ЕС отправи 5 препоръки към България

ЕС отправи 5 препоръки към България по националната програма за реформи за 2015 година. В основата са финансите, образованието и здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - ЕС отправи 5 препоръки към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стягайте си парцалките за излизане от този СИВ ЕС, то какви ли не препоръки изпълнявахме, а печелившите сектори приватизираха много успешно - ей тъй на тъмно и под носове ни

Явно никой не разбира. Тези препоръки братя и сестри Българи са за нас. Ние определяме парламента и правителството. Всеки един от нас трябва да се замисли и да се опита да направи нещо за да помогне да разрешим тези проблеми. ЕС просто ни помагат да се фокусираме над най-важните, за което трябва с уважение да им Благодарим.

Добре би било Премиерът и правителството да се вслушват в съветите от Брюксел.

Някой ви е сложил минус, сигурно е твърдо убеден, че тези съвети не са правилни, най-вероятно според него всичко в БГ е наред. Някои хора са наистина много глупави и от чист инат, ей така, защото ... ами защото мразят Европа, та затова, всичко, което ЕС каже трябва да бъде оплюте, без значение вярно ли е или не, просто плюем, не мислим и мразим - класика.

......бе що не го........

Уважаеми, от Съвета на ЕС, след като пишете препоръка за анализ качеството за активите на цялата банкова система у нас, както и подобряване на обществените финанси с цел положителна промяна на ВБП с половин процент, къде дремахте последните 5 години. Къде спахте уважаеми експерти от Съвета на ЕС, че не видяхте и не разбрахте как Гърция изхарчи 240 милиарда, пробутвайки ви фалшивицирани положителни годишни финансови справки и отчети? Защо някой от вас големите специалисти или от големите управници в Еврозоната се правите на ударени, че в Гърция нищо не се е случило и едва ли не, че почти всичко е наред? Защо след като последния месец, гърците не могат да погасят задълженията си към ЕЦБ, МВФ и т.н. се готвите да им предоставите още 80 милиарда заем? Защо искате да набутате и останалите страни от ЕС в безмисленото операция по спасяване, на една не затъналата а финансово потъналата вече страна? Лек ден, уважаеми от Съвета на ЕС.

не може ли и ние да отправим няколко препоръки към EC...

От техните препоръки стигнахме до тук. Много умни затова цяла Европа ще се затрие.

Как да намерят парите.То работещите там хем глухи хем слепи.Ни чули къде отиват ни видели.

Не си Глас от бъдещето, а дърт комунист от миналия век.

при дъртите комунисти от миналия век и циганите, пардон ромите бяха грамотни, а сега и българите са неграмотни, та чак Европата се е загрижила, А за здравеопазването си нямаш никаква, ама НИКАКВА представа колко сме далече от тогавашното и никога няма да го стигнем, какъто няма да го стигнат и американците!!!!!!!

бля,бля,бля,бля...............празни приказки за още по-празни кратуни

...ЕС отправи 5 препоръки към България по националната програма за реформи за 2015 година.... ---- България все някога ще излезе от ЕС-ЕС. Ако протака, може да излезе и гола и боса и дори и умряла... ---

При управлението на ГЕРБ няма как да е по-добре. Не могат хората, но и ортаците им също не могат. За съдебната система на ЕС им омръзна да ни набиват канчето, но то където и да побутнат е все същото. Срам за ЕС сме ние.

Много хубави препоръки, които ако се изпълнят както трябва ще намалят корупцията и със сигурност ще облекчат всички и ще направят ежедневието ни по спокойно. Колкото до циганите - точно това трябва да се направи, да ги накараме да учат, и тогава няма да имат време децата да се учат да крадат и просят. Дори ще научат, че това е срамно.

ти защо не ги накраш да учат или да работят?

Защо всички са толкова гневни. Няма смисъл твоят въпрос. Не ме познаваш и не знаеш на коко хора осигурявам прехраната и помагам. Съваем погрешно е негативното ти отношение, а то явно е породено от факта, че ти не правиш нищо по въпроса. Моето отношение ясно показва, че аз правя и мога да те уверя, че има ефект. Просто прочетете препоръките и вместо да се обиждате се замислете по коя точка всеки може да направи нещо. Съвсем малко, но да го направи. Тогава стъпка по стъпка, живота ни ще се подобри

Тези препоръки са за НАС. За мен и теб и за всеки един БЪЛГАРИН. Не го ли осъзнаем, няма да се оправим

"Безработицата има структурен а не цикличен характер"!!!!!Структурата на икономиката определя и вида на безработицата!България до 89гимаше ИЗНОС-60%оръжеен бизнес?30%технихеско оборудване и строителство и 10%селско стопанство!Каква е сегашната картина в икономиката!На всеки вложен лев за износ България печели под един лев!!!Какви 5 препоръки и за какво?Всичко се прави с пари и много пари!Бла-Бла от ЕС и нема пари -действайте у нас!Но скоро няма да има добър матрял и край на нацията!Препоръка -бърза и печеливша промяна на стратегията в икономиката!

Като българин бих направил само една препоръка на ес (Фес). Но ако го направя в прав текст, коментара ще бъде изтрит. Надявам се, братя българи, че имате добра представа за типа на коментара.

Нещо за майките им ли са препоръките ти?

аз се досещам и им препоръчвам от същото

Да се подобри достъпа на ромите до "качествено" образование, особено в началните класове?Кой ги е спрял в момента циганите да учат в началните класове? Даже ги молят да ходят, заради бюджетите и заради намалените класове, за да не ги закрият!Надали ЕС въобще знае за тези факти!

От както е влязла в ЕС,България върви надолу.Народа все повече обеднява и не може да посрещне елементарните си нужди.Време е за референдуми за излизане на България както от НАТО,така и от ЕС.

ЕС да върви на майната си защото до сега точно неговите препоръки изпълняваха нашите послушковци. Това е западното грозно лицемерие в най-чист вид.

С препоръки само не става... :))

Най важната препоръка на Общия ни Европейски Дом е да се осигури спешно свещенното право на доброволен каторжен труд по магистралите на баце на позитано- келеметата на мая сърбежната и варадеро- мекеретата на перхидрол сидераста!

"магистралите на баце"!Може ли да има толкова избелени (перхидролени) мозъци? Явно може, мозъците, следващи"баце"!

Ей вие от ЕС нагазихте твърде дълбоко в критиките към бедна България---винаги точна в изпълненията на задълженията към ЕС Засрамете се: Вече 400 милиарда гони борч Гърция и пак си подлагате г..а! Дали пък вие които им давате тия милиарди не получавате комисионна от тия наши пари!!?? Помислете--на това МИРИШЕ!!!

А нещо за Цацаратурата? И въоще за мафиотското средище наречено пръвосъдна система??? Цацата+ Доган + Боко+БСП за нищо на света няма да разбутат това гнездо на корупция.В Румъния яко борят корупцията(затова тази година ръста на БВП ще е над 4%) а тук??? ...режем лентички

То да е само прокуратурата, с мед да ги намажеш, ама сме се осрали по целия спектър на държавната битност.

гърците не искат да са на наше място ние не щем да сме на тяхно

Правосъдието е ключа, за всичко. Очевидно нещо трябва да се промени. Не може кокошката и кучето да са щастливи а хората бедни, нахапани и нещастни.

зоополиция ,зоо съд ....

Обаждане до екоравновесие: Помощ, пощальонът , дето е покачен на елекрическия стълб псува на майка доберманите ми под него!

А сега и ние да им отправим препорьки.

възмущавам се от ЕС, но е добре че го има. Иначе и досега щяхме да си стоим в съветския блок, да се бием едни - други, когато на някои му се иска да се откъсне от възхитителния блок и да си стоим в нашите граници до живот. А сега колкото и да сме бедни пътуваме по света и лично аз живея по-заможно отпреди.Спомнете си за кучешките салами, опашките, за липсата на всичко - банани, портокали, мандарини и тоалетна хартия.Няма място да изброявам "прекрасния ни живот" - Москвичи, трабанти, съветска бяла техника и всичко.

до първата запетайка добре после се осра

stan_posta@

Абсолютно. Човек, който живее в България не може да каже такова нещо от сърце.

Ти си щастлив човек,щом като това,че имаш банани и тоалетна хартия,ти стига!Е ако можещ да отидеш и за 5 дни на Халкидики,......какво друго да иска човек!!!

Верно е, че програмисти, хомосексуалисти, цигани, турци, престъпници, кучета... живеят по-добре, днес, в България. Обаче, българския народ е подложен на геноцид и гаври.

Кой български народ? Ограничи се до мързеливите готованци.

Щастието не е в парите, бай ъ-ъ... Митьо!

Саламите не бяха кучешки,а от натурално месо. Сега саламите са от месо,чийто срок в държавния резерв на западните ни приятели изтича.

Това ли е било "всичко", което ви е липсвало-банани,портокали,мандарини и тоалетна хартия?!Ужас,без това как се живее! А относно ЕС с техните препоръки,интересно какво толкова са св загрижили за циганите,никой не ги спира да учат,това,че те не искат,си е лично техен проблем...От една ирландка знам,че техните цигани,които тя нарича джипсис,а не ромеос например,предимно живеели в каравани и се местили от място на място(замърсят едното,отидат на друго).Децата им изобщо не ходели на училище и беше изненадана,че в България се прави всичко възможно циганчетата да учат,дори стимулирани финансово.

този син парцал

Проблема е, че няма кой да бие.А, и да тегли една майна на еврогия

и нито дума за развитие на икономиката...

Икономиката ли? Нея, те ще я развиват, с преференциални условия из цяла Европа, с достъп до нисколихвени кредити и най-вече с държавно субсидиране! А на нас, като на кучета, ще ни подхвърлят по някое кокалче да въртим опашка, да чакаме да ни почешат зад ухото и да ни подметнат по някои Конграчулейшънс!

Препоръките са заповеди за тъпата колониялна администрация, която не знае какво да прави.

те гърците имат повече от половин милион милиарда евро дълг - вече не знам как се пише тази цифра, а ние сме виновни. Ако си бяха гледали така работата, както нас ни гледат и предупреждават нямаше да имат проблем с Гърция, Португалия и др. - тъпанари.

Германците пък имат 5.5 трилиона $ външен дълг, т.е. 11 пъти повече от гърците!

Не се оправдавайте и не заблуждавайте с ниското ниво на подготовката на кадрите,защото има много професионалисти ,но им се предлага Неадекватно заплащане..,малко над МРЗ...!?А обучението на кадрите си е работа и отговорност на работодателя-за това и държавни субсидии се полагат,но е по-лесно -с по-ниското заплащане ...!?

Защо така се ядосвате на ЕС?Нали до вчера се възхищавахте на Европа,или то беше само защото се радвахте какво се случва на Гърция?Сега,когато същата тази Европа ви каза какво мисли за вас,забравихте добрия тон!

възхищават се на еврогейовете

Абе пичове, ЗАЩО депутатите трябва да са 240, а не 100? България е твърде бедна да издържа толкова безделници в центъра на София!

пич за кво 100 !!??!! държавата е на Бостан

Имам чувството, че ни приеха в Европа само за да служим като отрицателен пример. Гърция за малко разсея бюроктратите от Брюксел, но след като намериха решение за Гърция, пак се захванаха с нас. Ще ни довършат. Мъка.

Просто е необходима стабилност да се спре с постоянните "реформи", да се спазват наистина законите, да има предвидимост за година, две, пет дори и за десет напред. Всеки ще може да планира и да има някаква сигурност всичко останало значи бедна държава, съобразяваща се с всеки появилсе с малко повече пари............

Абе що не си гледат тези тупани гърците

евросъюза го видяхме как постъпи с Гърция ,вместо да помага на закъсала държава той се подиграва и иска да изкупи всичко на безценица ,а народа да бъде изхвърлен

nobody

"вместо да помага на закъсала държава " - МОЛЯ ? Може би още 3-4 трилиона евро ако искаш да и даде на препилата с узо Гърция, а ? Ама и да не и се бъркат какво ще ги правят парите нали ? И отвреме нареме подстрижка на дълга с 1/2 ОК ли е ? Няма такива наглеци като оръфнаите пролетариати, честно! Като си окъсан - бъди благодарен за протегнатата ръка, а не плюй срещу нея !

никой не иска нещо от тебе

Трябва да се направи реформа на реформите, за да се формира нова формация на демократични формули.

Абе в едно ясно изречение : Да се деформират деформираните ! :)

То с препоръки всеки може! Защо великия "ЕС" не направи заплатите в България 2000 евро и пенсиите по 500 евро? Защо не инвестираха безвъзмездно милиарди евро като дългоочаквани братя от Източна Европа. Или сме обречени да бъдем кошчето за боклуци на общия Европейски дом???

искаш да имаш силна държава в близост до Русия ?

Това може да се направи, но първо трябва да намалят депутатите на 110, общинските съвети, да се свият с 2/3, същото важи и за другите чиновници. Полицаите също да се намалят с 50 %. Да се вдигнат заплатите на тези, които останат на работа, на учители, лекари и други. Дори да не е веднага 2000 евро, то поне двапъти повече от сега е възможно. Но да виждаш мафията да го прави това?

а какво ще правиш с хилядите уволнени и съкратени? нали се сещаш - сега 60000 полиция, според теб - 30000 на улицата. какво прави един уволнен полицай, който не може нищо друго? искаш СИК и ВИС на квадрат?

Дари

Нека има полиция, но да си вършат работата - да контролират и движението по пътищата, и спречкванията, и чистотата, а не само да седят под дърветата след знак за ограничение на скоростта и да махат с палките = пълнят джобовете. Като ги гледам повечето с какви шкембета се борят, навеждайки се до прозореца ми е ясно, че престъпници не могат да заловят...

Ако не се крадяха така безогледно парите от ЕС, заплатите в България щяха да са много по-близки до споменатите от теб.

В предаването на Цв.Ризова, по темата обилно се изхожда кривоустата еврейка Меглена Кордоба-Примо(пръмовица)! Вонята, която се разнася от тази особа е нетърпима! Отврат!

Преди всичко трябва да си внесем съдии от Китай - светкавично решават всеки случай на момента , а изпълнението на присъдите - на стадиона , преди мача.

За Гърция също имаше препоръки...после им изсипаха милиарди в продънената кошница! Сега, следва да дадат и на нас милиарди еврота за да си оправим дереджето! Стига със този двоен стандарт!

Изхвърлете б.б тъпото!

Само с "б.б" няма да стане. Цялата пасмина дето ни я пробутват за "елит", с фадромата и на боклука. И да дойдат свестните хора. Щото има такива, все още, у нас.

Ама кои са свестните, ще ни разяснят медиите нали ?

Вън ес и нато от България. Да си вземат нпо-орките, "ромите", "политиците" и цялата пасмина...

и ще останат гномчетата да си изрусяват опадалата перушина.

Fuck you Europa

Да ви таковам препоръките обръснахте ни като сливи ... направихте ни колония ...