За Радев и Йоханес не знам "за" ли са, против ли са...Ама аз съм против Путин и не съм против руснаците...А това жуже така ги е стиснало за гушите руснаците , че чак жал да ти стане!

Водиш класацията за най тъп коментар.

Най-после България има истински президент.

Истински путьофил

Дреме ме на расея. Къде исчезна новина за бити деца?

до bu ( нерегистриран ) 28.06.2017 17:03 Човече, кое му е чудесното? Извинявай, но май си се видиотил невъзвратимо. При най-малкия повод за конфликт в Девеселу ще се стоварясат най-малко две ядрени бойни глави, а Плевен е на 70 километро оттам. Ходи и се прегледай, опасен си с начина си на мислене.

Не е зле ти да се прегледаш. Значи, трябва да нямаме никаква отбрана, никаква армия и никаква сигурност, разчитайки, че хулиганина няма да набие беззащитния! Е, по-голяма тъпня... надали може да се прочете!

срещу Западния Свят, за да не допусне конкурентни доставки на катарски, ирански, кипърски, израелски газ за Европа и запазване на монопола и изнудването на Нормалните Държави.

Чий газ.....

Не знам за другото, ма за противоракетната база в Девиселу лъже. Базата няма смисъл като отбранителна, защото ако Русия реши да пусне балистичните ракети, първо ще удари базата и след това ще пусне балистичните ракети. Но, ако САЩ реши да пусне техните балистични, руснаците не могат да отговорят веднага, защото ще им трябва половин час да унищожат противоракетната база. Но за това време американските балистични ракети ще достигнат своите цели. Т.е. базата има смисъл само при нападение на САЩ срещу Русия. При пръв удар на Русия военната ценност на базата е 0.

Ами това, което казвате е чудесно, азиатските варвари трябва да са притиснати до стената, за да не разпръскват зловредното си "присъствие" в Цивилизования Свят.

И какво печелиш ти !Най-малко пък ти си цивилизования свят!Най-много да ни убият децата ,простак такъв!

Ей, россиянски, нали точно против такива ракети е тази база? Това е база за ПРО!!! Или да си оставим путя свободно да си избира цели и необезпокояван да бие? Защо се правиш на гламав и не споменеш, че според новата россиянска военна доктрина Россия е готова да употреби ЯО дори и срещу страна, която не го притежава или съхранява? Лицемери азиатски сте вие...

Не искаме Нато! Искаме мир!

Прието. Колко да бъде и как го искате?

Но е за руският фашизъм

Хубаво е да се познава историята, за да не се повтарят грешките от нея. Та и Хитлер така е говорил, пък и са имали и контракт с СССР, но ги нападнаха... А, колкото до базата на САЩ в румънското летище е много удобно да се говори за отбранителна стратегия, но се забравя че, с това се нарушава баланса на силите и се дава превес на едната за нападение...

Защо ли Германия е нападнала СССР?

Защото са я управлявали национал-социалисти /очевидно повече националисти и по-малко социалисти/

Иван Петров

предполагам са се опасявали от обратното...Сталин също не е бил стока

Ми той Хитлер в Майн кампф пространно е описал защо му трябва руската земя...

Генералски мозък шлифован в САЩ да не е против Русия. И то точно Русия, без никакви притурки като комунизъм или подобни.

Попитай го защо румънците могат да купят F16 , а ние да не можем!

Дали това което купуват румънците са 30 годишни трета ръка самолети? Виждам, че много искаш да купим 30 годишен Форд, вместо ново Волво на цената на два Кадилака.

самолети ремонтирани в Полша, румънците си купиха 32 броя изтребители по 17 милиона парчето и имат авиация, само българите освен на руска машина не смеят да летят на друга!

Само където , .... КАКВОТО НИ ЗАПОВЯДАТ ОТ САЩ .

От САЩ им "заповядаха" да бъдат по добре от нас!

Нямаме нищо против България да има връзки с Русия и поради това да бъде по зле от нас!

link

От 1955 година ФРГ е член на НАТО. 12360 офицера от хитлеристкия вермахт, стават офицери от НАТО. 300 офицера от Вафен СС, стават офицери от НАТО. 44 генерала и адмирала, назначени в НАТО до 1957 г. идват от вермахта. През последните 15 години са регистрирани 2085 военнослужещи с нацистки убеждения. Значи НАТО е наследник на хитлеристкия вермахт, който на 22.06.1941 година нападна СССР? Въпросът е, не дали, а кога НАТО, наследника на хитлеристката армия, ще нападне Русия?

250 млн. СССР е наследник на Пакта Рибентроп / Молотов и наследник на стратегическите интереси на двете страни.

е била съюзник на Хитлер. Руснаците са вдигали наздравици за победата на германското оръжие на запад!

Нормално, качествените кадри се търсят...А съветските алкохолици, още чакат да получат по две стаички от благодарната Родина..

Съветските "алкохолици" видяха сметката на Вермахта,наследниците им ще видят сметката на НАТО!

Министърът на финансите , Шойбле каза: На ЕС и трябва ОБЩОЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ , НАТО е отживелица . Не знам дали е прав , но наистина НАТО е само САЩ , и е отживелица.

И с какво това ще помогне на твоята Россия? Ако ЕС отиде на вариант Армия на ЕС, мислиш ли, че Россия ще има предимство? Създаването на такава армия ще увеличи с още един вероятните противници на Россия! При това сериозен противник, съперничещ дори на САЩ!