Юнкер: В следващите 5 години ЕС няма да се разширява

Жан-Клод Юнкер заяви, че в следващите 5 г. ЕС няма да се разширява повече. Планът за инвестиции в растеж и заетост от €300 млрд. ще бъде представен до Коледа.

Обратно в новината

Коментари - Юнкер: В следващите 5 години ЕС няма да се разширява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Геостратегическият придатък към САЩ говори за разширение?САЩ не искат да се разширяват.Това е.Фък ЕС. Сърбия като се е затичала към тази западаща организация, ще си счупи краката към Русия.

Явно ,без Крим и ДонБас украйнците не ги искат в ЕС. Леле,кво прайме сега ?Каква я мислехме,а каква стана !

Ама как бе, украйнците вече са си стегнали куфарите за Европата ? А да им в честито !

Новата комисия трябва да работи по-ефективно: да се съкрати броят на административните кадри, които преливат от пусто в празно, да се намали бюрокрацията. Ако не успее Юнкер с това, ЕС няма да просъществува още дълго време. На данъкоплатците в ЕС им омръзна да плащат за нищо не вършещи, не особено квлифицирани бюрократи, част от които нямат идея за какво са пратени в Брюксел

Излъганите камилчета от Украйна и Сърбия ще има да чакат докато влязат няма да има къде да влизат. Добре поне, че белият мечок е наличен.

http://en.wikipedia.org/wiki/EuropeanUnionAssociation_Agreement Вижте там за асоциираното членство. Янукович отказа да подпише такова споразумение, затова на киевският мейдан избухнаха безредици, които прераснаха във война - избухна втората световна студена война.

Географското понятие ЕС няма да се разширява, защото се разпада.Причината сме ние, от Източна Европа.

Та за Украйна и шансовете и за еврочленство. До 2013 включително, Украйна нямаше абсолютно никакъв шанс за еврочленство. До 2013 включително, не беше възможно изобщо еврочленството на Украйна да се обсъжда сериозно и не се е обсъждало. Нямаше начин Украйна да изпревари Турция, ама и Турция се беше запънала или я бяха запънали като магаре на мост и абсолютно затваряше пътят за Украйна. Едва през 2014 се появиха някакви шансове за Украйна, ама само за остатъчна Украйна. Ако някой от героите на Мейдана си е мислел, че е ставало дума за пълноправно еврочленство, лъжел се е. Ставаше дума за асоциирано членство. Турция е асоцииран член на Евросъюзът още от 1965, още от времето, когато Евросъюзът се наричаше Общ Пазар. Сърбия е асоцииран член на Евросъюзът отскоро. Съвсем отскоро - и Украйна. България - между 1995 и 2006. Отдавнашни асоциирани членки на Евросъюзът са Тунис, Алжир, Мароко и дори Палестинската автономия. И тъй, досега не е ставало дума за пълноправно членство на Украйна в Евросъюзът, а само за асоциирано членство. От друга страна, Юнкер не е обявил, няма и да обяви, мораториум върху приемането на нови асоциирани членки. Ами че то май всички кандидатки са вътре - Евросъюзът няма практика да отказва асоциирано членство. А сега за Украйна. В страната се води война - и война с Русия, и вътрешна гражданска война. Някои обмислят да омиротворят ситуацията, като оставят на руският мечок захапаната плячка - Крим/Донецк/Луганск, а от остатъчна Украйна се изисква бързо да прежали териториалните загуби, като за това я наградят с пълноправно членство в Евросъюзът. За този последният казус обявеният от Юнкер мораториум също не важи - той би бил нарушен от висши съображения.

Е чудно няма да има нови жертви...И по-добре да го стесним и да се чупим от тая мафиотска организация...

.....се предвижда да ни изгонят.

Дискусия се е оформила около заявеният мораториум на разширяването на Евросъюзът. Няма нищо изненадващо. Да се радваме, че не се предвижда да ни изгонят. И без това никоя страна нямаше изгледи да я приемат в близките пет години. И все пак, най-близо са Турция, Сърбия, Украйна, но пак говорим за неопределено бъдеще. Турция. Шансът на Турция силно намаля след кризата с ислямската държава. Дори и да не беше тази криза, Франция няма как да пусне Турция в Евросъюзът. А пък референдум в България за или против еврочленството на Турция си е тъпотия, с която пишман-националисти привличат простаци-гласоподаватели. Сърбия. Ако събитията се развиваха нормално, България не би трябвало да е изпреварила Сърбия. България я изпревари само заради глупавата политика на Милошевич. Сега положението лесно би могло да се поправи: Сърбия скоропостижно (веднага) ще я приемат в Евросъюзът независимо от обявеният от Юнкер мораториум, стига Сърбия да признае независимостта на Косово. От друга страна, докато Сърбия не признава независимостта на Косово, няма как да бъде приета в Евросъюзът. Украйна. Май отделно трябва да пиша.

Ей Юнкер, аз сега заради теб не мога се оженя бе !

И за какво беше цялото това скачане тогава ?

Човекът има тънката интуиция за Вселенската предначертаност - развоя на Живота на Земята! До 5 г. не само няма да има разширение на ЕС, не само Украйна и много други няма да влязат в ЕС, но ЕС ще се разпадне на 2-3 по-малки съюзи, а Русия, след 2020 г.ще дръпне напред, ще укрепне като икономика и мощ и тогава България ще осъзнае къде е истинското й място, така както и Ванга е казала- в "съюз със братската нам славянска Русия, с която имаме обща Мисия! Слава на Владимир" !

ПРОСТО СЛЕД 5 ГОДИНИ НЯМА ДА ГО ИМА! ИЗКУСТВЕНИТЕ РАБОТИ НЕ ИЗДЪРЖАТ МНАГА...

Ми какво ще правим с Покрайнските главорези, сребските циганя и чалмите??! Чакат!?....

Време му е да се разпада.

По скоро въпроса е дали ще има ЕС след 5г.

Разбира се, че няма да има. Третата световна война започва скоро и после ...

Ами комшиите от Капъ Куле и макетата от Скопие? Ами превратаджиите от Майдана? Много студена вода ще трябва да излочат, и по-добре! В този т.н. съюз по-умните гледат сеира през оградата, а такива като нас(периферията) събират боклука(емиграцията) от къде ли не!

Турците ще духат супата, а сърбите ще се държат за Русия....

вече оправихме дистанционното... имаше проблеми по канала за връзка.... вече наима да има подобни изказвания... разширяване се и захващаме вселената... честито на печелившите... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама как ве? Ами Украйна? Грузия? Молдова? Албания? Косово? За какво се трепеха да изпълняват нареждания от чичо сам, като сега няма членство поне още 5 години? След пет години, я камилата, я камиларя!

Е нали щяхте да взимате Украйна и за това беше цялата дандания? Сега ония излъгани няма курабийки няма нищо...

Опитват пиесата разиграна едно време от Рейгън на Горбачов но няма как да стане Путин не е идиот . Оше повечерешенията как, какво и къде ги взима САЩ , та така ,че аз не вярвам на Юнкер .

Ами то затова Янкулевич като видям че никой не ги бръсне за нищо и даже не им отговарят се врътна към Русия. Сега същото става и със Сърбия. Да видим как ще реагират. Западняците са като кучето, хем не го ядат, хем не го дават на други.

Направиха грешка с България и ще внимават повечко...Как се намъкнахме?Още ми е чудно.То си е чудо де

Царо! Бог да го поживи

набутаха ни.......... зада ни оберат парите, децата, ресурсите..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въй,въй...Ако не беше България,че да я оберат и да и вземат децата,направо си бяха жив зян,горките...Ама сега България ги поохрани..Загладиха косъма

ЕС тепърва ще набира потенциал и ще се развива. И НИЕ И СВЕТА ПРОСТО НЯМАМЕ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА. Дай Боже да заживеем по-мъдро, с което да запазим водещата роля на европейските ценности.

европеискита съуз вунаги е бил бевъзможен проект.. краино време е да се признае от наи-високо място ясно и открито... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нека само направя много тънък намек с казаното по=горе:няма да приемеме украина в слведващите 5години, споко. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И Сърбия и Турция. И други кандидати, ако има. България колко време води преговори? Нямаше ли да плачеш иначе, че Украйна много бързо са ги приели? :)

Шило

Определено. Нас ни приеха по милост, по политически причини, няма какво да се лъжем. Икономически- въобще не отговаряме на критериите на ЕС. И сме само около 6-7 млн. А за Украйна- и там май повече се говори за приемане в кратки срокове по политически причини, но този път няма как да не бъдат взети предвид и икономическите условия. Все пак говорим за страна с население от около 45 млн. с всичко, произтичащо от това.

Шило

Разбираемо е. Толкова сътресения имаше в съюза, няколко държави бяха на ръба на фалита, говори се за референдуми за отделяне, броя на евроскептиците расте. Може би наистина на първо място трябва да се постигне стабилизиране, укрепване, повишаване на доверието в него, че тогава да се мисли за приемане на нови членове. Че то сега остава още някоя фалирала държава да се присламчи, и съвсем ще се разбият финансовите рамки. Турция не се напъва вече дори да почва преговорите, Сърбия я карат яйляк, украинците искат, ама тях дали ги искат в това им състояние.

ЕС няма да направи втори път грешката да приема страни, които не са готови. Гаранция. А, че има хора навсякъде, които смятат, че някой друг им е виновен е повече от вярно за съжаление. Аз не виждам, как страните като се отделят, ще станат по силни. Или без да има някой да ги натиска отгоре те ще бъдат честни спрямо съседите си?? Това да го видя, няма да го повярвам. Ако се разпадне ЕС, страните ще се изпокарат помежду си и ще бъдат прилапани една по една. Дали САЩ, дали Русия, дали Китай, желаещи ще се намерят. Е, може и CЗЕС да се направи. Само, че БГ няма да е там, а и ще има много обидени. ;)

разпаднахме съвецкя съуз! сега да разпаднем и европата? идеи за после, а?.... даваите, че е скучно.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БATKO

Цитат: "За тези, които мислят, че прекомерните икономии автоматично ще съживят растежа и ще създадат повече работни места, трябва да се откажете от тези идеи", призова Юнкер. А нашия Плювналиев иска да икономисваме ток с енергийна ефективност и саниране, което означава да двърлим десетки милиарди в бездната. А след това да плащаме повече за ток, защото тогава ще останат да работят само прескъпите ВЕИ и американските ТЕЦ, които имат договори за задължително изкупуване на тока. Или с една дума Плювнята иска да хвърлим милиарди за да плащаме повече за ток, да намалим БВП и да увеличим безработицата. Всъщност същата Плювня твърдеше че имаме излишни мощности за ток, а иска да икономисваме. Все едно да имаме десет хладилника пълни с храна, а да не ядем за да икономисваме.

Връщане на производството от Китай в Европа. Дано намажем от това. Другата цел също е видна. Тотална изолация на Русия и руските протежета и лишаване от европейския пазар.

Брей ами защо тогава започнахте войната в Украйнал Ако знаеха че нямаше да ги приемате сигурно нямаше да почнат да се стрелят от Майдана. И много интересно как ще създадат работни места ,като такива освен в някои големи градове в Европа няма и няма и да има.

Ще отворят границите към Русия и ще ги залеят с емигранти, които ще пращат рубли към семействата в Европа.

Както се очакваше Сърбия умря, превърна се в руска провинция. Ще видят ЕС през много дълъг и крив макарон!!

токаз, блазя им на сърбетата! пак намазаха, а не като източните си съседи

Върви да ги питаш колко са намазали!! И дали са доволни.

Бреййй, значи ФИАТ са се минали жестоко, като пуснаха миналата година новия си завод в Сърбия за милиард и нещо евра. Пък ние гордо, по европейски, произвеждаме/сглабяме три модела китайски автомобили.

Тя историята с ФИАТ там има дълбоки корени!! Да не би италианците да са се чудели между България и Сърбия??

Много важно! Дреме им на шапката.Още по-добре за тях

седмина досегашни еврокомисари, девет от които са жени. от 7 общо, в т.ч. имаме 9 жени!!! Честито Станишко, ама става дума за досегашни евро-комиссари или за пропусната от ДИРа тточка. Те милите са зле с БГ, повече владеят каларашкия затова използват небългарски думи като ром и яко цензурират

ЕС няма да се разпадне, тоест движенията на капитали и работна ръка няма да бъде преустановено. Проблема ни е само да изолираме напълно Русия и да и затворим вратите за ЕС. Да спрем руските паразити да ни източват, това трябва да решим.

Батка, при тебе май разпада е приключил!

На теб май мозъка ти е източен. Трябава да си сляп за да не виждаш, че в Евросъюза има нещо збъркано и, че така няма да изкара дълго. Чрез него щатите и лобитата си прокарват свободната търговия и движение на стоки и капитали, а хората са му последната грижа.

ЕС ще се разпада в следващите 5 години. Този съюз не работи за интересите на европейските граждани, а за световните корпорации. Това се вижда от трансатлантическото търговско споразумение, от случая с Южен поток, от икономическите санкции, които ЕС е принуден под натиск да наложи. ЕС е бюрократичен инструмент, чрез който САЩ държат Европа. ЕС се управлява крайно не демократично защото важните за нас решения се взимат от евро комисарите , за които ние не сме гласували. За имиграционната политика на ЕС думи нямам както и за еврото.

Няма как руските навлеци да ни определят дали ще купуваме газ от тях , или не.Още по-малко на каква цена.

Ами купувайте от другаде, ама има ли откъде? "А когато сняг запръска, що ще чиниш ти зимъска?"

Сърбия да отива в Сибирската губерния. Не ни трябват руски продажници.

да се разпада *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ние трябва да работим за да си изкараме парите, а не да разчитаме някой друг да ни ги изработи. ЕС няма да търпи държави паразити. Ако ЕС продължи с лявото си поведение ще свърши някъде в следващите години като несполучив съюз. Загубилите ще сме ние.

европо ! оди си на запад!.. остави ни на мира!... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти руска подлога върви на изток, оставете ни намира!! ЕС е тук като у дома си, Русия не е поканена!!

ами... да въведем латиницата да признаем папата да приемем кончита вурст? ..... а? Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А откъде балъци да хранят ЕС.

ами... наи-добре е европара да се посвие зад старат желязна заеса.... зад алпите.... защото... не се знае, знае ли се какво ще ги прихване зад бърба ни... аз на такива не вярвам, аи да стане ... пак ще е за лошо... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като намерения изглежда много добре, да видим обаче какво ще практическото изпълнение. Безусловно е прав, че това е последната надежда за ЕС в сегашният му вид

Да разбираме ли че Украйна и Турция закъсаха???

Времето бърза...

Аз не знам, да има страна която да е присъединена за 5 години. Може и да има, но не е била бивша съветска република със сигурност. А Турците има много време преди да ги приемат така или иначе.

Бате, а ние оти палИхме гуми и скачАхме на Майдана?

сте будали гламави...те за тва те. а съюзо мое и да се намали за 5 годин.

За бисквитки, дарагой!

Како, дай некой цент за газ и леб!

Че няма ли първо пред присъединителни преговори? Ала бала? Викаш Русия веднага щеше да ги присъедини... Само един подпис от Путин и готово.

Ама то нали Янукович преговаряше, бате! И като казА, че нема да бърза и ние рипнахме сите!