Йовчев няма доказателства, че Турция ни препраща бежанци

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обясни, че няма доказателства, за да обвини властите в Турция, че умишлено прехвърлят бежанци от Сирия в България, както твърдят от "Атака". ЕК е "повече от готова" да ни помогне за бежанците.

Обратно в новината

Коментари - Йовчев няма доказателства, че Турция ни препраща бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темата, е, йовчее нали. Така

само тоя още не е разбрал как става минавката! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Спрете ИСЛЯМИЗАЦИЯТА на България. Незабавно затврете ГРАНИЦАТА с Турция. България загива!!!!!!

там непрекъснато вървят интервюта със сириици,които разказват колко евро са платили на турските каналджии,за да ги докарат до българската граница.ИЛИ ПЪК ДА ОТИДЕ В КОЙТО И ДА Е БЕЖАНСКИ ЛАГЕР ТАМ ХОРАТА ЩЕ МУ ОБЯСНЯТ.

този йовчеф освен израз НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА май няма

И как ще се грижат за тия бежанци, като нито ги кастрират, нито обезпаразитяват?? Бежанчетата вече били пипнали вариола в Турция, и от вносните циганета тя се прехвърлила на местните, а накрая и на нашите деца! ПРЕДАТЕЛИ!

вариола в света няма,освен във някои вирусологични лаборатории,там се поддържа с научна цел...от години няма случаи на вариола,в световен план са отменени и ваксинациите срещу вариола.

вариола в света няма,освен във някои вирусологични лаборатории,там се поддържа с научна цел...от години няма случаи на вариола,в световен план са отменени и ваксинациите срещу вариола.

Йовчев е ПРЕДАТЕЛ И РОДООТСТЪПНИК! Ние му търпим глупостите вече повече от ДВА месеца.Как лъже ,че нямаал данни,че Турция ни ги изпраща, когато ТОЙ ИМ СИГНАЛИЗИРА ДА ГИ ИЗПРАЩАТ.КОЛКО ПЪТИ ТОВА ВСЕ СТАВА И НИЕ,КОИТО СЛЕДИМ ВСИЧКИТЕ МУ ИЗЯВЛЕНИЯ НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВЪЗМУТИМ. 1. Отначало ни лъжеше ,че нямало опасност. 2. След това ни каза ,че ще бързат да им предоставят СТАТУТ- БЕЖАНЕЦ. Какво означава това да имат всички права на българските граждани.След това и да искаме да се оттървем от тях, няма как да стане.Ще се намесят Хелзински комитет, Амнести интернешънъл и др. , които ще ни заставят да им дадем и БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО.ТОВА Е ПОДЛА ПОЛИТИКА ,КОЯТО СЕ РЪКОВОДИ ОТ ТУРЦИЯ. 3.Лъжеше ни ,че ще ги ДИСЛОЦИРА В Е.С. АБСУРДНО Е ТОВА.Не познава Женевската конвенция и Евр. регламенти? Никоя страна НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДЪЛЖЕНА ДА ГИ ПРИЕМЕ.Дори и да ги изпратим,ако не искат да ги приемат както беше с Румъния ЩЕ НИ ГИ ВЪРНАТ. 4.Преди два дни след проверката от Говорителя на Евр. Комисар по вътр. ред исигурност той отново ИМ ДАДЕ СИГНАЛ НА ТУРЦИЯ ЧЕ ОЩЕ 1500 ДУШИ ЩЕ ПРИЕМЕМ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА. Днес се оплакват от границата ,че само за едно денонощие са преминали 200души. 4.Днес на 04.10.той отново ДАДЕ СИГНАЛ НА ТУРСКИТЕ ВЛАСТИ КАТО КАЗА ,ЧЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ СТИГНАТ 11000. 5.Защо постоянно се оправдава Цветлин Йовчев, че затварянето на границата с Турция ще струва 11млн. лева? 6. Аз питам защо от 8000 гранични полицаи ,колко са на границата? Нима не може да използват и войници от армията? 7.Защо не си направи труда да прочете Закона за убежище и бежанците?Предоставя статут на бежанец , а не статут- ВРЕМЕННА ЗАКРИЛА. 8.До кага ще лъже БЪЛГАРИТЕ, че ще ги приемат в ЕС по линия " уж на задвижване на Директива 55 ЕС? Хора да не ги оставяме тези родоотстъпници- БСП и цялото правителство! Кр. Б.

При временна закрила, давана в случаи на масов наплив на изселващи се от страната си чужденци, поради въоръжен конфликт, трябва да ги върне обратно когато причините за предоставянето на временната закрила вече не са налице. Връщането важи и при статута на бежанец, но принципа на предоставянето на този статут е коренно различен. Освен всичко друго има и други изисквания, които много изчерпателно са описани в Закона за убежището и бежанците. Например държавата им на произход да не може да им осигури необходимата закрила в друга част от територията си или да им е отнела правата и задълженията, им произтичащи от гражданството на тази страна (това е бегъл и не детайлизиран изказ на част от условията на закона). Цялото правителство и Народното събрание да приложат закона такъв, какъвто е. На какво основание ще им дават статут на бежанец след като Сирия има възможност да ги защити чрез вътрешното им разселване извън зоните на въоръжени конфликти и не е отнела гражданството им?! Такъв прецедент с предоставянето на бежански статут имаше и при правителството на Б. Борисов. Предоставиха бежански статут на задържан от американските власти по обвинение в участие в терористична организация. До кога управляващите ще нарушават законите на страната и ще бъдат недосегаеми зад дебелите стени на държавните учреждения?! Недосегаеми, защото няма правен механизъм който да ги подчинява на общественото мнение и исканията на обществото. Именно такъв механизъм е нужен за да се създадат условия за активна промяна в цялостиния живот на страната.

Г-н Йовчев, ако не искате след няколко години да бъдете сочен като национален предател, затворете границата незабавно! Интересно, но не съм чувал изказване и на "фикусчето" по тази тема ...

Няма нужда от доказателства то е ясно

Лошо е да си бежанец, става дума за истинските бежанци, които бягат от войната, а не за многото икономически емигранти. Но ако искаме да се спре потока от хора през така наречената зелена граница, достатъчно е да се спрат за една седмица заплатите на сегашните гранични полицаи и с тях да се платят разходите за един седмичен лагер-сбор на момчетата от едновремешните Гранични войски. Така старите набори (те все още са "млади момчета" от граничната бразда) хем ще се видят, хем ще оправят попожението по границата. Пиле няма да прехвръкне!!! Накрая за награда може и по една снимка със старшината на плаца на отряда да им направят! И отново ще добавя, че войната е лошо нещо и се извинявам на истинските бежанци!

ТИЯ КЛЕПАРИ НЕ ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦАТА,А САМО Я НАБЛЮДАВАТ .....

Ами каквото са му казали, това и ще ви каже! Да не си мислите, че той казва :) Няма такова нещо! На него му казват, а той ни препредава, уж че той знаел, имал сведения и други бабини девитини. Мина онова време, кога народеца е неинформиран, минаааа, отдавна. Ама вий червени глупаци и него проспахте! И пак си знаете вашата - с насилие и заблуда. Това ви е механизма. Толкова е прост и стародавен, а вий друг и не знаете и ползвате - и ви откриват от самолет не, ами от космоса даже :) Шитаци!

Вярно е. Аз бях там, видях и чух всичко.

Аз също смятам,че трябва да им помогнем и НАЙ-ХУМАННИЯТ начин е да ги изпратим в западните страни,където условията им на живот ще са много по-добри от тук.

Циганизация+Сиризация+Монополизация=БСП+ДПС+Юруш

Eх къде сте чичко Хитер, Първо да забраниш партиите!!! Да хвърлиш тази червена сган, управлявана от СерГейко и неговите мекерета в пандиза! След това да затвориш границата и да им разкажеш играта за ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВАТА НА ЧОВЕКА и тем подобни! А бежанците да препратиш към великите сили САЩ, Англия и Франция да си ги приютят. Те и без това са пълни с каква ли не измет!? И накрая да обърнеш малко внимание на тънещия в мизерия беден български народ.

"Йовчев няма доказателства, че Турция ни препраща бежанци" -лично Местан ми го каза!

Ами пренасочвайте ги към т.нар. "велики сили". Като ще си играят на война да вземат бежанците. Ние себе си сме оправили, че за бежанци да се грижим! Ако беше добро положението на народа ти, да ги приемаш, но не е. Парите, които давате за бежанци ги давайте на пенсионерите и майките! Пак си давате зад на тъпанарите от западна Европа и онези отвъд океана, с манията за власт.

Йовчев е един лъжец. Целият цирк е за да вземат пари от ЕС и да ги присвоят. В дейсъвителност има ли точна справка колко сирийци са влезли в Б-я и колко роми сме изнесли в ЕС? Колко пари трябва да дадем на ЕС за да гледат нашите роми? Йовчев говори че има опастност да влязат 5 000 сирийци и икономиката ни щяла да забоксува??!! Или се търси предтекст за да се вземе още един милиард евро. Не се накрадоха тези боклуци!

Смятай ква им е далаверата покрай бежанците, ще има да крадат от помощите , да крадат, поколения напред...

НЕЗАБАВНО ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА!!!!!!!!!!

Г-н Министър на Вътрешните Работи на Република България !, - просто Погледнете всред 'наште' 'избранници' у парла-ментата ! И ! - Доказаните-им шаркопарковщинки с Фатиковата автомафия.

Йовчев, дрънкаш глупости! Бежанци са докато минат границата между Сирия и Турция. Следващата граница ги прави нелегални емигранти. И един въпрос: Как тези "бежанци" минаха минимум 1500км за да дойдат в България - пеша, с колела, с ролкови кънки, с магарета или с автобуси, за които е платено от някого?

Има ли си някой на идея, колко милиарда харчат богатите държави, за да избиват мирните сирийци. И след като ги прокудят от дома им, трябва ние да се грижим за тях. Не е честно, някак си. Даже направо е подличко..

Това е само един от случаите, когато целият народ е против нещо, а управниците правят точно обратното. Тях не ги интерсува мнението на народа. Тях ги интерсува, какво ще кажат Брюксел или Америка. Предател до предателя, майьо льо. А ние си пишем един на друг въвъ форума неща, които и без това си ги знаем и обясняваме, че народа е стадо овце. И никой не споменава, че ние сме част от стадото. Ако въобще си познавате депутата, пишете или звънете на него, както правят в Америка. Да ги затрипаме с тел. обаждания. Аз например никога не съм срещал от изборите до сега моят депутат. Сега обаче ще му звънна, да му напомня, че има и други избори. И да му кажа, че човека, на който му е възложено да пази Родината не го прави. Ай сиктир бе моля ти се.

Стана ми ясно защо Овчев не може да озапти границите, ами защото не е граничар. Но понеже е тъп и не се е сетил да го изтъкне, та се оправдава, че нямал информация. Но и те са хора, нека ни погостуват малко, че Турчетата имат по важни въпроси сега за решаване и да не им вдигаме шум, че туко виж Турчето от парламента ще му резне кожляка на Овчев. С камери ги следи, като влизат, но няма търпение да ги проследи как излизат обратно и затова ходи да ги посреща лично, даже им носи и бохчите. И като види заптиетата от другата страна на границата и се нахилва като Пютка в нови гащета, все едно Меркел му ръкомаха отсреща с пачка Лилави евреЙчета.

Ех, Цветлине, ех Йовчев.. Тъпо парче такова! Не, всъщност ставаш за едно- да бъдеш марионетка в ръцете на кукловодите ти- Местан и хамстера. Но скоро, много скоро тея ще бъдат позорно изритани от НС и с тях ще си идат всичките им пионки. Ти си една от тях, и ще бъдеш публично обруган! Нещастник смотан!

Ако бяхте признали че има доказателства не че няма какво щяхте да направите на турската страна??Може би едно кафе с баклава ?!!

Помощ за загиващата ни татковина!!! Хора, да се опомним!!! Продажните душици-измекяри на антибългарската партия настанила се в Българския парламент по неведоми пътища алахови, обричат милата ни земя на доброволно заробване! Не мога да повярвам, че има такива граждани(съжалявам, но не мога да ги класифицирам по друг начин) да продават народа си толкова недостойно! Може ли заради едни кирливи европейски пари управниците ни в тази ситуация да пренебрегват святата кръв на хилядите наши предци-мъченици, дали младите си животи да има чиста и свята БЪЛГАРИЯ над всичко?Бог ще опази България, ако треперим сами за нея! Реферндум, бързо за затваряне на границитени!!!!

Такава е мисълта комунистическа. Не ги е еня за обикновения човек. Но не те са кривите. Оглупелия народ си е виновен сам. Оглупелите хора подкрепящи същите тези, които ще вдигнат маса данъци, ще позволят да имаме изключително много бежанци, ще ги издържаме, докато има българи, които изнемогват.. Това са продажните души комунистически, които за европейските комисиони ще продадат род и Родина! А вие ги подкрепяйте.....

Никой не очаква комунягите да правят изявления които са неприятни за господарите им от Турция. Естествено че турчулята са света вода ненапита. Те мангалите такъв им е манталитета - все вечно нещо не са разбрали, никога нищо лошо не са направили. Това е понеже били супер религиозни. А всички си ги знаем какви боклуци са всъщност.

Абе тоя Цв.Овч. голем кретен бе! Ама голем бе! Той чака от Турция официално писмо ли, що ли? И като пълен идиот ми твърди вече от 2 месеца че щяло да е по-скъпода затворим границата, отколкото да хрантутим тука 11 000 мангусти! А на колко ще се спрат - на 15 000, на 20 000, на 50000 "бежанци"???????

Ами аз предлагам една удовлетворяваща боклуците от ДПС цифра - 6 000 000.

туристите ли са напъхали в лагерите за беженци по тяхната граница със Сирия?! Тия уж все сирийци дето идват у нас как влизат, нали ние не сме отворили границата за туристи от Турция?? Нали Цветлинчо твърди, че много я охраняват с видеото и веднага реагират! Как са влезли вече тия 6 хиляди, пък и още 11 000 чакал! И парите от ЕС чака , а парите от превеждачите ги вземат на място...

Абе ,Йвчев,ти си бил голям тиквеник бе! Ебах ти и шушумигата!

тоя откакто углопе нищо не вижда и се прави на луг! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

МИ КАТО НЯМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ПИТАЙ СТАНИШЕВ БЕ ДРУГАРЮ МИНИСТЪР,ТОЙ Е СПЕЦИАЛИСТ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ, НАЛИ Е ЗАЩИТНИК НА ХИЗБУЛА, И НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ НАСРАЛА!!

Йовчев , на тъп ли се правиш или си такъв по рождение?? Знаеш ли къде е Сирия ? Погледни картата и ВИЖ!!!Трябва да се ПРЕМИНЕ през цяла Турция за да стигнат до Б-я??? Ясно е и за децата -Турция ОРГАНИЗИРА превоза им до Българската граница!! Тираджия съм и ВИЖДАМ какво правят комшиите!! НЕ ЛЪЖИ народа!! На границата "чакат "каналджии"/турци/ да ги преведът до НИЧИЯТА зона!!

Цветльо си е лъжец и в червата! Много го бива да скокне от гробарската дружинка в президентствота и после право в Олигарската банда!

Отново ме е срам и съм погнусена от отзивите на българина към сирииците- та това са хора който бягат от домовете си за да спасяват живота на близките си и своя, не са бежанци от кеф,нито България е добро място за живеене..

Като си погнусена, може и да не четеш форума. Това не са бежанци, а нелегални имигранти за нас. в Турция няма война, нали уж била богата страна и т.н. пр-ски приказки. Да останат там? А ти на колко сириеца помогна, изпрати ли пари, храна, дрехи като дарение или само лаеш по форумите какви сме били, а ти си същата? Ние поне не сме лицемери

Аз също искам да попитам, как им помагаш. Анонимно във форума е много лесно да ръсиш акъли и да обиждаш хора, които имат отрицателно мнение за сирийците /бъди сигурна, че ако бяха хора от европейска държава отношението щеше да е съвсем друго, сещаш се, защо/. И предполагам, че не живееш в близост до бежански лагер и си далеч от проблемите в тези райони.

Утре като вземем да е спъваме в килим4етатаим краи джамията дано не и промените мнението.

Другарю- Господин - Аркадаш Вие някога виждали ли сте ЖИВА ГРАНИЦА от 1980г. Не ме карайте да мисля за Вас за поредния НАИВНИК на СРЕДНА възраст!

Това е твърде идиотско изказване. Бежанците не са ли доказателство. А че Турция умишлено не си пази границата и съвсем целенасочено ги пропуска, това не е ли доказателство. След като по международни споразумения имаме право да им ги върнем обратно, защо не се прави това. Заловени са, връщат им ги обратно. Турция поддържа този конфликт и е страна в него, да си носи тогава последствията.

Йовчев,голяма част минават през границата,а не през КПП.Това е незаконно,ако не го знаеш.Прочети НК,ако можеш да четеш.Боже,защо само неграмотници управляват това министерство?!

Абе този да не иска телеграма да му бият или официялна нота да му пратят . Пълни идиоти - ама ние сме още по - големи че ги търпим

Гърците, ако ги налазят пълчища, които не желаят, ще обърнат държавата с хастара навън.....

Държава за мюсолмански хотел с много добро християнско обслужване!Можете да закупите и двете опции при желание!Оферти се приемат денонощно!Разполагайте се като у дома си!

За съжаление си прав.

Мизерия при мизерия отива.Пари-при пари:))))Нямам спомен някой шейх да си е купил имение край София, предпочитат Лондон, Париж...И,те така:))))

Смешник, да не би да очаква, че турците ще признаят, да, нарочно ги пускаме, защото не ги искаме у нас?

само ги насочва как и каде да преминат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Йовчев няма доказателства, че Турция ни препраща бежанци Ако имаше доказателства щяхме да им се извиним.

Какво значение има нарочно ли ги пускат или неволно ? Нямало нужда от кльон защото ги били хващали ! И какво като ги хванете ? Ще ни виснат на вратовете. Затваряйте границата. Ако имаше истинска опозиция сега беше момента да се прояви. Гарантирано е , че 90 % от населението ще подкрепи протест срещу правителстото заради политиката с емигрантите. Бежанци не са, както е известно, защото не сме съседна страна на Сирия.Абсолютно неприемливо е навлизането на наша територия на компактна маса неевропейско население с бит и култура нямащи нищо общо с нашия.