Емил Караниколов: 300 от 400 възможни л/сек спасяват язовир "Студена" по трасето през София

Правителството поиска от столицата да пусне водата от Белмекен за Перник, на ред е общинският съвет

Обратно в новината

Коментари - Емил Караниколов: 300 от 400 възможни л/сек спасяват язовир "Студена" по трасето през София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще излеят водата на Софето у Стомана и ТЕЦ :) Хак ви е: прост народ - слаба държава!

Тотална идиотия! По национални въпроси решения взема МС! Общинският съвет не би следвало да е пречка. Иначе системата е малко като царят дава, пъдарят не дава! Що за тотална каша? А иначе по същество - червените идиоти са ясни! Но тези къде бяха на толкова много дейности да не се сетят поне веднъж, че във ВиК сектора нещата са повече от зле? Да не се окаже, че Боко по спешност ще иска заеми от Сталинка Георгивева в МВФ, а после ще плаща на израелски специалисти? И това все пак няма да върне водата. И оставката на ГЕРБ и затвора за тях пак няма да върне водата, но поне няма да товрят поредните глупости след глупости ако си тръгнат. За България единствената по-лоша алтернатива от ГЕРБ е БСП. Но двете партии са точно като скачени съдове! Затова хора мислете. едно по едно. Първо да падне ГЕРБ, а после да не се допускат нито една от двете и притворните им партии да правят правителства. Така или иначе трудни времена идват. Но без тях не може. и те ще минат .

Нищо не правят,щото са решили най-лесното и най рискованото за София-Просто София захранва с води от яз.Искър една каза без дъно ,докато и Столицата мине на режим .Браво ГРОБ!

И никаква оставка ! Не ,че не заслужават,ама никой не е длъжен да им оправя бакиите.До момента ,когато водата се свърши,нищо реално няма да е направено .В момента няма експертно решение.От беля ще направят още по голяма беля.

Цялото правителство отива да живее в Перник докато не се оправят нещата там. За да знаеш другия път, че когато става въпрос за вода , водата не можеш да я победиш даже и да я удряш ( като примерно удряш дъска с ръка за да вземеш 9 дан), нищо не става ...

ОРЕШАРСКИ ИЗТОЧИ ЯЗОВИРИТЕ, ДЕЙБА!

Не си далеч от истината. То свалянето на законно европейско правителство, не е лесна работа, ей!

Да не стане като оная приказка за "сметката без кръчмаря". На тоз язовир дъното му херметик ли е? От къде са сигурни, че като наливат 400, то ще могат да се отичат 300. Дай боже дъждовна пролет!

Не се изказвай неподготвен. "...Позицията на оператора "Софийска вода" е, че няма проблеми с преноса на до 400 литра на секунда по водопроводната мрежа на столицата. Ние искаме пренос на 300 литра на секунда, с цел спасяването на язовир "Студена", каза Караниколов...."

и после ще изтече таа вода по стомана и по пробитата вик мрежа и за 1 ГОДИНА Бели Искър ще е ПРАЗЕН.

Вчера и днес ни липсва пороя от празнословие на Хидрозоро. Да не би да му се е изтъркал метъра, с който мрери язовирите?

Тези полупримати за няколко месеца разпиляха 14,5 милиона куб. метра вода от язовир Студена. Защо някой си мисли, че са способни с по-малко да реализират различен ефект?

Да се разреши от язовирите, предназначени за питейно-битово водоснабдяване да се ползва за електродобив САМО водата, която отива към водопреносната мрежа за потребление от населението. Иначе кризата в Перник ще се мултиплицира и в други населени места.

Какво разбира ИКОНОМИЧЕСКИЯ министър от дебити на язовири???

е много голям капацитет. Завършил е право на 21 години. Е, вЕрно, баща му е бил денак на правния факултет където е учил, но си е умно момчето. Разбира от всичко. А когато разбираш от всичко си най опасен ! :)

Тръбите за водопровода били поръчани на испанска фирма и щели да бъдат произведени.Също като самолетите ф16.И тях ги чакаме да бъдат произведени.Смешници.

И аз се чуда кви са тия фирми, да немат едни 15 километра тръби на склад. Боклучава работа. Требваше да ги земат от Смоленск. Там държат поне 60 километра тръби на склад!

Нали самолетите беха некви дърти Ф16 бе? Какво ще произвеждат?

Защо слушаме обясненията на министър, който не прави разлика между помпена станция и пречиствателна станция, на мутрата, който плещи за някакви 300 000 л/сек, на аврамова.... Като че ли няма инженери в тази страна. Водата намалява, боклуците растат.

Е хайде - объркал се е. И двете станции започват с "П". Има инженери. Например П. Аврамова е инженер по топлотехника.

Къде е водата?

Къде са ХИДРОИНЖЕНЕРИТЕ? Вместо тях водите се управляват от икономисти, юристи, химици, радио инженери, геолози и т.н.!

Много важно е да не участват строители водолази и министър да е представител от бивше комунистическо семейство свързано с кремъл.

Този кукер обяви, че са небходими 300 тира за да докарат тръбите, които все още не са произведени ( това правителство е много добро да поръчва продукти, които не се произведени). Но ако намери 300 цистерни по 20 тона ( 20000 куб. метра) хайде по 10000 куб.метра( по лесно е за смятане) това сумарно е 30 000 000 куб. метра. Магистралата минава до язовир Студена. Значи пълнят с вода отнякъде и я изсипват в Студена и ето ти вода за перничани. Нема да копаш , нема да чекаш да се втърди бетона и т.н. Даже и тия сметки 300 л/сек може да излезат верни.

Подготвя се но за Перник, а не за язовира. Ще си носят вода с туби . Някой да ги е съветвал да дават име "ленин" на завода за леяне.?

Krasimir Petrov

20000 литра =20тона = 20 м3 вода. Една цистерна се източва за около час.Или дебитът е 20000 л/час ,което прави 5.55 л / секунда. Трябва да се наредят 55 цистерни едновременно да източват вода Те ще пълнят от язовир най-малко на 20+20км. Разходът отиване връщане ще е около 15 литра дизел. което е около 32лв. При заплата на водач 1200лв/м или 54лв/ден .За един курс от половин работен ден преките разходи най-малко са 32+27+0.4=59.4 лв. Като го разделим на 20м3 =2.97лв./м3 вода.Работата е в това че разтоварването на водата в язовира няма да е над гъбата ,а далече или ще потъне цистерната,освен ако разтоварват на язовирната стена .

Блестящ математик, впечатлих се! ;)

20 тона са 20 куб.м, а не 20000 :)

Грешката е моя, ама се подведох от 300 кубически литра , което един от министрите цитира преди време ;)

Продължават да лъжат обаче. Тръба от Белмекен за Бели Искър няма. НЯМА! Има една деривация, която може да се пренасочва към един от двата язовира. Обаче добре успяваме да лъжем обществеността, вместо просто да кажем - ще даваме от водата в язовир Искър на Перник. Нищо лошо няма в това, но защо трябва да се лъжем!

Обществеността се лъже, колкото й е позволява интелектът. На днешно време трябва да да си малоумен, за да се довериш и на дума, която идва от правителство. Достъпът до информация е елементарен, но мързелът е нещо страшно. Да не зачекваме темата за капацитета на хората да мислят самостоятелно и да анализират.