На Черешова задушница почитаме мъртвите

Съботният ден пред Петдесетница е ден в памет на всички починали православни християни. Денят е известен като Черешова задушница.

Обратно в новината

Коментари - На Черешова задушница почитаме мъртвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ богЪ и неговия син да го задухат

Кой идиот разреши да се влиза с коли в Малашевските гробиша на задушница. Върволици от леки коли, минаващи през навалицата от хора. Пълна лудница и безхаберие заради приходите от такса "бариера" - по 2 лв на кола.

Да Тачим Навеки отишлите-си ! И ! - да Си Вършим Работата.

както подчерта президента Плевнелиев като член на НАТО и ЕС трябва да споделяме дем.ценности на нашето евроатлантическо семейство- религиозна толерантост и мултикултурнообщество!Горд съм с изказването на антикомуниста И.Инджев,че т.нар. православие обслужва пропагандната машина на режима на путин.православието е религия на 19век,изповядвана от враговете на ЕС и НАТО-Русия и Югославия,където е издигната в държавен култ.Тя пречи на пълната ни интеграция в евроатлантическите структури!Трябва да се обърнем към ценностите на 21 век-мултикултурализЪма,правата на LGBT и евра-интеграция на рел.малцинства!добре че РБ ни пази от съвеЦката агресия!Да живее Барак Хюсеин Обама!

Ти си един тъпак...поне като става дума за умрелите се въздържайте, боклуци нещастни...

по ще ти ходи - северноазиатки талибан :)

долни и мръсни сквернословци, какъвто си ти, не ги обичат не само християните, мюсюлманите, будистите и представителите на всички съществуващи в света религии, но и техните богове, защото това което вършат такива като теб, поругавайки паметта на мъртвите, не го тачи никоя религия а напротив, отрича го и изповядващите я хора дълбоко се наскърбяват и засягат от такива думи и дела и с право преследват, а на места направо убиват, такива мръсници като теб!

Поклон пред паметта на починалите близки и приятели!

а те да прощават на живите, че независимо от това кой на кой бог се кланя на тази земя всички сме хора от майка родени и никой по нищо не се различава и не може да се различи от другите когато станем част от тези които вече ги няма на този свят.

А На този ден Може ли да почитаме и Бойко Мутрата и Цецо Шесте Апартамента???

Снимката на тези череши не е подходяща за тази новина. Тази задушница се нарича черешова, защото е по това време, но е свързана с почитта към мъртвите- не с черешите. Може би една запалена свещ е по подходяща...

Като живи не се почитаме, затова остава на мъртвите да им преливаме вино.

19. Някой си човек беше богат, обличаше се в багреница и висон и всеки ден пируваше бляскаво. 20. Имаше тъй също един сиромах, на име Лазар, който струпав лежеше при вратата му 21. и петимен беше да се нахрани от трохите, що падаха от трапезата на богаташа, и псетата прихождаха, та ближеха струпите му. 22. Умря сиромахът, и занесоха го Ангелите в лоното Авраамово; умря и богаташът, и го погребаха; 23. и в ада, когато беше на мъки, подигна очите си, видя Авраама отдалеч и Лазаря в лоното му 24. и, като извика, рече: отче Аврааме, смили се над мене, и прати Лазаря да намокри края на пръста си във вода и да ми разхлади езика, защото се мъча в тоя пламък. 25. Авраам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар - злото: сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш; 26. па освен това между нас и вас зее голяма пропаст, та ония, които искат да преминат оттук при вас, да не могат, тъй също и оттам към нас да не преминават. 27. А той рече: моля ти се тогава, отче, прати го в бащината ми къща, 28. защото имам петима братя, та да им засвидетелствува, за да не дойдат и те в това място на мъката. 29. Авраам му рече: имат Моисея и пророците: нека ги слушат. 30. А той рече: не, отче Аврааме, но ако някой от мъртвите отиде при тях, ще се покаят. 31. Тогава Авраам му рече: ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят. Лука 16 глава

Значи какъв е извода. Трябва да сме бедни за да влезем в рая. Голяма глупост.

Потресаващо е нивото на духовна нищета обзело България. Всичко в този живот е дар-самия живот,здравето ,времето отредено ни на Земята,дарбите -всеки има такива.Даром вземахте-даром давайте.Украсата на земния живот са парите и децата-най-голямото изпитание на земния живот са парите и децата.Цитат от друга свещена книга.

Браво !

Тъп въпрос, ама на останалите задушници какво почитаме - живите ли? Може ли такова малоумно заглавие?

ха-ха "живите мъртви"