Посланиците от ЕС приеха предложенията на Белгия за СЕТА

Посланиците от ЕС са одобрили представените от Белгия промени по търговското споразумение с Канада, съобщиха източници от Съвета, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Посланиците от ЕС приеха предложенията на Белгия за СЕТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лявата фракция в бундестага днес е подала иск до конституционния съд за предотвратяване подписването на СЕТА, тъй като считат,че не са спазени условията за уточняване на предпазните клаузи за Германия. Защо ли си мисля,че този "спешен иск" както го наричат, ща бъде отхвърлен...също така спешно....

ха-ха

Защо не написахте какви са били исканията?

много завоалирано се говори за допълнителното споразумение с Канада. Създава се впечатлението, че новите клаузи ползват и останалите страни, но май не е така. Предстаот обаче още етапи по процедурата, вкл. одобрението от европейския парламент.Там има доста противници на СЕТА, но все едно-едва ли ще успеят... В.вс.съобщения обаче се говори за часове! "В най-бързия случай всичко това ще стане за часове". Това бързане показва само едно-страхът на Канада нещата да не се закучат отново и оттук-очевадният факт, че ПОЛЗИТЕ от договора ще са едностранни!

Lassie come home -само с това мога да те поздравя за съжаление в най-мрачния ден за Европа и Света.

Дръжте се здраво -след завоя пътя свършва.Не ми остава друго освен да съм твърдо за излизане от ЕС.

да излезем от ЕС, ратифицираният договор си остава, тъй като тогава само ние сме страна по него, а не целият ЕС, както е в момента./макар и с по-благоприятни клаузи за някои по-равни/.

От ДВЕ ТРЕТИ МНОЗИНСТВО от Българския и останалите парламенти на страните членки на ЕС. Само от продажниците в ЕК на ЕП. Очевадно се стремят да избегнат разглеждането от местните парламенти на страните членки!

Излизай, щом искаш. Помийната яма Рашка явно те влече. Чемодан, вокзал, Москва/или Сибир/.

Сбогом Европа! Планът явно успя. Семитите ще завладеят древния континент, съзгаъел на човешкия прогрес, история, наука и цивилизация. Сега ще се превърне в Содом и Гомор. Първо едните семити - арабите нахлуха необезпокоявани тук, сега другите семити - евреите ще унищожат бялата раса. И двете неща станаха по собствена покана на същата бяла раса! Дърпайте шалтера. Само пнаивниците могат да си мислят че СЕТА и ТТИП са "договори", още повече икономически!

Канадците са искали да се премахнат така наречените Арбитражни Съдилища, но точно ЕК е била против това. Валонският министерпрезидент Паул Магнете е посочил това в интервю за небезизвестният френски вестник Liberation Самата Европейска Комисиа и в личност Жан Клод Юнкер копае гроб на Европейските народи. МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА ОСТАВИ ЦИТАТА! Die wichtigste und wenn sie stimmt bisher nicht bekannte Aussage des wallonischen Ministerpräsidenten Magnette gegenüber Jean Quatremer von Libération betraf die in Ceta vorgesehenen Spezialgerichte für Investoren: Les Canadiens sont-ils prêts à revoir ce mécanisme ? Le Canada est extrêmement vigilant sur cet aspect, car ils ont été les premières victimes de lAlena [Accord de libre-échange nord-américain] qui instaurait un tel mécanisme. Il est donc daccord avec nous. En réalité, cest un débat purement interne à lUnion. (Alena ist die französische Abkürzung für den nordatlantischen Freihandelsabkommen Nafta.) Auf Deutsch: Die Kanadier, mit denen Magnette sehr zum Missfallen der Kommission und der hiesigen Medien die Frechheit hatte, direkt zu reden, hängen überhaupt nicht an den Spezialgerichten für Investoren, die den Wallonen (und vermutlich einer Mehrheit der europäischen Bürger) ein Dorn im Auge sind. Es sind die EU-Kommission und ihre Alliierten unter den europäischen Regierungen, die hierauf beharren.

ще изгуби много от това споразумение. както и Европа като цяло .500млн пазар срещу 35млн. защо се набутваме не мога да разбера. едни лобисти извъртяха целия ЕС.

личи от всякъде че единствено Канада има полза от това споразумение. Европейците сами са закопават.Има нещо което не се казва и това че всичко е тайно и прибързано е още по притеснително

Стга си ревал бе . След няколко месеца ще подпищат и със САЩ и тогава ще има още 350 мил. пазар ама ти пак ще намериш да ревеш като Путин

белгииците са мошеници! те са сред инициаторите на това споразумение! а играят мръсен театър за пред наивната популация от източна европа!!!

Герберския боколизец се обади

СИ НЕЧИЙ"ЛИЗЕЦ" ЗА ДА ИМАШ МНЕНИЕ!!!СКРИЙ СЕ!!!В ТАЗИ ДРЪЖАВА ИМА МНОГО ХОРА,КОИТО ВСЕ ОЩЕ ИСКАТ ДА МИСЛЯТ САМОСТОЯТЕЛНО!!!ВСЯКО НЕЩО,КОЕТО СЕ ПРАВИ НА ТЪМНО И НАБЪРЗО,ПОРАЖДА ОСНОВАТЕЛНИ ВЪПРОСИ!!!

Очевидно СЕТА, в някои съществени свои части, противоречи на националните конституции и законодателства на държавите членки!Всички министри и депутати от ЕС, са се заклели да спазват Конституцията и законите!Тогава защо одобряват СЕТА и чии интереси изразяват-на гражданите които са ги избрали или нечии други!

Я дай пример за противоречие с българската конституция. понеже казваш "очевидно", дай пример.

искат отмяна на текста за забрана продажбата на земеделска земя! То и сега този текст се заобикаля, но те искат БЕЗУСЛОВЕН ПАЗАР НА ЗЕМЯТА!

Функциите на Парламента на всяка една от държавите.

Всички говорят за споразумение, но никой не знае какво съдържа то. Никой не е питал европейските граждани съгласни ли са с това споразумение. ОСТАВКА НА Юнкер, Туск, Меркел, Улан,Борисов и Плевнелиев!

Сега да не вземете да ругаете белгийците като сме виновни и ние че търпим кратуните които ни управляват да ни продават както им изнася без дори да ни купят вазелинче .... и не само по този казус ... ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ИЗЕДНИЦИТЕ ПРОДАЖНИ !

БЕЛГИЙЦИТЕ СА МРЪСНИ СВИНЕ! Дадоха надежда, но..........................обрат в 92-ра минута. По-добре да си беха подписали веднага. Взривявай.

Тяхното си е сделка ... а нашето си е навеждане и да видим какво ще ни донесе ...

Е НЕБЛАГОДАРЕН!

Не е одобрено от ДВЕ ТРЕТИ от местните Парламенти на държавите в ЕС.

Белгийците по примера на БХК приеха да ги e6aт с вазелин, вместо без вазелин.

Ще ни прекарат рано или късно, няма да ни се размине!

Айде сега коя черта ще триете?Трийте!

В крайна сметка, който се бори - успява. Валония победи, а покрай нея цяла Белгия. Шушумигите като нас ги успаха с едно обещание за отмяна на визите. Берекет версин.

приели са промените в договора ес канада, предложен от белгия! договора канада ес, важи за всички в ес, не само за белгия и в частност валония! кое не ти дава мира??

Не е вярно-анекса е в сила само за Белгия. Чети " Таймс", у нас не го пише.

допълнението към договора САМО за Белгия ли важи или за всички членки? Защото се променя съществена клауза-дава се възможност за едностранно прекратяване на договора,нещо което си беше извоювала САМО Германия. И пак-безумно бързане-какво значи още ТАЗИ ВЕЧЕР да се открие процедура по приключване на подписването?! Сакън, да не му хрумне на някой утре сутрин да се събуди валонец....

Не е одобрил. Питайте партиите си що пропускат тази подробност, че бай ... Дава съгласие без парламента!!!

Да се чете 2\3.

Мислете му.

Скромничко пропускат ,че са вкарали един анекс към договора,който касае само Белгия!

Защо премиерът на Валония заяви, че е направил добро на целия ЕС? И ако е така, другите защо не поискат същата клауза, вечен ли ще остане този договор??? FOREVER?

Къде са потриотите? Защо мълчат за СЕТА?

по ТВ заяви, че още се водят дълги преговори и кой знае кога ще приключат! Малко да се заинтересуват, това е толкова важно за БГ! Президент, избори, всичко бледнее пред СЕТА!

..Посланиците от ЕС приеха предложенията на Белгия за СЕТА... --- ха ха ха! туи порно го знам! на запад е по-лошо отколкото в соц. казарма! в казарамата поне може да се възрази или да се пита! на запад питането и възразяането се наказват... с уволнение и дори със смърт! ха ха ха на ви диктатокрация! на ви свобода.........

Предателите да информират фамилиите, че ще плащат. Не е за пръв път, но ще им е последен.

Къде е байХ. Сплескан. Защо това угодническо правителство начело с гореописаната персона се съгласява да доразори страната с този колонициращ договор.Нашата страна не трябава да се управлява от угодничещ страхливец. Вън дебелите "каратисти" от управлението, вън шматките и къдравите Сю-та.

Черен ден за европейските граждани, на които ни се натрапват договорености, без да са обсъждани в националните парламенти по причина, че са клаузите са държани в тайна, които никой не е чел и които се подписват на доверие от продажните ни политици. Денят на официалното подписване на това срамно споразумение, трябва да се обяви за траурен ден в целия ЕС! Генно модифицирани храни, продукти с пестициди, меса бъкани с хормони, дупчене за шистов газ, Монсанто и какво ли още не, вече свободно меже да си влиза на пазара и дори държавата не може да ги спре, защото ще я осъдят! Ха да ни е яестито!

Покажете си постиженията! Предатели като всички останали.

Информационната мъгла продължава и се сгъстява. Никой от правителството не излезе да каже какво е подписано, нито за възраженията на Валония /подставено лице на Франция/, още по-малко днес за какво по дяволите са се разбрали. Бълникат ни с визите, които Канада отдавна трябваше да премахне без никаква връзка със СЕТА и че сме нямали сериозен стокообмен с Канада. Ами нямаме господа, защото продажниците Костов и Божков харизаха най-голямото златно находище в Европа за жълти стотинки и сега Дънди Прешъс Металс, Канада прави 1.5 млрд. долара печалба на година, ама не в България, а в Намибия.

Ее недей така-мнозинството си избра ББ и Реформаторите. Последиците са си планирани. Кой както може да се оправя.

На мене ми писна от тия Вавилонци! Путин да им прати едни любезни зелени организатори на референдуми за независимост и да се махат от ЕС!

мръсни белгийски свине.

Само моята селскостопанска продукция ще оправи повредения чип на туземната популация.

Знаете ли какво е ERT и какво е AMUE? Това са инициаторите за създаването на ЕС и тези, които изработват европейските закони за т.н. "Европейска комисия". ERT са 50-те най-големи европейски концерни и картели. Те се грижат за "свободното" придвижване на капиталите, на продуктите, на работната ръка и за общия пазар. Господата от AMUE са, както вече се сещате, лобиистите на големите европейски банки. Те направиха еврото и се "грижат" за него. И двете организации са много потайни и едва ли ще откриете информация за тях.

инициативните, интелигентните, почтените, трудолюбивите Хора по Света е в Обединението на НАРОДИТЕ на КАНАДА, ЩАТИТЕ, ЕВРОПА, ЯПОНИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ в Единен Съюз, инак ни чакат деспотиите на азиатските варвари !!!

времената се изпълниха ! и тия има да гледат като динозаврите в камъка !

С поправките хвърлят прах в очите на хората. Колко от водещите политици в Европейския съюз и Канада са чели тези 1,598 страници съдържание на така нареченото споразумение, което се чувстват задължени да подпишат? Референдум!

Късно е чадо, резето щракна! Да му мислят поколенията ни, защото това не е за 2 дена!

Референдум ли? Точно пък теб ще питаме ?!?

Промените предвиждат Белгия да постави на постоянна оценка предварителното прилагане на споразумението и да прекрати неговото действие, ако прецени за необходимо по ясни показатели. Същото трябва да направи незабавно и България , която е единствената страна в еврейския съюз , недоговорила предпазни клаузи . Т.н. " управляващи " , класически безродни и безмозъчни продажници , вероятно не са и чели " споразумението " ... А дори да са го сторили , едва ли са разбрали , че суспендират Конституцията на прекрасната ни Родина и ни оставят в ръцете на шломските влечуги . Кристално ясно е , че трябва отново да се борим за освобождението на България и за собственото си физическо оцеляване . Звучи драматично , ама си е факт. И този път сме абсолютно сами. Оптимист съм ! Имаме ясна кауза , която ще обедини древната ни нация . Бог пази България и има защо . Със здраве !

Вече ми е интересно какво ще ни натресат англосаксонците от севера? То за 20-30 години хванахме вече "як имунитет" срещу много неща, повече от мургавелите!

Сега Канада ли Ви е проблема? колхозите не погубиха България, но Канада ще е опасност... леле

Безродник нещастен! Стой си в Канада,дано ти е добре.

Единственото успокоение е, че не само България, а и Европа се управлява от посредствени полуграмотни, продажни безхаберници, но пък за сметка на това нашите са най-добри в това отношение.

Това за мен не е утешение. Първо,емигрантите,сега това споразумение. Нещата станаха непредсказуеми.

И аз това си помислих, но не като успокоение, а като тъжна констатация. Горката стара Европа!

Още една крачка към...........ПРОПАСТТА!!!!!!!!!!!!!!!!!

Демокрация, при която всички са на едно мнение едно време и викахме социализъм. Има избори, ама няма избор. Винаги се знае резултата предварително. Гласуващите са 100 процента. Точно като канадския въпрос. ЕС го удари на тотален комунизъм. ЕС е колония на Канада. Канада е част от GB. Става ясно защо GB напусна ЕС - за да си го колонизира през Канада. Честито. Мей обаче скоро ще се сдуши с Клитъницата. Тогаз ще ядете хурката. Аз съм еднолично аут от ЕС и НАТО. Отказвам да плащам вноски.

някой съмнявал ли се е в този изход ? уж вдигната врява за замазване очите на народа. Валонци, Вавилонци ... все тая. важното е , че целта е изпълнена - ще плюскаме ГМО-та на поразия. и не че ще го искаме, а просто нямаме друг избор.

"Още една крачка напред към подписването на СЕТА" Искат да кажат: Още една крачка напред и сме в пропастта. Така е. Прави сте.

И ето, че Путин бе прав. Няма реална демокрация, от хората не зависи нищо. Никой не знае нито дума от договорите при тези споразумения, всичко се сключва при затворени врати, голяма секретност, абсолютна и пълна липса на информация. Никой не знае какво се прави с всъщност и да се знае, нищо не може се промени. Демокрация??

ХАК НИ Е!

С такова ГМО и прочее Шитня ще ни залеят Монсанто и приятели, че Чернобил пасти да яде

Това само за Белгия ли важи или за вас!

Валонците са истинските европейци! Във Валония, във Ватерло, Наполеон беше бит. Във Валония, в Ардените и немците бяха бити. Тук загубиха битката и алчните канадско-американски концерни и техните к*ртизанки от ЕС!

Плачете, докато можете, драги ми мурзилки. Ще ви храним с ГМО, докато отидете при матушката си.

да а ти ко ше ядеш, оная си работ?

Този фураж е за вас, луда краво.

Ал

Валонците и Германците имат защитни клаузи по отношение на ТЯХНОТО земеделие. Искам да знам какви са клаузите за защита на НАШЕТО земеделие?

Това не е бедата. Те имат защитни клаузи за излизане от споразумението. А Боко го е подписал без никакви условия. Спокойно може да каже че иска условията на Белгия. Но май му плащат за друго. Каквото и да е споразумение завинаги е в ущърб на държавата.

Няма. Набеденият за "велик икономист" - философът Красен Станчев, защитавайки ТТИП, твърди, че България ще има полза, защото е конкурентна на САЩ в ...ЗЕМЕДЕЛИЕТО. За сведение - САЩ са ВТОРИ В СВЕТА ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ЗАМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ. Ясно ти е какво са ни приготвили...