Ердоган: Връщам смъртното наказание, ако парламентът реши

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ако парламентът вземе решение за връщане на смъртното наказание, той ще го подпише като закон, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Връщам смъртното наказание, ако парламентът реши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде е евроатлантика Местан, бе??? За сваления руски самолет първи в света се изказа, а сега мълчи, скрил се е. Трябва да излезе да защити Ердоган, за да чуе целият свят, че не е евроатлантик. Или да излезе да помоли поне Ердоган да размисли за не се отклонява от евроатлантизма и европейския път с това смъртно наказание. Тогава може и да му повярваме, да регистрират ДОСТ. Доста, достаааааа, доста дупе трябва за това.

Де е Хафсъз ага да обясни за правата на братята му турци? То не може така. Това са 50 хиляди безработни, застрашени. ВЕДНАГА ДА ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ В ТУРЦИЯ ЗА ОСНОВАВАНЕ НА ДОСТ. ТАМ го чакат братята му, нарушени са правата им. Сигурно е много разгневен за засегнатите им свободи и достойнство. Ще му запазим час за митинг на пл. Таксим. Двамката с Местан ще говорят на мегафон.

Смъртно наказание за изверги и серийни убийци да. Но за политически сметки твърдо не. Този малоумник ще изтреби елита на Турция.

вече. Няма да го обявят по новините.

Евакуират десетки хиляди хора от Лувъра.Задеиствана е една от противопожарните системи на музея която е свързана със вентилацията и въздуха в помещенията и е изключително вредна и опасна при продължително вдишване

Голям майтап ще падне да върнат смъртното наказание и първият който го отнесе да е Ердоганчо. Голям кеф ще е.

Това е началото на края на Турция. Но това не е лоша новина. Следват наште турци да бъдат "цивилизовани".

"тройката" като висш съдебен орган!Измислено е преди него.

По-лош сатрап от Сталин и Хитлер.

"Кой каквото прави, за себе си го прави"!

Колко много злоба и смърт в един държавен глава.

кат гледам какви анадоски лингури са зад султана на фотото.......

В държавите, в които е забранено смъртното наказание за правната система, то, с привилегия се ползва от паралелните на правовия ред структури. С други думи, за убийство, ще те възмездят с живот. Но за невърнат дълг, може да отлетят в отвъдното и длъжникът, и родата му. Ако случайно изпълнителят на гюмето бъде засечен, чака го живот по гръб в стая с телевизор и интернет.

Турция е демократична ислямска държава .

Ердо, съдбата обича да си парви шеги! Да не увикнеш първи на въжето след като върнеш смъртното наказание. Не ти го пожелавам, но е желателно.

ЕРДОГАН - НАШИЯ КУМИР И ЛЮБИМЕЦ , ДЕЙСТВА - И НИЕ НЯМА ДА ЗАКЪСНЕЕМ............................................... НО ДА ИЗЧАКАМЕ РЕГИСТРАЦИЯТА НА ,,ДОСТ"И ЗАПОЧВАМЕ ---------------------------------------------------------------------------------ДОСЕГА Е АРЕСТУВАЛ НАД 20 - 30 000 С КОЕТО НАДМИНАВА С ДОСТА ,КАДАФИ , САДАМ И ГОНИ СТАЛИН И ХИТЛЕР - ТАКА ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ КРИЕ В ЗЕМЛЯНКИ ОТ КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗВАДЕН И ТОЙ И ОБЕЗГЛАВЕН .............МЕСТАН ДА СИ НАМЕРИ ДРУГО ПОСОЛСТВО

Бе,дупедавец!...

Това е резултат на военната намеса в живота на Близкия Изток. Кадафи излезе прав. Казваше, че Либия пази Запада от тероризъм

abasador

виж сега, уважаеми Ердоган, ти върна страната си най-малко 100 години назад, дали ще върнеш смъртното наказание или не не е толкова важно (за историята на Турция), по-важно е това което всички знаем, което и ти много добре знаеш, че времето ти изтича, преброено е. Въпроса не е как, а кога? Лек ден.

Следващият преврат ще бъде от снайперист или от гвардеец с нож.

ЯВНО Е РЕШИЛ ДА СЛЕДВА И ИМИТИРА СВОИТЕ КОЛЕГИ ИСЛЯМИСКИ КОЛЕГИ, ОТ ЛИБИЯ, ЕГИПЕТ, ИРАК, И Т.Н. НО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КАТО ТЯХ

:)Супер,май големите играци на политическата сцена ще изчакат Ердоган да върне смъртното наказание,(и след примерно десетата екзекуция,ще му спретнат успешен преврат,ще го обесет по неговите правила) и чак след като са приключили с него ,ще върнат демокрацията

хелзинския комитет да се намеси

Ердогана има доста общи черти (дори и външни, лицеви) с Хитлер. А и неведнъж е възхвалявал хитлеристка германия като пример за ефективно управление...

повече прилича на садам

dobrin

и хитлер е зипитвал особени чувства спрямо турците...като се сетят за виена мозе и още да се подмокрят...

Тоя май ще свърши, като Мусолини!

като чаушеску

А твоето е отдавна подписано, ислямски фашисте. Дори и място ти в казана при дяволите е резервирано.

Това е смело и решително изказване от ерата на ПАРАПИТЕКА И ДРИОПИТЕКА.... Аз съм многу миролюбив, ма само кат съ ядосам и ша ги избия до крак!

Не може да ги съди по закон измислен след извършване на престъплението!!!!!! Точно това е "тероризъм"!!!!!!! Утре някой като него, може да въведе смъртно наказание и за плюещите по улиците?????????........и да ги обеси затова, че са плюли преди 1 година!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За няколко дни Ердоган направи реформи в армията, полицията и съдебната система. При друга ситуация биха му трябвали поне 10 години.

Не съм туркофил,заради 5-вековното робство,но съм съгласна с думите на Ердоган :Защо да ги храним в затвора"-като имам предвид всички жестоки убийци,садисти,изнасилвачи на деца и бабички и др.подобни изроди! Аз съм "ЗА"! Да видите няма ли да има ред в държавата ни.

Въпросът е, че тези "реформи" водят към еднолична власт. Не е ясно как съдиите са участвали в преврата. Може ли за един ден да бъдат арестувани хиляди, ако не е имало готови списъци? Защо превратажиите не се показаха по телевизията и не се обърнаха към народа? Защо същите тези не арестуваха нито един от висшето ръководство на държавата? Ердоган е знаел какво ще става. Единият вариант е службите да са си свършили блестящо работата, а има ли друг? Има много други въпроси без отговори.

Не съм ЕВРО-САЩО-РУСО-ТУРКО-МАКЕДОНО нито фен, фил, но не съм и фоб. Горното се отняся за всички държави от the whole world. Отговарям на въпроса ти: Не. Няма да има ред в държавата, заради въведено смърно наказание! Убиецът, смята, че няма да го хванат. Хванат ли го, вече е друго... Осъден на доживотна... иска само 3 неща: 1. Да го оправдаят поради некадърност на обвинението или собствената му защита в съда. 2. Да бъде обявен за невменяем и след малко хапчета, лудница, някоя право-защитна орг., да бъде на свобода. 3. Ако горните 2 не стават, то иска да е болен и вечно да лежи в клиника. Ако и последното не става- той иска да умре. Защо мислиш, че доживотната присъда без замяна е лека присъда? Спрод мен даже не е хуманна :) По-добре да те изведат на разходка.... и... Заб. Има проблем. Днес тук чета, че Ердоган щял да съди 9000 души от образованието.... Те пък какво му направиха? С картечници ли бяха или не учат децата на правилното Ердогану екбер?

Не си туркофил,но си съгласна с Ердоган.Тогава аз казвам,че ти без да те познавам си искала да изнасилиш моят мололетен син-ти по кой закон ще искаш да те съдят ?На Ердоган или европейските

Реджеп Тайип Ердоган заяви, че AKO ???? парламентът вземе решение за връщане на смъртното наказание, той ще го подпише като закон.

А парламента на Турция, дали ще вземе друго решение?.I

Защо само се пените и упражнявате на тази тема. Няма никакво значение дали има и ли не смъртно наказание. След като са в затвора и колкото години да бъдат осъдени,бъдете сигурни,че няма да ги преживеят. Падане от високо,задавяне с храна,простуда,"опит за бягство" и т.н. след което следва смърт за затворника.Така,че няма дълго да преживеят и да се радват на късмета,че са отървали смъртната присъда.

Има голямо значение. Ако приеме смъртното наказания, Турция съвсем легитимно ще бъде изхвърлена от цивилизования свят.

Да, но ако след 3 месеца хамерите направят "ПРАВИЛНИЯ" преврат, може да станат везири!!!!:)

КОЙТО БИ МОГЪЛ ДА ИЗВЪРШИ РЕФОРМАТА В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА! ПОСОЧЕТЕ МИ НЯКОЙ ДРУГ АКО МОЖЕТЕ!

ИДЕЯТА НЕ Е ХИЧ ЛОША , ДА ЗНАИШ, НАПРАВО Е В ДЕСЕТКАТА

"Да" на смъртното наказание и в България!

Ехо, ти да не страдаш от раздвоение на личността? Или... пази Боже, нещо по-тежко, шизофрения, биполярно разстройство? А кажи сега на кого да вярваме: 1) На "гей-атлантиците" ли, към които спадаме и ние, или 2) На евразийците, към които се числят и Путин, и напоследък както виждаме и Ердоган? Путин+Ердоган=Вечна дружба! Щом си против Ердоган, няма как да подкрепяш и Путин, не мислиш ли? Защото Путин е на страната на Ердоган. А феновете на Ердоган се видяха много ясно: Всички те се обявяват против "гей-атлантиците" - казват че НАТО е виновно за военния преврат и вече искат Турция да излезе от НАТО. А Кери намекна, че това може лесно да стане!

ЗАБЕЛЕЖКА: Коментарът ми беше адресиран до: 19.07.2016 11:54 (Оляхте се бе!).

Не казвам, че е постановка, ама ако все пак събитието е било постановка ... Дали това не е била целта? Да се въведе смъртно наказание? Пък ние да си мислим, че е заради арестуваните по списък. Дали е театър и каква е целта Мосад ще каже след година-две. Ние сега само си чешем клавиатурите.

САЩ са световно признати, че са най-демократичната страна в света! Но, в САЩ има по закон Смъртно наказание в много от щатите! Турция ще върне в Наказателният си кодекс смъртното наказание и никой не може да и каже нищо. Ще се крият зад широкият гръб на САЩ. А, САЩ щат, не щат ще я защитят, че са демократична страна, въпреки ползването на смъртно наказание! Толкова е логично. ЕС няма да има думата, САЩ са важните!

Значи да започна с това, че съм американофил. Бил съм в Америка, харесва ми Америка, изобщо смятам че Америка е една от най-големите демокрации в света. Наред с това обаче искам дебело да подчертая, че аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ смъртното наказание, било то и в такава "свръхдемократична" държава като Америка (САЩ де). Така че това че ми харесват Щатите като държава съвсем не означава че съм съгласен със всичко ставащо там. По-скоро бих казал, че има много неща които изобщо не харесвам и не одобрявам и слава Богу че не сме ги възприели и ние каквито сме папагали! Та значи, освен смъртното наказание, друго нещо което ама хич не ми харесва е режимът на притежание и използване на огнестрелните оръжия. На Америка не и трябва война, защото американците са постоянно във война помежду си. И куп други неща не харесвам, например учудих се ние българите колко много повече култура и история имаме... е имаме, ама за какво ни е като не я тачим? Американците ти показват къща на 100 години и ти разказват историята на къщата, кой генерал живял в нея, с какво била свързана... Ние ако отидем в Копривщица освен да си спомним най-яката кръчма друго мъчно ще запомним, камо ли да разкажем. Е, има и изключения. Все още.

Учил си, ходил си, колкото да ти се обърка акъла. Американската демокрация е постигната с Колт, Смит енд Уесън и други. Демокрация е възможна само при въоръжен народ.

Да запитам: Ако смъртното наказание е мерило за хуманност и демократичност, световния полицай, съдия и изпълнител САЩ къв го играе? И какъв пример дава на малките деца??

Вече написах мнение по темата, но да кажа пак: Няма идеална държава. Най-малкото идеал за подражание е САЩ. Затова съм категорично против смъртното наказание. Прав си, най-хуманно отношение имат скандинавските държави, Швеция, Дания и Норвегия. Там отдавна нямат смъртно наказание, а и самите им затвори са организирани като хотели! Темата е дълга и за сравнение мога да ти кажа че американските затвори са далече от понятията за хуманност. Гледал съм даже много интересен документален филм: Журналистка влиза доброволно в затвора, минава всички процедури през което време я снимат и тя споделя как се чувства. Е, ужасно е. И унизително в същото време. За сравнение и в заключение мога обаче да кажа, че ние в България пък сме столетия назад от САЩ - там в американските затвори поне не използват кофа за тоалетна. Имат си истинска. Понятно, товарищ?

Ердоган: Връщам смъртното наказание, ако парламентът реши По улиците на Истанбул, се чуваше само аллах акбар, а това е арабски израз.В Турция нещата отиват към пълна ислямизация.

да не стане така, че първи да направиш сефтето....

В момента в Европа и по света може да се направи едно условно, но доста явно и валидно разделение на хората, на всички хора: ЕДНИ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ (И СЕ ПОЛЗВАТ) ОТ ВСИЧКИ ПОСТИЖЕНИЯ НА 21 ВЕК, И ДРУГИ, КОИТО ЖИВЕТ ОЩЕ В 20, ЧЕ ДАЖЕ И В 19 И 18 ВЕК! И няма и не може да има ПЪЛНА ИЛИ ДОСТАТЪЧНО ДОБРА ПОНОСИМОСТ И "СЪВМЕСТИМОСТ", ЗАЕДНОСТ И ЕДНО ОБЩЕСТВО И СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ МЕЖДУ ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ! Това е простата, лаконична и много неприятна и неприлична истина, накратко и съвсем опростено казано! Някой наистина ли сериозно си мисли, че например швейцарците, КОИТО НАСКОРО ПРАВИХА РЕФЕРЕНДУМ ДОРИ И А ТОВА В КАКВИ ИНВЕСТИЦИОННИ ИНСТРУМЕНТИ ДА СИ ДЪРЖИ ДЪРЖАВАТА ИМ РЕЗЕРВИТЕ, В КОИ И КАКВИ ЦЕННИ КНИЖА, И ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ ГАРАНТИРАНИ ПОНЕ ПО 800 ЕВРО НА ВСЕКИ В ШВЕЙЦАРТИЯ... И ДА КАЖЕМ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ, КОИТО СЕ РАДВАТ ОТ ТЕАТЪРА НА ЕРДОГАН, ТЪЛПИТЕ РАДВАЩИ СЕ И ПРАЗНУВАЩИ ПО УЛИЦИТЕ НА ТУРЦИЯ?!? Че може да живеят заедно, да са в една общност, в един съюз, например ЕС!?!?!?!?! АЗ НЕ МИСЛЯ - НЕ ПОНЕ ПРИ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА НЕЩАТА И УСТРОЙСТВО НА СВЕТА У УПРАВЛЕНИЕТО МУ! Или както сме коментирали и за България - има, и то не малко групи ЧОВЕКОПОДОБНИ, които не се съобразяват с никакви правила, закони и норми, изглеждат като нас и като хора, НО НЕ СА СЪВСЕМ! И НИКОЙ ОТ ХОРАТА, ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА, ОТ НАС, НЕ ИСКА ДА ИМА НИЩО ОБЩО С ПОДОБНИ СЪЩЕСТВА И ТВАРИ, НИЩО ЧЕ ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО И УПОРИТО НАПИРАТ!!! Защото така те съществуват, и точно там ги искат онези, КОИТО ГИ СЪЗДАВАТ И ОБГРИЖВАТ ЗА ЦЕЛИТЕ СИ! Тъжно и жалко, но истина! Това е положението! И го видяхме и виждмае се убеждаваме отново и отново, и в Русия, и в Гърция и в Англия с референдумите им, и в България, и сега - в Турция!

Педераст сърби ли те гъза има достатъчно снимки на убити полицаи хомик и нито една на убит укроп в крим. Ти си един токсикиран дебил и наркоман.Главната улица във Вашингтон е Pennsylvania Avenue. Тя свързва Белия дом с Капитолия

"Ердоган заяви, че ще построи казарми в центъра на Истанбул (Видео) 19.07.2016 11:20; 24 часа онлайн 6236; 0; Снимка: Ройтерс Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще поднови плановете на строеж на мястото на истанбулския парк Гези, което предизвика противоправителствени протести през 2013 г. Той заяви, че проваленият опит за преврат няма да спре строителните проекти, пише The Indian Express. С божията воля първо ще построим отново историческите казарми в Таксим, дори и да не се хареса на някои, заяви Ердоган пред резиденцията си в Истанбул." ================ Да са им честити на радващите се турци НОВИТЕ КАЗАРМИ В ЦЕНТЪРА НА ИСТАНБУЛ!!!

Казарми викаш.....За настаняване на башибозука и еничарите а....Находчиво постъпва Ердоган..Нали ще става вече Султан Пердоган на Туркестан...

Ако радващите се по улиците турци, които излезнаха за да защители ДЕМОКРАЦИЯТА в лицето на ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯ ОТ ТЯХ ДИКТАТОР ЕРДОГАН са победили и Ердоган арестува хиляди и десетки хиляди съзаклятници и противници на демокрацият наистина, и се саморазправя тях, ТО ТОГАВА ЗА КАКВО, ЗАЩО И ПРОТИВ КОГО СА МУ КАЗАРМИ И АРМИЯ, И ТО В ЦЕНТЪРА НА ИСТАНБУЛ? За како точно се готви, И СРЕЩУ КОГО ВЪЗНАМЕРЯВА ДА ГИ ИЗПОЛЗВА ТОЗИ ДИКТАТОР ТЕЗИ ВОЙНИЧЕТА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА? Интересно защо никой от празнуващите кухи лейки и лумпени по улиците на Турдция в момента не се замисли нафд този съвсем прост и логичен върпос? След като всички противници на демокрацията и злодеи, врагове на Ердоган са арестувани и дори се готви да ги избие, ТО ЗАЩО СА МУ НОВИ КАЗАРМИ И ВОЙСКИ, И ТО В ЦЕНТЪРА НА ИСТАНБУЛ?!?!? Нали говори за конспиратори, а не за масови негодувания и съпротива на народа срещу него? Защо му е войска, като има полиция?!?!?! АМИ ОТГОВОРЪТ Е МНОГО ПРОСТ - ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА ДИКТАТУРА, КОЯТО СЕ ГОТВИ ДА Е КЪРВАВА, И ТОЗИ БЯГА ПРЕД ВЯТЪРА, ПОЗНАВАЙКИ СЕ ОТЛИЧНИ, КАКТО И НАМЕРЕНИЯТА СИ, И СЪОТВЕТНО КАКВА ЩЕ Е РЕАКЦИЯТА НА ИЗЛЪГАНИТЕ И ЗАБЛУДЕНИТЕ!!!

Превратът е само оправдание, както се вижда още преди 3 години е имал мерак да строи казармите. Може би още тогава е имал разни планове, които сега започва да осъществява.

не се пише и говори "НА предвид". ПИШЕ СЕ САМО "ПРЕДВИД" . "ТОВА ИМАШЕ ПРЕДВИД"

Целта е постигната ,тотално заличаване на името Кемал ,това е минало ,сега съм "АЗ"...,но когато турците ще се събудят ще бъде късно!!!

Главната улица във Вашингтон е Pennsylvania Avenue. Тя свързва Белия дом с Капитолия. Май това имаше на предвид Ердоган.

нещат светските хора исляма и орките от анадола. Нещат забрадки, шалвари, фесове и потури и ако не сега ... друг път. Бай Кемал се е обърнал в гроба.:))))

Умен е Ердоган! Видя, че ЕС, нито ще даде безвизов достъп за Турците, нито ще ги пусне да станат в обозримо бъдеще членове на ЕС! По- разумният му ход е да ангажира турското общество с принципи, които са в голямо противоречие с Европейските ценности. Връщането на Смъртната присъда по искане на обществото в Турция ще му измие ръцете напълно и никой няма да може да го обвинява, че той носи вина за лошото си управление и не влизат в ЕС, и не получават визи! Обществото и парламента ще са тези, които са направили това!

"И най-умният си е малко прост!" "Човек, колкото и да е умен, и колкото и дълго и успешно да успява да лъже и заблуждава хората, много хора или всички хора, ИДВА ДЕН И СИ НАМИРА МАЙСТОРА!!!" "Не можеш да лъжеш всички вечно!" Народни приказки и мъдрост!

Поговорките са си поговорки, ама на Ердоан всички номера му минават пред народа в Турция, та дори и пред шефовете ни в Брюксел!

Защо Митов забрани на Надка да говори ? отговора е много прост преврата през цялото време е бил контролиран от САЩ и Нато ,затворили са устата на надка като турска тъща да не би да изрече някоя щуротия Следите водят към Пенсилвания ,вашингтон Белият дом

Кои следи бе, тъпак? Като Ердоган съобщава за много убити в този цирк, ЗАЩО НЯМА НИТО ЕДНА СНИМКА НА УБИТ, както при тези във Франция например? Защо н стана ясно името дори и на един убит, и как и къде е станало, КОЙ ГО Е УБИЛ КОНКРЕТНО, зашо няма снимков материал, при положение, че се говори за мног оубити и то на улиците, при десетки и стотици хиляди хора, с телефони и камери и много други кадри, НО НЕ И НА УБИТИ!!! Нали говориш за следи, обясни ни за тези "СЛЕДИ"!

Митов е американски парашутист на важен Министерски пост у нас! Той и респективно нашите дипломати, не могат да вземат никакво отношение, преди такова ясно да е взето в САЩ! САЩ, нещо топуркат по въпроса и политиците м се изказват виевато, говорейки за демокрация в Турция, каквато и за врабците там е ясно, че няма! Какво да каже Надето! Като се изкажат по ясно Американците, тогава и Митов, и тя ще се разприказват!

Извадка от СИ Ен Ен Турският президент Реджеп Ердоган отказа да изключи възможността за връщане на смъртното наказание за хилядите хора, арестувани след неуспешния военен преврат, съобщи Си Ен Ен."Съвсем ясно е, че е извършено престъпление - измяна", каза президентът Ердоган, говорейки чрез преводача си в ексклузивно интервю за Беки Андерсън от Си Ен Ен, дадено в президентския му дворец в Истанбул, Турция. "Но, разбира се, ще има решение на парламента какво действие да бъде предприето под формата на конституционна мярка, така че лидерите ще трябва да се съберат заедно и да го обсъдят и ако се съгласят да го обсъдят, след това аз като президент ще одобря всяко решение, което излезе от парламента", обеща Ердоган. Коментирайки призивите на хиляди хора в родината му за смъртни присъди на превратаджиите, Ердоган каза: "Защо трябва да ги държа и да ги храня в затворите през следващите години? Така говорят хората. Те искат бърз край, защото загубиха близки, загубиха съседи, загубиха деца... те страдат, така че хората са много чувствителни и трябва да действаме много благоразумно".

МАНИПУЛАТОР е той!

Няма нужда може без съд и присъда има примери много особено в Сащ. ТАМ РЕДОВНО СИ ТРЕПЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИТЕ КАТО ГИ НАРИЧАТ ТЕРОРИСТИ или ги затварят в гуантанамо. Например при опит за бягство . Скоро очаквайте преврат и в Америка не остана много време

След този цирк ,така наречен преврат , турците ще изтрезнеят ,но ще бъде късно...,ислямът ще е официалната форма на управление ,това е краят на светска Турция ,жалко ...!

Жалко, че не си се забавил още 10 минути, Ердоган! Много жалко!Сега нямаше да гледаме и слушаме всичко това, с което ни баламосваш . Едва ли щяха да те застрелят веднага и с това да се приключи. Другата страна не е като теб, определено! Освен това е ясно, че всичко е само един театър, в който народът ти е само една невинна жертва.

Стига с това място в Европа. Сякаш преди ЕС не е имало живот. Да, единна Европа звучи прекрасно, но явно управлението на тази мега-структура е неефективно щом като Европа тъне в рецесия и по-умните започнаха да напускат потъващото корито.

Турците ще поддържат Ердоган, докато турската икономика работи. Ако дойде кризата и при тях, ще му обърнат гръб. В момента благодарение на очевидно адекватната политика на правителството Турция е икономически хегемон на Балканите, да не кажа и в Югоизточна Европа въобще, а ние сме на дъното на мизерията. Не знам защо все гледаме в чуждите копанки и като няма с какво да се похвалим го удряме на злорадство, обиди, ирония и избиване на стари комплекси.

Турция запали своя "Райхстаг", пичове. Останалото го знаем.

Нали? Нищо ново под слънцето - някой запалва Райхстага си, друг, за да бетонира властта си, арестува, праща в сибирските лагери своите генерали, лекари, журналисти и учени, измъчва и разстрелва, друг се разправя с интелигенцията и си организира преврат, за да стигне до цялата еднолична власт, посредством терор...Така се прави, още от времето на Нерон. Нищо ново - само припомняне на позабравено старо, незабравеният ламтеж за власт, пари, власт и пак власт! Справка:Сталин, Хитлер и ..продължението им...

Аз виждам края на Ердоган като този на Садам Хюсеин, на Кадафи, на Милощевич...като при Хитлер и Сталин. Въпросът е след колко жертви, мъки и страдания на невинни хора ще стане това.

А числата от тотото, виждаш ли ги?

Не, но видам неграмотни и прости лумпени, задаващи тъпи и отклоняващи темата и дискусията въпроси.