Германският външен министър: Реална опасност от разпад на ЕС

Има реална заплаха от разпадане на Европейския съюз, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пред в. "Зюддойче цайтунг".

Обратно в новината

Коментари - Германският външен министър: Реална опасност от разпад на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само че факта е че при турците и при руснаците българи е имало и имаше. Как мислиш ще има ли българи след 50години европейско щастие? Май този път платихме за собственото си унищожение. Изгодна сделка... за Европа.

Oт 5 милиона,два милиона роми,един милион турци,и останаха само 2 милиона ганиовци.....голям кеф,на изчезване сте

Красивият исторически момент - ЕС се разпада при председателството на разпадналата се Бг Гледай ти! И ако ЕС се разпадне, какво ли ще прави нашият Вожд - BOKO

Щом България заеме председателското място, съгласно историческите факти, следва разпад на ЕС. Дори просъществува доста по-дълго време, от приемането ни в съюза. Кой пакт, съюз не се разпаднал, след влизането на България в него? Риторично. Никой.

симо

От началото на миналия век Германия на два пъти е прецаквала Европа...Сега за трети път е готова да го стори ---ако продължава да играе по чужда свирка...Май е крайно време да отпадне,,канцлер акта,,.....който я поставя в колониално положение.....Всички изброени причини за сегашната криза са предизвикани от краварите и тяхната лакомия...И тъй като няма лидери ,като посочените по-долу разпадът се оказва единственият изход.Така светът се озовава отново в положението преди първата война.....знаем и какво последва.

БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА ГЕРМАНИЯ,ВСЯКАКВИ ОПИТИ НА САЩ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ГОЛЯМА ВОЙНА СА ОБРЕЧЕНИ НА ПРОВАЛ!!!ТОЗИ ДА НЕ ПЛАЧЕ,АМИ ДА ОСЪЗНАЕ ОТГОВОРНОСТТА НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!!!ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ Е ПЕРСПЕКТИВАТА ЗА ЕВРОПА!!!

А чул те господ, ама дано това да стане по-скоро докато България съвсем не заличена.

Господинът на снимката е пропуснал най-важното: кадрите решават всичко. Докато канцлери на Федералната република са били държавници като Конрад Аденауер, проф. Ерхард, Курт-Георг Кизингер, Вили Бранд, Хелмут Шмит и Хелмут Кол, а начело на Френската република са стояли президенти като ген. Шарл дьо Гол, Жорж Помиду, Валери Жискар д'Естен, Франсоа Митеран и Жак Ширак, съдбините на Европейската икономическа общност (ЕИО) са били в сигурни ръце. В онези времена дори на Обединеното кралство му се е наложило да чака няколко години, докато бъде прието в състава на Общия пазар, предшественика на ЕИО. В днешно време, когато ЕС фактически се представлява от политически негодници като Ангела Меркел и Франсоа Оланд, е не по-малко нормално страни като Обединеното кралство трескаво да търсят начини да напуснат онова, към което са се стремили преди около 40-50 години. Наистина, какво привлекателно има в това да стоиш в крепост-руина, чието превземане не е проблем дори за нахлуващи невъоръжени армии?

И защо се случва това? да не би да питахте някой, като ни натресохте орките? Да не би да питахте, като решихте да подпишете ТТИП и СЕТА? Някакви обществени дебати и дискусии? Някоя медия да реши да попита нещо? После, защо така...

Ами намалете си...порционите де,какво чакате още:)))???

Вие двамата да не сте на един дилър?

Путин, със хибридната война иска да ни насади, че бежанците са най-лошото за Европа и че за това са виновни лидерите ни. Хора опомнете се. само с обединение и прзнаване различията на другите можем да противостоим на Руската инвазия, иначе Европа ще бъде превзета, като крим.

Според една теория за циркулацията на упавляващите елити / на Вилфредо Парето/ , има два типа управление. Това на ЛЪВА и другото на ЛИСИЦАТА. "Лъвовете" се отличават с праволинейност, политическа воля и непримиримост, "Лисиците" са властващи хитреци , демагози, безскруполни прагматици. Периодичната смяна на единия тип елит с другия е резултат от това, че всеки от тях притежава качества, които с течение на времето мутират и стават ненужни за управлението на обществото. Когато лъва е умен и балансиран , което означава и справедлив имаме развитие, ред и законност. Ако баланса се наруши и деспотизма на лъва стане нетърпим идва демократичната лисица, която ако е балансирана също има успехи, но загуби ли го следва корупция, липса на законност и хаос. Което връща лъва на власт. .. Живеем в точно в този период на смяна на елитите..старите лисици ще бъдат заменени рано или късно....

А дано!

Бо Бо

Obama: I have discovered the beauty of the American continent, but this has no comparison with the beauty of the impending breakup of the EU. Обама: Аз открих красотата на американския континент, но това няма никакво сравнение с красотата на предстоящото разпадането на ЕС.

GUTEN MORGEN, американски падари.

....Ееее, драги ми шваба, тогава и за твоята държава ще настъпят върли времена и ще се лишите от свободната си търговийка, поради която забогатявахте и то много!!! ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ СВИЕТЕ и вие ДЖОБА, ще се наложи да се сврете в дупката от която изпълзяхте като водеща нация и няма да си развява байрака откачалката, която предизвика ТОЯ ХАОС И РАЗПАД!!! Е, тогава и нашенските Управници ще спрат да ви лазят в краката...че от това сервилнечене НИЕ Я ЗАКЪСАХМЕ С ХИЛЯДИ ПАРАЗИТИ на наша територия, които ХРАНТУТИМ И ОБГРИЖВАМЕ ! ШВАБИиии, СЪСИПАХТЕ ОТНОВО Европа , като прокажена е нацията ви!!!

Бо Бо

Няколко бързи факта за една държава: - Желае ЕС да се разпадне. - По "погрешка" удря и избива цивилни, събаря самолети. - Разполага воени бази по света - агресия с над 800 бази, включително в ЕС. - Предизвика миграцията в ЕС с агресорската си политика. - Финансира и пуска оръжие за ИД. - Финансира с 5 милиарда долара Майдан в Украйна. - Инвестира 500 мил долара за стимулиране и обучаване на лидери за ИД. - Разсипа Афганистан. - Разсипа Либия. - Разсипа Ирак. - Събори двете кули. - Бомбардира Югославия. - Компрометира и разпадна СИВ. - Бомбардира Япония.

Това е терориста Русия.

ЩАТИ можеш да обикаляш Свободно цялата територия и да се дивиш на природните красотите и постиженията на Американския Народ. Ненапразно Великият Българин Алеко Константинов е написал прекрасни пътеписи за Америка, а нищо за мракобесната чингисхановска империя на злото.

А в братушковата рашия не можеш да мръднеш от забранени и закрите зони, городчета и тем подобни.

Така е. Аз самият съм обиколил поне 1/3 щата, ама красотата на континента (САЩ+Канада) няма нищо общо с престоящото разпадане на 4-тия Райх...

Аз

Не можеш. Виза трябва.

Ееейй най-сетне една истинска и добра новина ..

тоя не пророк но е вярно ! немогат да живеят всички в един съюс с много бедни и с много богати -и с много различни ценности , поглед и религия ! Никога не хриистияните няма разберат европеиците с еднополовата лююов !и много много други различни гледни тточки

ЗАБРАВИХ ТЪРСЕ СЕ ПРИЧИГНАТА ЗА СЪЗДАДЕНА СИТОАЦИЯ - А ТЯ Е ДАЛЕЧ ЗАД ОУШЪНА -ШАЛИ БЪЛГАРИ ???

Защо, в Руската федерация как живеят?

туземните путлерастки тролове. Европейският Съюз е най-великото постижение на човечеството в цялата му история. Всяка Божа Година хиляди Млади Българчета заминават на следват в Западни Университети, спасявайки се от туземните простотия, завист, мракобесие и гнет. Преди това се позволяваше само на висшата номменклатурна прослойка, която ни обясняваше по медиите как Западът гние и щял да се разпадне. Случи се точно обратното, разпадна се чингисхановската империя на злото.

Млади Българчета защо е с главни букви? Ти да не си също от тия българчета, дето знаят английски по-добре от български? И какво хубаво има да ходят на гурбет в най-хубавите си години? Повечето ми познати млади хора си кютат там сами и трудно намират среда или са с други такива немили-недраги. И това "най-велико постижение на цивилизацията" налива качествен материал в големи и силни страни, а ние тука си седим с такива идиоти като тебе, барабар с циганора и мигрантите. Ще питаш - ами защо седите? Ами защото искаме да работим за себе си, не за някой чужд чичко!

Скоро време ще заработите вие за себе си като започнат от догодина да искат лихвите от заемите които взе Борисов.Тогава на Терминал 2 отново ще е пълно със разочаровани и нереализирани бизнесмени със еднопосочен билет в ръка.Тогава и те ще се запознаят със други немили недраги като тях колкото и да не им иска.Тука в България или си приспособленец или майната ти

Аз

Проблемът ти, леке, е, че "путлерастките тролове" сме 95% от населението. Благодарение не само на Путин, разбира се, а предимно на западната простотия и лицемерие. С ЕС вече се свърши - днес е в по-лошо състояние, отколкото СИВ през 1988. Ей тоя ръб на картинката даже ти го казва, ама пустият му когнитивен дисонанс не ти позволява да го чуеш, та си замязал на бае ти Тошо, докато му гласуваха оставката. Само дето комунистите едно време си написаха домашното и по време на т. нар. преход даже се нароиха, а дебилите, като тебе, ще има да зяпате със стичаща се от ъгъла на устата лига...

и ще разбереш защо никой нормален не желае да пребивава на една територия с тебеподобните 95%.

симо

Тези,,,ПРОСТАЦИ,,похарчиха над 50 милиарда евро за около 30 години за да подготвят,,,.....Млади Българчета,,....Ебати и ИНВЕСТИЦИЯТА,която направихме в Европа и Америка.......Наистина сме простаци.Но не считам,че сме ВИНОВНИ САМО НИЕ.......

Дано тия ебани американци да пукнат а ние да разкараме това шибано правителство от корумпирани свине и да се присейдиним към Русия. И тази гад Клинтън да не стане президент щото тас война можем и да нея преживеем.Дано се сбъдне пророчеството баба Ганга

Абе що все към некой се присъединявате бе ..патриоти

Отдавна трябваше да стане това ! Къде бяхте господин министър , когато Меркел покани "тарамбуките " ! Защо допуснахте Обама да се подиграва с цяла Европа !Къде ви е достойнството на водеща интелектуална и икономическа сила ! Защо допуснахте децата ви и жените ви да бъдат опозорявани от получовеци , и то в собствената ви държава ! Защо г-н министър !?

в България търговията се определяше от мутрите на Илиянци и женския пазар.

от мутрата на премиерското място.

А сега от гръцките мутри, дето застроиха София с молове! Голям прогрес!

ми това е естественнно сега са 2 с кусур милиона но думите на един от най силните политици КАДАФИ ЩЕ СА ОКОЛО 12-14 МЛМ! нека да са 60% мъже по средно по 10 деца !!! можете да сметните -кий ще храни това население което не иска да работи а само да прави деца в европа - или те стават болшинсвото и ще превърнат европеиците в роби които ще трябва да хранът т поят новото население !!

Тези които не искат ЕС, искат да върнат времената на ''жителството''! Апелирам към младите, да проучат тази ''екстра'' на БСП! Това не е мит, а беше реалност! Да, имаше такива мракобесни времена, през които нямаш право да живееш никъде освен там където си роден и израсъл! За София беше немислимо да се мисли,освен при крайно унизителни условия! Да работиш като строител, например, нищо, че си с висше образование!

да кандидатстваш като милиционер, или работник в мръсните производства ала кремиковци, оловно-цинкови комбината и други подобни.

Аз

Това не е съвсем вярно. Имаше я, наистина, простотията със "жителството", както и милион други простотии. Специално за жителството, всеки можеше да отиде да живее на квартира в друг град, вкл. и София, и след няколко години (пет, ако не се лъжа) получаваше право на жителство. Естествено, ако си некадърник и те изхвърлят от всяка работа, няма как да си платиш квартирата, та се налага да пасеш овцете на село, докато не дойде демокрацията и се изкараш дисидент и почнеш да мъдрееш у ДИРа. Най-голямата простотия на соца беше, че превърна измета на обществото - сервитьори, тираджии и таксиджии, в елит. Което, всъщност, продължава и досега - днес елит са мутри и курви. Но най-важното е следното - ЕС няма нищо общо с тая работа. Исландия, Норвегия, Швейцария - не са в ЕС, пък не са развивали развит социализъм.

Чул те Господ, ако е истина, дълаг живот да Ви даде господине! Този ЕС не може да съществува повече с тези правила, на разделяй и владей от тези жалки еврочиновничета живеещи на гърба на европейските народи!

Западните държави в продължение на почти 5 века експлоатират колониите си по целия свят. Затова са богати. 80% от бюджета на Британия се е формирал почти 2 века от роботърговията.Сега колониите колонизират Европа. Естествено, тя ги напада, краде и убива, а сега е обратното

Европейският съюз се състои от държава с коренно противоположни интереси и ниво на развитие на икономиките. Неговият разпад е въпрос на време. ПО-ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС Е КАКВО ПРАВИМ НИЕ СЛЕД ТОВА. С РАЗБИТА ИКОНОМИКА И С РАЗБИТА АРМИЯ.

ЕС и НАТО са американски инструменти за контрол над Европа, нищо друго. В икономически план е абсурд сдтрани с различна степен на развитие на производителните сили да бъдат в общ съюз. Другият абсурд е различието в манталитет, религии национална психология и пр. и пр.Ние бяхме приети в пакет с Румъния, за да бъдем окол 25 млн. души, единствено за пазар на стоките на големите държави в ЕС, а нас той ни храни с обещания. Внасяме на година над 1 млрд. емро в ЕС, а получаваме около 500 млн. евро ?? Стигнахме над 76% импорт, което означава напълно фалирала икономика. При комунизма бяхме Балкански тигър, изнасяхме за ЕС, Канада, САЩ, Япония, да не говорим за Балканските страни. По западните изчисления България ще стигне икономиката на слабата за комунизма 1989 г. за мин.70 години

Аз ще ти кажа, господата управляващи вече са ни харизали на отоманската империя!

Ние българите като роби сами се харизахме на Отоманската империя. За 25 г. се потурчихме сами.Оплюхме възродителния процес, извинихме се на Турция, която 100 г. не се извини за зверски избитите жени и деца Допуснахме 2 турски партии в парламента. Демократите облажиха джагалите с пенсии и гражданство, за да гласуват за турците в България. Стари и млади праскат кючеци по сватби. 5 чалгаджийски програми по телевизиите и пр. и пр. Българите по принцип си останахме потурнаци. Факт.

Дай боже час по-скоро да се разпадне този Гейро-Талибански съюз ! И без това НИЩО ХУБАВО от него не видяхме ! Освен Евро цените и Гейската простотия , естествено ...

Ами вие господа политици от развитите европейски държава предизвикахте този разпад, защото налагхте какви ли не санкции на кой ли не. А съюза е за това, да не се разединяват държавите, а да се обединяват, дори вземете и една Русия, въпреки всичко тази държава трябваше да бъде приобщена към ЕС, само тогава можеше да има мир и разбирателство....но вие постоянно слупахте Америка и за това сега Европа е в положение партер!

Да пуснат още 5 милиона талибани и после да се чудят защо се разпада Съветския европейски съюз. Другари, дайте да дадем: тази петилетка -жилища за 5 милиона ислямисти, другата - за 10. И да не забравите да гласувате ЗА СЕТА, защото от Уолстрийт казаха, че иначе ептен ще се разпадне ЕС.

Xа дано!!!

тоя плаши кого, гаргите ли??

Само единна и силна Европа чрез ЕС е нашето спасение. Чакалите са отвън и ни очакват. Пие им се още кръв от снагата на България. Без помоща на вътрешни предатели и манипулирани безумци това не може да се случи. Както се казва, избий предателите и враговете сами ще си отмрат !

Хубу де, ама къде е тоя силен и единен ЕС? Не виждаш ли какво става? Корумпирана бюрокрация, купена от лобистите и банките в САЩ, прокарва решения пагубни за Европа, в полза на презокеанските им господари. Е, как може такъв ЕС да е силен и единен, като очевидно върви в разрез с интересите на държавите в него.

Меки китки силна Европа не правят!

Ако имаш пред вид Турция, тя си е почти вътре. И върти ЕС на кутрето си. Значи, в кошарата са. А не отвън.

От твоята уста в божиите уши! Всяка държава да си живее според разбиранията, не сме едно и никога няма да бъдем!

Защо в изказването на Щайнмайер е спестено заявлението му, че Германия е против санкциите срещу Русия ??? Демокрация ли ? Медии ли ?

Всички империи рано или късно са се сгромолясвали с трясък! Няма причина ЕС да е изключение!

От други импеири -по мощни от тяхната. То, затова и ФАЩ се стреми да не допусне силен ЕС. Особено, ако е вътре и Русия.

Аз

"Събитията от последните години, през които все повече страни в ЕС поставят под въпрос политиката на Брюксел..." Нормалният човек си мисли, че ЕС би трябвало да е институция - изразител на общата воля именно на страните от ЕС. Обаче нормалният човек не е политик и се оказва, че ЕС е нещо друго, прокарващо политика, съвсем различна от тази, която членките му желаят. Ма кво се чудя - то и държавата би трябало да е институция - изразител на общата воя на гражданите си, ама ядец... Националните политици изкривяват желаията на гражданите, а европейските политици - желанията на държавите. А познайте какво остава на общоевропейско ниво от интересите на гражданите! CETA и TTIP са само най-дребните примери.

Опитват се да ни внушават, че ЕС е някаква панацея за щастлив живот. Или направо извън него въобще няма живот и щастие. Аз бих искал да докажа, че това съвсем не е така. Ето например как живеят хората в Молдавия - страна на красиви жени и хубава музика. Като гледам клипа и ми идва и аз да се запиша в звеното на тия колхознички. Много пък и хубави, бе! Уверете се сами, като видите клипа " ОБАЛДЕННАЯ МОЛДАВСКИЯ ПЕСНЯ".

ИМАШЕ ВРЕМЕНА ОТ ПРЕДИ 26 ГОДИНИ КОГАТО ИМАШЕ ЖИТЕЛСТВО! Тоест, не можеш да живееш в друг град ,или село! Раждаш се на село, не можеш да живееш в София!НЯКОЙ ОТ ПО-МЛАДИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА ТАЗИ ''ЕКСТРА '' НА СОЦИАЛИЗЪМА И БСП/БКП;) Ееех ,времена! Не искам ЕС, искам ....Кореком: )))

Хапчето, моля!

Какво направи ти бе цървул и съмишлениците ти за 25 години ? Одупихте се на САЩ и ликвидирахте България с ликвидационните съвети въведени от вас Станахме роби, бедни и гладни. Махнаха жителството и всички цигани и боклуци превзеха София и големите градове. Като резултат селата опустяха, Боклуците отидоха да станат кенефочистачи на Запад. Хич да не се връщат. Ай сиктир ви боклучавата демокрация, направила България колония, без армия и икономика.

ЛИКВИДИРАХМЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ

Еее - сега няма жителство и всякакви мургави навлеци и паразити от цял свят могат се заселват където си пожелаят, а ние сме длъжни да ги хрантутим, да им строим джамии и да им търпим маргазите.

София от едно село с 10 000 жители стана град с 1 милион. Та нали всички панелни комплекси ги напълниха със селяни и цигани, откъде дойдоха тези хора, нали от селата? Може да е имало жителство, но то се "пробиваше" лесно, а пък сега се оказва, че не е зле да има такова.

Това е жителството. Нито повече, нито по малко. Естествено, както всеки контрол, този също се пробива. Но как? Строи се Кремиковци -до къде, с твоите 10 000 софиянци? Чрез разхвърляне на промишлени клонове, бяха започнали да връщат хора и по селата. Но пак контролирано. А сегашната анархия, се знаеше, че ще доведе точно до това, но това беше и целта. А средствата си бяха чиста проба, национално предателство в личен интерес и полза. Някои от проводниците, не можаха да се порадват на плодовете от предателството си, но... бяха си поели риска доброволно. Други пък, станаха премиери... Риск печели, риск губи. Но, както винаги в историята, цената на техния риск, я плащат обикновените хора. Както с условията си на живот, така и с бъдещето на децата си.

Съюз, в който се е включила и България, а управниците ни правят ниски до земята теманета с клетви зе вечна вярност се разпадат. Предстои да видим сметката и на НАТО.

А дано, ама надали. А сме се опитали, а са ни дали на Ердоган.

За това вие сте си виновни. Както беше казал един от вас "Всички знаем какво трябва да се направи, но не знаем как да бъдем преизбрани след това". Ритате кутията по нататък и си викате "нека тоя след мене се оправя". Да ама тоя след тебе ше се окаже че си ти!

С едно изречение - колкото по - рано, толкова по - добре!

За Русия!

Не виждам нищо лошо и в това Русия да е по - добре - това ще намали опасността от нови военни конфликти,и не дай боже Трета световна.

Най-после. Вдигането на границите доведе не до общ пазар,а до битак, в който корпорациите с бюрократите решават какво да става. Лично аз ще вися колкото трябва в посолства и консулства за визи и разрешителни. И на границата да ми видят суратя- дали съм потенциален бандюга или обикн.чиляк.

Каква копметентност по всички въпроси струи от предателите русофили. И каква интелигентност в изказа. Молодци, както е казал българинът предател. Полезни идиоти, както ги е нарекъл руснакът поробител.

Сегашният ти господар не може да те намери на картата. А ти чакаш да ти махне визите...

Най-после.Това паразитно образувание,наречено ЕС,отдавна трябваше да бъде премахнато.

Германец си, колкото аз съм стрина ти Меркел...

Кога стана циганин,кога те почерня задника. Ако смяташ ,че един циганин като поживее в Германия 5 години ще става истински ариец - то бързам да те уверя - при тебе не се получи. Така ми то, чичовото

И друго, кат`си германиц, то какво кибичиш като нас по-форумите? Или си на социални?

Знаете ли какво е ERT и какво е AMUE? Това са инициаторите за създаването на ЕС и тези, които изработват европейските закони за т.н. "Европейска комисия". ERT са 50-те най-големи европейски концерни и картели. Те се грижат за "свободното" придвижване на капиталите, на продуктите, на работната ръка и за общия пазар. Господата от AMUE са, както вече се сещате, лобиистите на големите европейски банки. Те направиха еврото и се "грижат" за него. И двете организации са много потайни и едва ли ще откриете информация за тях.

Дьо Гол, който искаше ЕС от Ламанша до Урал пръв разбра ,че американците комавндуват ЕС и НАТО. Дръпна държавното злато, което беше в САЩ като обезпечение по плана Маршал, заробил евространите в качеството им на американски васали. ЦРУ направи студентските демонстрации и го свалиха. Дьо Гол беше последният независим европейски ръководител. Всички след него са американски пионки

Да бе , американците те наливат насила с КОКА-КОЛА :))) Американците насила ти набутаха интернет и фейсбук:))) ХОДИ В СИБИР , ЖИВЕЙ В ЗЕМЛЯНКА И СЕ ЧУВСТВАЙ СВОБОДЕН:)))

Разпада на ЕС , значи затваряне на граници, ограничения в пътуване, бизнес, връщане на валутите и др?! Е ПА ТЕЗИ КОИТО СИ СТОЯТ НА СЕЛО, НЕ ПЪТУВАТ, НЕ ПРАВЯТ БИЗНЕС И ПОЗНАВАТ САМО РУБЛАТА, СА ВЪН ОТ ЕС ОТДАВНА И НЯМА СИЛА КОЯТО ДА ГИ ВКАРА ТАМ:)))

ЕС и НАТО са американски инструменти за контрол над Европа, нищо друго. В икономически план е абсурд сдтрани с различна степен на развитие на производителните сили да бъдат в общ съюз. Другият абсурд е различието в манталитет, религии национална психология и пр. и пр.Ние бяхме приети в пакет с Румъния, за да бъдем окол 25 млн. души, единствено за пазар на стоките на големите държави в ЕС, а нас той ни храни с обещания. Внасяме на година над 1 млрд. емро в ЕС, а получаваме около 500 млн. евро ?? Стигнахме над 76% импорт, което означава напълно фалирала икономика. При комунизма бяхме Балкански тигър, изнасяхме за ЕС, Канада, САЩ, Япония, да не говорим за Балканските страни. По западните изчисления България ще стигне икономиката на слабата за комунизма 1989 г. за мин.70 години

Сега живеем много по-добре от колкото преди да сме в ЕС! ТИ ЯВНО СИ ПУБЕР И НЕ ГО ЗНАЕШ!

Балкански тигър, ама само в пропогандните новини на комунистическата клика. А дали помниш, че към края на 80-те балканските тигри стояхме на тъмно и студено, а в магазините имаше само консерви от комбината в Джулюница?

Историята показва, че повечето съюзи в които се включва България, обезателно губят и се разпадат...

И тези в които не сме се включили пак са се разпаднали!

Британската империя и Австроунгария също се разпадат без 'наша подкрепа''. Преди това империята на Наполеон и Латинската империя! Ордата Чингиз Хан, Инките, Ацтеките и древна Атландида също. :)))

грешиш, и двете се разпадат след съюз с нас. Австро-Унгария се разпада след 1-та световна война, през която сме били съюзници, а и преди това големи приятели (всичките тези чехи в България откъде са дошли?). Британската империя също се разпада (Индия излиза 1947г) след като 1944г. заставаме на нейна страна и обявяваме война на Германия

Европа е пример за икономически напредък, социална защита и демократично общество. По тази причина САЩ и Русия не я обичат. Те са основните днешни врагове на ЕС. Част от българските политици са само долнопробни маши основно на тези две сили и откровени предатели на интересите на българския народ. А, Германия е притискана от Англия и нейния верен жандарм - САЩ, които ги е страх от нейния бърз напредък. Затова, ако не стане чрез обединяване на страните членки на ЕС, Германия ще се опита на нов, чист терен, да изгради съюз на прогресиращите европейски нации. Само Бог ще каже как ще се развиват международните отношения и къде ще бъде ослабената и почти икономически довършена България.

Във великата Германия има вече 300 000-на армия чакаща заповед от Саудитска Арабия... след пукотевицата, ще видим, колко е просперираща

Единственният шанс на Германия да бъде ВЕЛИКА е траен съюз с Русия на равноправна основа. Всичко друго са глупости на търкалета. А, и да не забравя! Без затварянето на ВСИЧКИ американски бази в Германия, и създавнето на НОВА, СИЛНА и СЪВРЕМЕННА германска армия, Германия ще си остане колония на САЩ ...

Руснакът ли ти е виновен, като ти си в кенефа и се окаже, че няма тоалетна хартия? Тезата с удобния външнен враг я слушахме до 1989. Сега пак почнаха да я припяват бюрократите, тотално осрали европейския съюз.

Хайде де не ни карайте толкова да чакаме...

ами стегайте куфарите.