”Ислямска държава” ”осъди” на смърт Ердоган

Екстремистката групировка "Ислямска държава" разпространи в интернет фетва (ислямско религиозно предписание), с която осъжда на смърт турския президент.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” ”осъди” на смърт Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типичен тъпак забърка се в игрички с изородите и нищо добро не го чака, нито него нито народа му. Измени на основния крепитл на турцитеР-светската държава. Последиците тепърва ще ги застигат.Разликата между тъпак и авантюрист в политиката е практически никаква - единия въобще не разбира кое важно и базово, другия го игнорира или модфицира или не му обръща внимание или просто се мисли за по-голям от важните принципи , които крепят обществото или по-хитър и ги загрбва с игрички.Такива творят историята в лошия смисъл на думата, цендумане знам дали ще я само турчелята, ами дали няма да доведе дотам да плащат и съседите.

Турция имаше голям напредък и сериозни позиции и идеален стапозицияпългосрочно развитие. Достатъчно беше да се държи към светските начала и да е лоялна към белия Достатъчно беше да участва в международните операции срещу ИД и токоз. Глупакът като се самозабрави и опияни от властта и почне да се прави на велик, може да повлече цяло общество и поколение в ямата. Този тарикат с късогледата си анадолска хитрост и про ид популизим и антикюрдска насоченост гарантира на турците поне 20 години сериозни проблеми. Проблем с фанатици, които активира с ислямската идеологическа офанзива. Уж османизъм , но османизъм без султан си е гол ислям , който сега тепърва ще си търси глава и единствения близък отговор е ИД. Отделно светски отпор в истамбул, кюрдска офанзива, войни съ всички възможни стари нови фанатици по границите, постоянен натиск отвън, затъване на цялото общество във военно и полувоенно полжение и съответно космическо изосъване от белия свят по въпроса за правата.

ИД се ръководи и финансира от Мосад. А такива видео послания може всеки да направи и султан Ердоган само си вдига рейтинга с тях.

Много скоро ще дойде и реда на Борисоглу

Той "шефа" от кога го предупреждава с колесника!!!

Кога? Дали е възможно това или е поредната рязана простотия? И не збаравяйте: исляма е създаден от евреите за борба срещу християните. Понеже чифутите искат да се пазят с чистички пръстчета, измислиха исляма за подривната и мръсна война, в която се надяват да оцелеят и завладеят останалите хора, наричани от тях "гои", добитък ... Който не вярва, да им прочете Талмуда и Тората. Защо те са обявили Събота, за свещен ден, а?? Ами защото това е денят на Дявола, затова! Което показва, кой е техния баща! Не е като при християните - Бог, да им е баща!

Един руски генерал във филма "Вехтий завет - завет зверя" го доказва това.

Е сега вече му е спукана работата на бат Ердоган. Ще му резнат тиквата скоро май.

Ами не. Ердоган само трябва да вкара армията в ИД и да направи малко "османско присъствие". Имат опит с арменците, арабите няма да са проблем.

С това видео Ердоган се бетонира във Властта .Ашкусун .

така е. Тази новина ще се тиражира 1000 пъти във всичи медии, за разлика от друга: Гръцките власти задържаха товарен кораб, транспортиращ недекларирани оръжия, превозвани от Турция за Либия. Това съобщи агенция Ройтерс. Корабът е задържан на 37 километра североизточно от остров Крит. Плавателният съд със 7души екипаж е тръгнал от турското пристанище Искендерум. ООН наложи ембарго на всякакви оръжия за африканската държава, където продължават сраженията между ....

Първата цел на Ислямска държава е завземането на Истанбул, а по-далечната - на Рим. За да се улесни тази политика неверниците живеещи в Европа трябва да бъдат превзети отвътре. Тази работа ще я свършат т.нар. ПЕТА КОЛОНА ("мигранти-мюсюлмани"). Само за тази година техния брой в ЕВРОПА ще достигне над 1 МИЛИОН!!! САЩ активно помагат на тази политика. ТОВА СЪМ ГО ПИСАЛ ПРЕДИ 4 години! ... Сбъдва се вече!

Toва го пише в Библията бе пич Паисий , не си приписвай заслуги, в Библията е описано точно кои племена с кои ще се съюзят и т.н. , включително за намесата на руснаците. Ванга също даде светлина по въпроса преди 20 г.

Приятел ти си много прав за съжаление. Дано някой ги спре.

няма да стане ! ислямска държава служи на путин , а путин е приятел на ердоган !

ислямска държава служи на САЩ, а САЩ май още е приятел на ердоган !

както кажеш ,но няма да стане, както ти казвам .

служат на всеки ,който плаща.Ако си им светил ,докато плащат ,може и да коментираш, ако не си-само насочваш недоволството ,накъдето ти е удобно.Дали не си евреин?

какво ще правят роско и боци без началник?

Ако го утрепят вероятно ще помогнат на Турция, пък и на Кюрдите. Чудя се дали го знаят.

няма да то утрепят! Нали турция купува техния нефт и си затваря очите за доставките на оръжие. Нали турция удря по кюрдите, които се бият с ИДИЛ

Явно изпуска контрола... скоро ще вдигне кръвно, а после ще има преброяване на овцете.

Като го видя, ще го повярвам. От друга страна, обаче, Ердоган може и да е станал вече неудобен за САЩ, и да използват прикритиет, за да изчезне. Като трета кула...

Днешна турция е приемник на империя която е същетвувала близо 600 години и в която е имало закон да се избиват всички претенденти за трона независимо от роднинските връзки.Та смятате ли че едни "избори" и "демокрация" имат място тука?

Това е единственото смислено нещо, което сътвори до този момент платените мекерета на щатите от ИД. Сега остава и присъдата да бъде изпълнена.

Ердоган НЕ е за светска държава. Демократично настроените кръгове отдавна са в затворите. Армията е маша в ръцете на диктатор прокарващ идеологията на исляма и ИД. Под предлог, че се води борба с ИД се унищожават кюрдите и се предоставя възможност за разширяване ареала на ислямистите.

Разберете едно нещо, и Ердоган и ИД нямат нищо общо с исляма. Те просто използвар религията за своите цели, единия да си крепи властта, другите да си оправдават бандитизма. Целта на всички е една - власт и пари, религията е просто инструмент за контрол над масите.

тоя с фетвата ще яде ..летвата!

DIDA

Близката цел на Ислямска държава е завземането на Истанбул, а по далечната - на Рим. За да се улесни тази политика неверниците живеещи в Европа трябва да бъдат превзети отвътре. Тази работа ще я свършат т. нар. "мигранти". Само за тази година техния брой в Германия ще достигне 1 МИЛИОН!!! Перфектна операция!

Прав си!Обаче да ти кажа..и аз много се стягах заради тея маймуни,но и един милион да са Европа е 507 милиона!!Можем да ги смачкаме.Само трябва да изметеме тъпите си политици...най напред Баба Меркел!!

Поредната серия от холивудската продукция, предназначена за средностатистическата американска домакиня.

доколко ердоган или около него са ,,врагове,, на ,,и.д.,,??? вчера е хванат кораб до остров крит натоварен с контеинери!!! в до сега отворените първи два има пет хиляди единици ам.оръжие и над половин милион патрона??? капитанът е сириец , корабът е натоварен в турско пристанище и краината му цел е била , пристанище под джихадистки контрол в либия!!! толкова за турция и ердоган!!! едни изнасят дем.революции, други ислям!!!

В САЩ такива филми не гледат!

Там направо треперят от страх при споменаване на арабин и чалма. Тъпото е, че и нас искат да ни зомбират къде с медии, къде с тролове.

време е да добавиш един виалет към Турция и да се кротне региона.

Тоя е отвратителен вредител ако го ликвидират ще е добро дело!

Що така, да не би дъщеря му да е пред развод? Нещо е ядосал зетя явно...

Като час от пропагандата за прикриване истината за създателите й, "Ислямска държава" разпространява в нета, че осъжда на смърт турския президент, но в действителност ранените им ги лекуват в тайни болници в Турция, под супервизията на дъщерята на Ердоган.

Дай боже вместо да се занимават с нас да вземат да се пукат един друг!

Не се и съмнявам ,че присъдата ще бъде изпълнена...

издаде фетва тоя шейх Абу Хабаб ал-Ираки ще го удушат ли както едно време или просто ще го гръмнат?

един от главните основатели на исламяската даржава е ердоган,а сега иска да се прави на интересен за да спечели изборите.или този човек е прост или народа му е прост.

По-прост от нашия едва ли ще е!

наш народ не е прост а е жертва...

Да жертва е народани...най-вече на глупоста!

явно се кандидатирай за пост. Народът ни не е прост, само някои негови представители са прости

чети хубаво кой какво е писал..

Хубаво. И какво от това. Малко прах в очите на хората. Осъдили, грънци. Те самите не биха оцелели без логистичната подкрепа на Турция и една седмица. Нали на Турция продават евтин петрол и се снабдяват с оръжие. Явно ЦРУ напомня на Ердоган кой командва парада,а и избори са се задали. Както е тръгнало Турция ще я сполети съдбата на Югославия.

Ердоган им помага от години, те го осъждат на смърт. Както са тръгнали, ще вземат да осъдят на смърт и другия си голям приятел, създател и покровител - Обамката. Тия всичките голямо театро разиграват, аз ги номинирам за Оскарите, ще вземат всички награди. Ама първо Обама да върне нобеловата награда за мир, че вече стана много смешно и ачик-ачик, както казва Ердоган, се вижда, че и нобеловите награди за мир са голяма порнография, като всичко останало в западния "демократичен" свят.

Пропускате Обамката, или за спонсора смъртните присъди не важат?

А султан-Доган?

кралят-слънце Боко, той също им е приятел. В предишния кабинет ги събираше по нашите курорти заедно с външния министър Николай Младенов на два пъти да ги пои, храни и инструктира. Даже за благодарност сега Боко е с втори мандат, а Младенов е високопоставен служител в ЕС, вече е в номенклатурната база данни на ЦРУ.

Реджеб султан също иска да е халиф и затова Ал Багдади не го понася! Не забравяйте, че дълго време османските султани са били халифи!

САЩ осъдиха на смърт Ердоган. Турски поток, а? Хмммм ...

Ердоган не може да седи на два стола и със запада и с ислямистите ... Накрая ще седне на земята

Ама тия всички медии са се превърнали в промоутъри на Ислямска държава. Дон Кинг не може да свърши такава работа за тях, пари да му дават. Ислямска държава обезглави този, изгори живи ония, прави еди какво си...абе нещо преиграхте. На Ал Кайда им отмина славата, после ни лансираха Боко Харам, та сега с тия ни занимават по цял ден. Изглежда на медиите им отърва да си имат една такава организация та постоянно да ни плашат с нея и да ни обясняват колко страшно е всичко и как някой халифати искал да прави и да се бори срещу добрите империалисти. Не бе, вижте как да вдигате заплатите, пенсиите и да намалявате цените и не ни занимавайте с някакви диваци в пустинята, които великите сили създадоха, финансираха и предоставиха тренировъчни лагери и оръжие. Аре поспрете малко с абстрактните теми и започнете да водите война с безработицата, корупцията по висшите етажи на властта, монополите и ниското заплащане. Защото ако онези са терористи, то демократичните ни държави са се е превърнала във военни хунти и окупатори на собствените си народи. Да наблегнем на тези основни теми и като оправим всичко това плюс здравеопазването и образованието, ще си спим много спокойно, а и бежанци няма да има ако не се месите във вътрешните работи на суверенни държави. В Ирак ако ще не Халифат, а Куруфат да си правят просто не ни касае. Те нас мислят ли ни, че ние да ги мислим и новините с тях да започват и свършват? Това са някакви пакети с новини съгласувани от западни разузнавателни служби да зомбират обществото, които всички свобони медии услужливо препредават с години. Ей, колко елементарни измекяри сте, ама хората вече не са тъпи и на въдиците не ви се ловят, концентрирайте се върху вътрешните проблеми на страната, не отклонявайте фокуса.

Предвид че това, което състявя 70% от всекидневния ти живот, идва от този регион, би било доста да кажем "главата ми е в за*ника" желание, да не бидеш занимаван с проблемите в този регион. Да не говорим, че са на една държава разстояние.

ИД са проблем, но въпроса е, че истинските причинители на проблема (техните създатели и спонсори) се прикриват. Така че, информацията с която ни заливат медиите за ИД е основана на доста лъжи.

Голем статистик ще излезеш бе келеш, чак пък процентите до цяло число си ги закръглил, а? Като медийното и политическото внимание са насочени изцяло към проблеми през една държава, то нищо чудно че всичко тук ще идва отвсякъде другаде - внос. Ние станахме по-зле от тях бе, българските бежанци не са спирали от 90-та да напускат страната, нищо че тука халифати не правим ама пак бягат на година по 15 000 българи. Измекяри да не ми коментират под мнението, а да си извадят техните глави от дирника. Ако са ти такъв проблем ония диваци, ходи се запиши доброволец да се биеш срещу тях. Нас ни вълнуват по-елементарни неща - достойнството ни в собствената ни държава и хладилника ако може да е пълен, а и за лекарства да има. Аре бегай, ходи пред парламента да благодариш и да викаш ура, че вдигнаха минималната заплата с 20 лв и стана култовите 380 лв. Докато социалния министър ни обяснява каква ще е пенсията 2037 година, щяла да е 800-1000 лв ама нема да си жив да ти ги дадат. Абе 380 лв заплата днес и 800 лв пенсия 2037 година, абе ебавате се с нас. Не се ебавате, а направо си ни ебете мъжете наравно с жените. Не ни занимавайте с диваците в пустинята, а с това какво правят диваците които суверена им е дал мандат да направят нещо в наша полза. По-зле сме от сирийските бежанци, ония вадят по 2000 евро да ги извозват до някъде, а българина накуп в живота си не е виждал толкова. Благодарим за вниманието!

2004 година заминах за америка.1-во силно впечатление:по тв- то само алкайда и бин ладен.терористи,терорости.помислих си:абе тия за кво говорат тука?каф е тоя филм.докато в бг по това време не се сещам до такава степен тва да ми се набивало в главата.2-ро смешните им къщи за по сума ти долари са на трески от малко по-силен вятър.3-то пумиярската им храна от,която се освиних за отрицателно време.не,че храната и тук вече е 'шит" ,но имаш все още някви алтернативи да избираш.

Това помощ от ИД за предизборната кампания на Ердоган ли е?

Абсолютно, ама е много прозрачна :).

Религията да се забрани със закон..

Всички религии, които настървяват хората един срещу друг ,ме напровиха атеист.................

Не всички религии настървяват хората едни срещу други, не говори общо!

Всеки фанатизъм вещае сблъсък в някакъв момент. Неизбежно е

Фетвата със състои от 13 точки и е подписана от шейх Абу Хабаб ал-Ираки. Ердоган е наречен "предател", проливащ кръвта на мюсюлманите Интерсното е , че за Израелските политици няма такава Фетва.

някои от вас все за Израел се хващте? Проблема го забъркаха други , да си се оправят с кашата сега.

Защото няма нужда от нова фетва, за да се обяви Израел за враг на Исляма..мислете малко ;)

----Под предлог, че нанасят въздушни удари срещу ИД, те всъщност бомбардираха иракските кюрди, воюващи срещу джихадистите. ----- Разни истини взеха да излизат наяве? Дали някога ще кажат и за Украина? А за 9/11 ?

Умните хора отдавна са разбрали, че са важни действията, а не приказките. Много са ми смешни коментарите когато ИД заплашват САЩ и някой баламурник се изцепи: "Ето видяхте ли, нали САЩ уж подкрепяше ИД?". Същата работа е и с Турция.

ДА, ДА, ДА !!!

що така бе джанъм Сега кой ще ви купува петрола Въх колко съм прозт Май директни сделки с чичо Сам сте дюздисали Ами нормално е нали сте биз бизе Те уж ви бомбардирват ама жертвите ту кюрди ту редови сирийски войници На някой и друг исламист събарят чалмата но то е от взривната вълна Зер колко пъти ва предупреждават отблизу да не гледате сеир

Браво на Турците,и те се доказаха като нация като Гърците че отстояват правата си за тяхното добро бъдеще,а не като нас Оечи народ,които едни Мутри вече ни пасат 25г и ние си траем и си пасем тревата.позор за България от народ които е страхлив.

В смисъл, ти не си част от Овчия народ, нали така? Някаква жертва си на малоумни, които населяват твоята територия?

Право у десетката!

Една птичка пролет не прави...

Я трай там и си паси тревата, докат не съм ти спрял и нея :-)))

Поръчков запис заради изборите. Няма как да искаш да отсечеш една от главите си и ръката която те храни!

точно в десетката :)

САЩ щяха да се справят с ИД, после Русия, защо Турция не се хване и не ги измете ?