ЕК предложи етичен кодекс за български депутати

В първия доклад за корупцията в ЕС комисията препоръча на България да приеме етичен кодекс за депутатите и да налага възпиращи санкции при обществените поръчки.

Обратно в новината

Коментари - ЕК предложи етичен кодекс за български депутати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не корим госпожата(кажете колко пъти тя е идвала в България?) Такива кодекси има само в България! Те са стара комунистическа отживелица, това да важи за всички останали но не и за депутатите. Обзалагам се, че това е измислено от българска глава! В Европа възпитанието им не позволява дори да си помислят, че за определен кръг хора да се измисля определен закон!!!

Какви кодекси, какви глупости сътува тая? Тя чува ли се какво говори? Червената мафия сега е на хранилката и нищо не може да я спре! Те работят по 12 часа на ден, както каза Ментата, за да завлечат повече пари, че не е ясно докога! Така, че тая да не ми се прави на много интересна, а направо да предлага този кодекс на следващите управляващи, те надявам се, ще знаят за какво става дума!

Тези господа от ЕК нещо не са в ред.Как предполагат те, че български дупутат може да бъде вкаран в рамките на някакъв кодекс, пък бил той и етичен. Това предполага най-малкото честност, достоинство, дисциплина, а къде такива качества у тях, особено в комунистите.

До другаря "АМИ СЕГА". Другарю поразмърдай се малко. Смени някоя и друга опорна точка. Хептем мързеливата заработваш червени пари. Един и същи коментар го разпространяваш няколко пъти, по различни теми. Вярно къде с име къде без име ама едно и също. Вземи поне та смени някое изречение, пообъркай малко словореда, че с това "copy" и "Paste" няма да стигнеш далеч. Със сигурност има партийни контрольори, които ще те разкрият и тогана не знам как ще се оправдаваш. Ако продължаваш така Партията ще свали политическото и финансово доверие от теб.

Какъв етичен кодекс от тези разбойници очаквате от ЕС? Вие от УМРЯЛ човек писмо да сте получавали? Комунисти,Потурчени българи и псевдо мушката са утайката така че не очаквайте нищо хубаво

БРАВО СЕСИЛИЯ, БРАВО МАЛСТРЬОМ, НО за съжаление, когато им липсват първите 7 г., и 2 КОДЕКСА няма да ги спасят от КОРУПЦИЯТА И НАЙ-ВЕЧЕ ПРОСТОТИЯТА!!! Със здраве!

Много справедлив и верен доклад.Спрете парите(еврофондовете) на мафията и ще загуби интерес към власта.

ОГЛЕДАЙТЕ СЕ БЕ!!КЪДЕ ВИДЯ МОРАЛ ТИ ТУКА!ИМА ЛИ МЯСТО ТУКА В БГ ЗА МОРАЛ!!

Независимо от всичко БСП ще победи през май-каза г-н Станишев!

Спрете им парите за крадене какъв кодекс или да се избере европейска комисия за обществените поръчки в БГ!! Думите тях не ги плашат!!

Някакъв кодекс, било ти и етичен, ли ще спре българските 240 пеевци?

Какъв етичен кодекс? Комунисти не признават култура, те нямат възпитание.

Европа се изплю в лицето на нашите политици, а те ни убеждават ,че това е нормална европейска практика...

Не стига клетвата пред българския народ, а някакъв си кодекс ще реши проблемите ??? Ние да не сме туземци?

"Два случая, в които лично е замесен експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, са посочени в доклада на Европейската комисия за корупцията. Става дума за известния на всички случай Мишо Бирата, при който Борисов предотвратява митническа проверка във фабрика, която произвежда контрабандно алкохол, и за т.нар. случай Кокинов. Така на практика Европейската комисия уличава бившия министър-председател Бойко Борисов в корупция. Очевидно Комисията се позовава на изтеклите във в. Галерия стенограми от разговорите за Мишо Бирата, както и на публикуваните за първи път в сайта link скандални разговори между бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, бившия премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, което на практика показва, че Комисията ги смята за автентични. В последните Кокинов наричаше Борисов шеф и му докладваше вътрешна информация от работата на прокуратурата и движението на някои досъдебни производства и разследвания. "

Това няма за съжаление как да стане, при положение че изобщо нямат намерение да го спазват, примерно сами си глаасуваха увеличение от 364лв. на месец, ако имаше поне един въздържал се или против да кажеш ето този съотвено ще спазва правилата ми то нито един. При Бойко това му уважавах, провиниш се и директно ти се показва вратата, иначе правилно това което искат от Европа когато има корупция да има повече мерки за затягане на дисциплината.

Какво им пука на управляващите, какво мисли Европа за корупцията в България. Сто кодекса да приемат няма да се оправи нищо в нашата държава, защото няма ред и дисциплина. Пример: във Велико Търново местният парламент почти единодушно гласува за удължаване концесията за почистване на града през следващите 5 години на скандално известната фирма Титан, същата дължи на НАП над 10 милиона данъци. Това е България!!!!

Да, това трябва да се случи! Етичен кодекс, който да ограничава политически хамелеони и компрометирани депутати - като Христо Бисеров! Както и предложенията на Плевнелиев за референдум, независимо дали го харесваме или не!

НА КОЙ МУ ТРЯБВАЛО ЕТИЧЕН КОДЕКС !? ИЗВИНИ СЕ БЕ! ИЗВИНИ СЕ БЕ! ИЗВИ...

ББ е виновен!

Етиката или моралната философия не са неща, които биха стреснали нашенските депутати, госпожа.;о) Нещо по-харт ще свърши работа, а най-харт - да им бръкнеш в джобчето или банковата сметка! Те и нашенските магистрати си имат етичен кодекс, но до ден днешен няма един от тях да го е нарушил;о) - според критериите на ВСС!

Искам финансиране от ЕС за да построя луксозен затвор.

Всяка такава акция на европейски чиновници и комисари има основна задача да затвърди илюзията, че демократичните ценности са реалност в Европа. И за да е по-убедително се налагат санкции от време на време. Но реално БСП, ДПС и Герб не се страхуват от такива акции. Защото първо глобите не им излизат сметките в чужбина , а от джоба на данъкоплатеца. И второ те коват закони в полза на западните фирми и монополи. Така че не очаквайте да се трогнат от подобни забележки, дори и привидно да са с по-рязък тон. Губещи сме единствено данъкоплатците. Защото нямаме механизми за ефективен контрол над политиците. Което предполага корупция, а това пък диктатура на олигархията. От което ЕС имат изгода. А да не забравяме и изборите за европарламент през май, така че ще се активират с популистките мерки и демонстрация на демократичност.

Това е заради управлението на Герб. Те докараха корупцията в Б-я. Този етичен кодекс не се отнася до БСП-ДПС. Техните депутати са чисти и пример за подражание. Най-вече Бисеров.

вие от ес сте наи-голямата мафия, след като постоянно тръбите че имаме корупция защо тогава продължавате да давате пари от еврофондовете, защото заедно си ги делите след това нали.........тук няма корупця тук това е нормалното...........

jingiby

Разбира ли свиня от кладенчова вода?

ЕК определено не разбира и не знае нищо за корупционните практики във властта.

Този Бойко е платил и на Европейската комисия, за да докара облаци над безоблачното небе на управлението, на (може би) най-доброто правителство на прехода!

само да та питам за какъв преход говориш и после да ми изясниш в кое са наи-добри, в популизъм да, във лъжи да, в кражби да.............

Аз да говоря? Никогиш. Цитирах изказването на един небезизвестен български "политик".

Абе що се излагат тия от Европата, кво толко е станало, малко попритиснах и бутнах на Орешарчето и тук-там да опрайм хазарта и тва онва, а тия се разквичаха веднага!

е щом само препоръчва ,а не заповядва,ще си остане само препоръка

Такъв кодекс ще преобърне с главата надолу представите на червенотиквеничетата от БСП и ДПС. Дали ще могат да смелят това което им казват или пак ще го разберат по своя неповторим начин.

А дали ГЕРБ ще могат да смелят това което им казват или пак ще го разберат по своя неповторим начин след необходимата за целта команда от Банкя?

Сега коментирам Орешарски ООД. Герб по-нататък.

глупусти в бг нема такава корупзя както в средиземноморските страни. но понеже сме черната овза на еу за това ни сочат прасрт. живея повече от 10 год. в такава страна и вече и знам долните номера. много са фалсчиви и лиземерни.

щом не живееш тук,нищо не знаеш

не ме плашете такмо мислех тази година да се прибирам в бг.

Като видя толкова грамотен коментар, някак си ми се види безсмислен, независимо колко правдив е.

Етика и български депутати, няма такова нещо.

Поредният шамар. Те ги плюят, а нашите го отчитат, като освежителна росица. И това нашите гьотферени ще го го считат за насърчително погалване от ЕК. Хубаво би било ние да им напишев Етичния кодекс, а те да го гласуват поименно и да се предава по БНТ и БНР,като гласуването да е в събота или неделя, та народа да може да гледа сеир. Тогава ще цъфнат и "мишките" и "ибрикчиите" и всякакви други послушковци и блюдолизци, зависими и независими, демократи и не толкова демократи т.н. Ако това не стане, ще имаме етичен кодекс точто такъв какъвто ни се предлага като нов избирателен.

Отново г-да ПУЛИТИЦИ ви показаха ЧЕРВЕН КАРТОН.

АМАН!!! Да,така е.... Ама точно те да го предлагат... За който не знае,администрацията на Е.С. е единственото учреждение,което увеличава бюджета си(по време на криза)всяка година!!Говоря за АДМИНИСТРАТИВНИЯ бюджет!!! Освен това,защо не предлагат същото за Гърция с 360те милиарда дългове-където е известно че са ги гушнали политиците?? По две причини! 1)Гръцките политици,обраха парите заедно с тях.... 2)Не можеш да предложиш такова нещо,на една държава с 1700 танка,350 изтребители и 75 бойни кораба-всички последно поколение,нали?? Особено,когато ги купува от теб.... Така че за още един път БЪЛГАРИТЕ са най черните обце.....Трябва дейност да регистрираме батка......

Какъв морал, какъв кодекс, какви 5 лв? Резнете им кинтите и всичко ще си дойде на мястото! Но явно, от тия кинти и високо моралните европейци гушкат и не им изнася.

Е,да ама трябва да замажат очите на"говедата"нали?? Моите,твоите.......

Ехото от излагацията на сем.Станишеви дълго ще ехти "от урва на урва и от век на век".....

Европейската комисия отбелязва, че корупцията в България продължава да се шири, въпреки че борбата с нея отдавна е обявена за приоритет. Приоритет е борбата, но не и преборването на корупцията. Важното да обещават партиите на всеки 4 години че ще я борят. И тогава пада голяма борба , голямо нещо в свободния стил.

Дами и господа от Европейската комисия, ние от юни всяка вечер им го предлагаме, ама те не го искат! Предложете им нещо друго, например ОСТАВКА!

Как е възможно това?! Съсела, бея и злодея и останалите маймуни от техния сой са толкова честни и почтени, каква излагация за ЕК, протестираме!

Това е ужасен, оглушителен плесник за българската политическа класа, тъй като недвусмислено я изобличава в корупция. Ето ги последствията от ПР проектите на Моника за хиляди евро, осигурени благодарение позицията на Станишев. Заради тяхната безогледна алчност на цяла Европа стана ясно, че в БГ политиците са нагли морални инвалиди.

ЕК, ако предложи нещо в кеш, брой или на ръка на сегашните депутати, те евентуално може и да го приемат, ама етичен кодекс на тех им не требва...., щото нема да се спазва

Етичен кодекс за БГ депутати? Това е въздух под налягане. Необходим е наказателен кодекс за тия мръсници.

точно!

А пък председател на комисията за корупция е Волен... И колко корупция разкри досега? Едно кило фъстъци изяли едни на някакъв полет...