ЕЦБ запазва спешната помощ за гръцките банки

Банката на Гърция се ангажира да направи всичко, за да гарантира финансовата стабилност. ЕЦБ запазва спешната помощ за гръцките банки.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ запазва спешната помощ за гръцките банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По същия начин Еквадор спря изплащането към кредиторите си преди време и беше оценен като "junk" и правителството на Рафаел Кореа тайно изкупи обезценения външен дълг срещу 20% от стойността му. Тоест ако и гърците се готвят вместо 330 млрд. евро, да ги изкупят обратно само срещу 20% от стойността му, то може в най-скоро време да станат държавата с 0% дълг. Кой може да излезе умен накрая, тези с дисциплината или хитрите?

Статията е написана нарочно неясно. Всъщност ЕЦБ не дава още пари на гръцките банки, а оставя лимита на помощта за тях същия като от миналата седмица. Доколкото, обаче, гръцките банки вече са използвали този лимит (и не са върнали никакви пари от него), те не могат да си вземат нови пари. Именно затова в понеделник затварят банките в Гърция, защото нямат осигурена нова ликвидност (т.е. нямат повече пари).

Гръцката иконмика тр.да се свие с още 50% за да стане реална.Има уникален държавен апарат от хрантутници(над 40%)Показателно е,че дори в годините преди кризата(когато се надуваше балона)гърците бяха с дефицити от 10-15%.Няма как да им излезне сметката без това рязане.Дори и без да връщат лихви по дългове(рефинансирани на 150% от тройката) гърците не успвяват да са на нула(т.е.да си покриват разходите)

Дневния лимит за теглене от банкомат, от утре е 60 евро.

Снощи го гледах Ципрас - зловещ популист.Те (гърците )били най-старата демокрация.И колко млрд.да ви дадем още,като сте стара демокрация??? И гърчулята ракопляскат.

Сегашните палачори и тъпаци гърци нямат нищо общо с древните гърци, па ако ще да си подпалят ръцете от ръкопляскане. Все едно Станишев да има общо с Аспарух. Или Путин с Петър I и богатирите му.

От 29 юни до 6 юли банките на територията на Гърция няма да работят, реши правителството на страната

От утре банките в Гърция излизат във ваканция. Ама докога ..... Безсрочна ваканция ли ?

За сега е до 6-ти.

Ципрас е най-обикновен левичарски боклук. Обидили го ами като те обиждат, защо искаш пари от тези които те обиждат, нали си с достойнство...Ако в България правителството затвори банките за една седмица, то още същият ден ще бъде изритано от властта, е сега да видя "гордите" малаки какво ще направят!!!

Това е! Гръцките банки са затворени, няма да отварят утре. ЕЦБ замразява програмата ЕЛА за Гърция, като прави жест и не иска веднага над 80те млрд, които е отпуснала до сега от ГЦБ. След една седмица гърците ще са готови да гласуват и за черните полковници за да си вземат парите от банките. Гледайте внимателно , простаци ниедни до какво води балканския социализъм-комунизъм. Все пак ЕС е най-добрия съюз от отделни държави и когато Сириза бъде изгонена, на гърците отново ще им бъде даден шанс да се спасят със споразумение с Тройката. Никъде другаде по света нямаше да им бъде предложено спасение на тези мизерници.

КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ СЪС ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ НА КОИТО ГЪРЦИТЕ ДЪЛЖАТ 110 МИЛИАРДА ЕВРО , А ИКОНОМИКИТЕ ИМ ХИЧ НЕ СА ДОБРЕ ?:)))

Не ги мисли. ЕС ще им помогне.

От началото на година ЕЦБ започна програма на количествени улеснения. т.е.предоставя неограничени финанси на всеки със затруднения от финансови трусове. Всичко е премислено и изчислено и това Гърция не проумя.

Италия,Испания,Портогали и Ирландия с гърците ли ще ги сравняваш?Работещи хора с работещи фирми.Отделно ,вече се финансират от пазара на 2% лихване чакат от ЕС. Не ни плашиши-мурзил нещастен.

Ципрас е обявил днес банкова ваканция.Затваря банките за неопределено време.До това води управлението на комунист-популист.В понеделник ще е кошмарно.За същаление,това ще потопи и БГ.

А да поживеем до следващия понеделник, пък тогава ще видим! И нека да не плачем на чуждо гробище, а да си гледаме нашето дередже!

И какво може да стане др.понеделник? Или приемат помоща или нови избори. Икакво е нашето деридже?Който е работлив и способен е ок.Другите чакат на някой.

Ципрас не е обидил българите. А българите или да си изберат водач като него, или да си търпят мизерията!

Ципрас е като нашия Съсел. Сега като е напечено се крие зад народа си.

Нашият Съсел, Нашият Мутра, Нашата Иландска пастирка, Нашият Командир, Нашата Мадам Йес, Нашият Бо-Стан, че и Нашето Яне и останалите нашенски боклуци са несравними. Те нямат аналози в нормалните общества.

Според английската преса това си е опит на традиционния елит да унижи Гърция заради избирането на СИРИЗА.

Дали тези, които плюят гърците, си мислят, че парите, които ЕВЕНТУАЛНО няма да им отпуснат, ще ги дадат на нас? Сеирджиите да потърсят сметка на нашенските лакоми некадърници, а не да се занимават с чуждите проблеми!

Преди малко гръцкото правителство реши да обяви ЦЯЛА СЕДМИЦА БАНКОВА ВАКАНЦИЯ! Защо ли? Май, защото няма пари?!

В блиц излезе словото на Ципрас. Уникален политик. Нашата изключително проста мутра е на светлинни години от Ципрас умствено. Всъщност Гърция проблеми с ЕЦБ и МВФ няма, просто отряза еврогейските политици в мерака им да се опитват да унижат Гърция. Похвално, не като нашите йесмени. "... След пет месеца тежки преговори, нашите партньори изпратиха предложение-ултиматум на заседанието на Еврогрупата, което е насочено срещу гръцката демокрация и гръцкия народ. Ултиматум, който противоречи на основополагащите принципи и ценности на Европа. Ценностите на нашия общ европейски проект."

Нашия ако затвори банките моментално ще бъде изритан.

...В течение на преговорите неколкократно беше изискано от нас да приложим мерките от меморандума, договорен от предишните правителства, без значение, че този меморандум недвусмислено беше осъден от гръцкия народ в последните избори. Никога, дори за миг, не сме помисляли да се откажем. Или да предадем вашето доверие.

Какво те кара да мислиш, че Ципрас ще остане?

Политиците се доказват с години. Правиш прибързани изводи! Засега е харесван от хората, и е на гребена на вълната. Въпросът е дълго да се задържи!

Не бързай да казваш и да пишеш колко е велик Ципрас. Политик се гради с години. Изчакай малко.Нека да видим каква Гърция ще създаде и с какъв стандарт ще я остави.

Уникален е! За 5 месеца направи онова, което другите се мъчеха да го направят 5 години!Фалита , де! да не вземеш да помислиш, че е нещо друго, защото от километри си личи ,че лапаш всичко дето лети във въздуха!

Какво му е великото на Ципрас??? Това ,че успешно тласка страната към фалит,или това че в Гърция се наблюдава феномен присъщ за бившите соц. държави като опашки пред банкомати, бензиностанции а в скоро време сигурно ще се появят и пред супермаркетите за стоки от първа необходимост!!!

Ето защо Ципрас е едно политическо лаайно: ако някой направи референдум в циганската махала дали да ползват безплатен ток и вода и дали да получават издръжка от държавта, това ще е същият демократичен тъпизъм като демократичния референдум на това нищо с име Ципрас. Демокрацията е отговорност и интелигентно лидерство. Когато се рпевърне в мошеничество, дори да е със 100% одобрение на някой си народ, то си остава мошеничество. Научи от батя си тази работа, пък после напиши в коя посока е велик Ципрас: дали в положителна, или в отрицателна. Дано не си толкова прост, колкто изглеждаш в поста си!

"Каква е тази Европа, която използва еврото като инструмент за подчинение?" Индипендънт

Мисля че не е до еврото! Ако обща валута беше марката или франка, нямаше да е по-различно. Съгласието да си в паричен съюз те лишава от собствена парична политика!

Цитирам Индипендънт, за да предам настроенията от Албиона.

От фалита на Гърция, излизането и от Еврозоната, евентуален спад на еврото спрямо долара, би трябвало да е полезно за икономиките и износа на ЕС!

То този сценарий изглежда наложителен с или без фалит на Гърция. Трябва да се излезе от рецесията.

Безплатния обяд свърши вече! Във Вторник ще се види кон боб яде ли. Мръстни нахални гърци! То бива наглост ама такова чудо е невиждано. Държави със значително по-нисък стандарт да хранят тези хрантутници и търтеи!

Има една държава с нисък стандарт, начело на която са се намърдали едни хрантутници и търтеи, които изплюскват всичко, до което се докопат. Та едва ли тази държава може да се похвали, че може да храни чужди поданици, след като нейните мизеруват. Все пак с цената на всичко хрантутниците и търтеите помагат само на задокеанските си покровители.

Неуместно в контекста...

Този път гръците ще глътнат вода! Мноого вода! Спасяването им ще им излезе през носа. Много скъпо! Не е възможно заради Гърция да се гътне световната банкова кредитна система! Наистина, не е възможно!

Не ще глътнат. ГЛЪТНАХА вода. От утре банките са им във ваканция, а референдумчето ще си го правят в условията на фалит.

Точно, и да го правят и да не го правят, този референдум, се същото ще бъде.. Вторник ще е напълно ясно че са фалирали тотално... На Германците и сие им писна от лъжи. Гърция не са в позицията да налага искания и прочие простотии, като са на това дередже в което се намират. Чакат ги трудни години. Особено ако бъдат изхвърлени от Евросъюза- това затваряне на граници, визов режим, обмитяване на стоки, отлив на Европейски инвеститори каквито е имало до сега, ще има и голям удар и по туризма им.. Ще бъдат там където бяхме ние.. и отново ще си проличи до къде води комунизъма и социализъма- до там където има пари за харчене изработени от работливите пчелички всичко е ОК.. и когато паричките свършат, лъсва истината.. че комунистите могат само да харчат пари, но не и да ги печелят!

Давайте,давайте та да видим кой ще връща?!?

Какво става с тия новини тук? От утре банките в гърция излизат във ваканция. Толкова по спора, какво всъщност казаха от ЕЦБ.

Няма спор. От ЕЦБ не казаха нищо. Утре няма да работят банките докато се изясни положението.

Казаха си точно. Тавана остава непроменен. И за да сме точни, не утре а цялата седмица за сега ще си почиват.

ЕЦБ запазва спешната помощ за Гърция, а ето и МВФ се оказва, че също продължават да си работят с гърците: "Международният валутен фонд продължава преговорите си с гръцките власти по въпросите на кредитирането, независимо от решенията на министрите от Еврозоната в Брюксел. Това се казва в официално изявление на директора на фонда Кристин Лагард, цитирано от ТАСС."

Браво, бравооооо. Те банкерите така или иначе също са хора, и една почивка ще им дойде добре.

Българина трябва да се възползва от фалита на Гърция и да отиде масово на евтина почивка. Дали гърците ще пуснат предприятията си за едно евро както ние?!!! Много ще се радвам ако видя вилата на чехльо в Гърция да се продава на едно евро хахаха може и една драхма хааааахахахаха

си и нека да се съюзим - да не надаваме за повече от десет, иначе ще стане като аукцион на Сотби и знае ли човек докъде може да стигнат надаванията.

Браво на гръцките комунисти. буржоазните отрепки Папандреу е Караманлис гепиха милиардите, но ще ги бесят пред Акропола.

Хаха, гладна кокошка просо сънува. Ще има някой и това ще е Ципрас, освен ако дядя Путя не прати хеликоптерите с тежките картечници както за Порошенко.

Дира вместо да ме триете пуснете новината, че от утре Гърция е в банкова ваканция. Не виждам някоя българска институция да работи когато в Европа, ври и кипи и утре пак ще гледат тъпо!

Не знам, аз го пуснах инфото не са го изтрили още.

Традиционните партии виждат в Сириза проблем за собственото си оставане на власт. За това много им се иска да унижат Гърция. Да демонстрират, че това не са равноправни партньори, или дори "възрастни хора" (по Кристин). За това и преговорите се провалиха, навярно. Това е фундаментално противоречие между традиционния милиардерски елит и демократичните принципи. Защото ако успеят да се изгаврят със Сириза, ще се окаже, че изборите нямат кой знае какво значение. Имаш право да гласуваш, но ако избереш "правилните" кандидати.

До вчера се ядосвахме, че сме най-бедни в ЕС. Благодарение на Гърция можем да станем пред последни хахахха много се забавлявам :))))) Когато запада не може да си реши проблемите от алчност оргазма не на макс за мен хахахах Така или иначе каквото и да се случи с Гърция или Украйна ние по-богати няма да станем хахаха за това купонясвайте и се забавлявайте как богатите си пляскат сами шамарите мухахаха

Язък за българските миячи на чинии,и бабешки дупета във Гърция. Ще се радват на пенсия във драхми!

Решено е вече банките да не отварят врати утре.

Има нещо вярно, то всички пари отидоха в една банка, а тя вече не знае какво да прави парите. Като нищо ще пусне кепенцата за да престане да приема...

Където е текло, пак ще тече! Ще им отпуснат пари срещу "реформи"(каквото и да значи това), които гърците така и няма да направят и така до следващите траншове. Прясно напечатаните евро трябва да се въртят още докато мастилото не е засъхнало. Другата седмица ще е интересна - милиардите директно от печатницата ще заминават към гръцките банкомати.

А защо така МВФ изведнъж промени позицията си ?! Нещо действията с Меркел не са координирани. А пък и великите американски технологии супер надеждни взеха да гърмят на третата минута-Falcon 9. Нещо американците взеха да пестят пари...

нищо не е променила.

Преди ни страхуваха със ефекта на доминото докато наливаха невъзвръщаеми стотици милиарди еврота във Гръцката политическа власт! Сега пък ни страхуват със невръщането на заема на Гърция! Лицемерни и подли заемодатели!

Срещу запада трябва винаги да се подхожда с учтиво оръжие и блага дума. Оръжието на Гърция е да фалира. А ние имаме само едно оръжие, да заплашваме с излизане от ЕС. Кога ще обяви тиквата референдум за ЕС?!

Приятелю, оръжието на Гърция е да блъфира, за да не фалира. Ако фалира няма да има и една блага дума от народа. Така си мисля.

magit@abv.bg

Те гърците за 6 г. свикнаха да са мизерници. И да фалират, ще го приемат спокойно, както ние муахахаха

Цялата работа опира до това, кой ще се огъне първи. Сириза рискуват недоволство при капиталовия контрол, а ЕС рискува паника на пазарите утре. Ню Йорк Таймс пише за паникьосани хедж фондове с няколко милиарда долара инвестиции. Хубаво са се хеджирали, май.

ако тея главоци .. обидени камилчета'' дето са сложени там да правят така че да няма сътресения не направят нещо следващите два дни - пазарите ще реагират по такъв начин че загубите от споразумението с гърция на гръцки условия ще са многократно по малко от кризата която ще предизвикат кой ще им го разреши???:)

Правилно разсъждение. Но те се надяват гърците първи да се поддадат.

Да, но това би означавало провал и на Меркел / а това тя дали би го позволила/, на партията и политиката им, вероятна верижна реакция ...

Хедж фондовете винаги са били упреквани за залагания на "къси" позиции. Интересно е на какво залага Ципрас. Гърция може да излезе от ЕЗ и ЕС , а Ципрас да спечели. Кой знае ?

То си изкушение.

време е вече чиновниците в ес от всички рангове да разберат че не те командват парада и че ес е съюз на независими държав а не на техни васали и че всяка държава в ес трябва да уважава самостоятелното мнение на друга държава от същото това ес по въпроси които я касаят

+++!!

съгласен, но без да финансират безнадеждни операции.

няма да ме очуди ако в понеделник или врорник кредиторите без нито едно възражение на спешно извънредно заседание приемат гръцките искания за да каже референдума да имат ли друг изход???

имат

ами какъв???

Ще им дадът пари на гърците няма да ги оставят.Ако бяхме ние познайте какво щеше да се случи.

Няма и да разберем, да очакваш нещо различно от нашите зависими с миналото си, тъпи, но самовлюбени и безгръбначни "йесмени"??

хихихи от фонда нещо понашляпаха пратеничката и днес взе да пее друга песен от типа на ние ще помагаме явно - очебийно явно позицията на обидени камилчета на ес и фонда е вече минало батковците им дръпнаха ушичките и почнаха да смегчават приказките като преход към по щедра позиция /явно щедростта им в събота беше живо заробване:)/

Много скоро,гръцките банки ще осъмнат със по един танк Леопард пред вртатите си!И не за да ги пазят...

Какво общо има банковата система и спестяванията на гражданите вЕЗ и дълга на държавата не знам ама някои си плямпат ли плямпат... Няма да спре изплащането на пари на гражданите! Тия жабета ги ручаха преди година две и им е ясно всичко в това отношение на ЕЦБ. А ако спрат да плащат на всеки грък ще му стане ясно че всичко е злонамерено и има за цел да го ощетят, което няма да позволят да се случи ще загубят доверието на целия юг и тогава жална им майка...

Няма значение кога ше е "любовта по гръцки". Важното е, че предстои и ще бъде в огромни количества.

В момента се решава за банковата ваканция. От ЕЦБ директно намекват, че може би на гърците щяло да им трябва такава мярка. Това си е натиск - да им затворят банчиците точно преди референдума.

че ако до 30,06 Гърция не плати на МВФ,то фонда ще им изпрати предупредително писмо и ако в двуседмичен срок не последва плащане,то Гърция се обявява за неплатежоспособна.

Това значми, че еврогейовете и мошениците от валутния фонд - МВФ отново клекнаха. Значи са им дали 20 на дена, колкото да мине референдума.

Срока технически е 30 дни след падежа. Браво за кое?

Konstantin

Пич в МВФ членуват 187 страни включая всички от БРИКС, ШОС и Евразийския съюз...Ама ти откъде да ги знаеш тез неща...Китай и Русия имат по около 3%, а даже великата Венецуела има над 1%...Смехоран мамин...