ЕК се включва в борбата с двойните стандарти при храните

Еврокомисията публикува насоки към националните правителства по прилагане на съществуващото европейско законодателство срещу двойните стандарти при храните.

Обратно в новината

Коментари - ЕК се включва в борбата с двойните стандарти при храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, не е приятен факта, че в ЕС се допуска двоен стандарт за аналогични стоки, предлагани на различните, в случая източно и западноевропейски пазари.Но това не е прецедент за България.В интерес на обективната истина трябва да споменем,че стандарти на стоките,съответстващи на определено качество имаше и у нас.Разделението бе-второ направление(износ срещу валута), предполагащо най-високо качество,първо направление-износ за източния пазар и трети стандарт с качество, отговарящо на критериите на вътрешния пазар.Ако и в Западна Европа е съществувала подобна практика за износ към Източна Европа, то тя е останала, докато с разпада на нашата икономика горепосочените критерии са изчезнали.А западноевропейската инерция е продължила оттогава,та до наши дни.

Нали тези двойнистандарти за резултат от техните действия и сега след като щели да ги ''борят'' да вземат и мангизите да върнат за лошокачествената си дейност което сами признават едва сега..

Не знам как реши, че е резултат от техните действия. Истината е, че не беше изрично забранена практика и пролетта, когато чехите разкриха какво правят фирмите ще има конкретни действия против практиката от страна на ЕС. За мен това е добре.

Трай коньо за зелена трева:((((Тая нали тези същите са разрешили това в разрешенията си да се прави??Докога някакви еврогейски комплексари ще си бълват простотиите и явно по простите от тях ще ги траят след като им вярват???Един куп администрация харчи милиарди зад приказките ''работим за вас'' а реалността доказва че си клатят краците ама си пълнят джобовете след като има толкова национални администрации..

Тъй като доста хора се интересуват дали има двойни стандарти за заплати. Не, няма двойни стандарти за заплати - всеки гражданин на ЕС има право да работи във всяка страна членка на ЕС, като трябва да бъде третиран като местния гражданин. Въпрос на личен избор е да работиш за повече или по-малко. ЕК не е институция, която да обяснява на българите колко трябва да им е заплата в тяхната страна. Българите сами си определят заплатите. Заплатите в България са ниски, защото повечето българи държат да бъдат такива. Много малко българи са на мнение, че плащат малко за да им бъде извършена услуга от друг българин.

Много точен коментар. Точно така е.

Първо отричат двойни стандарти, сега ще се борят с това дето го "няма". Голямото клатене на въздуха от чиновници срещу голяма заплата

поданници вервайте ми... ЕК

И точно как правителствата ще се борят с мултинационални компании ?! Нещо не виждам указания в тази насока !

Единствения начин правителствата да се борят срещу мултинационалните корпорации за да не злоупотребяват с господстващо положение е когато ПАЗАРЪТ Е ГОЛЯМ И ВАЖЕН. Много корпорации могат да си позволят да отпишат пазара на една страна, но нито една корпорация не може да си позволи да загуби Общия Европейски пазар. Антимонополната политика на ЕК НЯМА АЛТЕРНАТИВА. Особено за страни като България.

ЕК да се включи в борбата с двойните стандарти при трудовото законодателство и заплащане. Не един и същи труд да се заплаща по един начин в България и друг в Германия. Във Великобритания 1час труд се заплаща минимум 7.50 паунда и никой работодател не може да ти плати по малко от това.

Кое в България е в ред?! От 27 години няма БДС. Железни рамки! Да се възстанови БДС веднага, оня от Соца! От ХЕИ или сегашната БАБХа да бъдат уволнени всички клатикрачоли, които четат само етикети. В тая служба да рабоятт само лаборлатирии, соито всеки ден да обикалят, вземат и анализират проби, да налагат незабавни ограничение, спиране от производство и ликвидация на производители, в най-драстичните случаи - взривяване на цехове, и изравняване до райграс за сметка на дивака печалбар. И не само храните, а всички битови химии и какво ли не още. Жестоки мерки срещу дивите капиталисти, тръгнали да печелят и само да печелят, без да ги е еня за здравето и живота на населението.

ще се включим в борбата: отново ще сравним етикетите на храните, после ще се убедим, че са еднакви и всичко е наред. Нас ни интересуват етикети, съдържанието не е важно.

Сега ще почнат едни анализи, едни доклади, после едни препоръки, после проекти, после гласувания ... и стана 2050-та.

Двойни стандарти за заплати няма ли?

дааааааааааааа... вече няма да ни тровят бавно, а много по-бързо! има напредък! -------------- ЕС трябва да бъде разрушен и анихилиран!

Ал

Цял ЕДИН милион евро! Направо ще разпердушинят двойните стандарти!

Вие само ако може да опрайте холанците, че една нормална растителна култура не остана. А иначе Българинът обича да си сади и да си бере сам.

На Бай Ганьо пак Еуропата му крива...нали щсно пише ,че всяка държава трябва да си контролира! Какаво ни е виновен ЕС след като нашите служби за контрол спят! Естествено е след като може да се продават боклуци на високи цени да се възползват!

И тестовете ще бъдат направени тип "средно колониално ниво", че пак да могат да бъдат заобикаляни от по-големите. Трудно е да продавате стоки с евтини материали и европейските колониите са недоволни ли?

...та викате на коя европеиска "скорост " ви се появявал проблема ?!?

Нали Вие ги създадохте тези двоѝни стандарти - сега със себе си ли ще се борите. Пълен майтап .

Всичката Мара втасала сал тоз дрееебен проблем остана.

Това е ГОЛЯМ проблем ... храната я ядеш всеки ден Путин какво къде насрал, е проблем за после

Не те оставя на мира. Що така?

еурогейски ташак

...пални глупyтевини !!!...та нали това е самата сащност на EC ...бедните да робуват...богатите да стават още по- богати и да лапат повече !!!...на времето ..за да се сдобиеш с колонiя ...трябва да воюваш и да я завладееш водеики воина !!!...в днешно време ..робите сами се натискат да са такива !!!

западноевропейские режими са изобретателите на двойните стандарти, а сега "тръгнали да се борят" с тях

Защо ли, лака, някак си, не ви вярвам. Минаха 6 години след като словаците подадоха сигнал за двойния стандарт. ЦИНИЧНИЯТ отговор на Брюксел бе:"Това е право на търговската политика на компаниите!!" Тези, които дадоха този отговор-подигравка пак са в Брюкселската администрация...

ЕК се включва със заклинания в борбата с двойните стандарти при храните